Olympialaisiin?????

OlympiaKone

Olympiajoukkue

Jaana Sunberg
Satu Lehikoinen
Anni Ikälä

Vadoud Balatkhanov
Juho Reinvall
eetu Laamanen
Antti Virta

Jotenkin sitä on niin yksinkertainen vaan, että odottais aina, että nää olis parhaita tai edes erottuis joukosta "pikkukisoissa" kuten PM-kisoja toiset tahot nimittelee. Mut ei se aina mee niin. Kaikki ei olleet mukanakaan, mutta esitykset ei välttämättä ihan olympiatasoa? Itse en kyllä ihan osta sitäkään selitystä, että "kilpaili omaa painoluokkaansa ylempänä" tai että "oli nuha". PM-kisoijen tasolla tarvis varmaan pestä myös seuraava painoluokka ja vielä flunssassakin, vai olenko väärässä?

37

686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UniMaa

      Näinhän se menee.

      Todellinen olympiajoukkuehan on:

      Jaana Sundberg

      Vadoud Balatkhanov

      Sen pituinen se.

      • Brazíl !

        Lalli Riioon !


      • MarampiKhan-MagoRasu
        Brazíl ! kirjoitti:

        Lalli Riioon !

        Mara Riioon!


      • Henu Won Mää
        MarampiKhan-MagoRasu kirjoitti:

        Mara Riioon!

        Kyl natsais


    • Päivityspekka

      No sittenhän noi judoliiton sivut vois laittaa tolta osin ajan tasalle.

    • näin

      Jos nyt puhutaan todellisesta Olympiajoukkueesta, nih se selviää ensi viikonlopusta alkaen, jatkuen 2 vuotta. Sitten meillä on Olympiajoukkue tai ei.

    • Ei edes naurata

      Kaiken maailman paskapuhetta tällä palstalla puhutaan. Jos noin kovia mielipiteitä uskaltaa tänne kirjoitella huoletta niin aloituspostaaja varmasti myös uskaltaa kirjoittaa sen omalla nimellään.

    • Kipparin Kalle

      Tämän viestiketjun aloittaja voi ihan ensiksi mennä judon peruskurssille opettelemaan sitä ylivoimaa. Sen jälkeen jos kantti kestää niin hontai shiain kautta alempien vöiden mestaruuskisoihin! Sitten kun on itsellä vähän kilpailukokemusta niin voi tulla tänne pyytämään anteeksi mitä paskaa tuli kirjoitettua!

      Jos silti edelleen luulet, että voit kahden kisan kokemuksella kertoa miten kenenkin pitäisi yksittäisestä kisasta suoriutua tai millaisella ylivoimalla, niin hae rautakaupasta 10 metriä vahvaa köyttä, tee vahva solmu ja etsi oksa kolmen metrin korkeudesta...loppuu se paskan kirjoittelu!

      • Dani.

        Kyllähän se niin menee, että kun valitaan jonkun lajin olympiajoukkueeseen tai maajoukkueeseen ja saa rahoitusta liitolta, niin kyllä siinä lajia seuraavan yleisön arvioinnin piiriin pääsee/joutuu niin hyvässä kuin pahassa. Niinkun hurrataan menestykselle, niin myös arvioidaan ja arvostellaan huonompia kisoja. Se on urheilua. Ei se ole enää mikään lasten tarhan hiihtokisa, jossa kaikki palkitaan ja kaikkia kehutaan. Nuo yllämainitut edustusurheilijat on Judoliiton sivuilla ja heidän kisamenestyksensä on kaikkien seurattavissa ja luettavissa. Ei nämä mitään salaisuuksia ole eikä tarvita mitään anteeksipyyntöjä, kun näitä asioita arvioidaan ja pohditaan. Tsemppiä vaan kaikille ja hyviä kisoja. Vyöarvoni jätän tässä mainitsematta. Oma vyöarvoni ei valitettavasti auta Suomen judon menestyksessä mitään jossei mitään pilaakaan, silti pystyn lajia ja sen menestystä maailmalla ja maassa seuraamaan ja arvioimaan.


      • dksjfkj

        Meinasitko, että joku onnistuu hirttäytymään kymmenen metrin köydellä kolmen metrin korkeudesta?


    • polllllllläokik

      Paljon isompi joukkue on rioon yrittämässä kuin nuo mainitsemasi henkilöt..

    • Kipparin Kalle

      Se liiton rahoitus olympiaryhmäläisille on noin kolmas/neljäsosa koko vuosibudjetista. Eli muutamia tuhansia euroja. Harrastustoimintaa sanon minä. Kaikenlisäksi meidän "olympiatoivot" käyvät päivisin töissä tai opiskelevat, jotta saavat ruokaa pöytään. Jos pitää reenata kaksi kertaa päivässä ja vielä tehdä töitä päälle niin ei voi odottaa enempää. Moniko pystyy samaan ja jaksaa vielä vuodesta toiseen tehdä tätä hommaa? Intohimolla ja sydämmellä pistetään kaikki peliin mitä on laitettavissa, mitään ei saada, mutta kovin paljon pitäisi antaa! Sitten erkkiperusjuntit huutelee jostain "ylivoimaisesta esityksestä", jollainen pitäisi joka ainoa kerta tehdä kun ottelee suomessa, koska "olethan sinä vittu tukiurheilija ja saat pari tonnia vuodessa. Sehän kyllä se velvoittaa"!!!

      • nähnyt

        Tämä on niin totta, loistava kommentti jossa on tietoakin takana.


    • kova tavoita

      mutta eikös ole erikoista että odotetaan tai asetetaan tavoitteeksi Olympiamitali,jos lähtökohdat ovat jo nuin huonot.Pieni budjetti,ei aikaa ja mahdollisuutta panostaa täysipäiväiseksi treenaajaksi,jos jokin muu maa,josta tulee mitalisti sitten seuraavissa olympialaisissa treenaa kokopäiväisesti,eikös hän ole jo tarinassa ihan eri sivuilla.
      Miten odottaa menestystä maratoonissa,jos ei käy lenkillä. Mielestäni on onnetonta selittämistä,selittämistä syistä,joiden takia ei sitä mitalia tule.Mites EM-mitali? Missä se on,kisasta kun on jo rankattu se toinenpuoli maailmaa,jossa on myös osaavia judokoita. Mielestäni Suomen judossa on realistisesti ajatellen onnistumiseen,taitoon kuntoon what ever,, asetettu judon rima ihan liian korkealle.Älä yritä hypätä seipäällä viittämetriä,jos et pääse edes kolmesta. Mutta mikäs se maajoukkue on sellainen joka ei tavoitteita aseta,ei mikään,olipa ne sitten kuinka etäisiä tahansa,sillä ainakin laji pysyy tapetilla ja on mukana arvonnassa jossa valtio jakaa liikunnalle ja lajille rahaa.

    • arvaaskuka

      Judoliiton strategiassa 2013-2020 tavoitteena on olympiakulta. Kovasti työtä se vaatii, mutta strategiassa tavoite tulee asettaa kunnianhimoisesti. Jotta sinne päästään, täytyy rintaman leveydeltä nostaa tasoa. Ja nyt vuoden strategian toteuttamisen jälkeen täytyy sanoa, että tuloksia alkaa näkyä, PM-kisoissa esimerkiksi. Vuoden 2020 kisojen karsintojen alkuun on neljä vuotta. Jos kehitys jatkuu seuraavat neljä vuotta lineaarisesti samoin kuin nyt ensimmäisen vuoden jälkeen, on meillä silloin aika monta kisaehdokasta. Ja jos se olympiakulta ei tulekaan 2020? Ollaanko silloin epäonnistuttu? Vastaus on ei, jos Suomen judon kärkeä on saatu levennettyä, sen tasoa nostettua ja ennen kaikkea luotua ja pidettyä käytäntöjä ja kulttuuria, jossa kisajudokan on mahdollista kehittyä maailman huipulle. Strategiassa tavoite täytyy asettaa kunnianhimoisesti, jos päästään edes lähelle sitä, on paljon asioita muuttunut hyvään suuntaan. Tärkeintä on että me kaikki uskomme tuon tavoitteen olevan mahdollinen ja teemme työtä sen eteen yhdessä!

    • kova tavoite

      tottakait sen eteen täytyy tehdä töitä,uskon ja tiedän että joka seurassa tehdään,toivottavasti,ainakin meidän seurassa tehdään,mutta kun julkisesti puhutaan vain muutamasta judokasta,ja aivan kuin heidän pitäisi se viisastenkivi löytää ja ratkaista,tuntuu se oudoltakuulla ,kun muidenkin sinne tavoitteisiin pitää pyrkiä.Seurat työntää aina pikku-pikku eurojansa hiljakseen liitolle,jossa ne sitten,varmaan ihan oikei perustein jaetaa,katkeroittaa muita yrittäjiä,ihankuin ei riittäisi ne vastustajat siellä tatamilla,vaan pitäis saada sidontaan tuo emäyhdistys ja sen valmentajat.Ei siellä,juuri osaamisen ja pärjäämisen ottelureuna alueella jaksa ja voi sillassa kauan olla,kun tuntuu että satsataan vain yksiin yksilöihin.Toki tiedän ja tajuan esim.akatemioiden tärkeän työn,ja liputan täysillä sen puolesta,mutta kun käännetään se kaukoputki toisinpäin,ei sieltä näy kuin muutaman judogin selässä oleva nimi,antakaa hyvä mahdollisuun muillekkin.Kiitos.

    • Nytonkarsijattiedos!

      Suomesta karsintaan lähtee alkuvaiheessa mukaan 14 urheilijaa:

      Jaana Sundberg ja Valtteri Jokinen Riihimäen Judoseurasta, Vadoud Balatkhanov Suomen Kamppailu-urheilijoista, Antti Virta Oulun Judokerhosta, Eetu Laamanen, Juho Reinvall ja Samuli Viitanen Tampereen Judosta, Satu Lehikoinen ja Katri Kakko Lahden Judoseurasta, Anni Ikälä Lappeenrannan Kamizasta, Tea Laakkonen Siuntion Keidokanista, Laura Jauhiainen ja Jaakko Alli Helsingin Meidokanista sekä Lalli Nuorteva Hämeenlinnan Judoseurasta.


      Madridin European Open turnauksen 31.5.-1.6. joukkue on:

      Naiset alle 48 kg
      Tea Laakkonen

      Naiset alle 57 kg
      Satu Lehikoinen

      Miehet alle 60 kg
      Vadud Balatkhanov
      Tommi Valtonen

      Miehet alle 81 kg
      Antti Virta

      Miehet alle 90 kg
      Samuli Viitanen
      Jaakko Alli

      • pro judo

        Miksei olympiakarsintaan saa osallistua kuka haluaa? Ymmärän kyllä, että liitto valitsee keitä tuetaan taloudellisesti ja valmennuksella, mutta onko pakottavia syitä miksi esimerkiksi omalla rahoituksellaan kilpailevien urheilijoiden osallistumista karsintakilpailuihin pitää rajoittaa? Ollaan kuitenkin 2000-luvulla, vapaassa maassa ja markkinataloudessa...


      • rgrxe
        pro judo kirjoitti:

        Miksei olympiakarsintaan saa osallistua kuka haluaa? Ymmärän kyllä, että liitto valitsee keitä tuetaan taloudellisesti ja valmennuksella, mutta onko pakottavia syitä miksi esimerkiksi omalla rahoituksellaan kilpailevien urheilijoiden osallistumista karsintakilpailuihin pitää rajoittaa? Ollaan kuitenkin 2000-luvulla, vapaassa maassa ja markkinataloudessa...

        Judoliitto on ainoa oikea taho valitsemaan urheilijoita näihin kilpailuihin. Tämä on ainoa tapa varnistaa että kisoihin lähtevät urheilijat ovat tasoltaan riitävän hyviä. Yksityisyrittäjyys ei näissä asioissa toimi. Ei muuta kuin liiton rinkiin kaikki huippu-judokat, jos sieltä joku vielä sattuu puuttumaan. Omaa rahoitusta tuskin liitossa karsastetaan. Omilla varoilla urheilijat joutuvat suurimman osan kuluistaan joka tapauksessa kattamaan. Tämä on valittava tosiasia, jostain syystä huippujudon managerointi on niin aneemista, että euroja ei tahdo miltään suunnalta herua.


      • shohshsö
        rgrxe kirjoitti:

        Judoliitto on ainoa oikea taho valitsemaan urheilijoita näihin kilpailuihin. Tämä on ainoa tapa varnistaa että kisoihin lähtevät urheilijat ovat tasoltaan riitävän hyviä. Yksityisyrittäjyys ei näissä asioissa toimi. Ei muuta kuin liiton rinkiin kaikki huippu-judokat, jos sieltä joku vielä sattuu puuttumaan. Omaa rahoitusta tuskin liitossa karsastetaan. Omilla varoilla urheilijat joutuvat suurimman osan kuluistaan joka tapauksessa kattamaan. Tämä on valittava tosiasia, jostain syystä huippujudon managerointi on niin aneemista, että euroja ei tahdo miltään suunnalta herua.

        Siis liiton maksurinkiin. Leirit ja matkat totaalisen ylihintaisia, omatoimimatkat ainoa mahdollisuus jos ei ole rikkaita vanhempia.


      • KunnianHimo.
        shohshsö kirjoitti:

        Siis liiton maksurinkiin. Leirit ja matkat totaalisen ylihintaisia, omatoimimatkat ainoa mahdollisuus jos ei ole rikkaita vanhempia.

        Mitä hyötyä tulla valituksi johonkin olympiakarsijoihin edustamaan Suomenmaata? Nimi tulee judoliiton julkaisuun, siinä kaikki. Kaiken saa maksaa itse, edes edustusjudogia ei saa. Onko se joku edustuspaikka?


      • Yllättynytykä
        KunnianHimo. kirjoitti:

        Mitä hyötyä tulla valituksi johonkin olympiakarsijoihin edustamaan Suomenmaata? Nimi tulee judoliiton julkaisuun, siinä kaikki. Kaiken saa maksaa itse, edes edustusjudogia ei saa. Onko se joku edustuspaikka?

        Kerrankin tällä palstalla puhutaan asioista jotka ovat totta!! Jatketaan samaan malliin!!


    • ???

      Onko perusteena valinnalle ollut, että nämä judokat ovat käyneet kaikki liiton edellyttämät leirit ja yhteisharjoitukset ja tällä tavoin kartuttaneet liiton kassaa, mikä taas tekee mahdolliseksi, mitään tekemättömien toimitsijoiden armeijan hyysäämisen liitossa.

      Tekemättömyydestä tuorein esimerkki: edes PM :än tuloksia ei ollut HS:ssa.

      Sitten liitosta inistään, että on niin vaikeata saada ponssoreita.

      Ei kai nitä ponssoreita voi saada, jos ei maassa ei tiedetä, että Suomessa harrastetaan sellaita lajia kuin judo.

    • kova tavoite

      siis...tästä aiheesta voisi jutella vaikka kokopäivän.tässä vaan ei nyt kaikki jutut natsaa,tai asioitten läpinäkyvyys puuttuu,en tiedä,haisee jotenkin jo näytönkin läpi!

      • Surullisen hahmon ritari

        Tuliskohan haju ihan omalta puoleltasi ruutua? Kaikki Jutut sulla ei ainakaan natsaa. Edellisessä viestissä halusit useammalle mahdollisuuden yrittää, mutta nyt kun yrittäjiä on monta, niin se vasta väärin on. Joitakin on vaikea miellyttää.


    • viestintää

      Tiksin SM-kisat oli edes teksti-tvssä, mutta PM-kisoista ei missään. Mikä maksaa?

      • 4gf54f5gf45g4

        PM-kisoista oli juttua Päijät-Hämeen lehdissä, taisivat luulla piirinmestaruuskisoiksi :)


      • ETELÄSS
        4gf54f5gf45g4 kirjoitti:

        PM-kisoista oli juttua Päijät-Hämeen lehdissä, taisivat luulla piirinmestaruuskisoiksi :)

        Kisajärjestäjien huonoutta, kun paikkakunnan päälehdessäkään ei ollut tuloksia.


    • tulospalvelu

      Tulokset löytyy liiton sivuilta, jos et ole niitä vielä löytänyt

      • yle.fi

        Mikä on hätänä ? Madriditista tuli heti yhteensä 24 olympiapistettä Suomelle. Sehän oli hieno saavutus, jolla ollaan jo melkein kisoissa. Hienosti uutisoitu. Ihan ylen sivuilta luin.


    • judofani

      Osaako joku kertoa miksi Sundberg ja Balatkhanov olivat ilmoittautuneet Tyumeniin mutteivat kuitenkaan matsanneet? Loukkaantumisia?

    • Ei varmaa tietoa

      Jaana tais olla Espanjassa leirillä

    • Huuhaata..

      Joo.Sehän Sundberg sano haastattelussa,että hän ei lähe mihinkään kyläkisoihin,Treenaaminen kannattaa aina,vaikka sitten ei kisaisi koskaan.

      • Tjokgcfikcf1433678

        Vadu ja jaana loukkaantuneita!! Nyt huuteluu pienemmälle.. Faktat pöytään


    • faktaa pöydässä

      Jos treenaus on tasapainoista,ei loukkaannu koskaa,on kilpailijoita joilla mahtava menestys arvokisoissa eikä yhtään loukkaantumisia.Pipiä ei lasketa.

      • kännisika

        Paskapuhetta


    • puhu tuhnua

      Mistä tiedät,että on kakkulipuhetta? Mistä,,,no et mistään,kun muutenkaan et tiedä mistään mitään. Ja minä kyllä puhuin golfista,en judosta,huomasitko,no et,kun et mistään mitään tiedä.Kokeileppas vaikka pidättää viisiminuuttia hengitystä?? Kellosta kannattaa katsoa aikaa,et kuitenkaan sitäkään tiennyt,luulit että vaikka puhelimesta,siitä pöytämällista luulit että voi katsoa??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1655
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      17
      1517
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1429
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      40
      1384
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1323
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1258
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1102
    Aihe