Vain koulutettavuudeltaan haastavat koirat kiehtovat

ukkeli20

Olen nyt ottamassa ekaa koiraa.ongelma nyt kuitenkin on se että minua kiehtovat ainoastaan koulutukseltaan haastavat koirat esim.molossityyppiset.tykkään vain näiden koirien ulkonäöstä ja "rujoudesta" ja muut koirat eivät niinkään kiehdo.Motivaationi kannalta olisi hyvn tärkeää että saisin koiran josta pidän....

mitkä molossityyppiset koirat sopisivat parhaiten ekaksi koiraksi?

huom!tällä ei ole mitään tekemistä egon kanssa joten sellaista on turha tulla väittämään.sanon tän nyt valmiiksi jo kun tiedän että joku kuitenkin heti ajattelisi näin.

Onks kellään molossityylistä koiraa ja jos on niin rotu ja luonne?

40

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No eikös

      mahda tuo mopsi olla molossityypin koira? Ainakin rujon näköinen se on, mutta sopivan pieni ensikoiraksi ja silti jääräpää koulutettavaksi tarjoten haastetta.

      Mitä muuten tarkoitat tolla "motivaationi kannalta olisi tärkeää"-kohdalla? Että pelkäät kohtelevasi koiraa huonosti ellet saa haluamaasi? Eikö motivaatiosi kannalta olisi tärkeintä että ensimmäinen koirasi on sellainen jonka kanssa pärjäät, eikä tarvitse olla heti vuosikkaana antamassa sitä pois? Mieti etukäteen myös miten motivaatioosi vaikuttaa tuhansien eläinlääkärikulut vuosittain.

    • Ukkeli20

      Valitettavasti en pidä kovin pienistä koirista joten mopsi ei ole varteenotettava vaihtoehto.

      Tolla motivaatiolla meinaan sitä että jos omistan koiran johon olen tyytyväinen niin jaksan enemmän panostaa siihen.En tarkoittanut mitään heitteille jättöä...

      • No miten

        ajattelisit että motivaatiosi riittäisi isokokoisen koiran kanssa kun ne tahtoo olla siinä nuorina melkoisia huligaaneja itsesuojeluvaiston puuttuessa vielä? Sinullahan ei ollut alkeellistakaan kokemusta vielä, joten ongelmia tulee riittämään.

        Monihan heittää koiran kanssa pyyhkeen kehään kun se tulee vuoden kahden ikään. Motivaatio vaan ei heillä kestä. Monelle näin käy helpommankin koiran kanssa.


      • egoegoegoego

        Musta tuntuu vahavasti, että sun ei kannata ottaa koiraa ollenkaan."Ei ole mitään tekemistä egon kanssa..." EIPÄ! Toivottavasti kukaan ei myy sulle minkäänlaista koiraa.


    • kesäksi kuntoon

      Ja mikähän motivaatio on kiinni ulkonäöstä? Et vaikuta riittävän kypsältä koiranomistajaksi.
      KUKAAN ei myönnä, että rotuvalinnassa olisi mitään egoilua, joten et ole poikkeus.
      Siinä ei ulkonäköseikat paljoa lohduta, kun koira vie sinua kuin rättiä perässään.

      Koira ei sovi kaikille. Mutta enhän tiedä, oletko sinä potentiaalisesti hyvä koiranomistaja vai et. Rauhallinen ja rohkea, määrätietoinen ja pitkäjänteinen ihminen voi nopeasti kehittyä hyväksi koiranomistajaksi. Useimmat kokeneet kyllä kertovat, että ensimmäinen koira pilattiin osaamattomuuden takia...

    • Ukkeli20

      On monia omistajia jotka suosivat vain jotain tiettyä rotua ja hommaavat vain sen rotuisia koiria koko ikänsä.Mielestäni ei ole väärin suosia jotain tietynlaista.Tiedän mitä haluan ja jos saan sen mitä haluan niin en aio sen kanssa luovuttaa....

      Täällä keskustelupalstalla on todella huono mennä sanelemaan kuka on tarpeeksi kypsä koiran omistajaksi ja kuka ei...näkemättä ihmistä ollenkaan.

      Olisiko kellään mitään rotuehdotuksia?

    • gjhghkkj

      Iso sveitsinpaimenkoira voisi mennä erittäin hyvin samoin appenzellerin paimenkoira, mutta jo hieman vaativampi.

      Leonberg seurakoiratyyppinen.
      Helppo.

      Tanskandoggi hyvä , irlannin susikoira oikein hyvä.

      Minkä näköiset ja luonteiset kiehtoo?

    • Ukkeli20

      Tuon isosveitsinpaimenkoiran tyyliset kiehtovat..Onko kellään kokemusta kyseisestä rodusta?

      • gjhghkkj

        Kannattaa käydä tutustumassa koiranäyttelyissä ja kasvattaien luona..

        Minulle ei tule muita noin hyvää rotua mieleen joka on vaikuttavan näköinen molossi mutta omaa rauhallisen ja tasapainoisen hyvän luonteen aloittelevalle..

        Kaunis rotu.

        Toinen on berhardilainen lyhytkarvainen mutta niissä on joskus luonnevikaa ja sellaisia olen nähnyt lopetettavan joten en suosittele sitä. Tosin pitkäkarvaisessa.

        http://www.nic.fi/~bernhard/tietoa_rodusta/tietoa_rodusta.html

        Ennemmin leonberg sitten.
        http://www.leonet.fi/site/

        Nöffi tai berni

        Muut on jo vahtivampia ja vaativampia joita en suosittele ja vaatii kunnon alueen ja ovat itsenäisesti työskenteleviä mutta tietoa ja taitoa oltava.

        Iso sveitsiläinen on seurallinen ja koulutettavuus hyvä. Appenzeller jo ehkä liian vaativa aloittelevalle..


    • molossi ei rek

      Oletko kuitenkin miettinyt,että sinulla on myös kapasiteettiä haastavat koirat,koulutuksellisesti tai yleensä.Varsinkin jos on kyseessä eka.Meinaan,haastetta tosiaan voi saada ja jos haukkaa liian suuren palan,niin ei tule kuin mielipahaa itselle ja pahimmassa tapauksessa koiraongelmia.
      Motivaatio on hyvä aina,mutta se valitettavasti ei pelkästään pitkälle vie.

      Tuolla on mielestäni hyviä ehdotuksia tullut,helpommasta päästä yleensä verrattuna.
      Mutta yleinen haastavuus ei ole sama,kuin koulutettavuus eli koulutettavuus voi olla kuitenkin haastavaa/hyvin haastavaa,vaikka itse koira/rotu ei sitä niinkään ole.Toki riippuu vähän myös,mitä koulutettavuudella tarkoitetaan,pelkkää peruskasvatusta vai ihan koulutusta.Mutta kannattaa miettiä tarkkaan,että saa itselle sopivan ja kivan kaverin.



      Mutta kannattaa hankkia joku hyvä,ajantasalla oleva rotukirja,ja perehtyä siihen.Sitten vaan tutkimaan rotujen jto yhdistysten sivuilta ja sitten yhteyden otot harrastajiin.

      Ja viimeiseen kysymykseen,on.Jokunen vuosikymmen.Isoja ja pieniä.Ja luonteet,hyvin rotutyypillisiä ja haastetta ihan riittämiin.Lisäksi jokunen vuosikymmen puuhattu ylipäätään molossikoirien kanssa,jolta pohjalta sanoisin,että miettiä kannattaa tarkoin ylipäätään,sekä aloittaa sieltä helpoimmasta päästä niistä.Joten pointsit aloittajalle siitä,että on itsekkin näin ajatellut :)

      Ja kyllä minä myönnän,että kun olen rotuni aloittanut,niin yksi syy on myös ulkonäkö.Kyllä se täytyy olla sellainen,että miellyttää.Tosin motivaatiokysymys se taas ei mielestäni ole,pelkästään esteettinen.

    • dogo A

      Millaisessa paikassa asut? Onko iso aidattu piha?

    • Bokserit on parhaita

      Ota bokseri, aivan ihana rotu jota ei ole helppo kouluttaa, ja ollut alunperin apuna mm. villisianmetsästyksessä :)

    • :) :)

      Jos ei ole kokemusta ns haastavimmista roduista niin suosittelen harkitsemaan tarkoin..
      itsellä rottweiler uros ja en suosittele ainakaa urosta eka koiraksi, jos ei ole minkäälaista aiempaa koirakokemusta..nartuista en osaa sanoa.
      vaikka on kylläkin aivan ihana rotu ja soveltuu moneen menoon :)

    • hengissä selvittiin

      Koira kannattaa hankkia osaamisensa mukaan ja rodusta riippumatta käyttää aikaa koulutukseen. Tietysti on myös syytä huomioida, minkälaiset olosuhteet koira vaatii ympäristöltään.

      Tänään jouduin tekemään ensimmäistä kertaa rikosilmoituksen irrallisesta koirasta. joka hyökkäsi suoraan koirani kurkkuun kiinni. Onneksi koirani selvisi tästä hyökkäyksestä.

      Tuo koira, joka hyökkäsi, ei ole omistajiensa hallinnassa ja aivan sopimaton heille. Siksi pidänkin suurena piittamattomuutena hankittavaa pentua, muita koiranomistajia ja koiria kohtaan, hankkia itselleen sopimaton koira.

      • Nojuu, onhan näitä nähty, urokset voivat olla narttua paljon isompia ja luonteltaan voimakkaampia, ihan sama minkä rodun ottaa, kunhan ottaa keskikkoisen tai vähän isomman. Osaamattomissa käsissä täällä on nyt sitten nähty egon jatkeenaa labradoria, kultaistanoutajaa, bokseria,saksanpaimenkoiraa, lapinkoiraa, loputon lista. Uroksia kaikki, ja oikein kehuskellaan miten vahtiavia ne on ja miten niissä on pideltävää. Tuossa on labradori ja kultsi, joiden omistajat oikein hätkähtävät, jos ihminenkään kulkee läheltä. Näytti tuolla kaupan pihassakin jonkun rotweiler rähisevän ohikulkevalle papalle.
        Saahan sitä sössittyä vaikka isovillakoiran tai borzoin väärällä ohjauksella; siinä on sitten näyttävyyttä kun sellainen näyttelyturkkinen isovillis keulii takajaloillaan.


      • hengissä selvittiin
        Vitikonpaarustaja kirjoitti:

        Nojuu, onhan näitä nähty, urokset voivat olla narttua paljon isompia ja luonteltaan voimakkaampia, ihan sama minkä rodun ottaa, kunhan ottaa keskikkoisen tai vähän isomman. Osaamattomissa käsissä täällä on nyt sitten nähty egon jatkeenaa labradoria, kultaistanoutajaa, bokseria,saksanpaimenkoiraa, lapinkoiraa, loputon lista. Uroksia kaikki, ja oikein kehuskellaan miten vahtiavia ne on ja miten niissä on pideltävää. Tuossa on labradori ja kultsi, joiden omistajat oikein hätkähtävät, jos ihminenkään kulkee läheltä. Näytti tuolla kaupan pihassakin jonkun rotweiler rähisevän ohikulkevalle papalle.
        Saahan sitä sössittyä vaikka isovillakoiran tai borzoin väärällä ohjauksella; siinä on sitten näyttävyyttä kun sellainen näyttelyturkkinen isovillis keulii takajaloillaan.

        Hyökännyt koira on jo aiemmin käynyt toiseen koiraan kiinni. Oli päässyt valjaista irti. Tämä koira loukkaantui pahasti.

        Omistaja siirtyy toiselle puolelle katua. kun ei hallitse omaa koiraansa. Nyt hyökkäsi pyörätielle pysäköintialueelta.

        En mainitse rotua, sillä se ei ole tärkeä pointti. Rotu on sosiaalinen eli koulutuksessa on pahasti menty pieleen. Koira on selvästi laumanjohtaja perheessä.

        Olen vain ärsyyntynyt näistä turhista vaaratilanteista, jotka aiheutuvat piittaamattomista, oman koiransa hallinnan menettäneistä omistajista.

        Onneksi olen sosiaalistanut oman koirani hyvin. Muuten jälki olisi ollut pahempaa..


      • Pelkäävätkö verta?
        hengissä selvittiin kirjoitti:

        Hyökännyt koira on jo aiemmin käynyt toiseen koiraan kiinni. Oli päässyt valjaista irti. Tämä koira loukkaantui pahasti.

        Omistaja siirtyy toiselle puolelle katua. kun ei hallitse omaa koiraansa. Nyt hyökkäsi pyörätielle pysäköintialueelta.

        En mainitse rotua, sillä se ei ole tärkeä pointti. Rotu on sosiaalinen eli koulutuksessa on pahasti menty pieleen. Koira on selvästi laumanjohtaja perheessä.

        Olen vain ärsyyntynyt näistä turhista vaaratilanteista, jotka aiheutuvat piittaamattomista, oman koiransa hallinnan menettäneistä omistajista.

        Onneksi olen sosiaalistanut oman koirani hyvin. Muuten jälki olisi ollut pahempaa..

        Ihmettelen millainen on ihminen joka ei edes yritä puolustaa omaa koiraansa? Itselläni ei mene sekuntia kauempaa puuttua peliin jos joku rekku alkaa mahtailemaan vapaanansa mun koiralleni. Päälleyrittäjiä on ollut parhaimmillaan tuplana, eikä vielä ole kummemmin verillä ollut kuin minä itse. Eniten ihmettelen niitä jotka vapauttavat koiransa tuossa tilanteessa matsaamaan. Siinä niitä kuolleita koiria sitten tulee.

        Puolustakaa ihmiset omaanne, henkeen ja vereen! Vieraskin koira kunnioittaa voimaa ja päättäväisyyttä.


      • hengissä selvittiin.
        Pelkäävätkö verta? kirjoitti:

        Ihmettelen millainen on ihminen joka ei edes yritä puolustaa omaa koiraansa? Itselläni ei mene sekuntia kauempaa puuttua peliin jos joku rekku alkaa mahtailemaan vapaanansa mun koiralleni. Päälleyrittäjiä on ollut parhaimmillaan tuplana, eikä vielä ole kummemmin verillä ollut kuin minä itse. Eniten ihmettelen niitä jotka vapauttavat koiransa tuossa tilanteessa matsaamaan. Siinä niitä kuolleita koiria sitten tulee.

        Puolustakaa ihmiset omaanne, henkeen ja vereen! Vieraskin koira kunnioittaa voimaa ja päättäväisyyttä.

        Höpö, höpö. Oma koirani on hengissä väliinmenon tähden. Alkuvaiheessa en ehtinyt sen tähden, että koira tuli näköpiirin ulkopuolelta sivusta ja suoraan koirani päälle ja kurkulle. Koirani ol kiinni koko ajan kiinni..

        Sosiaalistamisella tarkoitan sitä, että koirani alistui. Ei aloittanut rähjäämistä..Mainitsin toiselle, että hyökännyt jo yhden koiran kimppuun. Todistettavasti kolmen koiran kimppuun ennen meitä ja näiden kanssa pahempaa jälkeä tehden.

        Toinen koira kävi päälle ilman koirani kanssa käytyjä katsekontakteja. Tuollaisessa tilanteessa koirani olisi siirtynyt taakseni jo ajoissa.


      • hengissä selvittiin. kirjoitti:

        Höpö, höpö. Oma koirani on hengissä väliinmenon tähden. Alkuvaiheessa en ehtinyt sen tähden, että koira tuli näköpiirin ulkopuolelta sivusta ja suoraan koirani päälle ja kurkulle. Koirani ol kiinni koko ajan kiinni..

        Sosiaalistamisella tarkoitan sitä, että koirani alistui. Ei aloittanut rähjäämistä..Mainitsin toiselle, että hyökännyt jo yhden koiran kimppuun. Todistettavasti kolmen koiran kimppuun ennen meitä ja näiden kanssa pahempaa jälkeä tehden.

        Toinen koira kävi päälle ilman koirani kanssa käytyjä katsekontakteja. Tuollaisessa tilanteessa koirani olisi siirtynyt taakseni jo ajoissa.

        Niinpä, vähän vaikeata ottaa tilannetta hallintaan, ennaltaehkäisten ottaa irtokoiran käytös omaan hallintaan, kun niitä tulee takaapäin suoraan kiinni...

        Selittää vaan väliinmenosta ja menee vaan ihan itse; kun niitä on ihmisiä, jotka menevät paniikkiin, lamaantuvat ym, eikä aina kohdalla satu ulkopuolista joka osaa puuttua päättömään menoon. Tai niinkuin nuo vanhukset jotka köpöttelevät hauveleiden kanssa, varmaan he notkeasti ja nopeasti nappaavat irtokoiraa niskasta, tai ketterästi potkaisevat päättömästi puokkoilevan näykkijän pois.

        Päivän naurut.


      • Näin myös rannikolla
        hengissä selvittiin kirjoitti:

        Hyökännyt koira on jo aiemmin käynyt toiseen koiraan kiinni. Oli päässyt valjaista irti. Tämä koira loukkaantui pahasti.

        Omistaja siirtyy toiselle puolelle katua. kun ei hallitse omaa koiraansa. Nyt hyökkäsi pyörätielle pysäköintialueelta.

        En mainitse rotua, sillä se ei ole tärkeä pointti. Rotu on sosiaalinen eli koulutuksessa on pahasti menty pieleen. Koira on selvästi laumanjohtaja perheessä.

        Olen vain ärsyyntynyt näistä turhista vaaratilanteista, jotka aiheutuvat piittaamattomista, oman koiransa hallinnan menettäneistä omistajista.

        Onneksi olen sosiaalistanut oman koirani hyvin. Muuten jälki olisi ollut pahempaa..

        Olet varmaan perehtynyt hyvin koirarotuihin. Voisitko antaa minulle vinkin, olenko valinnut rodun väärin, kun minulla on nautseri ja se haukkuu kaikkia vastaantulevia koiria ja myös kotona naapureista kuuluvia ääniä.
        Olen myös lukenut jostakin, ettei fleksi ole sopiva talutusväline. Pyöräilen paljon ja aina pelottaa, kun ihmiset kulkevat niin, että koira on paljon kauempana kuin taluttaja. Käytän omalla koirallani hihnaa ja se kulkee aina vierelläni vai olisiko fleksi parempi.
        Oliko rikosilmoituksesta apua? Minunkin koirani kimppuun hyökkäsi viime talvena koira ja jouduin irrottamaan vahingossa karanneen koiran koirani kimpusta, mutta en tajunnut tehdä rikosilmoitusta.


      • MITÄ IHMETTÄ
        hengissä selvittiin. kirjoitti:

        Höpö, höpö. Oma koirani on hengissä väliinmenon tähden. Alkuvaiheessa en ehtinyt sen tähden, että koira tuli näköpiirin ulkopuolelta sivusta ja suoraan koirani päälle ja kurkulle. Koirani ol kiinni koko ajan kiinni..

        Sosiaalistamisella tarkoitan sitä, että koirani alistui. Ei aloittanut rähjäämistä..Mainitsin toiselle, että hyökännyt jo yhden koiran kimppuun. Todistettavasti kolmen koiran kimppuun ennen meitä ja näiden kanssa pahempaa jälkeä tehden.

        Toinen koira kävi päälle ilman koirani kanssa käytyjä katsekontakteja. Tuollaisessa tilanteessa koirani olisi siirtynyt taakseni jo ajoissa.

        Miksi et jäänyt selvittämään asioita paikan päälle tai miksi et sovi asioita kyseisten omistajien kanssa kun näköjään tiedät heistä noin paljon.

        Ja mitä tarkoitat että todistettavasti on käynyt kolmen koiran kimppuun ennen teitä?
        Oletko nähnyt tapaukset? Kuulopuheet ja juoruthan ne auttavat näissä tapauksissa todella paljon.

        Tapauksilla on yleensä aina kaksi puolta.

        Ja oma koirasihan on näköjään täydellisesti koulutettu.


      • Näin myös rannikolla kirjoitti:

        Olet varmaan perehtynyt hyvin koirarotuihin. Voisitko antaa minulle vinkin, olenko valinnut rodun väärin, kun minulla on nautseri ja se haukkuu kaikkia vastaantulevia koiria ja myös kotona naapureista kuuluvia ääniä.
        Olen myös lukenut jostakin, ettei fleksi ole sopiva talutusväline. Pyöräilen paljon ja aina pelottaa, kun ihmiset kulkevat niin, että koira on paljon kauempana kuin taluttaja. Käytän omalla koirallani hihnaa ja se kulkee aina vierelläni vai olisiko fleksi parempi.
        Oliko rikosilmoituksesta apua? Minunkin koirani kimppuun hyökkäsi viime talvena koira ja jouduin irrottamaan vahingossa karanneen koiran koirani kimpusta, mutta en tajunnut tehdä rikosilmoitusta.

        Yhdet vinkit yhdeltä näkökannalta viileämpää lenkkikeliä odotellessa:
        Parasta on kysyä korvaushalukkuutta heti tapahtuneen jälkeen, hyvässä lykyssä välttyy seuraavalta, mutta:
        Päällekäyneestä kannattaa tehdä rikosilmoitus, vaikkei hakisikaan korvauksia; jos tuota tapahtuu useammin, agressiivisen koiran haltija on helpompi saada siten vastuuseen.
        Jos koira näyttää saaneen pahastikin kylkeensä, kannattaa vahingoituneelle koiralle hakea eläinlääkärin todistus/tarkistus tapahtuneesta, ja jos itselle käy jotain niin siitä myös lääkärintodistus. Yhteystiedot päällekäyneen koiran pitäjältä, ja jos on silminnäkijöitä. Jotkut räpsii kuviakin mm. vahingoista.
        Kaikki vahingot eivät aina paljastu heti. Jos ei tule enempää korvausvaateita, tai summa neuvotellaan toisen koiranomistajan kanssa, sen voi sitten kuulusteluissa kertoa eli ei ole tarvetta viedä asiaa eteenpäin, ja oikeusprosessi keskeytyy. Mutta jos niitä kuluja tuleekin, niin tuolla paperityöllä on jo varmistanut selustansa, jotta on mahdollista hakea korvausta oikeusteitse, jos vastapuoli ei halua neuvotella asiasta.

        Esimerkiksi tuolla saksanpaimenkoirat/toivoton89 -keskustelussa on jo käyty koiran hallinnasta; kannattaa lukea vanhoja keskusteluita koiran käytöksen ja samalla haukkumisen hallinnasta, joissain on ihan hyvin käsitelty aiheetta.


      • selvittiin hengissä.
        MITÄ IHMETTÄ kirjoitti:

        Miksi et jäänyt selvittämään asioita paikan päälle tai miksi et sovi asioita kyseisten omistajien kanssa kun näköjään tiedät heistä noin paljon.

        Ja mitä tarkoitat että todistettavasti on käynyt kolmen koiran kimppuun ennen teitä?
        Oletko nähnyt tapaukset? Kuulopuheet ja juoruthan ne auttavat näissä tapauksissa todella paljon.

        Tapauksilla on yleensä aina kaksi puolta.

        Ja oma koirasihan on näköjään täydellisesti koulutettu.

        Sopia ihmisen kanssa, joka pakenee paikalta? Olen nähnyt koiran käytöksen muuttuvan pentuajasta nykyhetkeen. Omistaja ei pysty ohittamaan toisia koiria samalta puolelta katua. Niitä koiranomistajia, jotka joutuvat viemään mahdollisimman kauaksi muista koirista, kun eivät muuten hallitse niitä.

        En ole hakemassa rahallisia korvauksia, mutta pidän huolen, että omalla rikosilmoituksella koira tarvittaessa saa tappiotuomion. Jos tilanne toistuu.. Toivon vain, ettei sitä ennen tapa kenenkään toisen koiraa.

        Koirani ei ole täydellisesti koulutettu, mutta pehmeä luonteinen ja ei vaaraksi kenellekään. Myöskään ei haasta riitaa. Jos omistaa koiran, niin kyllä sen yhteiskuntakelpoisuus on tärkeä asia. Tämä on kolmas samanrotuinen koirani ja yksikään niistä ei ole rettelöitsijä. Ensimmäinen tästä rodusta eli 15,5 vuoden ikäiseksi. Sekin varmasti kertoo, että koiristani on aina pidetty hyvää huolta.

        Enemmänkin olen huolissani siitä, että muutaman idiootin koiranomistajan tähden vaarannetaan muita koiria. Se, ettei puututa ajoissa asioihin,

        Olen kyllä helv.. kiukkuinen koiranomistajalle. Kun tulee vastaan, niin onnittelen onnistuneesta koiran pilaamisesta. Sen hän on onnistunut tekemään.


      • hengissä selvittiin
        selvittiin hengissä. kirjoitti:

        Sopia ihmisen kanssa, joka pakenee paikalta? Olen nähnyt koiran käytöksen muuttuvan pentuajasta nykyhetkeen. Omistaja ei pysty ohittamaan toisia koiria samalta puolelta katua. Niitä koiranomistajia, jotka joutuvat viemään mahdollisimman kauaksi muista koirista, kun eivät muuten hallitse niitä.

        En ole hakemassa rahallisia korvauksia, mutta pidän huolen, että omalla rikosilmoituksella koira tarvittaessa saa tappiotuomion. Jos tilanne toistuu.. Toivon vain, ettei sitä ennen tapa kenenkään toisen koiraa.

        Koirani ei ole täydellisesti koulutettu, mutta pehmeä luonteinen ja ei vaaraksi kenellekään. Myöskään ei haasta riitaa. Jos omistaa koiran, niin kyllä sen yhteiskuntakelpoisuus on tärkeä asia. Tämä on kolmas samanrotuinen koirani ja yksikään niistä ei ole rettelöitsijä. Ensimmäinen tästä rodusta eli 15,5 vuoden ikäiseksi. Sekin varmasti kertoo, että koiristani on aina pidetty hyvää huolta.

        Enemmänkin olen huolissani siitä, että muutaman idiootin koiranomistajan tähden vaarannetaan muita koiria. Se, ettei puututa ajoissa asioihin,

        Olen kyllä helv.. kiukkuinen koiranomistajalle. Kun tulee vastaan, niin onnittelen onnistuneesta koiran pilaamisesta. Sen hän on onnistunut tekemään.

        Vielä lisäyksenä. Sen verran pitkään olen elänyt koirien kanssa, että olen huomannut murto-osan koirista aiheuttavan suurimman osan ongelmista. Jos koirani kimppuun hyökätään, niin en usko omistajaa, jos väittää sen olevan ensimmäinen kerta. Siksi kokemassani tilanteessa ainoa keino on tehdä rikosilmoitus.

        Koirille tapahtuu haavereita ja en ole yliherkkä normaaleille tilanteille. Niissä tilanteissa omistajan kanssa voi sopia. Tämän koiran käytös ei ollut tasapainoisen koiran käytöstä.

        Oman koirani kanssa olen käynyt nyt ystävän ja hänen koiriensa kanssa lenkillä. Hänen neljä koiraansa sosiaalisti koirani pentuvaiheessa eli hyvä lauma auttamaan tilanteesta ylipääsemiseen. Kestää aikansa kunnes oma koirani käyttäytyy normaalisti tilanteen jälkeen.


      • hengissä selvittiin.
        Näin myös rannikolla kirjoitti:

        Olet varmaan perehtynyt hyvin koirarotuihin. Voisitko antaa minulle vinkin, olenko valinnut rodun väärin, kun minulla on nautseri ja se haukkuu kaikkia vastaantulevia koiria ja myös kotona naapureista kuuluvia ääniä.
        Olen myös lukenut jostakin, ettei fleksi ole sopiva talutusväline. Pyöräilen paljon ja aina pelottaa, kun ihmiset kulkevat niin, että koira on paljon kauempana kuin taluttaja. Käytän omalla koirallani hihnaa ja se kulkee aina vierelläni vai olisiko fleksi parempi.
        Oliko rikosilmoituksesta apua? Minunkin koirani kimppuun hyökkäsi viime talvena koira ja jouduin irrottamaan vahingossa karanneen koiran koirani kimpusta, mutta en tajunnut tehdä rikosilmoitusta.

        En sen enempää kuin muutkaan. Oletko muuten ajatellut käydä koulutuksissa? Koulutuskentällä saisit apuja käsittelyyn ja samalla koirasi sietokyky kasvaisi muiden koirien seurassa. Ohjaajilta saisit vinkkejä siitä, miten kannattaa käsitellä koiraasi kohtaustilanteissa. Monesti ulkopuolinen näkee paremmin ongelman. Jokainen omistamistani koirista on muuten käynyt koulutuksissa. Suosikkilajini oli aikoinaan agility. Kunhan työkiireiltä ehdin, haluaisin tämän koiran kanssa jatkaa tokoilua ja mahdollisesti kisata lajissa

        En ota kantaa tuohon fleksikeskusteluun muuten kuin siltä osin, että koiran pitäisi olla omistajan vierellä ohittaessaan ihmisiä tai muita koiria.

        Rikosilmoitus varmistaa sen, että koiran hyökkäyksestä jää luotettavaan paikkaan tieto tapauksesta. Ei voida väittää, että kyse on kuulopuheista.


      • Turvllista pyöräilyä
        hengissä selvittiin. kirjoitti:

        En sen enempää kuin muutkaan. Oletko muuten ajatellut käydä koulutuksissa? Koulutuskentällä saisit apuja käsittelyyn ja samalla koirasi sietokyky kasvaisi muiden koirien seurassa. Ohjaajilta saisit vinkkejä siitä, miten kannattaa käsitellä koiraasi kohtaustilanteissa. Monesti ulkopuolinen näkee paremmin ongelman. Jokainen omistamistani koirista on muuten käynyt koulutuksissa. Suosikkilajini oli aikoinaan agility. Kunhan työkiireiltä ehdin, haluaisin tämän koiran kanssa jatkaa tokoilua ja mahdollisesti kisata lajissa

        En ota kantaa tuohon fleksikeskusteluun muuten kuin siltä osin, että koiran pitäisi olla omistajan vierellä ohittaessaan ihmisiä tai muita koiria.

        Rikosilmoitus varmistaa sen, että koiran hyökkäyksestä jää luotettavaan paikkaan tieto tapauksesta. Ei voida väittää, että kyse on kuulopuheista.

        Minäkin kuljen paljon polkupyörällä ja olen huomannut ongelmaksi fleksin päässä olevat koirat, jotka kulkevat etäällä omistajastaan ja pahimmissa tapauksissa jopa toisella puolella pyörätietä. Samoin risteykset ovat näin varsinkin näin kesäisin pahoja, kun pensasaidan takaa tuleekin ensin koira ja omistaja kaukana takana.
        Eikö koiranomistajan pitäisi huolehtia koiran turvallisuudesta autoilijan on vaikea huomata varsinkin pientä koiraa.
        Monesti taas koiranomistajat pysähtyvät tarinoimaan keskelle risteystä kohdatesaan ja toisinaan olen nähnyt koirien olevan sotkeutuneet toistensa flekseihin.
        Pyöräilijän on vaikea päästä siitä ohi turvallisesti.
        Toisinaan taas omistajalla on monta koiraa rinnakkain ja jokaisella oma fleksi ei siinä pysty hallitsemaan kaikkia. Jakajiakin on olemassa ja koirat on silloin hallittavissa.


      • selvittiin hengissä
        Turvllista pyöräilyä kirjoitti:

        Minäkin kuljen paljon polkupyörällä ja olen huomannut ongelmaksi fleksin päässä olevat koirat, jotka kulkevat etäällä omistajastaan ja pahimmissa tapauksissa jopa toisella puolella pyörätietä. Samoin risteykset ovat näin varsinkin näin kesäisin pahoja, kun pensasaidan takaa tuleekin ensin koira ja omistaja kaukana takana.
        Eikö koiranomistajan pitäisi huolehtia koiran turvallisuudesta autoilijan on vaikea huomata varsinkin pientä koiraa.
        Monesti taas koiranomistajat pysähtyvät tarinoimaan keskelle risteystä kohdatesaan ja toisinaan olen nähnyt koirien olevan sotkeutuneet toistensa flekseihin.
        Pyöräilijän on vaikea päästä siitä ohi turvallisesti.
        Toisinaan taas omistajalla on monta koiraa rinnakkain ja jokaisella oma fleksi ei siinä pysty hallitsemaan kaikkia. Jakajiakin on olemassa ja koirat on silloin hallittavissa.

        Sen verran jatkan, että onhan tuo fleksin käyttö laiskuutta. Koiran pitää osata käyttäytyä ensin tavallisessa hihnassa, jotta fleksiä kannattaa käyttää.


    • Teekoohonko

      Puuttumatta nyt muuhun keskusteluun kommentoin vain tuota sosiaalistamisasiaa. Osa roduista ei hyväksy toisia koiria, vaikka kuinka tekisit töitä sen pennun kanssa. Pentuna leikitään iloisesti, mutta sukukypsyyden jälkeen muuttuu toinen ääni kelloon. Silloin on vaan pysyttävä kaukana muista koirista ja vältettävä lähikontaktia. Että asiantuntematonta höpinää on tuollainen väite, että miksi ei ole sosiaalistettu koiraa. Kaikista koirista ei tule koirasosiaalisia.

      • Samaa mieltä

        Olen samaa mieltä että kaikki koirat eivät voi tulla toimeen kaikkien koirien kanssa. Tiedan alueellani liikkuvat koirat joiden kanssa oma koirani ei tule toimeen, joten osaan väistää heitä. Oma koirani ei ole kouluttamaton ja tulee toimeen monien muiden koirien kanssa. Kyse ei ole siis siitä että koira olisi ongelmakoira. Olipa koira iso tai pieni, niin koiralla voi olla huonoja kokemuksia muista koirista. Myös isoilla koirilla voi olla huonoja kokemuksia pienistä ja paljon haukkuvista koirista tai joku on säikyttänyt pentuna. On siis omistajalta ihan fiksua väistää sellaista koiraa joka ärsyttää omaa koiraa. Ei se silti tarkoita ettei tulisi toimeen muiden koirien kanssa. Oma koirani reagoi joskus myös toisten koirien haukuntaan, harvoin itse aloittaa haukkumisen.

        Omalla kohdallani sattui myös niin että toinen koiranomistaja antoi tulla haistelemaan ja tutustumaan kun oma koirani oli vielä pentu. Kun koirani kasvoi hänen koiraansa isommaksi, niin eipä enää päästänytkään lähelle. Hänen koiransa haukkuu nykyään minun koiralleni usein kun kohtaamme, ei tehnyt niin aikaisemmin, mutta menemme vaan kiltisti ohi. Ihmettelen vaan mistä tälläinen käytös johtuu.

        Toisaalta haukkuminen ja muu viestiminen kuuluu koiran elämään, joten en hätkähdä vaikka oma koirani tai toinen koira haukahtaa välillä. :)


      • Samaa mieltä kirjoitti:

        Olen samaa mieltä että kaikki koirat eivät voi tulla toimeen kaikkien koirien kanssa. Tiedan alueellani liikkuvat koirat joiden kanssa oma koirani ei tule toimeen, joten osaan väistää heitä. Oma koirani ei ole kouluttamaton ja tulee toimeen monien muiden koirien kanssa. Kyse ei ole siis siitä että koira olisi ongelmakoira. Olipa koira iso tai pieni, niin koiralla voi olla huonoja kokemuksia muista koirista. Myös isoilla koirilla voi olla huonoja kokemuksia pienistä ja paljon haukkuvista koirista tai joku on säikyttänyt pentuna. On siis omistajalta ihan fiksua väistää sellaista koiraa joka ärsyttää omaa koiraa. Ei se silti tarkoita ettei tulisi toimeen muiden koirien kanssa. Oma koirani reagoi joskus myös toisten koirien haukuntaan, harvoin itse aloittaa haukkumisen.

        Omalla kohdallani sattui myös niin että toinen koiranomistaja antoi tulla haistelemaan ja tutustumaan kun oma koirani oli vielä pentu. Kun koirani kasvoi hänen koiraansa isommaksi, niin eipä enää päästänytkään lähelle. Hänen koiransa haukkuu nykyään minun koiralleni usein kun kohtaamme, ei tehnyt niin aikaisemmin, mutta menemme vaan kiltisti ohi. Ihmettelen vaan mistä tälläinen käytös johtuu.

        Toisaalta haukkuminen ja muu viestiminen kuuluu koiran elämään, joten en hätkähdä vaikka oma koirani tai toinen koira haukahtaa välillä. :)

        Juu, olen nähnyt monta kertaa, miten noita epäsosiaalisia koiria oikein rakentamalla rakennetaan; jo pennusta pitäen nyitään hihnan toisessa päässä "ettekö te ny tajuu, mikä rotu tää on", samalla leikkisä pentu iloisena heiluttaa häntää vieressä, selitään miten epäsosiaalinen se on, vahvistetaan huonoa käytöstä, pahimmassa tapauksessa eristetään pentu muista, ja yllätys: kohta käsissä on oikeasti epäsosiaalisesti käyttäytyvä koira. Ja siitä nämä samaiset "kouluttajat" toteavat "tämä on niin epäluuloinen rotu".

        Kyllähän koira voi olla pidätäytyvä luonne, mutta se ei poissulje sitä että sen voi sosiaalistaa ja totuttaa sietämään muita koiria ja ihmisiä lähellä, niin että koira on turvallinen yhteiskunnassa.

        Kaikki koirat on koulutettavissa, kaikista ihmisistä ei vain ole kouluttamaan kaikenlaisia koiria.


      • Teekoohonko
        Vitikonpaarustaja kirjoitti:

        Juu, olen nähnyt monta kertaa, miten noita epäsosiaalisia koiria oikein rakentamalla rakennetaan; jo pennusta pitäen nyitään hihnan toisessa päässä "ettekö te ny tajuu, mikä rotu tää on", samalla leikkisä pentu iloisena heiluttaa häntää vieressä, selitään miten epäsosiaalinen se on, vahvistetaan huonoa käytöstä, pahimmassa tapauksessa eristetään pentu muista, ja yllätys: kohta käsissä on oikeasti epäsosiaalisesti käyttäytyvä koira. Ja siitä nämä samaiset "kouluttajat" toteavat "tämä on niin epäluuloinen rotu".

        Kyllähän koira voi olla pidätäytyvä luonne, mutta se ei poissulje sitä että sen voi sosiaalistaa ja totuttaa sietämään muita koiria ja ihmisiä lähellä, niin että koira on turvallinen yhteiskunnassa.

        Kaikki koirat on koulutettavissa, kaikista ihmisistä ei vain ole kouluttamaan kaikenlaisia koiria.

        Kylläpä ylimielisesti yleistät. Et siis usko että VAIKKA pentu saa leikkiä toisten koirien kanssa, tutustua ihmisiin ja erilaisiin ympäristöihin, VAIKKA rotu ei ole mikään tunnetusti epäluuloinen, VAIKKA se rakastaa kaikkia ihmisiä ja lapsia, se aikuisiässä torjuu kaikki kontaktit vieraiden koirien kanssa.
        Ehkäpä sinulla on vielä opittavaa koirista.


      • selvittiin hengissä
        Teekoohonko kirjoitti:

        Kylläpä ylimielisesti yleistät. Et siis usko että VAIKKA pentu saa leikkiä toisten koirien kanssa, tutustua ihmisiin ja erilaisiin ympäristöihin, VAIKKA rotu ei ole mikään tunnetusti epäluuloinen, VAIKKA se rakastaa kaikkia ihmisiä ja lapsia, se aikuisiässä torjuu kaikki kontaktit vieraiden koirien kanssa.
        Ehkäpä sinulla on vielä opittavaa koirista.

        Omalla koirallani on tietyt tutut koirat, joita tervehtii. Uusia koiria tervehtii vain, jos kumpikin omistaja päättää niin ja silloinkin kontrolloidusti. Eli koirat, jotka vetävät omistajaansa päättömästi, eivät pääse tutustumaan koiraani.

        Ainoa, mitä edellytän omalta ja toisten koirilta, on turvallinen ohitus. Se, että koira kunnioittaa sen verran omistajaa laumanjohtajana, ettei lähde rähisemään toisille koirille. Se on sama kuin näyttäisi omistajalle keskisormea.

        Yllättävän monesti näkee tuota tarpeetonta nykimistä hihnan päässä. Ei ole kaunista katseltavaa sivullisesta. Kivun tuottaminen omalle koiralle kohtaamistilantessa lisää aggressioita eli pahentaa jatkossa kohtaamisia muiden koirien kanssa. Toisinaan tuntuu siltä, että ihmiset purkavat huonoa oloaan omiin koiriinsa.

        Yksi ongelmista on varmasti se, että monet energisistä koirista, ovat ihmisten käsissä, jotka eivät käsitä niiden toiminnan tarvetta.


      • molossi ei rek
        Vitikonpaarustaja kirjoitti:

        Juu, olen nähnyt monta kertaa, miten noita epäsosiaalisia koiria oikein rakentamalla rakennetaan; jo pennusta pitäen nyitään hihnan toisessa päässä "ettekö te ny tajuu, mikä rotu tää on", samalla leikkisä pentu iloisena heiluttaa häntää vieressä, selitään miten epäsosiaalinen se on, vahvistetaan huonoa käytöstä, pahimmassa tapauksessa eristetään pentu muista, ja yllätys: kohta käsissä on oikeasti epäsosiaalisesti käyttäytyvä koira. Ja siitä nämä samaiset "kouluttajat" toteavat "tämä on niin epäluuloinen rotu".

        Kyllähän koira voi olla pidätäytyvä luonne, mutta se ei poissulje sitä että sen voi sosiaalistaa ja totuttaa sietämään muita koiria ja ihmisiä lähellä, niin että koira on turvallinen yhteiskunnassa.

        Kaikki koirat on koulutettavissa, kaikista ihmisistä ei vain ole kouluttamaan kaikenlaisia koiria.

        Nyt menee hiukan kärjistämiseksi,mutta ei nyt kaikki kuitenkaan rakenna mitään epäsosiaalista koiraa...

        Kun se nyt vaan on niin,että on rotuja(pois poikkeukset),jotka ei ole lajisosiaalisia.lähinnä kyse omasta sukupuolesta.Ei siihen sosiaalistamiset auta,tosin sosiaalistaminen ylipäätään ei ole mitään muiden kanssa seukkaamista,vaan kokonaisvaltaista sosiaalistamista ympäristöön ym.elämään.
        Eli ei niitä rakastamaan saa muita koiria.Mutta lähtökohtana pidettäköön,että on hallinnassa,kuuntelee omistajaansa,ei provosoi.Mutta se,että pitää muiden kanssa seurustella on ihan liikaa,ja usein mahdotonta.
        Toisaalta en itse näe edes mitään tarvetta muiden kanssa olemiseen.Omat koirat riittää ihan hyvin,tai muutama kiva kaveri.

        ihmiseen suhtautuminen on oma juttunsa.Eli lajitovereihin suhtautuminen ei suinkaan ole samaa aina samassa paketissa.Joissan roduissa niinkin kyllä on.Siinäkin pätee mielestäni sama,kuten muiden kanssa.Mutta jokainen tekee tavallaan,ja osaltaan pitää koiraa kunnioittaa myös.Jos ei pidä vieraista ihmisistä,olkoon niin.Jos pitää,niin jokainen päättäköön,antaako muiden vaikka silitellä vai ei.

        Mutta tiettyyn pisteeseen kaikki on koulutettavissa,mutta ei samaan,kouluttajasta riippumatta.


    • Niin mutta

      Eihän sitä tiedä väistääkö kyseisen koiran omistaja itse koiraa, vai toista omistajaa. Eihän ihmistenkään tarvitse tulla toimeen toisten ihmisten kanssa. ;)

      Tässä tulee taas esille vain yksi näkökulma... Tappotuomiosta puhuminen mielestäni liioittelua, kun ei ole edes varmaa onko kyseinen koira tehnyt mitään aikaisemmin. Niin mitä tarkoittaa todistettavasti?

      • Tyypit jotka juoksee tapahtumapaikalta rähisevän rakkinsa kanssa pakoon, niillä on jo niin paljon korvausvaateita jonossa, ettei kenenkään talous sellaisia kestä....


      • selvittiin hengissä

        Se tappotuomiohan tulee tilanteessa, jos koiranomistaja ei saa koiraansa hallintaansa ja koirasta tehdään uusia rikosilmoituksia todellisista tilanteista. Rikosilmoitus takaa sen, että eivät ole huhupuheita, vaan todellisia tilanteita.


      • selvittiin hengissä
        Vitikonpaarustaja kirjoitti:

        Tyypit jotka juoksee tapahtumapaikalta rähisevän rakkinsa kanssa pakoon, niillä on jo niin paljon korvausvaateita jonossa, ettei kenenkään talous sellaisia kestä....

        Jatkan nyt eteenpäin, kun en usko keskutelun tason paranevan tästä.

        Koirankin stressitaso on vähentynyt merkittävästi ja pienellä ylimääräisellä hiomisella vieraiden koirien ohittamiset sujuvat entiseen malliin.

        Kestää kuitenkin aikansa ennen kuin tämänkaltainen luonteeltaan pehmeä ja vielä nuori koira pääsee ennen tapahtunutta edeltäneeseen tilaan. En usko, että kaikilta osin palautuu ennalleen, mutta räyhähenkeä tästä ei tule.


      • Mennään itseemme
        selvittiin hengissä kirjoitti:

        Se tappotuomiohan tulee tilanteessa, jos koiranomistaja ei saa koiraansa hallintaansa ja koirasta tehdään uusia rikosilmoituksia todellisista tilanteista. Rikosilmoitus takaa sen, että eivät ole huhupuheita, vaan todellisia tilanteita.

        Olen seurannut tätä keskustelua ja et ole perustelllut kertaakaan mihin perustuu tieto kyseessä olevan koiran kolmeen aikaisempaan tapaukseen. Yhdyn siihen mielipiteeseen, että koiran omistaja ei välttämättä halua kohdata sitä ihmistä joka koiraa taluttaa. Minulla on itsellenäni isohko koira, joka tulee toimeen isojen koirien kanssa ja myös lasten, pienienienkin, ei hauku vaikka naapurin koira haukkuu.
        Mutta lenkillä se ei voi sietää pieniä haukkuvia koiria. Olen alkanut väistellä pieniä koiria, koska kerrankin yhden koiran omistaja hyppäsi karkuun koiraani penkalle, vaikka koirani olisi halunnut vain nuuhkaista hänen koiraansa. Huhupuheiden ja liioittelujen levittäminen luo joukkohysteriaa ja pelkoa koiranomitajille, jonka koira vaistoaa, niin oma kuin vastaantulevakin.


      • vinkujavonku
        Mennään itseemme kirjoitti:

        Olen seurannut tätä keskustelua ja et ole perustelllut kertaakaan mihin perustuu tieto kyseessä olevan koiran kolmeen aikaisempaan tapaukseen. Yhdyn siihen mielipiteeseen, että koiran omistaja ei välttämättä halua kohdata sitä ihmistä joka koiraa taluttaa. Minulla on itsellenäni isohko koira, joka tulee toimeen isojen koirien kanssa ja myös lasten, pienienienkin, ei hauku vaikka naapurin koira haukkuu.
        Mutta lenkillä se ei voi sietää pieniä haukkuvia koiria. Olen alkanut väistellä pieniä koiria, koska kerrankin yhden koiran omistaja hyppäsi karkuun koiraani penkalle, vaikka koirani olisi halunnut vain nuuhkaista hänen koiraansa. Huhupuheiden ja liioittelujen levittäminen luo joukkohysteriaa ja pelkoa koiranomitajille, jonka koira vaistoaa, niin oma kuin vastaantulevakin.

        Tämä on turhanpäiväinen keskustelupalsta, ei oikeussali, ei tänne tarvitse joka sanaa perustella.

        Noita päällehyökkijöitä voi olla pikkasen vaikea tavoittaa, yllättäen juuri tuollaisten tapahtumien jälkeen niiden lenkkisuunnat vaihtuvat aivan toisiin, koira vaihtaa hoitopaikkaa joksikin aikaa, tai koira jopa myydään, jälkien häivyttämiseksi. Yritä sitten tavoittaa jonkun koiran omistajaa, saa hiukkasen tehdä töitä ennen kuin löytää maksajan.

        Samoin tiettyjä rotuja shoppailevat ovat todellisuuspakoisia, vain egon jatkeita hommaavia, eikä sitäkään tarvitse sen enempää perustella, kun se sattuu olemaan oma mielipiteeni.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe