Kuvaatko tutun häissä

galluuppi

hääkuvauksissa yrittäjät on työnnetty sivuun ja pimeä työvoima (sukulaiset ja tutut) on vallannut markkinat. Morsiamille siis verotarkastus hääpäivänä.

Kuvaatko myös sinä pimeällä satasella kaverisi häät ?

51

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gallluup

      Ilmaiseksi menee, jos kaveriksi ihmistä kutsun.
      Voin pistää verottajalle lapun tästä, mutta kun ihmistä saa lahjoa verottomasti suuremmillakin summilla, joten pimeitä ovat vain kysymyksesi.

    • Olen kuvaillut ystävien ja lasten kahdessa sukupolvessa juhlia ja muita tilaisuuksia ihan talkoo hengessä. Normaalipalkkion ollessa pullakahveet jotka tosin saisin kuvaamattakin.

      Minulle kuvaus on harrastus ei ammatti.

      On minulla satasia OP:n kassaholvissa vaan en ole koskaan käynyt katsomassa ovatko ne pimeitä vai loistavatko siellä hyllyllä kun verot on maksettu?

    • Pimeä kuvaaja

      Elokuussa tulee kuluneeksi neljä vuosikymmentä siitä, kun talutin elämänkumppanini alttarille. Khranviraston toimituskappeliin kutsuttiin läsnäoleviksi molempien vanhemmat. Yksi sisaristani työntyi väkisin mukaan – häät eivät kuulemma olleet pätevät, ellei hänkin saanut olla todistamassa vihkimistä. Entäpä valokuvaus? Homma ratkesi sillä, että työnsin senaikaisen filmijärkkärini morsiameni veljen kouraan ja kerroin, mistä napista pitää painaa. Lankomies siis joutui olemaan läsnä vihkitoimituksessa ”viran puolesta”. Muut läheiset odottelivat muualla pääsemistä juhlimaan tapausta venematkan takaisella korpimökillä.

      Ihan riittävän hyviä vihkiäiskuvia tuli meidän tarpeisiimme (kehitin ja vedostin kuvat itse) ja liittomme on yhä kasassa. Kuvaaja tyytyi samoihin häätarjoiluihin kuin muutkin ja verottaja sai tyytyä nuolemaan näppejään.

    • höpöä

      Yrittäjät ovat hinnoitelleet itsenä sivuun, ei niitä kukaan ole työntänyt?

      • 13 7

        Valitettavasti asia on enemmänkin niin, että (muillakin aloilla) tämän maan politiikka on painanut itsensä työllistävät microyrittäjät melkoiseen ahdinkoon, Kortisto houkuttaa minuakin (en siis ole valokuvaaja, vaan muun alan microyrittäjä) Toistaiseksi on vielä sinnitelty alle minimipalkan, kohta 30 vuotta, mutta kyllä houkuttais päästä niistä veroeuroistakin omansa syömään.

        Aloitus taas sen sijaan kuulostaa tosi naivilta. Jokaisen itseään kunnioittavan ammattikuvaajan tulisi tajuta se, ettei juuri kameran hankkinut harrastelija syö hänen leipäänsä.


      • Nikkoristi

        Miksiköhän? Kun laskutat vaikkapa satskun niin siinä on mukana 24% alvia. Sitten kulujen jälkeen satkun lopusta kun maksat palkkasi, niin siinähän on normiverojen lisäksi 24,8% yrittäjäeläkemaksua, Paljonko tässä meidän systeemissä sen valokuvaajan pitäisi laskuttaa päivän keikasta jotta päsisi edes minimipalkoille?


    • sivuun ja pimeä

      Kukaan ei kuvanne pimeällä satasella, vaan sukulaiselle ja ystävälle kuvataan häälahjana. Satasesta tulee vain paha mieli eikä se kata edes kuluja eikä sillä ole mitään merkitystä verotuksessa.

      En tunne yhtään harrastelijaa joka olisi työntänyt yrittäjän sivuun. Jos niin on tapahtunut niin sen on tehnyt kameroiden valmistaja (digiaika).

      Tunne monta harrastelijaa joka pelkää muiden rikastuvan ”pimeillä” kuvauskeikoilla ja haaveilevat itsekin sellaisista.

      Kateellisia verovouhottajia riittää jokaiseen mitättömään pikkuasiaan, mutta ns. veroparatiiseja taas suositaan ”välttämättömänä pahana”.

      Näitä valituksia kirjoittaa ilmeisesti ne joita ei pyydetä edes lähimmän sukulaisen häitä kuvaamaan.

    • 920

      Kuvasin juuri erään hääparin studiossa ja kysyin morsiammelta että onko heillä kirkossa ja juhlapaikalla kuvaaja. Kuulemma oli joku harrastajakuvaaja jolla on oikein järjestelmäkamera.

      Okei totesin....ja häät meni.

      Morsian soitteli jälkeenpäin että voisiko näille kuville tehdä jotakin, kun ovat niin huonoja. Sanoin että kyllä niille jotakin voi, mutta vähänhän se maksaa jotakin kun toisen huonosti kuvaamista pitää yrittää tehdä edes siedettävää.

      Morsian oli surullinen, olis pitänyt ottaa ainakin kirkkoon ja ehkä juhlapaikallekin ammattikuvaaja...harrastelijan kuvat olivat niin karmeita.

      • Kuulemma oli

        No miksi ne sinulta kyselee jos ammattikuvaajaa tarvitaan?
        Miksi teeskentelet ammattikuvaajaa täällä harrastelijoiden keskustelupalstalla?

        Jos tuo olisi totta, että morsian on surullinen joidenkin kirkossa otettujen kuvien takia niin teidän kummankin kannattaisi hakeutua hoitoon.

        Kaltaistesi ammattikuvaajaa teeskentelevien ottamat kuvat on yleensä surkeampia kuin rehellisten harrastelijoiden.

        Tuo ”Kuulemma oli joku” kertoo enemmän sinusta kuin siitä jöka oli kuvaamassa.


      • dfwgfgwevgf

        Sehän riippuu harrastajasta.
        Eräs ammattkuvaaja kertoi, millaista hänen työnsä oli, kun joutui tuntemetomalle kuvausalueelle.
        Valaistus oli mitä sattui ja kuvien värit tuli sen mukaiset. Valaistus ja ennen kaikkea tekstiilien käyttäytyminen ko. valossa olisi pitänyt tutkia etukäteen.

        Eräälle sukulaiselle kävi niin, että hän kuvasi kotonaan (täys sunnuntaikuvaaja).
        Asunnon vihreä kalustus oli kopioissa muutettu ruskeaksi!
        Ammattityötä.


    • 920

      Karmeat kuvat oli otettu kirkossa ilman salamaa, vastavaloon, huonoilla rajauksilla eikä kuvakulmiakaan oltu valittu huolella. Kaikki kuvat olivat rutkasti alivalottuneita JPEG-kuvia.
      Kirkkoon tulo ja lähtökuvat olivat osaksi takatarkenteisia ja liike-epäterävyyttä kaikissa.
      Juhlapaikalla otetuissa ulkokuvissa oli taustalla liikennemerkkejä ym. ylimääräistä. Kuvaaja ei ollut osannut valita kuvauspaikkaa kunnolla eikä osannut kiinnittää huomiota taustaan.

      • oli taustalla

        Olet palstan surkein valehtelija.


      • 920
        oli taustalla kirjoitti:

        Olet palstan surkein valehtelija.

        Varmaankin olen, en osaa valehdella vaan kirjoitan totta.

        Moni muu näköjään osaa valehdella niin, että itsekkin luulevat kirjoittavansa totta.


      • Kuvasin tänään velipojan tyttärentyttären rippijuhlia noin 180 kuvan verran. Niistä valitsin 75 kpl eteenpäin toimitettavaksi. Osa oli otettu lyhyenä sarjana jolloin saatoin valita sen jossa päivänsankari oli eniten edukseen.

        Tarjottiin ruokaa ja päälle kakkukahveet mutta en aio ilmoittaa verottajalle. Olisin nuo tarjoilut saanut ilman kuviakin.

        Kivaahan se on nättejä flikkoja kuvailla, ihan vanha ukkokin alkaa nuortumaan!


      • valehdella niin
        920 kirjoitti:

        Varmaankin olen, en osaa valehdella vaan kirjoitan totta.

        Moni muu näköjään osaa valehdella niin, että itsekkin luulevat kirjoittavansa totta.

        Arvaa mitä mieltä me valokuvauksen harrastajat olemme huijarista joka esiintyy harrastajien keskustelupalstalla ammattilaisena?

        Tuo itsekkin luuleminen saattaa pitä hyvinkin paikkansa sinin kohdallasi


      • 920
        valehdella niin kirjoitti:

        Arvaa mitä mieltä me valokuvauksen harrastajat olemme huijarista joka esiintyy harrastajien keskustelupalstalla ammattilaisena?

        Tuo itsekkin luuleminen saattaa pitä hyvinkin paikkansa sinin kohdallasi

        Voi kauhistus.


      • 911
        920 kirjoitti:

        Voi kauhistus.

        Tuupakkaa keskustelun kakkelit puhelimiin, jos toi 920 niihin liittyy. Se on sit vissiin ammattilaisten uusi kamera.


    • harrastaja putkari

      En kuvaa ystävieni häissä. Haluan säilyttää heidät ystävinäni.

    • Räpi

      Jos kuvat on otettu jpeginä ja etenkin jos niissä on liike-epärerävyyttä, peli on aika valmiiksi pelattu. Jpegiä voi säätää kovin rajoitetusti. Liike-epäterävyydelle ei voi tehdä käytännössä mitään erityistä!

      Harrastelijoissa on paljon kuvaajia jotka kyllä hallitsevat kuvansäädöt yhtä hyvin kuin ammattilaiset, kuvansäätöohjelmia on jokaisella vakavasti kuvaamista harrastavalla asiaankuuluva valikoima.

      Ammattilaisuus valokuvauksessa keskittyy nykyisin painotetusti studiotyöskentelyyn, studio puuttuu amatööriltä - liekö kaikilla "ammattilaisillakaan" käytössään studiota?

      Ammattikuvaajat alkavat tänä digikuvausaikana olla katoava luonnonvara, lehtitalotkin pistävät hyviä ammattikuvaajiaan kilometritehtaalle ja houkuttelevat amatöörinäppäilijöiltä kuvia tarpeisiinsa puoli-ilmaiseksi. Hienoa saada kuva omalla nimellään johonkin julkaisuus, se rittää palkkioksi. Taso ja laatu tosin kirjavoituu radikaalisti mutta raha ratkaisee. Niin se menee!

      Ystävät ja sukulaiset ovat kautta aikojen ottaneet kuvia eri tilaisuuksista, tietenkin maksutta.Perinne tulee jatkumaan koko ajan voimistuen kameroiden kehittyessä ominaisuuksiltaan ja hintojen halvetessa.

      Kodak ei ole enää valokuvauksen synonyymi!

    • kalliit häät halvat?

      Joo kyse voi olla siitäkin et kuka kuvaa ja millä kuvaa sekä missä kuvaa ei ehkä
      niinkään hinnasta tai veronmenosta?
      Sanotaan nyt niin vaikka et kaikista ei oo kuvaajaksajiksi vaikka he siltä näyttäs sekä vaikuttas
      ja jälkikäsittelyssä voi olla vaikiaa?
      Kalliit häät halvemmat erot?

      • vaikiaa?

        ”… vaikka he siltä näyttäs sekä vaikuttas”
        —juuri noin se menee. Osaavan ei tarvitse esittää valokuvaajaa eikä todistella olevansa ammattilainen.

        Minua harmittaa, että liian moni taitava ammattilainen ei osaa pukeutua tilaisuuden edellyttämällä tavalla. Viimeksi näin vihkitilaisuudessa ammattikuvaajan alttarilla kyynärpäiden kohdalta rikkinäinen villapaita päällä ja parkkujen takamuskin puhki.

        Kuvat oli erinomaisia mutta tavoissa olisi ”kuvankäsittely” tarpeen.


      • Hyvä kuvaaja
        vaikiaa? kirjoitti:

        ”… vaikka he siltä näyttäs sekä vaikuttas”
        —juuri noin se menee. Osaavan ei tarvitse esittää valokuvaajaa eikä todistella olevansa ammattilainen.

        Minua harmittaa, että liian moni taitava ammattilainen ei osaa pukeutua tilaisuuden edellyttämällä tavalla. Viimeksi näin vihkitilaisuudessa ammattikuvaajan alttarilla kyynärpäiden kohdalta rikkinäinen villapaita päällä ja parkkujen takamuskin puhki.

        Kuvat oli erinomaisia mutta tavoissa olisi ”kuvankäsittely” tarpeen.

        Siis taitava valokuvaustaiteilija" häissä kuvaamassa?
        Ite en olis kovinkaan pettynyt.
        Pukeutukoot kuten huvittaa kunhan ala ei vitsaileen.


      • Verkkarit ok?
        vaikiaa? kirjoitti:

        ”… vaikka he siltä näyttäs sekä vaikuttas”
        —juuri noin se menee. Osaavan ei tarvitse esittää valokuvaajaa eikä todistella olevansa ammattilainen.

        Minua harmittaa, että liian moni taitava ammattilainen ei osaa pukeutua tilaisuuden edellyttämällä tavalla. Viimeksi näin vihkitilaisuudessa ammattikuvaajan alttarilla kyynärpäiden kohdalta rikkinäinen villapaita päällä ja parkkujen takamuskin puhki.

        Kuvat oli erinomaisia mutta tavoissa olisi ”kuvankäsittely” tarpeen.

        "Minua harmittaa, että liian moni taitava ammattilainen ei osaa pukeutua tilaisuuden edellyttämällä tavalla."

        Paras mitä olen kuullut on sininen verkkapuku kirkossa vihkitilaisuudessa...


      • Canonisti minäkin
        Verkkarit ok? kirjoitti:

        "Minua harmittaa, että liian moni taitava ammattilainen ei osaa pukeutua tilaisuuden edellyttämällä tavalla."

        Paras mitä olen kuullut on sininen verkkapuku kirkossa vihkitilaisuudessa...

        Tämä on yleisempi ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa. Ongelman lähteenä on koti. On lapsia, joille ei hankita edes rippipukua! Siitähän sosiaalistumisen ja aikuistumisen pitäisi alkaa.

        Koulua saa käydä verkkareisa, mikä kaikkialla muualla Euroopassakin olisi suuri loukkaus. Kevätjuhliin yläluokkalainenkin saa tulla vaikka farkuissa, ilman että rehtori heittää tuollaista hulttiota ulos juhlasta, mikä kaikkialla muualla olisi itsestään selvyys.

        Musta puku, valkoinen paita, hillitty solmio ja hyvin kiilotetut kengät ovat itsestään selvyys ammattitaitoisella kuvaajalla häissä. Tässäkin on kyse siitä, osaako kuvaaja ammattinsa.


    • rehellinen taikamies

      Itte palkkaisin ammattitaikurin häihin taikomaan valokuvista hyvännäkösiä ja morsi-immestä nätin kaikissa kuvissa (mahdollisesti myös sulhasesta komean) samalla
      hän vois taikoa muutamia viienkymmenen euron seteleitä viisisatasiksi?
      Ja laskun alvin veke?

    • Lucrezia

      Ystäville kuvaan joskus lahjaksi, muilta otan palkkion (olen ammattikuvaaja). Kummasti tuo "ystävien" määrä vaan tahtoo lisääntyä aina hääsesongin alla, ei tajuta että vaikka olemme tavanneet jonkun kumminkaiman pihajuhlissa niin se ei tee meistä ystäviä enkä sillä perusteella kuvaa ilmaiseksi.

      • vaan tahtoo

        Jos täällaisella puhastelijoiden palstalla joku ilmoittaa olevansa ammattikuvaaja niin:
        – uskooko siihen joku, edes satunnaisesti tänne eksynyt
        – uskooko ilmoittaja itse olevansa ammattikuvaaja
        – voiko jonkun ammattikuvaajan mielentila olla niin heikko, että on tultava tänne rehvastelemaan
        – jos kuvittelee kumminkaiman pihajuhlissa ”ystäviksi” niitä jotka pyytävät kuvaamaan ilmaiseksi niin missä on vika
        – kannattaisiko käydä terveyskeskuksessa hankkimassa lisää ”ystäviä”.


      • 920

        3 tyttäreni häät oon kuvannut ilman maksua, mutta kaikilta sukulaisiltakin olen veloittanut. Häälahjat ovat eri juttu.
        Ystävät ovat jo aikoja sitten menneet naimisiin..tai sitten eivät menekkään, joten kuvaamista en ole koskaan lahjaksi antanut.

        Eivät sukulaiskirvesmiehetkään lahjaksi ole mitään rakentaneet, aina niille on rahalla maksettu, miksi valokuvaajan pitäisi töitään ilmaiseksi tehdä?


    • Sekä tuttujen

      Että sukulaisten häissä, tietenkin.
      Tottahan kavereita pitää auttaa.
      Ihanko moukkia olette jos ette suostu sen vertaa auttamaan että voisi kuvia ottaa vaikka harrastaa kuvaamista.

    • ...Elämä on.

      Hei, sinä kun olet noin pätevä kuvaaja, voisitko kuvata meidän häämme.

      Hei, sinä kun olet noin pätevä ATK-osaaja, vositko katsoa mikä meidän tietokonetta vaivaa.

      Hei, sinä kun olet ammatiltasi siivoja. Voisitko auttaa meitä siivouksen kanssa.

      Hei, sinä kun olet hyvä lääkäri. Voisitko katsoa mikä tauti meidän perhettä vaiaa.

      Hei, sinä kun olet taksikuski. Voisitko olla meidän känniläisten kuskina juhannuksena.

      jne.

      Kuka tekee mitäkin ilmaiseksi ja mitäkin rahasa.

    • Siinäpä se

      Harrastus on harrastus ja sitä tehdään koska se on hauskaa, ei sen takia että siitä saisi rahaa.
      Työtä taas tehdään jotta saataisiin rahaa, vaikka se työ ei välillä niin hauskaa olekaan.

      Hyvää harrastetta ei kannata pilata rahalla, se kun alkaa pian tuntua työltä.

      • tosi on, kop

        tästä ei ollut tässä kyse...

        lama-ajan kuutamokeikkailijat työntävät Suomea suohon yhdessä muiden "harrastajien" kanssa


    • siihen ei satsata

      Vertaisin hommaa vähän siihen et "soitatko tutun häissä"?
      Siellä kuulee nimittäin semmoisia "ammanjööri harrastelija kokoonpano bändejä"
      Jotta kun "ammattilainen" maksaa hirveesti eikä kerkii tulla mutta
      kuullostaakin ihan erilaiselta?
      Oha suvussa (ilmaisia) soittajia? Tai vähän jotain sinnepäin?
      Hääbudjetissa kaikki muu saa usein maksaa älyttömiä mutta kun viimesenä tilataan
      muusikoita ja kuvaajia ollaan harrastaja talkoolaisia haalimassa ammattilaisten hommiin tai mikä pahinta ammattimieheltä kyselemässä?

    • jotaintällaistapakko

      Ongelmaan on mm. yksi parempaan suuntaan antava ratkaisu:
      - valokuvaajan ammattinimike suojatuksi

      - valokuvaajan ammattinimikettä saa käyttää vain koulutettu ja tutkinnon suorittanut kuvaaja, siirtymäkausi tähän esim 2 vuotta, näin ehtii tutkinnon läpiviedä vain näyttöön osallistumalla läpihuutojuttuna vankalla ammattitaidolla vanhemmatkin pitkään alalla toimineet kuvaajat

      • vain koulutettu

        Todella typerää. Ei ole harrastajien vika, että ammattilaiset on laadussa kilpailukyvyttömiä ja hinnoitelleet itsensä markkinoilta.
        Vanhat kalkkikset ei ansaitse mitään erikoiskohtelua pätevöityä ilman alan ammattikoulutusta.

        Ystävän häät on harrastajalle kiva tilaisuus päästä mittaamaan osaamistaan.
        Minusta opettaja-ammatit on ainoita joita pitäisi suojata ettei kaikenmaailman kristakiurut voisi esiintyä opettajina ja opinto-ohjaajina.


    • jotaintällaistapakko

      Tiedoksi että ammattitutkintoon liittyvä näyttökoe ei vaadi koulutusta jos tarvittava tieto on jo olemassa.
      Mahdollinen täydennyskoulutus on taasen toinen asia, sitä tarvitaan alalla kuin alalla kehityksen mukana pysyäkseen.

      Tiedoksi myös että jos puhutaan harrastamisesta, harrastaja harrastaa ei antsaitse kuvauspalveluilla, silloin ollaan jo sivutoimisella ansiolla eikä harrasteta.... harmaalla alueella.
      Vain harmaan alueen kannattaja voi olla noin innokas puolestelemaan moista mitä edelläkin on kirjoitettu.

      Hääkuvaukset kannattaa jättää ammattilaisille ja mennä sitten opetushallituksen alaisiin näyttöihin jos kerta näyttämisen tarve joka puhuu, näin on näyttämisen tarpeesta jotain hyötyäkin.... ja jättää ne kaupalliset kuvaukset siksi aikaa jo alalla toimiville.
      Portfoliot ovat ammattikuvaajilla julkisesti netissä, asiakkaana on helppo karsia ne mainitsemasi laaduttomat hääkuvaajat pois ja löytää oman tyylinen kuvaaja.
      Turhaa sananhelinää on nuo mainitsemasi laaduttomat ammattilaiskuvat jne siis täysin.

      Ammattialana säilyäkseen toivottavasti vihdoin lähitulevaisuudessa tapahtuu konkreettisesti jotain mullistavaa... sitä odotellessa.

      • mullistavaa...

        Tarkoitatko, että jokin osaamisessa muuttuu jos suorittaa näyttökokeen?
        Jos käyn kuvaamassa kaverieni häitä ennen ja jälkeen näyttökokeen niin miten mullistavan kokeen suorittaminen näkyy kuvissa tai missään muussakaan?
        Jos ammattikuvaaja kadehtii harrastajia niin vika on ammattilaisen päässä ei harrastajassa.
        Jos harrastaja ansaitseen kuvaamisella niin silloin vika on ammattilaisten työ hinta-laatusuhteessa. Jos harrastajalle korvataan vain kulut niin silloin ei ole kysynys ansaitsemisesta.


      • myllistävää...
        mullistavaa... kirjoitti:

        Tarkoitatko, että jokin osaamisessa muuttuu jos suorittaa näyttökokeen?
        Jos käyn kuvaamassa kaverieni häitä ennen ja jälkeen näyttökokeen niin miten mullistavan kokeen suorittaminen näkyy kuvissa tai missään muussakaan?
        Jos ammattikuvaaja kadehtii harrastajia niin vika on ammattilaisen päässä ei harrastajassa.
        Jos harrastaja ansaitseen kuvaamisella niin silloin vika on ammattilaisten työ hinta-laatusuhteessa. Jos harrastajalle korvataan vain kulut niin silloin ei ole kysynys ansaitsemisesta.

        tarkoitatko, että et ymmärrä luettua?


      • ymmärrä luettua?
        myllistävää... kirjoitti:

        tarkoitatko, että et ymmärrä luettua?

        Tarkoitan, että et ymmärrä mistä on todellisuudessa kysymys.

        Kuvaamasi kaltainen vääryys rehottaa paljon vakavampana ns. seksikaupassa ja siihen liittyvässä ihmiskaupassa.
        Tavaran myyjillä ei ole Suomessa suojattua ammattinimikettä, ei ammattitutkintoa eikä virallista näyttökoetta. Alan harrastajien pyörinee miljoonia kertoja suurempia summia kuin valokuvauksen harrastajilla. Elli Bidée (vähemmistövaltuutettu) on suorastaan hätää kärsimässä.


    • Mielellään en lähde kuvaajaksi kenenkään juhliin, mutta mikäli pyydetään en kieltäydy. Mieluummin juhlin juhlat vieraana kuin kuvaajana.Talkoona on aina kuvaukset mennyt ja tulee vast edes menemään.

      Minulle valokuvaus on vain harrastus. En tee sitä rahasta edes vähäisessäkään määrässä.

    • osaava

      En

      • Super Major

        Vaikka kuinka hyvä harrastajakuvaaja olet, yritä kiemurrella irti kuvaustehtävästä. Siinä kuvaajan osalta kyllä häät pilalla, kun täytyy kytätä sopivia hetkiä ja kuvakulmia, valoa ja liikettä ym.


      • kiemurrella
        Super Major kirjoitti:

        Vaikka kuinka hyvä harrastajakuvaaja olet, yritä kiemurrella irti kuvaustehtävästä. Siinä kuvaajan osalta kyllä häät pilalla, kun täytyy kytätä sopivia hetkiä ja kuvakulmia, valoa ja liikettä ym.

        Mullakin häät menee ihan pilalle kun tulee syötyä ja juotua aivan liikaa. Kotimatkalla pitää kiemurrella kävellessä.


      • *Semi-pro
        Super Major kirjoitti:

        Vaikka kuinka hyvä harrastajakuvaaja olet, yritä kiemurrella irti kuvaustehtävästä. Siinä kuvaajan osalta kyllä häät pilalla, kun täytyy kytätä sopivia hetkiä ja kuvakulmia, valoa ja liikettä ym.

        Juuri noin, jos olet ykkös-hääkuvaajana niin se sitoo vihkiäisistä loppuun saakka. Ainoa breikki joka itselle on tullut vastaan on juhla-aterian yhteydessä sen jälkeen kun hääpari on aterianoutonsa tehnyt. Aterioivat ihmiset eivät ole kiitollisinta kuvattavaa ja ei edes kukaan halua kuvia joissa lapetaan ruokaa suuhun kasvot mutkalla tai haarukka suussa. Viimeksi hääpaikka oli viimeistä sijaa myöten varattu mutta kuinka ollakaan kuvaaja oli sijoitettu pöytäkarttaan ja kaasot suorastaan kävivät patistamassa aterialle ryhtymisestä.
        Kyseessä oli sinänsä tuttu toimeksiantaja mutta sen verran etäinen että jo lähtökohtaisesti rahallinen korvaus oli selvillä muttei tarkkaan sovittu.

        *Semi-pro =kahdesti maksettu


    • 1000€ + alv thnx!

      Pääasiassa, kaikki he, jotka menevät naimisiin, ovat kyllä riittävän rikkaita hankkiakseen ammattikuvaajan, tai kuvaamaan itse läskiperseensä, jotta mä en ainakaan ala.

      • semi-pro*

        -
        -
        -
        Millaisen setin lupaat tehdä tuolla tonnilla, aamu-valmisteluista yöhön vai rajatumman?
        Itse rajaisin tonniin vihkimisen, hääjuhlan, potretit jne. Jos kampaamojutskat jne tulevt mukaan niin itsellä ei sovi tonniin.


        --
        -
        -
        -
        -
        -
        -
        -
        -
        -
        -



        *semi-pro = kahdesti maksettu


      • 1000€ + alv thnx
        semi-pro* kirjoitti:

        -
        -
        -
        Millaisen setin lupaat tehdä tuolla tonnilla, aamu-valmisteluista yöhön vai rajatumman?
        Itse rajaisin tonniin vihkimisen, hääjuhlan, potretit jne. Jos kampaamojutskat jne tulevt mukaan niin itsellä ei sovi tonniin.


        --
        -
        -
        -
        -
        -
        -
        -
        -
        -
        -



        *semi-pro = kahdesti maksettu

        "Millaisen setin lupaat tehdä tuolla tonnilla, aamu-valmisteluista yöhön vai rajatumman?"

        -jotta mä en ainakaan ala.

        Jotta siis, en ajatellut tehdä mitään.
        Korkeintaan poksauttaa unelmasäleikködooriksen, jos se aamulla on vielä sen näkönen, että pystyy, jos se aamusta tai illasta on kiinni nääs nääs nääs


    • itse itsellä

      ei sovi tonniin.
      Mistä se kertoo, että joku on ”itse”
      – itsellä on FX
      – itseä ei haittaa
      – itse olen valokuvaaja
      – itsellä on Nikon
      – …

      • ommoo hommoo

        itse itsellä
        .....oma zoom putkella


      • itsekin
        ommoo hommoo kirjoitti:

        itse itsellä
        .....oma zoom putkella

        itse rajaan aina kuvat zoomilla kun en itse viitsi mennä lähemmäksi itse kohdetta.


    • Väärävalinta

      Tapahtuma menee pilalle kun ottaa epäluotettavan kuvaajan, kuten Adamant Media Ky, Jari Kohonen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe