ITSE TEHTÄVÄ HOMETESTI

Allu Apu P.

Tässä ohjeita siitä, miten halvalla ja silti luotettavasti voitte testata kotinne tai työpaikkanne sisäilman. Enää ei tarvita kalliita ja kokonaisvaltaisia ilmanäytteiden ottamisia millään konekeräimillä.

Homeleipätestejä on tehty aikaisemminkin niin, ettei se nyt ihan uusi idea ole. Parannetussa versiossa annetaan tuoreen leivän (suosittelen Fazerin vehnäpaahtoa) olla tutkittavassa huoneessa puhtaan lautasen päällä paljaksena tasan kaksi tuntia ja sitten se suljetaan tiiviiseen, steriiliin muovipussiin ja odotetaan vain tuloksia. Tässä testin versiossa on se hyvä puoli, ettei leipää tarvitse välillä kastella, kun se pysyy kosteana ja tuoreena tiiviissä muovipussissa. Sekin hyvä puoli siinä on vielä, että mahdollisista homekasvustoista ei pääse leviämään haitallisia itiöisiä huoneilmaan.

Tätä leipätestiä on käytetty suuressa mittakaavassa mm. Brittein saarilla, jossa se kulkee nimellä BBMT (breakfast bread mould test) ja on saanut suuren suosion helppoutensa (lapsetkit osaavat sen tehdä omiin huoneisiinsa) ja luotettavuutensa takia. BBMT on myös viranomaisten sertifioima ja hyväksymä tutkimusmenetelmä.

218

64560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      Kuinka kauan leipää pidetään muovipussissa ja homehtuuko leipä jos sisäilma on huono?

      • Peräkyläläänen

        Tuoretta, mutta ensin lautasella ollutta ( 2h, jos ehtii kuivua, pitää hieman kostuttaa ennen pussiin laittoa) tai leivällä esim. tellun päältä pyyhkimisen jälkeen leipäpalaa pidetään suljetussa muovipussissa 5 - 7 vuorokautta. Jos näyttää pahalta niin paha, jos ei juuri mithän niin hyvä. Tumman siniviheriä vaikka olis paljon ei ole paha, on vain Penicillium. Jotkut mustat ja lilat pumpulitupot tai kellanviheriät ovat pahoja, voivat olla Aspergillus flavus, Fusarium, Stemphylium, Chaetomium tai Trichoderma. Ja kuka nuita kaikkia jaksaa muistaa.

        Näin leipäviipale homehtuu, jos sisäilma on homeista.
        .


      • vertti-eetu
        Peräkyläläänen kirjoitti:

        Tuoretta, mutta ensin lautasella ollutta ( 2h, jos ehtii kuivua, pitää hieman kostuttaa ennen pussiin laittoa) tai leivällä esim. tellun päältä pyyhkimisen jälkeen leipäpalaa pidetään suljetussa muovipussissa 5 - 7 vuorokautta. Jos näyttää pahalta niin paha, jos ei juuri mithän niin hyvä. Tumman siniviheriä vaikka olis paljon ei ole paha, on vain Penicillium. Jotkut mustat ja lilat pumpulitupot tai kellanviheriät ovat pahoja, voivat olla Aspergillus flavus, Fusarium, Stemphylium, Chaetomium tai Trichoderma. Ja kuka nuita kaikkia jaksaa muistaa.

        Näin leipäviipale homehtuu, jos sisäilma on homeista.
        .

        Tekee muuten saman vaikka asunto "puhdas" jos ikkunat ja ovet paljon auki näin sateitten jälkeen kesäkeleillä kun homeet ja mikrobitoksisuus on voimissaan luonnossa. Aikaa tosin voi mennä enempi kuin 5-7 vrk. luotettavan tuloksen saamiseksi. Mutta kokeile. Jollet usko niin kilauta vaikka THL. Vertailunäyte paree ottaa ulkoa kesällä. Talvella otetun leipänäytteen -näytteet vain hyväksyy terveysmies jos vanhat kaavakkeet ja viranomaiskäytäntö siltä osin pitää paikkansa.


    • Mieki vuan

      Kokkeile äläkä tyhyjää kysele. Piä kuiten aluks yks vuos ja seuraile joka päiv. Ilmoita tänne sit havaintos.

    • Leivän päälle voita
    • Allu Apu P.

      Ei voita tutkimusleivän päälle, tietenkään, pelkkä Fasun viipale riittää. Idätysaika on 5 - 7 vrk. Tämä riittää hyvin. Tutkitussa tilassa on vikaa, jos tipluja tulee paljon ja joku vielä toteaa, että on lajeja, jotka eivät kuulu normaaliin sisäilmaan.

      Siitä pojjaat ja tytöt joukolla leipiä levittelemään. Oman hometutkimuksen tekeminen on hauskaa ja hyödyllistä.

    • Peräkylän isäntä

      Eksyin puoli vahingossa näille sivuille ja tälle palstalle. Voin kertoa, että meidän nurkillä täällä Hämeessä on jo useammassakin perheessä tehty sisäilmatutkimus. Tutkimukset olemme tehneet itse saamiemme ohjeiden mukaan. Ainakin meidän kokemuksemme mukaan juuri Fazerin vehnäpaahto toimii oikein hyvin.

      Rivitaloyhtiössämme muutamasta asunnosta saatiin sellainen tulos, että vakava homevaurio on mahdollinen. Tarkemmassa selvityksessa kahdesta näistä asunnoista löytyi homevauriot, jotka on jo myös korjattu. Asukkaiden mukaan enää ei ole ollut tunkkaista hajua, nenän tukkoisuutta, ärsytysyskää eikä poiskiontelon tulehduksia.

      Ainakin oman ja taloyhtiömme puolesta voin lämpimästi suositella "homeleipätestiä" toimivana, edullisena ja eritysen helposti toteutettavana.

      • voitapäällejajuustoa

        Niin ja voihan niitä leipiä syödäkin samalla.
        Että jokainen ostamaan sitä leipää nyt heti aamulla.


    • Mallia briteistä

      Nyt meillä tuli koeleipään pesäkkeitä. Osa on tumman harmaanvihreitä, osa tummanruskeita ja aika pieniä sekä yksi valkonen hattara. Osaiskohan joku alan ihminen kertoa, mistä on kysymys. Koeleipä on ollut meidän makuuhuoneessa yöpöydällä muovipussissa 6 päivää. Ennen pussiin laittamista pyyhimme leivällä yöpöydän pintaa niin kuin saamissamme englantilaisissa ohjeissa neuvottiin.

      Ongelmana on vain tulosten tulkinta, kun se ei ohjeissa ole kovin selkeä ja sanotaan, että tarvittaessa näytteen voi toimittaa oman kreivikunnan ympäristölaboratorioon (County Environmental Central Laboratory).

    • Mallia briteistä

      Onko tosiaan niin, että täältä ei voi saada asiallisia vastauksia. Kaiken maailman urpot vain luulevat olevansa vitsikkäitä alatyylisillä letkautuksillaan.

      Elikkä toivon edelleen asiallisia vastauksia siihen, miten tulkita brittiohjeiden mukaan tehdyn leipätestin viljelytuloksesta. Tulos on meille oikeasti tärkeä, koska olemme oireilleet rajusti (nenäverenvuotoja, keuhkoputken tulehduksia ja yksi keuhkokuume) noin vuosi sitten ostamassamme rivitaloasunnossamme. Kysymys ei siis ole mikään leikin asia.

    • mallia naapurista

      Ei niin, varmin tapa saada puhtaat näytteet on ottaa yhteyttä paikkakunnan moniosaajiin.
      Leikki on kaukana heidän tekemisessään. Jos rivarissa on tosiaan noin vaikeaa, niin mikset korjauta tai vaihda maisemia. vahinko kiertäämään kuten on maan tapa.

    • itiöpesäke

      Ja pyh. En kyllä usko tuota. Varsinkin näin kesäaikaan on jo ulkonakin homeita ja taatusti niitä kulkeutuu myös sisälle. Ja homeita on joka tapauksessa joka kodissa vaikkakin pienen rippeen verran. Mistähän muuten johtuisi, että elintarvikkeet homehtuvat? Jostakin se ensimmäinen itiö siihen tulee.

    • Liepällä

      Paahtoleivällä tehtävä hometesti on kehitetty omatoimiseen sisäilmatutkimukseen. Leipätesti on edullinen, helppo tehdä ja antaa selvän viitteen, jos sisäilmassa on normaalista poikkeavaa lajistoa tai epätavallisen runsasta.

      On yllättävää, että leipätestiä kritisoidaan, vaikka ei ole ensin sitä tise tehty eli pelkästään spekuloidaan vaikka makohtainen kokelu on tosi helppoa. Useissa perheissa testin tekevät lapset ja samalla oppivat alkeita mikrobiologiasta. Tämäkin on syytä lukea leipätestin eduksi.

      Meillä leipätesti on tehty pariinkin kertaan ja toimii erinomaisesti. Pesäkkeitä ei tule tolkuttomasti ja lajisto on ollut täysin normaalia: Penicillium, Cladosporium, Alternaria jne. Naapurilla sitä vastoin kävi toisin. Löytyi Fusariumia Stemphyliumia ja Paecilomyces yms. Etsimällä sitten löytyikin piilossa kastunut ja homehtunut parketti. Korjausten jälkeen leivät ovat olleet tassa ihan tavanomaisia.

      • "tise makohtainen"

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12165009

        Lainaus alkaa:
        Vai vielä "tellun päältä". Meillä on LED-TV päälypinta tai "tellun" paksuus noin 5 cm se on kirjahyllyn syvennyksessä minkä päälylevyn tai kannen syvyys on 30 cm. Olisiko parempi pyyhkäistä pölyt kirjahyllyn päältä ( S 30 cm x L 192 cm x ) kun siinä näkyy olevan enempi pölyäkin kuin "tellun " kapealla yläosalla.

        Jos siitä leipänäytteestä sitten niitä alfatosiineja löytyy, niin heitetäänkö kaatopaikalle kirjahylly vai "tellu" vai molemmat.

        Leipätesti voi kyllä mennä aivan täysin perseelleen jos tuon luet hieman tarkemmin Tosi Tosi Iso P.

        "Aspergilluksen yleisin kasvupaikka on komposti, sillä se hajottaa maatuvaa kasvillisuutta. Se kasvaa myös elävissä kasveissa ja puissa sekä tärkkelystä sisältävissä elintarvikkeissa kuten perunassa ja leivässä".

        http://www.hometieto.info/aspergillus
        Perunatestin kanssa sama tilanne kuten perunalastutestin myös. Aspergillus ja Alfatoksiini-myrkkyä. ;)

        Lainaus loppu.

        Tässä lisää:
        Lainaus alkaa:

        "‘Tee se itse’-menetelmät ovat usein hukkainvestointi ja omassa kaapissa kasvattamasi maljat voivat jopa vaarantaa terveyttäsi lisää, jos viljeltävä kanta on erityisen haitallinen".
        Lainaus loppu.
        http://indooraid.com/?page_id=86


      • apu.pee

    • Pölhö Kustaa

      Mikähän mahtaa olla miehen ( tise makohtainen) motiivi kun tällasta soopaa viittii kirjoittaa. Tulee mieleen, että on joku kemikaali Ali, MCF PHMG -sumujen sumuttaja ja sisäilmamittaaja Kolmenämmänkujalta. Muuten on vaikea tajuta, miksi koittaa antaa väärää tietoa kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ja homeisissa asunnoissa asuvien ihmisten hyväksi kehitetystä helposta ja edullisesta testistä. Tämä testihän on aivan loistava apu tavallisille ihmisille, joilla ei välttämättä ole varaa kalliisiin sisäilmamittauksiin ja sumutuksiin, joita näillä sivuilla mm. nimimerkki veretti-eetu mainostaa ainoina ja oikeinta tapoina tutkia sisäilmaa.

      Muuten leipäpalan homeviljelystä sisällä ei ole mitään haittaa. Viljelyhän tehdään tiiviisti suljetussa muovipussissa.
      .

      • pölöhö kustu

        Luehan Pölhökusta ja mitä kaikkea oletkin, vaihtuvilla nimimerkeilläsi.

        Siinä on ne mittaukset ja jutut mitä meille voidaan enää luvata tehtävän mutta ei enää MCF PHMG eikä PHMB myrkytyksiä eikä mitään homedesinfiointeja.

        Pölhö
        Kustaav jauhaa tyhyjää paskaa kun ei jaksa luke tätä "raamattua" sisäilmasirkuksesta.
        http://epublications.uef.fi/pub/urn_isbn_978-952-61-0369-3/urn_isbn_978-952-61-0369-3.pdf

        Tässä on loistava apu pölhökutaille.

        Tiiviisti sujetussa muovipussissa mikä pitää aukaista välillä kun sinne halutaan lisää kosteutta. Paree siem syöksys ko kakstoist pussis. Varojen mukaan sekin tietysti.


      • kustaaavi

        Toivottavasti uusi "nuorekas" Kokoomus antaa jatkossa oikeaa tietoa kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ja homeisissa asunnoissa asuvien ihmisten hyväksi. Jos poistaa vielä kaikki homeongelmat maastamme homepäiväkodeissa ja homekouluissaa SDP:n kanssa ja vie meidät Nathon. Sittenhän olisikin tässä maassa helpompaa hengittää. Suomalainen "ûnelma" ei olekaan Wadelma.


      • Ei oo telluu

        Mitä tehhään.


    • Siitä vaan lappaamaa
    • Luotettavin ilmainen
    • Muppa Sparffi

      Mitä ihmettä tämä on olevinaan ?!

      • Päätellen nimimer-

        kistäsi, sinulla on tosi paha luetun-ymmärtämisen vaikeus!


    • Muppa Spraffi

      Paha lukihäiriö on ja mahdollisesti aspergerin piirteitä, mutta se ei ole ihan sama kuin puutteellinen luetun tain muunkaan ymmärtäminen tai mahdollinen kapea-alainen erityislahjakkuus.

    • Leipeliini

      Hei!

      Ajattelin toimia seuraavasti.

      Laitan yhden vehnäpaahtoviipaleen heti haarukalla pussiin ja pussin tiukasti kiinni - se on vertailuleipäpussi.

      Toisen viipaleen laitan haarukalla puhtaalle lautaselle 2 tunniksi ja sitten pussiin. Kostutan leipää tarvittaessa hieman.

      Kolmannella viipaleella pyyhkäisen koneellisen ilmanvaihtolaitteen suodatinta ja laitan leivän pussiin. (Vaihdan sitten uuden suodattimen koneeseen).

      Leikkaan sen käytetyn suodattimen puoliksi ja laitan toisen puolen pussiin yksinään ja toisen puolen pussiin sen neljännen leipäviipaleen kera.

      Viidennen leipäviipaleen pyyhkäisen makuuhuoneen pöydän päällä ja laitan pussiin.

      Eli yhteensä minulla on 6 pussia, joissa viidessä on leipäviipaleet ja yhdessä pelkkä likainen suodattimen puolikas.

      No mitä sitten teen kun on kulunut viikko? Toki silmämääräisesti vertailen ja voin ottaa kuviakin. En auo pusseja.

      MUTTA pitääkö minun toimittaa pussit jonnekin, vai miten saan tietää, mitä kasvustoja niissä on? Voiko netistä tilata jotain kotihometestejä? Jos voi, niin mikä olisi hyvä testi ja mistä sen saisi?

      Kiitos neuvoistanne! :)

      • fellow2

        Halvimmalla taidat päästä, jos tilaat biafactosta yhden kotitestin taitaa maksaa joku 50-70e. Siinä tulee mukana kartta eri homeista / bakteereista, johon voit verrata leivänpaloja. Ei nekään ihan yksiselitteisiä ole, mutta kyllä niistä osviittaa saat. Sitä kartaa sitten voit käyttää jatkossakin vertailuun.

        Ajatuksesi ottaa mahdollisimman monia näytteitä on hyvä, koska saat osviittaa siitä, mitkä on pahimpia paikkoja jos sellaisia on.

        Inhottavinta ehkä on se, että jos jotain löytyy, niin keltään et saa varmoja vastauksia. Muutamia pääperiaatteita toki on.

        Valitettavasti ainoa varma tapa päästä kasvustoista on polttaminen. Se ei toki paljoa auta, jos asunnossa haluaa asua. Periaatteesa niitä kasvustoja pitäisi pyrkiä tappamaan, mutta edelleen ne kuolleet itiöt levittää toksiineja myös, eli mekaaninen siivous on ainoa, millä ne kerta kerran jälkeen vähenee.

        Aineet on siitä hiukan hankalia, että eri itiöt reagoi eri tavalla eri aineisiin. Alkoholi (biltemasta saat halvalla) tappaa kohtuu hyvin eri lajeja, samoin virkon s muistaakseni, jota käytetään esim navettojen siivouksessa (saat netistä tilattus). Sitten on myös kloori ja boorisuolat, mutta osa homeista villiintyy näistä. Sitten on yks simo valjakan kehittämä aine novitrol, joka tosin maksaa 100e per 10l. Samaa mutt hiukan väljempää ainetta saat biltemasta reilusti halvemalla.

        Jos jotain löytyy, niin voit ajatella, että siinä tilassa olevat tavarat on saastuneet. Mitä huokosempia, sitä vaikeempi pelastaa. Vaatteissa yks tapa on saunottaa niitä tai kuivausrummussa rummuttaa kovimmassa lämpötilassa. Kaikki vaatteet ei tätä kestä, mutta sille ei voip mittää. Elektroniikkaa pitäis paineilmapuhaltaa jne. Mutta kaikissa tavaroissa valitettavasti ainoa täysin varma tapa on heittää ne pois.

        Ja siinä mekaanisessa puhdistuksessa idea tosiaan on, että ihan jokainen huoneen nippeli ja nappeli joudutaan käymään läpi. Ja raivokasta siivousta pitää ylläpitää vuoden verran.

        Kaikki tapaukset on yksilöllisiä ja lisäksi ihmiset reagoi eri tavalla. Toiset voi kestää isoja pitoisuuksia ja toiset sairastuu pienistäkin. Toivottavasti näistä oli jotain apuja.


      • fellow2 kirjoitti:

        Halvimmalla taidat päästä, jos tilaat biafactosta yhden kotitestin taitaa maksaa joku 50-70e. Siinä tulee mukana kartta eri homeista / bakteereista, johon voit verrata leivänpaloja. Ei nekään ihan yksiselitteisiä ole, mutta kyllä niistä osviittaa saat. Sitä kartaa sitten voit käyttää jatkossakin vertailuun.

        Ajatuksesi ottaa mahdollisimman monia näytteitä on hyvä, koska saat osviittaa siitä, mitkä on pahimpia paikkoja jos sellaisia on.

        Inhottavinta ehkä on se, että jos jotain löytyy, niin keltään et saa varmoja vastauksia. Muutamia pääperiaatteita toki on.

        Valitettavasti ainoa varma tapa päästä kasvustoista on polttaminen. Se ei toki paljoa auta, jos asunnossa haluaa asua. Periaatteesa niitä kasvustoja pitäisi pyrkiä tappamaan, mutta edelleen ne kuolleet itiöt levittää toksiineja myös, eli mekaaninen siivous on ainoa, millä ne kerta kerran jälkeen vähenee.

        Aineet on siitä hiukan hankalia, että eri itiöt reagoi eri tavalla eri aineisiin. Alkoholi (biltemasta saat halvalla) tappaa kohtuu hyvin eri lajeja, samoin virkon s muistaakseni, jota käytetään esim navettojen siivouksessa (saat netistä tilattus). Sitten on myös kloori ja boorisuolat, mutta osa homeista villiintyy näistä. Sitten on yks simo valjakan kehittämä aine novitrol, joka tosin maksaa 100e per 10l. Samaa mutt hiukan väljempää ainetta saat biltemasta reilusti halvemalla.

        Jos jotain löytyy, niin voit ajatella, että siinä tilassa olevat tavarat on saastuneet. Mitä huokosempia, sitä vaikeempi pelastaa. Vaatteissa yks tapa on saunottaa niitä tai kuivausrummussa rummuttaa kovimmassa lämpötilassa. Kaikki vaatteet ei tätä kestä, mutta sille ei voip mittää. Elektroniikkaa pitäis paineilmapuhaltaa jne. Mutta kaikissa tavaroissa valitettavasti ainoa täysin varma tapa on heittää ne pois.

        Ja siinä mekaanisessa puhdistuksessa idea tosiaan on, että ihan jokainen huoneen nippeli ja nappeli joudutaan käymään läpi. Ja raivokasta siivousta pitää ylläpitää vuoden verran.

        Kaikki tapaukset on yksilöllisiä ja lisäksi ihmiset reagoi eri tavalla. Toiset voi kestää isoja pitoisuuksia ja toiset sairastuu pienistäkin. Toivottavasti näistä oli jotain apuja.

        "Halvimmalla taidat päästä, jos tilaat biafactosta yhden kotitestin taitaa maksaa joku 50-70e. Siinä tulee mukana kartta eri homeista / bakteereista --"

        - Ne Biofacton suojaamattomat, vaaralliset kotihometestit tulevat helvetin kalliiksi terveydelle, älkää mainostako niitä kenellekään! Testeissä alkaa kasvaa vaarallisia homeita, joista voi saada tartunnan niin kuin itse poskiontelooni sain:

        BIOFACTON VAARALLISET KOTIHOMETESTIT
        http://www.sanasinko.net/viewtopic.php?t=559


      • fellow2
        sanasinko kirjoitti:

        "Halvimmalla taidat päästä, jos tilaat biafactosta yhden kotitestin taitaa maksaa joku 50-70e. Siinä tulee mukana kartta eri homeista / bakteereista --"

        - Ne Biofacton suojaamattomat, vaaralliset kotihometestit tulevat helvetin kalliiksi terveydelle, älkää mainostako niitä kenellekään! Testeissä alkaa kasvaa vaarallisia homeita, joista voi saada tartunnan niin kuin itse poskiontelooni sain:

        BIOFACTON VAARALLISET KOTIHOMETESTIT
        http://www.sanasinko.net/viewtopic.php?t=559

        Kysymys taisi olla siitä, että mitä tehdä leipätestin jälkeen? Millä tunnistaa mitä niissä kasvaa. En mainostanut biofacton testin tekemistä, kun on jo tekemässä leipätestiä. Kerroin että ainakin sen testin mukana tuli kuvakollaasi eri lajien tunnistamiseen. Jos sulla on joku toinen paikka mistä saat kuvat tai muun keinon niiden tunnistamiseen, niin kerro ihmeessä. Kiinnostaa itseänikin.


    • Yks vaan

      Mistä tietää että siinä leivässä ei ole jo ennestään homeitiöitä?

      • Allu pora kolli

        Boracol kyllä tappaa homeet, mutta tuhoaa kylä terveytesikin.


      • Vanha Leipuri

        Fasun paahtis on pakattu steriilinä steriiliin pussiin. Siksi se ei homehdu itsekseen. Useimpia muita paahtoleipiä ei ole pakattu steriilinä eivätkä sen vuoksi sovellu käytettäväksi ko. testissä. .


      • Paakari Allu
        Vanha Leipuri kirjoitti:

        Fasun paahtis on pakattu steriilinä steriiliin pussiin. Siksi se ei homehdu itsekseen. Useimpia muita paahtoleipiä ei ole pakattu steriilinä eivätkä sen vuoksi sovellu käytettäväksi ko. testissä. .

        Vertti-eetu (jollakin nimimerkeistään) tulee kyllä tämänkin tiedon tyrmäämään, mutta ei anneta sen häirikön häiritä. Jatketaan vaan testaamista kunnon välineillä: Fasun paahtoleivällä. Tulokset ovat loistavia.


    • Hanur ja Pakara Allu

      "Tulokset ovat loistavia". Niistä näytteistä ei ole kuitenkaan hyötyä kenellekään toiselle kuin labralle mihin ne lähetit. Niitä näytteiden ottojen tuloksia ei noteeree kukaan miksikään. Ei edes korkein hallinto-oikeus vaikka taso siellä on nykyisin "loistava".
      "Kunnon välineillä", jos pyhkäiset pershen leivällä, niin tulokset todella "loistavia".

    • Aakari Pallu

      Ja niinhän se vertti-eetu vastasikin, kuten arvasin, mieltymykseensä viitaten nimimerkillä "Hanur ja Pakara Allu". Muu ei mielessään pyöri. Asiallista kantaa tärkeään asiaan ei viitsi ottaa, vaan kaiken pistää alatyyliseksi lekkeripeliksi..

    • vertti 2015

      Asiallista kantaa Alluparan harhaanjohtaviin mieltymyksiin. Hänen Näytteidenottoihin takakautta ääntä päästämättä ja homeleipätesteihin.
      Harhaanjohtavia ovat nämä Allun jutut ja vakavan asian kanssa leikkimistä vuodesta toiseen.
      Homeleipätesteistä ei ole mitään hyötyä koska niiden tulosten perusteella ei voida näyttää mistä aletaan korjaamaan tai miten eikä niitä koskaan tulla tässä maassa validoitujen joukkoon asettamaan. Sensijaan homekoiramerkkaukset aina osoittaa mistä homekusettajien (jos niihin sortuu) on alettava tonkimaan homepaskoja.
      Ainoa luotettava hometutkimus rakenteita aukomatta ja rikkomatta on homekoira. Näin se vaan menee!
      Hyvää Uutta Vuotta kaikille. Kiertäkää kaukaa "homeentappajat" ja "homeenmyrkyttäjät" varsinkin porakollit ja itseoppineet tollot.
      Hanuriallun ohjeita tuon "lekkeripelaajan" ei passaa kenenkään ottaa tosissaan. Harhaanjohtaja! Täysin itseoppinut kaiken lisäks vielä.

      Pois sieltä heti missä oireita ja sillä sipuli, sanon minä.
      http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&u=http://www.knowthecause.com/index.php/contributor-blog/46-kyle-drew/1899-the-fungus-link-to-migraine-headaches&prev=search

    • anti-eetu

      Leipätesti on Briteissä ja sitä kautta myös EU:ssa hyväksytty yhdeksi virallisista testeistä, että se siitä hyväksynnästä. Briteissä virallinen testi edellyttää esim. Brigg's & Sons Bakeries, Ltd:n Early Morning wheat slices vehnäpaahtoleivän käyttöä. Meillä tätä vastaa Fazerin vehnäpaahto ! Vieläkö yksi vastarannan kiiski viitsii jäpittää vastaan ja sekoittaa apua tarvitsevien ajatuksia.

      • jeppe jäppinen

        Leipätesti. Ei ole suomessa hyväksytty, eikä koskaan tulla hyväksymään.
        Homekoira on luotettavampi koska vaan ja missä tahansa.
        Minaatko jäppinen tai anti-eetu vielä jäpittää lisää.
        Lue Asumisterveysopas ja soita STM Jari Keinänen tai Valviran papereitten pyörittelijöille ja tarkista asian todellisuus.


      • EU Sertikas
        jeppe jäppinen kirjoitti:

        Leipätesti. Ei ole suomessa hyväksytty, eikä koskaan tulla hyväksymään.
        Homekoira on luotettavampi koska vaan ja missä tahansa.
        Minaatko jäppinen tai anti-eetu vielä jäpittää lisää.
        Lue Asumisterveysopas ja soita STM Jari Keinänen tai Valviran papereitten pyörittelijöille ja tarkista asian todellisuus.

        Mutta, jos EU:ssa on niin miten menee. On silloin Suomessakin. Sano mitä sanot. Olemma nykyisin EU:ssa, näin on tirektiivit.

        Vääjäämättä leippä kertoo, onko siinä hometta vai ei.


      • vertti-eetu
        EU Sertikas kirjoitti:

        Mutta, jos EU:ssa on niin miten menee. On silloin Suomessakin. Sano mitä sanot. Olemma nykyisin EU:ssa, näin on tirektiivit.

        Vääjäämättä leippä kertoo, onko siinä hometta vai ei.

        Soitahan STM ja Valvira sekä THL:n papereiden pyörittäjille ennenkuin alat päätäs aukoon enempää selvien asiotten kanssa.
        Vaikka oltaisiin natossa, niin lepätesteistä ei ole mitään apua eikä hyötyä kenellekään toiselle kuin maksusta analyyseja tekeville labroille eli ahneille oman edun tavoittelijoille.
        Noita allun tekemisiä ei ole validoitu ja tuskin koskaan tässä maassa niin edes tullaan tekemään. Mutta jos on ylimääräistä täppiä takataskussa, niin ottakaa tai otattakaa näytteitä vaikka millä menetelmällä. Leipätestit ja allun näytteet rakenteita aukomatta ovat aivan yhtä turhia kuin sisäilmanaäytteiden otot ja monet toisetkin homekusetukset.

        Kai sinä EU Sertikas sen tajuat, että leipätesteillä ei ole mitään painoarvoa minkäänlaisessa oikeussalissa kun aletaan kosteus- ja homevaurioasioiden kanssa oikeuksia peräämään ja siihen ei vaikuta ollaanko EU tai Nato... Kun näin kerran on, niin vain idiootit ottavat leipätestejä ja näytteitä suihkuhuoneitten takapuolelta rakenteita avaamatta.

        "Leippä" saa sulle kertoa aivan mitä vaan, mutta se mitä se kertookaan oikeussalissa tuomareille onkin sitten aivan eri juttu. Kokeileppa onneasi. Kunhan pystyt sairasrakennus- ja sairaan ihmisen syy-yhteyden "leippätestilläsi" todistamaan ja saat sen mukaan oikeutta, niin kirjoitahan uudestaan tänne. Siihen saakka kirjoituksesi menee mappiin "allujen ja tollojen pakanjauhantaa". Tsemppiä. Älä vaivu aivan synkyyteen. EU taisi olla monen mielestä turha juttu. Oliko sinunkin?


    • Hyvä velmies

      Homesairaan talon ja homesairaan ihmisen syy-yhteyden toteennäyttämiseen ei riitä yksikään "Leipätesti" e yhdenkään i allun eikä kenenkään tollon ottamana. Eikä koskaan tule niin tapahtumaan edes homekusettajien ottamana tässä maassa. Siitä huolen pitää hyvät veljekset. Se on aivan varmaa se, puhuu jäpittäjät mitä tahansa.

    • Fellow1

      Olen seuraillut täällä käytäävää ja tasoltaan kovin vaihtelevaa keskustelua tästä näppärästä testistä ja tulosten arvostelusta. En meinannut tänne koskaan kirjoitella, kun aina joku älypää näyttää rääpivän asialliset vastaukset ja suttaa sitten jotan ihme mantraa myrkyistä ja muusta asiaan kuulumattomasta.

      Joka tapauksessa meidän osalta testi on toiminut varsin hyvin. Tulkinnan saimme kohtuu edullisesti kunnan sertifioidusta laboratoriosta. Hälyyttävää leipänäytteessämme oli Paecilomyces sp. ja Stachybotrys chartarum -homeiden esintyminen Penicilliumin ja Cladosporiumin lisäksi. Tuloksen takia pyysimme homekoirat käymään, jotka merkkasivatkin yhtä sun toista, mutta mitään selkeää punasta lankaa niistä ei saatu.

      Niimpä seuraavaksi tuli käymään kunnan terveysnainen, joka heti äkkäsi, että kylpyhuoneen seinä ja kynnys olivat selvästi turvonneet ja tummuneet. Korjaus ei ollut iso, mutta oletettavasti vaikutus on. Muuten koirat eivät merkanneet näitä umpi homeessa olleita paikkoja ! Eniten koiria kiinnosti keittiön roskis !

      • vertti-eetu

        Sehän on sun juttujas ja mitään faktaa et tänne kuitenkaan pistä se tiedetään.
        Homekoirat vie nyt ja tulevaisuudessa homepaskankynsijöiden hommia ja sille ei enää mitään voida. homekoira on ainoa luotettava hometutkimus rakenteita aukomatta ja meille kolme kertaa terveystarkastajan suosittelema hometutkimus.
        Isännöitsijät olivat kovasti vastaan, mutta ymmärrettävästä syystä.
        Kaveri tilasi myös homekoiran ja lämpökameratutkimuksen ennen asuntokauppoja. Ei merkkauksia ja asuu nyt puhtaassa asunnossa terveenä.
        seurailehan lisää oikeita kirjoituksiani missä kerrotaan vain totuuksia ja yritä jotain oppiakin. Heippa.


      • vertti-eetu

        Minkä firman homekoirat? Sulla Fellow1oli nyt vaan huonoa tuuria taisi olla epäpätevä porukka kuten meillä homekusettajat. Homekoirat meillä oli todella päteviä. Munters ja Polygon kaivoi myrkyt esiin ja teki rempat homekoiramerkkausten pohjalta. Töpeksivät kuitenkin niiden remonttien kanssa aivan ammattitaidottomasti pööllyytellen myrkkyjä ympäriinsä ja irtaimisto yhden rempan aikana täysin suojaamatta. Tekivät petolliset desinfioinnit ennen omia näytteidenottojaan, mutta sehä ei ole mitään uutta tässä paskahousujen hallitsemassa homemaalimassa.


    • Kyllä kannatti

      Olen seurannut tätäkin keskustelua ja ei ollut kyllä tarkoitus kirjoittaa, mutta pakko oli sittenkin, kun oikeista asioista vääristellään liian paljon.
      Meilläkin on leivät joskus homehtuneet, mutta ei niillä ole selvinnyt yhtään mitään.
      Homekoirat löysi useita paikkoja ja suurimmasta osasta lisätutkimuksissa löytyi homeita, toksiineita tuottavia homeita, VOC ja bakteereita. Ei löytynyt kuitenkaan päteviä homekorjaajia ja piti muuttaa pois aivan ihanalla paikalla olevasta asunnosta missä oli keittiön kalustus aivan mahtava.

      Ei ole tarvinnut katua sitä kun tilasin homekoirat tutkimaan asuntoni.
      Leipätestejä pidän höpö höpönä. Jos ne olisivat uskottavia, niin niitä tekisivät kaikki hometutkijat joilla on työpaikka nyt vaarassa mennä alta.

    • Billy the West

      Nyt on lopultakin selvitetty tämäkin kummajainen: vertti-eetu lukemattomine nimimerkkeineen on yksi ja sama henkilö kuin Allu aputoiminimineen. Sama sälli kirjoittelee kahtena eri henkilönä ja on muka vääntävinään juttua ollako vai eikö homekoirat, ollako vai ei homekusettajat, ollako vai ei takapuolikundi, jne. Ompas tääkin ihan älytöntä. Kaveri on tällä tavalla saanut muut lukijat kyllästymään ja häippäsemään näiltä sivuilta. Toivottavasti jossakin hamassa tulevaisuudessa täällä voi taas kirjoitella vapaasti ihan asiallisesti ja jopa saadaa oikeilta asiantuntijoilta vastauksia ilman, että heti kaveri pukkaa yhtä ja samaa jauhantaa aina uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.

      • Oikea vertti-eetu

        Täällä vaan kateelliset porakollit, sumhauttelijat, vales vertit, allut ja Westit ja muut kannattajat soittelee suutansa, kun olen kirjoittanut täyttä asiaa siitä kuinka PHMG -porarit ruiskautti kämppäni täyteen myrkkyjään. Voin kyllä vakuuttaa, ihan oikeasti, että en ole sama henkilö kuin Allu. Minä, minä itte olen se yksi ja ainoa Hollolasta lähtenyt vertti-eetu, kovia ja karvasia kokemuksia kokenut kaveri, ihan totta, joka vääntelee niitä pitkiä stooreja isännöitsijöistä, uskovaisista koirista, VOC:eista ja Muntersin onnistuneista sisäilman näytteidenotoista .


      • vertti allu apuwa

        Hyvä Billy et kestä totuuksia ja sehän on huonompi juttu.
        Meilläkin on tehty leipätestejä aina ajoittain, mutta ei niistä ole mitään hyötyä ollut vaikka EU:ssa ollaan. Lapsellisiahan nuo allujen ja tollojen jutut ovat siinä olen kanssasi aivan samaa mieltä.
        Mutta luehan Vertin jutut ajatuksella, niissä on totuus koko homekusetuksesta maassamme. Allu ja Allu apu papu ym on se hölynpölynäytteiden ottaja ja harhaanjohtaja. Vertti on se joka kirjoittelee totuuksia ja heittää välillä linkkejä joissa on totuuden siemen koko homaongelman kusetuksista.

        http://homegate2011.blogspot.fi/2012/01/tutkimuskatsaus-homekorjaukset-eivat.html

        Ei varsinkaan kun on homedesinfioitu ja paikat myrkytetty useaankin kertaan.
        Jätkät jotka eivät kestä totuuksia häippäsee näiltä palstoilta ja sehän kyllä ymmärretään. Kaikille uusille lukijoille kerron, että tässä maassa tehdään hellevetin paljon aivan turhia hometutkimuksia ja homeremontteja homedesinfiointien kanssa mitkä vaan vaarantavat yhä enempi oireilevien ja sairastellleiden asemaa. Oikeusturvaa ja vakuutusturvaa ei ole olemassa näitä homekusetuksia vastaan ja se on surullista usean perheen kohdalla.


      • vertti-eetu
        Oikea vertti-eetu kirjoitti:

        Täällä vaan kateelliset porakollit, sumhauttelijat, vales vertit, allut ja Westit ja muut kannattajat soittelee suutansa, kun olen kirjoittanut täyttä asiaa siitä kuinka PHMG -porarit ruiskautti kämppäni täyteen myrkkyjään. Voin kyllä vakuuttaa, ihan oikeasti, että en ole sama henkilö kuin Allu. Minä, minä itte olen se yksi ja ainoa Hollolasta lähtenyt vertti-eetu, kovia ja karvasia kokemuksia kokenut kaveri, ihan totta, joka vääntelee niitä pitkiä stooreja isännöitsijöistä, uskovaisista koirista, VOC:eista ja Muntersin onnistuneista sisäilman näytteidenotoista .

        Allu alentui taasen kirjoittelemaan nimimerkilläni. Se on Allu sairaus mihin näköjään lääkkeesi eivät pure. EU ei auta yhtään Allun sairauteen eikä leipätestit.


      • "Kaveri on tällä tavalla saanut muut lukijat kyllästymään ja häippäsemään näiltä sivuilta."

        - Ei pidä paikkaansa, voimat ei vaan riitä kaikkeen.

        V-E on yksi ja sama tyyppi ja kirjoittaa ihan asiaa.


      • vertti-eetu kirjoitti:

        Allu alentui taasen kirjoittelemaan nimimerkilläni. Se on Allu sairaus mihin näköjään lääkkeesi eivät pure. EU ei auta yhtään Allun sairauteen eikä leipätestit.

        "Allu alentui taasen kirjoittelemaan nimimerkilläni."

        - Sairaitten hupia... Auttaisi, jos rekisteröisit nimmarisi.

        Jatka samaa rataa vaan ja hyvää uutta vuotta!


      • vertti-eetu
        sanasinko kirjoitti:

        "Kaveri on tällä tavalla saanut muut lukijat kyllästymään ja häippäsemään näiltä sivuilta."

        - Ei pidä paikkaansa, voimat ei vaan riitä kaikkeen.

        V-E on yksi ja sama tyyppi ja kirjoittaa ihan asiaa.

        Sanasinko pitkästä aikaa! Miten sinulla menee nykyisin?
        Itse olen nyt puhtaassa uudessa asunnossa ja verentulo sisuksista on loppunut. Loppui heti kun pääsin tähän uuteen. Poskionteloverenvuoto jatkui kyllä muuton jälkeen vielä pari kuukautta, mutta sekin on nyt loppunut.
        Polygon teki viimeiseen homeremontin missä ei suojanneet irtaimistoa ja se oli sen kämpän puhtauden loppu se. Raksystemsin kaveri teki virheelliset sisäilmanäytteet mistä pitäisi tehdä rikosilmoitus, mutta odottelen papereiden lappaajien päätöksiä. Korkein Hallinto-oikeus ei uskaltanut tehdä päätöstä Kolmenässänkujalla muntersin tekemistä petoksista koska petos = rikos.
        Allu mulukero kirjoittelee välillä täyttä paaskaa nimimerkilläni olet kai sen huomannutkin. Täällä on nykyisin useita "leipätestaajia" jotka ovat entisiä litkunläträäjiä tai niitä joiden businekset homekoirat on vieneet ja vie lisää jatkossakin. Tsemppiä sulle Sanasinko. Kyllä näistä selvitään. Homekusettajilla nyt vituttaaaa entistä enempi, mutta ei se mua yhtään haittaa.
        Pekalla menee nyt hyvin aitiopaikalla.
        http://www.suomenuutiset.fi/uusilla-aseilla-homeongelman-kimppuun/


      • vertti allu apuwa kirjoitti:

        Hyvä Billy et kestä totuuksia ja sehän on huonompi juttu.
        Meilläkin on tehty leipätestejä aina ajoittain, mutta ei niistä ole mitään hyötyä ollut vaikka EU:ssa ollaan. Lapsellisiahan nuo allujen ja tollojen jutut ovat siinä olen kanssasi aivan samaa mieltä.
        Mutta luehan Vertin jutut ajatuksella, niissä on totuus koko homekusetuksesta maassamme. Allu ja Allu apu papu ym on se hölynpölynäytteiden ottaja ja harhaanjohtaja. Vertti on se joka kirjoittelee totuuksia ja heittää välillä linkkejä joissa on totuuden siemen koko homaongelman kusetuksista.

        http://homegate2011.blogspot.fi/2012/01/tutkimuskatsaus-homekorjaukset-eivat.html

        Ei varsinkaan kun on homedesinfioitu ja paikat myrkytetty useaankin kertaan.
        Jätkät jotka eivät kestä totuuksia häippäsee näiltä palstoilta ja sehän kyllä ymmärretään. Kaikille uusille lukijoille kerron, että tässä maassa tehdään hellevetin paljon aivan turhia hometutkimuksia ja homeremontteja homedesinfiointien kanssa mitkä vaan vaarantavat yhä enempi oireilevien ja sairastellleiden asemaa. Oikeusturvaa ja vakuutusturvaa ei ole olemassa näitä homekusetuksia vastaan ja se on surullista usean perheen kohdalla.

        "Jätkät jotka eivät kestä totuuksia häippäsee näiltä palstoilta ja sehän kyllä ymmärretään."

        - Noloa, että lääkäritkin kävivät täällä irvimässä ja kiusaamassa sairaita.

        "Oikeusturvaa ja vakuutusturvaa ei ole olemassa näitä homekusetuksia vastaan ja se on surullista usean perheen kohdalla."

        - Kaikki on niin väärin... Jani Kaaro kirjoittaa kolumnissaan niin hyvin:

        "Pelolle on kuitenkin vastalääke, joka saa sen katoamaan. Se on rohkeus. Jos rohkeus kuitenkin vaatii itsekunnioitusta, toivon, että kaikki te työttömät, työkyvyttömät, syrjäytetyt, köyhät, masentuneet, maahanmuuttajat, pätkätyöläiset, minimipalkkaiset ja elämän potkimat löydätte sen ensi vuonna.

        Kun te sen löydätte, löydätte myös moraalisen rohkeuden kysyä, onko tämä todella se osa, jonka te ansaitsette. Jos te kaikki kysytte tätä yhdessä, samaan aikaan, ettekä luovuta, saatte nähdä, miten pelko täällä vaihtaa puolta ja omistajaa."

        http://www.hs.fi/tiede/a1419912434653

        - Tsemppiä kaikille päähänpotkituille homesairaille!


      • Brian M.
        vertti-eetu kirjoitti:

        Sanasinko pitkästä aikaa! Miten sinulla menee nykyisin?
        Itse olen nyt puhtaassa uudessa asunnossa ja verentulo sisuksista on loppunut. Loppui heti kun pääsin tähän uuteen. Poskionteloverenvuoto jatkui kyllä muuton jälkeen vielä pari kuukautta, mutta sekin on nyt loppunut.
        Polygon teki viimeiseen homeremontin missä ei suojanneet irtaimistoa ja se oli sen kämpän puhtauden loppu se. Raksystemsin kaveri teki virheelliset sisäilmanäytteet mistä pitäisi tehdä rikosilmoitus, mutta odottelen papereiden lappaajien päätöksiä. Korkein Hallinto-oikeus ei uskaltanut tehdä päätöstä Kolmenässänkujalla muntersin tekemistä petoksista koska petos = rikos.
        Allu mulukero kirjoittelee välillä täyttä paaskaa nimimerkilläni olet kai sen huomannutkin. Täällä on nykyisin useita "leipätestaajia" jotka ovat entisiä litkunläträäjiä tai niitä joiden businekset homekoirat on vieneet ja vie lisää jatkossakin. Tsemppiä sulle Sanasinko. Kyllä näistä selvitään. Homekusettajilla nyt vituttaaaa entistä enempi, mutta ei se mua yhtään haittaa.
        Pekalla menee nyt hyvin aitiopaikalla.
        http://www.suomenuutiset.fi/uusilla-aseilla-homeongelman-kimppuun/

        Hi, I am Brian and I am a British student in Helsinki. My Finnish friend showed and translated me some interesting texts concerning mould testing in houses. My friend wanted to know if I know or if I have heard about so called breakfast bred test.

        I come from Kingston area close to London. In that area there are a lot of old small brick houses. In many of those houses there are severe problems for moisture, mildew and bacteria. Therefore many kinds of various methods to reveal mould problems have been tried. Nowadays the most popular appears to be just the bread test. It is simple, most reliable and inexpensive.

        I do not have much personal experience of this test, but I can guarantee, that it is quite common and widely used on the British Islands.


      • vertti-eetu
        sanasinko kirjoitti:

        "Allu alentui taasen kirjoittelemaan nimimerkilläni."

        - Sairaitten hupia... Auttaisi, jos rekisteröisit nimmarisi.

        Jatka samaa rataa vaan ja hyvää uutta vuotta!

        Hyvää Uutta Vuotta Sanasinko.
        Jatkan edelleenkin totuuden tiellä ja sitähän maamme homekusettajat ei kestä.
        Ei kyllä isommatkaan herrat ja narrit STM, Valvira, THL ym turhissa laitoksissa papereita lappaajat. Muutama nainen valitettavasti niitä myös pyörittelee.
        Putuksen ja muutaman toisen kannustajani tahdosta homma jatkuu. Paljon on vielä annettavaa syyttömänä terveytensä homerakennuksissa menettäneille.
        pekka on aitiopaikalla.
        https://www.suomenuutiset.fi/


      • vertti-eetu
        Brian M. kirjoitti:

        Hi, I am Brian and I am a British student in Helsinki. My Finnish friend showed and translated me some interesting texts concerning mould testing in houses. My friend wanted to know if I know or if I have heard about so called breakfast bred test.

        I come from Kingston area close to London. In that area there are a lot of old small brick houses. In many of those houses there are severe problems for moisture, mildew and bacteria. Therefore many kinds of various methods to reveal mould problems have been tried. Nowadays the most popular appears to be just the bread test. It is simple, most reliable and inexpensive.

        I do not have much personal experience of this test, but I can guarantee, that it is quite common and widely used on the British Islands.

        Keep up but the same model. you probably have a lot more off the tracks in the country . Chelsea to win the championship , however, it is of interest to any other what you do instead is not .
        "Home" ( mold ) is our rescue dogs, check out their activities.
        Googlaa HOMEKOIRA.


    • Brian M.

      What bullshit do you vertti-eetu write here, unbelievable and childish ! disgusting.

      • vertti-eetu

        We have eaten the bread (rye yum yum ) and the status of the home if the dog smells like home . To me is just the same way you have . Chelsea to win the championship believe me. This is not the potash and childish I'm a fan of Chelsea and home dogs trust . Stupid bread tests do not .
        You've got a hell of a lack of knowledge about Finland and ridiculously bad sense of humor


      • Allu Apu P****
        vertti-eetu kirjoitti:

        We have eaten the bread (rye yum yum ) and the status of the home if the dog smells like home . To me is just the same way you have . Chelsea to win the championship believe me. This is not the potash and childish I'm a fan of Chelsea and home dogs trust . Stupid bread tests do not .
        You've got a hell of a lack of knowledge about Finland and ridiculously bad sense of humor

        Please Brian M.
        https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#q=homekoira


    • Brian M.

      You and your bloody smelling dogs. They are good for nothing and only missleads when chasing mold damages in homes. Dogs are good barely in eating shit and extracting one.

      I believe in good old bred testing. It has been the main way of monitoring indoor air quality since the twentieth century, believe me or not, all the same to me and to all the thousands of happy people in Britain as well as in Finland.

      You can go to sauna and take your own samples where ever you want even from behind yourself , even with no noise.

    • Allu Apu PPQ

      There is a thought in our country the best toxin digger . Bread tests are not able to do, but you can actually ask for it . Please.


      https://www.facebook.com/notes/rämö-hannele/hyvät-veljet-uhkana-yhteiskunnalle/649681508403962

    • Brian M.

      Sorry brothers, but I really do not know much Finnish and my gf is not here to translate. She went to the baar. So if you really have something reasonable to say, pls. write it in English.

      Cheerio, Brian

      • Velipuolikuu 66
        15+26 kirjoitti:

        https://www.google.fi/search?q=MycoMeter tanska&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=tbmlVMWVBsTOygPJrIKwDQ

        Eat thy bread , and after a sip of beer Gold of Lapland . Check out the home dogs just folks . It's worth it . Denmark know how these ropes well check out their skills as well ( Myco Meter) . It is more secure than the bread test absolutely.
        Do not bother if your friend is at the bar and on the pace . Go for a while even if the toilet and think about how to survive your problems . Go for it !


    • Brian and Eeva

      What do you want to say ? Mycometers, dogs, Inspehtoorit and Piofactas all belong in to the sewer. The only test which does it is juicy, just baked bred slice. It tells everything and the truth nothing but the truth, the whole truth.

      And the absolutely best remedy to mould is PHMG /PHMB, they kill us all. Do you agree ? But now I must withraw to the bedroom with Eeva ...yummy, yummy, you know.

      • Velipuolikuu 66

        You must have the correct statements. PHMG / PHMB stiffen well. In the morning, yes , you can be the deceased , but if you know what you're doing , then go for it but and to the fullest. Once here, just going through . Peace be unto thy soul . Eve is a better future than what you can not even imagine if your insurance is in order.


      • Allu Apu Quu

        You are comfortable with to talk to the Finnish roofing sheets homekusettaja rams . press the boy to go while you still have the chance. I like keeping my fingers crossed


    • Brian M.

      Dear guys, it really seems to better that you concentrate in improving your lousy English, poisoning moulds with your Poracoll chemicals, taking care of your fucking dogs and taking samples from your ass with your funny little drill making not any noise.

      I promise to concentrate in my doctorate studies of physics in the university as well as satisfying my gf for hours at least twice a day.

    • Velipuolikuu 66

      Good boy. We do have here envious of Paradise urpoja kumminkaimoja already , and takapuolipojuja also but I guess it is now one of the goon British leipäjonoomme still holds . I googled and it does in Britain , at least not worse TOLLOT allut not pester a group chat rooms . Turn afar homemyrkyttäjiä it's worth.

    • Allu .

      Thank you Brian for your fresh ideas and information about the so called breakfast bred testing. I am glad you confirmed the wide use of this modern and simple method of testing indoor air quality.

      I wish you nice staying here in Finland and success in your studies in the university as well as in your love life.

      Sincerely Yours,

    • Opiskelija 21

      Thank you also here. With you have a nice chat, when you bring vittukin have in mind as we do heterosexual men should. Allu with if you have the bread queue then let him go first in the queue . Do the breadline , however pyllistele much. Allu believes that a small drill is 10 mm. but yes, it is still a small 17 cm if is allowed to enter after a night out . There are a lot of beautiful women, but not in control of our urpot techniques. Press the boy to go but to the fullest once you informed about the techniques well.

    • English Poracolli

      "Thank you also here. With you have a nice chat, when you bring vittukin have in mind as we do heterosexual men should. Allu with if you have the bread queue then let him go first in the queue ..."

      What the hell this means. I can not understand anything, is this English language ?

      If vertti can not write in in English then it is better not to write at all.

    • Toveri opiskelija 21

      Are you Allu new bride ?

    • Brian M.

      I do not know what Allu is, but certainly I am not any bride !? I am just a streight man, black, but what then ? I really wish you are not a rasist.

    • Piristysta kehiin
    • Vasen laita white

      Brian M. There is English Poracolli. Are you a relative of Allu because you change constantly your nickname ?

    • Makkarin leipä

      Olen kuullut, että homehtuneet leipänäytteet voi lähettää myös Englantiin. Ovatko muut lähettäneet sinne ja minkälaisia vastauksia on tullut ?

      • Musta vai valkoinen

        Muilla ei ole suhteita Enlantilaisiin opiskelija poikiin päin. Mikä osoite sulla anahan tulla. Mustaa vai valkoista... leipää?


      • Makkarin leipä
        Musta vai valkoinen kirjoitti:

        Muilla ei ole suhteita Enlantilaisiin opiskelija poikiin päin. Mikä osoite sulla anahan tulla. Mustaa vai valkoista... leipää?

        En sentään odottanut ihan tällaista vastausta ! Toivottavasti joku osaa antaa ihan asiallisen vastauksen, pls.


    • Allu .

      Terve "Makkarin leipä" olen kuullut, että useimmat kotitestin tehneet ovat lähettäneet leipänsä Metropili lab Oy:hyn Viikkiin tai Kuopion aluetyöterveyslaitokselle. Vastaukset ovat tulleet n. kahdessa viikossa.

    • mies valkoinen

      Mitä hyötyä niistä on ollut. Mistä on pitänyt alkaa korjaamaan tai miten niiden kotitestien jälkeen. Onko ne validoituja näytteidenottoja ja lakituvassa minkä arvoisia kun pitää toteen näyttää syy-yhteys sairaan rakennuksen ja sairaan ihmisen välillä. Jos niillä ei ole muuta tarkoitusta kuin "on kiva tietää" ja ylimääräistä rahaa panna turhuuksiin, niin ennemin tilaan homekoirat mitkä ovat luotettavin homenaäytteidenottomenetelmä rakenteita aukomatta.

      • valkonaamat

        Tuo Allun "metropili" taitaa olla niitä pilipali keksintöjä.
        Miten tehdään Allu oikeaoppinen leipätesti "metropili" porukalle analysoitavaksi.
        "metropili" voi vittu sua Allu olet kyllä mestari heh heh.


    • Allu .

      Metropolilab Oy on Helsingissä Viikissä toimiva, akreditoitu laboratorio, jota käyttävät mm. pääkaupunkiseudun kunnat (terveystarkastajat). Laboratorioon voivat toimittaa näytteitä myös yksityishenkilöt.

      • Valakonaamat Finland

        Hah hah. Pääkaupunkiseudun kunnat (terveystarkastajat) lähettelevät homehtuneita leipiään kyseiseen labraan vai. Melkoista pilipalitouhua ja ihmsten terveyden kustannuksella rahastusta. Todellista homekusetusta. Älähän Allu viitsi naurtattaa meitä enempää. Mistä alkavat korjaamaan ja miten noiden terveystarkastajien lähettämien homeisten leipien tutkimusten pohjalta annettujen analysointien mukaan?
        Miten poistavat homevaurion ja mistä kohdasta homeleipätestien perusteella?
        Onkohan se tumma Brian nyt laittanut lopullisesti pääsi Allu aivan sekaisin...


    • vertti-eetu
    • hhhyyyyyyyh

      http://nwoumj.blogspot.fi/

    • Allu .

      Tuli taas kyselyjä siitä, onko Lounais- tai Länsi-Suomessa laboratoriota, joka tutkii homenäytteitä. Turussa on Turun yliopiston Aerobiologian yksikkö, joka tutkii mm. homenäytteitä:

      Postiosoite:

      Aerobiologian yksikkö
      20014 TURUN YLIOPISTO

      Sähköposti: aerobiologit [at] utu.fi
      Puh: 02-333 6065 (laboratorio)
      Fax: 02-2511210
      Käyntiosoite:

      Yliopistonmäki, Luonnontieteiden talo I, 3. kerros, huone 326

    • ala älly enempää

      http://www.ositum.fi/
      Ei ole tietoa alkavatko tutkimaan homeisia leipiä älyttömien ällyjen lähettämänä.
      Mutta rahastahan näinä ankeina aikoina on kohta tehtävä mitä hommia vaan saa.
      Reikkaan meni veronmaksajien eurot pakko tyytyä siis kohtaloon homeen kynsijöittenkin.

    • Allu .

      Kiitos vinkistä vertti-eetu, mutta Ositumin paveluihin kaikki eivät ole olleet tyytyväisiä, joten en suosittele.

    • Ossia suosittelen

      Minä olen ja suosittelen lämpimästi. Varsinkin Muntersin ottamat VOC näytteet eiku sinne vaan. Älyttömien ällyjen homeleipätestit voi lähettää sinne tumman opiskelijapojan Brianin M:n kotimaahan. Allulla on varmaan osoite ja suhteet kunnossa siihen suuntaan.
      Miten Älly oikein on pitääkö sillä leivällä pyhkästä persaus ennen kuin pakkaa folioon.
      Et ole vastannut täällä tehtyihin kysymyksiin. Mikä hyöty on näytteiden ottajalle tai sille homeisiin sairastuneelle noilla älyttömillä homeleipätesteilläsi. Mistä aletaan korjaamaan ja miten jos joku pilipalilabra hometta löytää. Onko nuo Asumisterveysoppaan hyväksymät ja validoijut näytteidenottomenetelmät "homeleipätesti paahtiksella"? Jos ei, niin eihän niillä ole mitään vääntöä yhtään missään edes pääkaupunkiseudun tai Turun terveystarkastajien ottamina. Anna joku terveystarkastajan nimi sieltä pääkaupunkiseudulta joka harrastaa samoja puuhia kuin sinä.

      • Tytöt kyseli eilen

        Lähettäisivät mieluummin homeleivät Eglantiin nämä kotimaan labrat on hieman kysymysmerkki kuulemma vielä näissä vökkijutuissa. Mikä tarkka osoite Allu siulla ja sillä tummalla poikakaverillasi olisi antaa.


    • Papu-Alli

      Jahaas, vertti-eetulta ei mielikuvitus lopu kun keksii uusia nimimerkkejä, nyt on jo nimimerkki "Tytöt kyseli eilen", kumpa ei vaan olis olleet pikkupoikia, on meinaan syytä varoa.

      Tässä kuitenkin yhden luotettavan, myös leipiä testaavan laboratorion yhteystiedot, jos joku ihan oikeasti haluaa lähettää näytteet Englantiin:

      Accreditation

      UKAS no. 1645
      ISO 17025

      Contact
      Food, water and environmental microbiology laboratory Porton

      Porton Down
      Salisbury
      SP4 0JG

      Email [email protected]

      Telephone 01980 616 766

      Fax 01980 616 765

      • Tytöt tykkää normal

        Eihän tuossa vaan ole Allu varmasti mittään takapuolipoikien osoitteita? Eikä ilotalojen tai homobaarien.
        Tytöt oli sitä sorttia, että vain "normikaverit" kelpaa värillä ei niinkään väliä.
        Asumisterveysoppaassa ei ole ohjeita Allun homeleipänäytteiden ottamisesta. Ei edes pääkaupunkiseudun terveystarkastajille osoitettuna.
        Se nyt ainakin on varmaa, että ei niitä näytteitä ainakaan voi raksamiehen paljaila paskasilla käsillä ottaa. Annahan Allu tarkat ohjeet miten ne oikeaoppisesti otetaan. Välitän sitten tiedot tytöille.
        Materiaalinäytteiden tutkimuksiin menee noin 250 euroa tavis labrassa suomessa, mutta sillä samalla rahalla saan kyllä home- ja voc koirat liikkeelle. Pitää tyttöjen varmaan miettiä vielä hoommavatko opiskelija-asuntoonsa home / voc koirat vai sähäläävätkö paahtiksilla ilman kunnon ohjeistusta. Voishan sitä tietysti kysellä joltakin Allun tutulta terveystarkastajalt, että annahan Allu vielä sellainenkin osoite, niin päästään vertailemaan asioita paremmalta kantilta.


    • tommi_j

      Hyvin mielenkiintoinen keskustelu.

      • Jännittäjämissi

        Sorry vaan kun en ole ehtinyt aikaisemmin vastamaan, mutta nyt kuitenkin. Kunnan Terveystarkastaja neuvoi lähettämään testileipämme Kuopioon tutkittavaksi. Leivästä löytyi merkittävästi kosteusvaurioindikaattoreita ja tulos viittaa homevaurion mahdollisuuteen ! Leivässä oli tavallisen Penicilliumin lisäksi Mucor plumbeus, Rhizopus stolonifer, Aspergillus niger, Aspergillus flavus, Paecilomyces variotii ja Trichoderma viride.

        Nyt on sitten rempat käynnissä ja suurimmaksi osaksi jo tehtykin.

        Suosittelen lämpimästi homeleipätestiä, jos epäilette homevauriota asunnossanne. Hinta ei ainakaan enää ole esteenä testin tekemiselle - ottakaa vaikka lapsetkin mukaan tähän hauskaan puuhasteluun !


    • Oireileva

      Osaako joku sanoa mikä home voisi olla kyseessä. Ensin leipään ilmestyi heleän vihreä ympyrä, jota ympäröi keltainen rengas. Myöhemmin koko leipä muuttui kellertävän vihreäksi, seassa vaalean siniharmaita pisteitä.

      • Laboratorioallu

        Kuvauksesi perusteella kyseessä voisi olla joku tavallinen Penicillium -suvun home tai ehkä paremminkin joku Aspergillus -suvun home. Varmuuden asiaan saa vain toimittamalla leivän osaavaan laboratorioon, jossa home tunnistetaan mikroskoopilla. Mitään uutta viljelmää siitä ei tietenkään tarvita, kun viljelmä on jo valmiina.


      • Allunkaveri

        Onks kellään tietoo, mihin on joutunut ystävämme vertti-eetu oivallisine sutkauksineen, myrkyttämisineen ja löylyhuone juttuineen. Porukka alkaa pikku hiljaa olla jo tosi huolissaan, PHMG -sumhautusten asiantuntijaa kaivataan.


    • Homekoiraainoaoikea

      Ai tääl oliki toinen sairas idiot sen homeleipätestaaja Allun lisäks. Onks Allu menny sen tumman brittipojun mukaan kun ei ole täällä vähään aikaan ollut paskaa jauhamassa.
      Annas Allunkaveri Allulle tuosta linkki sehän tykkää näitä totuuksia lukee vaikka kusettaa itse porukoita niillä näytteidenotoillaan takakautta ääntä päästämattä, silimää räpäyttämättä ja paikkoja levittelemättä tai repimättä.
      http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/unelmaelamasta-homehelvetti-lue-tositarinat-terveyshaitoista/2307162

      • Kaveritääkin

        No, no, johan se vertti löyty, vaikkakin nimimerkillä Homekoiraanaoikeasti. Samaa vanhaa tyyliä tuntuu pukkaavaan, kyllä se ihan oikea vertti on ja kovassa kunnossa tietty. On se sana hallinnassa, kun on kyse räkäjätkien käyttämästä alatyylistä. Aina vaan vääntää jutut jotenkin sinne takapuolelle. Mutta niinhän se on että kuka tykkää sievistä tytöistä kuka lauteiden alta ylöispäin tirkistelemisestä, kyten tämä outo ystävämme.


    • Leipääallureppuunehheh

      Allu itse nääs toi yllä (Kaveritääkin). Mistäkö tiesin? No siitä, että taasen siellä pesuhuoneen takapuolella ja nyt jo tähän aikaan povillaan lauteiden alla se pieni pora käpälässä "kyten" Allu. Vilkkaalla mielikuvitusella näyttää olevan
      heppu liikenteessä. Antoiko brittikoulupoika sulle kenkää? Eli vaihteeksi jämerämmän potkun sinne persauksille?

      • Agneskr

        Ompas ilettävä juttu. Miten joku voi mennä näin alas kehtaa kirjoitella jotakin tämmöstä ja miten tämä liittyy alkuperäiseen otsikkoon.


    • AgneskrisAllu

      Miten voi olla noin ijettävä mielikuvitus siulla Agneskr . Hyi kauheeta. Leipää reppuun vaan ja testei tekemään.

    • verttiiiiiiii

      Missä se Allu oikein luuraa. Näytteitä, niitä alle gramman, ottamassa pesuhuoneitten takapuolelta paikkoja repimättä vai? Näytteitä, millä ei ole kenellekään muulle hyötyä kuin näytteidenottajalle (lompsaa lihottaa). Eikä ole edes validoitu. Saamatonta porukkaa meillä puikoissa vai mitä. Osta Allu itsellesi koulutettu homekoira. Ainoa luotettava homenäytteiden tutkimusmenetelmä ja son varma, että tässä maassa on homekoirilla töitä enempi ku kerkiävät tehdä. Voisit pärjätä paremmin ja pysyä terveempänä kun ei sun tarvitse sen jälkeen enää kyykkiä saunojen lauteiden alla vaan homekoiraat tekisi sen puolestasi.

      Meinaatko Allu mennä muuten sinne sisäilmasirkukseen tänä keväänä. Pienen porasi kanssa? 10 mm oli sinun mittapuun mukaan vielä "pieni" kaivella reikiä ihmisten seiniin. Vieläkö muistat sen viestisi?

      Otsonoimalla ei tuollakaan ongelmat lopu niiden sairastuneiden osalta. Mutta sehän onkin tietoista terveyden vaarantamista nykypäivinä. Koska tiedetään myrkytysten haitat ja vaarallisuus. Myös otsonoinnin vaarat viranomaistasollakin vihdoinkin.

      http://yle.fi/uutiset/sinetan_alakoululaiset_muuttivat_viipalekouluun/7724131

    • Samperinviisastelijaallu

      Kuka kertoo, miksi homekoirayrittäjät eivät itse usko koiriensa merkkauksiin ? Koirien mekkauksesta sanovat vain, että voi siinä olla homettakin, mutta voi olla ,ettei ole, mistä sitä voisi tietää. Eli mihin se koiran merkkaus antoi vastauksen; no sihen, että voihan siinä olla hometta, noh tai sitten ei, kuka tietäis.

    • Uskoalluvihdoinkin

      Uskoo ne. Jopa Terveystarkastajien suositus ja huippututkijatkin epäselvissä tapauksissa pyytävät homekoiratutkimusta avukseen. Ja töitä on enempi kuin ehtii tekemään. Rahantuloa ei voi estää. Ainoa luotettava hometutkimus rakenteita aukomatta on homekoirat.

      • Kurikasta

        Meillä kävi koirayrittäjä ja kävi tosiaan niin, että ei osannut sanoa juuta eikä jaata koirien merkkauksista. Sano vain, että koirien osoittamissa paikossa on ollut hometta, mutta monesti on käynyt valitettavasti niinkin, ettei ole löytynyt mitään.

        Meiltä ei ainakaan löytynyt mitään kolmesta paikasta joita koira osoitteli. Ajattelin jopa jättää laskun maksamatta, kun tulos oli näin tyhyjä.


      • Eienää
        Kurikasta kirjoitti:

        Meillä kävi koirayrittäjä ja kävi tosiaan niin, että ei osannut sanoa juuta eikä jaata koirien merkkauksista. Sano vain, että koirien osoittamissa paikossa on ollut hometta, mutta monesti on käynyt valitettavasti niinkin, ettei ole löytynyt mitään.

        Meiltä ei ainakaan löytynyt mitään kolmesta paikasta joita koira osoitteli. Ajattelin jopa jättää laskun maksamatta, kun tulos oli näin tyhyjä.

        meillä on ihan vastaavan laisia kokemuksia huu haa -koirista. En missään nimessä suosittele. Jos on liikaa rahaa voi ne heittää mieluummin vaikka roskikseen kuin käyttää älyvapaisiin "koiratutkimuksiin".


    • vuhvuhhuhhuh

      Aiheuttaako se home vielä tuotakin? "Tekee mieli heittää rahaa roskikseen" ja "Jopa jättää laskun maksamatta". Mitähän vielä? Huh huh.

    • Kurikasta

      Tarkentaisin vielä, etten tarkoittanut sitä, etteikö hometta tosiaan voisi olla, mutta koirat ei sitä ole löytäneet. Nyt on tulossa oikea homemittajaa eikä mikään sisäilmasuhari tai hau hau.

    • Niinja

      Jätähän ne laskut maksamatta, niin uskovat paremmin, että hometta korvien välissäkin.

    • Eituumithänhelv
      • Kurikasta

        Tänään kävi "homemies" ottamassa näytteet. Tarjosin nähtäväksi koiraraporttia, mutta ei halunnut edes katsoa sitä. Sanoi vain, ettei sillä mitään tee:" koirat haukkuu lattiaa, kun katto on homeessa ja kattoa haukkuvat, kun seinän alapäässä valesokkeli on homeessa ja sädesienet jättää kokonaan merkkaamati".

        Nyt on näytteet joka tapauksessa otettu ja jäämmä tuloksia odottelemaan. Niiden pitäisi tulla parissa viikossa. Sitten kirjoottelen taas, niin ja muuten Juhalle terveesiä.


    • Ninjaa

      Muistahan tällä kertaa maksaa ne laskut.

      • Alatuuhonen

        Huom. Ninja = vertti-eetu


    • Niinja

      Huom! Alatuuhonen = Perämies Allu.

      • Kapteeniallu

        Sen verran korjaan vertti-eetu = Ninjan antamaa arvonimeä, että Allu ei ole perämies vaan nykyisin ihan oikea kapteeni.


      • Einiijää

        Näitä sivuja luelleskeena olen tullu siihen käsitykseen, että Ninja = vertti-eetu on varsinainen sauna major siis siellä lautehien alla ja aina takaa päin kurkkimassa. No mikäs siinä, mielihalut kullaskii, mutta miuta kyllä ilettää.


    • Voi TAAS viddu, oisko vajavaisille saatava oma palsta?
      Ja kyllä, minä olen hengissä, vaikka pahimmasta pyydyksestä on jo n.5V

      Työpaikka selvä tapaus=Aika valmis(välttelen pahimpia koloja sujuvasti)
      Nykyinen kämppäkin pikku hiljaa huonoksi todettu=Kakarat kun vähenee, niin heti karkuun!

    • Venttiili

      Miähän siinä mahtaa olla, etta aina kämppä on ensin jonkun aikaa ihan hyvä, mutta sitten se pikkuhiljaa muuttuu homekämpäksi. Jotakin näissä kämpissä tehdään sellaista, joka ne pilaa yksi toisensa jälkeen. Kukaan ulkopuolinen ei vain tiedä, millä se pilaantuminen saadaan aikaan.

    • Pesuri

      Empä tiedä miten se kämpän homehduttaminen juurin tässä tapauksessa tehdään, mutta se perinteinen on lattioiden vesipesu.

      • Alluheräsijust

        Allu heräsi just
        28.8.2014 09:52

        Laattasaumat voidaan käsitellä siloksaaniliuoksella, jonka jälkeen vesi ei enää tunkeudu saumojen kautta laattojen alle. Käsittley ei muuta saumojen ulkonäköä eikä muodosta saumaan mitään hengittävyyttä estävää kalvoa, joten laattoejn alusta pääsee kuivumaan.

        Jos kosteusmittauksessa on saatu kohonneita lukiemia suihkun seinästä, on syytä ottaa mikrobinäyte seinän sisältä. Se käy käden käänteessä "ääntä päästämättä ja silmiä räpäyttämättä" kuten joku "viisas" joskus täällä totesi. Näytettä ei siis tietenkään oteta seinän laatoitetulta puolelta vaan takapuolelta ja sieltäkin rakenteita rikkomatta ja avaamatta.


      • Kurikasta

        Meidän hometutkimus on valmistunut ja raportti siitä saatu. Tarkootan siis se oikia miehen tekemä tutkimus eikä mikään huuhaa haukkusellaanen.

        Ja olihan se niin, että kyllä se oikia pakkakin nyt löyty ja päästähän korjaamaan. En tiedä muiden kokemuksista, mutta meillä ainakin koirien käytöstä jäi paha maku ja tuli täysin turhia kustannuksia. Asiat alko luistamaan, kun käytettiin ammattimiestä, joka ei siis ollut myöskään mikään asumisterveysasiamies. Niistä ei ole omia kokemuksia, mutta kalliiksi haukutaan ja tekevät kaiken maailman turhia mittauksia ja se on kyllä ihan silkkaa rahastusta turhasta. Omalla tavalla homekoiria ovat siis nämäkin, pelkkiä rahastajia vain.


      • sinasanko

        Kuulemma betonikin homehtuu ja asunnosta pitää hävittää kaikki, kaikki. Eihän toi ole vielä mitään, että betoni homehtuu. Joitakin vuosia sitten Kansaterveyslaitoksen tutkijat totesivat (viljelymenetelmällä !), että betonissa kasvaa Stachybotrys. Tulos oli sikäli uraa uurtava ja antoi tärkeää tietoa hometutkijoille, kun tähän asti on luultu, että Stachybotrys on sellunsyöjä. Mutta eikös mitä, se onkin myös silikaatinsyöjä. Näin se maailma muuttuu ja tieto lisääntyy kun suomalaiset päästetään tutkimaan.

        Meillä homehtu kylpyhuoneen ikkuna ja peili. Tähän asti on luultu, ettei lasi ja ruostumaton teräs homehdu, mutta totuus on ihan jotakin muuta.

        Olen varma, että ihan kohta joku tekee tutkimuksen ja paljastaa totuuden: lasi ja teräs homehtuvat herkemmin kuin kuusilauta tai koivuvaneri ja lajistokin on vielä sieltä karmeimmasta päästä: sädesienet, Stachybotrys, Chaetomium ja Aspergillus vesicolor. Mihin me vielä joudummekaan noiden meidän homeiden ja hometutkijoiden kanssa.


      • oikiamies..kurikastallu

    • oikiamiehen

      Aukotonta "oikia miehen tutkimus" ei ole olemassakaan. Suuntaa antavia kyllä paljonkin.
      Yritä selvitä ja muista maksaa ne laskut. Minkä alan ammattimiestä käytit arvaamassa ja missä koulutettu. Itseoppineet homepaskan kynsijät on tämän maan syöpä.

    • omallatavalla
    • Allun.leipätestiapuunheh

      http://yle.fi/uutiset/asetus_kuka_tahansa_ei_enaa_kelpaa_homekoulun_kuntoa_arvioimaan/7898599
      Asumisterveysoppaasta puuttuu Allun homeleipätesti se validoimaton. Vai onko DI Pekkola sen hyväksynyt? Onko Pirinen pessyt kätensä sisäilman myrkyllisyydestä? Sehän on ollut jo vuosia
      "tapetilla" (myrkyllisyys ei Pirinen).
      Itseoppineet homeenkynsijät vihdoinkin afrikkaan aasin paskaa kärrään niikö se oli Allu se sun ohjeistus täällä aikaisemmin? Muistatko sitä ja millä nimimerkillä täällä silloin oikein peippailit?

    • vertti-eetu

      Tässä asiaa epäilijöille ja homekusettajille.
      http://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/hometalo-korjattu-mutta-ei-helpota-nain-kauan-oireet-voivat-vaivata/4961896

      Pitäkäähän terveytenne syyttömänä menettäneet puolianne. Mitään desinfiointia, otsonointia eikä irtaimiston myrkytystä ei pidä mennä hädässään tilaileen jos meinaa korjatussa asunnossa jotenkin päästä toipumaan. Kaikki kamat meni meillä vekeen mitkä oireita ja
      tulehdus-sairauksia aiheutti. Myrkyttäjät katos vähissä äänin. Jätkät lähti myrkyt ja hajut jäi.

      Allun homeleipätesti on homekusetusta pahimmasta päästä jollei sitä ole validoitu ja D inssien hyväksymänä asumisterveysoppaassa esitetty terveysvaaran todisteena terveytensä menettäneiden perheiden oikeusturvassa sekä vakuutusturvassa.

      • Pohojolaanen

        Kuka kummajaanen on tämä "vertti-eetu" kummallisine juttuineen asian vierestä ?


    • Kummajainhen

      Pohojolaanen=Allu.
      Luehan Allu juttuja jotka pitävät paikkansa paremmin kuin sinun saunajutut lauteitten alla.

      "Vaikka olisi kuinka antiempaattinen ihminen, sanoo Rämö ainoan asian, mikä auttaa: jätä kaikki (siis oikeasti, ihan KAIKKI IRTAIN) ja lähde! Uskokaa hyvät ihmiset kuin näin sanotaan! Rämö on hyvä ihminen, vaikka ikäviä uutisia toisikin. Ei sitä auta kaunistella, koska ihmiset silloin toivovat parempaa ja sinnittelevät. Terveys on tärkeämpi kuin mikään raha tässä maailmassa ja kun sen kerran tarpeeksi pahasti menettää, ei homesairaalla ole enää mitään
      laadukkaan elämisen tai työntekemisen mahdollisuutta tässä mädässä maassa".

      http://yle.fi/vintti/yle.fi/tv1/juttuarkisto/tasta-puhutaan/inhimillinen-tekija-home-–-nakymaton-vihollinen.html

    • ullA.heinäkuulla
    • Ympäristöherkkyys
    • tommi_j
    • tonni_j
      • Kurikasta

        Pari viikkoa sitten saatiin oikean tutkijan ottamien näytteiden tulokset. Niissä löytyi selvät vauriopaikat. Itse olin vähän epäileväinen, että muuttuuko olo ja loppuuko sairastelu korjausten jälkeen tai kuinka kauan se vie aikaa. Täytyy sanoa, että tuntuu uskomattomalta, mutta jo nyt tilanne kotona on ihan erilainen ja sairastelu loppui heti. Nyt kyllä neuvoisinkin kaikkia muita, että elkää hyvät ihimiset luottako mihinkää koiriin. Meilläkin vielä koiramies itse kertoi, ettei luota omien koiriensa merkkauksiin lainkaan, mutta tekee tätä työtä kun muutakaan ei ole. Ei luvannut koiramies, että merkatusta kohdasta löytyy hometta tippaakaan. Eikä muuten löytynyt. Homemies löysi homeet ihan muualta. Itse uskon vain leipätestiin ja osaaviin homemiehiin. Meillä homemies ei edes rikkonut paikkoja eikä mitään päässyt pölähtään asuntoon, kun näytteitä otti seinästä ja laattiasta.


      • Hölmöjen-hommaa-teillä

        Juu kannattaa ottaa leipätestejä ja esiintyä homemiehenä sekä ottaa näytteitä sieltä sun täältä paikkoja repimättä jos muuta työtä ei ole. Meille ei kuitenkaan enää pölähtele homemies eikä terveysmies seiniä pyyhkimään tops-puikoilla eikä muutenkaan. Terveydensuojelupäällikkö esiintyi noin (homemiehenä) meillä ja ESAVI:n DI ylitarkastajakin mitätöi ne typerät näytteidenotot raportissaan, vaikka yhdeltä seinältä oli tämä terveydensuojelupäällikkö löytänyt penicilliumi hometta, koska ne näytteidenottomenetelmät ei olleet validoituja edes sen inssin mielestä joka on nykyisin kai STM:n suojatyöpaikassa. Kyllähän niitä seinärääpäisyjä on naurettu porukalla useamman kerran ja terveysmiehen touhuja muutenkin.
        Homekoiraan luotan koska on ainoa oikea ja varma tutkimusmenetelmä rakenteita rikkomatta. Todella luotettava, ei valehtele kuten typerykset jotka meillä on peippailleet useassa homevaurioisessa kämpässä pintakosteusmittarinsa kanssa.


      • sinasanko

        Jahas taas kajahti sieltä kolmenämmänkujan suunnalta. Verttihän se taas on vaudissa "pätevine" neuvoineen. Homekoiraan luottaa vaikkei koiranomistaja itse sitä tee, kuten nimimerkki "Kurikasta" asiasta jo kertoi. Koiraan uskoo vaikka omistaja itse ei, sehän se tässä niin hassua juuri onkin.


      • Allu-on-kurikasta

        Koirien merkkausten pohjalta enimmäkseen tekivät lopulta lähes kolmen vuoden jahkailun ja asunnon tyhjillään pitämisen sekä nu******* jälkeen mittavat homeremontit sekä meille, että seinänaapurille Kolmenässänkujan asuntoihin. Hollolan Homekoirat (2 toinen maakoira ja toinen ilmakoira) VOC VOC...

        Järvisenkadun asuntoon Polygon teki kaksi hapuilevaa homekorjausta homekoiramerkkausten perusteella myös lattiatasolla makuhuoneessa ja keittiössä Homekoira oli Länsi-Suomesta ja aivan huippujuttu. Makuuhuoneen katon ontelolaatan kosteusvaurio oli näkyvä jonka huomasi jopa terveydensuojelupäällikkö kun otin hyviä valokukuvia näytettäväksi ja varmistukseksi.
        Tämän kaiken perusteella uskon homekoirapalveluun ja en tule koskaan sitä katumaan, että näihin molempiin asuntoihin älysin homekoiran tilata.

        Sinähän saat "sinasanko" uskoa aivan mihin hölynpölyyn tahdot. Se ei ole minulta ainakaan pois. Vuh vuh. Ei tarvittu leipätestejä ja homekoira oli paras ja luotettavin homeentsintämenetelmä rakenteita repimättä. Munters ja Polygon kuitenkin repi paikkoja ja otti lisänäytteitä, materiaalinäytteitä ja niistä varmistui Homekoirien vertaansa vailla oleva osaaminen ja luotettavuus. VOC VOC ja Andersenkin oli loppumetreillä mukana homeiden jatkoetsinnän ja tonginnan mukana. Että silleen.
        Tuo Toksisuustesti (R.Salin itse) ei löytänyt mitään kun tekivät sen testin petollisen otsonoinnin (Munters) jälkeen.
        http://www.inspectorsec.fi/kauppa/product_info.php?cPath=73&products_id=243

        Siitä Inspektorsec toksisuustestistä sensijaan löytyi minkä teetin itse ennen otsonointia ja sen vielä teki itse Hollolan tosi innokas terveydensuojelupäällikkö. Kumpaan sitten pitäisi pitää luotettavampana se on arvoitus. Vuh vuh.

        Kurikasta= Allu ja näyttää siltä pahasti, että myös sinasanko. Vuh vuh.
        Mitäpä tähän sanoo itse homekusettajat?
        Homekusettajat ne tässä maassa "hassua" onkin!!!!!


      • Kurikasta

        Mitä nimimerkkit "Allu-on-kurkusta" tarkoitat tällä: Kurikasta = Allu ?


      • Tollo_mikä_tollo

        Jätkähän on aivan sekasi. Tämä "nimimerkkit" "Kurikasta" siis.
        "Allu-on-kurkusta" .... Heh heh voi v**** vielä "nimimerkkit". Älähän ota j alluu enää. Jytkyttään siitä saunan lauteille vaan se helpottaa. He Heh. Vai Allua vielä kurkusta häh.


      • Peräseinäjokinen

        Meillä kyläkaupassa ei ole Fazerin leipiä ei siis myöskään Fazerin paahtoleipää. Olisin halunnut tietää, onko joku käyttänyt jotain muuuta viipaloitua leipää ja minkälaisin tuloksin. Meidän kaupassa on Vaasan vehnäpaahtoa, onko sen käytöstä kokemuksia ?


      • Käytetty.on
        Peräseinäjokinen kirjoitti:

        Meillä kyläkaupassa ei ole Fazerin leipiä ei siis myöskään Fazerin paahtoleipää. Olisin halunnut tietää, onko joku käyttänyt jotain muuuta viipaloitua leipää ja minkälaisin tuloksin. Meidän kaupassa on Vaasan vehnäpaahtoa, onko sen käytöstä kokemuksia ?

        "muuuta". On käytetty ja hyvää on ollut aamupalalla.


      • Mikkelistä
        Peräseinäjokinen kirjoitti:

        Meillä kyläkaupassa ei ole Fazerin leipiä ei siis myöskään Fazerin paahtoleipää. Olisin halunnut tietää, onko joku käyttänyt jotain muuuta viipaloitua leipää ja minkälaisin tuloksin. Meidän kaupassa on Vaasan vehnäpaahtoa, onko sen käytöstä kokemuksia ?

        Meillä kokeiltiin Lidlin Maalaisviipaleilla ja hyvin näytti ottavan homeita. Ei kuitenkaan lähetetty mihinkään laboratorioon, mutta olihan se mielenkiintoista nähdä, että hometta on ilmassa ja lapset oli innoissaan. Lapset ovat luvanneet tehdä testin myös koulussa.

        Vaasan vehnäpaahdosta en osaa sanoa, kun sitä ei taas ole meidän kyläkaupassa. Luulen, että tärkeää on vain, että leipä on riittävän kostea ja pysyy myös sellasena viljelyn aikana. Tässä taas auttaa se, että pitää leivän muovipussissa sen jäkeen, kun on ensin kerännyt näytteen siihen vaikka tellun päältä.


      • Tellu-Allu

      • Tärppäsi
        Mikkelistä kirjoitti:

        Meillä kokeiltiin Lidlin Maalaisviipaleilla ja hyvin näytti ottavan homeita. Ei kuitenkaan lähetetty mihinkään laboratorioon, mutta olihan se mielenkiintoista nähdä, että hometta on ilmassa ja lapset oli innoissaan. Lapset ovat luvanneet tehdä testin myös koulussa.

        Vaasan vehnäpaahdosta en osaa sanoa, kun sitä ei taas ole meidän kyläkaupassa. Luulen, että tärkeää on vain, että leipä on riittävän kostea ja pysyy myös sellasena viljelyn aikana. Tässä taas auttaa se, että pitää leivän muovipussissa sen jäkeen, kun on ensin kerännyt näytteen siihen vaikka tellun päältä.

        Meillä tehtiin testit makuuhuoneista aidoilla Fazerin leipäviipaleilla ja kumpikin tärppäsi. Lähetimme leivät tutkittaviksi viralliseen laboratorioon, jonka vastauksen mukaan tilanne kotonamme on tosi vaarallinen, kun kummassakin leivässä kasvoi joku paha atra -home.


      • Allu_tollo

        Oliko lapset innoissaan. Meillä oli.


      • Kyl.se.siita.viel
        Tärppäsi kirjoitti:

        Meillä tehtiin testit makuuhuoneista aidoilla Fazerin leipäviipaleilla ja kumpikin tärppäsi. Lähetimme leivät tutkittaviksi viralliseen laboratorioon, jonka vastauksen mukaan tilanne kotonamme on tosi vaarallinen, kun kummassakin leivässä kasvoi joku paha atra -home.

        Nyt vaan homekoira etsimaan mista alatte rakenteet aukomaan.
        Remppa varmaan tehtava kuten asbestiremontissa maarataan. Turvallisesti ja kokonaisvaltaisesti.
        Ulkomailta parhaat homeremppaajat ja tosi halvalla.


      • Tärppäsi

        Virallinen tutkija sanoi heti puhelimessa, että se on seinässä. Siis seinän kipsilevyssä. Se atrain tai mikä lie kumma home kuulemma kasvaa just kipsilevyssä ja on vielä mustaa. Hui olkohon, oikein pahaa tekee ajatellakin, että ihan mustaa hometta, mutta niin sanosi.


      • Hyväleipätesti
        Tärppäsi kirjoitti:

        Virallinen tutkija sanoi heti puhelimessa, että se on seinässä. Siis seinän kipsilevyssä. Se atrain tai mikä lie kumma home kuulemma kasvaa just kipsilevyssä ja on vielä mustaa. Hui olkohon, oikein pahaa tekee ajatellakin, että ihan mustaa hometta, mutta niin sanosi.

        Tärppäsin nimimerkin asunnossa on aivan ilmeisesti Stachybotrys chartarum -homesienen kasvustoja. Oli hienoa, että se löytyi ns. leipätestillä. Näyttää siis siltä, että yksinkertaisella ja halvalla kotitestillä voidaan löytää vakavakin homevaurio. Seuraavaksi riittää, kun vauriokohta paikannetaan ja poistetaan myrkyllisen homeen pilaamat materiaalit


      • Homekoira_tai2

        Homekoira löytää homeet eikä valehtele.
        Vain mekaaninen myrkkyjen poisto, ei myrkyille myrkkyjä enää yhtään.
        Kastuneet ja homehtuneet kipsilevyt ongelmajätteeksi. Hieno homma jatka tästä.
        Virallinen tutkija voi sanoo mitä vaan puhelimessa jollei käynyt siellä makkarissa, mutta usko homekoiramerkkauksiin jos haluat.
        Ainoa luotettava hometutkimus rakenteita aukomatta = Homekoira..


      • Hyväleipästesti
        Homekoira_tai2 kirjoitti:

        Homekoira löytää homeet eikä valehtele.
        Vain mekaaninen myrkkyjen poisto, ei myrkyille myrkkyjä enää yhtään.
        Kastuneet ja homehtuneet kipsilevyt ongelmajätteeksi. Hieno homma jatka tästä.
        Virallinen tutkija voi sanoo mitä vaan puhelimessa jollei käynyt siellä makkarissa, mutta usko homekoiramerkkauksiin jos haluat.
        Ainoa luotettava hometutkimus rakenteita aukomatta = Homekoira..

        Ihme porukka täällä kirjoittelee eikä selvästikään tiedä homeongelmista itse mitään eikä niiden ratkaisemisestä hölkähdyksen pölähdystäkään. Vai vielä homekoira, anna mun kaikki kestää. Mitään älyttömämpää neuvoa en ole vielä saanutkaan. Ja meillehän ei mitää koiria tule, se on kyllä ihan saletti ! Kaikkihan jo tietävät, ettei koirista ole todellisuudessa mihinkään. Sairastuvat vain raukat , kun pakotetaan nuuskimaan sädesienet ja stachyt. Sanoisin, että tämä on jo eläinrääkkäystä. Suostuisitko itse nuuskimaan työksesi pölyisiä ja homeisia nurkkia ammatiksesi. Vastaan puolestasi, että et tai et ainakaan pysy terveksenä vuottakaan. Astma siinä hommassa tulee taatusti niin ihmiselle kuin koirallekin. On tää homeinen maailma sairasta ! Viattomilla eläinraukoilla haetaan vain omaa itsekästä etua ja taloudellista voittoa. Ei yhtään ajatella, että kyllä ne eläinraukatkin kärsivät ihan samalla tavalla kuin ihmisetkin, niiden itku vain on hiljaisempaa. Tunnetusti eläimet vaikenevat kun kärsivät. Ilettää koko sairas homekoiratouhu ja rahanahneus, hyi olkohon mitä porukkaa !
        .


      • Hy_olkohon_prkle

        Sainion siedätys pelastaa varmaan homekoiratkin, etkö sitä tajuu.
        Mitäs siinä enään mussotat.
        Samalla tavalla on takavuosina terveystarkastajat "nuuskineet" vaistonvaraisena ja aistinvaraisena myrkkyjä. Rääpineet seinistä homenäytteitä.
        Tiedän pari jotka ovat oireilleet ja allergisia. Siksi varmaan antavat mielellään ulkopuolisislle homekusettajille nekin vähäiset homepaskan tonkimiset.
        Mutta siinäpä tonkikoot, kunhan ei meillä enää petollisine menetelmineen kuten ensin homedesinfiointi (myrkylle myrkkyy) ja sen jälkeen terveysviranomaisille puhtaat näytteet. No kai ymmärrät, että petos=rikos,
        "Hyi olkohon mitä porukkaa ! Allulle tässä terkut heh heh.
        http://www.ely-keskus.fi/documents/10191/8441490/Pekkola_Asumisterveysasetus 26.3.2015, meluntorjuntapäivät/f3f9d449-bf53-43db-b999-85873e950c80
        Mitä soopaa tama? Kertokaahan lisää. Hometonkijat koulunpenkille vai afrikkaan aasin paskaa kärräämään, kerrohan Allu näkemyksesi nyt vihdoinkin sulla on kerran omat menetelmät selvittää homepaskaongelmat käden käänteessä silmiä räpäyttämättä.

        .


      • Yri_yri_yri

    • VOC_pjaskaa
    • Vertti-eetu

      Tässä teille 100 kertaa parempi ja turvallisempi hometestausmenetelmä kuin mitä on ne Allun rakenteita aukomatta ottamat alle gramman näytteet silmiä räpäyttämättä ja ääntä päästämättä sekä 1000 kertaa parempi ja turvallisempi kuin nää Allun höpöhomeleipätestaukset.

      Joo ja rakenteita aukomatta on turvalisin ja luotettavin hometutkimus (homeenetsintä rakennuksessa) on tietenkin Homekoirat jos joku ei sitä vielä tiedä.
      http://www.iltalehti.fi/asuminen/2015050819649264_an.shtml

      • Koiruutta

        On se vain aika kummajainen tämä herra V-e, VOC -koirien yksinäinen puolestapuhuja. Aina vaan pyörii sama levy ja mitään uutta ei keksi.

        Sen verran tiijjän minnäänkin, jotta koiriitten käyttö ammattimaiseen homeiden haistelluun on selevää elläinrääkkäystä. Tiedän, että koirat sairastuvat homeiden haistelusta helposti ja ovat tässä suhteessa vielä ihmistäkkii herkempiä. Homekoirat ovat terveytensä puolesta sököjä jo muutaman vuoden jälkeen ja vaarassa joutua piikille. Ei nämä koirayrittäjä kyllä välitä yhtään omista koeristaan.

        Toinen asja on se, että homekoirayrittäjät eivät itsekään luota koiriinsa. Kun koiran merkattua otetaan leka ja sorkkarauta kätheen, jotta altethaampas sitten vaan purkammaan. Niin jo vain koirastaja pötkii pakkoon ja selittää, ettei olekaan varma onko seinäsä hometta ja käskee pyytämään paikalle hometutkijan, jolle voi vastuun siirtää. Yhestäkkään koirayrittäjästä ei ole työnsä vastuunkantajjaa.

        Paljon vähemmillä kustannuksilla ja mielipahalla pääsee kun kutsuu sen oikean hometutkijan heti paikalle eikä ensin mitään täysin tarpeetonta hajukenneliä.


      • vertti-eetu
        Koiruutta kirjoitti:

        On se vain aika kummajainen tämä herra V-e, VOC -koirien yksinäinen puolestapuhuja. Aina vaan pyörii sama levy ja mitään uutta ei keksi.

        Sen verran tiijjän minnäänkin, jotta koiriitten käyttö ammattimaiseen homeiden haistelluun on selevää elläinrääkkäystä. Tiedän, että koirat sairastuvat homeiden haistelusta helposti ja ovat tässä suhteessa vielä ihmistäkkii herkempiä. Homekoirat ovat terveytensä puolesta sököjä jo muutaman vuoden jälkeen ja vaarassa joutua piikille. Ei nämä koirayrittäjä kyllä välitä yhtään omista koeristaan.

        Toinen asja on se, että homekoirayrittäjät eivät itsekään luota koiriinsa. Kun koiran merkattua otetaan leka ja sorkkarauta kätheen, jotta altethaampas sitten vaan purkammaan. Niin jo vain koirastaja pötkii pakkoon ja selittää, ettei olekaan varma onko seinäsä hometta ja käskee pyytämään paikalle hometutkijan, jolle voi vastuun siirtää. Yhestäkkään koirayrittäjästä ei ole työnsä vastuunkantajjaa.

        Paljon vähemmillä kustannuksilla ja mielipahalla pääsee kun kutsuu sen oikean hometutkijan heti paikalle eikä ensin mitään täysin tarpeetonta hajukenneliä.

        Vitt****** isännöitsijät eivät pitäneet kyllä siitä, että hommasin homekoirat kahteen asuntooni. No koirathan merkkasi homeita ja muntersin ja polygonin sählääjät sitten otti materiaalinäytteet ja löytyihän niistä homeita ja toksiineita tuottavia homeita riittämiin vaikka ensimmäiseen asuntoon tekivät petollisen homedesinfioinnin ennen niitä näytteidenottojaan MCF PHMG myrkyillä. Korjasivat sitten toisen asunnon kahdesti miten sattui ja eihän siinä pystynyt asumaan enää vaan pois oli lähdettävä. Ensimmäisen asunnon homekorjasi sitten joku härski "hartikainen" kun TA-ASO poppoo sinnitteli kolme vuotta pitäen asuntoa tyhjillään. Siellä on vaihtunut jo useaan kertaa asukkaat korjauksen jälkeen (miksihän). Koirat olivat meillä hyviä, mutta muuten meni persiilleen ja sähläten muu toiminta vähättelijöillä ja vääristelijöillä. VOCipaskan jauhajillakin meni lisätutkimukset terveysmieten toivomalla tavalla kun ottivat ne näytteet otsonoinnin jälkeen. Homekusetusta Päijät-Hämeessä siis parhaasta päästä...
        Kaverille hommasin homekoiran kun oli asunnon ostopuuhissa. Kaveri on asunut nyt jo kolme vuotta oireetta puhtaassa asunnossa.
        Suosittelen edelleenkin homekoirapalveluja ja oikeita homeentutkijoita sen jälkeen. Ei mitään alluja eikä tolloja höpönäytteitä ottamaan paikkoja aukomatta silmiä räpäyttämättä ja irvistelemättä eikä allun homeleipätestejä varsinkaan jos asunnossa on pieniä lapsia.

        Tunnen vastuullisia homekoirayrittäjiä ja he tekevät arvokasta työtä. Kateelliset kuten tämä "koiruutta" joka = Allu ei tietenkään halua muuta kuin mustamaalata näitä luotettavia homeenetsijöitä jotka eivät vahingoita rakenteita. Eikä maksa paljoa.

        Mitä uutta sulle Allu pitää kertoa? Ethän sinä äijä riepu ole ymmärtänyt edes puolia vanhoista raporteista ja jutuista mitä netti on pullollaan. Koulunpenkille joutuu homepaskantonkijat lähiaikoina ja siitä on jo juttujakin ollut useita jopa STM:n sivuilla.
        Seuratkaa kehitystä eikä passaa jumahtaa paikoilleen kuten tuo allu homeleipätestien kanssa.

        Tuossa kuitenkin uusinta uuta jos sua Allu kiinnosta tai muijallesi jos sulla sellainen oikeasti on.
        http://www.sisailmauutiset.fi/?p=3049


      • Tässäpä.nyt

      • Tässäpä.lissää

      • Merkkasivattosiaankin
        vertti-eetu kirjoitti:

        Vitt****** isännöitsijät eivät pitäneet kyllä siitä, että hommasin homekoirat kahteen asuntooni. No koirathan merkkasi homeita ja muntersin ja polygonin sählääjät sitten otti materiaalinäytteet ja löytyihän niistä homeita ja toksiineita tuottavia homeita riittämiin vaikka ensimmäiseen asuntoon tekivät petollisen homedesinfioinnin ennen niitä näytteidenottojaan MCF PHMG myrkyillä. Korjasivat sitten toisen asunnon kahdesti miten sattui ja eihän siinä pystynyt asumaan enää vaan pois oli lähdettävä. Ensimmäisen asunnon homekorjasi sitten joku härski "hartikainen" kun TA-ASO poppoo sinnitteli kolme vuotta pitäen asuntoa tyhjillään. Siellä on vaihtunut jo useaan kertaa asukkaat korjauksen jälkeen (miksihän). Koirat olivat meillä hyviä, mutta muuten meni persiilleen ja sähläten muu toiminta vähättelijöillä ja vääristelijöillä. VOCipaskan jauhajillakin meni lisätutkimukset terveysmieten toivomalla tavalla kun ottivat ne näytteet otsonoinnin jälkeen. Homekusetusta Päijät-Hämeessä siis parhaasta päästä...
        Kaverille hommasin homekoiran kun oli asunnon ostopuuhissa. Kaveri on asunut nyt jo kolme vuotta oireetta puhtaassa asunnossa.
        Suosittelen edelleenkin homekoirapalveluja ja oikeita homeentutkijoita sen jälkeen. Ei mitään alluja eikä tolloja höpönäytteitä ottamaan paikkoja aukomatta silmiä räpäyttämättä ja irvistelemättä eikä allun homeleipätestejä varsinkaan jos asunnossa on pieniä lapsia.

        Tunnen vastuullisia homekoirayrittäjiä ja he tekevät arvokasta työtä. Kateelliset kuten tämä "koiruutta" joka = Allu ei tietenkään halua muuta kuin mustamaalata näitä luotettavia homeenetsijöitä jotka eivät vahingoita rakenteita. Eikä maksa paljoa.

