Rethymnon, hyvät safkapaikat??

Kreetalle

Terve!

Ollaan lähdössä kyseiseen paikkaan parin muksun ( 5v ja 10v.) Osaatteko suositella hyviä ruokapaikkoja jotka olisi "lapsiystävällisiä"?

24

4770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kreetalover

      Hei!
      Viime kesänä oltiin 2 viikkoa Zannis-hotellissa, joka on keskustasta muutaman kilometrin päässä. Ainakin sillä rantakadulla, melkein hotelli Marilynin vieressä on kohtuullisen iso ravintola, Manolis place, jonka mainoskuvassa on mursuviiksinen kaveri. (Omistaja, joka on usein itse paikalla, melko hoopo ukko kylläkin, mutta ihan ok). Ruoka oli todella hyvää ja siellä käytiin 6 ja 13 v lasten kanssa vähintään joka toinen päivä. Oli meillä ehdoton lasten suosikkipaikka.
      Hyvää matkaa!

      • pitaleipä

        Minäkin kävin siinä samassa kuppilassa josse kuppilan isäntä olisi voinnut vähän rajottaa sitä juomistaan. Ruoka oli kuppilan tasoa kerta riitti siellä. Kun kävelette keskustaan päin rantakatua sieltä löytyy ehdottomasti paljon paljon parempia ruokapaikkoja johon lasten kanssa kiva mennä. Kun riittävän pitkälle kävelee tulee taksiasema ja sitä vastapäätä on hampurilaispaikka jossa lasten kanssa ainakin kerran kannattaa vierailla. Vanhassa kaupungissa löytyy kivoja paikkoja joissa kannattaa käydä ja sieltä se oma suosikki kyllä löytyy.


    • Kreetalle

      Kiitos vinkistä. :)

    • Kreikkafanix

      Rantakadullahan niitä paikkoja on vierivieressä. Jopa liiankin kanssa - huomaatte. Sitten on vanha kaupunki, josta löytyy hyviä paikkoja "aikuiseen makuun"

    • Lapsista pidetään

      Mahdotonta antaa suosituksia mutta kreikkalaiset ovat tosi lapsiystävällisiä ja paikalliset menevät koko perheen voimin syömään, joten lapset otetaan hyvin vastaan ravintoloissa poikkeuksetta. Saattavat saada lasit rakia laskun kanssa kuten meillä kävi, ei oikein maistunut koulun juuri aloittaneelle ...

      • Ei_niin_justiinsa

        Anteeksi mielipiteeni, mutta minusta on typerää lähteä jonkun "suosittelemaa" paikkaa etsimään sellaisesta tarjonnan määrästä. Paras yleisohje on katsoa ravintola missä on paikallisia syömässä - ruoka on hyvää. Rakia on juu tarjolla ruuan kyytipojaksi, meidän 14v tytöllekkin


      • moussakkoo

        Niin, tuo määrätyn ruokapaikan hakeminen on aika työlästä ja typerää. Tarjontaa nimittäin on paljon ja kaikkien maku EI ole samanlainen. Joillekin on pizza jokapäiväinen eväs. Itse yritämme etsiä paikallisia ruokia, missä sitten matkailemmekin


    • Patisserie

      Olin viisi vuotta sitten Rethymnonissa viikon. Ruokapaikoista jäi mieleen tuo Manolis ja sitten vanhassa kaupungissa ollut ravintola, jonka nimi taisi olla jotain tyyliin "Lemontree". Ainakin nimi viittasi sitruunaan. Ruoka oli hyvää ja istuimme ulkoterassilla sitruunapuiden alla. Taksi jätti meidän kadunkulmaan, josta piti kävellä vanhankaupungin katua vähän matkaa. Ravintola ei ollut kadun varrella, vaan pienestä kyltisä piti osautua sisäpihan puolelle. Terassin vieressä oli todennäköisesti paikallinen koulu, koska pihalla leikki myös ilta-aikaan paljon lapsia.

    • kreikkafanix
    • Cilla

      Hei, missä hotellissa majailette? Rethymnon levittäytyy laajalle alueelle, rantakatuhan hotelleineen on kilometrien mittainen. Lasten kanssa en lähtisi metsästämään hyvää ruokapaikkaa ainakaan joka ilta kovin kaukaa hotellilta, vaikka esim taksilla matkustaminen onkin edullista.

      Meidän kokemuksemme Manoliksesta menee miinuksen puolelle. Lapsi pelästyi erikoista, rakihuuruista Manolista ja hänen örvellystään. Herrahan kippistelee rakilasia asiakkaiden kanssa, ja mitä pidemmälle ilta ehtii... Kaikki eivät pidä sellaisesta, eikä ruoka ollut edes hyvää.

      Eri puolilla kaupunkia on todella hyviä ravintoloita ja piskuisia tavernoita, niistä jokainen löytää suosikkinsa. Rantakadulla, melko lähellä aallonmurtajaa, on Birais taverna. Siellä on lasten leikkipaikka, palvelu on ystävällistä ja ruoka hyvää. Juurikin aallonmurtajan kohdalla on kaksikerroksinen, paikallistenkin suosima taverna, jossa saa todella hyvät gyrospitat. Samariassa lähellä venetsialaista satamaa on rauhallinen tunnelma, ja mukava katsella ohikulkevia ihmisiä. Illallahan katu suljetaan liikenteeltä. Jos haluaa syödä vanhankaupungin sydämessä, Rimondi suihkulähteen yläpuolella olevalla kujalla voin suositella Agrimia ravintolaa.

      Nämä ovat meidän kokemuksiamme vuosien varrelta. Mielipiteethän ovat aina makuasioita, mutta hyvää ruokaa Rethymnonissa on tarjolla joka makuun ; )

      • JakkeWakke

        Käytiin Rethyhmnonissa jotain yli kymmenenvuotta sitten. Oltiin Daisy-hotellissa mikä oli Manoliksen lähellä. Ainakin silloin sapuskat olivat loistavia, tosin mursuviikinen omistaja taisi olla enemmän vireessä:) Heidän omaa raki-ouzo sekoitusta tuli pöytään herkästi joka käänteessä. Ainoa huono puoli oli, että pyrkivät hieman omimaan asiakkaita. Tuli vaivautunut olo selittää, että tänään menemme katselemaan muita ruokapaikkoja... "mutta tulette sitten huomena?" ;D


      • HyvääMatkaa

        Ihmettelen Manoliksen suosiota suomalaisten keskuudessa. Olin kerran kyseisessä paikassa kreikankieltä sujuvasti puhuvan ystäväni kanssa. Otimme vain hyvin pienet ja edulliset annokset, ruokajuomaksi vettä- mikä ei tietenkään Manolista miellyttänyt. Oli hauska seurata sivusta, miten ukko yritti vetää sisään turisteja,jotka olivat käyneet paikassa joku ilta, tai ainakin jääneet juttelemaan. Jos yritys epäonnistui, ukko sadatti ja haukkui ihmisten ulkonäköä ym. Toki vasta sitten kun ihmiset eivät olleet kuuloetäisyydellä.

        Meitä hän kommentoi laihoiksi ja rumiksi, ja köyhiä hurskastelijoita. Jopa ukon suu loksahti ammolleen, kun ystäväni poislähtiessämme jutteli ukolle niitä näitä sujuvalla kreikankielellä. Turha oli siinä vaiheessa enää lepytellä, ja yrittää kysellä missä ystäväni on oppinut puhumaan sujuvasti kreikkaa.

        Samantapaisia tarinoita olen kuullut myös muilta. Jokainen löytää varmaan oman mansikkapaikkansa Rethymnonin upeasta tarjonnasta. Itse vältän rantakadun kalliita ravintoloita, enkä kenelläkään voi suositella venetsialaista satamaa, ellei joku halua maksaa tunnelmasta. Parhaat paikat löytyvät pieniltä sivukujilta keskustan ulkopuolelta tai vanhankaupungin sokkeloista.


    • Huomautus

      Birais tunnetaan nykyään myös nimellä Agrilia. Voi suositella, lapset huomioidaan erityisen hyvin ja palvelu on todella hyvää maittavan ruoan lisäksi.

    • Matkatuumailija

      Kokemuksia tasan yhdestä Rethymnonin ravintolasta viime kesältä, ja kyseessä oli Taverna knossos vanhassa satamassa. ruoka oli mahtavaa, tarjoilu ystävällistä, näköala hieno, mutta lapsille ei ole leikkipaikkaa. Meille tällä ei ollut väliä koska lapset jo isoja teinejä.

    • Kreetalle

      Kiitos vastaukista kaikille! :)

      • toinen matkaaja

        Keväällä 2014 olimme viikon Rethymnonissa hotelli Summer Dreamissa. Ihan lähellä hotellia rantakadulla oli useita ravintoloita, kuten tuo Manolis place )jossa emme kyllä kertaakan käyneet-ihastelimme vain mursuviiksiä ulkoapäin)

        Ravintola Tropical rantakadulla oli ihan super! Vähän nuhjuisen olinen ulkoapäin mutta... aivan älyttömän hyvä hinta-laatusuhde, taisi olla rantarafloista edullisin ja ihan ehdottomasti koko reissun parhaat ruoat syötiin siellä. Ja bonuksena sympaattinen isäntä toi laskun maksamisen jälkeen kaikille vielä yhdet - siis oluet, viinilasilliset tahi lapsille mehut, mitä kukin oli ruoan kanssa juonutkaan.

        Lähellä Tropicalia, kaupunkiin päin mentäessä, oli kummallisesti sisustettu ravintola jossa soitettiin discomusiikkia liian lujaa, mutta ruoka oli todella hyvää! Ei ollut kutsuvan näköinen rafla koska siellä ei tuntunut koskaan ketään olevan mutta yllätys oli suuri kun saimme sapuskat eteemme :) harmi etten muista paikan nimeä. Paljon syötiin ravintoloissa eri puolilla kaupunkia ja koko saarta, mutta nämä kaksi paikkaa jäivät ihan ehdottomina suosikkeina mieleen.


    • Summer Dream

      Hei toinen matkaaja!

      Olemme suunnittelemassa matkaa Rethymnoniin juurikin hotelli Summer Dreamiin. Millainen hotelli se oli? Entä mitä muuten tykkäsitte Rethymnonista, löytyikö tekemistä ja toisaalta myös rantaa?

    • viime kesänää

      Meille myös tuo manolis oli yksi parhaista paikoista. Käytiin siellä muutamaan otteeseen kun oli niin hyvää ruokaa ja nopea palvelu vaikka tupa olikin täynnä.

    • ranssunkaari

      Lähellä hotelli Marilyniä taverna Tropical, hyvä valinta, kokemusta monelta lomalta.Hyvä ruoka ja hyvä palvelu.

    • Näin on, olen jo monestiruokaillut samassa paikassa ja vielä heidän kanssaankin. Toivotttavasti taas keväällä 2017 heti lomakauden alettua.

    • Tämä ei tavallaan liity alkuperäiseen kysymykseen, mutta rantakatu valmistuu vähitellen, varmaan se on jo valmis keväällä 2017 kun en ehtinyt sinne syksyllä -16 sitä testaamaan. Nähdään silloin.

    • Ollil1

      Suomi turistien syömisissä kreikassa on se sama ongelma kuin kotomaassa, eli me tyydymme pikaruokaan. Suositut Gyros ja souvlaki ei oo mitään muuta kuin pikaruokaa, vaikka ne syödään kreikassa niin ei se tee niistä hyvää ruokaa. Juuri kukaan suomipoika ei osta niitä merenherkkuja joita on oikeasti valittavissa tavernojen kalaaltaissa. Niitä ei tilata koska ovat muka liian kalliita.

    • Manniska52

      Olemme menossa Retyyn 22.10.2016,eli tulevana lauantaina. Suosikkikohteista ollut jo useamman vuoden ajan. Lissus ravintolaa olemme suosineet viime aikoina. Hyvä ruoka, ystävällinen henkilökunta ja laskutkin saa nopeasti sitä pyydettäessä, toisin kuin Thalassa ravintolassa, jossa sai ottaa yli puoli tuntia, oli kiusaantunut olo, vaikka hyvä ruoka sielläkin oli. Molemmat ravintolat ovat n 1 km tuntemattomaan sotilaan aukiolta pois keskustan suunalta, suhteellisen lähellä supermarkettiaja sivupostia rantakadun varrella. Molemmat ovat lähellä Apollomatkojen Medusa hotellia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe