isännöitsijä ei ota kantaa parveketupakointiin

ikuinen ongelmako

otin astmaatikkona yhteyttä alakerran parvekkeista tulevista tupakansavuista ja käryistä,se on pahaa ja olen astmaa poteva.kesän tullen haluan viilentää kotiani ja juoda kahvini ns raittiissa ilmassa,mutta en voi kun alakerran sinkku ukko ja sen kamut vetää röökiä ketjunaan.soitin isännöitsijälle asiasta,hän ei ottanut kantaa ,ja että kuulema mahdotonta saada lakialoite taloyhtiön parveketupakointiin.kysyin tylyltä ukko isännötsijältä sitten että,missä on siten minun ja lasteni oikeudet raittiiseen parveke ilmaan? hän ei osannut sanoa mitään koska tupakoitsijalla on myös oikeutensa! mutta kun asia ei koska pelkästään röökaajaa,vaan myös muita asukkaita!

28

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pilliklubi

      On se kummaa, kun laki sanoo selvästi, että esim. työpaikalla tai bussipysäkillä toisten nenän alla ei saa kessutella. Mutta kun menet kotiin, niin mikään laki ei auta, vaan nuo naapurin matalaotsaiset juntit saavat myrkyttää toisten hengitysilmaa ihan vapaasti.

      Uusi tupakkalakikin on juuttunut johonkin, sen piti kieltää parveketupakointi.

    • Ei isännöitsijä

      Tämän takia isännöitsijä ei ota kantaa. Eikä voisikaan, koska isännöitsijä ei voi as oy:n sääntöjä määrätä. Vain yhtiökokous voi asiasta päättää. Mutta sekin vain yhtiöjärjestystä muuttamalla, ja sekin yksimielisellä päätöksellä. Eli jos yksikin osakas vastustaa, niin se riittää.

      "Lakialoite parveketupakoinnin kieltämisestä on yhä alkutekijöissään sosiaali- ja terveysministeriössä. Johtaja Kari Paason mukaan on epävarmaa, saadaanko lakiesitystä tehtyä tämän hallituskauden aikana."

      "Asia on osoittautunut yllättävän vaikeaksi. Meidän on ensin päätettävä, mitä lainsäädäntöä yritetään muuttaa. Muutetaanko tupakkalakia vai asunto-osakeyhtiölakia."

      "Taloyhtiöt voivat jo nyt kieltää parveketupakoinnin yhtiöjärjestyksessään, mutta muutos edellyttää yksimielistä päätöstä."

      • oooooiooooo

        Eivät voi. Omilla parvekkeilla tupakointia ei voi ikävä kyllä kieltää kukaan tällä hetkellä.


      • cccccCCCCCC
        oooooiooooo kirjoitti:

        Eivät voi. Omilla parvekkeilla tupakointia ei voi ikävä kyllä kieltää kukaan tällä hetkellä.

        Kyllä voi. Jos se savu tulee toiselle parvekkelle.


      • kessu1
        oooooiooooo kirjoitti:

        Eivät voi. Omilla parvekkeilla tupakointia ei voi ikävä kyllä kieltää kukaan tällä hetkellä.

        Kyllä voi.
        Meillä vaimo kieltää minun parveketupakoinnin. Ei auta mikään, ulos on mentävä.


    • savustusta

      niin vaikka toiset altistuvatkin ,helteillä elämä hel,,,,ttiä juntin takia en voi tuulettaa

    • kuinkahan

      mones aloitus tämäkin on parveketupakoinnista,grillamisesta ym,ym.Pitääkö jokaisen tehdä valitus ja kysely samasta asiasta.Luuletteko raukat, että täältä se apu löytyy.

    • Piru vie

      taasko se on tupakalla?

    • hyi helevati savua

      ei liity aiheeseen isännöitsijän kommentti tupakointi ongelmaan ja heihin syyllistyviin kansalaisiin sekä heihin ketkä viisvaeísaavat oman napansa muusta maailmasta,yleensä sinnkuja ,jotka eivät muita edes tajua ajatella

    • nyt se vielä

      kittaa kaljaa vetää tupakkia ja laulaa Eldangajärveä

    • yök yök

      olen keskustellut aiheesta savuista kärsivien kanssa ja olemme täysin samoilla linjoilla siitä että parveketupakointia pitäisi jo alkaa lain puitteissa kieltämään,miksi siten yleisissä kulkuneuvoissa,kapakoissa ei saa savuttaa -jotta savuttomat eivät altistuisi ? samoin kaikilla kerrostaloasukkailla,ym vierekkäin asuvilla on oikeus hengittää savutonta ilmaa lapsineen! jos tupakoisin partsilla,hävettäis jos jotain yskittää,,,,mutta eihän itsekkäillä tupakoitsijoilla ole aivoja millä ajatella muita,ovat aika samaa laatuisia.laki kieltämään tupakointia parvekkeilla,luhtitaloissa,rivitaloissa,painukoot luukkuihinsa vessaan tupakalle,jotta terveydestään välittäville ei tule savuja koteihinsa ja sitä pahaa lemua

    • ahistaa

      olotila tulee helteiden aikana tukalammaksi koska ovia pitää pitää auki läpeensä yöt ja juhlijat vaan savuttaa alakerroissa ,tietämättä miten jollain on hengitysvaikeuksia.järjen kkäyttö tupakoitsijoillakin sallittu! Ethän pahenna toisten pahaa olotilaa?

      • Marlboro man

        MUUTA POIS


    • Yks kakkaa kaks

      Autoja ei saa krääsyttää parvekkeiden alla, mutta tupakkaa saa. Yhtä juttua voisi kokeilla. Laittaa kanankakkaa ruukkuihin naapurin parvekkeen viereen ja kastella sitä ahkerasti. Saako sellaista ehtaa haisevaa enää mistään.

    • ahistaa

      miksi isännöitsijät eivät ota kantaa kysymykseen

    • piruvie,vieläkö

      se siellä parvekkeella käryttää

    • pellejä kaiken lisäk

      käryttää ,käryttää se pikkuaivokas,ns aikuinen,ylhäällä asuu lapsperhe ja lastenvaunut parvekkeella-ei onnistu,kärytä piru keskenäs typerinä puujalkavitseines

    • Savuton Janne

      Helpompi muuttaa omakotitaloon, savuttomaan, kuin yrittää kieltää osakasta polttamasta parvekkeellaan. Karu totuus.

      • tupakoitsija

        Olen perheellinen itseni käryttäjä ja käyn parvekkeella tupakalla, jos kukaan teistä on nähnyt tupakointi asuntoa,mikä on täysin keltainen sisältä , niin ei ikinä ehdota käryttämistä sisällä.

        Ymmärrän myös astmaatikkoja, jne, esim tätini on astmaatikko ja kärsii migreenistä (tosin ei todistetusti tupakanhajusta)

        Mutta oikeati haluammeko lisää standardeja (käyrä kurkku) ja siihen vielä päälle katerigogsointi............

        Eli aatu natsisaksa toimii jälleen???

        Eiköhän me kaikki jo aikuisina ymmärretä (ilmeisesti ei ja olen siitä pahoillani, joten me kaipaamme käyrän kurkun standardin takaisin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

        Jos vaikka jotain auttaisi: Jarruttakaa!!!!!!!!!!!!! Miettikää mitä olitte sanomassa (tai miettimässä) Odottakaa ja kuunnelkaa vierustoverianne, fanaattisuus ei oikeasti ole tehnyt tälle planeetalle YHTÄÄN kertaa hyvää!!!


    • marinat pois

      tietenki jositse polttaisin parvekkeella,en ajattelisi naapureitani,selvä totuus...pakko kärvistellä,onneksi ei mikään ketjupolttaja kuitenkaan,savuton aika välillä pitkäkin,en ala vihaamaan henkilöä sen takia että hän polttaa,oltakoon niin,mie tuuletan toisesta akkunasta sitten

    • turhaa turhaa

      Kyllä nyt pitäisi vähän suvaitsevuutta olla tässä asiassa. Jotkut polttavat sille vain ei voi mitään. Laissa ei parveketupakointi ole kielletty. Eikös se aloittajankin mielestä ole parempi, että alakerran naapuri polttaa parvekkeellaan, eikä tule kämppääsi käryttämään?

    • sovitaan näin

      alittaja kommentoi että täytyy kestää ja tuulettaa toisista ikkunoista,hyvä asiassa on se,että tupakointi ei ole jatkuvaa sauhutusta,eli pidän ikkunaa ja parvekkeen ovea joskus auki useita tunteja ja vasta illasta saattaa savun hajua tulla,ok siedetään ja mutinat pois,savukkeen polttaja on muuten hyvä ja iisi naapuri...

    • Röökiä huuleen

      Juu täytyyhän työpaikoillakin hyväksyä että toisilla on tauot kerran tunnissa.Itse päätin mennä istumaan aina kahvihuoneeseen kun kaverit tupakalla. Näin teinkin eikä mua kukaan kaivannut. Eli tupakanpolttajat viisaampia tässäkin, että voi pitää taukoja kenenkään kärsimättä.

    • sipisupi

      siinäkin siis etunsa,saa kuulla kuumimmat juorutkin siinä tupakilla...

    • Läskiä ja lotinaa

      Ajattelin räväyttää. Kun parveketupakointi valituksiin ei taloyhtiö ota kantaa, vaikka savuhaitta pitäisi estää niin lyönpä vastavedon. Menen pihalle toplessina ottamaan aurinkoa, katsotaan miten suut sitten pannaan. Ei ole kielletty taloyhtiön säännöissä. Laardia on kertynyt enemmän vyötärölle kuin rinnanseutuun. Joten ei ihan kaunista katsottavaa?

    • Pikaluku

      Teksti-tv.ssä oli muutama päivä sitten uutinen että parveketupakointi tullaan ehkä laittamaan taloyhtiön päätettäväksi. Enemmistöpäätös kuulemma riittää. Joku säädäntöneuvos oli näin antanut haastattelun. Menee mielenkiintoiseksi.

    • tupakaton ilma

      Menettelytapaohjeet asuntojen tupakansavuongelmia käsiteltäessä:

      Jos tupakanasavu aiheuttaa haittaa taloyhtiön asukkaille, asianosaisten tulisi ensisijaisesti pyrkiä sopimaan asia. Jos sopimukseen ei päästä haitan kärsijän tulee ottaa yhteys taloyhtiön isännöitsijään/hallitukseen ja pyytää niitä ryhtymään toimenpiteisiin
      epäkohdan poistamiseksi. Jos taloyhtiön ehdottama ratkaisu ei ole riittävä haitan poistamiseksi haitan kärsijä voi edelleen ottaa yhteyttä terveydensuojeluviranomaiseen, joka terveydensuojelulain perusteella voi, jos riittävä näyttö haitasta on olemassa, ryhtyä terveydensuojelulain mukaisiin toimiin asiassa.

      Ohjeet löytyvät Valviran sivuilta. Ohjeen mukaisesti menetellen yhtiö joutuu korjaamaan asunnon ilmanvaihtoa niin, ettei savuoa tule sisään.

    • isännöitsijä

      Yhtiökokous hyväksyy taloyhtiön järjestyssäännöt. Järjestyssääntöihin voidaan kirjata parveketupakointikielto yhtä lailla kuin parvekegrillaus (lähde: Isännöintilitto, Marina Furuhjelm). Täytyy vaan muistaa hyväksyä ja vahvistaa järjestyssäännöt VUOSITTAIN, jotta uudetkin osakkaat/ asukkaat saavat ne tietoonsa ja sitoutuvat noudattamaan. Tupakoinnin huoneistossa kieltää tupakkalaki.

      Tupakointi on terveyshaitta, josta voi valittaa terveystarkastajalle. Terveystarkastajan lausunnon perusteella yhtiökokouksen tulee ryhtyä toimenpiteisiin terveyshaitan poistamisksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe