TIETÄMÄTÖN KUIVAUSFIRMA

Turhasta maksanut

Olen sairastunut kosteusvauriosta, josta tuli huoneistoon hometta ja sädesieniä. Sen myötä sairastuin mikrobeille ja niiden aineenvaihduntatuotteille. Ikävä kyllä meillä Porissa on paljon julkisrakennuksia minne en voi mennä altistukseni vuoksi.
Porilainen kuivausfirma teki remontin, mutta väärin. Nyt en voi olla huoneistossa 2min, kun saan lisäoireita. Kaiken lisäksi en ole saanut kuivausfirmalta lausuntoa, että kodissani edes oli hometta, joten en saa vakuutusyhtiöltä korvauksia sen vuoksi. Maksan kuitenkin joka kuukausi vastikkeen ja muut laskut, vaikka en voi huoneistossani edes olla. Taloyhtiö on pessyt kätensä ja pyytää neuvottelemaan kuivausyrityksen kanssa ja kuivausyritys käskee neuvottelemaan isännöitsijän kanssa, joka taas puolestaan pyytää neuvottemaan taloyhtiönhallituksen kanssa. Ja pompottelu jatkuu.
Onko kellään kokemusta vastaavasta ja jos on, niin miten olette saaneet asianne hoidettua eteenpäin?
Olen miettinyt ottaisinko paikallislehteen yhteyttä vai juristiin?

33

620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Homesairas mies

      Olen itsekin sairastunut, mutta onneksi työmaallani, joen asiani on tullut hoidettua paremmin, mutta terveeksi en voi enään tulla koskaan.
      Sinuna ottaisin pikinmiten yhteyttä Satakunnan Kansan toimittajaan ja myös asiantuntevaan juristiin, jos niitä homeista tietäviä on edes Porissa.
      Toivottavasti saat pian apua ja kuivausfirman oikeuteen.

    • vertti-eetu

      Rikosilmoitusta suunnittelen petoksista. Kakki muu on aivan turhaa ajan haaskausta.
      Kuten Aluehallintovirastot, Hallinto-oikeudet ym. vastaavat. Eivät ala tukimaan petoksia eikä petoksien suojelua.

      Mikä olikaan kuivausvirma, että voidaan kiertää kaukaa. Käyttivätkö kiellettyjä vaarallisia homedesinfiointiaineita. Tai otsonointia asunnosssa. Ja vielä ennen näytteidenottoja.

      "Samantapainen ongelma liittyy homeen desinfiointi- ja puhdistusmenetelmiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei suosittele esimerkiksi otsonoinnin käyttöä, koska ei tiedetä, voiko otsonointi pilkkoa yhdisteitä uusiksi myrkyllisiksi yhdisteiksi".
      http://homepakolaiset.fi/media/myrkyllisessa_sisailmassa_tyoskentelee_kemia_lehti_26.4.2012.pdf


      Medialle sitten viimeiseksi kun oikeutta saadaan. Juristi joka Kekipohjanmaalla vei voittoon kolme kätilöä koskevan jutun olisi varteenotettava vaihtoehto.
      http://yle.fi/uutiset/massiivinen_sairaalan_homeoikeudenkaynti_viimein_paatokseen/5071424

      Sellainen joka ei ymmärrä kosteus- ja homemikrobikatastrofista ja siihen liittyvistä petoksista ja tulosten manipuloinneista yhtään mitään, ei ole apua.

      Oikeat asiantuntijat vielä taakse niin kyllä lähtee.

      • vertti-eetu

        Eiköhän tämä tästä ala vielä kääntymään oikeaan suuntaa. Vähättely, vääristely, valehtelu, petokset ja niiden suojelu. Näytteidenottojen tulosten manipulointi sairastunutta vastaan. Taistelu jatkuu syyttömänä terveytensä menettäneiden puolesta.Oikeusturvan puolesta.
        http://www.hs.fi/kotimaa/a1397102087526


    • Ilmari 61

      Todella törkeää toimintaa kuivausfirmalta niidenhän pitäisi olla alan asiantuntioita.
      Tekisin ison jutun asiasta lehtitoimittajan kanssa ja firma teoistaan. Mikä on kyseisen kuivausfirman nimi et tiedetään kaikki muutkin varoa?

    • Lissu Iso P.

      Valitettavasti ihmiset luulevat, että kuivaus- ja puhdistusfirmoissa on homealan asiantuntijoita, Ehei, ei siellä mitään asiantuntijoita ole, vain liukkaita bisnesmiehiä, jotka ovat valmiita myymään mitä tahansa turhuutta ja jopa vahinkoa aiheuttavia toimenpiteitä (asuntojen myrkytykset sumuttamalla sisätiloja ja irtamistoa !!!).

      Oikeat asiantuntijat ovat ihan muualla tai muissa firmoissa.

      Kyllä pitäisi hälytyskellojen soida, jos tarjotaan sisätilojen sumutuksia ja perään ilmanäytteiden ottamista ja niistä hometutkimusta. Kummassakaan toimenpiteessä ei ole mitään järkeä. Ilmanäytteillä ei voida osoittaa tilojen turvallisuutta ja homeettomuutta. Sisäilman sumuttelu kemikaaleilla homekorjausten jälkeen tai niiden sijaan on kemikaalien törkeää väärinkäyttöä eikä auta mihinkään muuhun kuin, että saadaan vääränlaisia tutkimustuloksia ja pahimmassa tapauksessa myrkytetään koko asunto käyttökelvottomaksi.

    • onko sama...

      Polygon?

      • No onko?

        Sano nyt!


    • Tarsala

      Meillä on 1999 todettu saunan ja pesuhuoneen vesivahinko joka korjattiin 2000 vuoden keväällä. Porista tuli kosteusmittaaja kuten myös remppamiehet vakuutusyhtiön toimesta.Nyt 2014 ilmeni että kosteus oli levinnyt laajalle alueelle myös muiden huoneiden alarakenteisiin. Kun asiantuntija tutki löytämääni karttaa mihin kosteusmittaukset on merkattu hän sanoi että ne on jätetty huomioimatta korjauksessa . Haisevaa ns.kuivalahoo on nyt löytynyt pimein pilvin ja vakuutusyhtiö pesee kätensä siitä.Nyt mietimme kuka on korvausvelvollinen vai onko kukaan. Onko kenellekään sattunut vastaavaa?

      • Nämä ovat tapauskohtaisia asioita.

        Millaisesta vesivahingosta oli kyse? Mitä korjattiin ja mitä ei?


    • toivoa on

      Hei.

      Jos kyse on yhtiömuotoisesta talosta, yhtiö on vastuu rakenteista, mikäli ei ole tehty poikkeamaa yhtiöjärjestykseen. Tarkista yhtiöjärjestys, mikäli poikkemaa ei ole, yhtiöllä EI ole mahdollisuutta pestä käsiään. Jos ongelmat ovat rakenteissa osakkaalla ei ole edes lupaa tehdä remonttia ilman yhtiön mukana oloa. Eli uudelleen yhteys isännöitsijään ja hallitukseen. Heidän tehtävänsä on etsiä tutkijat ja remontoijat ja hoitaa yhteydet remonttifirmoihin. Kuka edellisen kuivausfirman paikalle on tilannut? Yhtiömuotoisessa talossa Se on yhtiön, ei osakkaan asia. Yhtiö päättää mitä tehdään, kuka tekee ja kantaa myös vastuun! Ainut milloin itse joudut vastuuseen, jos menet ilman lupia itse remppaamaan yhtiön vastuulle kuuluvia asioita.

      Jos yhtiö ei ala toimiin, ota yhteys terveystarkastajaan, hän on puolueeton virkamies, joka antaa lausunnon tilanteesta ja voi uhkasakon voimistamana painostaa taloyhtiötä. Toivottavasti paikallinen terveystarkastaja on pätevä ja napakka.

      Älä ihan heti ota yhteyttä lehtiin, Se on avoin sodanjulistus ja etusi on pysyä hyvissä väleissä kaikkien tahojen kanssa. Etusi on, että asunto kunnostetaan taloyhtiön valvonnassa ja kaikkien osakkaiden yhdessä maksamana, niin, että sinä tai joku muu voi siinä turvallisesti asua. Älä myöskään vielä hommaa juristia, tulee kalliiksi ja hiertää välejä, mutta tarkista omat oikeutesi ja velvollisuutesi asunto-osakeyhtiölaista ja käy kaikki kommunikointi kirjallisena tai vaadi, että suullisista keskusteluista ja kokouksista pidetään pöytäkirja, joka allekirjoitetaan. Näitä papereita tarvitset jos tarvitset juristia. Asunnossa tehtävistä toimenpiteistä vaadi myös kuvallinen raportti (isännöitsijän tehtävä kasata tiedot muutostöistä ja säilyttää ne), turvaa kaikkien selustaa jos asuntoa myydään tai remontoidaan jatkossa, että tiedetään mitä on tehty.

      Tsemppiä. Niele kiukkusi ja pyri olemaan asiallinen, mutta tiukka oikeuksistasi.

      • toivoa on

        Vielä lisäksi,

        oli hometodistus tai ei, vakuutusyhtiöt eivät pääsääntöisesti korvaa homevahingoista mitään, koska kyse ei ole äkillisestä vahingosta. Jos kosteusvaurio on putkivuodon tai kodinkoneen hajoamisen aiheuttamaa saattavat korvata jotakin. Sen sijaan oikeusturvavakuutuksesta voit hyötyä, jos tarvitset juristia.

        ps. Anteeksi kirjoitusvirheet, näpyttelen puhelimella


    • Kiitos nimim. "toivoa on" kun kirjoittelet täällä asiallisesti ja myötätuntoisesti! :) Kerro joskus koko tarinasi, vai löytyykö täältä jo?

      Itse tykkään vähän kartoittaa taustatietoja ennen kuin sanon mitään, joten jään odottelemaan vielä vastauksia kysymyksiini.

      • toivoa on

        Kiitos vaan.

        Motiivini kirjoittaa on Se, että olen rämpinyt home&kemikaalivaurioisten rakennusten kanssa sekä työntekijänä, vuokralaisena että omistajana. Kokemusta löytyy mittavista remonteista, vaikeista oireista, tavaroille ja uusille materiaaleille oireilusta ja vaihtelevasti onnistuneista puhdistuksista, oikeusprosessista. Tutuiksi ovat tulleet kanssa kiinteistönvälittäjien, terveystarkastajien, taloyhtiöiden edustajien, sisäilmatutkijoiden, juristien, remppafirmojen, lääkäreiden toimintatavat, joista ei kauhean positiivista ole sanottavana. Pääsääntöisesti homesairastuneelle niin työpaikalla kuin kotonakin kerrotaan, että vikaa on vain mielenterveydessä. Varsinkin lääkäreiltä olen saanut todella törkeää kohtelua. Pahimmassa homeahdingossa olen yrittänyt hakea apua ja tietoa kaikilta mahdollisilta tahoilta laihoin tuloksin.

        Näiden kokemusten pohjalta neuvon kanssakärsijöitä luottamaan oman kehonsa viesteihin, hyväksymään kohtuulliset taloudelliset tappiot, jos onnistuu välttämään kuluttavat oikeustaistot, hankkiutumaan tiloihin joissa voi normaalisti ja keskittymään elämään hetkessä. Enää en murehdi samalla tavalla menneestä ja tulevasta, vaan elän päivä kerrallaan.


      • toivoa on kirjoitti:

        Kiitos vaan.

        Motiivini kirjoittaa on Se, että olen rämpinyt home&kemikaalivaurioisten rakennusten kanssa sekä työntekijänä, vuokralaisena että omistajana. Kokemusta löytyy mittavista remonteista, vaikeista oireista, tavaroille ja uusille materiaaleille oireilusta ja vaihtelevasti onnistuneista puhdistuksista, oikeusprosessista. Tutuiksi ovat tulleet kanssa kiinteistönvälittäjien, terveystarkastajien, taloyhtiöiden edustajien, sisäilmatutkijoiden, juristien, remppafirmojen, lääkäreiden toimintatavat, joista ei kauhean positiivista ole sanottavana. Pääsääntöisesti homesairastuneelle niin työpaikalla kuin kotonakin kerrotaan, että vikaa on vain mielenterveydessä. Varsinkin lääkäreiltä olen saanut todella törkeää kohtelua. Pahimmassa homeahdingossa olen yrittänyt hakea apua ja tietoa kaikilta mahdollisilta tahoilta laihoin tuloksin.

        Näiden kokemusten pohjalta neuvon kanssakärsijöitä luottamaan oman kehonsa viesteihin, hyväksymään kohtuulliset taloudelliset tappiot, jos onnistuu välttämään kuluttavat oikeustaistot, hankkiutumaan tiloihin joissa voi normaalisti ja keskittymään elämään hetkessä. Enää en murehdi samalla tavalla menneestä ja tulevasta, vaan elän päivä kerrallaan.

        Sinullahan on varsin ikäviä kokemuksia!

        Kokemuksistasi voi olla todellista hyötyä tällä palstalla. On kiva saada tänne ihminen joka ajattelee vilpittömästi toisten ihmisten parasta! Asenteesi on oikea: turha oikeuskärhämöinti on vain kuluttavaa. Onko teillä kyse vuokrakodeista vai omistusasunno(i)sta?

        Tervetuloa keskusteluihin mukaan! Minulle tärkeimmät asiat täällä on se, että ottaa mahdollisimman hyvin taustat selville, antaa toivoa (hyvä nimimerkki sulla: rekisteröidyppä tänne!) ja auttaa löytämään vaurio, jos ei ole löytynyt ja mikä tärkeintä: oikea asiantuntija auttamaan. Itse aikoinaan järkytyin miten epäselvää on sisäilmaongelmien selvittäminen!


      • toivoa on
        miss.007 kirjoitti:

        Sinullahan on varsin ikäviä kokemuksia!

        Kokemuksistasi voi olla todellista hyötyä tällä palstalla. On kiva saada tänne ihminen joka ajattelee vilpittömästi toisten ihmisten parasta! Asenteesi on oikea: turha oikeuskärhämöinti on vain kuluttavaa. Onko teillä kyse vuokrakodeista vai omistusasunno(i)sta?

        Tervetuloa keskusteluihin mukaan! Minulle tärkeimmät asiat täällä on se, että ottaa mahdollisimman hyvin taustat selville, antaa toivoa (hyvä nimimerkki sulla: rekisteröidyppä tänne!) ja auttaa löytämään vaurio, jos ei ole löytynyt ja mikä tärkeintä: oikea asiantuntija auttamaan. Itse aikoinaan järkytyin miten epäselvää on sisäilmaongelmien selvittäminen!

        Monenlaista on koettu.

        esim. Asunnostamme on mun oirevalituksen johdosta otettu pölynäyte ja tutkittu, että ei ole mitään epänormaalia. Tuomittu, että mulla on hyperventilaatio ja paniikkihäiriö, epäilty kykyäni huolehtia lapsista ja käsketty ryhdistäytyä. En hyväksynyt tätä. Tuula Putus oli ainoa, joka uskoi minua ja oirekuvani (vartalo kylmähorkassa, pää tulessa ja paljaat ihoalueet kuin auringonpolttamat) perusteella totesi minulla olevan hometoksiinien aiheuttama myrkytystila ja oli huolissaan lasteni terveydestä. No pari kuukautta myöhemmin meillä olikn sitten ihan silmin nähtävää hometta ja pikainen muutto edessä. Eli kuten kaikissa muissakin viesteissä olen painottanut, jos mielenterveytenne on muuten ok, älkää hyväksykö paniikkihäiriödiagnoosia vaan hakekaa sitkeästi apua, jotta oikeat syyt löytyvät ja voitte pelastaa oman ja perheenne terveyden. Ainut onni omassa rajussa sairastumisessani on ollut Se, että oireiluni takia olen osannut viedä lapseni pois sairaista tiloista ennen kun he ovat menettäneet terveytensä.

        Homekatastrofin keskellä mielenterveys käy tiukoilla ja katkeruus yrittää nostaa päätään. Kuvittelit istuttavasi pihallesi omenapuita ja miettiväsi verhojen sävyä ja makaatkin ilman omaisuutta sairaana halvan vuokra-asunnon lattialla patjalla ja taistelet monella rintamalla asioiden selvittämiseksi. Olen päättänyt kuitenkin olla katkeroitumatta, koska sen laskun maksavat lapseni. Uskon, että kaikista katastrofeista (yllättävät kuolemat, sodat, luonnonmullistukset...) selviämisen ehtona on kyky elää hetkessä, katkeroitumatta menneestä, pelkäämättä tulevaa, nauttien siitä mitä sillä hetkellä on. Kauniita kesäpäiviä ja puhdasta ilmaa!


      • Onko tosi
        toivoa on kirjoitti:

        Monenlaista on koettu.

        esim. Asunnostamme on mun oirevalituksen johdosta otettu pölynäyte ja tutkittu, että ei ole mitään epänormaalia. Tuomittu, että mulla on hyperventilaatio ja paniikkihäiriö, epäilty kykyäni huolehtia lapsista ja käsketty ryhdistäytyä. En hyväksynyt tätä. Tuula Putus oli ainoa, joka uskoi minua ja oirekuvani (vartalo kylmähorkassa, pää tulessa ja paljaat ihoalueet kuin auringonpolttamat) perusteella totesi minulla olevan hometoksiinien aiheuttama myrkytystila ja oli huolissaan lasteni terveydestä. No pari kuukautta myöhemmin meillä olikn sitten ihan silmin nähtävää hometta ja pikainen muutto edessä. Eli kuten kaikissa muissakin viesteissä olen painottanut, jos mielenterveytenne on muuten ok, älkää hyväksykö paniikkihäiriödiagnoosia vaan hakekaa sitkeästi apua, jotta oikeat syyt löytyvät ja voitte pelastaa oman ja perheenne terveyden. Ainut onni omassa rajussa sairastumisessani on ollut Se, että oireiluni takia olen osannut viedä lapseni pois sairaista tiloista ennen kun he ovat menettäneet terveytensä.

        Homekatastrofin keskellä mielenterveys käy tiukoilla ja katkeruus yrittää nostaa päätään. Kuvittelit istuttavasi pihallesi omenapuita ja miettiväsi verhojen sävyä ja makaatkin ilman omaisuutta sairaana halvan vuokra-asunnon lattialla patjalla ja taistelet monella rintamalla asioiden selvittämiseksi. Olen päättänyt kuitenkin olla katkeroitumatta, koska sen laskun maksavat lapseni. Uskon, että kaikista katastrofeista (yllättävät kuolemat, sodat, luonnonmullistukset...) selviämisen ehtona on kyky elää hetkessä, katkeroitumatta menneestä, pelkäämättä tulevaa, nauttien siitä mitä sillä hetkellä on. Kauniita kesäpäiviä ja puhdasta ilmaa!

        "totesi minulla olevan hometoksiinien aiheuttama myrkytystila".
        Sanoiko varmasti noin? Eikö mitään astmasta?

        Pelkäämättä välinpitämättömiä "johtajia" ja harhaanjohtajia varsinkin.


      • toivoa on
        Onko tosi kirjoitti:

        "totesi minulla olevan hometoksiinien aiheuttama myrkytystila".
        Sanoiko varmasti noin? Eikö mitään astmasta?

        Pelkäämättä välinpitämättömiä "johtajia" ja harhaanjohtajia varsinkin.

        Sanoi näin epävirallisessa keskustelussa, neuvoi luottamaan havaintoihini, eikä uskomaan mitä kummallisempiin selityksiin oireilleni. Olen kiitollinen Tuulan sanoista, loivat uskoa, että oireilleni on syy ja voin parantua. Ulkona ja terveissä rakennuksissa "horkkakohtauksista" ei ole tietoakaan. Ja kyllä mulla astmakin on


      • toivoa on
        toivoa on kirjoitti:

        Sanoi näin epävirallisessa keskustelussa, neuvoi luottamaan havaintoihini, eikä uskomaan mitä kummallisempiin selityksiin oireilleni. Olen kiitollinen Tuulan sanoista, loivat uskoa, että oireilleni on syy ja voin parantua. Ulkona ja terveissä rakennuksissa "horkkakohtauksista" ei ole tietoakaan. Ja kyllä mulla astmakin on

        Haluan vielä lisätä, etten itse nimimerkin suojasta halua mainita tahoja joiden toimintaan olen pettynyt. Tuula Putuksen nimen haluan mainita siksi, että sain häneltä asiantuntevaa ja empaattista tukea todellisessa hädässä. Hyvää tietoa löytyy hänen www-sivuiltaan.


      • toivoa on kirjoitti:

        Sanoi näin epävirallisessa keskustelussa, neuvoi luottamaan havaintoihini, eikä uskomaan mitä kummallisempiin selityksiin oireilleni. Olen kiitollinen Tuulan sanoista, loivat uskoa, että oireilleni on syy ja voin parantua. Ulkona ja terveissä rakennuksissa "horkkakohtauksista" ei ole tietoakaan. Ja kyllä mulla astmakin on

        Kuullostaa tutulta. Itsellä v.1993 tuntui kun kurkku olisi ollut ummessa. Olin pieni tyttö, kolmasluokkalainen. Sanoin äidille etten voi syödä enää. Suostuin kuitenkin lihalientä ja sileitä keittoja juomaan. Olin jatkuvasti kipeänä ja poissa koulusta ja sain nokkosrokkoreaktioita. Äiti lohdutti että lääkärissä kaikki selviää. Muistan ikuisesti sen miten lääkäri näpytteli tietokoneella ja pyörähti tuolillaan minuun päin: "Tyttö on terve, oireet taitavat tulla hänen päästään."

        Äitini ei antanut periksi ja vei minut yksityisellä lääkärille ja sain heti astmadiagnoosin. Muutaman vuoden sisällä talosta löydettiin sädesientä. Astmalääkitystä tarvitsin vain puolisen vuotta sieltä pois muutettuamme. Nyt aikuisena olen onnistunut löytämään 3 sisäilmaongelmaista kotia, joista pahin ja viimeinen oli tämä omani. Kahdesta ensimmäisestä lähdin vain pois.

        Minulle on tärkeää se, että ketään hometta epäilevää ei leimata "hulluksi". Ja haluan auttaa ihmisiä todistamaan homeen, koska ei ole itsestäänselvyys että se löydetään. He voivat kohdata järjetöntä vastustusta ympäristön osalta, kuten sinä. On hyvä muistaa, että homeongelmia täytyy katsoa monesta eri näkökulmasta. Esim. homeisten ok-talojen omistajia ei kannata kovin sanoin kehottaa lähtemään pois. Se on oikea ratkaisu kun on terveyshuolia, mutta kokemuksesta voin kertoa, että ennen sitä on hyvä antaa toivoa itse tilanteen ratkaisemiseen, vaatipa se miten paljon tahansa. Vasta sitten järki edes suostuu ajattelemaan pois lähtöä, ainakin omalla kohdallani. Omistusasunnot ovat usein rakkaita ja asia on kova pala. Vuokrakohteissa on ihan hyvä käskeä etsimään heti uutta kotia, jos on syytä epäillä hometta ja varsinkin jos taloyhtiö ei puhalla yhteen hiileen.

        Tehkäämme siis parhaamme ja kannustakaamme ihmisiä positiivisessa ja toiveikkaassa hengessä :)


      • miss.007 kirjoitti:

        Kuullostaa tutulta. Itsellä v.1993 tuntui kun kurkku olisi ollut ummessa. Olin pieni tyttö, kolmasluokkalainen. Sanoin äidille etten voi syödä enää. Suostuin kuitenkin lihalientä ja sileitä keittoja juomaan. Olin jatkuvasti kipeänä ja poissa koulusta ja sain nokkosrokkoreaktioita. Äiti lohdutti että lääkärissä kaikki selviää. Muistan ikuisesti sen miten lääkäri näpytteli tietokoneella ja pyörähti tuolillaan minuun päin: "Tyttö on terve, oireet taitavat tulla hänen päästään."

        Äitini ei antanut periksi ja vei minut yksityisellä lääkärille ja sain heti astmadiagnoosin. Muutaman vuoden sisällä talosta löydettiin sädesientä. Astmalääkitystä tarvitsin vain puolisen vuotta sieltä pois muutettuamme. Nyt aikuisena olen onnistunut löytämään 3 sisäilmaongelmaista kotia, joista pahin ja viimeinen oli tämä omani. Kahdesta ensimmäisestä lähdin vain pois.

        Minulle on tärkeää se, että ketään hometta epäilevää ei leimata "hulluksi". Ja haluan auttaa ihmisiä todistamaan homeen, koska ei ole itsestäänselvyys että se löydetään. He voivat kohdata järjetöntä vastustusta ympäristön osalta, kuten sinä. On hyvä muistaa, että homeongelmia täytyy katsoa monesta eri näkökulmasta. Esim. homeisten ok-talojen omistajia ei kannata kovin sanoin kehottaa lähtemään pois. Se on oikea ratkaisu kun on terveyshuolia, mutta kokemuksesta voin kertoa, että ennen sitä on hyvä antaa toivoa itse tilanteen ratkaisemiseen, vaatipa se miten paljon tahansa. Vasta sitten järki edes suostuu ajattelemaan pois lähtöä, ainakin omalla kohdallani. Omistusasunnot ovat usein rakkaita ja asia on kova pala. Vuokrakohteissa on ihan hyvä käskeä etsimään heti uutta kotia, jos on syytä epäillä hometta ja varsinkin jos taloyhtiö ei puhalla yhteen hiileen.

        Tehkäämme siis parhaamme ja kannustakaamme ihmisiä positiivisessa ja toiveikkaassa hengessä :)

        Ps. Putus on tuttu.


    • Tarsala

      Tämä 2000 " korjattu" vesivahiko johtui putkimiehen virheestä hän oli taivuttanut kupariputken teräväksi mutkaksi joka tihkuvuoti ja huomattiin 18 vuotta myöhemmin kun kylpyhuoneen laatta näytti irtoavan ja kun avattiin tulikin esiin lahonneita parruja. Se oli saunan ja pesuhuoneen välisessä seinässä. Sauna ja pesuhuone kuivattiin . Mutta varaston, kodinh.makuuh. eteisen ja tuulikaapin osalta jätettiin kuivaamatta vaikka kosteusprosentit oli korkeat.
      Tämä on iso omakotitalo jossa nyt revitään alajuoksuja esiin.
      Täytyy myöntää että silloin (2000v) vakuutusfrirma myönsi meille korvaukset vaikkei tämä ollutkaan äkillinen vesivahinko mutta jälkitarkastus jäi tekemättä.

      • 18 13

        Saattaa olla että kukaan ei ole korvausvelvollinen. 1999 ei vikaa oltu huomattu ja nyt voi olla jo liian myöhäistä. Joku viisaampi voi keksiä toisen ratkaisun.
        Valitettavasti vakuutusfirmat taitaa tutkia vain mahdollisimman halvalla selviävät viat. Niiden vika mutta onko mitään tehtävissä.


    • Tekikö sama vakuutusyhtiön valtuuttama firma vahinkokartoituksen, kuivauksen ja korjauksen?

      Eli löytämäsi kartta on siis kosteuskartoittajan tekemä ja siinä näkyy kohonneita kosteuslukemia nyt avatuista kohdista? Löytyykö raportti myös korjaussuunnitelmasta tai tehdyistä korjauksista?

      Hmm... tuo mutka putkessa kuullostaa juurikin sellaiselta että ei kuulu korvattavien piiriin. Rakennusvirhe. Aikast tuuri siinä mielessä käyny. Mutta se ei liity tähän asiaan minun mielestäni, sillä te luotitte että saneerausfirma tekee sovitun, aivan samalla tavalla kuin olisitte odottaneet jos olisitte tehneet omaan piikkiin. Se nyt ei ainakaan voi olla vakuutusyhtiön käsienpesun takana.

      • Kartoittaja2

        Kuuluu kyllä korvattavien piiriin, putkia saa ja joutuukin taivuttamaan asennuksissa (kunhan ei mene lyttyyn)

        Vakuutusyhtiö ei voi vedota asennusvirheeseen jos on 18v kestänyt, epätodennäköistä että olisi 18v vuotanut, puu lahoaa suljetussa tilassa muutamassa kuukaudessa

        Jos kartoitusraportissa on selvä maininta kosteudesta ja suositellaan lattian / seinien avausta on purkutarkastuksen tekijä / saneerausliike vastuussa.

        Laita vakuutusyhtiölle reklamaatio menemään


    • Aikast lytyssä on ollut jos vuotaa ;)

      Muuten kartoittaja2:n kanssa samoilla linjoilla. Tärkeintä on että on todisteet siitä että kosteus on jo v.2009 löytynyt niistä paikoista joista se on nyt havaittu. Ja onko tosiaan niin, että kosteus ei nyt ole tullut muualta?

      Pari linkkiä jonka pohjalta voi miettiä tota vakuutusyhtiölle reklamointia:
      http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/palvelun-vika-tai-puute/

      http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/palvelun-vika-tai-puute/valitus-palvelun-virheesta/

      • Damn. Heitti vuosluku hiukan :P Siis -99


    • Tarsala

      Kosteus on ollut jo tuolloin -99 mutta siitä ei ole piitattu kun kuivattiin vain pesuh. ja sauna. Kiitos neuvoista. Reklamoimme ja meillä on nyt neuvonantajana jo eläkkeellä oleva toisen vakuutusfirman mies. En ole löytänyt mitään muuta kuin tuon kosteus mittauspaperin . Vaihdoimme vakuutusfirmaa 2010 ja ajattelimme käyttää siinä olevaa oikeusturvaa jos ei muuta voida.
      Meillä on ollut huono onni kun putkimies oli asentanut tuuletusputken väärin ja tiiviste oli vinkurallaan ,kondensiovedet oli vuotaneet alusrakenteisiin ja niistä löytyi lahoa ja jouduttiin avamaan seiniä myös toisessa päässä taloa. Nyt veettää niin pirusti kun siihenkin vakutuusyhtiön vastaus oli kielteinen. Jos tää putkimies oli kondiksessa niin menisin ottamaan truilusta kiinni, muttei sairasta miestä joka ei pysty itseään puolustamaan viitsi uhkailla.Mutta tekis mieli kertoa kaikille kuka hän on ja käskeä jokaisen tutkimaan putkensa niin paljon hän paskaa työtä tehnyt lähiympäristössä

    • Millon toi viemärin tuuletusputki sitte asennettiin (päin prrrr..)?

      Mut kuule Tarsala, meiltä löyty hometta aikoinaan koko katosta, sekä lattiat ja seinät riskirakenteita ja ongelmallisia. Ja kaikki tietty sillon kun myyjän vastuu oli päättyny. Voisin pulittaa melekosen summan jos vaihettais osia ;D Itse kuitenkin ajattelen niin, että elämisestä pulitetaan joka kuukausi jonkun verran, eipä siinä remppakulut sitte loppupeleissä paljoa paina. Katkeruus vie vaan mehut. Siltikin oisin omani pois ottanu jos mulla siihen ois ollu vielä oikeus, eli reklamoi hyvä mies(?). Vaikka ihan putkarillekin, sen voi tehdä ihan ystävällisesti.

    • Tarsala

      Wc:een tuuletusputki asennettiin 1981 kun talo rakennettiin. Olen muuten nainen. Ei oo sinullakaan ollut helppoa miss.007. Tässä on ollut hirvittävä työmäärä kun tyhjentelen huone kerrallaan että päästään tutkimaan seinien alaosia ja alajuoksuja jotka eristetty alimm.valusta muovisuikaleilla ja näin vesi on päässyt "ojaa" pitkin laajalle alueelle. 162 neliön talostani joka seinä alaosasta on hajotettu jos ei koko seinää niin osa kuitenkin. En ole katkera mutta piruttaa kun toisen virheiden tähden joutuu niin kovaan rulianssiin. Jos oisin vielä nuori ja paljon voimia tallella niin.......

      • Elämässä melkein kaikki ketutukset johtuu joko toisten virheistä tai sitten omista. Ne omat ketuttaa ainakin minua kaikkein eniten. Tää on tätä mun positiivista psyykkausta, älä ota vähättelynä. Itsesuojelumekanismi ;) Ruljanssi vie aikaa ja energiaa, varsinkin jos on vielä työssäkäyvä ihminen. Joillakin vielä lapset siinä mukana.

        En voi olla kysymättä, että miten huomasitte tämän kosteuden nyt sitten? Tuliko terveysoireita vai näkyikö päälle päin?

        Kyllä se ainakin Sinun kertomasi mukaan kuullostaa siltä että saneerausfirma on töpännyt pahasti. Ja ko. korjaus on ollut vakuutusyhtiön vastuulla. Kinatkoot keskenään, mutta teille kuuluu korvaukset mikäli kosteus on todistettavasti peräisin jo korvatusta putkirikosta. Kyllä Sinä tämän jaksat. Sitten se on ohi. Meilläkin osittain hommat täällä kesken ja se on nyt tätä hetkeä ja parin vuoden päästä joku muu ketuttaa niin *keleesti :D


    • Tarsala

      Sinä miss.007 osaat olla vaikeuksista huolimatta positiivinen, siihen minäkin oon pyrkinyt. Ilmastointiputki oli vaurioittanut sitä päin olevaa lastulevyseinää ja kuntokartoittaja huomasi sen. Mutta tätä toista kosteusjuttua en huomannut itse vaan ostajaehdokas huomasi meillä outoa hajua. Silloin 2000 luvun alussa meillä keväisin tuntui hajua tuulikaapissa aivan kuin seinän välissä olisi ollut kuollut rotta ja nyt kun kuntokartittja näki ne kosteusluvut hän määräsi aukaisemaan seinien alaosat ja tutkimaan mitä löytyy ja löytynyt on haisevaa lahoa. Kiitos sinulle stemppaamisesta, yritetään jaksaa kyllä se päivä paistaa risukasaankin

    • Auts. Hurjat löydöt. Mutta tosiaankin, kaikki järjestyy. Aikaa kuluu, mutta se on se mikä kuluu meillä joka tapauksessa. Rahaakin menee ja elintaso saattaa laskea hetkeksi, mutta mitä sekään loppujen lopuksi merkitsee, jos elämässä on kaikkein tärkeimmät asiat silti kohillaan.

      Viimeistään sillon kun remppa on valmis, niin toivoisin että tulisit kertomaan kuulumisia. Olisi kiva tietää miten asiasi sujuvat.

      Naisellisesti: jaksuhaleja

    • Tarsala

      Nyt on kulunut aikaa ja seinien alaosia on revitty auki n. 30m . Osa avatuista rakenteista oli tarkistus juttuja, onneksi tervettä löytyi . Nyt on seinät kiinni remppa on vähän vielä kesken kun maalaus ja tapetointi jäi minulle . Tänään kävi ilmi että korvauksia ei varmaan saa kun firma joka hoiti purku.ja korjaustyön on lopettanut . Poikani tuntee tekijän ja pyysin häntä hiillostamaan tätä paskatyöntekijää.
      Puolivuotta oon joutunut asumaan puolikuntoisessa kodissani ja ihana kesä meni kauhistellessa eikö se paska lopu koskaan. Mutta paistaa se aurinko risukasaankin ja tästä on suunta ylöspäin ei maailma tähän kaatunut ,rahaakin palo kohtuulliseti.
      Terv. Väsynyt maalaisakka

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2606
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1143
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe