Rintamamiestalo

Ei ymmärrä

Miksi joku haluaa asua rintamamiestalossa. Pieniä epäkäytännöllisiä, käsittämättömän rumia, aikoinaan halvalla väliaikaisasunoiksi rakennettuja nitiseviä ja natisevia rotiskoita.

Rintamamiestalot ovat yhtä luotaantyöntävän näköisiä kuin nämä 80-luvun tiilitalorumilukset:
http://www.jukkajoutsi.com/kuva517.jpg

27

4622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jukkajoutsi

      Kaikille ei sitä ymmärrystä ole jaettu. Toivottavasti olet hyvä jossain muussa asiassa, vaikka onkimisessa.

    • Marginaaliporukka

      Rintamamiestalo ei ole arvostettu kuin pienen harrastajajoukon silmissä. Rinntamamiestalot ovat pilalleremontoituja homekatastrofeja.

    • Hyvä talo mun talo

      Kiitos aloittajalle, kun laitoit kuvan mun talosta. Muutkin nökee, kuinka hyvön talokaupan tein.

    • puuuu

      Heh.. vissii asut itse jossain kerrostalon loukossa :D rintamamies talot parhaita, vaihtuu ilma ja ei homehdu kuten nämä nykyajan muovilla pilatut talot

      • Anonyymi

        No ei varmastikaan homehdu. Puutavara kyllästettiin tuohon aikaan kunnon myrkyillä.

        Niitähän myydään romanttisesti mummonmökin hajuisina ihkuina.

        Haju tulee esim. kreosootistä, joka on syöpää aiheuttava karsinogeeni.


    • immal

      Mä en ole ikinä ymmärtänyt näitä jotka ostavat vanhoja rintamamiestaloja. Ensinnäkin kaikissa sähköt on tehtävä uusiksi koska siihen aikaan ei ollut sähkölaitteita niin paljoa kuin nykyään. Toinen putket on pakko tehdä uusiksi
      jos alkuperäiset. Kolmas ne on niin saatanaan kylmiä ja vetosia että ei tulisi
      mieleenkään asua talven yli. Hyviä puolia on yleensä tontit (lue tarpeeksi isoja)
      ja sijainti. Kyllä mielummin asun omassa harkkotalossa.

      • rmasukki

        Osa aivan totta rintamamiestaloon tehdään, siis jopa äärimmäisen suuria remontteja että oikein miettii olisi kannattanut tehdä uusi tönö jos vielä noin paljon remppaa niin varmaan jo osaa uudenkin tehdä:) siis jos tehdään tälläisiä alapohjia uusiksi, eristeen vaihtoja lisäkoolaukset ja jopa kattotuolien vaihtoa talon jatkoineen sitten ne perinteiset rempat salaojineen sähköineen putkineen:).


        Mutta on ne hyvännäköisiä taloja taitavat olla ensimmäisiä taloja mihin on jo mietitty sen ajan käytäntöjä...
        Niin onhan niihin ajansastossa saatettu pilata remontein. Toisaalta jos ihannoi rmtaloa ja haluaa nykyajan tekniikalla rakentaa uuden


    • vaatimattomuus_kaunistaa

      Miksi asunnon pitäisi olla isompi kuin rintsikka? - Meitä asuu viisihenkinen perhe ja hyvin on tilaa. Oikeastaan liikaakin.

      Ollaan kunnostettu maltillisesti ja vanhaa säilyttäen. Vaikka olsikin vähän vetoisampi kuin harkkotalo, niin puulla kun pääasiassa lämmittää, eikä ole liian iso lukaali, niin asumiskulut kohtuullisia ja sisäilma on hyvä ja tervellinen kun ei ole mitään lastulevyjä seinissä.

      Tehtiin muuten autotalli harkoista. Harkoista tehty piharakennus sopii hyvin rintsikan pihaan. On vähän kuin vanha navetta...

      • Ekoloogisin

        nykyajan kertakäyttötuotteet on jo purettu ja rakennettu uudelleen siinä vaiheessa kun ovat rintamamiestalojen iässä.


    • rakentajaehkä

      Se vinolaudoitus oli todella jämäkkä rakenne, tosin itse laittaisin hieman miinusta tähän jos aletaan korjaamaan alajuoksuja...

    • pussyfart

      Monesti näissä on tilat suunniteltu järkevästi vessaa lukuunottamatta.Tilavat huoneet ja korkea sokkeli.

    • Mutzibur

      Sokkelissakin käytetty uittoraudoitusta ja siksi useimmiten jostain aina poikki.Uittoraudoitus oli ennen suosittu.Kylän yhteinen viikatteenterä jota valunaikana uitettiin betonissa ja taas vietiin seuraavalle työmaalle.Oli Laihialla keksitty.

    • jrkk

      Juuri ostin mahtavan rintamamiestyyppisen talon. Onneksi sisäpuolelle ei ole tehty remonttia. Suunnittelu tilankäytöltään paljon parempi kuin uudemmissa ja tontti isompi. Itse remontoimalla tulee paljon edullisemmaksi kuin uusi talo, koska talo on tehty kunnolla perustuksista kattoon.

    • Lötköö

      Taitaa keskustelun aloittaja asua vuokralla.Epäilen kellarikerrosta tunkkainen ilma.Tietysti hometta sitähän on aivan varmasti.Ohuen seinän takana naapuri nai aamuin illoin.no sekös sinua vituttaa.Taitaa olla esinahkas kipee runkkaamisesta.rintamamies talossa ei ole näitä ongelmia.Ja taidat olla sen rappukäytävä ainut häirikkö.Voi olla että olet vanha PIIKA

      • TohtoriFukero

        Lol mitä?! nyt repesin!


    • Uudessaelänyt

      Sisarellani on rintamamiestalo, hankittu n. 1992. Joka paikka on tehty uusiksi, vesikatosta kellariin ja kaikki siltä väliltä. Nyt talon viimein pitäisi olla kuin uusi, vaan kuinkas kävikään..
      Ymmärtämättömyyttään eivät uusineet viemäreitä remonttien (niitä on tehty 20 vuotta) yhteydessä ja nyt se on sitten edessä.. Alustava arvio 30.000 €, joka on mielestäni aika optimistinen. Lopulta käy niin, että piikkaavat myös korjatun kellarin lattian auki ja kaivavat pihan ylösalaisin. Rahaa palaa hirveitä määriä, eikä talon arvo nouse euroakaan.
      Luojan kiitos, ettei aikoinaan puututtu - vaikka lähellä olikin..

    • Jopjop

      Nykyajan taloihin tungetaan kaikenmaailman koneellisia ilmastointeja ja muita jotka edesauttavat homeiden kehittymisen ja lisääntymisen, mutta rintsikassa hyvin suunniteltu ja tehty painovoimainen ilmanvaihto on optimaalinen ihmiselle. Ei pöpöt jyllää. ;) Tilaratkaisut on mahdottoman hyviä yleensäkin, meilläkin "vain" 120 asuinneliötä ja silti tuntuu olevan liikaa tilaa, kun on ruokasalit ja kaikki mukavuudet eikä ollut hinnalla pilattu. Ei rintsikat kaikille sovi, aina jotain pientä nippelijuttua on tehtävänä, mutta eipä käy aika tylsäksi. :) Ja jos aikoinaan hyvin rakennettu niinkuin meillä, ei kattoa tarvinnut suoristaa kuin pari senttiä ja katon rakenteet oli täysin puhtaat. Saapahan myöskin adhd-kakarat juosta pihalla, kun lääniä on enemmän kuin tarpeeksi. :D

    • Anonyymi

      Olen valitettavasti joutunut asumaan rintamamiestalossa viim. 13 vuotta. Voisin toki muuttaa mutta vaihtoehtona olisi kerrostaloasuminen, jota en halua.

      Rintamamiestalot saisi purkaa hevon helvettiin. Suurimmassa osassa on, jos ei näkyviä niin piileviä vikoja, asbestia ym. myrkyllisiä materiaaleja, mm. myrkyllisiä muovimattoja, maaleja. Pahan hajun, liekö hometta, huomaa, kun tulee matkoilta kotiin. Haju tarttuu heti jopa puhtaisiin vaatteisiin.

      Rintamamiestalot ovat syksyllä ja talvella vetoisia. Ikkunoista ja ovista vetää. Lattiat ovat kylmiä, kun eristeenä käytetyt purut ovat painuneet kasaan. Kesän hellekausina taas tukalan kuumia: yläkerrassa lämpötila voi huidella 29 °C:ssa. Kesällä painovoimainen ilmanvaihto ei toimi lainkaan tai kääntyy jopa päinvastaiseksi eli hormista tulee ilmaa sisälle.

      Viemäriputket on jotain valurautaa. No, sehän ruostuu sisäpinnaltaan, jolloin wc-paperi voi alkaa kertyä putkistoon aiheuttaen lopulta viemärin tukkeutumisen. Tästä taas seuraa se, että viemärin sisältö (paskavesi) purkautuu jonnekin muualle eli esim. kellaritiloihin lattiakaivojen kautta.

      Sisätilat ovat epäkäytännöllisiä.
      Rintamamiestalot on rakennettu aikana, jolloin ihmiset hamstrasivat tavaraa ja ruokaa. Nämä talot on tehty lähinnä Nalle Puhille, ei nykyaikaiselle ihmiselle, joka haluaisi tilojen olevan käytännöllisiä, lähinnä oleskelua varten. Tässäkin rintsikassa on yht. 10 erillistä tavaroiden varastoimiseen tarkoitettua huonetta tai tilaa. Kellarikerroksessa 4 kellarihuonetta ja autotalli, yläkerrassa 5 komero- tai ullakkotilaa!!! Kaikki em. tilat kylmiä.

      Vessa-asiat saa hoitaa kaapin kokoisessa wc:ssa, johon ei mahdu edes lavuaaria. Tai jos mahtuu, niin sitten asukkaan tulee olla akrobaatti.

      Lämmitykseen kuluu maltaita per vuosi juuri tuon vetoisuuden takia. Ei tätäkään taloa kannata remontoida. Tulisi maksamaan liikaa, kun paikkakaan ei ole kovin kummoinen. Onneksi trendinä on ollut järjestelmällisesti purkaa sekä nämä rintamamiestalot että 70- ja 80-lukujen tiiliverhotut harakan pesät pois uuden tilalta. Siinä mielessä harmi, että mielestäni talo on sellainen omaisuuserä, jonka kuuluisi kestää käytössä pidempään kuin 50 vuotta. Omakotitalon rakentaminen on suuri ja kallis projekti. Nykyään puretaan jopa 90-luvulla rakennettuja rakennuksia. Mutta minkäs teet, kun ihmisten mieltymykset muuttuu ja tieto rakentamisesta lisääntyy, jolloin nämä vanhat talot ovat auttamatta joko vaarallisia asua tai muuten per*eestä - tämä talo niitä molempia.

      • Anonyymi

        Sitten vielä se juttu, että miettikääpä sitä aikaa, kun olette vanhoja ja raihnaisia. Kulkeminen eri kerrosten välillä voi muuttua mahdottomaksi jo aiemminkin, jos esim. joutuu pyörätuoliin tai jalkaa operoidaan. Rintamamiestaloissa on yleensä pesutilat kellarikerroksessa jyrkkien rappujen päässä. Heti, kun tulee vaikeuksia kävellä omilla jaloilla, loppuu kylpeminen. Tulee ns. lähtö muualle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten vielä se juttu, että miettikääpä sitä aikaa, kun olette vanhoja ja raihnaisia. Kulkeminen eri kerrosten välillä voi muuttua mahdottomaksi jo aiemminkin, jos esim. joutuu pyörätuoliin tai jalkaa operoidaan. Rintamamiestaloissa on yleensä pesutilat kellarikerroksessa jyrkkien rappujen päässä. Heti, kun tulee vaikeuksia kävellä omilla jaloilla, loppuu kylpeminen. Tulee ns. lähtö muualle.

        Säilyttämisen arvoisia rintamamiestaloja on vähän. Yksi niistä on lapsuuskotini. Se onkin rapattu kivitalo, mikä on rintamamiestaloissa harvinaista. Myös pohjakerroksessa on toisenlainen huonejärjestys ruokasaleineen ja eteisauloineen. Talon nyk. omistajapariskunta remontoi talon tyylillä ja tekivät siihen 2-kerroksisen lisäsiiven. Siinä nousi talon arvo ja reippaasti.


    • Anonyymi

      Löydä tästä bulkkiraksaajan tai vastaavilla tiedoilla olevan kommentista viisi virheellistä väittämää:
      "Rintamamiestalot saisi purkaa hevon helvettiin. Suurimmassa osassa on, jos ei näkyviä niin piileviä vikoja, asbestia ym. myrkyllisiä materiaaleja, mm. myrkyllisiä muovimattoja, maaleja. Pahan hajun, liekö hometta, huomaa, kun tulee matkoilta kotiin. Haju tarttuu heti jopa puhtaisiin vaatteisiin.

      Rintamamiestalot ovat syksyllä ja talvella vetoisia. Ikkunoista ja ovista vetää. Lattiat ovat kylmiä, kun eristeenä käytetyt purut ovat painuneet kasaan. Kesän hellekausina taas tukalan kuumia: yläkerrassa lämpötila voi huidella 29 °C:ssa. Kesällä painovoimainen ilmanvaihto ei toimi lainkaan tai kääntyy jopa päinvastaiseksi eli hormista tulee ilmaa sisälle"

    • Anonyymi

      Rintamamiestalot on huomattavasti parempia ja mukavampia kuin uudet homepesät mitkä eivät tuu pariakymmentävuotta kestämään ilman kosteusvaurioita. Rintamamiestalot alkavat toki nyt vaatimaan remontteja iästään johtuen, mutta niiden jälkeen se on todennäköisesti kunnossa taas 70vuotta. Rintamamiestalossa ongelmana varmasti on tuo pesutilojen sijainti jos ei oo isoa kellaria minne ne voi sijoittaa. Tämänkin pystyy ratkaisemaan laajennuksella mitä näkee ainakin täälä Etelä-Pohjanmaalla melko paljon.

      • Anonyymi

        Yhen sukulaisen rintamamiestalossa on kaadettu väliseinä kahden ruokakomeron välistä ja sinne on mahdutettu vessanpönttö, suihku ja paikka pesukoneelle. Eihän tuo mikään iso ole, mutta jos isomman joku haluaa niin laajennus on varmaan aika hyvä vaihtoehto jos tontilla on rakennusoikeutta :)


    • Anonyymi

      Remontoitu rintsikka. Nousee karvat pystyyn jo siitä sanomasta. Yli90% väärin tehtyjä. Laminaattia ja lateksia. Sisäpuolella lisäeristys. Kissanluukut kiinni kesät talvet. Ne jos mitkä ovat homepommeja. En tohtisi edes kyläillä kun kotiin palattuani vaatteet haisee homeelle. Rumiakin ovat. Mutta edullisia jos ei ole varaa kunnolliseen

      • Anonyymi

        Niin puhut huonosti remontoidusta rintsikasta? Rintsikat on tehty toimimaan tietyllä tavalla josta nykyihmisillä ei tunnu olevan hölkäsen pöläystäkään vaikka TIETOA on saatavilla.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Onpa tosiaan hirveän näköinen rintamahenkilötalo!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe