Mitä tietoja annetaan lapsesta?

Äippäliini

Millainen tietosuoja kouluissa on nykyään?
Jos joku soittaa koululle ja kysyy että onko siellä oppilaana tämä ja tämä niin annetaanko sellaista tietoa? Riippuukohan koulusta ja vastaajasta vai miten?

Meillä siis eräs tuttu käynyt välillä häiriköimässä lapsia, nyt muutto edessä ja sen myötä koulukin vaihtuu ja mietin saisko tän häiriköinnin tässä kohtaa loppumaan.
Tokihan voin sanoa että tietoa ei saa antaa mutta jos muista kouluista sanotaan että täällä ei ole ja yhdestä että tietoa ei anneta niin sehän on sillä selvä..

6

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KKO

      Ei anneta tietoja oppilaista ulkopuolisille, eikä edes sukulaisille.

    • Miten on?

      Entäs annetaanko tietoja oppilaasta sellaisille opettajille jotka eivät opeta kyseistä oppilasta ns. juoruamis tarkoituksessa??

    • laki suojelee

      Meillä suomessa on laki joka kieltää koulun/päiväkodin antavan mitäään tietoja lapsesta ulkopuolisille (sukulaiset naapurit ym.) Lasta ei myöskään saa antaa kelellekään jos ei ole hultaja ilmoittanut hakijaa.

    • ei pidä kertoa kaikk

      Jotkut opettajat on luotettavia ja toiset ei, niinkuin kaikissa työpaikoissa. Ei kannata luottaa kenenkään, eikä kertoa lapsista semmosia asiita joita ei halua.

      Muistan kun terkkari aikanaan laitteli lappusia kotiin täytettäviksi, siinä kysyttiin kaikenmaailman kotiaioista ja lasten asioita. Laitoin aina tyhjän lapsun lapsen mukana ja kirjoitin, siihen että nämä on yksityisasioita. Koskaan ei tullut soittoja tai kyselyitä et miksi en kirjoitanut mitään. On jokaisen oma asia mitä kertoo ja mitä ei,. En luottanut niihin ihmisiin.

      Kerrän kävin tarkastamassa sitten terkkarin luona lapsen kansion, niin ei siellä ollut onneksi mitään mitä terkkari Itse olisi keksinyt sinne ja kirjoittanut.

      • lasten puolesta

        opettajat ovat viranhaltiojoita, ja heitä sitoo virkamieslaki. Joten täydellinen vaitiolovelvollisuus. Mutta jos et kerro asioita jotka vaikuttavat lapsesi koulunkäyntiin, koulun aikuisten on todella vaikea tukea lasta. Nyt järkeä peliin ja lapsen etu ensisijalle!


      • me ei kerrota
        lasten puolesta kirjoitti:

        opettajat ovat viranhaltiojoita, ja heitä sitoo virkamieslaki. Joten täydellinen vaitiolovelvollisuus. Mutta jos et kerro asioita jotka vaikuttavat lapsesi koulunkäyntiin, koulun aikuisten on todella vaikea tukea lasta. Nyt järkeä peliin ja lapsen etu ensisijalle!

        Juuri siksi meillä ei kerrota lapsen ja kodin asioista mitään,. Lapsille sanottu että jos joku utelee, sanokaa että kysy äidiltä, eikukaan ole kysellyt.

        Eihän ne opettajatkaan omia kotiasioita tai omia asioita lapsille ja vanhemmille kerro.

        Meillä visusti vaietaan niistä, sitten kyllä kuulisi ympäir pitäjää omat asiat. ja vähän enempikin.
        Mitään tukea meidän lapset ei ole tarvinneet missä pitäisi perheen asioita kertoilla, pankkitiliä, sairauksia, omaisuutta, velkoja, sukulaissuhteita... tuloja tai muutakaan, ei koskaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1766
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1377
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1316
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1263
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1189
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1166
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      611
      1128
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      9
      1034
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      964
    Aihe