        Mitä uutta sulle Allu pitää kertoa? Ethän sinä äijä riepu ole ymmärtänyt edes puolia vanhoista raporteista ja jutuista mitä netti on pullollaan. Koulunpenkille joutuu homepaskantonkijat lähiaikoina ja siitä on jo juttujakin ollut useita jopa STM:n sivuilla.
        Seuratkaa kehitystä eikä passaa jumahtaa paikoilleen kuten tuo allu homeleipätestien kanssa.

        Tuossa kuitenkin uusinta uuta jos sua Allu kiinnosta tai muijallesi jos sulla sellainen oikeasti on.
        http://www.sisailmauutiset.fi/?p=3049

        Varoittaisin vakavasti merkkaavista koirista. Meille tuli kaksi terrieriä sukulaisten mukana kylään. Eikä aikaakaan kun kumpikin poikakoira merkkasi useammankin paikan. Erityisesti emäntä pani pahakseen kun loiskauttivat kuutoset persialaiselle matolle. On muuten tosi arvokas nykyisen emännän perintökalu vielä.

        Siinä meni viimenenkin usko koiriin vaikka kuinka merkkasivat. Ei muuten nää koirat eikä omistajatkaan enää ikunas tule meille kylään. Se niistä koirien merkkauksista ja sokeasta uskosta koiriin.


    • vertti-eetu

      Koiravihaaja Allu kerro niille taukeille, että kouluttavat vähän terriereitään.
      Meillä on käynyt vaan erittäin hyvin koulutettuja homekoiria ja kaikki ensiluokkaista toimintaa. Kertakaikkiaan nappiin meni tilaukseni eikä ole koskaan tarvinnut katua homekoirien hankintaa apuun terveysmiehen suosittelemana vielä. Suosittelen lämpimästi.

      Homesählääjätkin oli innoissaan kun näkivät homekoiraraportit. Helpotti huomattavasti heidän sähläämistään homekoiran jälkeen,
      isännöitsijät ei niinkään kun totuus homevaurioista selvisi nopeasti, näppärästi ja mulle halvalla.

      Tuo kertomasi juttu vei viimeisenkin uskoni taukkeihin ja toloihin alluihin.

    • Kyllä joku koittaa koiria mollata parhaansa mukaan, ei jatkoon...
      Lähisukulaisella kävi moiset, osin mun ehdotuksesta. Merkkailivat lähes kaikki ikkunat ja vähän muutakin.
      Lähes koko mökki on nyt purettu/korjattu. Katosta auringon puoli oli lähes ok/toinen EI.
      Paisuntasäiliö oli valutellu, ties kuinka monet vuodet, ylimmästä kerroksesta keskellä taloa vesiään tippa kerrallaan alas. Salaojia ei ollu=kellari aika valmis

      Vähän epäilen saako tuosta hyvää koskaan, kymmenen vuotta jo paikka kerrallaan korjailtu...

    • auttakaalapsianne

      Olipas mielenkiintoista lukea tämä rimpsu. Harmittaa myös, sillä kun te ihmiset näistä peistä väännätte, saman aikaisesti pieniä lapsia oleskelee terveysvaarallisissa tiloissa tietämättömyyden ja oireiden ignooraamisen vuoksi. Meillä ei tarvita leipätestejä tai vippaskonsteja. Sillä meillä on lapsi, jolla on jo vakava homeallergia.me olemme ihan fyysisesti nähneet, kuinka ihminen sairastuu sisäilmasta, kuinka rihmahuntuinen viikatemies yrittää vetää lapsen ennenaikaiseen hautaan viemällä häneltä vastustuskyvyn ja kuinka se sairaus jää olemaan rajoittaen jokapäiväistä elämää hänellä. Ikävintä on se, että viranomaistahot jopa lääkärit,kaiken lukeneet karismaattiset ihmiset,he joiden pitäisi turvata lasten terveys, kohauttelevat olkapäitään ja esittävät tyhmää sinisin silmin. Ikävintä on myös se, että samoissa tiloissa olevat ovat myös sairastuneet jo.Astmakiekko on kohta yleisempi kapine kouluissa kuin GSM puhelin. Suurin kysymys tulevaisuudessa tulee olemaan se, kuinka kuntien rahat tulevat riittämään? Sillä kun kipuraja ylittyy ja alkaa tulla syytteitä yleisvaaran tuottamisesta ja virkavelvollisuuden laiminlyönneistä. Oikeusprosessit maksaa paljon.Mutta niin maksaa sairaalakonsultaatiot ja lääkkeet joita pitää olla pussitolkulla. Se ajetaanko asiat niin henkilökohtaiselle tasolle, että syyllistetään yksittäisiä henkilöitä jää nähtäväksi.Sääliä ei kuitenkaan kannata tuntea heitä kohtaan, jotka on palkattu asioita hoitamaan ja panevat päänsä paperipussiin ajatuksella "pois silmistä, pois mielestä". Fakta on kuitenkin se, minkä taakseen jättää, edestään löytää.Aiheuttaja, välillinenkin on velvollinen korvaamaan vahingon. Terveyttä ei saa takaisin, mutta silläkin on hinta. Jonkun on näiden tulevien aikuisten eläkkeet maksettava, viime kädessä kansan. Siksi pitäisi toimia nyt, eikä 15 vuoden päästä kun vahinko on liian pitkällä.

      • Vertti-eetu

        Hyvä kirjoitus. Taistelu jatkuu mulla ja pikkuhiljaa edistyy asiat ja rikosilmoituksen teko on seuraavana työn alla petollisten homedesinfiointien ja petollisten Andersen keräimen eli sisäilmamittausten ja materiaalinäytteiden ottajista, tilaajista ja näiden petoksien suojelijoista.

        Seuraa ja lue professori Mirja Salkinoja-Salosen kirjoituksia ja uusia mahdollisia kirjojakin mitä on tulollaan. Mielenkiintoista juttua PHMG ja PHMB myrkyistä sekä sisäilman myrkyllisyydestä yleensä. Vaarallisista homeentapoista, homedesinfioinneista ja siitä miten ja mikä ja meidät oikeasti sairastuttaa.
        Myös siitä miten homedesinfioinneilla ennen näytteidenottoja on maassamme homesairaita petetty ja miten esimerkiksi Andersenin sisäilmanäytteiden tuloksia on manipuloitu ja sairastuneita vastaan tulokset saatu oikein aikaan, niin meillä, kuten ehkä myös homepäiväkodeissa, homekouluissa ym. vastaavissa homevauriokohteissa. Seuraa tilanteen kehitystä. Pistelen väliaikatietoja tänne tarpeen mukaan.


      • Konttoriliisa

        Teimme porukalla testin leipäviipaleilla työpaikallamme. Mitään erityistä ei leivistä löytynyt, mutta eipä meillä töissä oireillakaan. Haluttiin vain testata sisäilman mikrobeja ihan vain varmuuden vuoksi. Laboratoriosta ilmoittivat, että leivissä oli suhteellisen vähän kasvustoja ja lajistot ihan tavallisia: Penicillium, Cladosporium, Alternaria ja Aspergillus niger.


      • terveyssaamenna

        Suomi on niin kieroitunut maa, että mitään et saa ellei ole tukuttain rahaa. Totuus pimitetään viimeiseen asti, kuka nyt haluaisi vastuuta mistään ottaa koskaan.

        Ja ihmiset vain haluavat terveen olon. Onko se liikaa vaadittu?

        On.


    • ystävä55

      Mitäs sitten, jos leivässä ei näy silmillä mitään, talo kunnossa? Tein testin ystävän ostamaan taloon, kuntotarkastuksessa kaikki ok, mutta silti pelko oli kun homeesta kokemusta. Leivät näyttävät puhtailta vielä 7pv. Pitäisikö olla turvallisin mielin vai vielä tutkia rakenteita?

      • Kuntokarsastaja

      • Allunkaveri

        Jos leivissä ei näy mitään 7 päivän jälkeen, on syytä uskoa, että leivät ovat päässeet kuivumaan. Kannattaa ottaa uudet ja tuoreet paahtikset, pyyhkästä jotakin sopivaa pintaa ja sulkea tiiviisti muovipussiin. Varmasti jotakin itää 7 päivässä.


    • vuhvuhvuhvuh

      Meillä ei homehdu leivät sitten millään vaikka on yritetty, mutta oireita on perkeleesti. Huomenna otetaan toksisuusnäytteet (pölyn keräystä sieltä sun täältä) ja sitten pitää kyllä pyytää homekoirat tutkimaan joka paikka vielä varmistukseksi.

      • ParempiAlli

        Voihan sitä rahojaan tuhlata tälläkin tavalla: Toksisuustesti ja homekoiraat. Mitään hyötyähän näistä ei kummastakaan ole jos homevauriota epäilee.

        Ei vissiin ole tullut mieleen ottaa oikiaa homemiestä tutkimaan ja ottamaan näytteet rakenteista. Vain näin löytyy vaurioitunut paikka ja pääseepi korjaamaan.


      • arvaappaKuka
        ParempiAlli kirjoitti:

        Voihan sitä rahojaan tuhlata tälläkin tavalla: Toksisuustesti ja homekoiraat. Mitään hyötyähän näistä ei kummastakaan ole jos homevauriota epäilee.

        Ei vissiin ole tullut mieleen ottaa oikiaa homemiestä tutkimaan ja ottamaan näytteet rakenteista. Vain näin löytyy vaurioitunut paikka ja pääseepi korjaamaan.

        Mikä on se "oikia homemies" ?? Sekö joka ensin myrkyttää myrkyillä tai otsonoi asunnon ja irtaimiston ja sitten ottaa yhden alle gramman "puhtaan näytteen" terveytemme suojelijoille. Vieläpä rakenteita repimättä pienellä poralla (10 mm) tehdystä aukosta. Tässä maassa en tunne yhtään oikiaa homemiestä. Jokainen kenet tunnen on täysin tumpelo tai sähälääjä ja kaiken lisäksi petollisella tavalla.

        Toksisuustesti ja homekoira on varsin hyvä ja edullinen tapa varmistaa itsellensä asia jos oireita on sisällä, mutta oven ulkopuolella ei.

        "Onhan se kiva tietää" kuten myös 2-etyyliheksaloni näytteiden, niiden VOC näytteiden ottojen kanssa. http://www.ositum.fi/index.php?p=2etyyliheksanoli

        "Kiva tietää" siis ja halvalla.

        Mulle riittää nykyisin se kun on "kiva tietää". Riittää siihen, että nostampa kytkintä välittömästi kun näen selvät tulokset homekoiran merkkauksista ja toksiinitulosten vaarallisuudesta. Korjaamiset jätänkin sitten toisten murheeksi ja maksettavaksi ja helvetin mielelläni. Heippa Allu taas sun jutuillesi.

        PS: Mitä mieltä olet Allu siitä homesairaitten "siedättämisestä". Oletko yhtään ajatuksiltasi niitä "sainiolaisia" jotain uskovaisia tai mitä ne nyt oikein onkaan. Rahan päälle kuiten ymmärsivät kunnon tutkimusapurahoja vaatiessaan siihen hölynpölytutkimukseen.

        Onkohan vedelleet asiassaan vesiperän kun on sillä siedätysrintamalla ollut aika hiljaista viimeaikoina. HÄ?


      • Poisonous
        arvaappaKuka kirjoitti:

        Mikä on se "oikia homemies" ?? Sekö joka ensin myrkyttää myrkyillä tai otsonoi asunnon ja irtaimiston ja sitten ottaa yhden alle gramman "puhtaan näytteen" terveytemme suojelijoille. Vieläpä rakenteita repimättä pienellä poralla (10 mm) tehdystä aukosta. Tässä maassa en tunne yhtään oikiaa homemiestä. Jokainen kenet tunnen on täysin tumpelo tai sähälääjä ja kaiken lisäksi petollisella tavalla.

        Toksisuustesti ja homekoira on varsin hyvä ja edullinen tapa varmistaa itsellensä asia jos oireita on sisällä, mutta oven ulkopuolella ei.

        "Onhan se kiva tietää" kuten myös 2-etyyliheksaloni näytteiden, niiden VOC näytteiden ottojen kanssa. http://www.ositum.fi/index.php?p=2etyyliheksanoli

        "Kiva tietää" siis ja halvalla.

        Mulle riittää nykyisin se kun on "kiva tietää". Riittää siihen, että nostampa kytkintä välittömästi kun näen selvät tulokset homekoiran merkkauksista ja toksiinitulosten vaarallisuudesta. Korjaamiset jätänkin sitten toisten murheeksi ja maksettavaksi ja helvetin mielelläni. Heippa Allu taas sun jutuillesi.

        PS: Mitä mieltä olet Allu siitä homesairaitten "siedättämisestä". Oletko yhtään ajatuksiltasi niitä "sainiolaisia" jotain uskovaisia tai mitä ne nyt oikein onkaan. Rahan päälle kuiten ymmärsivät kunnon tutkimusapurahoja vaatiessaan siihen hölynpölytutkimukseen.

        Onkohan vedelleet asiassaan vesiperän kun on sillä siedätysrintamalla ollut aika hiljaista viimeaikoina. HÄ?

        Ja motakohan oikeaa homemiestä tuokin suttaaja tuntee. Miten nihin olisi joku voinut kaikkiin tutustua ja millä omalla osaamisella arvostella. Kysympähän vain. Ei varmaan pysy edes pora omassa kätösessä näytteistä puhumattakaan.


      • kätönenki-vielä

        "oikia homemies" taitaa olla mielestäsi se homeentonkija ja litkupönttöjen kantaja eli aivan turha mies jollei homekoira ole käynyt ensin merkkaamassa paikkoja mistä tumpiot yleensä voisivat vaikka homeentonkimisensa aloittaa.
        Perusta yhdistys vaikka "Hämeen Homeentonkijat" ja koulutusta pystyyn
        sertifiontia varten.
        Nyt vaaditaan homeentonkijoilta enempi kuin ennenvanhaa. Heh heh.
        Ei riitä enää, että on vain vockipaskan asiantuntija ja litkupönttöjä takakontissa...


      • Koirako

        Tässä vain olen jäänyt ihmettelemään yhtä asiaa noista homekoirista. Niitä kehutaan niin vaan kauhiasti ja että osoittavan paikan, missä on homevaurio. Kuitenkin usein sanotaan, että suuri osa koirien merkkauksista on perättömiä. Ja vielä kaiken kukkuraksi koirayrittäjä vain pyörittelee silmiään, kun kysytään onko koiran merkaamassa kohdassa oikeasti homevaurio ja pitää korjata. Eli miten voisi uskoa koirien merkkauksia, jos koirayrittäjä ei itse usko omiin koiriinsa.

        Taitaa olla oikea homemies paljon parempi.


      • vertti-etuhan.Tse

        Älähän Allu ihmettele mitään, meillä kävi kahdessa asunnossa homekoira ja ensimmäisessä peräti 2 toinen oli vielä "ilmakoira." Muntersin huippuhomeentonkija löysi jokaisesta koiran merkkaamasta paikasta hometta näytteissään ekasta paikasta. Niin ja toisessa asunnossa viidestä homekoiran merkkaamasta Polygonin huippuhomeentonkija löysi hometta neljästä kohdasta mitä homekoira oli merkannut.

        Huippuhomekoirat ja huippuhomeentonkijat Päijät Hämeestä vaikka en kyllä suosittele näitä muntesin ja polygonin tyyppejä kenellekään sähäläämään myrkkypönttöjensä kanssa.

        Niin, varmaan joku tollo ja Allu tulee tänne nyt sitten aukomaan päätään epäuskoisena ja ehkä haukkuu vielä huippuhomeentonkijoita vaikka miksi.
        Ei mikään ihme tuolaisella asenteella kuin Allulla, vaikka haukkuisi "huiputtajahomeentonkijoiksi" tai "rahastajiksi".
        Mutta tosi se on melkein jokaisesta siis homekoiran merkkauksesta löytyi hometta muntersin ja polygonin jatkotutkimuksissa. Siksi uskallan suositella homekoiraa toisillekin.

        Lisäksi paras kaveri tilasi homekoiran Mikkelistä tarkistamaan asunnon mistä oli hieromassa kauppoja. Ei homekoiramerkkauksia eikä turhia kokonaisvaltaisia kuntoarvauksia eikä mitään muutakaan kallista 2000-4000 € kuntotutkimusta
        siis ja nyt kaveri on asunut jo usean vuoden oireetta puhtaassa asunnossa. Suosittelen homekoiratarkastusta jos olet ostamassa asuntoa tasakatolla tai ilman. Salaojilla tai sorabatjan päältä.


      • Home-kilpikonna

        Te jotka olette lähettäneet leipiänänne laboratorioon Suomessa. Minne lähetit ja paljonko maksoi tämä homeanalyysi?


    • MariHK

      Onko Facebookissa mitään home/ryhmää, en löytänyt....

    • SeVaanAllu

      Yksi hyvä laboratorio, jossa homeiset testileivät voi tutkituttaa on Metropolilab Oy, Helsingissä. Leivät oi lähettää myös Turkuun yliopoiston aeromikrobiologian laitokselle.

      Itse testauksesta sen verran, että tuoreet leipäviipaleet, jolla on pyyhkästy vaikka tellun päältä on syytä laittaa tiiviisti suljetuun muovipusiin. Muuten leivät kuivuu, eikä kuivassa kannikassa mikään kasva; jo vain pussissa alkaa kasvamaan.

      • Fasuunuskon

        Meillä leipätesti toimi ihan hyvin. Viikossa tiiviiseen muovipussiin laitettu testileipä homehtui oikein kunnolla kirjavaksi. Nyt sitten pakkaillaan tavaroita ja ollaan matkalla uuteen vuokrakämppään. Hyvästi vaan homeläävä.


      • Katitriin

        Ootko lähetänyt itse leivät jompaan kumpaan? Miten? Eli oliko joku lähete tai mikä lappu mukaana ja paljon suunnillen maksoi. Soitin ja kyselin vähään ne ei oikein osanut mitään sanoa.


    • Oimakk

      Tein ko. hometestin Fazerin vehnäpaahtoleivällä. Nyt on kulunut 2 viikkoa ja saastuneeksi oletetussa tilassa 2 tuntia ollut leipä on muovipussissa muuttunut aivan kovaksi eikä siinä näy hometta. Kun taas verrokkileipä muovipussissa on vielä aivan pehmeä.
      Osaako kukaan tulkita ko. kokeen tulosta ?

    • Leivällään

      Olen kuullut moneltakin, että Fazerin testi toimii hyvin. itse asiassa paljon paremmin kuin mitkään koirat tai sisäilmamittaukset. Vipaleet vain pitää heti pintojen pyyhkääsyn jälkeen sulkea tiiviisti muovipussiin esimerkiksi Minigrippiin. Ei tarvitse kauaa odotella kun jo vain kasvaa. Leivät vain pitää viedä hyvään laboratorioon tutkittaviksi ja homeet tunnistettaviksi. Testi on luotettava eikä maksa kuin leipäviipaleen hinnan !

      • älähöpötä

        Ei ole mitään luotettavuutta, yksikään viranomainen ei tälläistä testiä hyväksy Suomessa.


    • Huuhaajuttuja

      Tiedät varmaan aloittaja itsekin, että tälläisellä testillä ei ole MITÄÄN viranomaisen hyväksyntää. Voit kysyä vaikka paikalliselta terveystarkastajalta jos et muuten usko. Naurattaa tälläiset väitteet.

      • VirallinenBrittitesti

        Nyt, ette ole ymmärtäneet tämän euroopassa laajalti käytettävän leipätestin oikeaa käyttöä. Sitä ei ole tarkoitettu Suomen viranomaisten = terveystarkastajien käyttöön, jotka tekevät tutkimukset omilla omituisilla tavoillaan, hitaasti ja saavat arveluttavia tuloksia.

        Ei ole olemassa mitään esteitä käyttää yleiseurooppalaisesti hyväksyttyä leipätestiä yksityisellä sektorilla. Siis silloin, kun ei ole kysymys viranomaistoiminnasta. Fasulla voidaan testata esimerkiksi työpaikkojen ja omien asuntojen sisäilman homeita. Leivällä saadaan helposti tietoa, mitä homeita sisäilmassa on. Jos leivältä löytyy kosteusvaurioindikaattorihomeita ja myrkyllisiä lajeja, on tiloissa joku epätavallinen homelähde esimerkiksi homeinen rakenne.

        Leipätesti pesee mennen tullen Andersenin keräimellä tehdyt tutkimukset tai muut sisäilman pikahometestit ja kustannukset per näyte ovat vain jotain 10 sentin luokkaa.


      • Cladosporiumlöyty

        Meillä toimi hyvin Lidlin paahtoleivällä, suosittelen. Pitää vain panna tiukkaan pakastepussiin viipales heti, kun on pyyhkässyt vaikka tellun päältä. Ei mee viikoakaan, kun jo tulee jotain tolkkua homeista.


      • Lapsetteki

        Testi oli niin helppo ja hauska tehdä, että lapset teki itse omaan honeeseensa ja myös koulussa omaan luokkaansa. Molemmista paikoista löytyi homeita, mutta niitä aika tavallisia: Penicillium, Alternaria, Cladosporium, Phialophora ja joku steriili sellanen. Ei näissä testipaikoissa kyllä ole homeet myöskään haisseet eikä kukaan ole ollu koskaan oikein kipeenä.


    • albertti7

      ...Useampaan laboratorioon soiteltuani, eivät ole ikinä kuulleetkaan mistään leipätesteistä, joten tuskin niitä on sinne silloin läheteltykään!

    • Jarppis888

      Huh mikä keskustelu taas täällä! Kyllähän tuo on ihan päivän selvä homma kun terveellä järjellä ajattelee että varmasti tuo leipätesti antaa suuntaa siitä mitä sisäilmassa on, jonka perusteella voi tarvittaessa harkita jatko tutkimuksia. Ei kai kukaan nyt oikeasti ole homeisen leivän kanssa täällä oikeuteen marssimassakaan, mutta ei voi kyllä kukaan väittää sitäkään että jos koko leipä on viikon päästä umpi homeessa kaikissa sateenkaaren väreissä ettei muka jotain olisi vialla.
      Järjen käyttö sallittu, ja toisten ihmisten ymmärtäminen ja kunnioittaminen myös.

    • Allunpoika

      Olen saanut tuttavan kautta tietää, että viranomaiset tekevät tutkimuksia leipäviipaletestistä ja tulosten vertaamista nykyisin käytettäviin viljelymenetelmiin. Alustavan tiedon perusteella leivillä saadaan selkeämpiä tuloksia kuin viranomaisten käyttämillä sisäilman viljelymenetelmillä. Siinä saavat testin arvostelijat pitkän nenän, kun leipätesti lisätään asumisterveysasetukseen ja sen jälkeen myös terveystarkastajat hiippailevat lähikauppaan hakemaan tuoreita Fasun vehnäpaahtoviipaleita.

    • PohojalaanenA

      Ainakin täällä Pohjojanmaalla kunnan terveystarkastajat jo käyttävät leipätestiä kokeilumielessä. Ovat myös komentoineet, että on helpompi tehdä kuin Andersenin keräimellä ja tulokset myös selvästi selkeämiä.

      • Allun.apajajille.toxtest

        Suosittelen kuiten myrkyllisyystestejä Elisa Aaattelan menetelmällä ja vielä validoinnin nSTM:n asumisterveysasetuksia vasten. "Toksisuustesti". Ne myrky Allu, nen myrkyt.

        EU:ssa on raja-arvot jo valmiina toksisuudelle.

        The chemical disruption of human metabolism.
        Genuis SJ1, Kyrillos E2.
        Author information
        Abstract
        BACKGROUND:
        Recent evidence highlights the reality of unprecedented human exposure to toxic chemical agents found throughout our environment - in our food and water supply, in the air we breathe, in the products we apply to our skin, in the medical and dental materials placed into our bodies, and even within the confines of the womb. With biomonitoring confirming the widespread bioaccumulation of myriad toxicants among population groups, expanding research continues to explore the pathobiological impact of these agents on human metabolism.
        METHODS:
        This review was prepared by assessing available medical and scientific literature from Medline as well as by reviewing several books, toxicology journals, government publications, and conference proceedings. The format of a traditional integrated review was chosen.
        RESULTS:
        Toxicant exposure and accrual has been linked to numerous biochemical and pathophysiological mechanisms of harm. Some toxicants effect metabolic disruption via multiple mechanisms.
        CONCLUSIONS:
        As a primary causative determinant of chronic disease, toxicant exposures induce metabolic disruption in myriad ways, which consequently result in varied clinical manifestations, which are then categorized by health providers into innumerable diagnoses. Chemical disruption of human metabolism has become an etiological determinant of much illness throughout the lifecycle, from neurodevelopmental abnormalities in-utero to dementia in the elderly.
        KEYWORDS:
        Biochemistry; chemical agents; detoxification pathways; endocrine disruption; epigenetics; immune dysfunction; metabolic pathways; metabolism; mitochondria; multimorbidity; oxidative stress; sensitivity-related illness; toxicants
        Konekäännös:
        Viimeaikaiset todisteet korostaa todellisuus ennennäkemättömän ihmisten altistumista myrkyllisten kemiallisten aineiden löytyy koko ympäristömme - ruuassa ja vesihuolto, ilmaan, jota hengitämme, tuotteissa käytämme meidän iho, Terveydenhuollon ja hammashoidon materiaalit friendlyness kehoomme , ja jopa kohdun rajoissa. Kanssa biomonitoroinnin vahvistetaan laaja kertyminen myrkkyjen lukemattomia eri väestöryhmien kesken, laajentamalla tutkimus on edelleen tutkia vaikutusta pathobiological Nämä aineet ihmisen aineenvaihduntaan.
        Menetelmät
        Tämä tarkastelu valmistettiin arviointi saatavilla lääketieteellistä ja tieteellistä kirjallisuutta MEDLINE- sekä käymällä läpi useita kirjoja, toksikologian lehtiä, virallisia julkaisuja, ja konferenssijulkaisussa. Muoto Perinteisen kokonaisvaltaisen selvityksen valittiin.
        Tulokset:
        Myrkyn altistumisen ja suoriteperusteisen on yhdistetty lukuisia biokemiallisia ja patofysiologisia mekanismeja haittaa. Jotkut myrkylliset aineet vaikuttavat aineenvaihdunnan häiriöihin useiden mekanismien avulla.
        Päätelmät:
        Kroonisen sairauden ensisijaisena aiheuttajana, myrkyllisten altistusten aiheuttama aineenvaihduntahäiriö monin tavoin aiheuttaa siten vaihtelevia kliinisiä ilmenemismuotoja, joita terveyspalvelujen tarjoajat luokittelevat lukuisiin diagnooseihin. Ihmisen aineenvaihdunnan kemiallinen hajoaminen on tullut etiologiseksi määrittäjänä paljon sairautta koko elinkaaren ajan, hermostumisen epänormaaleista positiivista dementiaan iäkkäillä ihmisillä.
        Avainsanat:
        biokemia; kemialliset aineet; vieroituspolut; hormonaaliset häiriöt; epigenetiikka; immuunihäiriö; metaboliset reitit; aineenvaihduntaa; mitokondriot; monidiagnoosista; hapettava rasitus; herkkyys liittyviä sairauksia; myrkyt


      • Näinetelässä

        Myös pääkaupunkiseudulla on käytetty viipaleleipätestiä perinteisten ilmanäytteiden rinnalla. Tällöin on tullut selvästi esiin leipätestin parempi luotettavuus. Tämän lisäksi leipätesti on helppo tehdä, ei maksa paljoa ja tulokset tulevat nopeasti. Olen kuullut, että leipätestiä alettaisiin joissakin kouluissa käyttämään jatkuvana sisäilman laadun seurannassa. Eli kerran viikossa laitetaan käyntiin uusi testaus tuoreella viipaleella. Homehtuneet leivät toimitettaan sitten akreditoituun laboratorioon, joka myös tulkitsee tulokset.


    • totuudenp

      Ainakin siinä Fatserin vehnäpaahto leivässä jonka me ostimme oli lisäaine (e200) homehtumista vastaan, joten emme voineet luottaa testiin. Onneksi on omasta pellosta lisäaineetonta luomuviljaa josta voi leipoa testileivän.

    • testileipäätästä

      Ranskapulla ja kalajaa kostutukseen pöydälle lautaselle huoneeseen missä pahimmat oireet ja räkimiset. Avonaisena pöydällä siis kolome tuntia ja sitte tiukasti muovipussiin viikoksi. Parempaa hometestiä saa kyllä hakea. Kuka perkele vielä kehtaa Andersenin keräimellä sisäilmaa tutkia tai edes määrätä tutkimuksia niin hölömöllä menetelmällä. Rahastusta ja kusetusta vuosikaudet nuin epävarmalla tutkimusmenetelmällä ja jotku urpot tekee sen vielä petollisella tavalla puhdistaen osat biosidilla ja jopa petollisten homedesinfiointien jälkeen ottavat näytteitä sisäilmasta. SISÄILMASTA vielä VOC näytteitä. Notta voihan vittu sitä pelleilyä eikä kukaan valvo yhtään mitään . Homekoira luotettavin homeenetsijä ranskanleivän rinnalla. Toki voi kuvata varmuuden vuoksi vielä lämpökameralla haisevat nurkat ja kaikki puheet nauhoitaa vähättelevien terveystarkastajien ja vääristelevien isännöitsijöiden asiantuntemattomista höpinöistä.

      • Allunen

        Jotenkin tuntuu siltä, että homedesinfiointien erikoismies Verttieetu on taas liikkeellä. Monet ovat hänen jämäköitä näkemyksiään jo pitkään kaivanneetkin. Itselleni on jäänyt mieleen ne monet kämpät, jotka kertoi itse sotkeneensa vai miten se menikään.


    • Allunpaskaaleipätestit
      • Allu.huuhaaa

      • Tarkastelia
        Allu.huuhaaa kirjoitti:

        Miten tuolla ne leipätestit? https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005512071.html?share=3fd0df0ff312a2c9fdcdc37d7af20d50

        Tässä itekseni ihmettelen, mikä yhteys Allulla ja Briteistä meillekin jo rantautuneen homeleipätestin välillä on ? Ei kai se Allu mitään siellä Briteissä ole ollut hääräämässä. Sitä paitsi viranomaiset ovat alkaneet kiinnostua tästä edullisesta ja helposti tehtävästä testistä. On ollut jotain tietoa, että viranomaiset ovat käynnistäneet kaikessa hiljaisuudessa vertailututkimuksen pääkaupunkiseudulla. Alustavien tulosten perusteella leipä toimii jopa paremmin kuin Andersen ! Leivästäkö ratkaisu koulujen homeongelmaan, siinä vasta oleellinen kysymys. Jos näin käy, niin kyllä irvailu Fasun paahtoleiville loppuu Suomessakin. Britessähän ko. leipätesti on jo standardikamaa eli periaatteessa myös EU:ssakin.


    • Tirkisteliä
    • Hometestipieleen

      Tein hometestin Fazerin paaholeivällä. Kuukauden kuluttua ei mitään hometta, Sitten huomasin että sisältää säilöntäaineita . Ei toimi

    • Naapurit

      Kaikille remonttia suunnitteleville varoituksen sana , olen seurannut vierestä naapurini homekorjausta Helsingissä. VAROKAA VAROKAA VAROKAA!!!!! Sisäilmakorjaus Kimmo Laitinen Oy ja Sisäilmasepät Juha Lappalainen. Aivan JÄRKYTTÄVÄN huonoa työnjälkeä ja edesvastuutonta toimintaa. Mikäli nämä kyseiset firmat toimisivat esim. laillistettuina terveydenhuollon palveluntuottajina, heiltä olisi otettu jo oikeudet pois. ja tuomittu vankeuteen. Lisäksi tavaraa varastettiin työmaalta ilmeisesti muihin kohteisiin!!! Oli ylilaskutusta ja kaikkea muuta paskaa joita tilaaja joka on tällaisessa ahdingossa ei todellakaan tarvitse homeongelman lisäksi! Sisäilmakorjaus Kimmo Laitinen Oy ja Sisäilmasepät Juha Lappalainen ovat linkittyneet toisiinsa, toinen urakoi ja toinen valvoo, tässä tapauksessa SOKEA TALUTTAA RAMPAA!!!

    • Nottatotta

      Tän ketjun lukeneena vertille vois lähettää rasvatun köyden.
      Mut mihin noita näytteitä voi lähettää? Kun tuo urvelo on sotkenu koko aloituksen

      • Allu-taas-täällä

        Pääkaupunkiseudulla leipäviipaleet voi lähettää tutkittavaksi Metropolilab Oy:hyn, joka on Eviran hyväksymä laboratorio.


    • Anonyymi

      kuulostaapa täysin ns. huuhaalta

    • Anonyymi

      Aivan huippuhomma. Tämän tutkimuksen tulokset kun läppää pöytään, niin varma voitto vaikka missä riitelyssä. Kyllä Allu tietää.

    • Anonyymi

      Jos leivän kasteleen homehtuu TAATUSTI! EN SUOSITTELE.

    • Anonyymi

      Jotta ainakin jotain kerran vuodessa: Nopeimman tuloksen saa kun otat pussin mukaan leipäkauppaan ja lähetät heti palan leipää Britteihin. Kyllä se siinä matkalla homehtuu jotta voivat tehdä testit. Se siitä lähettämisestä.

    • Anonyymi

      Huh mitä vajakkeja täällä taas lässyttää.. Leipätesti hahaha. Voiko turhempaa taas olla
      . T Ihan oikea tutkija

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3325
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      161
      1345
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1055
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      114
      733
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe