POLARPINTA JA TIILIKATTO?

Uusi katto

Tietääkö kukaan tekevätkö ammattiottein kattopinnoituksia? Myyjä kävi tarjoamassa meille 1986 rakennetun vähän sammaleisen tiilikaton pinnoitusta 25€/m2, eikä myyjä osannut vastata kaikkiin kysymyksiini suoraan. Kumpi kannattaisi teettää pinnoitus vai maalaus? Mitä eroa koska asia jäi hieman epäselväksi? Maalauksen hinta 30€/m2. Meillä on kattoa noin 250m2 ja tarjoushinnalla maalaus 7300€ ja pinnoitus 6000€! Päätös olisi pitänyt tehdä heti,mutta harkitsen vielä katon vaihtoa.

36

2075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teeitse-mies

      Mulla on vanha tiilikatto. Kaksi vuotta sitten putsasin teräsharjalla sammaleen pois ja vielä painepesin. Sitten maalasin Einza-maalilla kahteen kertaan.

      Katto edelleen samanlaisessa kunnossa, kuin juuri maalattu. Mitään merkkejä maalin irtoamisesta ei ole.

      Maalia meni vajaat kolme purkkia (12 l / purkki). Purkin hinta talvella oli 40 euroa, joten kustannus oli noin 120 euroa.

      Suosittelen

    • huh hintaa!

      Hinnat ovat heillä aivan karmeita kun yleinen hintataso on suoja-aineella 10€ ja maalauksella 18-20€ sis alv 24% Noiden hintojen perusteellakin voi todeta että pahemman luokan kojjareita!

    • buhaaa!

      No mutta sehän kertookin sitten jo paljon ns ammattitaidosta, referenssikuvat latojen katoista ja juuri perustettu firma. En mä ainakaan antas niiden tulla puuhastelemaan meidän puolen millin talon katolle, tuskimpa ovat tajunneet edes ottaa kunnon vakuutuksia? Ovat varmaankin pesseet ensin autoja ja siitä sitten seuraavaksi talojen katolle, työn jälki todenäköisesti yhtä hyvää kun autojen pesulinjoissa. heh hee ja jep jep!

      • Kysynpä vaan

        NO HUHUH nyt on kyllä oikein todella viisas ihminen tämänkin kirjoittanut!!!
        Tarkoittaako tuo ajatusmaailmasi että kun itse 15 vuotta betoni hommia tehneenä ja uuteen firmaan (eri firma ja työnala kyseessä) mennenä en osaa ammattitaidolla enään töitäni tehdä???!!!
        Kyllä nyt pitäisi olla vaan ihan hiljaa että saat kalaa!


      • sanonpahan vaan
        Kysynpä vaan kirjoitti:

        NO HUHUH nyt on kyllä oikein todella viisas ihminen tämänkin kirjoittanut!!!
        Tarkoittaako tuo ajatusmaailmasi että kun itse 15 vuotta betoni hommia tehneenä ja uuteen firmaan (eri firma ja työnala kyseessä) mennenä en osaa ammattitaidolla enään töitäni tehdä???!!!
        Kyllä nyt pitäisi olla vaan ihan hiljaa että saat kalaa!

        Niin ja sitäpaitsi jopa multivammainenkin tajuaa että vastuuvakuutukset on suomen lain mukaan pakolliset!!!


      • Ennen kun tilaat!
        sanonpahan vaan kirjoitti:

        Niin ja sitäpaitsi jopa multivammainenkin tajuaa että vastuuvakuutukset on suomen lain mukaan pakolliset!!!

        Suomen lain mukaan ei saa myös ajaa ylinopeutta, oletkos muuten ajanut joskus?
        Vaikka laki määrää vastuuvakuutuksen ei sitä kaikilta kojjareilta löydy! Kannattaa siis aina pyytää todistus vakuutuksen voimassaolosta koska sitä ei kukaan valvo. Isossa asunto-osakeyhtiössä tarjouksia ottaneena törmään monesti siihen ettei vakuutukset ole kunnossa ja verojakin on maksamatta. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka ei osaa valvoa itsestään selviä asioita rehellisille yrittäjille.


    • en tee se itse

      Pitäisi pesettää ja myrkyttää sammalet tiilikatolta pois.talo on 120m2 ja kattopinta arviolta 180m2.te jotka olette huoltaneet tiilikattonne niin mitä suosittelette ja mitä siitä kannattaa maksaa?uutta kattoa ei ole varaa alkaa laittamaan.joku ammattilainen voisi antaa vinkkiä?

    • katokattoosi

      Pääkaupunkiseudulla hinnat pyörivät tiilikaton pesu, sammaleen desinfiointiaine ja suoja-aine siinä 8-10€ m2 sis alv 24% riippuu katon jyrkkyydestä / neliöistä ja monimuotoisuudesta.

    • teeseitsepesu

      Pystyykö pesun ja myrkkyjen levittämisen tekemään itse?Mitä työ vaatii painepesurilta,pestäänkö katto millä paineella ja kuumalla vai kylmällä vedelllä?Tuntuu siltä että hommasta jää itselle hyvä työpalkka jos viitsii itse tehdä.

    • tiilitaali

      Kunnon tiilikaton suoja-ainetta / maaleja ei saa rautakaupasta vaan niitä myydään vain koulutetuille asentajille ! rautakaupoista saat juuri niitä tuotteita mitä myyvät nuo ns: ammattilaiset ( kojjarit ) niistä lopputuloksista voikin sitten lukea näiltäkin sivustoilta = mikä oli lopputulos. Jos ei ole varaa ottaa ammattilaista / oikeita tuotteita katolle kannattaa antaa sen tiilikaton tuhoutua kokonaan ja vaihtaa sitten uudet tiilet katolle ! Sitten jos koskaan huomaat mitenkä kalliiksi se lysti tulikin. Huollatkos muuten koskaan autoasi ? huolto merkkihuollossa maksaa yleensä noin 500-1000€ / 2-vuotta, vai huollatkos itse 500000€ mersusi ja käyt ostamassa osat bilttemanista ? säästäähän tietenkin siinäkin ja takuu täysi 0. Tiilikatto pitäisi pestä noin 15-vuoden välein ja versus auton huollot maksaa 15-vuodessa 7 x 500-1000€ = 3500-7000€ se se vasta kallista on ja siitä ei valita kukaan. Katto on yksi talon tärkeimmistä elementeistä ja mikäli se ei ole kunnossa ei sitten talossa ole mikään muukaan kunnossa.

    • Seppo Sepon Seppo

      Saahan sitä askarrella ja paskarrella tiilien kanssa samanlaista taistelua kun puuveneen kanssa.Mutta onhan se sorakuorma katolla hiljainen ei myrskykään vie kattoa mennessään ja on työllistävä vaikutus.

    • tiilikatto88

      Viestiketjun varsinaiseen asiaan ei ole mielipitäitä,kumpiko kannattaa maalaus vai pinnotus?Omalle tiilikatollekin pitäisi tehdä jotain,mutta mitä?

    • maalattu katto

      Ei todellakaan kannata.Tuntuu että eivät ole kovinkaan ammattitaitoisia.Otin kyseiseltä yritykseltä pinnoituksen ja maalauksen ja pesun.Pesu oli ok mutta pinnoitus? maalaus ihan päin persettä.Maalipintaekan kerran jKälkeen ihan harva.Korjaus kerran jälkeen pinta edelleen harva. Odottelen kolmatta kertaa.Eli empä suosittele

      • VM56

        Kulkevat sama porukka myymässä villaakin ja samalla tarkastavat kattoja meidän alueella. Polarvilla ja polarpinta on samaa yritystä nettisivujen mukaan


    • punainenpilvi

      Saman ikäinen tiilikatto. Putsaan katuharjalla muutaman vuoden välein. Väli riippuu siitä, onko isoja puita lähellä. Ei ole mitään tarvetta tehdä sen lisäksi muuta kuin uusia joku tiili jos on halki. Nämä pinnoitukset ovat rahan heittämistä Kankkulan kaivoon. Jos ei tee harjausta itse, niin varmaan löytyy tekijä kun katsoo aluksi mikä on jälki.

      Tiilet maksavat n. 10 €/kattoneliö. Kannattaa verrata siihen. Meikäläisen 1985 tehty katto menee vielä ainakin 20 vuotta.

    • tiilikatto

      Jos katolla kasvaa sammalta niin se haurastuttaa tiilen ja sitten ne halkeilee kun vesi pääsee imeytymää tiileen ja talvella jäätyy.Kyllä suojaus kannattaa mutta kannataa myös katsoa minkälainen AMMATTILAINEN sen tekee

    • Iver Johnson

      Kuka hullu laittaa rekan katolle painoksi? Siihen vielä lumikuorma.Minäkin ennen taistelin tiilien ja puuveneen parissa.Nyt se on loppu.Katto tienpohjaksi ja vene nuotioon.Parempiakin harrastuksia on.

    • -kattoKassinen-

      Niin pintoja ja pinnoittaja on monen laista! Olen työskennyt kattojen parissa toistakymmentä vuotta ja aina sama laulu. Niin monta talon omistajaa kun Suomessa on niin sen verran on mielipiteitä.
      Jos oikeesti mietitään tän päivän tiilien laatua niin sekin on vaihteleva.
      En viitsi ees sanoa millä yhtiöllä on aivan surkeet tiilet, ne vois vaik laittaa suoraan kaatsille.
      Sanoisin että tiilikaton kun huoltaa niin se kestää pitkään ja on kyllä hintansa ansainnut takas. Vaikka sitä vielä huoltomaalaisi tai pinnottaisi.
      Tiilikattohan on sellainen että jos et huolla niin sen kyllä näkee....
      Suosittelen tehkää jompi kumpi. Älkää jättäkö tekemättä koska se ei ole hyvä myöskään.
      Olen muuten ymmärtänyt että polarpinta ei itse pinnoita tai maalaa vaan heidän alihankkija. Eli tossakin asiassa kyseinen yritys pitäisi alihankkiaa vaihtaa jos työt ei suju.
      Vaikka yritys ois perustettu kuukausi tai milloin tahansa niin ei se tarkoita että kyseinen yritys ois ammattitaidoton(polarpinta)
      No jokainen tekee omat valinnat mitä haluaa, tossa kun lueskelin aikaisempia kommentteja tuosta hinnasta niin kuulostaa aika halvalta 8-10 m2, täytyy sanoa itse yrittäjänä että en ihan äkkiä lähtis tolla hinnalla tekemään. Veikkaan että on muun maalaisia.
      Kerran asiakas totesi että hän saa kattoremontin 25€m2 sis.alv:n, sanoin et siitä vaan eikun teetä ihmeessä jos niin halvalla saat, me ei ainekaan sitä tuohon hintaan pystytä tekee.

      Ett sillee!!!! -kattokassinen-

      • mökö

        Et sillee Ei kai vaan kattokassinen satu olee Polarpinnan leivissä


    • pöljä

      Suosittelen kyllä polarpinnalle alihankkijan vaihtoa.Ei m itää kovin hyvää mainosta firmalle sellaset amätöörit.Ei ammattitaitoa ,jäljestä sen kyllä näki vähä tyhmempikii.Kannattas opetella ensin maaliruiskun käyttöö ja vasta sitte alkaa maalailee

    • hönö

      Polarpinnalta ei kyllä kannata ainakaa ottaa.Myyjälle voi sanoo etta ei erkkikää maksa 30e siitä työstä ja käskee suksii hevon........ Muuten kyllä pesu suojaus ja maalaus kannattaa mutta AMMATTILAISILTA

      • ääliö

        Aina kannattaa työn jälki tarkastaa.Tuntuu että työmoraali puuttuu monelta


    • Laatuakatoille.

      Aina kannattaa kysyä vähintään viideltä yrittäjältä hintaa koska pesu ja suoja-aine maksaa enintään 10€m2 ja maalattuna 20€/m2 sis alv24%. Kannattaa myös kysyä tekevätkö itse vai joku alihankkija puhuvatkos kaverit edes Suomea ! Tilaajavastuun sivuja kannattaa myös katsella sillä silloin on ainakin verot maksettu ja vakuutukset kunnossa, palvelu on ilmainen kuluttajille ! Mikäli firmaa ei löydy sieltä pitäisi herätyskellot jo kalkattaa.

    • pisnestä

      Tuli itse muutama vuosi sitten kyseltyä näiltä "ammattifirmoilta" eli kaikenlaisilta katto- ja pintamestareilta katonmaalaus tarjousta ja hinnat oli aiva järkyttäviä, just jotain 20-25 €/neliö ja ylikin. Kysyin sitten ihan "tavalliselta" maalarilta tarjouksen. kaveri kävi kattoon työmaan ja otti homman. Tehtiin tuntityönä maalit ja nosturi, hintaa tuli 8-9 €/neliö. Työllä takuu, nyt neljäs vuosi menossa ja maali pysynyt hyvänä. Maalaustyö tehtiin ihan perinteisin menetelmin eli ilman mitään älyttömiä painepesureita eikä käytetty ruiskua maalaukseen. Pesu harjaamalla ja pesuaineella, maalaus pensselillä.

      Katolla ikää 60 v. ja nyt toinen kerta kun maalattu alkuperäisen maalauksen jäkeen, etttä tuntuu nuo 10-15 vuoden välein suoritettavat maalaukset vähän liioiteltuilta myös tai sitten nyky materiaalit on täyttä kuraa.
      Tuo neliöhinnoittelu on täyttä kusetusta ja sitä nämä mestarit sun muut harrastaa, ne ei suostunut edes antamaan tarjousta tuntihinnoitteluna.

      • Ääliöitä.

        Voe hyvää päivää !

        Jo täysin kädetön diploomi insinöörikin tajuaa ettei tiilikattoa kukaan hullu voi maalata pelkästään pohjatyönä harjaaminen !!!!!! Mistä IHMEESTÄ näitä täysin ÄÄLIÖ höpö höpö viestejä kirjoittavia puupää ääliöitä edes sikiää ! Meinaatkos ihan oikeesti että 60-vuoden sammaleet, jäkälät ja ilmansaasteet lähtee harjaamalla ja ei muuta kun maalia pintaan ? Sehän olis ihan sama kun 60-vuotta vanhan ruosteisen auton päälle laitettaisi uusi maali ja pohjatöinä pelkästään pyyhittäisi vanhat pölyt pois ! HALOOOOOO puupää !


      • työnantaja
        Ääliöitä. kirjoitti:

        Voe hyvää päivää !

        Jo täysin kädetön diploomi insinöörikin tajuaa ettei tiilikattoa kukaan hullu voi maalata pelkästään pohjatyönä harjaaminen !!!!!! Mistä IHMEESTÄ näitä täysin ÄÄLIÖ höpö höpö viestejä kirjoittavia puupää ääliöitä edes sikiää ! Meinaatkos ihan oikeesti että 60-vuoden sammaleet, jäkälät ja ilmansaasteet lähtee harjaamalla ja ei muuta kun maalia pintaan ? Sehän olis ihan sama kun 60-vuotta vanhan ruosteisen auton päälle laitettaisi uusi maali ja pohjatöinä pelkästään pyyhittäisi vanhat pölyt pois ! HALOOOOOO puupää !

        Kyllä niitä ennen tehtiin harjaamalla kuivana ja sitten pesuaineiden kanssa, tiiä sitten oliko miehet siihen aikaa miehiä eikä lökäpöksyjä. Ja neliöhinnoittelu on kusetusta, tuntityönä tai urakkana. Omakotitalon katto 20 tuntia a 35 euroa tunti sisältää alvin, siinäki on vähän liikaa. Ja syömiset ja juomiset työn ohessa.


    • Sora pois katolta

      Olipa tuossa talossani 50v vanha betonitiilikatto on aikanaan joku maalannut ei ole pysynyt.Monta tiiltä olen vaihtanut.Kyllä tuntuu aika haperolta nämä tiilet. Nyt taidan laittaa nämä tiilet kierrätykseen. Naapuri sanoi että sora sokkeliin ei katolle painoksi.Oli kans taistellut sammalten ja maalien parissa.viimein oli hermot mennyt.

    • katto soralle

      Ugh! Sora katolle- mies on puhunut. Kaikille huopakatto: se hyvä. Ugh!

    • huopatussu

      Eikös siinä huopakatossakin ole hiekkaa huovan päällä?
      Sehän onkin sitten sama kun laittas hiekkaset huopatossut katolle!
      Sammaleessa kummatkin alta 5-vuotta ja huolettomat päivät voi unohtaa samantein!
      Huopakatto jos jokin on se riesojen riesa ja huoltaminen ihan mahdotonta.

    • Kattokassinen...

      Jos pitkäikäisen katteen haluaa niin savitiili tai kuparipelti, kestänee lähemmäs 60 vuotta ainakin.

    • Enska Pitkonen

      Tuossa naapurissa talo tehty 73 ja alkuperäinen peltikatto.2 kertaa maalattu.Moneen taloon vieressä huopakatto uusittu useampaan kertaan.Talon omistaja sanoi että kyllä vielä 30 vuotta ainakin menee.

    • rappari-ransu

      Juttelin taannoin erään taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan kanssa katon pesusta ja suojauksesta, joka heidän yhtiöönsä oli puoli vuotta sitten tehty (EI Polarpinnan toimesta).
      Ihmettelin miksi katolla on vielä sammalta käsittelyn jälkeen, osa oli vielä kiinni, osa oli irtonaista.Hän kertoi ihmetelleensä samaa nähtyään katon.Kertoi soittaneensa tälle firmalle,josta hänelle kerrottiin,että sade tuo loput alas..??!!
      Viime syksynä ei ilmeisesti satanut riittävästi..!!?
      Polarpinnasta ei ole omakohtaista kokemusta,mutta olen nähnyt yhden omakotitalon punatiilisen katon,jonka Polarpinta oli pessyt ja pinnoittanut värittömällä pinnoitteella samaisen
      puoli vuotta sitten.Sillä tontilla oli todennäköisesti satanut rajummin,koska katolta olivat sammaleet hävinneet..!?!
      Hinnasta ei ollut tarkemmin juttua ,mutta kotitalousvähennykseen oli lasku kelvannut.
      Kai se on ala kuin ala,että ammattilaisia on monenlaisia..---Onhan niitä kuulemma valelääkäreitäkin,mutta eihän nekään tietysti suomea puhu..!?
      Jokainen käyttäköön harkintakykyään,se on terve piirre joka asiassa.
      Siitä olen kuitenkin jokseenkin varma,että Suomen oloissa KAIKKI sään vaikutuksille alttiit pinnat pitää huoltaa...

    • haloo_onx_valoo

      Aina kannattaa kysyä vähintäänkin 3-5-urakoitsijalta tarjous ja katsoa vielä tilaajavastuun sivuilta että firman asiat ovat kunnossa! Kenenkään ei pitäisi tilata suoraan ja heti ovelta ovelle kauppiaalta koska POIKKEUKSETTA hinnat ovat silloin pilvissä ja välikäsiä riittävästi. Kannattaa aina myös kysyä ja vaatia että firman omat Suomea puhuvat työntekijät tulevat tekemään työn eikä virolaiset, puolalaiset tai vaikkapa venäläiset alihankkijat joita ei paljookaan kiinnosta työn laatu vaan pelkkä työn toteutus vähän niinkus sinneppäin ja karkuun. Lopputulemana saattaakin olla sitten kauhea soppa kun aletaan selvittämään kenen se vastuu ryssimisistä olikaan vai ei kenenkään! Hankkija- alihankkijan- hankkijan- alihankkijan hmmm?

    • A-SICKS

      POLARPINTA.FI ON KENKÄKAUPPA

      UUSI NIMI-EHDOTUS POLAR-HAMEET OY

      VAIHTOEHTOINEN NIMI POLAR-KORKOKENGÄT JA HAMEKANGAS TMI

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3598
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      197
      1692
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1337
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      147
      1213
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      865
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      830
    8. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      53
      827
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      819
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      792
    Aihe