Finavia vapauttaa taksitolpat myös maaseutuautoille

insinööri

Finavia yrityksenä kyllästynyt kukkoiluun taksitolpilla lentokenttien yhteydessä.

Tulossa sääntö mikä vapauttaa tolpat myös kyytiä tuoville maaseutuautoille.
kyydit jaetaantasapuolisesti ja esim. Hämeenlinnalaisella asiakkaalla on oikeus ottaa oman kaupungin auto.

Aika edistyksellistä! Saadaan hyödynnettyä kalustoa meno-paluu kyydeillä.

34

669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...???

      Ja tämä tieto perustuu? Lähde??

    • Dipl.Ins.

      Ei tarvita mitään lähdettä kun aloittaja on insinööri!

      • ---???

        Hmmmm. No, täällähän näitä insinjöörejä riittää.... Näitä juttuja kun lukee, näkee joskus aivan uskomattoman säälittäviä kirjoituksia. Aina ei tiedä itkeäkö vai naurraako...


    • diplomi inssi

      Unohdit mainita, että samalla se päästää kaikki mahdolliset kioski, basaari ym. kauppiaat ilmaiseksi pistämään putiikkinsa alueilleen ja asemilleen kaikkialla maassa ;)

    • Lexman

      Finavia ei säädä Suomessa lakeja. Taksilaki määrää taksin palaamaan asema-alueelleen välittömästi kyydin päätyttyä. PISTE.

      • kelaaa

        KELA voi määritellä taksilait uusiksi????


        Mikä oikeus autoilla on norkoilla sairaalan nurkilla tai hakea kyyti vieraasta kaupungista?


    • tietoinensinivalkoin

      Finavia voi omalla alueellaan tehdä vaikka millaisa pysäköinti/odotusalue muutoksia.

      Laki pykälä taksit voivat katsella aidanraosta kun kyydit jaetaan.

    • Lexman

      Finavia tai mikään muukaan yhtiö tai liitto tai henkilö ei voi muuttaa taksilakia. Vaan lain voi muuttaa vain ja ainoastaan eduskunta ja nythän eduskunta ei ole muuttanut lakia. Työvuorossa, eli taksin omalla päivystysvuorollaan taksin on palattava omalle toimilupa alueelleen viipymättä, olkootpa asiakkaiden odotteluun kiinteistön omistajalta tai haltijalta lupa millainen tahansa.

      Sama koskee myös KELA:n maksamissa kyydeissä. KELA tai alueelliset taksiyhtiöt sekä taksiliitto ym. eivät voi antaa lupaa toimimaan taksilain vastaisesti.
      Miksi ministeri Virkkusen julkaisemassa liikenneministeriön mietinnässä olisi vasta nyt ollut tuo tulevaisuuteen tähtäävän lakikohdan muuttaminen, jos se olisi nyt voimassa? Eli voimassa olevan lain mukaan tässäkin tapauksessa taksien on viipymättä palattava omalle alueelleen. On myös huomattava, että taksimatkan hinta sisältää aina myös taksin paluun tyhjänä asemapaikalleen palvelemaan oman alueen taksin tarvitsijoita, joita varten ELY on luvan antanut.. Eli ne ulkopuoliset taksit ovat viemässä sairaala paikkakunnan takseilta työt, joita varten ELY on taksimäärätarvetta laskiessaan myöntänyt lupia sairaala paikkakunnalle. Sairaaloista kotiutettavat potilaat on otettu huomioon sairaalapaikkakunnan taksimäärän tarpeessa.

      Suomenlaki on se mikä määrää, ei mikään muu.

      • Taksi§§§

        Taitaa Lexmanilla olla pikkasen homma vielä hakusessa. Taksiliikennelaissa ei rummuttamaasi "taksin on palattava omalle toimilupa alueelleen viipymättä" kohtaa löydy.

        Mitä jos hakisit vauhtia uudelleen ...


    • "Insinööri"

      Saahan se insinööri jo nyt käydän hakemassa sen hämeenlinnalaisen asiakkaan helsinki-vantaan kentältä eikä siihen mitään tarvitse muuttaa. Auto parkkiin vaan ja pokaa vastaan aulaan..... Tiedoksi että kentältä nykyäänkin liikennöivät autot maksavat siitä finavialle.

    • Lexman

      Taksilaki 2§ / 5

      • tiedoksi

        Taksilaki 14§

        Taksin saatavuuden parantamiseksi toimivaltainen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus voi omasta aloitteestaan tai taksiluvan haltijoiden taikka taksiluvan haltijoita edustavan yhteisön aloitteesta yhtenäistää kahden tai useamman kunnan taksilupien asemapaikat niin, että kaikkien taksilupien asemapaikat ovat joko kokonaan tai osittain samat. Toimivaltainen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus voi myös päättää, että tilausvälityskeskuksen on välitettävä tilauksia myös taksille, joka on ajon saatuaan poistunut omalta asemapaikaltaan eikä ole vielä ehtinyt palata sinne takaisin.

        Millaisen virren tähän laulaa Lexman?


    • Staffan Zikorski

      Taksilait kentällä säätää Vantaan taksi OYn toimitusjohtaja.

    • Lexman

      Aivan, niinhän siinä laissa sanotaan. Mutta onko ELY yhtenäistänyt taksialueet? Jos ei, niin sitten vain nokka kohti omaa vastuualuetta ja menoksi, eikö vain.

      • hotas

        Aloittaja puhuu että on tulossa sääntö ja sinä pönttö kerrot miten nyt toimitaan. Olet kyllä tavan bimbo, tuskin toista samanlaista löytyy.


    • ? § ?

      Vai että on tulossa ihan sääntö. Finavian mahdollisesti tekemä SÄÄNTÖ ei voi koskaan olla lakia vahvempi, koska lait, jotka tässä maassa määrää, tehdään vain ja ainoastaan eduskunnassa, eikä tämä SÄÄNTÖ voi siksi olla lakia korvaava. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa, ellei eduskunta muuta lain sisältöä.
      ÄLYSITKÖ? Firman tai minkään muunkaan tekemä SÄÄNTÖ ei voi poistaa lakia, joka MÄÄRÄÄ taksin palaamaan omalle asema-alueelleen.

      • älytöntää

        Hyvin se kelakin rikkoo lakia jakamalla autoilijat eri kasteihin.


      • Virolaiset tuloo

        HÖPÖ HÖPÖ PUUTAHEINÄÄ KIRJOITATTE.TAKSI VOI OTTAA KEIKAN MISTÄ HALUAA.JA EIKÄ KIIRETTÄ ASEMAPAIKALLE JOS MUUALLA PAREMMIN POKAA.MAINOSTAAHAN KAJONKIN ERI PAIKOISSA ITSEÄÄN,VAIKKA EI ASEMAPAIKALLA OLEKKAAN.MÄKIN JÄÄN LÄNSIRANNAN SATAMAN ETEEN ODOTTAMAAN KEIKKAA,KUN SATAMAAN KEIKAN TUON,JA VIELÄ KYSYN ASIAKKAALTA MENEEKÖ SAMAAN SUUNTAAN MISSÄ ASEMAPAIKKANI ON.


      • .huuhaa
        Virolaiset tuloo kirjoitti:

        HÖPÖ HÖPÖ PUUTAHEINÄÄ KIRJOITATTE.TAKSI VOI OTTAA KEIKAN MISTÄ HALUAA.JA EIKÄ KIIRETTÄ ASEMAPAIKALLE JOS MUUALLA PAREMMIN POKAA.MAINOSTAAHAN KAJONKIN ERI PAIKOISSA ITSEÄÄN,VAIKKA EI ASEMAPAIKALLA OLEKKAAN.MÄKIN JÄÄN LÄNSIRANNAN SATAMAN ETEEN ODOTTAMAAN KEIKKAA,KUN SATAMAAN KEIKAN TUON,JA VIELÄ KYSYN ASIAKKAALTA MENEEKÖ SAMAAN SUUNTAAN MISSÄ ASEMAPAIKKANI ON.

        Ei Finaviaa kiinnosta paskaakaakaan, kuka tai mikä sen pokan vie kotiin. Siinä vaiheessa, kun taksin saanti kentälle vaikeutuu, niin asia voi nousta esiin ja tällaista skenaariota ei ole lähitulevaisuudessa näköpiirissä.
        Auton asemapaikka ei todellakaan velvoita palaamaan, tai ajamaan vain kyseisellä alueella. Eli Lähitaksin autot saa veivata ihan rauhassa stadissa jatkossakin.


      • laki ja laki

        Ei Finavia mutta toimivaltainen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus kyllä voi lain puitteissa ja sille sinä et mahda mitään. Siihen ei tarvita minkään valtakunnan eduskunnan toimesta lain muuttamista. Älysitkö tämän?


      • .huuhaa
        laki ja laki kirjoitti:

        Ei Finavia mutta toimivaltainen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus kyllä voi lain puitteissa ja sille sinä et mahda mitään. Siihen ei tarvita minkään valtakunnan eduskunnan toimesta lain muuttamista. Älysitkö tämän?

        Varmasti onnistuisi ilman lakimuutosta. Fiksu liike olisi panna kaikki pääkaupunkiseudun autot yhden järjestelmän alle ja niille kentältä puhdas tulojärjestelmän mukainen kyydinsaanti. Ihan loogista olis myös, että jos Hämeenlinnan auto on kentällä, niin se sais viedä Hämeenlinnaan menevän pokan.
        Näillä toimenpiteillä tuottamaton ajo vähenisi huomattavasti ja tuntuisi varmasti kivalta isännän ja rengin pussukassa.


    • ? § ?

      Älysinhän minä, varsinkin tuon lain. ( Taksilaki 14 § ) Tuossa laissa tarkoitetaan ja sanotaan selkeästi, että ELY voi yhdistää taksialueita taksin saatavuuden parantamiseksi. No entäs jos taksin saatavuudessa ei ole ongelmia ? Silloin ei ELY:kään voi tehdä taksialueiden yhdistämis päätöstä. Eli, jos taksin saa ilman pitempiä odotusaikoja, niin silloin perustetta yhdistämiseen ei ole.
      Suomessa ei viranomainen voi tehdä mielivaltaisia päätöksiä, vaan kaikki päätökset on oltava lain mukaisia, joka sekin on kirjattu lakiin.

      • esa tuu apuun

        minun muna on isompi kuin sun .....eipäs joopas...tässä nähdään taksikuskin taso tänä päivänä.


      • lyhytnäköisyyttä

        Tässä näkyy tolppa-apinan lyhytnäköisyys ja suppea järjenjuoksu koko komeudessaan. Eli jos ei ole ongelmia niin asioita ei voi parantaa. Jos kaikki ajattelisi samalla tavalla niin kuin sinä, istuisi tolppa-apinat vielä siellä tolpalla hevosvankkureissa.


    • girlie66

      Ongelmana ilmeisemmin kaluston sopivuus. Pääkaupungille pitäisi saada lisää 1 8 autoja etenkin lentoasemalle. Ajatuksena myös eri jono isoille& pikku autoille.

      • isopoka

        Pitäis ja pitäis. Maxi-Taksithan savustettiin onnistunesti ulos jotka oli näitä 1 8 autoja.

        Hyviä ehdotuksia mutta ei vaan toteudu kyllä siitä pitää nämä änkyrä taksi isännät huolen. Toivotaan että vapautushomma lähtisi pian rullaamaan niin kalustokin alkaisi vastata tarpeita.


      • ex tilulilu
        isopoka kirjoitti:

        Pitäis ja pitäis. Maxi-Taksithan savustettiin onnistunesti ulos jotka oli näitä 1 8 autoja.

        Hyviä ehdotuksia mutta ei vaan toteudu kyllä siitä pitää nämä änkyrä taksi isännät huolen. Toivotaan että vapautushomma lähtisi pian rullaamaan niin kalustokin alkaisi vastata tarpeita.

        Luvat kun vapautuu, niin kukaan ei hanki enää kalliita tila-autoja, joille tulee 0-4 neljän henkilön tilausta vuorossa.


    • On tullut huomattua, että monenkirjavaa hurjaa istuu taksinkin puikoissa, varsinkin kun käydään kiivasta kilpailua parkkipaikoista liikenneasemilla. "Eksä tiedä ketä mä olen hakemassa."



      Luotsi/suomi24

      • Kyllästynythyysäämiseen

        Olisi kyllä oikein vapauttaa lentokentän taksiasemat kaikkille takseille, nyt kun sieltä saa vaa hieltä haisevia epäsiistejä kuljettajia. Autotki siinä kunnossa kuin olisi ajettu koko päivä mudassa. Ihmettelen kyllä tätä hyysäämistä noita vantaan taksikuskeja kohtaan, luulisi että taksitarkastaja mainitsisi näille kuljettajille jotain epäsiisteydestä ja kehottaisi ottamaan suihkun edes joka kolmas päivä. Nyt sitä vaan veljeillään ja tarkkaillaan ettei maaseudun taksit aja kentälle siisteinä ja asiallisina, siinähän voisi vantaalaiset jäädä huonoon valoon. Noussu varmaan hattuun tuo kenttä.
        Käytän lentokentän takseja n. 1-2 krt viikossa, niin olen huomannut että terminaali 1:stä saa silloin tällöin muunkin taksin kuin vantaalaisen. Autot on hyvässä kunnossa, kuljettaja pukeutunut asiallisesti ja tulee nostamaan matkatavarat takakonttiin itse ja saattaa jopa avata oven. Terminaali kakkosessa tämä on jäänyt vain haaveeksi. Että mua ottaan päähän tuo touhu tuolla kentällä.


    • No niin, nyt on jo kaksi silminnäkijää asialle.

    • yksvhailee

      Aika harvaa asiakasta kiinnostaa pätkääkään minkä kunnan auto sattuu alle.

    • 1+1

      Voi hetken aikaa joutua se hämeenlinnalainen odottamaan Hämeenlinnaan menevää asiakasta Hki-Vantaalla. :D Urpo.

    • giss

      Yhdistely kyydit tulevat kentille. Samaa järjestelmää kuin kela kyytien jaossa aletaan käyttämään Hki Vantaan kentällä 12.10.2014

      Asiakkaan etu!

    • Eikös se ollut 15.10 kun se vapautuu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe