Ruumiinavaus ja hautaus on väärin

lollero.

Tää ois ehkä kuulunu lääketieteen palstalle mut laitan nyt tänne kun liittyy asiaan. Mielestäni ei ole oikein, että kuollutta häpäistään ja kuolleen omaisille tuotetaan vielä suurempi suru sillä, että se viimeinen jälki mitä kuolleesta on jäljellä, ruumis, tuhotaan, silvotaan, kaikki elimet otetaan ulos ja leikellään palasiksi. Lopuksi ruumis tuhotaan kokonaan.Mitähän kuolleen omaiset itse tuossa tilanteessa ajattelevat tai mitä kuollut itse elämänsä aikana tuollaisesta ajatteli. Hirveää :/ Ihmisillä pitäisi olla oikeus saada pitää rakkaansa sellaisena kuin hän on ollut ikuisesti, olipa elävä tai kuollut. Toivo on suurin asia ja se, että ruumis hävitetään ja silvotaan, vie sen viimeisenkin toivon siitä, että joskus tulevaisuudessa kuollut voitaisiin herättää tekniikan keinoin. En vain hyväksy ajatusta siitä, että kuolema olisi lopullinen, vaan sitäkin asiaa vastaan olisi taisteltava ja kaikki maailman resurssit kohdistettava kuoleman kitkemiseen ihmis- ja eläinkunnasta. Jos siinä onnistumme, ei meille ole myöskään mahdotonta miehittää muita planeettoja ihmisten asuinpaikoiksi. Miettikääpä tätä.

6

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei lollero

      Sanot, että ruumiinavaus ja hautaus on väärin. Että niissä häpäistään vainaja. Olen vahvasti sitä mieltä, ettei kummassakaan häpäistä vainajaa, ei tietenkään. Onko sinulta kuollut ketään omaista? Mietit mitä omaiset tai vainaja itse eläissään ajatteli. No, olen työni puolesta paljon tekemisissä omaisten kanssa ja joskus myös kuolemaa lähestyvien kanssa. Ei kukaan koskaan ole tällaista ajatusta esittänyt, että hautajaiset olisi väärin. Jotkut jopa itse kertovat omia toiveitaan liittyen hautajaisiinsa. Mitä ajattelet, että vainajille tehtäisiin? Ruumiinavaus ei ole silpomista. Eikä sitä tietenkään tehdä kaikille. Se tehdään silloin, kun on tarpeen saada selvyys kuolinsyyhyn. Sen omaiset tahtovatkin saada tietoonsa.

      Hyvää kesää toivottelee,
      Pirkko-pappi

    • Hullu mikä hullu

      Kuulostaa tuo aloitus siltä että ei todellakaan ole kirjoittajalla kaikki kohdallaan.

    • fcb5rt

      En todella ajatellut noin kun isäni ruumiinavaus tehtiin. Se oli helpotus sillä saimme kysymyksiimme vastauksia. Olisiko voitu tehdä jotain,oliko kauankin sairas,oliko jotain sairautta,emmekö huomanneet jotain.

      Lohdullista oli kuulla että kuolema iski varoittamatta,yhtäkkiä,eikä sille olisi kukaan mitään voinut eikä olisi sitä voinut estää. Lohdullista siksi että jossiteltavaa ei jäänyt.

      Me polttohautasimme isän. Me tunsimme ettemme halua hänen ruumistaan maahan maatumaan matojen keskelle.

    • Puheripuli-intiaani

      Sulla hei vippaa nyt aika pahasti nupista. Et voi olla tosissasi? Kuolemalle me ei tulla ikinä voimaan yhtään mitään, niin se nyt vaan on. Ruumiinavauksen pitkän historian ansiosta Suomessa on erittäin korkea hoitotaso ja tietotaito eri sairauksien hoidossa. Paras mihin pystymme on siis antaan niitä terveitä vuosia ihmisille niin paljon kuin mahdollista. Me tosin teemme parhaamme terveytemme pilaamiseksi ihan itse ja tietoisesti.

      Olen nähnyt kymmeniä vainajia jotka ovat arkussa huomattavasti paremmassa kunnossa kuin hetkellä jolloin heidät on löydetty. Avauksesta huolimatta (tai pikemminkin sen ansiosta) heidät pestään ja laitetaan, saatetaan matkalle arvokkaasti. Osaavissa käsissä tehdyn avauksen merkkejä ei edes ulkopuoliset huomaa. Ääripäät luonnollisesti eri lukunsa.

      Kun omaiset käyvät esim. patologianlaitoksen kappelissa jättämässä jäähyväiset, niin miltä uskot lauseen "Niin kauniisti nukkuu. Ei mammaa näemmä oltukaan avattu..." kuulostavan? Kuulostaako silpomiselta? Tuhoamiselta? Hirveältä? Avauksen syy oli hoitovirheen poissulkeminen. Etkö sinä haluaisi tietää, jos omaisesi lähtisi pois ennen aikojaan?

      Itse näen näiden esittämieni syiden lisäksi myös ruumiinavauksen viimeisenä, pyynteettömänä lahjana meille eläville. Et voi koskaan tietää, kenen vainajan ansiosta (löydökset) joku hullu tohtori tekee läpimurron jonkun vakavan sairauden kukistamisessa.

      Kun kerran mielikuvituksesi laukkaa noinkin korkeissa sfääreissä, niin otas hiukka pakkia mutta ajattele sitä OMAA NENÄÄSI pidemmälle. Kaikki ei olekkaan niin musta ja valkoista.

    • suhteellista kaikki

      Ei ole oikeaa ja väärää.

    • yks.suntio

      Hautaaminen ei ole väärin. Se on ihan sama laitetaanko arkku maahan vai polttouuniin. Sielu ei ole siellä.Ruumis on vain jätettä ei muuta. Ruuminavaus on pakko joissain tapauksissa tehdä. Isälleni tehtiin ruuminavaus hoitavan lääkärin vaatimuksesta. Meillä ortodokseilla on arkku auki hautajaisissa. Ruumiinavaus jäljet oli hyvin piilossa. Hautausurakoitsija teki hyvää työtä. Korvasta pystyi ainoastaan näkemään ruumiinavauksen jäljet. Valo kuulsi korvassa oudosti. Korvan sisuskalut oli ilmeisesti irrotettu paikoiltaan ruumiinavauksessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe