valta siirtyy työtätekeville heti yhdistymisen jälkeen ! .

meissä on voimaa

valta siirtyy automaattisesti työtätekevien käsiin heidän yhdistymisen jälkeen ja sen aika koittaa nyt nopealla aikavälillä ! .

17

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pailut

      Työläiset ovat jo yhdistyneet. Heillä on poliittisia puolueita ja ammattiliittoja ja lukuisa joukko muita järjestöjä.
      Heillä on myös maailmankatsomus, jonka pohjalta ponnistaa.

      Porvarillinen oikeus määrittelee perustuslaissa että jokaisella kansalaisella on oikeus omalla työllä hankkimaansa omaisuuteen. Lakimääre on selkeä ja odottaa toimeenpanoa.
      Kansakunnan jokavuotinen tuotettu tavaramäärä syntyy työvoiman kulutuksen tuloksena. Niin muodoin tuotetut tuotantovälineet syntyvät työvoiman työn ansiosta.

    • Valtavaa valtaa?

      Valtahan on työtätekevillä. Suurin osa suomalaisista tekee työtä ja käyttää sitä valtaa, joka demokratiaan kuuluu. Jos joku haluaa toisenlaista valtaa, niin minkälaista? Demokratiasta poikkeavaa, eli harvainvaltaa tai diktatuuria?
      Noita molempia on Euroopassakin kokeiltu eri tavoin ja huonostipa ovat pärjänneet...

    • papsapu

      "Valtahan on työtätekevillä."

      Aivan totta. Työtätekevien järjestöillä on myös toimintaoikeudet. Toisin oli sotien välisellä aikakaudella. Silloin vallitsi kapitalistiluokan aseellinen diktatuuri.
      Saattaa olla että työväki joutuu lähivuosina kamppailemaan toimintaoikeuksistaan. Silloin punnitaan demokratian kestävyys.
      Eduskunnalla ei ole mitään estettä olla hyväksymättä talouskuripolitiikan tuottamia leikkauslakeja. Varsinkaan kun mitään todellista kestävyysvajetta ei ole olemassa. On vain vapaamatkustajia. Se on osinkotulojen ja varakkaamman väestön veronkierron synnyttämää vajetta. Jo se että veronkiertäjät maksaisivat säädetyt verot, valtion tulot kasvaisivat miljardeilla. Jos Suomen veroaste nostettaisiin EU:n keskitasolle, valtion tulot kasvaisivat n. 4 mrd vuosittain. Alimpien palkkojen veroja ei tarvitsisi nostaa, ylemmissä tuloissa progressiota voisi kiristää.
      Tämä kaikki olisi mahdollista tehdä parlamentissa.
      Työtätekevien pitäisi miettiä tarkemmin valtapropagandan sisältöä ja toimia.

      • Miettimisen aihetta

        >> Se on osinkotulojen ja varakkaamman väestön veronkierron synnyttämää vajetta. > Tämä kaikki olisi mahdollista tehdä parlamentissa. Edelleenkin saa esiin astua hän, joka pystyy taloustilanteen korjaamaan ja vaikeudet ratkaisemaan. Ei tuo yhtälö ihan helppo ole. Vaikka se rakennusapumiehestä siltä saattaa tuntuakin...


    • nirka

      "Veronkierto ei ole väärää eikä rikollista silloin, kun se tapahtuu lakien ja asetusten tavalla"

      Aivan loistava arvio kapitalistisen rikollisen tuotannon olemuksesta. Lait on säädetty siten, että monenlainen varastaminen ei olekaan rikollista. Se on tärkeä huomio.
      Toinen tärkeä huomio. Laillinen ja rikollinen bisnes kytkeytyvät yhteen ja josta laillisin keinoin ketään ei saada tuomiolle.
      Valtion tulopohja rapisee näistä tekijöistä johtuen huomattavasti.
      Kolmas huomio. "Jokainen on oikeutettu työnsä luomaan tuotteeseen". Työläinen kustantaa jokaisessa yrityksessä työnsä osalla tuotantovälineiden arvon saamattaa niihin omistusoikeutta.

      "Tarkoitan tällä sitä, että olisi äänestäjien pettämistä jos vaikka Kokoomus noudattaisi SKP:n ohjelmaa ja tahtoa."

      Minkään puolueen ohjelmat eivät ole monoliittisia ja ikuisia. Työn mukaan omistusoikeuden ja palkan saaminen ei ole teoreettisesti edes poliittinen tai ideologinen kysymys.
      Suomen perustuslakia ei tarvitse tältä osin muuttaa. Se vaatii ainoastaan täytäntöönpanoa.
      Nyt toimitaan toisin. Valtion tuella perustettuja hyvin toimivia yhtiöitä lahjoitetaan alehintaan yksityiselle pääomalle ja valtiolle tulevat osingot jäävät saamatta.

      Tilastotietojen mukaan 90 luvulla yksityistämisen seurauksena valtiolle aiheitui reilussa kymmenessä vuodessa 15 mrd euron nettomenetykset. Tämän vuosituhannen aikana ykstyistämistä on jatkettu, valtion tulopohjan kaventamista on jatkettu. Saadut varat ovat menneet suomalaisten tai unionilaisten pankkien tukemiseen erli lahjoitettu korvauksetta.

      Työväenluokan keskuudessa täytyy olla puolueita, jotka ottavat huomioon yhteiskunnan edun ja toimivat sen mukaisesti. Mikään ei estä porvarillisia puolueita näkemään taloudellisia faktoja ja muutamaan näkemyksiään niitä vastaavksi.
      Politiikka, jossa yhä enemmän luotetaan vapaaseen markkinavoimaan, on aiheuttanut suuria vaurioita, lisännyt sitä tukevaa sääntelyä ja on tekemässä Suomessa mm. kaivostoiminnasta lännen suuryhtiöiden vapaan riista-alueen.

      Kestävyysvajetta ei ole. Työvoimapulaa ei ole. Vääränlaista talouspolitiikkaa on yllin kyllin.

      • Häh?

        Oletko ihan tyhmä:
        " Lait on säädetty siten, että monenlainen varastaminen ei olekaan rikollista." Eihän sellainen toiminta ole rikollista, joka on laillista.
        Ja kerropas mikä on se varastaminen, joka ei olekaan rikollista!

        Kauan sitten varastettiin ja ryöstettiin ihmisten laillisesti omistamaa omaisuutta. Tätä toimintaa nimitettiin sosialisoinniksi ja sen muakaisesti se muuttuikin lailliseksi. Mutta ryöstöähän se oli.


    • alosto

      "Kauan sitten varastettiin ja ryöstettiin ihmisten laillisesti omistamaa omaisuutta. "

      Ei taritse mennä menneisyyteen, jossa omaisuutta palautettiin oikeille tuottajille.
      Kapitalismi ryöstää joka päivä varsinaisten tuottajien, työläisten, työllään tuottamaa lisäarvoa ja heidän työllään maksamia tuotantovälineitä.
      Porvarillinen oikeuskäsite pitää pääomaksi muuttunutta rahakasaa ilman työtä syntyneenä. Se sotii perustuslain yleiskäsitettä vastaan "jokainen on oikeutettu työllään luomaansa omaisuuteen.

      Tuotannon koko ketju syntyy vain työvoiman työn kulutuksen tuloksena. Työläinen uusii työpäivän aikana tuotantovälineiden kuluneen osan, uusintaa itsensä (palkka) ja luon lisätuottetta. Työläinen luo kaiken tuotannossa mutta on oikeutettu vain palkkaan. Palkka ei kata hänen työnsä luomaa arvoa.

      • Mietis nyt vähän!

        >> Kapitalismi ryöstää joka päivä varsinaisten... > Palkka ei kata hänen työnsä luomaa arvoa.


      • Pomotin

        >> Työläinen luo kaiken tuotannossa mutta on oikeutettu vain palkkaan.


      • Timo Espoosta
        Pomotin kirjoitti:

        >> Työläinen luo kaiken tuotannossa mutta on oikeutettu vain palkkaan.

        Oletkos Pomotin huomannut, että yksikään kommunisti ei pysty vastaamaan mitään ihan oikeaan ja todelliseen esimerkkiin tai kysymykseen? Heidän vastaukset ovat vain ja ainoastaan ihan pelkkää "työväen riisto" tai jotain muuta älytöntä komulijuttua. Kukaan palstan komuleista ei ole koskaan vastannut yhteenkään asialliseen ja totuuden mukaiseen kirjoitukseen.
        Kun eivät pysty eivätkä osaa!
        Elämä pyörii pelkästään valheellisen propagandan ympärillä... Ja lopuksi syytetään omista p***eelleen menneistä asioita Perussuomalaisia. Jotka saivat Eduskuntaan 39 edustajaa enemmän kuin komulit.

        Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen alkaa taas hillitön nimien keruu, jotta pääsevät takaisin puoluerekisteriin... Kun eivät tietenkään saa yhtään edustajaa... Edes työläisten äänillä...


    • pelle peloton

      Kapitalisti ei anna työläiselle työtä. Kapitalisti tarvitsee satoja työläisiä tullakseen kapitalistiksi. Hän maksaa työläiselle puhtaan palkan heidän taistelemien lomakorvausten ym lisäksi.
      Lisätuotteen lisäarvon muodossa kapitalisti ottaa itselleen lyhentämättömänä. Valtio määrää siitä joitain veroja mutta toisaalta budjettinsa kautta jakaa erinäisten tukien muodossa osan takaisin.
      Työläinen kustantaa työnsä ohessa kuluneet tuotantovälineet. Niiden uusintaminen ei maksa kapitalistille mitään mutta omistus jää hänelle.

      Missään kiertokulun vaiheessa (tuotanto kauppa pankkitoiminta) rahatukko ei synnytä yhtään mitään. Rahaa tai kultaa tai timantteja saa olla koneiden vieressä tonneittain eikä yhtään tuotetta synny. Syntyykö miljardin rahatukolla metsään tehdas? Ei synny, elleivät työläiset suunnittele ja rakenna sitä.
      Tuotanto ja kiertokulku ei toimi raha tekijänä. Kaikenlaiset ammattityöläiset tehtaan johtajasta, suunnittelijoihin, pankkitoimihenkilöihin ym. ovat välttämättömiä. Ketjun kaikki ihmiset, jotka tekevät osansa, synnyttävät tuotteet, lisätuotteen ja lisäarvon/voiton. Rahatukko ei synnytä kerrassaan mitään. Jos synnyttäisi, aikoja sitten olisi laitettu painokoneet synnyttämään rahaa ja valtavat rahamäärät olisivat tehneet tuotteet ja ihmiskunta lomailisi merten rannoilla.

      Juridisesti asia on selvä. Työn tulokset kuuluvat tekijöilleen. Niitä ei saa varastaa.

      • Pomotin

        >> Lisätuotteen lisäarvon muodossa kapitalisti ottaa itselleen lyhentämättömänä. Syntyykö miljardin rahatukolla metsään...> Työn tulokset kuuluvat tekijöilleen.


    • tasaaarvoo

      Emme saa muutosta aikaan perinteisesti äänestämällä. Ainut tapa saada äänenmme kuulumaan on protestoida eli jättää äänestämättä. Kehoitan kaikkia olemaan äänestämättä, kun tarpeeksi suuri osuus nukkuu demokratia voidaan kyseenalaistaa ja se avaa tien todelliseen tasa-arvoon.

    • yhdenvertaisuutta

      "Vaan väitätäkö todella, että jos minä rakennutan tehdashallin omilla rahoillani, niin minun pitää antaa se heille, jotka sen rakensivat?"

      Alkuperäinen kasaantuminen voi tapahtua säätämällä omasta kulutuksesta. Palkkatyöstä säästämällä ei pitkälle pötkitä. Niillä voi perustaa vain pientyrityksen, jossa omistaja on itse työläisenä.

      Kapitalistinen tuotantolaitos syntyy siten, että tuotannon työläiset kustantavat/maksavat tuotantolaitokset ja raaka-aineet työllään mutta eivät saa tuotantovälineitä omistukseensa. Työstä he saavat palkan, jolla uusintavat itsensä työkyvyn ja siihen kuuluvan vallitsevan ammattitaidon ja jälkeläisten tuotannon. Siis uuden sukupolven työvoiman tuotanto.

      Porvarillinen juridiikka on "jokainen on oikeutettu työnsä tuloksiin". Toteutuuko se?
      Lisäksi työvoima luo lisätuotetta lisäarvona ja joka menee lyhentämättömänä kapitalistille (miinus verot).

    • ontak

      Aloitus on sikäli oikeassa, että valta on siirrettävä työväelle. Ei tietyille puolueille vaan työväelle.

      Siinä korjataan porvarillinen vääryys, jonka perusteella kapitalistit varastavat suuren osan työläisen työn tuotoksesta tai heille kuuluvasta omistuksesta.
      Työn yhdistyksiä, yrityksiä, johdetaan amattilaisten voimin työväestön edustajien ollessa mukana yritysten johtoelimissä.
      Mikään ei estä sosialistisen valtion antavan oikeutta yksityiselle pääomalle toimia, kunhan toimittavat sille säädetyt yhteiskunnalliset velvollisuudet. Maksavat palkat, verot ja muut velvoitteet asianmukaisesti ja juttu on klaari.

      Tällaisessa järjestelmässä säilyy vielä omanvoitonpyynti mutta sen merkitys vähenee huomattavasti. Yhteisöllisyys, sosiaalisuus ja heikoimmista huolehtiminen tulee hyveeksi. Rasismi ja muukalaisviha vähenee, maailma muuttuu yhteiseksi ja oligarkkikapitalistien ryhmä katoaa tarpeettomana pois.

      • Timo Espoosta

        >> ...kapitalistit varastavat suuren osan työläisen työn tuotoksesta tai heille kuuluvasta omistuksesta....>Mikään ei estä sosialistisen valtion antavan oikeutta yksityiselle pääomalle toimia,...


      • Voihan sitä nähdä mitä hyvänsä valveuniakin, kuivia tai märkiä joihin viimeiseen laatuun taitaa tämä sinun unelmasi kuulua, arvoisa "ontak".

        Täytyy sanoa, ettei tämä sinun haaveesi kovin vakavalta näytä kun se pitää huutaa puskasta kun minä taas omine ajatuksineni olen valmis riskeeraamaan rekisteröitymällä. Näin sinäkin tiedät aina kuka sinulle vastaa.

        Kukaan ei varasta sinulta mitään ainakaan työsuhteen muodossa, kun lukee ajatuksiasi niin tulee mieleen jotta sinä et omien harhojesi vuoksi työskentele täystehoisesti mikä taas on varastamista työnantajalta.

        Jos joku ei olisi luonut työpaikkaa ehkä suurinkin kustannuksin niin käpyjen kerääjänä ehkä pärjäisit yrittäjä pohjalta mutta kapitalisti, kuka hän sitten onkaan, on armelias ja antaa sinullekin komupololle työtä (ehkä) ja saat tilaisuuden hyödyttää sekä itseäsi että yhteiskuntaa. Se organisaatio joka sinut työllistää ansaitsee jotain siitäkin hyvästä, että sinut työllistää.

        Jos pelkäät jonkun sinua riistävän niin tee rikosilmoitus sillä se on laitonta. Vielä parempi mahdollisuus on jättäytyä palkkatyöstä ja alkaa yrittäjäksi jolloin voit riistää vain itseäsi!

        Tuotahan yhteiskunnan toimintaa yritysten luojana ja ylläpitäjänä on kokeiltu monella taholla mutta aina tulos on ollut sama, järjestelmän luhistuminen. Suurin syy lienee omistusmuodossa kun kukaan ei ole oikeasti vastuussa tärkeimmästä yrittämisen ja työpaikkojen luomisen ehdosta, PÄÄOMASTA. Pääomaa pitää kasvattaa vähintään inflaatiovauhtia sillä muutoin se katoaa ja miten sitten suu pannaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      298
      3325
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1349
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1044
    Aihe