Ovatko siivoojat tyhmempiä?

nuhju.jaska

Voisi ajatella että siivoaminen olisi yksi ns. pelastusammatti niille jotka eivät omaa lukupäätä tai eivät jaksa/viitsi lukea. Pitääkö paikkansa, että siivoojissa on sellaisia jotka eivät muuta jaksa tai osaa, tai viitsi opiskella. Tai sellaisia jotka eivät työtä pidä niin tärkeänä vaan riittää että tekee jotain josta saa palkkaa.

34

2002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siivooja1

      Kyllä varmasti pitää paikkansa. Sekin pitää paikkansa, että löytyy myös niitä siivoojia, jotka jopa pitävät työstään. Itselleni ei ole löytynyt oman alan töitä, joten siivoan niin kauan kuin niitä löytyy. Kiire ei ole pois, koska viihdyn hyvin.

      "Tai sellaisia jotka eivät työtä pidä niin tärkeänä vaan riittää että tekee jotain josta saa palkkaa."

      Pitää olla suoraan sanottuna tyhmä, jos ei pidä siivoustyötä tärkeänä. Ajattele esim. sairaalasiivousta. Jos kaikki siivoojat menisivät lakkoon vaikka viikoksi, yhteiskunta hukkuisi sanonko mihin. Varmasti kaikki siivoojat arvostavat itse omaa työtään, mutta valitettavan moni muu ei. Tämä näkyy ikävä kyllä esim. monen siivoojan palkkapussissa.

    • vkosiivous

      Alan vaihtajia on paljon. Itsekin olen vaihtanut siivoukseen, koska toimistotyötä en saanut.
      Olen todella huono matematiikassa, se (valitettavasti) rajoittaa sijoittumista. Tuntuu, että kaikissa hyväpalkkaisissa ammateissa vaaditaan matikkapäätä.
      Kieliä ei kannata opiskella (paitsi harvinaisempia), jos ei aio opettajaksi.
      Näillä mennään.

      • 12+4

        Moni opiskelija kustantaa opiskelunsa siivoustyöllä.
        Alalla voi työaikansa usein valita. Sopii siis yliopisto-opiskelijalle tai kelle tahansa opiskelijalle. Siivoojissa on paljon opiskelijoita.

        Eivät siivoojat tyhmiä ole.

        nuhju.jaskasta en tiedä. hän ehkä on.

        Kaikki siivoojat eivät kuitenkaan osaa ajatella järkevästi ammattiliittoon kuulumisesta.
        Järjestäytymisaste on heikko.
        Työnantaja voi pompottaa mielinmäärin. Järjestäytymätön siivooja ei uskalla valittaa, koska ei tiedä oikeuksiaan ja ammattiliiton tuki puuttuu.
        Jos kaikki siivoojat kuuluisivat ammattiliittoon ja vaatisivat kohtuullisempia mitoituksia ja parempia palkkoja, niin joukkovoimalla asiat paranisivat.

        Eihän siinä ole mitään järkeä, että alle kympin tuntipalkalla täytyy yrittää siivota karmeasti ylimitoitettu alue. Taukoja ei ehdi pitää. Jotkut tekevät alueet valmiiksi omalla ajallaan. Ei tosiaankaan mitään järkeä.

        Kaikki järjestäytymättömät heti maanantaina liittymään ammattiliittoon, muuten asiat eivät muutu.

        ja nuhju.jaska opettelee sen verran siivousta, että kuuraa likaantuneista aivoistaan nuo ajatukset. jaskan aloitus toi jotenkin mieleen ajatuksen yli-ihmisestä ja arjalaisesta rodusta. natsi-saksa on tuhoutunut ja ei palaa enää koskaan.
        uus-natsit yleensä välttelevät työtä, Vaikka siitä saisi palkkaakin.

        Minä en ole ihmisenä muita parempi. Ei ole kukaan muukaan. Kaikki me olemme ihmisiä, aivan tavallisia ihmisiä. Itseään paremmaksi luuleva on hänkin vain tavallinen ihminen, aivan tavallinen.

        Kieliopista sen verran, että tiedän uuden lauseen alkavan isolla kirjaimella.
        Pienellä kirjaimella aloitan lauseen silloin, kun tiedän olevani tekemisissä pyrjähtäneen kanssa.


    • Sannnnnnni

      Siivousalalle ei ainakaan sijoituta koska ei *viitsitä* opiskella; todella raskasta työtä jota laiska ihminen ei pystyisi tekemään, ollaan kemikaalien ja eritteiden kanssa tekemisissä. Huolimaton sairaalasiivooja voisi johtaa kuolemaan, kotisiivooja näkee kotisi kaikessa siinä kauheudessa jota vieraille ei näytetä. Ja tosiaan ilman siivoojia hukkuisimme kaikki siihen itseensä.
      ..Montakohan sairaalakuolemaa tai muuta ruokamyrkytystä itseasiassa tapahtuu koska siivoojille ei makseta paljon mitään ja palkataan melkein kuka tahansa? Kunnolla siivoaminenhan on ammattitaito siinä missä mikä tahansa, mutta ala on aivan tolkuttoman aliarvostettu. Mitä siitäkin tulisi jos istuisimme kaikki koodaamassa ja derivoimassa ja kukaan ei koskaan pesisi lattioita tai astioita (muutamassa Otaniemen opiskelijakämpässä voisi varmaan käydä katsomassa => )

    • niih

      pitää paikkansa osin. Itse teen työtä koska pidän siitä ja minua arvostetaan kohteessani, ja lomani ym. poissaoloni huomataan heti. Tiedän myös erään joka menee töihin koska aika ei muuten kulu ja suomenkieli on ontuvaa, menee sitten loikkimalla paikat läpi kun ei kerran ole millään mitään väliä, kunhan paikassa kävin ja palkka juoksee.....

      • palveluesimies

        Kun jostain syystä otit suomen kielen taidon esiin niin itse tiedän eräitä, joilla suomen kieli sujuu erittäin hyvin (=äidinkielensä), mutta tekevät alle minimin työnsä eli rimaa hipoen. Toisin sanoen suomen kielen taito ei tarkoita samaa, kuin ammattitaitoinen siivooja. Nykyisin palkkaankin mieluummin huonommin suomea puhuvia, kuin äidinkielenään puhuvia. Heillä on motivaatio usaemmin kohdallaan. Näin siis täällä Helsingissä.


    • ...

      Tyhmempiä? Tuskin työ tekee kenestäkään tyhmempää. Ja kuka sen määrittää kuka on tyhmä ja kuka ei? Kaikilla ihmisillä (ammatista ja työstä riippumatta) on omat heikkoudet ja vahvuudet. Suurinosa siivoojista keitä olen tässä vuosien saatossa nähnyt ja tavannut ovat ammatiltaan jotain aivan muuta kuin siivoojia. Osa on hierojia, kokkeja, valokuvaajia, kaupallisen alan ihmisiä, entisiä yrittäjiä, lasten hoitajia jne. Vain murto-osa on ammattiltaan siivoojia. Ja mielestäni edes nuo ammattisiivoojat eivät ole tai vaikuta muita tyhmemmiltä. Itselläni on kaupallisen alan koulutus ja nyt olen hakeutunut terveyden alan puolelle jota joskus aikoinaan opiskelin. Mitä opiskeluun tulee, totta on että suurinosa siivoojista ei halua olla siivoojia ainakaan koko ikäänsä, mutta kun elämään tulee rutiini ja töitä pitää kuitenkin tehdä niin sitä niinkuin jämähtää siihen elämän tilanteeseen missä on. Ei kaikki voi esim elämäntilanteen takia lähteä opiskelemaan vaikka haluaisi. Siinä pitää olla myös paljon motivaatiota jos aikoo opiskella jos on vuosia tehnyt töitä.

    • palkkako ero?

      Onko eroa siivoojaksi opiskelevien ja lääketiedettä opiskelevien välillä?

      • ...

        Eroa missä mielessä? Kaikki ihmiset ovat erilaisia joten tuo on varsin laaja kysymys mihin on vaikea vastata yksioikoisesti.


    • koulutettu siivooja

      Yhä useampi siivousalan työnantaja vaatii joko laitoshuoltajan tai toimitilahuoltajan tutkinnon siivoojiltaan. Opiskelua tutkinnotkin vaatii, usein vielä työn ohessa opiskellaan. Kuinka hankalaa elämä kaikilla olisi jos siivoojia ei olisi, suomihan pysähtyisi. Joka alallahan on niitä jotka eivät viitsi tai jaksa kehittää itseään, aika turhia firmoissa on kaikenlaiset esimiehet jotka kuluttavat vain aikaansa :)

    • Näinon

      Mielestäni insinöörit ovat aivan oma kastinsa mitä tyhmyyteen ja yksinkertaisuuteen tulee. Heillä varsin monessa asiassa ei toimi pieninkään maalaisjärjen hiven.

    • SiivousAvut

      Enpä usko.
      Jotkut tykkää siivoamisesta.

    • Siivouskonkari

      No enpä usko, että siivoojat ovat ainakaan sinua tyhmempiä. Suurita tyhmyyttä kun voi osoittaa mollaamalla ihmisiä nimimerkin takaa ja vielä yleistämällä koskemaan yhtä ammattiryhmää.

      Jos sinulla olisi hitunenkin sivistystä niin et sitä tekisi. Sivistystä ei kuitenkaan ole koskaan myöhäistä hankkia. Pelkkä koulutus kun ei ihmisestä sivistynyttä tee.

      Tekeekö nimimerkkisi mielestäsi sinulle oikeutta?

    • minävaaainn

      Osa rahoittaa opiskelujaan ja osa hakee samalla muuta työtä tai opiskelupaikkaa. Osalla voi olla huono itseluottamus eikä usko pärjäävänsä muualla tai vaikka sosiaalisten tilanteiden pelko, joka mahdollistaa itsenäisen siivoustyön, vaikkei välttämättä montaa muuta työtä. Ei se välttämättä ole ollenkaan älykkyydestä kiinni.

      Mutta mitä sitä kokonaan kieltämäänkään, kaikki eivät todellakaan ole ruudinkeksijoitä. Eli sellaisia, joita haluaisinkaan olevan vaikka lääkäreinä tai lakimiehinä. Mutta hekin voivat olla todella hyviä ja äärettömän tärkeitä tällä omalla alallaan. Ja ennenkaikkea mahtavan upeita, aitoja ihmisiä, joista moni saisi ottaa oppia.

      Minusta kaikkien pitäisi joskus kokeilla siivoojan työtä. Itse en enää sitä tee, mutta päivääkään en kadu. Se opetti elämästä ja ihmisistä enemmän kuin mikään muu tekemäni työ.

    • ei voi mittää

      Mä olen tyhmempi

      • kiva duuni

        En tiedä olenko sen tyhmempi kuin muutkaan..minulla on ainakin 3 toisen alan tutkintoa ja elämäntilanteet tai jos on ollut lasten kans kotona pitkän aikaa ja ei ole muuta työtä tarjolla.laitoshuoltajan työ on monipuolista..


    • 11+5

      Ei kai sitä nyt tyhmempiä olla. Ei mulla ainakaan ole tyhmä olo ole kun väännän rautalangasta hygienistä toimintatapaa sairaanhoitajille ja lähihoitajille (sairaanhoitajat harvoin niin pihalla kuin lähärit) kyllä silloin kun oli töissä niin tuntui että kaitsee lapsilaumaa. Sairaalassa on hyvä olla tunnollinen ja osata oikeasti mitä pitää tehdä. Se että arvostaa työtään lisää myös muiden arvostusta. Minä viihdyin työssäni. Samalla viivalla oli ylilääkäri minulle hoitoapulaisen kanssa. Oli outoa sitten muuttaa itäsuomeen ja huomata että täällä pokkuroidaan lääkäreitä ja laitoshuoltajien pitäisi mennä pitkin nurkkia. Hygienia hoitaja ei ollut koskaan saatavilla ja muutenkin työtavat ja eristyspyykin hävittämistavat oudot. Yhteistyö ei vain sujunut kun kaikki on poteroituneet omiin kuoppiinsa. Ja oikeastaan jos rehellinen olen niin minä en olisi ikinä sallinut omalla osastollani näin hälläväliä meininkiä ja väärissä paikoissa säästämistä. Se on kun on tottunut että raha tulee taivaasta ja kaikki on puhelinsoiton päässä niin ei vaan ymmärrä tätä köyhyyttä täällä. Kyllä siinä työn mielekkyys pikkuhiljaa lähti. No eipä nyt sairaseläkkeellä enää vaivaa työasiat.

    • En osaa vastata muiden puolesta, mutta vastaan omasta puolestani. Kokeilin kaikenlaista tehdastyötä, yritin opiskella ammattikorkeassa ja yritin vähän kaikkea.

      Joka puolelle törmäsin samaan asiaan: Niin opiskelussa, tuotantotyössä kun vähän muuallakin on julmetusti akkoja jotka tuntuvat tietävän toisten asiat paremmin kuin omansa.

      Entäpä opiskelu: Siellä oikein painotetaan nykyään ryhmätyötaidon tarvetta. Siellä juoksutetaan nuoria ihmisiä ihan idioottimaisissa tehtävissä jotta ryhmän synergia alkaisi toimimaan kunnolla...

      En jaksa sellasta, olen luonteeltani mieluummin yksilötyöntekijä joka on käytännössä vastuussa itsestään ja tekemisisestään.

      Nämä lajaat työmahdollisuudet jotka siivousammatti on antanut yksilötyönä ovat olleet ainoa väylä toteuttaa itseäni.

      Se tunne kun kiertelen kaupunkia hyvin erilaisissa siivouskohteissa on erittäin hyvä tunne. Välillä on kauppasiivousta, välillä toimisto siivousta, välillä siivoan autokorjaamoa.

      Tyhmä en ole, sillä psykologin mittauksen perusteella ÄO on 113. Sosiaalisesti olen melko ujo ja arka, enkä ole koskaan pitänyt ihmisjoukoista. Ne ahdistvat aivan valtavasti. Kaipaan valtavasti omaa rauhaa. Eli juuri sitä mitä siivoustyö voi tarjota: Valtavan laajan skaalan kaikenlaista puuhaa maan ja taivaan väliltä ja mahdollisuuden työskennellä täysin itsenäisesti.

      • maisa moppaaja

        Voih, miten hyvä kirjoitus Jari-75. Minun ajatuksiani.
        Omalla kohdalla tällä hetkellä on, että siivoan kyllä, mutta teen parityöskentelyä, josta en pidä. Tulevaisuudessa toivon saavani itsenäisen alueen.
        Sitä odotellessa...


    • leviathan1

      Höpöhöpö. Kaupungilla siivoustyö on kohtuuhyvin palkattua ja tahtikaan ei ole kohtuuton - eli ei lainkaan hassumpi duuni!. Minulla on nuoreuudessa hankittu laitoshuoltajan ammattitutkinto ja olen työkseni siivonnut sairaaloita 15 vuotta. Nyt olen enää kesätöissä alalla, vaihdoin alaa ja olen gradua vaille valmis maisteri (FM). Ei ammatti kerro fiksuudesta nykypäivänä yhtikäs mitään. Paitsi jos siitä voi jotain päätellä, että minusta tuli humanisti :-p

      • Samaa työtä teet kui

        Suurin osa humanisteista taitaa siivota työkseen tai olla mäkkärin kassalla.


    • Terotin.

      Kyllä siivoajat ovat tyhmempiä, ainakin, jos vertailukohtana pidetään kahta tätiäni.

      Molemmat siivoaija ja äänestävät Kokoomusta, Toisen motiivia en tiedä toinen äänestää poroporvareita koska Jeesus käskee.

      • Myönnetään

        No Kokoomusta äänestävä siivooja on kieltämättä aika hölmö.


      • 17+12

        :)


    • heleena 222

      huh huh. jokainen voi miettiä miten tärkeää siivoustyö on. sairaalat, päiväkodit, koulut ym. vaan arvostusta emme saa. onneksi olen työskennellyt koulussa, jossa koko henkilökunta arvosti meitä ja olimme samaa tiimiä. meitä huomioitiin siinä missä opettajiakin. on ihana muisto. harmi, tänään on toista. työelämä on muuttunut raadolliseksi.

    • Anonyymi

      Voit itse olla tyhmin. Jos sanot jotain toista tyhmäksi voit itse olla tyhmempi. Ei ole viisasta sanoa ketään tyhmäksi. Pää jos on laho eli pehmeä sille ei voi mitään. Ymmärtäväisyys on viisasta.

    • Anonyymi

      Ei muuta jaksa? Siivoojan on jaksettava aika paljon. Ruumiillinen työ on raskasta ja jos pomo on peestä ja vaatii kaikki roskat noukittavan lattialta tulee hyvin helposti työuupumus .

    • Anonyymi

      Voin kertoa että 2 opettaja naista tunnen, ja kummankin kodin hoito ihan surkeaa tasoa. Toinen hepsan keikka oppi
      Exänsä avulla kotia hoitamaan, ja silti on nykyään omistus koti huonossa kunnossa.

      Toinen tapaus ei meinaa millään uskoa että laminaattia voi nihkeä mopata, miten muuten saa tahrat pois, paitsi perse pystyssä hinkata. Keittiön rasvaliat aina näkyvillä, ja korkeintaan imuroida osaa. Pölyjen pyyhkimen aivan outo käsite .

      Kertoo jotain.

    • Anonyymi

      siivoustyö on raskasta ja fyysisesti vaativaa hommaa. Tärkeätä ja välttämätöntä työtä siinä missä moni muukin työ. MIksi halveerata ja nollata ihmistä sen takia mitä työtä hän tekee. Aloittajan postaus on täysin luokaton ja surkea tekele.

    • Anonyymi

      Akateemisen koulutuksen saaneet ovat monesti itsekkin myöntänyt että ovat kapea katseisia. Eniten ärsyttää kun ollaan likaisia kaappeja vain enimmät uskallettuliian varoen pyyhkiä. Kaikki tumma pinttynyt lika keittiössä etenkin, näkyy selvästi. Tämä vain esimerkki.

    • Anonyymi

      Ap:n aloitus oli todella loukkaava, koska hän ei nyt ymmärrä, että kaikenlaisia ihmisiä yhteiskunnassa tarvitaan. Ja perinteisesti siivous- hoitoala- kaupankassa ym. ovat olleet aina aliarvostettuja, koska se on ollut aina naisten työtä. Ihmettelen aloittajaa, koska naiset ovat samanarvoisia kuin miehet. Kukaan tässä elämässä ei ole vähempi tai ylempi, jos oikeasti osaa arvostaa itseään, niin ei myöskään loukkaa toisia. Ap:n pitäisi opiskella toisenlaista lähestymistapaa, kuin toisten ammatin haukkuminen. Ja ihmisen kokonaisuus ei ole sama kuin titteli tai mitä työtä teet. Ammatti ei kerro sinusta kuin yhden sirun verran. Mutta kuka oikeasti tuntee itsensä? Onko aikaa tutustua omaan itseen, että kuka olet? Oletko tutustunut henkisyyteen? Lukenut kirjoja eri aloilta? Maalatko tauluja, kirjoitatko tai seuraatko yhteiskuntaan tai vaikutatko siihen lainkaan, kuin haukkumalla siivoojia tyhmiksi? Tämä aloitus varmaan tarkoitti enemmän sinua kuin itse siivoojia. Joten haukkumalla muita tyhmiksi, se kertoo enemmän sinusta kuin työntekijöistä. Olen itse tavannut korkeasti koulutettuja alimpaan portaaseen asti ja kohtelen aina hyvin muita, mutta minun kohtelu ja arvostus johtuu ainoastaan siitä, miten kohtelee kanssa ihmisiään.

    • Anonyymi

      Ei kannattaisi sekottaa "tyhmyyttä" ja sitä kuinka "lukenut" joku on.

      Olen koululaitoksessa töissä ikäänkuin talkkarina, apinan hommaa toisinsanoen, mutta nämä opettajat mitä täällä pyörii...Huh hellettä, kovasti ovat kouluttautuneita mutta eihän noilla mitään järkeä päässä ole.

    • Anonyymi

      Et taida tietää mitään siivoustyöstä. Esimerkiksi itse teen teollisuusyrityksen siivousta. Minun on tiedettävä, eiä luultava tietäväni...
      -mihin aikaan kohteessa on järkevintä työntekijöiden kannalta siivota mikäkin tila.
      -millä tekniikalla, ja aineilla se siivoaminen missäkin tilassa tapahtuu.
      -miten, ja millä koronavirus, norovirus eliminoidaan ja kaikki ne muut pöpöt.
      -mitä tilaan, mistäkin, minkä verran etten tee turhia kustannuksia.
      -ymmärrettävä toimia ympäristövastuullisesti.
      -suunniteltava ja toteutettava järkevästi perussiivous tarvittaessa.-ja jopa osattava ihan itsenäisesti kaivaa käyttöön aina tarpeen mukaan se "hieman isompi", lattianhoitokone, ja osattava sillä ajaa senttimetrin tarkasti, ellei joskus millintarkasti oikein. Ja myös pidettävä kone puhtaana.
      Tällä tavoin kirjoitettuna on lyhyt kaava. Mutta työhön sisältyy myös palvelua, eli työläisille kahvia, ja mitä pyytävätkin aina välillä, ja se että työssäni on hektisiä päiviä ajoittain, kun ihan tunnen, että vaikka kuinka kiiruhtaisin pestessäni lattioita ja kaikkee muuta pyyhkiessäni, tuskin kerkiän mihinkään järjelliseen aikaan saamaan päivääni pakettiin.
      Työssä on kuormitusta, kestävyyskunto oltava kohdallaan. Täytyy jaksaa painaa pitkää...
      Rutiini on hyvä olla olemassa, se pelastaa ne joskus stressin vuoksi, tai perheasioiden takia, huonosti tai ei ollenkaan nukutut ajanjaksot.
      En ole paljoa kouluttautunut, mutta kyllä minulla on olemassa muukin ammatti, jossa nuorempana tein työtä, sekä media-alan tutkinto, ja kotityöpalvelujen puolelta olen opiskellut.
      En itse pitäisi työstä, jossa istua napotetaan työpäivät, ja työskennellään vain tietokoneen äärellä, ja palaverin perään pidetään palaveria.
      Ja kyllä, olen myös itseoppinut taiteilija ja käsityöihminen.

      Minusta kysymyksesi on sellainen, että se kertoo enemmän asenteestasi kuin yhdestäkään siivoojasta(tai kiinteistönhoitajasta, jota ilman ei monessakaan kerrostalossa lämpö kulje pattereihin asti, saati lumi siirry pois ulko-oven luota).
      Minusta myös kysymyksesi loukkaa siivoojia. Siivoojatkin ovat ihmisiä, kullakin omat harrastuksensa, koulutukset, sun muu elämänkokemus.
      Voisit yllättyä, kun jututtaisit kymmentä siivoojaa, millainen kirjo sydämen sekä tiedollista, että taidollista sivistystä sieltä löytyy.

      • Anonyymi

        On paljon maahanmuuttajia, joilla on omassa lähtömaassaan ollut akateeminen tutkinto tai tutkintoja sekä akateeminen ammatti. Joillakin tutkinto jopa tohtoritasolta. Suomessa he ovat kuitenkin ”vain siivoojia”. Voi olla yllätys monelle suomalaiselle…


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1461
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1205
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe