Mistä hyvä keittiö ?

Kunnon laatua

Keittiö tulossa hankintaan meillä. Kun luin näitä viestiketjuja, niin tärkein viesti oll, että mitkä asiat ovat menneet pieleen, taikka mistä ei kannata ainakaan hankkia keittiötä.

Kertokaa hyvät ihmiset, että, mikä olisi hyvä hankintapaikka kotimaselle keittiölle ?

31

7996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keittiömasentaja

      Kaikki keittiöt hintaluokissaan ovat osapuilleen samalla viivalla. Eri toimittajien materiaaleissa ja varusteissa ei ole juurikaan eroa. Erot syntyvät mielikuvamarkkinoinnilla.
      Lopputulokseen vaikuttaa ratkaisevasti myyjän/suunnittelijan ja asentajan toiminta ja ammattitaito. saman firman keittiötoimitus saattaa mennä pieleen jatkuvasti pieleen jollain paikkakunnalla kun taas jollain toisella toimii täydellisesti.
      Homma kustaan lähes poikkeuksetta ketjun loppupäässä vaikka myyjä tehdasta tai toimittajaa aina moittiikin.

      Kannatta suosia pientä paikallista yrittäjää joka kokoaa keittiön ja asentaa sen myös itse. Siinä myös kotimaisuusaste on suurin.
      Isot keittiöfirmat tuo komponentit suurelta osin baltianmaista ja puolasta, helat ja saranat alkavat olla pitkälti kiinalaisia. Silti nuo keittiöt ovat hinnaltaan kalleimpia.

    • Kunnon laatua

      Voi hyvä "Keittiömasentaja" kyllä tuo sinun vastauksesi masensi minua. Kyllä sinun luetun ymmärrys taisi olla samaa luokkaa kuin arviosi toimitusvarmuudesta, että ku*** valuu reisille.

      Oliko niillä pienillä valmistajilla sitten kotimaiset helat ja systeemit käytössä ? Miten runkojen osat, ovatko kotimaista puulevyä ?

      • keittiömasentaja

        Pikkuvalmistajilta saa sitä mitä tilaa, esim ne rungot vaikka kotimaisesta levystä.
        Tiedän kotimaisia puusepänliikkeitä jotka jyrsivät ovetkin vaikka tilaajan piirtämän mallin mukaan ja vaikka kotimaisesta materiaalista.
        Heloja ja mekanismeja suomessa ei valitettavasti enää tehdä mutta nekin saa pikuvalmistajalta helpommin haluamansa kuin suurilta toimittajilta.
        Kotimaisen työn osuus pikkutoimittajien keittiöissä on useimmiten huomattavan suuri verrattuna suuriin toimittajiin eikä hinta kuitenkaan ole sen suurempi.


    • Levyerot

      Rungoissa on eroja, ovethan voi ostaa periaatteessa mistä vaan.

      Keittiö- ja khh kalusteiksi hankkisin ainoastaan paremmin kosteutta kestävästä P3-melamiinikalustelevystä valmistetut rungot.
      Myös kaikkien kaikki levyosien reunat täytyy olla pinnoitettu ABS-nauhalla, ei melamiininauhalla.
      Esim. Ikean mainostamalla pari milliä paksummalla levyllä ei ole tuon taivaallista merkitystä kestävyyden kannalta, eikä muutenkaan.

      Ainakin AKA tekee kosteudenkestävästä levystä, varmaan joku muukin valmistaja - ehkä joku tietää..?

    • Kunnon laatua

      Ovatko nämä "pikkuvalmistajat" jotakin nikkareita, joilla ei ole nimeäkään ? Maksavatko ne veronsa ja muut jutut varmasti, ettei joudu sellaisten asioiden kanssa sitten ostaessani hankaluuksiin.

    • keittiömasentaja

      Mistäs kalustevalmistaja voi tietää onko sinun rahasi varastettuja vai muuten petoksella hankittuja. Voiko niitä ollenkaan ottaa vastaan vai pitäisikö niistä tehdä rahanpesuilmoitus viranomaisille. Tiedä vaikka olisivat huumerahoja.

    • Heittiöasentaja

      Hehheh, pisti keittiömasentaja pahan...
      Taitaa aloittaja olla niitä asiakkaita joiden kanssa ei kannata ryhtyä kaupoille ollenkaan..

    • Kunnon laatua

      Pitää sentään yrityksellä olla nimi ja ly-numerokin, jos jotakin meinaa sieltä hankkia. Taitaa olla nämä asentajamiehet niitä miéhiä, joiden takuu loppuu siihen, kun perävalot häviää pihapiiristä. Niinhän tuosta nyt ymmärtää, että on olemassa jotakin pieniä nikkareita...

      Eipä kai muuten tuo verottajakaan niin tiukasti ole alkanut seuraamaan rakennusalan verojen maksua, kun siellä on ihan kautta linjan ollut tosi paljon mäihää.. Taitaa olla asentaja hiukka piripäissään ja viruvalgian lumoissa...

    • Keittiömasentaja

      Tällä palstalla on mainonta kielletty joten ei täältä luultavasti saa yhtään puusepänliikkeen yhteystietoa, puusepänliikkeet ei varsinkaan mainosta täällä kaikenmaailman trollien takia.

      Paras kun etsit pienen puusepänliikkeen paikkakunnaltasi, sieltä saat todennäköisesti parhaan keittiön sekä laadultaan, että hinnaltaan.

    • puutako?

      Mikä puusepänliike tekee keittiökaappien runkoja umpipuusta ja jos tekee, niin mitä mahtaisi moiset rungot maksaa?
      Ja päälle käsityönä tehdyt ovet, niin vieläkö moiselle keittiölle löytyy ostajia?

    • Halvalla saa hyvää

      Pienen takuu loppuu kun perävalot katoaa. Firman nimi muuttunut jo monta kertaa ennen kuin kaapit paikoillaan. Osta kerralla hyvät jostain isosta ketjusta. Vastaavat takuuaikana huutoonsa.

    • alvalv

      Pienen ja isomman tekijän suurin ero on siinä, että isolla on ongelmaa myydä ilman kuittia. Siitä se hintaerokin tulee...

    • keittiömasentaja

      Hintaero tulee kuluista. Kun olin keittiöpisteen hommissa eräällä eteläsuomalaisella paikkakunnalla, kiinteät kulut per keskimääräinen keittiö olivat n. 3000 euroa. Eli siis näyttelytilan vuokra, sähkö,vesi, kuukausipalkat ym.
      Puusepänliikkeellä ei ole näyttelytiloja eikä myyjiä. Eikä niiden kuluja.
      Lisäksi puusepänliike tekee paljon muutakin kuin keittiöitä joten niistä ei tarvitse rahastaa koko elantoa.
      Nykyään asentelen erään puusepänliikkeen tuotteita, hyvin kilpailukykyisiä laadultaan ja hinnaltaan.
      Puusepänliike on perustettu -50 luvulla ja toimii edelleenkin.
      Vastaavia on lukemattomia ympäri suomen, niiden ei tarvitse mainostaa joten asiakkaan täytyy itse osata etsiä ne.

    • Hyvä Kiinan lapsityö

      Ikea antaa hyvän takuun ja hinta alle puolet masentajien tasosta. Ikealla ainakin ennen oli myös alihankkijoita Suomessakin. Tosin nykyisinkin kaikki helat, ym. tilpehöörit tulee Kiinasta joka keittiöön? Ainakin Virolainen tulee asentamaan kun tilaat Suomalaiselta firmalta.

    • rkm

      Ikean keittiön hinta ei ole mitenkään edullinen, esim. 600 leveä pöytäkaapin runko kasaamattomana ikean hyllyssä on kalliimpi kuin esim. keittiötukun vastaava kasattuna asiakkaan keittiössä ja laatu on osapuilleen sama. Sama pätee muihinkin osiin ja oviin.
      Tavallisella kuluttajalla ei useinkaan ole pätevyyttä vertailla eri keittiötoimittajien tuotteitten hintoja koska jotkut, kuten esim. ikea mainostavat tehokkaan harhaanjohtavasti. Todellinen loppuhinta ei ole selvillä kaupantekovaiheessa.

      Keittiötarjous kannattaa pyytää "avaimet käteen" toimituksena useammalta toimittajalta. Hintaan pitää sisältyä kaikki,rahdit, sähköt, vedet, laatoitukset, listoitukset ym. Tässä vaiheessa ikea osoittautuu useimmissa tapauksissa kalleimmaksi kun verrataan samantasoisia toimituksia.

    • Ihan ite

      Kyllä se tavallinen kuluttajakin osaa laskukonetta käyttää. Ikealta saat aivan selkeän listan, niistä tavaroista, mitä olet ostamassa ja mitä ne maksavat.

      Ikeassa laitetaankin asiakas suunnittelemaan oman keittiönsä. Sitten se ihminen ihastuu siihen omaan suunnitelmaansa ikihyvikseen ja ostaa tietysti sen ihan itse suunnittelemansa jutun, eikä sen takia lähde vertailemaan hintoja, koska muut keittiöt ovatkin jonkun muun suunnittelemia. Siltä joltakin muulta ihmiseltä, joka ei asu siinä kodissa, mihin se keittiö tulee, niin siltäpä ei ostekaan sitä keittiötä. Ähäkutti !

      Ei se ole hintakysymys, vaan vahvasti tunneperäinen juttu. Kyllä Ikea tietää.

      • rkm

        Siitä ikean hinnasta jää puuttumaan kaikki se muu, kasaus, sähköt, vedet, laatoitukset jne.

        Samanlaisen eritellyn listan saa pyydettäessä varmaan kaikilta keittiöfirmoilta ja kaikki keittiöfirmat myy tavarat asiakkaan suunnitelman mukaan.


    • Itse asennettu

      Ikean keittiössä on yksi paha vika, sitä ei saa levyseinään kiinni, jos seinän rakennusvaiheessa ei ole huomioitu, että keittiö tulee ikeasta. Eikä runkojen laatukaan ole kummoinen.
      Minä ostin keittiön Netto-Keittiöstä, oli huomattavasti halvempi kuin Ikea. Asennuspaikasta johtuen valmiiksi koottuja kaappeja en voinut hankkia.

    • Ihme ja kumma

      Monessa Euroopan maassa Ikean keittiöt on eniten myyty keittiömerkki. Suomessa Ikea taitaa olla sijalla 2. ja 3. Erot määrien suhteen eivät ole suuria. Onko tosiaan noin monet kuluttajat jotenkin harhautuneet ostoksissaan.... ?

    • paritellen ?

      miten voi olla samaan aikaan sijoilla 2 ja 3 ?

    • piika1

      ep remontti firma,on sellainen että sillä ei ainakaan kannata teettää minkään laista remonttia kenenkään.. korjaustakuuta ei ole sillä firmalla. en suosittele kenellekkään tuota firmaa.. huijari firma..

    • Ooooh !

      Niinkö .... ?

      • piika1

        niin... kiireellä tehty remontti huonoa jälkeä työssä.. ei enää ikinä ep remontti firmaa meille tule.pyydettiin valokuvia heidän tekemistä remonteista,on kuulemma paljon kuvia mutta ei vaan näy netissä????


    • Asiakasta kuunnellen

      Älä missään tapauksessa osta keittiötäsi KEITTIÖMAAILMASTA.
      Me ostettiin ja sutta saatiin, niin suunnittelussa, kuin tavaran toimituksissa.
      Ja sitä paitsi, jälkitoimituken kaappien asennuksessa jotain kummaa tapahtui kun oven sisäpuolella on lohkeamia ja kaapiston yläpuolen päällä on naarmut, ne tosin ei näy, kuin siivotessa. Silloin ne itsekin huomasin.
      Meidän piti saada hidastukset kaikkiin oviin, mutta vain laatikoista ne löytyy.
      Tosi paljon minua suututtaa se, että meidän piti saada lisää säilytystilaa, mutta toisin kävi. Tätä ongelmaa ei tietysti voi yleistää koko firman suunnittelijoihin, mutta tämä meidän suunnittelija ei ollut hyvä. Harmittaa, niin paljon harmittaa.

      Jos olis ylimääräistä rahaa, pistäisin koko keittiön uusiksi.
      Mutta olisin saman ongelman edessä kuin nimimerkki:" kunnon laatua "
      Onnistunutta keittiöremonttia, kaikesta huolimatta !

    • Uuden_keittiön_omistaja

      Jos asustaa Turun seudulla, niin kannattaa ehdottomasti tutustua Puuvajaan (http://www.puuvaja.fi/)! Saimme sieltä mittatilaus keittiön todella järkevään hintaan. Myyjämme oli todella mukava ja ammattitaitoinen ja sai hyvin ujutettua toiveemme suunnitelmaan mukaan. Kalusteet valmistettiin samassa osoitteessa Kaarinassa kuin näyttelytilatkin sijaitsevat ja ovat todella laadukkaita. Saimme mitä alun perin haimmekin!

    • Tyytyväinen_käyttäjä

      Meillä kaikki kaapit ja tasot tulivat Puutyöliike Jari Tranbergilta. Lisäksi tuli jotain yksittäisiä puusepän töitä. Toimii Varsinais-Suomen alueella.

      Plussat:
      Myynti,mittaus, suunnittelu, kokoono, asennus = sama henkilö apumies
      Ei tarvii pakottaa keittiötä standardiin mitoitukseen, vaan talon mitoilla suoraan verstaasta.
      Kokemusta ja laatua löytyy

      Miinukset:
      Ei valmiita vuotuisia nelivärikuvastoja, mutta kaikkea saa.
      Ei suurta lasitettua esittelytilaa, mutta kannattaa kysellä voiko tutustua johonkin valmiiseen keittiöön.
      Ei hienoja IT ratkaisuja, mutta ei ohjelmavirheitä suunnittelussa
      Ei luultavasti pärjää IKEALLE hintakilpailussa

    • PenanenK

      Tilasimme Keittiö.net:n keittiön asennettuna ja vanhan purkamisen niin, että itse vain seuraamme tapahtumia. Olemme tyytyväisiä ainakin toistaiseksi, vaikkakin tasot, ovet ja välitilalaminaatti puuttuvat vielä pari päivää. tavarat ovat jo varastolla, mutta asennus on vasta parin päivän kuluttua. Loppuasennuksen jälkeen vasta sähkömies kiinnittää tarvittavat ja haluamamme pistorasiat ja kytkee sähköt niihin ja kodinkoneisiimme.

      Purkamiseen ja vanhojen kalusteiden poiskuljettamiseen meni yksi työpäivä ja sitten seuraavana päivänä sähkömies veti sähköt tarvittaviin paikkoihin valmiiksi ja sitä seuraavana päivänä tulivat uudet kalusteet ja sitten niitä asennettiin kaksi työpäivää paikoilleen. Siis viikossa homma miltei valmiina, paitsi, että nyt odotellaan edellä jo mainittuja tasoja, ovia ja välitilalaminaattia.

      Keittiömme on melko suuri ja hinnaksi tulee kaiken kaikkiaan n. 16.000 euroa, sisältäen ainoana koneena uuden liesituulettimen. Tiskiallas on keraaminen ja sen hinta (1.200 €) sisältyy kokonaishintaan.

    • keittiöekspertti

      Keittiökauppoihin pätee sama kuin auton ostoon, tärkeintä on että kävelet kauppaan jonka tuotteet sopivat kukkarollesi.

      Jos tyhkätasku kävelee paikkakunnan kalleimman keittiöliikkeen palvelutiskille pyytämään keittiötarjousta liikkeen parhaiten ansaitsevalta suunnittelijalta, jokainen ymmärtää että tuo yhtälö johtaa lopulta kahden ihmisen tyytymättömyyteen.

      Tunnettu tosiasia on että onnettomia keittiönostajia yhdistää varallisuuteen nähden ylihintainen keittiöostos. Valitkaa siis oikein jo ennenkuin edes avaatte oven.

    • pettyneet

      Ei ainakaan Carolina keittiöltä!!!! Me erehdyttiin ottamaan sieltä ja kaikki kusi. Osia puuttuu,väärän mittaisia ja kasaus ohjeet niin ja näin.Puuttuvia osia ei ole toimitettu vielä 1v kuluttuakaan ja esim. integroidulle mikrolle ei oltu suunniteltu minkäänlaista tuuletusta itte joutui hommaamaan ritiliköt ja porailemaan rasiaporalla kaapin näkyviin kylkiin tuuletus aukot kun ylä ja alapuolella ei ollut enää mahdollisuutta ilmankierrolle kun kaapistot oli tehty seinään asti.

      • Tuuletuskanava

        Integroidulle mikrolle ei tarvita kaappiin tuuletusreikiä. Siinä on omat tuuletuskanavat sisäänrakennettu ja sen takia ne on sisätilaan nähden suurempia kun vastaavat pöydälle laitettavat mikrot.


    • eiepoqkeittiötä

      Tehkää mitä päätöksiä tahansa, muttä älkää sortuko ostamaan gigantin epoq keittiötä. Keittiössä itsessään ei muuta vikaa kuin heikkolaatuiset saranat, mutta gigantin organisaatio sählää, eikä suostu ottamaan vastuuta toiminnastaan. Meillä esimerkiksi odotettiin uutta oikean mittaista tiskipöydän tasoa 28 päivää. Lisäksi lähetyksissä oli useita puutteita ja rikkoontuneita osia.
      Sinänsä surkeaa, että gigantti toiminnallaan pilaa kohtuu hyvän keittiön maineen.
      Reklamointi edelleen kesken, eikä gigantti ole halukas vastaamaan. Energiaa, aikaa ja polttoainetta on kulunut todella paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      285
      3147
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1575
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1301
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1215
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe