Pikaruokaa kotona

hätänen kokki

Mitä pikaruokaa duunaat kotona?
Mulle se on aamun munakas tai sit iltapäivän hätäisesti kyhätty kiinalainen tai pasta. Nää on just sellasii 5 min - viimeistään alta vartin pöytään juttuja. Onko muilla mitä? Reseptejä tai muita ohjeita? Ja kierretään nyt pakasteet ja mikroeinekset kaukaa.

12

1091

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omat soossit

      Keitän täysjyvänyydeleita sen 3 minuutin ajan, laitan kaikki mausteet mitä pakkauksessa on mukana. Lisään niihin pakasteherneitä sopivan määrän (kypsennän ne mikrossa samalla kun nuudelit kypsyvät).

      Näin kesällä nautin tomaatti-basilika-voileivistä: tumma paahdettu leipäsiivu, levitettä, tomaattisiivuja, punasipulia, mozzarellasiivuja ja basilikan lehtiä.

      Kasvisriisisekoitusta ja katkarapuja pannussa voissa paistettuna ja sopivasti maustettuna sitruunanmehulla, yrttisuolalla, pippurilla ym.

    • nopee kokki

      Purkkihernekeittoa lantrattuna vedellä ja kevytkermalla, maustettuna sinapilla ja meiramilla.

      Lämpimät voileivät sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.

      Meetvurstisiivuja mikrossa (alla ja päällä talouspaperia joka imee liian rasvan).

      Puurot ja vellit.

      • tark kana

        "Meetvurstisiivuja mikrossa (alla ja päällä talouspaperia joka imee liian rasvan)."

        Tuossa kannattaa olla tarkkana, ettei paperi syty kuuman rasvan takia tuleen. Paperi kun syttyy niinkin matalassa lämpötilassa kuin 233 astetta. Laardi vasta 260:ssä celciuksessa.


      • sinappi ja makkara
        tark kana kirjoitti:

        "Meetvurstisiivuja mikrossa (alla ja päällä talouspaperia joka imee liian rasvan)."

        Tuossa kannattaa olla tarkkana, ettei paperi syty kuuman rasvan takia tuleen. Paperi kun syttyy niinkin matalassa lämpötilassa kuin 233 astetta. Laardi vasta 260:ssä celciuksessa.

        Saat olla tarkkana myös jos paistat makkaraa saunanuunissa. Makkara saattaa syttyä ja palaa mustaksi, mikä on antaa tietyn maukkauden vaikka on hyvin epäterveellistä.


    • Juntti.

      Pätkä hk:n sinistä mikroon ja minuutti-pari. Se on siinä. Sinappia kyytipojaksi. Nam.

    • lihansyöjä

      Jäävuorisalaatti - kurkku - paprika - kirsikkatomaatti - oliivi. Palasiksi ja sekaisin. Protskuksi kinkkua tai kanaa, juustoa kuutioina, jos löytyy. Basilikanlehtiä ja nopee vinaigrettekastike pintaan. Alle 5 minuuttia.

    • metsäläinen.

      Lihapiirakka lämmitettynä, mausteiksi ketsuppia ja sinappia.

      Jos aikaa vähän enemmän, niin voi paistaa kananmunan lihapiirakan väliin, tai kuumennettu nakki lihapiirakan väliin, mausteita maun mukaan.

      Myös kurkkusalaatti sopii lihapiirakan mausteeksi.

      Ei niin perin terveellistä, mutta herkullista ja täyttävää.

    • makaronimies

      JUUSTOMAKARONI

      Keitä haluamasi määrä tavallista makaroonia. Valuta ja huuhtele.
      Raasta haluamaasi juustoa reilusti, makuasia ihan miten juustomaista ruoasta haluat (emmental/kermajuusto/cheddar, ihan mistä tykkäät..)
      Laita kattilaan keitetyt makaroonit, juustoraaste, kunnon loraus maitoa, nokare voita/margariiniä, maun mukaan mustaapippuria
      Kuumenna seosta ja sekoittele AHKERASTI että juusto sulaa ja levittäytyy tasaisesti

    • naminam
    • dgasdg

      Kaikki pannulla jauhelihasta väännettävä. Nopein tapa syödä välipalaon hörpätä kupillinen ateriankorviketta

    • kokkausta_ilolla

      Pyttipannu ei vie kauaa aikaa. 1 sipuli, porkkana ja peruna. Kuutioiksi ja pannulle voin kanssa reippaaseen lämpöön. Kun on väriä pinnassa, herkkusieniä, kinkkua ja chorizoa mukaan miedommalle lämmölle. Saa hautua kannen alla 10 minuuttia. Sillä välin voi puuhata jotain muuta. Suola, pippuri ja paprikajauhe sekä oksa tuoretta timjamia mukaan. Koristelu persiljalla tai ruohosipulilla.
      Toisella pannulla paistaa kananmunan, joka sit annoksen huipulle.
      Tämä siis 1 henkilölle - ja kieltämättä hieman tuunattuna peruspyttiksestä.
      Toi on nopea, ja vielä nopeampi, jos misaa hyvissä ajoin etukäteen ainekset... tai antaa puolison/lasten tehdä se.

    • fuudiottaaaikaa

      Ensimmäinen virhu jo heti avauksessa - munakas ei ole "pikaruokaa" vaikka sen tekoon meneekin vain noin kymmenen minuuttia vaan se on täyttä ja ehtaa ravintoa toisin kuin ns. hämböörgärit, joiden odottelu vie sen saman 10 minuuttia vaikka niitä on valmisteltu taustalla useamman tunnin ajan (osien valmistus, pakastus, kuljetukset, varastoinnit, sulatus, kuumennus ja asiakkaan "nautittavaksi" - yhteensä "pikaruoka" vie varmaan muutaman tunnin per annos, joten onko se järkevää.

      15 minuutin aterioitahan Jamie mainostaa kaikilla mtv:n kanavilla vaikka kaikki vailmistelut jäävätkin näyttämättä - pelkästään pastaveden kiehumiseen menee noin 10-15 minuuttia veden määrästä riippuen. Silkkaa huijausta koko ohjelma - pelkästään valmsteluihin menee helposti 15 minsaa ja ruoanlaittoon se toinen 15 minuuttia. Käytännössä alle puolen tunnin et pääse kuin eineksiä käyttäen.

      Paras ns.15 minuutin ateria on kulkee tosissani näin, vesi kiehumaan, suolaa ja öljyä siihen, sipuli, valkosipuli, chili pilkotaan, pannu tulille ja runsaasti öljyä siihen, pilkotut kamat siihen, samalla kun ne kuullottuu niin raasta juusto (mitä haluat - parmesaani, romano, mustaleimainen...), suolaa ja pippuria pilkottujen sekaan, kun vesi kiehuu lisää spagetti kattillaan, keitä 8 minuuttia, huuhdo domsku ja kurkku, pilko ne lautaselle,sekoia sipuleita välillä, varmista etteivät pala, lisää domskujen päälle hyvä viinietikkaa (mieluimmin valkoista balsamicoa) ja oliiviöljyä, kun pasta on kypsää valuta se, lisää sipulikastike sekaan, sekoita, lisää lautaselle tomaatrti-salaatin viereen, ripottele juustoraaste pastan päälle Oheen Olvin ykkönen lasiin ja nauti.

      Tosiasiassa vartin ateriaan menee noin kakskyt minsaa. Mutta tämä simppeli pasta-ateria on oikestaan yksi maukkaimmista munakkaan lisäksi - niin simppeli kuten parhaat makunautinnot yleensä ovat.

      Munakkaan oheen tekisin simppelin domsku-salaatin ja paahtaisin muutaman täysjyvä-paahtoleivän sen oheen. Ei pitäisi olla kovin epäterveellinen vaihtoehto einesten sijaan.

      Vaikka pakasteita kaihdatkin niin pakasteherneet ovat silti yksi ehdoton varuste pakkasessa - maukas lisä ruokaan kuin ruokaan kun taas tuoreiden herneiden sesonki on hyvin lyhyt.

      Jokaisella ihmisellä pitäisi olla sipulia, porkkanaa, herneitä ja öljyä mausteiden lisäksi kaapissaan niin aina saa jotain hyvää pastan, riisin tai nuudeleiden oheen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe