Kokemuksia

Mennäkö vai ei...

Nyt kun suurin osa tämän vuoden vaihtareista pikku hiljaa palailee kotimaahan, olisi kiva saada kuulla ihan tuoreita kokemuksia. Ovatko ne olleet todella niin painajaismaisia kuin täällä on saanut lukea? Ymmärrän, ettei vaihtovuoden aikana kukaan halua tehdä vaihtarin elämästä kohdemaassa vieläkin ahdistavampaa, mutta kotiin tultua kai sana on vapaa!? Vaihto-oppilaaksi lähteminen kiinnostaisi, mutta nyt meillä ainakin on pantu sen asia kanssa jäitä hattuun. Uskon kyllä että vaihtovuosi voi silti hyvällä tuurilla olla hienokin kokemus, mutta mahdolliset vastoinkäymiset askarruttavat. Haluaisinkin kuulla, miten vaitariorganisaatiot suhtautuvat, jos (vaihtarista riippumattomia) ongelmia tulee. Onko joku saanut apua vai onko se todella niinkuin täällä on saanut lukea, että vaihtari saa kaikki syyt niskoilleen ja kotiinlähtö koittaa pienimmästäkin epäilystä.... Jos olen ymmärtänyt oikein, tämä on paljon kiinni kohdemaan vaihtarijärjestön toiminnasta. Onko homma samanlaista joka maassa? Ja onko mitään parannusta tapahtunut aiempaan verrattuna tämän kohun myötä. Tuoreita kokemuksia siis kaipailen. Kiitos.

5

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ala-arvoista

      Lue " millaista vaihto opiskelu on?"-ketjusta "joulu mäkkärissä" . Se on nyt tänä keväänä tapahtunut. Oisko tarpeeksi "tuore"? Vaihto-oppilasjärjestöt toimivat edelleen törkeästi, koska tietävät, että nuoria on helppo syyllistää ja heidän vanhempansa kaukana ulkomailla eivätkä vanhemmatkaan voi tehdä mitään. Ainoastaan voivat haastaa oikeuteen, mikä kestää vuosia ja maksaa paljon jo hukkaan heitettyjen/ryöstettyjen rahojen lisäksi. Ja nuoret häpeävät jos vuosi ei olekaan järjestöjen mainonnan kaltainen, ja jopa valehtelevat kavereilleen ja vanhemmilleen, että oli makee vuosi...
      Danielle Grijalva on jo kymmenen vuotta yrittänyt parantaa vaihto-oppilaiden asemaa ja onkin edesauttanut monessa parannuksessa. Esim. Enää ei alue- ja paikallisvalvojien kellareissa tai motelleissa ja parakeissa voi pitää vaihtareita, joille ei ole löytynyt perhettä. Ja koulupaikka pitää olla koululta kirjallisesti varmistettu. Mutta vielä on liikaa epäkohtia ja mielivaltaisuuksia ja kotiinlähettämisiä perusteettomasti. Mutta rahoja ei palauteta, koska syy on aina vaihtarissa.
      Ala-arvoista toimintaa.

    • mene vaan

      Ja ettei mene pelkäksi negatiiviseksi kommentoinniksi tämä vaihtari asia...niin...kaikkea ei voi yleistää esim. yhden firman toiminnan mukaan. Valitse hyvä luotettavaksi tunnettu välitysfirma ja maksa ehkä vähän enemmän. Kaikki sujunut tähän asti hyvin...lapsen vaihtarivuosi vielä alussa. Vastaanottava perhe tehnyt minuun vaikutuksen huolehtivaisuudellaan. Mitään luksuselämää ei lapsi sinne ole lähdössä viettämään, vaan opiskelemaan ja tutustumaan paikalliseen elämään. Etukäteen jo sovittu säännöistä ja tehtävistä, mitkä siellä sitten osana perhettä kuuluu myös lapselle. Jos kaikki jatkuu näin, on tämä varmasti lapselle niin kasvattava vuosi, että sitä ei voi korvata millään viikon luksuslomalla. Ja kaiken pohjana on toki lapsen kypsyys ja oma halu lähteä matkaan.

      • totuus esiin

        Tässä mitään yleistetä yhden firman toiminnan mukaan vaan ihan tosiasioihin perustuvia kokemuksia täällä kerrotaan useammasta "firmasta"
        Kokemuksia voit lukea myös tuolta CSFES:in sivustoilta monista eri järjestöistä.


      • Luksusmamma

        Kaippa tuo meidän nuori sitten odotti "luksuselämää" kun olishan se ollut kiva, että olei olis tarvinnut itse ostaa ja maksaa ruokia ja pöytää ja joulunakin olishan se ollut luksusta, ettei olisi yksin jätetty. Jä kai minä äitinäkin odotin sitten jotain "luksusta", kun odotin järjestön toimivan omien sääntöjensä mukaisesti ja muutenkin " normaalisti". Viikon luksusloma ei korvaisi niitä vahinkoja, jotka tuo vaihtariaika aiheutti. Olisimmmepa menneetkin sellaiselle!
        Nuorten " kypsyyden " arvioivat toiset nuoret, jotka ovat olleet vaihtarina muutama vuosi sitten.
        Eiköhän kaikki Suomesta lähtevät vaihtarit ihan omasta halustaan vaihtariksi lähde.


    • Luksusnuori

      Kaipa meidänkin nuori, jonkun mittapuun mukaan, luksusta odotti....
      Hän oletti lähtiessään, että järjestö (STS) olisi järjestänyt paikan ilmoitetusta koulusta. Samoin hän oletti saavansa "huolella valitun" perheen, joka olisi kiinnostunut ottamaan vaihto-oppilaan ja tuntisi jotain mielenkiintoa myös Suomea kohtaan.
      Nuoremme kohtasi perheen, joka teki heti alkuun selväksi ettei ollut edes halukas ottamaan vaihto-oppilasta, mutta aluevalvoja oli saanut suostuteltua. Nuoremme jätettiin myös yksin useiksi päiviksi. Kodin siivo oli kuvottava. Vaihto-oppilasta tai Suomea kohtaan perhe ei tuntenut mitään mielenkiintoa. Suomi-tuliaisetkaan eivät kiinnostaneet perhettä. Nuoremme oli niin hostperheen kuin järjestönkin heitteillejättämä. Se siitä kulttuurinvaihdosta ja elämän parhaasta vuodesta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe