Hirveistä hirvein au pair kokemus - lue jos suunnittelet au pair vuotta!

Littleapple

Olin vuosi sitten au pairina ja vasta nyt kykenen edes jollakin tasolla käsittelemään kokemaani saati kertomaan siitä. Lähdin au pairiksi Surrey:n Englantiin. Kävin isäntäperheen sekä perheen silloisen au pairin kanssa kirjeenvaihtoa, perhe löytyi välityksiä hoitavan henkilön kautta. Kaikki tuntui olevan ok, kolme lasta (6kk, 4v, 6v) 4-kymppiset vanhemmat ja kiva iso talo vehreässä Surreyssa. Kirjeiden perusteella unelmaperhe, heillä oma uima-allas ja tenniskenttä, hyvät lenkkeilymaastot jne. Totuus paljastui aika pian saapumiseni jälkeen. Tässä muutama "high light":

Ko. kylässä ei ollut minkäänlaista tomivaa julkista liikennettä, talo kaukana keskustasta ja rautatieasemasta, jonne luikerteli kapea tie ilman kevyenliikenteen väylää tai katuvaloja. Perhe antoi minulle pyöränromun, jolla liikkua. Toinen vaihtoehto kuului: hanki kavereita joilla on auto. Pyöräilyssä ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta tie oli kaukana turvallisesta autojen kaahatessa ohi. Tämä oli vielä peintä siihen verrattuna, kun ensimmäisen kerran palasin piemän tultua kotiin. Pyörässä ei ollut valoa, eikä koko 7 kilometrin tieosuudella katulamppuja. Järkyttyneenä ja itkien talutin pyörää pilkkopimeässä. Tuolloin ajattelin kuolevani joko auton alle taikka jonkun hullun osuessa kohdalleni.

Perhe päätti lähteä viikonlopunviettoon pelaamaan tennistä. Minun piti lähteä mukaan. Reissussa ruokailtiin ravintoloissa, jossa perheen isä tilasi automaattisesti listalta halvimman ruoka-annoksen minulle. Kysymättä. Söin tai jätin syömättä. Aamukahvista sain sellaisen ohjeistuksen, että voin juoda jos kahvia jää heidän juotuaan..! Tuoremehuihin en saanut koskea ollenkaan. Huoneeni oli talon ainut remontoimaton huone. Likainen kokolattiamatto ja nuhjuiset tapetit. Perheen lapset saivat poissaollessani temuta vapaasti huoneessa ja esim. hammasharjani löytyi usein ties mistä.. Kun tulin viikonlopun jälkeen Lontoosta löysin huoneestani valtaisan pyykkivuoren ja rivin silitettäviä paitoja. Paidat olivat aina liian ryppyisiä minun silityksieni jäljiltä. Kerran perheen isä yritti pimittää viikkorahastani kympin sillä verukkeella, että olin ollut viikonlopun poissa. Silloin suutuin, se oli hävyttömintä mitä siihen adti oli tapahtunut. Vaadin sovitun viikkokorvauksen joka sitten pitkin hampain maksettiin. Viikonloputhan eivät olleet työaikaa. Tein silti paljon kotitöitä myös viikonloppuisin.

Perheen äiti ei pitänyt siitä, että minulle soitti huonosti englantia puhuvia ihmisiä, jotka "puhuvat kummallisesti lapsille heidän vastatessaan". Hän myös kuunteli salaa puheluitani. Kun perhe lähti Lontooseen shoppailemaan en "mahtunut" mukaan samaan autoon. "Sorry, you have to find your own way there" - autossahan kyllä olisi ollut tilaa. Menin sitten pyörällä asemalle ja sieltä junalla Lontooseen tapaamaan ystäviäni.

Tässä vain muutama esimerkki. Pahinta kuitenkin oli alentuva käytös, olin heille palvelija ja siten minua kohdeltiin. Lähdin kesken kaiken pois, tammikuussa sain tarpeekseni kun olin elokuussa heille mennyt. Tämä luonnollisesti oli "very rude behaviour" ja täysin omasta asenteesani kiinni. Hehän olivat vain "posh upper class people" jotka olivat avanneet upean kotinsa ovet minulle, köyhälle skandinaavitytölle.

Mieti kaksi kertss jos olet menossa au pairiksi britteihin. Itseäni harmittaa haaskattu aika, jonka olisin voinut vielttää vaikkapa espanjassa taikka jossain päin Etelä-Amerikkaa. Nousukkaat briti ovat pahimpia.

10

870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kisssssa

      kauheeta! epäilitko yhtään ennen lähtöä mistään missään muodossa, puheista, teoista, jne että jotain tän suuntaista tapahtuis? huh. toivottavasti nää on harvassa!

      • Littleapple

        En osannut epäillä mitään. Mikään ei viitannut tällaiseen. Perheen äidiltä saamani viestit olivat sävyltään ystävällisiä, hän kuvaili perheen elämää ja kertoi silloisen au pairin viihtyvän. Ko. au pairin kanssa juttelin puhelimessa, hän ei varoittanut yhdelläkään sanalla tulevasta.. Reilu.


    • kissssa

      mitä... miksi ei varoittanut, vai viihtyikö itse? kauheaa, toivottavasti omalle kohdalle ei satu tällästä...

      • Littleapple

        Ei ilmeisesti uskaltanut taikka sitten häntä ei vaivannut moinen kohtelu.

        Jos sinulle käy joyakin tämän kaltaista niiin ÄLÄ JÄÄ TILANTEESEEN! Sano ensin perheelle asiasta, keskustele ettet ole tyytyväinen ja miten koet tilanteen. Jos se ei auta niin LÄHDE! Älä haaskaa aikaasi kuten minä tein. Vaihtoehtoja on :) Minä olin liian kiltti ja yritin sopeutua. Onneksi tajusin lähteä edes silloin kuin lähdin enkä ollut koko vuotta...!


    • kisssssa

      kyllä, onneksi voi aina lähteä! huh huh, toivon parempaa onnea muille!

    • realismia peliin

      Vai että ei olllut valoja, kun pyöräilit, voi toista, mikä ihmisoikeusrikos. Tyyppillistä nykyajan tyttölasten uikutusta. Voin kertoa, että itsekin poljin 90-luvulla Suomessa vastaavaa tietä kouluun, mutta ei tullut mieleeni pillittää valottomuudesta kuin pikkulapsi.

      Jos ollaan matkalla, niin maksaja päättää, mitä syödään. Jos ei kelpaa, niin missään paikassa syöminen ei ole velvollisuus. Kyllä nälkä nirsouden poistaa.

      Jos lähtee aupairiksi, pitää myös osata silittää. Se on perustaito, jota moni tyttölapsi ei Suomessa tunnu hallitsevan.

      Tuo huoneen penkominen ja rahan pimittäminen olivat ainoat oikeat valituksen aiheet koko jutussa.

    • Entinen au-pair

      Osa kirjoituksestasi oli ihan kuin omaa tarinaani...siitä kuitenkin yli 25 vuotta aikaa mutta kuitenkin, ei näköjään ole Englannissa asiat sitten lainkaan muuttuneet.

      Tässä muutama esimerkki jotka lopulta saivat minut päätökseen ja valitettavasti jouduin karkaamaan perheestä.

      -kolme lasta kylpi ensiksi ammeessa jonka jälkeen minulle ilmoitettiin, että on minun vuoroni kylpeä. Siis vettä ei vaihdettu!

      -hammasharjalla nelinkontin putsasin oviliuskoja

      -jos suomesta vanhemmat sattuivat soittamaan ns työaikana minulle, heille vain ilmoitettiin että työaikana ei saa puhua

      -kielikurssille ei annettu mahdollisuutta koska ne tunnit olisivat olleet poissa työajastani

      ....ja paljon paljon muuta...tästä perheestä loppujen lopuksi jouduin karkaamaa.

    • Kokenut ap

      Kannattaa kokeilla suomalaista perhettä.

    • namskis juu
    • voieiii

      Voi ei... no jos ei muuta, onpa kirjoitettavaa elämänkertaan :/
      Ja tuo tuskin on edes hirveimmästä päästä, mutta yleensä on just niin, että nuoret pitää hurjiakin oloja normaaleina kun ei tiedä paremmasta! Varsinkin jos isäntäperhe ei tarjoa edes vaikka nettiä, josta ottaa selvää...
      No, onneksi sä olit vahva ja jaksat nyt kertoa muillekin, mikä *EI* ole normaalia... Kaikenlaisia perheitä sitä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe