Mihin von Däniken on kadonnut

jeputista

Lähihistorian suurin arkeologi, joka uskalsi kyseenalaistaa 'vallitsevat' käsitykset ja teoriat. Onko kuollut

20

492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitroen.
    • oli fiksu hemmo

      von Däniken osasi vuolla rahaa tyhjästä.

      • Kalju Pitkätukka

        Jep, hepun ansioksi voi lukea omaperäisen huuhaamaailman kehittelyn.
        Nykyhuuharit lähinnä copypasteavat Dänikenin ja muiden juttuja.

        Jim-tv suoltaa Däniken-tuubaa tuutin täydeltä.


    • 1+1

      Hän elää nyt mainiosti huuhaalla saaduista tuloista.
      Ei tarvitse enää rehkiä.
      Tyhmät maksavat.

    • Oliskohan vankilassa taas vaihteeksi?

    • harrastajalääkäri

      Nimitys arkeologi ei tässä yhteydessä sovi lainkaan.

    • Dänikenin ensimmäinen kirja; Vieraita avaruudesta: Menneisyyden ratkaisemattomia arvoituksia, esittää joukon kysymyksiä muinaiseen maailmaan liittyen. Itse asiassa nyt kun tuota kirjaa selailen, huomaan kysymysmerkin esiintyvän tekstissä hämmästyttävän usein. Itse asiassa myöhemmissä kirjoissaan hän kertoo ensimmäisessä kirjassa halunneensa esittää vain perusteltuja kysymyksiä. Ilmeisesti kukaan ei vastannut Erikille ja hän keksi kysymyksiinsä vastaukset itse.

      Erich käy kirjassa läpi sekä muinoin kuolleiden että edelleen elossa olevien alkukantaisten kulttuurien mytologioita ja kysyy: voisivatko muista maailmoista tulleet vierailijat selittää kaiken? Rivien välistä voidaan lisäksi lukea kysymykset: Eivätkö ufot ja alienit selitäkin tämän kaiken? Onko selitykseni muka huonompi kuin muiden? Eikö selitykseni oikeastaan ole paras ja osuvin?

      Seuraavaksi Däniken kysyy: Voisivatko ulkoavaruudesta tulleet vierailijat selittää mittavat muinaiset rakennushankkeet joiden jäänteitä on nähtävissä vielä nykyäänkin, kuten pyramidit, jne? Rivien välistä voidaan jälleen lukea kysymykset: Eivätkö ufot ja alienit selitäkin tämän kaiken? Onko selitykseni muka huonompi kuin muiden? Eikö selitykseni oikeastaan ole paras ja osuvin?

      En ole koko Dänikenin tuotantoa selannut läpi, mutta kaikki teokset mitkä olen lukenut käsittelevät juuri ja vain yllä esitettyjä kysymyksiä. Ilokseni huomasin, että Ancient Aliens-televisiosarjakin käsittelee juuri näitä samoja kysymyksiä ja aivan samassa hengessä.

      Dänikenin kotisivuilta http://www.daniken.com/e/ voimme lukea hänen nykyisistä toimistaan. Tuottelias mies kaiken kaikkiaan, arvostan siinä missä Tolkienia ja Topeliustakin.

      • 876

        Jos täällä on joskus käynyt maan ulkopuolista svilisaatiota jolla olisi ilmeisesti erittäin korkeata teknologiaa niin miksi he olisivat rakentaneet niin alkeellisia rakennuksia kuin esimerkiksi pyramidit. Rakennusteknikkana kiveä kiven päälle. Miksi rakennelmat eivät ole jotain tuntematonta tai meille teknisesti vaikeata ainetta?


      • sitroen.
        876 kirjoitti:

        Jos täällä on joskus käynyt maan ulkopuolista svilisaatiota jolla olisi ilmeisesti erittäin korkeata teknologiaa niin miksi he olisivat rakentaneet niin alkeellisia rakennuksia kuin esimerkiksi pyramidit. Rakennusteknikkana kiveä kiven päälle. Miksi rakennelmat eivät ole jotain tuntematonta tai meille teknisesti vaikeata ainetta?

        Mistäpä tiedät, ettei sellaisia olisikin? Kaikenlaisia huhuja liikkuu, mutta mitään ei tutkita. Tai ainakaan julkaista.


    • Materiaalina kivi olisi ollut tarkoitukseensa sopiva niin saatavuutensa kuin kestävyytensäkin puolesta. Eksoottiset ihmistieteille tuntemattomat metalliseokset tai keraamiset materiaalit olisivat luultavasti tulleet huomattavasti kalliimmiksi pyramidien mittakaavassa käytettynä. Muutoin he ovat hyvinkin voineet omia materiaalejaan käyttää, ne vain ovat aikojen kuluessa rapautuneet, ruostuneet, haihtuneet tai muuttuneet joksikin muuksi.

      Muista maailmoista tänne matkaamiselta voidaan edellyttää muun ohella myös taloudellista älyä. Vaikeasti saatavien ja kalliiden materiaalien haaskaaminen johonkin syrjäiselle planeetalle rakennettavaan turistimagneettiin olisi lienee ollut hölmöyttä alieneidenkin mittapuulla, varsinkin kun saatavilla on ollut runsaasti kiveä.

      Kiven käytössä suurin vaikeus ja kustannus lienee ollut sekä niiden louhiminen halutun muotoisina ja kokoisina irti kalliosta että niiden siirtäminen lopulliselle paikalleen. Jos alienit ovat kyenneet siirtämään itsensä jostain kaukaa tälle planeetalle, ei mainittujen vaikeuksien luulisi olleen heille ylitsepääsemättömiä.

      Mitä pyramideihin ja varsinkin Kheopsin sellaiseen tulee, on vertaillen mainittava että ensimmäiset rakennelmat, jotka Suomessa ylsivät samaan korkeuteen, olivat radiomastoja (150m), joita 1920-luvulla rakennettiin pari kappaletta. Oikeastaan rakennuksista ensimmäinen, joka ylitti Suuren pyramidin korkeuden oli Näsinneula Tampereella 1970-luvulla. Tähän aikaan radiomastojen lisäksi oli vain jotain savupiippuja jotka ulottuivat 150m korkeuteen ja ylittivät sen. Pyramidin korkeus on noin 140m ja se vastaa lähes Helsingin Pasilan tv-tornin korkeutta, joka on 146m.

      Kaiken kaikkiaan pyramidit ovat olleet äärimmäisen mittavia rakennushankkeita. On kuitenkin otettava huomioon, että Egyptissä oli tuolloin sukupolvien ajan ammattilaisia, joiden tehtävänä oli nimen omaan hankalien rakennushankkeiden, kuten pyramidien, suunnittelu ja toteuttaminen.

      Nykyihmisen ajattelu on jokseenkin eriskummallista, koska nykyään ei ole enää pyramidin suunnitteluun ja rakentamisen toteuttamiseen kykeneviä ja tietotaitoisia ammattilaisia, ei heitä varmasti ole ikinä ollutkaan. Niinpä selityksen täytyy olla, että rakentajien tai ainakin työkalujen ja suunnittelijoiden on täytynyt tulla valovuosien päästä hankettaan toteuttamaan.

      Tieto lisääntyy mittavilla määrillä ihmissukupolven aikana. Samat ihmiset, jotka näkivät ensimmäisten junien liikkuvan rautateilla, ovat saattaneet nähdä myös ensimmäiset lentokoneet. Puolestaan ensimmäisten lentokoneiden näkijä on saattanut todistaa ensimmäistä kuulentoa. Sen lisäksi että tieto lisääntyy koko ajan, sitä myös katoaa koko ajan. Kokemusperäinen tieto katoaa hyvin nopeasti ja pian seuraa tarpeettomaksi jäänyt teoreettinenkin tieto.

      Ihmiskunta ei enää osaa rakentaa kivipyramideja, mutta se osaa matkata avaruudessa. Kehityksellä on hintansa.

      • Resurssien tuhlaus

        Miksei muka osaisi rakentaa? Niille ei vaan ole enää tarvetta.


    • Kiitoksia rutmimunalle asiallisesta pohdiskelusta.

      On todellakin hauskaa joskus seurata kressujen ja evojen välistä hurjaa miekankalisteluja siitä kummat on oikeassa. Herrat eivät ole tulleet lainkaan ajatelleeksi että voivat olla molemmat väärässä.

      Ei tarvitse paljoakaan päätään käyttää kun huomaa että pallollamme on ollut jo monta maailmanloppua.
      Hra rytmimuna otti nyt esiin vain Egyptin pyramidit. Paljon mahtavampiakin muinaisjäänteitä toki on.

      Kuinka voi olla mahdollista ettei pyramidien rakennustapa olisi nyt muutamaa vuosituhatta säilynyt perinnetietona? Tähän ei kyllä löydy keneltäkään selitystä.
      Eräänä päivänäkö vain jengi heräsi lannevaatteissaan ja huomasi pyramidit sekä ihmettelivät että mitä helskattia nuo ovat? Näin nykyiset tiedemiehet sen selittävät paremman puutteessa. Älytön ajatus.

      • kyllä_unohtuu

        Kyllä monet vanhat perinnetaidot katoavat, ja sitten ne unohtuneet asiat täytyy tutkia ja opetella uudestaan, esim. puulaivojen rakentamisen tietotaito katosi nopeasti. Pyramidit on vastaava asia, mutta se on unohtunut jo paljon pidemmäksi ajaksi. Antiikin ajan tiede oli myös monessa suhteessa kehittynyttä, mutta taantui keskiajalla.


    • giza

      "Herrat eivät ole tulleet lainkaan ajatelleeksi että voivat olla molemmat väärässä."

      Erittäin hyvä pointti!

      "Kuinka voi olla mahdollista ettei pyramidien rakennustapa olisi nyt muutamaa vuosituhatta säilynyt perinnetietona? "

      Oletus että esim. Kheopsin nimellä tunnettu suurin ja kehittynein pyramidi on rakennettu faarao Kheopsin aikana on vähintäänkin kyseenalainen. Ainoa valtavirtatieteen perustelu on lähinnä vain Herodotoksen historialliset merkinnät. Kiveä sinänsä ei edes pysty ajastamaan radiohiiliajoituksella.

      Pyramidin rakennustekniikasta:

      http://www.gizapower.com/

    • Pakko_olla_tehty

      Viidennestä dynastiasta lähtien Egyptissä kirjattiin tapahtumat. Missään ei ole mainintaa Kheops pyramidin valmistamisesta, mutta on maininta pyramidin kunnostamisesta. Eikö tätä haluta millään uskoa?

    • avain_hukassa

      Ei se ole kadonnut, on vaan unohtanut miten oman tutkijankammion oven saa avattua. Taitaa etsiskellä oven avainta pimeässä kammiossaan kun ei musita minne se avain on pistetty?

      Tyypillinen omaan pimeään lokeroonsa sulkeutunut tutkija. On monen evoluutioteoreetikon malli.

      • yiyiyuiui

        Däniken ei ole ikinä ollut tutkija. Huuhaa kirjailija, jolla mielikuvitus lensi ja tyylinä oli väittää kirjojen olevan totta.


    • On erittäin epätodennäköistä että Maassa olisi ollut nykyistä vastaavia sivilisaatioita joskus ennen.
      Eiköhän jo se 1. korkea sivilisaatio olisi käyttänyt uusiutumattomat luonnonvarat koko lailla loppuun, kuten tällä nykyisellä on pyrkimys.

    • Kokeilija_Koistinen

      Se että jostakusta ei puhuta Suomen aivopesumedioissa, ei tarkoita että hän olisi kadonnut.

      Jumalat eivät täytä jääkaappiasi vaan se pitää tehdä itse. Ei roiku äijä sossunluukulla:

      https://www.youtube.com/watch?v=35DKNrPylF0

    • Piperiuskos

      Arvoisa ajattelijamme käkätipu (kekek-kekek) toi esiin loistavan ajatelmansa että muinaisia meille tuntemattomia kulttuureja ei olisi koskaan ollut.

      Hän kannattaa siis ajatusta että olemme kehittyneet suoraviivaisesti sammakosta ihmiseksi DNA- ketjuamme samalla näppärästi muuttaen.

      Käkätipu sitten selittänee loistavalla älyn säilällään kuinka puoli- lisko- ihmiset ovat kilkuttaneet nämä pikku jutskat?!
      https://www.youtube.com/watch?v=FhnxV6RBCjg

      Palatakseni otsikkoon niin muistan aikoja jolloin uskoin ufoihin ja pidin Dänikenin johtopäätöksiä hyvin varteenotettavina.
      Nyt nauran itselleni koska minusta on tullut flättäri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1776
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1377
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1336
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1263
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1209
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1176
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      615
      1138
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      9
      1044
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      974
    Aihe