"Viitisen veks 2014"

Nasuleena

Tämä ketju on aloitettu 2011 vuoden alussa. Olemme toistemme tuella saaneet viitisen veks, ja käymme täällä silloin tällöin tsemppaamassa toisiamme. Eli yritämme pysyä saavutetussa painossa, tai jopa vähän kiinteytyä tai keventyä.
Eli kaikki uudet ja vanhat "viitisen veks" ryhmäläiset tervetuloa mukaan porukkaan.

Itse olen 49 v ja kuten kaikki tietää, tässä iässä alkaa paino hivuta ylöspäin , jos ei tee jotain. Harrastuksiini kuuluvat koirat, joten ulkoilen ja lenkkeilen niiden kanssa. Mutta tämän projektin myötä, kuuluu myös säännöllinen hikiliikunta mukaan kuvioihin. Pari kertaa viikossa lihastreeniä, pari intervallia ja pari pidempi kestoista liikuntaa. Ja tietty mahtuu mukaan myös niitä päiviä, kun yksinkertaisesti ei jaksa rehkiä.
Olen 170cm ja painan tällä hetkellä 65kg, eli tavoitepainossa.
Syön terveellistä kotiruokaa, lautasmallin mukaan. Ruokavaliooni kuuluu paljon kasviksia ja marjoja. Ja välillä vähän herkkuja.

Kertokaahan muutkin kuulumisianne!

32

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ntitek

      Heippa!

      Mukana ollaan.

      Hyvin olet saanut painon mallilleen, onneksi olkoon siitä!

      Mulla lihasmassa on nostanut vähän painoa, tosin läskiäkin löytyy. Painonhallinta minullakin menossa, vaikka saisi sitä pari kiloa paino pudotakin :-)

      Pitäisi alkaa käymään enemmän taas puntilla ja lenkillä - nyt on aika mennyt ahkerasti crossfitin parissa, kun hurahdin siihen ihan täysillä.

      Palaillaan!

    • Kevätkääryle

      Mukana myös uudessa ketjussa! Elän ruuhkavuosia eikä aikaa itselle ole nimeksikään. Jos haluaa harrastaa liikuntaa, siihen pitää "varastaa" aikaa jostain lasten kuskauksien lomasta. Aina ei jaksa organisoida ja liikkuminen jää. Teen myös kolmivuorotyötä, mikä vaikeuttaa liikkumista osaltaan ja tekee säännöllisistä elämäntavoista mahdottomia. Tässä siis omia lähtökohtiani painonhallinnalle :)

      Ihannepainoni on 52 kg. Pääsin 58 kiloon (-5 kg lähtöpainostani) kun edellisen kerran otin itseäni niskasta kiinni. Vuoden ajan pystyin painoni pitämään kurissa, nyt kesän aikana on vatsamakkarat alkaneet hiipimään takaisin ja tänään päätin, että lomien jälkeen, viimeistään syyskuussa täytyy TODELLAKIN tehdä jokin korjausliike.

      Joten täällä tavataan!

    • Nasuleena

      Hei!

      Mukava kuulla teistä.
      Kesä on haasteellista aikaa painontarkkailun kannalta. Helteellä tulee popsittua jäätelöä, iltaisin grillattua ja välillä joku siiderikin maistuu.
      Ja kunnon kuntoilut tahtovat jäädä vähemmälle, kun itsellä ainakin menee aikaa piha- ja puutarhatöissä.
      Toisaalta on paljon tuoreita vihanneksia ja marjoja tarjolla. Joita yritänkin mahdollisimman paljon puputtaa.

      Nautitaan kesästä ja lämmöstä!

    • lena47

      Moikka,

      olen uusi ja haluaisin niin kuulua tuollaiseen porukkaan ja saada tukea teiltä. Mulla loppuu aina usko painonpudotushommaan, kun tulee pieninkin retkahdus. Kun saisi edes 5 kiloa pois! Näköjään en enää yksin pysty, vaan tarvitsisin tuollaista vertaistukea tähän asiaan. Luonnoltani olen liikunnallinen ja välillä käyn monena peräkkäisenä päivänä kävelemässä, sitten se taa jää ja masennun. Olen 48 v ja painan 86.1 kg(lievä lihavuus)

    • Nasuleena

      Hei lena47, ja tervetuloa mukaan porukkaan!

      Vaikka melko hiljaista täällä tuntuu nyt olevan, mutta varmasti routa porsaat kotia ajaa. Eli lomien loputtua huomataan, että hups mitä vaaka näyttää.
      Ja sitä vartenhan täällä ollaan, jos joku tarvitsee kannustusta projektiin.

      Kyllä kaikilla tulee noita repsahduksia, mutta ei niistä kannata masentua. Ylös, ulos ja lenkille vaan. Millaista ruokaa syöt, eli olisiko siinä jotain parannettavaa?
      Kesällä kun on tarjolla monenlaista marjaa ja vihannesta.
      Käy aina silloin tällöin päivittämässä tilannetta, niin eiköhän me yhdessä löydetä jotain lääkettä painon pudotukseen.
      Tsemppiä projektiin!

    • Laihduttaja 49

      Hei kaikille! Haluaisin minäkin liittyä tähän ryhmään. Olen pituudeltani 171 cm ja painoa löytyy 77,5, kg. Haluaisin pudottaa painoni 70 kg. Ajattelin pudottaa painoani ihan liikunnalla ja katsomalla mitä suuhuni pistän. Herkut yritän jättää minimiin. Tuetaan toinen toistamme niin varmasti pääsemme omiin tavoitteisiimme. Iältäni olen myös 49 vuotta. Punnituspäiväni on torstai. Silloin sitten aina ilmoittelen tuloksiani. Tämän viikon lauauntaina osallistun sukukokoukseen. Siellä varmasti retkahduksia tulee, mutta sitten taas palataan ruotuun seuraavana päivänä. Olen joskus vuosia sitten tiputtanut yli 20 kg vuodessa. Mutta, kun ikää tulee lisää niin painokin sitten lisääntyy.

    • Laihduttaja 49

      Hei! Kävin tänä aamuna sitten vaakalla, ja se näytti painokseni 77,1 kg. No edes hieman laskua viikossa vaikka saisi kyllä enemmänkin laskea. Ehkä tuo painoni laskee sitten paremmin, kunhan nämä helteet loppuvat. Pienin askelin tätä hommaa yritän tehdä. Tänään päiväni on kulunut siivotessa ja tunnin lenkillä olen ehtinyt käymään myös. Huomenna siivousrumba jatkuu. Lauantaina on sitten tuo sukukokous, jossa kaloreita ei lasketa. Kaikkille tsemppiä tähän projektiin.

      • ihan hyvä

        Toihan on ihan hyvä määrä. Suositeltu painonpudotushan on 250- 500 grammaa viikossa. Laihdutus on pitkäjänteistä hommaa.


    • Nasuleena

      Hei kaikille!

      Ja tervetuloa joukkoon Laihduttaja 49, vaikka meillä täällä on nyt melko hiljaistaista.
      Hitaasti hyvää tulee, pysyvät paremmin kilot poissa, kun ei liian nopeasti paino putoa. Ja toki täytyy välillä herkutella, eli hyvällä omallatunnolla sukukokoukseen.

      Nautitaan kauniista kesästä!

    • Ntitek

      Hei!

      Uups, aika kuluu... Pääasiassa olen mennyt painonhallintalinjalla, mutta nyt on suklaan mättäminen lähtenyt täydellisesti lapasesta. Pari kiloa pitäisi tiristää muutaman kuukauden aikana. Suklaa on nyt jäänyt ruokavaliosta :(( joten toivottavasti se alkaa hiljakseen vaikuttamaan.

      Hyis... mitä kelejä. Eipä tuolla lenkkiä juosta eikä tällainen valkoihoinen muuta kuin pala, jos vähän hipiäänsä ulkona näyttää. Eilen treeniin kuului vähän juoksua, mutta se osuus meni kävelyksi ja hölkyttelyksi. Päässä vaan jyskyttää, korvissa vinkuu ja muutenkin tulee huono olo. Ei vaan ole mun ilmojani.

      Koitan tässä juuri lähteä salille vähän tekniikkatreeniä tekemään ennen kuin siellä on 50 lämmintä. Ilmastointi puuttuu.

      En ole ehtinyt käydä uimassa vielä tänä kesänä! Tänään kyllä menen, teen palauttavan aerobisen järvessä :)

      Tervetuloa mukaan Laiduttaja 49! Ei se painon putoaminen heti välttämättä näy. Kun aloittaa liikunnan, nestettä kertyy lihaksiin. Lisäksi nesteet heittelee muutenkin monta kiloa kk aikana. Normaaleilla näkyy yleensä selvästi n. kk päästä mihin suuntaan on lähdössä. Minulla alkaa paino pudota vasta sen ekan kk jälkeen... Suosittelisin ottamaan mittanauhalla mitat, se on luotettavampi mittari kuin vaaka. Vaikka vaaka näyttäisi samaa, voi olla että vyötärö onkin jo monta senttiä kapeampi . Kilo tai pari kk aikana on tosi hyvä tulos!

      Intoa kaikille omaan projektiin!

    • Laihduttaja 49

      Hei jälleen! Tänään taas kävin vaakalla aamusella, ja se näytti painokseni 76,7 kg. Eli 400 grammaa taas lähtenyt viikossa. Olen ihan tyytyväinen tähän tahtiin. Ensi viikolla minulla on tuurauskeikka taas töihin. No ruuat vaan mukaan kotoa, niin selviän tuon viikon varmasti ihan hyvin. Rahaa se aina enemmän tietää, kun tuota tuurausta tulee.

      Lenkkeilyt olen päivittäin ja tehnyt myös vatsalihaksia. Työmatkat aion ensi viikolla kävellä myös amuisin, ja tulen sitten linja-autolla kotiin iltapäivistä.

      Kaikille oikein kivaa loppuviikkoa, ja toivottavasti lämpimät kelit jatkuvat vielä pitkään.

    • Ntitek

      Suklaa on vieläkin pois ruokavaliosta! Olen ylpeä itsestäni :))

      Jatkuu :)

    • Nasuleena

      Heips!

      Hienoa Ntitek, siitä on hyvä aloittaa!
      Itse olen nyt helteillä ottanut aika rennosti, mutta pikkuhiljaa täytyisi ottaa itseään niskasta kiinni.
      Hyvältä kuulostaa myös Laihduttaja 49 vauhti, pysyvät kilot paremmin poissa, kun ei paino putoa liika nopeasti.

    • Laihduttaja 49

      Heippa jälleen! Viikko on hurahtanut tosi pian. Tänään vaaka näytti painokseni 76,4 kg. Eli tas tällekkin viikolle hieman pudotusta. Töissä on ollut aika härdelliä varsinkin tänään. No huomenna vielä töihin, ja sitten ensi viikko taas vapaalla, ja sitten taas töihin. Viikko 34 jälkeen ratkeaa jatkanko vielä tuuraajana tuolla. Haluaisin kyllä jatkaa. Työkaverini toivovat minun jatkavan myös. No katsellaan mitä pomot päättävät.

      On ollut ihan kivoja aamuja kävellä töihin. Illalla en ole sitten enää jaksanut lähteä lenkille. Ensi viikolla lenkkeillen sitten taas enemmän. Kaikille oikein kivaa viikonloppua, ja tsemppiä tähän projektiin teille kaikille

    • trol, trol

      Mun kans tarvii saada viitsen veks, siis laihduttajaa ulos palstalta. Täällä on pelkkiä jojoja epäonnistuneita surkimuksia, eikä ketään kiinnosta vaikeudet painonhallinan kanssa.

      • 15+20

        Lisäks ne ihan oikeesti vielä rapsaa tänne jotain tuloksiaan, siis ketä oikeesti kiinnostaa läskit?


    • Mässy-Maija

      Hei tyypit!
      Kiitos, Nasuleena uuden ketjun avaamisesta :)

      Me aikuiset naiset toki jätämme nämä ikävät nettikommentit omaan arvoonsa, mutta tarkennuksena nyt vielä (olen siis itse ketjun aloittaja monen vuoden takaa) että ihan aikuisia ja normaalipainoisia naisia tässä ketjussa toistensa kanssa kirjoittelee. Emme jojoile tai laihduta - terveys, hyvä olo, kiinteytyminen ja iän myötä hiipivän lihaskadon hidastaminen tässä on meininkinä. Tervetuloa siis mukavat ja samanmieliset tyypit mukaan!

      Siispä, jatketaan touhuja. Kirjoittelen kuulumisia myöhemmin, nyt lähden noukkimaan jokusen mustikan ja sienen! Huomenna alkaa arkinen aherrus.
      Keveitä mieliä ja oloja kaikille!

    • Nasuleena

      Moikka!

      Ja mukava kuulla sinustakin välillä Mässy-Maija!
      Eikä anneta noiden tosiaan häiritä omaa projektiamme, tollasia "reppanoita" mahtuu aina mukaan.

      Minäkin taidan lähteä vadelmia poimimaan!
      Hyvää alkavaa viikkoa koko sakille!

    • Laihduttaja 49

      Hei! Kävin taas vaakalla aamusella, ja sain painokseni 76,6, kg. 200 grammaa tullut lisää tällä vikolla. En silti pidä itseäni läskinä vaikka trolli niin yrittää väittää, että tässä keskustelussa on pelkästään läskejä. Täytyy tuollaisen henkilön kommentit jättää ihan omaan arvoonsa.

      Tämä viikko on sujunut itselläni ihan hyvin. Tänään olen siivoillut, ja huomenna siivousrumba vielä jatkuu. Lisäksi kävin 1 h lenkillä ihan hienossa kelissä. Ensi viikoksi menen sitten taas tuuraajaksi tuonne samaan paikkaan missä olen ennenkin ollut. Ihan kiva päästä töihin jälleen.

      Kaikille oikein kivaa viikon jatkoa, ja periksi emme anna emmehän tämän projektin suhteen.

    • Nasuleena

      Heipsan!

      Ei tosiaan anneta periksi Laihduttaja 49, kyllä se paino varmaan ensi viikolla on taas menossa alaspäin. Mulla ainakin on ihan normaalia, että paino heittelee kuukautiskierron mukaan. Eli voi jopa kilolla heitellä, ja taas palaa takaisin.

      Nyt onkin mukava kuntoilla, kun helteet ovat hellittäneet. Minäkin lähden nyt koirien kanssa pitkälle lenkille!
      Tsemppiä kaikille!

    • Laihduttaja 49

      Heippa! Pari viikkoa on mennyt ihan kivasti. Painoni heittelehtii jonkin verran 75,8 - 76,3 välillä. Lenkkeillyt olen päivittäin edelleen. Lasken kaloreita syömisistäni valion kalorilaskurissa. Se on mielestäni ihan kätevä. Muistaa vain joka päivä siihen laittaa syömisensä. Jos jäätelöä tekee mieleni niin syön mehujään. Siinä on ainoastaan 79 kaloria.

      Minulla tuurauskeikat töihin jatkuvat ainakin toistaiseksi. Ihan kivalta tuntuu tuokin asia. Katsotaan nyt sitten, koska minua tarvitaan seuraavan kerran.

      Oikein kivaa viikonloppua teille kaikille, ja projektimme senkun vain jatkuu, jatkuu....

    • Nasuleena

      Heips!

      Hyvältä kuulostaa suunta, hitaasti mutta varmasti.
      Itsekkin pitäisi taas saada kuntoilut kohdalleen. Kun kesällä ovat jääneet vähemmälle. Eli kiinteytymistä olisi nyt tarkoitus saada aikaiseksi.
      Olen huono lähtemään salille, mutta kotona teen voimaharjoituksia, ja kuntopyöräilen.
      Lenkit teen koirien kanssa, ja paljon hyötyliikuntaa. Piha- ja puutarhatöitä, sekä pitkiä metsälenkkejä sienestäen ja marjastaen.

      Intoa projektiin!

    • Laihduttaja 49

      Heippa! Pitkästä aikaa kuulumsiani. Minulle menee ihan hyvin tällä hetkellä. Painoni oli tänä aamuna 75,5, kg. Ensi viikon maanantaina minulla on jännä päivä. Minulle tehdään pini operaatio tuohon oikeeseen silmääni. Sitten en saa tehdä mitään raskasta kuukauteen. Ihmettelen itseäni, ettei minua jännitä vielä yhtään tuo leikkaus. Voi olla, että jännitys tulee sitten vasta, kun pääsen tuonne sairaalaan maanantai aamuna. Nyt joudun jo tiputtelemaan tippoja kunpaankin silmääni neljä kertaa päivässä tänään ja huomenna. Maanantaista lähtien sitten enää kolme kertaa päivässä eri tippoja tuohon operoituun silmään.

      Lenkkeillyt olen päivittäin. Ensi viikollakin yritän lähteä lenkille heti vain, kun voimat sen sallivat. Kaloreita laskeskelen päivittäin edelleen.

      Oikein kivaa viikonloppua ja myös ensi viikkoa teille kaikille.

    • Nasuleena

      Moikkelis!

      Hienosti tuntuu projekti sujuvan Laihduttaja 49, toivottavasti silmäoperaatio onnistuu myös hyvin.
      Itsekkin olen taas aloitellut kuntoilut oikein kunnolla, kun puutarhahommat alkaa vähenemään.
      Toivottavasti saadaan myös uusia kuntokuurilaisia porukkaan, kun tuntuu olevan niin hiljaista täällä. Ei sitä ihan itsekseen jaksa kirjoitella.

      Tsemppiä projektiin!

    • Mässy-Maija

      Hei!
      Mä olen myös liikkunut nyt pari viikkoa enemmän, jopa muutaman ryhmäliikuntatunnin aloitin pitkästä aikaa. Oon itsekin lähinnä ulkoillut ja hyötylikkunut työmatkat jne, mutta tälle talvelle ajattelin kokeilla tuollaista säännöllistä jumppatuntiakin.
      Syömiset on pysyneet pääsääntöisesti normaaleina (kotiruokaa ja sopivasti herkkuja ja harvakseltaan alkoholia) mutta täytyy nyt syksystä vähän tarkata suklaaostoksia kuitenkin, ettei kovin usein ja isoja määriä ala iltapimeillä uppoamaan :) Ehkä noina "harrastusiltoina" ainakin saan nyt sen verran nautintoa ja hyvää oloa liikkeestä, ettei normiruoan lisäksi suu napsaa pahasti herkuille!

      Pidetään itsemme lämpiminä ja hyvässä tsempissä!

    • Nasuleena

      Moikka!

      Mites projektit sujuvat? Meillä tuntuu tosi hiljaista täällä olevan.
      Itse olen liikkunut ihan kiitettävästi, ja syömiset pysyneet myös ihan normeina.

      Liikunnan iloa kaikille!

    • Laihduttaja 49

      Moi! Pitkästä aikaa kuulumisiani. Silmäleikkaus ja kuukauden huili ohi. Painoni tällä hetkellä 75 kg. Eli pikku hiljaa alaspäin tuo painoni laskee vaikka kuukauteen en ole oikein kunnon hikilenkkiä saanut tehdä. Eilen aloitin sitten taas hieman treenaamaan kahvakuulallani ja tein vatsalihaksia myös. Tänään sama juttu. Tietenkin lenkillä käyn myös päivittäin vaikka nytkin ulkona sataa vettä. Ei tuo vesisade haittaa kunhan pukeutuu sään mukaan.

      Silmäleikkaukseni onnistui erinomaisesti. Tämän viikon keskiviikkona tuli kuukausi täyteen tuosta operaatiosta. Kyllä aika menee nyykään aivan hirveää vauhtia.

      Kaikille kivaa viikonloppua sateesta huolimatta.

    • Nasuleena

      Heippa!
      Kiva kuulla, että silmäoperaatio on mennyt hyvin. Ja painokin on pysynyt hallinnassa. Siitä on hyvä jatkaa, nyt kun saat jo taas kunnolla kuntoillakin.
      Olen myös samaa mieltä, etteivät kelit haittaa, kun pukeutuu sään mukaan. Minä ainakin lähden lenkille, oli ilma mikä tahansa.

      Itse myös lenkkien lisäksi teen lihastreenejä painoilla ja kahvakuulilla, ja ajan kuntopyörällä muutaman kerran viikossa. Kun en viitsi mihinkään saleille lähteä, ja toimii se näinkin kotikonsteilla.

      Hyvää kuntoprojektia kaikille!

    • Mässy-Maija

      Moikka Nasuleena ja muut!
      Lyhyen kevättervehdyksen halusin kirjoittaa. Syömiset suht mallillaan, liikuntaa saisin taas lisätä. Työputken vuoksi jääneet väliin jopa ihan perusulkoilut, mutta nyt taas on tilaa liikkua vähän enemmän. Työputki toi myös stressailua ja jumeja koko kroppaan, opettelen taas rennompaa asennetta ja etenkin niskojen kunnosta huolehtimista.
      Paino on silloin tällöin tarkkailtuna ollut kuudenkymmenen molemmin puolin, kuten jo vuosia. Tänä aamuna käväsin ja lukema näytti 61 kg. Pienin korjausliikkein suuntaa alaspäin. Ettei huomaamatta nouse :)

      Mites muilla menee?

      • Mässy-Maija

        Vielä on ollut tällaista työkiireiden jälkeistä väsähdystä. Ja hirveästi omien asioiden hoitamista, kun nyt teen vain tavallisesti töitä ja aikaa on jäänyt pitkästä aikaa myös kodille, sen juokseville asioille ja hieman taas jo ystävillekin.

        Aikeissa on startata tsemppimeininki ensi viikosta, taidan kokeilla taas jumppiakin pitkästä aikaa. Olen jo lisäillyt salaatteja ja järkevämpiä kotiruokia päiviini, kun on aikaa ja voimia valmistaa kunnollista ruokaa ja (työ)eväitä.

        Mitäpä kuuuu muille?


      • Mässy-Maija

        Hei!
        Tänään pitkästä aikaa kevyt jumppa ja kuntosali. Hyvä minä, tarjoahan kropallesi välillä haastetta!
        Miten muiden kevät ja keventelyt/painonhallinta?
        M-M


    • Mässy-Maija

      Hyvää alkuvuotta!
      Toivottavasti olette kaikki terveinä ja painonhallintakin sujuu ainakin välttävästi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe