Maailman loppua ei tule koskaan?

EI MAAILMAN LOPPUA

Olette käsittäneet Raamatun sanan väärin

30

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liimanäppi

      Mitä kukin maailmalla sitten tarkoittaakin. Itse maapallolla ei ole näkyvissä suurempaa hätää, mutta nykyään arvioidaan, että satojen miljoonien vuosien kuluttua aurinko lämpenee sellasiin lukemiin, ettei maapallo enää ylläpidä ihmiselämää.

      Raamatun tarinoilla taas ei ole pienintäkään merkitystä maan tulevaisuuden suhteen. Suurin osa raamattu-uskovaisista elää ikiomissa jumalharhoissaan siitä mikä ihmisiä ja maata odottaa.

      • Herran päivä tulee kuin varas. Sinä päivänä taivaat katoavat jylisten, taivaankappaleet palavat ja hajoavat. Silloin paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan.2PIet:3:10 Taitaa olla jonkinverran käsitystä

        Ja sen saman sanan varassa ovat nykyiset taivaat ja nykyinen maa tulen tuhoa odottamassa. Niitä säilytetään sitä päivää varten, jona tuomio tulee ja jumalattomat tuhotaan. 2.Piet 3:7 niin tulee käymään jumalattomille joiten nimeä ei löydy karitsan elämän kijasta.

        Meille se päivä on vapuden päivä jota Jeesus on pelastanut pimeysen kidasta.


    • tulossa on

      Tulee se, kun on aika. Ei oo käsitetty väärin.

      • Liimanäppi

        >Tulee se, kun on aika.

        Aika Jeesuksen perättömille höpötyksille oli jo noin kaksi vuosituhatta sitten, eli Jeesuksen kuulijoiden elinaikana. Juutalaiset odottavan edelleen VT:n messiastaan, maailmanlopun odottelu on oleellinen osa useita jumalharhoja.

        >Ei oo käsitetty väärin.

        Kerro ihmeessä mitä olisi käsitetty oikein?


      • jeesys
        Liimanäppi kirjoitti:

        >Tulee se, kun on aika.

        Aika Jeesuksen perättömille höpötyksille oli jo noin kaksi vuosituhatta sitten, eli Jeesuksen kuulijoiden elinaikana. Juutalaiset odottavan edelleen VT:n messiastaan, maailmanlopun odottelu on oleellinen osa useita jumalharhoja.

        >Ei oo käsitetty väärin.

        Kerro ihmeessä mitä olisi käsitetty oikein?

        Älkää puhuko tästä asiasta jos ette halua maailmanloppua


      • Liimanäppi
        jeesys kirjoitti:

        Älkää puhuko tästä asiasta jos ette halua maailmanloppua

        >Älkää puhuko tästä asiasta jos ette halua maailmanloppua

        Kirjoittelen juuri siksi, että en usko maailmanloppuun elinaikanani, enkä pitkään sen jälkeenkään. Mikä taho on aiheen suhteen noin herkkähipiäinen?


    • Teidän joukkoonne on näet luikerrellut ihmisiä, joista jo kauan on ollut tuomio kirjoitettuna. Nämä jumalattomat kääntävät meidän Jumalamme armon riettaudeksi ja kieltävät ainoan Valtiaamme ja Herramme Jeesuksen Kristuksen.


      ja vannoi hänen nimeensä, joka elää aina ja ikuisesti, hänen, joka on luonut taivaan, maan ja meren ja kaiken mitä niissä on. Hän vannoi: "Aika on lopussa.

      Päätty kerran tämä aika.

    • *Olette käsittäneet Raamatun sanan väärin*,toisen sen tahtova ymmärtää väärin omien mielipitetensä mukaan,niin mota ymmärtäjää kuin on lukijoitakin.
      Totuus on kuitenkin toisen lainen,kaikki tämä on tulelle tallennettuna,häviävä viimeisenä päivänä.Taivaat jylisten katoavat,kaikki mitä ihmien on rakentanut tulevat esille.

    • Jappervokki

      http://www.ilmatar.net/~np/misc/maailmanloppu.html

      Maailmanloppu on tullut jo monta kertaa, viimeksi 28.11.13, kun Ison-komeetta höyrysti maapallon. Ettekö huomanneet? Seuraavan kerran maailmanloppu tulee 11.9.14. Vielä on aikaa rukoilla ja tehdä parannus!

    • alfa123om222

      Mitä yhteistä on raamatun maailmanlopulla ja tieteellisellä maailmanlopulla?
      Raamattu kertoo toorassa olevansa kirja, jossa selvitetään Jumalan moraalikoodijärjestelmä. Se on siis Psykologinen kirja eikä Luonnontieteellinen.

      Raamatun maailmanloppu on siis sama kuin moraalin loppuminen maailmasta. Moraalinen rappeutuminen.

      Kiinalainen Kungfutselaisuus käsittelee puolestaan Ekonomista ja Yhteiskuntatieteellistä maailmanloppua. Eräässä kirjassa sanotaan, että tuon uskonnon tarkoitus oli hidastaa taloudellis-yhteiskunnallisen maailmanlopun vaikutuksia ja saada aikaan uusi nousukausi raunioista mahdollisiman nopeasti. Sama periaate kuin Isaac Asimovin Säätiö Sci-Fi kirjoissa siis.

      Mutta tietellistä maailmanloppua käsittelee Hare Krishna liikkeen kirjat. Niiden mukaan maailma on luotu ja tuhottu useita kertoja, mutta tuo luomisen ja tuhon sykli on nyt lopetettu. Eli tämä nykyinen maailma on todellakin se paikka, joka tuhouduttuaan ei enää nouse. Mitä Hare Krishna tiede-uskonto sitten antaa vaihtoedoiksi on materiaalisen ruumiin hylkääminen ja henkisen ihmisen aatteen omaksuminen. Jos on olemassa materiaalinen ihminen on olemassa myös hengellinen ihminen sanoi apostoli Paavali.

      Miten nuo kaikki sitten yhdistäisi? Eräs yhdistävä uskonto on Islam esimerkiksi. Koraani ei ota selkeää kantaa maailmanloppuun, mutta käsittääkseni tulee ajatella ja meditoida sitä, että Jumala on yksi ainoa ja että hän on siten yksi ainoa, joka säästyy ikuisesti elävänä maailmanlopusta. Jopa arkkienkeli Gabriel tuhoutuu tai muuttuu lopussa ja yksin Allah jää jäljelle.

    • parempaa tulossa :)

      Vaikka tämä maailma loppuu, niin tilalle tulee uusi ja parempi maailma, Uusi Taivas ja Uusi Maa.

    • asdfghijkl

      Maapallo onikuinen! Mutta maa ilma=maaailma ja tuolle voi aika-ajoin tulla loppuja! Elii maa voi tiivistyä, sade voi kastella tiiviiksi tai kova myrky voi puhaltaa puhtaaksi tms.

    • optimist

      No aivan varmasti tulee, mikäli maailmanlopulla tarkoitetaan maapallon tuhoutumista tavalla tai toisella. Kotvasen kestää tosin.

      Aurinkohan tämän viimeistään kärventää eläkepäivillään, mutta joku komeetta tai asteroidi ehtii siihen mennessä moneen kertaan järjestää vastaavan tilaisuuden.

    • yx inssi

      maapallo on luotu ikuiseksi, maailmankaikkeus sykkii sykleissä

      • Liimanäppi

        >maapallo on luotu

        Ja luojan nimi tai muu tunniste on?


    • Maapallo tuhoutunee viimeistään Auringon laajetessa viimevaiheissaan, eikä planeestamme jääne jäljelle kuin hitusen kohonnut rautapitoisuus Auringossa, kun se ensin on puhaltanut kaasu-, vesi- ja kivikehämme kauas taivaisiin.

      Universumi sitten kokenee 10 potenssiin höpsiljoonan vuoden päästä joko lämpökuoleman saavuttaessaan maksimientropiansa, tai äärettömän tyhjään kosmokseen ei jää kuin rauta-56:tta ja säteilyä harhailemaan ikuiseen pimeyteen - elleivät protonit hajoa tai sitten jokin Big Rip -tapahtuma revi koko kaikkeuden kudelmaa sitä ennen tuhannen pil... päreiksi.

    • Mutta kuinka käy ihmislajin? Tuhoudummeko jo nykyihmisenä itse aiheuttamiimme tai meistä riippumattomiin eko- ja ympäristökatastrofeihin, sotiimme tai epidemioihin? Evolvoidummeko toisiksi lajeiksi vai vaihetummeko koneiksi?

      Selviämmekö mahdollisista kosmisista impakteista tai supernovaräjähdyksistä? Entä jos planeetamme vulkaanisessa aktiivisuudessa alkaa muinaisten laakiobasalttipurkausten aika, joka kestää miljoonia vuosia myrkyttäen kaasukehämme ja meret ja romahduttaen ekosysteemit?

      Jos levittäydymme muualle aurinkokuntaamme tai senkin ulkopuolelle, mikä meitä siellä odottaa? Hmm, paljon mielenkiintoisempia aiheita nämä kuin uskonnolliset eskatologiset profetiat...

      • pieni osa jää

        Ihmislaji toki säilyy vielä kauan, mutta: lajin lukumäärä kokee tulevaisuudessa (alle 100 vuodessa) totaalisen romahduksen. Jo vuonna 2050 väkiluku on yli 10 miljardia, nyt 7, ja maapallomme kantokyky olisi alle 2 miljardia. Ihmiskunta tuhoaa koko ajan lisää luontoa, levittyy asutuksen viljelyksen jne muodossa jatkuvasti. Katsokaapa vaikkapa kotomaamme esimerkkejä isoimmista kaupungeista (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, jne), miten ne ovat laajentuneet rakennuksiltaan ja teiltään viimeisten vuosikymmenten aikana ja vastaavasti metsät ja niityt hävinneet. Entisen luonnontilassa olevat maame ranta-alueet ovat nyt kesämökkien tai ökytalojen kansoittamat.

        Ennen ihmislajin määrän totaaliromahdusta tapahtuu toki muiden eliöiden rankka lajituho, merien saastuminen ja ilmastomuutos tuhoaa osaltaan myös ihmiskunnan määrää.

        Pieniä ihmisryhmiä toki jää aikaan elämään, seuranaan ainakin rotat ja torakat, ja elo on tuossa vaiheessa alkeellista keräily- ja viljelykulttuuria, aikakausi jolloin väkivalta ja toivottomuus kukoistavat; onhan taustalla ollut taloudellisesti loistava nousukausi teollisesta vallankumouksesta alkaen aina tietotekniselle kaudelle saakka.


    • Voi jeesus

      Oikeesti aloittaja, mikä yhdyssanoissa on niin vaikeaa? Kun foorumin nimi on "maailmanloppu," miksi kirjoitat sanat erikseen?

      • Onneksi olkoon! Onnistuit poimimaan keskustelun kannalta oleellisimman seikan tarkasteltavaksi.


    • Aivan sama

      Mitä virrua se teitä liikuttaa tuleeko maailmanloppu vai ei, ollaan kaikki jo hyvissä ajoin sitä ennen kuoltu ja kuopattu.

      • Eeei välttämättä. Jokin iso murkula voi tippua taivaalta niskaan käristäen meidät tulimyrskyssä ennen mahdollisuutta tulla kuopatuksi.


    • Maailman loppu tulee aikanaan,Raamatun san on paikallaan sen mukaan on parasta ojentautua,kohtaamaan Jeesus kristus joka on kerran seisova viimeisenä multien päällä.
      Silloin hän on tumarina ei enään armoa jakajana,koska armo talous aikan on ohitse.
      Loppu tulee

      • Liimanäppi

        >Maailman loppu tulee aikanaan,Raamatun san on paikallaan sen mukaan on parasta ojentautua...

        Mikä erottaisi Raamatun muista satukirjoista?

        >...kohtaamaan Jeesus kristus joka on kerran seisova viimeisenä multien päällä.

        Jeesus olisi kiinnostavaa kohdata ja kysellä mikä meni pieleen kun ei palnnut lupauksensa mukaisesti

        >Loppu tulee

        Kuolema onkin ainoa varma asia ihmisen elämässä.


      • Liimanäppi kirjoitti:

        >Maailman loppu tulee aikanaan,Raamatun san on paikallaan sen mukaan on parasta ojentautua...

        Mikä erottaisi Raamatun muista satukirjoista?

        >...kohtaamaan Jeesus kristus joka on kerran seisova viimeisenä multien päällä.

        Jeesus olisi kiinnostavaa kohdata ja kysellä mikä meni pieleen kun ei palnnut lupauksensa mukaisesti

        >Loppu tulee

        Kuolema onkin ainoa varma asia ihmisen elämässä.

        *Mikä erottaisi Raamatun muista satukirjoista?* Mikä ero on satulla ja todellisuudella sama ero on Raamatullakin,se ilmoitamat asiat tapahtuvat kun aika on.

        *Kuolema onkin ainoa varma asia ihmisen elämässä.* Niin on myös elämä ijankaikkisuudessakin,ytä todellista,kaikki vain eivät sinne tietämättään halua mennä,koska se Jeesuksen mainitsema vanha vainooja haluaa kaintavoin johtaa harhaan ihmisen todellisesta elämästä.
        Liimanäppi


      • Liimanäppi
        kuulija1 kirjoitti:

        *Mikä erottaisi Raamatun muista satukirjoista?* Mikä ero on satulla ja todellisuudella sama ero on Raamatullakin,se ilmoitamat asiat tapahtuvat kun aika on.

        *Kuolema onkin ainoa varma asia ihmisen elämässä.* Niin on myös elämä ijankaikkisuudessakin,ytä todellista,kaikki vain eivät sinne tietämättään halua mennä,koska se Jeesuksen mainitsema vanha vainooja haluaa kaintavoin johtaa harhaan ihmisen todellisesta elämästä.
        Liimanäppi

        >Mikä ero on satulla ja todellisuudella sama ero on Raamatullakin,se ilmoitamat asiat tapahtuvat kun aika on.

        Aivan jokainen Raamatun ennustus on ollut katteeton, koska odottaisit ensimmäisen toteutuvan ja mikä se olisi?

        >Niin on myös elämä ijankaikkisuudessakin...

        Minä en tunne ensimmäistäkään iankaikkisen elämän tapausta, kerro lisää.


    • kyllävainm

      Maailmanloppu tulee silloin kun joku asteroidi tai jotai tapahtuu mutta epäilen et asteroidin iskusta sitte ei kaikki kuole vaan jää jotain pienii eläimii, ehkä mutta kaikki maapallolla kuolee kun aurinko paisuu punaiseksi jättiläiseksi

    • Tämä maailma on katoavaisuuden alle alistettu alistan tahdosta kerran on poissa.
      Luodaan uudet taivaat ja uusimaa jossa pyhyys ja vanhurskaus asuvat entinen on mennyt eikä niitä enää ole.

    • hellurreijamoimoivaa

      Voi että kun tulos jo ml

    • Jobinpostia

      Ps.104:5. Biblia. Sinä joka maan perustit perustuksensa päälle, ettei sen pidä liikkuman ijankaikkisesti. Kirjoitetaan: iankaikkisesti. Ps.119:90. Saarn.1:4.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      80
      3530
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3314
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3059
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1951
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      144
      1522
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1292
    Aihe