Jatkuva limaneritys nenänielussa

Mie vaan

Ajattelin sellaista vaan kysyä, että onko jollain samanlaisesta kokemusta, kun polilla on tähystetty nenänielu mutta ei nähty siellä että mistä tulee tämä lima, jota on erittynyt niin kauan kuin muistan vuoden ympäri, ja toki sitten on limakalvot siellä ärtyneet että vertakin tulee. Terveyskeskuksen pika-allergiatestissä kaikki puhdasta, ei näkynyt allergiaa millekään (yleisimmät testattiin eli kotieläimet, jotkut puut ja kasvit, pöly ja mitä siinä nyt oli). Lemmikkejä on ollut, mutta niistä taukoa pitäessäkään ei vaiva helpottanut. Maitoa juon kyllä paljon, joku siitäkin neuvoi luopumaan ja ties mistä muista ruoka-aineista. Eli onko kokemusta kellään? Oletteko löytäneet ratkaisua? Vähän olen jo väsynyt siihen että aamuisin ensitöikseen saa limat kröhiä nielusta pois ja muutenkin aina saisi olla syljeskelemässä.

7

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maito pois
    • sama vaiva

      Sama vaiva minulla ollut nyt lähes vuoden. Pahanmakuista limaa tulee nieluun ja kurkku on ajoittain punoittava ja lievästi ärtynyt. Silmissä joskus ikäänkuin 'sumua', mutta se on ajoittaista. Joskus tulee etovan olon aaltoja. Lääkäri ei ole löytänyt vielä syytä, verikokeet otettu ja poskiontelot kuvattu.

      Lääkäri sanoi että voi johtua sisäilmasta, joten olen kokeeksi vaihtanut työpistettä kuukaudeksi jos se auttaisi, koska työpaikalla haisee ummehtunut haju ja epäilen josko siellä olisi home-ongelmaa.

      Toinen 'epäilyttävä' aiheuttaja on iso saviruukku, jossa minulla on kaksimetrinen limoviikuna. Ruukun pinnalle on tullut valkoista 'jauhoa' joka ilmeisesti on hometta. Vaihdan ruukun muoviruukkuun huomenna ja tietysti uudet mullat. Lääkäri sanoi että mullassa voi olla hometta ja saviruukku päästää sitä ruukun läpi huoneilmaan. Paras ruukku kukille on altakasteluruukku, jolloin mullan pinnalla ei ole niin paljoa kosteutta.

      Kolmas epäilyttävä aiheuttaja voi olla uusi asuinalue jossa asun, koska joka puolella rakennetaan ja kaivetaan maata. Pöly lentää todella paljon, esim. ikkunat ja parveke ovat parissa päivässä pölyn peitossa.

      Alleriatestit ovat tietysti tarpeen mutta voi itse myös yrittää eliminoida mahdollisia aiheuttajia. Allergiaoireet voivat olla todella moninaisia, eivät siis pelkästään nuhaa tai silmien kirvelyä. Lima kurkussa voi johtua myös jostain ihan muustakin ja luin netistä että se täytyy aina lääkärissä tutkia.

    • kikkara54

      Olen astmaatikko ja viimeinen vuosi on ollut runsasta liman eritystä, joka on ollut ainut oire astmasta nykyään. Olen käyttänyt jonkun kuukauden suolapiippua , se on ollut liman poistoon verraton lääke. 3 kertaa päivässä noin 5 min. kerrallaan. toivottavasti auttaa sinuakin .Osta SUOSITTELEN

    • poskiontelo

      Myös poskiontelotulehdus voi aiheuttaa limaneritystä.. Se voi olla kroonisena ja lievänäkin. Itse epäilen että limaneritykseni johtuu tästä.

      • juunokki

        Poskiontelot alkavat reistaamaan jos ärsytys jatkuvaa. Sitte onkin jatkuvassa kierteessä. Mulla olisi kuureja monta kertaa vuodessa mutta en halua menee ohitse itsestään. Panacod auttaa julmettuun kipuun. Reseptilääkkeet ja ainoa mahdollisuus ku ei työpaikalla voi tehrä muutoksiin ja vähentää ärsytystekijöit. Myös neuvottiin tuulettamaan jotta helepottaa hengityst.


    • Etruskit

      Outoa miten asiaan ei ole paneuduttu. Vai onko niin että työntekijät luokitelleen eriarvoisiksi alimpaan kastiin, jota voi sitten syrjiä.

      • turvotus

        Miksi poskiontelon tulehduksen yhteydessä silmien alle tulee karseet silmäpussit ja päänsärky. Silmät on valoherkät. Kuinka kauan tämä kestää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe