5v remmirähjä, tarvitsisin APUA!

toivoton:(

Eli minulla on 5-vuotias jämtlanninpystykorva uros, joka räyhää vastaantuleville koirille. Koira kuulostaa ihan vihaiselta, mutta tiedän, että se rakastaa muita koiria ja on erittäin sosiaalinen. Ennen koirani myös veti hihnassa, mutta ostin reaktiovaljaat, joten se on nyt loppunut. Pienten koirien ohitus menee paremmin. Naaraiden perään uikutetaan ja uroksille haukutaan ja hymistään. Sulo myös hyppii paljon kun uroksia tulee vastaan. Kun Sulo alkaa rähjäämään, pitäisikö karjaista "vaiti", ravistaa niskasta tai olla niin kuin koiraa ei olisikaan?

7

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      "pitäisikö karjaista "vaiti", ravistaa niskasta tai olla niin kuin koiraa ei olisikaan? "

      Jos ravistat niskasta, niin koirasi reakoi sinuun samalla lailla, kuin vastaantulijaan. Molemmat olette koiralle tasavertainen uhka.

      Kaulapanta löysällä ja talutin lyhyellä. Aikaisessa vaiheessa käskyä "seuraa". Jos hypii, niin tiukka kielto, mutta matkan pitää silti jatkua. Siis mennään ohitse, niin kuin ei mitään olisikaan.

    • Jos noista

      pitää valita niin valitse täydellinen välinpitämättömyys. Se tuskin poistaa ongelmaa kuin pitkän ajan kanssa, mutta ei aiheuta vahinkoakaan teidän suhteellenne.

      Se mitä voit tuohon välinpitämättömyyteen lisätä, on että huomioit tulevan ohituksen jo kaukaa, pyydät ja tarvittaessa vedät huomaamatta koiran aivan vierellesi. Kerrot jo kaukaa myös että siellä on tulossa Turre tai Pörri eli nimeät kaikki vastaantulijat, ei väliä onko oikea vain falski nimi, mutta se antaa koirallesi vaikutelman että tunnet tämän jo ennalta.

      Narttuihin kannattaa pyrkiä tutustumaan jos se sen omistajalle sopii. Daamien kanssa urokset tulee toimeen käytännössä aina. Sen sijaan muita uroksia ehkä on parempi vaan vältellä. Herrojen välien selvittelyissä tahtoo joskus karvatupot lennellä, harvoin sekään vakavampaa on. Mutta silloin tällöin sitten käy kuitenkin ohraisesti ja eläinlekurilla käynti totisesti maksaa. Varmista siis aina sukupuoli ennen moikkausta.

      Arvioi aina myös vastaantulevaa parivaljakkoa vähän molempien, rodun ja omistajan, mukaan. Vältettäviä rotuja on ainakin Amerikan Bulldogit, Pittbullit, Borzoit. Sakuissa ja dobbereissa sekä rotikoissa ja mastiffeissa on myös paljon yksilöitä joilla on (omistajilla)päässä vikaa. Erityisesti ambullit näyttäisi olevan ainakin sellaisia että pelkkä vieraan koiran haukahdus saa ne suunniltaan ja kun omistajina on usein korkokenkäiset tyttöset, niin niiden kanssa joutuu varautumaan lähes mihin vain. Ja jos niiden kanssa pääseekin alkuun rauhallisesti tutustumaan ja muodostuukin virhearvio, niin ne käy usein ilman mitään ennakkovaroitusta kiinni eikä irtipäästäminen tule kyseeseen juuri muulla kuin sen eläimen tappamalla. Jompi kumpi siis kuolee.

      Tutustua siis kannattaa mutta käyttäen tervettä järkeä kumppanukset tarkasti valiten.

    • Padroness

      En suosittele remmimoikkaamisia. Komppaan rusettirintaa: talutin lyhyelle, mutta löysälle. Eleettömästi ohi vaan. Luo sellainen ohituskäytäntö, että koira tietää, ettei vastaantulevaa koiraa koskaan moikata. Silloin sen ei tarvitse jännittää, miten toinen reagoi, vaan se voi rentoutua sinun ohjauksessasi ja suojeluksessasi.

      Voi myös kieltää tuijotuksen sekä kiinnittää koiran huomion leluun tai namiin. Ei niskaan kiinni eikä vihaisia, väkivaltaisia elkeitä taluttajalta. Ne pahentavat asiaa.

      Näillä keinoin itse sain koirani luopumaan remmirähinästä.

    • 20+11

      Metka juttu tämä että toisille taitaa sopia toinen käytänne kuin toisille yksilöille. Meidän koira nimittäin jaksoi reyhata niin kauan kuin pidettiin kiinni tuosta ei moikata hihnassa käytänteestä. Kun ymmärrettiin luopua siitä, alkoi koirakin normalisoitua. Aikaa toki vei kunnei heti ymmärretty mistä kiikastaa.

      Komppi siis kakkoselle, kympin arvio syistä ja seurauksista.

      Taitaa useimmat räyhärinnat johtua siitä että eivät ihmiset enää päästä koiriaan tutustumaan lajitovereihin. Tapa joka ennenvanhaan oli sentään melko yleinen. Varmaan osaltaan käytänteen muuttumiseen on syynä juuri tuo koirakannan muuttuminen erilaisia muotivirtauksia noudattavaksi(isot ja arvaamattomat rodut).

    • Padroness

      Päinvastaiset ohjeet edustavat kahta ääripäätä. Joko teet niinkuin koirasi vaatii tai vaadit koiraa toimimaan sinun tahtosi mukaan.

      Pienten seurakoirien kohdalla voi usein toimia ensiksimainitulla tavalla, kyllähän maailmaan ääntä mahtuu, ja muuta vahinkoa ei niiden toiminnoista ole.
      Ison koiran omistajan on oikeasti panostettava koiran hallintaan ja tottelevaisuuteen, joten sellaisen ei voi antaa kiskoa taluttajaansa joka koiran luokse.

      Ison koirani kanssa harrastan ja käymme paljon koiratapahtumissa, joten lajitoverikontakteja on runsaasti. Sen sijaan lenkillä kuljemme kaikista ohi, ei kontaktia. Aina on kontaktissa riski, että hammastelu alkaa yhtäkkiä. Aloittaja saattaa olla se toinen, mutta omani leuat saavat isompaa tuhoa aikaan. Kukaan ei halua, että tapaamiset johtavat tappeluun ja oma koira saa puremia.

      • 20+11

        No ei tuo jämpti nyt mikään niin iso koira ole etteikö sen kanssa normielämässä pärjäisi ilman mitään omistajan turhanpäiväistä öykkäröintiäkin. Eli ihan hyvin voi antaa tutustua toisiin samalla pitäen mielessä turvallisuusnäkökohdat ettei ketä hyvänsä mennä tervehtimään. Se on sitä tapakasvatusta.

        Eikä tuo "Joko teet"-kohtakaan ihan nyt noin mustavalkoinen ole että vain nuo kaksi ääripäätä. Parasta on itse kunkin vaan pitää huoli siitä että tärkeimmät turvallisuuteen vaikuttavat käskyt ovat hallinnassa ja lopun edestä sitten mennä koiran ehdoilla ongelmapaikkoja ennakoiden ja niihin koiraa totuttaen.

        Ymmärrän ja hyväksyn silti tuon pointtisi ison koiran tuhoista. Kyllä mekin kunnioitamme niitä jotka eivät mastodontin kokoisen koiransa kanssa halua toisia tavata. Samoin heitä joilla on joku mikrokokoinen haukkunen hihnan nokassa.


    • kutd

      Meillä oli vuotiaan seropin (ajokoira/rottis/laika) kanssa sama ongelma, vähintään jokatoiselle vastaantulijalle rähistiin.. homma loppui, kun rupesin vastaantulijan huomatessani käskemään sivulle ja koiran huomio itseeni (makupala/lelu/keppi).. kuukauden verran meni kunnes koira tuli automaattisesti toisen rekun nähdessään viereeni ja seurasi tosi nätisti. vielä tulee joskus tilanteita, kun yllättäen tulee kulman takaa toinen koira, mutta tosi nopeasti saa taas kontrolliin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe