Valkoinen, puhdas ja tappava = sokeri.

uusajattelija

Näin kuvaa Antti Heikkilä sokeria uusimmassa kirjassaan "Diabeteksen RUOKA-VALO-HOITO" ja toteaa myös jauhotuotteiden olevan joskus sokereitakin nopeammin vaikuttavaa haitta ainetta. Edelleen hän toteaa kaikkien hiilihydraattien olevan yhtä vaarallisia väristä riippumatta, eli määrä on ratkaiseva.

Yllättävää tietoa on myös kuitujen mitäänsanomattomuudesta terveyteen, mutta teollisuus puolestaan pääsi tälläkin vouhotuksella "ongelmajätteestään eroon.

Vieläkin yllättävämpää on tieto että teollisesti tuotetut kasvirasvat, kuten margariini ja rypsiöljy sisältävät erityisesti diabeetikolle vaarallista omega-6 rasvaa, kun taas puolestaan eläinperäiset rasvat oliiviöljyt sisältävät terveellisiä omega-3 rasvoja.

Kasviperäiset öljyt lisäävät sydänkuolleisuutta jopa 50% verrattaessa mm oliiviöljyihin.

Maidoista kevytmaidot ovat epäterveellisiä lisättyjen ainesosien johdosta, mutta luonnollinen maito on suositeltavaa erityisesti diabeetikoille.

Kirja sisältää myös kokemusperäisiä kertomuksia 1 ja 2 tyypin diabeetikoista jotka ovat ruokavalion avulla pystyneet vähentämään lääkkeitään ja poistamaan ne jopa kokonaan.

Suosittelen kirjan lukemista ja vasta sen jälkeen esittämään eriäviä mielipiteitään.

Huomionarvoista tietoa on myös, että professori Mikael Fogelholm on koulutukseltaan agronomi, kuten myös hänen myötäpuolisensa, rypsiöljyn mainostaja Ursula Schwbkin. Molemmilla maataloustuotanto on lähempänä sydäntä kuin kansan terveystilanne.

73

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei suomessa Diabetesliitto, eikä THL välitä yhtään mitään kansalaisten terveydestä, kunhan vain lääke ja elintarviketeollisuus tulee toimeen. Diabeetikko on pieni "pelinappula" vaikka meitä on pian 20 % kansasta, mutta kun me olemme niin tuottavia teollisuudelle niin "hällä väliä, hallelujaa".

      Suomalainen professori Mikael Fogelholm on peruskoulutukseltaan agronomi ja on tietävinään asioista enemmän kun koko suomen lääkärikunta, eli tällaista "maatalouspolitiikkaa" meillä.

    • hp&v

      Fogelholm on koulutukseltaan elintarviketieteiden tohtori eikä agronomi. Se, että agronomeja että elintarviketieteen maistereita koulutetaan maa- ja metsätieteellisessä ei tee hänestä eikä Scwabista agronomeja.

      Kirja on todennäköisesti höpöä. Ainakin jos se on tasoa 'kevytmaito on epäterveellistä siihen lisättyjen aineosien johdosta'. Kevytmaitoon lisätään ainoastaan D-vitamiinia, jota lehmän maidossa ei luontaisesti ole (lehmän maidossa on hyvin vähän vitamiineja, ravinneköyhää tavaraa paitsi mineraalien osalta).

      Oliiviöljy ei kylläkään ole eläinperäistä eikä oliiviöljyssä ole juuri lainkaan omega-3 -rasvaa. Sen sijaan siinä on suhteellisen paljon juuri omega-6 -rasvaa eli 19 kertaa enemmän kuin omega-3 -rasvaa. Eläinrasvoissa on vielä vähemmän omega-3 -rasvaa, voita pitää syödä puoli kiloa jotta saa suositusten mukaisen määrän alfalinoleenihappoa eli ns. kasvikunnan omega-3 rasvaa. Vastaavasti rypsiöljyä riittää 19 g.

      Äskettäisen metatutkimuksen mukaan kaikki kuitu vähentää merkittävästi sv-sairauksia, myös viljan kuitu.

      Kumma juttu, että maailman johtavat ravintotutkijat pitävät kasviöljyjä sydänterveellisinä. Heikkilä ei luonnollisestikaan ole arvostettu tutkija millään alalla.

      Ei taida kannattaa lukea kirjaa jos siinä olevat tiedot ovat tätä tasoa.

      • Ota selvää missä ko. henkilöt ovat saaneet peruskoulutuksensa, eli ilmeisemmin jossakin maatalousoppilaitoksessa. Maa- ja metsätieteellinen viittaa juuri maatalouteen liittyvään peruskouluun. Ensin opiskellaan agronomiksi ja sitten vasta jatketaan korkeakouluun normaalisti opiskelemaan vaikkapa maistereiksi.

        Et myöskään taida tietää, että kevytmaitoon lisätään väriainetta ja makeutusainetta ennen pakkaamista. enne kun tuo kirkas "lurju" kaadettiin ojaan tai juotettiin vasikoille.

        Mene nyt ja lue tuo esittämäni kirja ja väitä sitten jotakin kuten esitin, sinulla kun nuo Omegatkin ovat "täyttä hepreaa". Sinulla pitää olla vähintään kokeneen lääkärin kokemus kun menet esittämään mielipiteitä Heikkilän tietämystä vastaan.

        Vai onko totuus liikaa itse Sinulle.


      • hp&v
        uusajattelija kirjoitti:

        Ota selvää missä ko. henkilöt ovat saaneet peruskoulutuksensa, eli ilmeisemmin jossakin maatalousoppilaitoksessa. Maa- ja metsätieteellinen viittaa juuri maatalouteen liittyvään peruskouluun. Ensin opiskellaan agronomiksi ja sitten vasta jatketaan korkeakouluun normaalisti opiskelemaan vaikkapa maistereiksi.

        Et myöskään taida tietää, että kevytmaitoon lisätään väriainetta ja makeutusainetta ennen pakkaamista. enne kun tuo kirkas "lurju" kaadettiin ojaan tai juotettiin vasikoille.

        Mene nyt ja lue tuo esittämäni kirja ja väitä sitten jotakin kuten esitin, sinulla kun nuo Omegatkin ovat "täyttä hepreaa". Sinulla pitää olla vähintään kokeneen lääkärin kokemus kun menet esittämään mielipiteitä Heikkilän tietämystä vastaan.

        Vai onko totuus liikaa itse Sinulle.

        Maa- ja metsätieteellinen tiedekunta on osa Helsingin Yliopistoa. Tuon tiedekunnan sisällä opetetaan useita eri aineita eikä niillä ole juurikaan mitään tekemistä keskenään. Elintarviketieteen maisterit opiskelevat elintarviketiedettä, agronomit maanviljelytiedettä. Kaikki siis samassa tiedekunnassa yliopistossa eikä kyseessä ole edes ammattikorkeakoulu saati opisto.

        Maitoon ei saa lain mukaan lisätä muuta kuin D-vitamiinia. Kannattaa informoida oikeusviranomaisia jos on tietoa muusta.

        Omega-rasvojen suhteen kannattaa tutkia vaikka fineliä.

        Voissa omega-3 0.4 g/100 g ja omega-6 1.3 g/100 g
        Oliiviöljy omega-3 0.5 g/100 g ja omega-6 10.4 g/100 g
        Rypsiöljy omega-3 10.9 g/100 g ja omega-6 22.1 g/100 g

        Noista voi tyhmäkin päätellä, että rypsiöljyssä on eniten omega-3:sta ja paras omegarasvojen suhde (ts vähiten omega-6:sta per omega-3:sta)

        Lääkäreiden tietämys ravitsemuksesta on tavattoman heikkoa eikä Heikkilä ole poikkeus. Lääkärin koulutukseen ei ravitsemustiede kuulu eikä suurin osa hanki tietoja muutenkaan. Lääkärin koulutukseen ei edes kuulu tieteellinen osaaminen vaan kyseessä on normaali korkeakoulututkinto ammattiin.


      • hp&v kirjoitti:

        Maa- ja metsätieteellinen tiedekunta on osa Helsingin Yliopistoa. Tuon tiedekunnan sisällä opetetaan useita eri aineita eikä niillä ole juurikaan mitään tekemistä keskenään. Elintarviketieteen maisterit opiskelevat elintarviketiedettä, agronomit maanviljelytiedettä. Kaikki siis samassa tiedekunnassa yliopistossa eikä kyseessä ole edes ammattikorkeakoulu saati opisto.

        Maitoon ei saa lain mukaan lisätä muuta kuin D-vitamiinia. Kannattaa informoida oikeusviranomaisia jos on tietoa muusta.

        Omega-rasvojen suhteen kannattaa tutkia vaikka fineliä.

        Voissa omega-3 0.4 g/100 g ja omega-6 1.3 g/100 g
        Oliiviöljy omega-3 0.5 g/100 g ja omega-6 10.4 g/100 g
        Rypsiöljy omega-3 10.9 g/100 g ja omega-6 22.1 g/100 g

        Noista voi tyhmäkin päätellä, että rypsiöljyssä on eniten omega-3:sta ja paras omegarasvojen suhde (ts vähiten omega-6:sta per omega-3:sta)

        Lääkäreiden tietämys ravitsemuksesta on tavattoman heikkoa eikä Heikkilä ole poikkeus. Lääkärin koulutukseen ei ravitsemustiede kuulu eikä suurin osa hanki tietoja muutenkaan. Lääkärin koulutukseen ei edes kuulu tieteellinen osaaminen vaan kyseessä on normaali korkeakoulututkinto ammattiin.

        Niin tai näin mutta Fogelholmilla ei ole mitään tietoa lääkärin ominaisuuksista ja kokemuksista, eikä hänellä ole pätevyyttä ottaa asioihin kantaa terveysvaikutusten suhteen, tosin ei ole lausumistaan vastuutakaan.

        Omega rasvojen suhteen en ota muuta kantaa, mutta tehoruokitulla karjalla omega-6 rasvojen osuus kasvaa ja siksi Heikkiläkin suosittelee lähempänä luonnonmukaisemman karjan tuotteiden nauttimista, eli luomumaito ja tuotteet on parasta.

        Oliiviöljyt terveellisyysvaikutuksiin en ota enempää kantaa, mutta ne eivät sillä viljelyjäämiä ja on kylmäpuristettu ilman teollista käsittelyä. Oliiviöljyissäkin on montaa laatua ja ns. jälkipuristeet lähenevät laadultaan transrasvoja, jota suositellaan juuri grillikäyttöön.

        Rypsiöljyssä tuo omega-3 ja omega-6 rasvojen epäsuhta on melkoinen ja lisänä tulee vielä nuo viljelyjäämät. Siihen en osaa myöskään osaa ottaa kantaa, miksi tuo sydänkuolleisuus kasvaa jälkimmäisen ansiosta 50 %, mutta kyllä kait tutkijat tietävät. Transrasva mikä transrasva.

        Maidon osalta esitän kysymyksen millä tuo kevytmaito sitten värjätään ja onko D-vitamiini keinotekoista.
        Heikkilän mielipiteen mukaan kevytmaito on erityisesti diabeetikolle epäterveellistä ja lihottavaa. Katso perusteet kirjasta johon uskon enemmän kuin finelin täsmällisyyteen.


      • Rasva lihottaa
        uusajattelija kirjoitti:

        Niin tai näin mutta Fogelholmilla ei ole mitään tietoa lääkärin ominaisuuksista ja kokemuksista, eikä hänellä ole pätevyyttä ottaa asioihin kantaa terveysvaikutusten suhteen, tosin ei ole lausumistaan vastuutakaan.

        Omega rasvojen suhteen en ota muuta kantaa, mutta tehoruokitulla karjalla omega-6 rasvojen osuus kasvaa ja siksi Heikkiläkin suosittelee lähempänä luonnonmukaisemman karjan tuotteiden nauttimista, eli luomumaito ja tuotteet on parasta.

        Oliiviöljyt terveellisyysvaikutuksiin en ota enempää kantaa, mutta ne eivät sillä viljelyjäämiä ja on kylmäpuristettu ilman teollista käsittelyä. Oliiviöljyissäkin on montaa laatua ja ns. jälkipuristeet lähenevät laadultaan transrasvoja, jota suositellaan juuri grillikäyttöön.

        Rypsiöljyssä tuo omega-3 ja omega-6 rasvojen epäsuhta on melkoinen ja lisänä tulee vielä nuo viljelyjäämät. Siihen en osaa myöskään osaa ottaa kantaa, miksi tuo sydänkuolleisuus kasvaa jälkimmäisen ansiosta 50 %, mutta kyllä kait tutkijat tietävät. Transrasva mikä transrasva.

        Maidon osalta esitän kysymyksen millä tuo kevytmaito sitten värjätään ja onko D-vitamiini keinotekoista.
        Heikkilän mielipiteen mukaan kevytmaito on erityisesti diabeetikolle epäterveellistä ja lihottavaa. Katso perusteet kirjasta johon uskon enemmän kuin finelin täsmällisyyteen.

        Väittämissäsi on virhe. Mm. diabeetikoille suositellaan rasvatonta maitoa eikä kevytmaitoa. Kevytmaidossakin on liikaa (1,5%) eläinrasvaa.


      • hp&v
        uusajattelija kirjoitti:

        Niin tai näin mutta Fogelholmilla ei ole mitään tietoa lääkärin ominaisuuksista ja kokemuksista, eikä hänellä ole pätevyyttä ottaa asioihin kantaa terveysvaikutusten suhteen, tosin ei ole lausumistaan vastuutakaan.

        Omega rasvojen suhteen en ota muuta kantaa, mutta tehoruokitulla karjalla omega-6 rasvojen osuus kasvaa ja siksi Heikkiläkin suosittelee lähempänä luonnonmukaisemman karjan tuotteiden nauttimista, eli luomumaito ja tuotteet on parasta.

        Oliiviöljyt terveellisyysvaikutuksiin en ota enempää kantaa, mutta ne eivät sillä viljelyjäämiä ja on kylmäpuristettu ilman teollista käsittelyä. Oliiviöljyissäkin on montaa laatua ja ns. jälkipuristeet lähenevät laadultaan transrasvoja, jota suositellaan juuri grillikäyttöön.

        Rypsiöljyssä tuo omega-3 ja omega-6 rasvojen epäsuhta on melkoinen ja lisänä tulee vielä nuo viljelyjäämät. Siihen en osaa myöskään osaa ottaa kantaa, miksi tuo sydänkuolleisuus kasvaa jälkimmäisen ansiosta 50 %, mutta kyllä kait tutkijat tietävät. Transrasva mikä transrasva.

        Maidon osalta esitän kysymyksen millä tuo kevytmaito sitten värjätään ja onko D-vitamiini keinotekoista.
        Heikkilän mielipiteen mukaan kevytmaito on erityisesti diabeetikolle epäterveellistä ja lihottavaa. Katso perusteet kirjasta johon uskon enemmän kuin finelin täsmällisyyteen.

        Maitoon ei saa lisätä väriaineita. D-vitamiini on synteettistä ja se on kaikella todennäköisyydellä tehty lanoliinista eli lampaan villan rasvasta uv-säteilyn avulla. Prosessi siis sama kun ihmisen ihossa.

        Rypsiöljyssä on paras omega-rasvojen suhde kaikista yleisistä ravintorasvoista. Siinä on vain kaksi kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta. Oliiviöljyssä on 19 kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta, maitorasvassa 7 kertaa (ruoholla syötetyssä noin 4 kertaa). Suomessa suurin trans-rasvan lähde on maitorasva. Margariinissa sitä ei ole ollut merkittävästi 20 vuoteen.

        Maailman johtavien ravintotutkijoiden mielestä sydänkohtaukset vähenevät 2%-3% jokaista tyydyttyneen rasvan energiaprosenttia kohden, joka vaihdetaan monityydyttymättömään. Myös siihen omega-6:seen. En tiedä, missä tutkimuksessa on päädytty 50% lisäykseen sydänkohtauksissa (ehkä australialainen safroliöljytutkimus?, rypsiöljyssä on taasen erinomainen omega-rasvojen suhde toisin kuin safroliöljyssä).

        Elintarviketieteissä tutkitaan myös elintarvikkeiden terveysvaikutuksia. Fogelholm on opiskellut niitä noin 10 vuotta (perustutkinto ja väitöskirja) ja toiminut sen jälkeen tutkijana 20 vuotta. Tuntenee asian. Heikkilän opintoihin saattoi kuulua 1 viikko ravinto-oppia tai sitten ei. Minkäänlaisia todellisia johtopäätöksiä ei voi vetää siitä, että tapaa ihmisen kaksi kertaa eikä tiedä kuinka hänelle käy myöhemmin.

        Heikkilä harrastaa selvää kirsikanpoimintaa. Valitsee tuhansista tutkimuksista itselleen sopivat ja vielä vääristelee niiden tuloksia törkeästi.

        No eiköhän taas saa myydyksi jokusen kymmenen tuhatta kappaletta opustaan hölmöille. 36 € * 20 000 kpl tuottaa jo 720 000 euroa. Sillä kelpaa "karpata" Etelä-Ranskassa.


      • hp&v kirjoitti:

        Maitoon ei saa lisätä väriaineita. D-vitamiini on synteettistä ja se on kaikella todennäköisyydellä tehty lanoliinista eli lampaan villan rasvasta uv-säteilyn avulla. Prosessi siis sama kun ihmisen ihossa.

        Rypsiöljyssä on paras omega-rasvojen suhde kaikista yleisistä ravintorasvoista. Siinä on vain kaksi kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta. Oliiviöljyssä on 19 kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta, maitorasvassa 7 kertaa (ruoholla syötetyssä noin 4 kertaa). Suomessa suurin trans-rasvan lähde on maitorasva. Margariinissa sitä ei ole ollut merkittävästi 20 vuoteen.

        Maailman johtavien ravintotutkijoiden mielestä sydänkohtaukset vähenevät 2%-3% jokaista tyydyttyneen rasvan energiaprosenttia kohden, joka vaihdetaan monityydyttymättömään. Myös siihen omega-6:seen. En tiedä, missä tutkimuksessa on päädytty 50% lisäykseen sydänkohtauksissa (ehkä australialainen safroliöljytutkimus?, rypsiöljyssä on taasen erinomainen omega-rasvojen suhde toisin kuin safroliöljyssä).

        Elintarviketieteissä tutkitaan myös elintarvikkeiden terveysvaikutuksia. Fogelholm on opiskellut niitä noin 10 vuotta (perustutkinto ja väitöskirja) ja toiminut sen jälkeen tutkijana 20 vuotta. Tuntenee asian. Heikkilän opintoihin saattoi kuulua 1 viikko ravinto-oppia tai sitten ei. Minkäänlaisia todellisia johtopäätöksiä ei voi vetää siitä, että tapaa ihmisen kaksi kertaa eikä tiedä kuinka hänelle käy myöhemmin.

        Heikkilä harrastaa selvää kirsikanpoimintaa. Valitsee tuhansista tutkimuksista itselleen sopivat ja vielä vääristelee niiden tuloksia törkeästi.

        No eiköhän taas saa myydyksi jokusen kymmenen tuhatta kappaletta opustaan hölmöille. 36 € * 20 000 kpl tuottaa jo 720 000 euroa. Sillä kelpaa "karpata" Etelä-Ranskassa.

        Vastauksen noihin mielipiteisiisi löydät Antti Heikkilän kirjasta jossa mm. täysmaitoa pidetään sisältönsä ansiosta erityisesti diabeetikolle tarpeellisena ja kevytmaitoa epäterveellisenä. En ryhdy tätä perustelemaan koska lääkäri Heikkilä yli 30 vuoden kokemuksella tietää paremmin. Lue Heikkilän kirja.

        En myös tiedä miksi Kreetalainen ruokavalio joka perustuu oliiviöljyyn piti käyttäjänsä sairauksista vapaana, mutta vertailuryhmä jossa ravinteet perustuivat länsimaiseen huipputietoon kuolivat poikkeuksellisen paljon enemmän. Seuranta keskeytettiin tämän johdosta.

        Ravinteissa jotka perustuvat pääosin keinoruokintaan ja lannoitukseen nostavat omega-6 arvoja epäterveelliseen suuntaan ja rypsiöljyissä tuo epäsuhta on poikkeuksellisen suuri ja lisänä vielä nuo myrkkyjäämät.

        Fogelholmin oppisuunta liittyy kaikessa todellisuudessa elintarvikkeiden tuottamiseen ja maatalouslähtöisyyteen. Siinä pitäisi tuntea myös eri ravintoaineiden terveyshaitat, esimerkkinä kansansairaudet lihavuus- ja diabetesepidemiat, sekä tietysti sydän- ja verisuonisairaudet dementiat ja alzhaimerintaudit mukaan lukien.
        Näistä asioista mm. Fogelholmit ja kollega Matti Uusitupa eivät välitä pas***kaan vertaa. Väitöskirjat ovat väitöskirjoja, eikä niillä välttämättä ole mitään yhteyttä käytännön elämään.

        Kaikissa tilanteissa voinemme olla yhtä mieltä, että hiilihydraattien vähentäminen on ainut tie diabeteksen ja monien kansantautiemme vähentämiseen. Sokeri on syövänkin ravintoa.


      • uusajattelija kirjoitti:

        Vastauksen noihin mielipiteisiisi löydät Antti Heikkilän kirjasta jossa mm. täysmaitoa pidetään sisältönsä ansiosta erityisesti diabeetikolle tarpeellisena ja kevytmaitoa epäterveellisenä. En ryhdy tätä perustelemaan koska lääkäri Heikkilä yli 30 vuoden kokemuksella tietää paremmin. Lue Heikkilän kirja.

        En myös tiedä miksi Kreetalainen ruokavalio joka perustuu oliiviöljyyn piti käyttäjänsä sairauksista vapaana, mutta vertailuryhmä jossa ravinteet perustuivat länsimaiseen huipputietoon kuolivat poikkeuksellisen paljon enemmän. Seuranta keskeytettiin tämän johdosta.

        Ravinteissa jotka perustuvat pääosin keinoruokintaan ja lannoitukseen nostavat omega-6 arvoja epäterveelliseen suuntaan ja rypsiöljyissä tuo epäsuhta on poikkeuksellisen suuri ja lisänä vielä nuo myrkkyjäämät.

        Fogelholmin oppisuunta liittyy kaikessa todellisuudessa elintarvikkeiden tuottamiseen ja maatalouslähtöisyyteen. Siinä pitäisi tuntea myös eri ravintoaineiden terveyshaitat, esimerkkinä kansansairaudet lihavuus- ja diabetesepidemiat, sekä tietysti sydän- ja verisuonisairaudet dementiat ja alzhaimerintaudit mukaan lukien.
        Näistä asioista mm. Fogelholmit ja kollega Matti Uusitupa eivät välitä pas***kaan vertaa. Väitöskirjat ovat väitöskirjoja, eikä niillä välttämättä ole mitään yhteyttä käytännön elämään.

        Kaikissa tilanteissa voinemme olla yhtä mieltä, että hiilihydraattien vähentäminen on ainut tie diabeteksen ja monien kansantautiemme vähentämiseen. Sokeri on syövänkin ravintoa.

        Jäi vielä toteamatta, että kirjoissa on myös painokustannukset ja alv maksut, eli mikäli kirjasta saa nettona 10 euroa käteensä tilille niin eihän siitä jää kuin vaivaiset 200 tuhatta ja siitäkin pitää maksaa vielä verot valtiolle, eli turha tätä on kadehtia kun kauppakin ottaa osansa.


      • hp&v
        uusajattelija kirjoitti:

        Vastauksen noihin mielipiteisiisi löydät Antti Heikkilän kirjasta jossa mm. täysmaitoa pidetään sisältönsä ansiosta erityisesti diabeetikolle tarpeellisena ja kevytmaitoa epäterveellisenä. En ryhdy tätä perustelemaan koska lääkäri Heikkilä yli 30 vuoden kokemuksella tietää paremmin. Lue Heikkilän kirja.

        En myös tiedä miksi Kreetalainen ruokavalio joka perustuu oliiviöljyyn piti käyttäjänsä sairauksista vapaana, mutta vertailuryhmä jossa ravinteet perustuivat länsimaiseen huipputietoon kuolivat poikkeuksellisen paljon enemmän. Seuranta keskeytettiin tämän johdosta.

        Ravinteissa jotka perustuvat pääosin keinoruokintaan ja lannoitukseen nostavat omega-6 arvoja epäterveelliseen suuntaan ja rypsiöljyissä tuo epäsuhta on poikkeuksellisen suuri ja lisänä vielä nuo myrkkyjäämät.

        Fogelholmin oppisuunta liittyy kaikessa todellisuudessa elintarvikkeiden tuottamiseen ja maatalouslähtöisyyteen. Siinä pitäisi tuntea myös eri ravintoaineiden terveyshaitat, esimerkkinä kansansairaudet lihavuus- ja diabetesepidemiat, sekä tietysti sydän- ja verisuonisairaudet dementiat ja alzhaimerintaudit mukaan lukien.
        Näistä asioista mm. Fogelholmit ja kollega Matti Uusitupa eivät välitä pas***kaan vertaa. Väitöskirjat ovat väitöskirjoja, eikä niillä välttämättä ole mitään yhteyttä käytännön elämään.

        Kaikissa tilanteissa voinemme olla yhtä mieltä, että hiilihydraattien vähentäminen on ainut tie diabeteksen ja monien kansantautiemme vähentämiseen. Sokeri on syövänkin ravintoa.

        Edelleenkin rypsiöljyssä on vain kaksi kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta ja tuo suhde on yleisesti kasviöljyjen paras. Oliiviöljyssä on 19 kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta eli sen omega-suhde on kymmenen kertaa huonompi kuin rypsiöljyn. Rypsiöljyssä on myös parempi omega-rasvojen suhde kuin missään eläinrasvassa.

        Kasvien lannoitus ei vaikuta mitenkään niiden rasvahappojen suhteisiin. Jalostustyöllä tai geenimanipulaatiolla .

        En myöskään ole lainkaan sitä mieltä, että hiilihydraattien vähentämisellä olisi mitään muuta merkitystä kakkostyypin diabetekseen kuin laihduttaminen. Diabetestutkijoidenkaan mielestä karppaus (saati täällä harjoitettu rasvaus) olisi joku ratkaisu diabetekseen.


      • hp&v kirjoitti:

        Edelleenkin rypsiöljyssä on vain kaksi kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta ja tuo suhde on yleisesti kasviöljyjen paras. Oliiviöljyssä on 19 kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta eli sen omega-suhde on kymmenen kertaa huonompi kuin rypsiöljyn. Rypsiöljyssä on myös parempi omega-rasvojen suhde kuin missään eläinrasvassa.

        Kasvien lannoitus ei vaikuta mitenkään niiden rasvahappojen suhteisiin. Jalostustyöllä tai geenimanipulaatiolla .

        En myöskään ole lainkaan sitä mieltä, että hiilihydraattien vähentämisellä olisi mitään muuta merkitystä kakkostyypin diabetekseen kuin laihduttaminen. Diabetestutkijoidenkaan mielestä karppaus (saati täällä harjoitettu rasvaus) olisi joku ratkaisu diabetekseen.

        Lue nyt välillä tuo Antti Heikkilän kirja ja esitä sitten noita mielipiteitäsi jotka pahoin viittaavat THL leiriin ja ruokateollisuuteen. Heikkilä kertoo kirjassaan käytännön esimerkkejä miten diabeteksesta selviydytään ja millä keinoin ja vielä selviytyjän omin sanoin.

        Uskon Heikkilän mielipiteisiin mm täysmaidon terveellisyydestä diabeetikolle koska maito sisältää hänen kertomanaan 200 vaikuttajaa ravintomielessä joita keho tarvitsee. Samaa lienee myös oliivi ja rypsiöljyissä puolesta jos vastaankin. Tässä hp&v: n on turha esittää mielipiteitä minulle, etenkin jos et ole itse toiminut diabeteslääkärinä kuten Heikkilä toimii.

        "Satavarmasti" kuitenkin tiedän, että rypsiöljy sisältää mittavan määrän lannoite- ja viljelyjäämiä, joilla on oma vaikutuksensa myös ihmisten terveyteen. Näihin kansainväliset tutkijat ovat kohdistamassa kasvavan mielenkiintonsa haitallisten terveysvaikutusten johdosta.

        Tässä nyt sinulla "hp&v" on vahvoja vaikutteita Fogelholmin mielipiteitten suuntaan, jotka puolestaan ovat käytännössä diabeetikkojen terveydenhoito suosituksia vastaan (luen Antti Heikkilän uusin kirja).


      • uusajattelija kirjoitti:

        Lue nyt välillä tuo Antti Heikkilän kirja ja esitä sitten noita mielipiteitäsi jotka pahoin viittaavat THL leiriin ja ruokateollisuuteen. Heikkilä kertoo kirjassaan käytännön esimerkkejä miten diabeteksesta selviydytään ja millä keinoin ja vielä selviytyjän omin sanoin.

        Uskon Heikkilän mielipiteisiin mm täysmaidon terveellisyydestä diabeetikolle koska maito sisältää hänen kertomanaan 200 vaikuttajaa ravintomielessä joita keho tarvitsee. Samaa lienee myös oliivi ja rypsiöljyissä puolesta jos vastaankin. Tässä hp&v: n on turha esittää mielipiteitä minulle, etenkin jos et ole itse toiminut diabeteslääkärinä kuten Heikkilä toimii.

        "Satavarmasti" kuitenkin tiedän, että rypsiöljy sisältää mittavan määrän lannoite- ja viljelyjäämiä, joilla on oma vaikutuksensa myös ihmisten terveyteen. Näihin kansainväliset tutkijat ovat kohdistamassa kasvavan mielenkiintonsa haitallisten terveysvaikutusten johdosta.

        Tässä nyt sinulla "hp&v" on vahvoja vaikutteita Fogelholmin mielipiteitten suuntaan, jotka puolestaan ovat käytännössä diabeetikkojen terveydenhoito suosituksia vastaan (luen Antti Heikkilän uusin kirja).

        Lisäyksenä vielä että kannattaa lukea Heikkilän kirjasta sivut 129-132 MAITO josta selviää mm "maitorasvat sisältävät yli 500 erilaista biologisesti aktiivia ainetta, joiden tutkimus on vasta alussa. Maitorasvat ovat tärkeitä rasvaliukoisia kuten A-,D3-,E- ja K2 vitamiinien lähde. Maito sisältää paljon eläinperäisiä omega-3 rasvoja jne..

        Tässä pientä täsmennystä kirjan sanomaan kun joku luulee tietävänsä paremmin kun Heikkilä. Siitä vain lisätietoa "kehiin".

        Rypsiöljyistä löytyy omat tietonsa.


      • Yks pikkujuttu
        uusajattelija kirjoitti:

        Lue nyt välillä tuo Antti Heikkilän kirja ja esitä sitten noita mielipiteitäsi jotka pahoin viittaavat THL leiriin ja ruokateollisuuteen. Heikkilä kertoo kirjassaan käytännön esimerkkejä miten diabeteksesta selviydytään ja millä keinoin ja vielä selviytyjän omin sanoin.

        Uskon Heikkilän mielipiteisiin mm täysmaidon terveellisyydestä diabeetikolle koska maito sisältää hänen kertomanaan 200 vaikuttajaa ravintomielessä joita keho tarvitsee. Samaa lienee myös oliivi ja rypsiöljyissä puolesta jos vastaankin. Tässä hp&v: n on turha esittää mielipiteitä minulle, etenkin jos et ole itse toiminut diabeteslääkärinä kuten Heikkilä toimii.

        "Satavarmasti" kuitenkin tiedän, että rypsiöljy sisältää mittavan määrän lannoite- ja viljelyjäämiä, joilla on oma vaikutuksensa myös ihmisten terveyteen. Näihin kansainväliset tutkijat ovat kohdistamassa kasvavan mielenkiintonsa haitallisten terveysvaikutusten johdosta.

        Tässä nyt sinulla "hp&v" on vahvoja vaikutteita Fogelholmin mielipiteitten suuntaan, jotka puolestaan ovat käytännössä diabeetikkojen terveydenhoito suosituksia vastaan (luen Antti Heikkilän uusin kirja).

        Heikkilä EI OLE diabeteslääkäri vaan ortopedi. Hän vain harrastaa näitä diabetesjuttuja siinä kuin Veijokin.


      • hp&v
        uusajattelija kirjoitti:

        Lisäyksenä vielä että kannattaa lukea Heikkilän kirjasta sivut 129-132 MAITO josta selviää mm "maitorasvat sisältävät yli 500 erilaista biologisesti aktiivia ainetta, joiden tutkimus on vasta alussa. Maitorasvat ovat tärkeitä rasvaliukoisia kuten A-,D3-,E- ja K2 vitamiinien lähde. Maito sisältää paljon eläinperäisiä omega-3 rasvoja jne..

        Tässä pientä täsmennystä kirjan sanomaan kun joku luulee tietävänsä paremmin kun Heikkilä. Siitä vain lisätietoa "kehiin".

        Rypsiöljyistä löytyy omat tietonsa.

        Lehmanmaidossa ei ole merkittävästi D-,E- eikä K-vitamiinia.

        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=600&lang=fi

        D-vitamiinia vähemmän kuin 0.1 ug per 100 g. Jos saantisuositus on 10 ug ja maidossa olisi edes tuo 0.1 ug D-vitamiinia niin maitoa pitäisi juoda päivässä 10 l jotta saantisuositus täyttyisi.

        E-vitamiinia on 0.1 mg. Saantisuositus on 10 mg päivässä eli jälleen 10 l maitoa riittää tyydyttämään päivän tarpeen.

        K-vitamiinia on sentään 1 mg. Siitä vaan ei ole yleensä puutetta ja raakamaito on finelin listalla 2780. Kun nyt on puhuttu rypsiöljystä niin se on sijalla 17. ja siinä on K-vitamiinia 150 ug/100 g.

        Omega-rasvojen suhteen tilanne on sama kuin rasvaliukoisten vitamiinien. Raakamaidossa on omega-3:sta 16 mg/100 g. Saantisuositus on 2 g päivässä. Maitoa pitäisi siis tämän takia juoda 12.5 litraa päivässä. Rypsiöljyä riittää ruokalusikallinen.

        Epäilemättä "tiedot" rypsiöljystä ovat samaa tasoa.

        Luen kyllä tuon opuksen jahka saan sen lainattua kirjastosta. Mitään kiirettä ei ole. Lukemisen suhteen saattaa kyllä käydä kuten Pertti Mustajoelle kävi hänen edellisen opuksensa kanssa 'Luin 5 ensimmäistä sivua mutta ne olivat niin täynnä virheitä että lopetin siihen'.


      • hp&v
        Yks pikkujuttu kirjoitti:

        Heikkilä EI OLE diabeteslääkäri vaan ortopedi. Hän vain harrastaa näitä diabetesjuttuja siinä kuin Veijokin.

        Heikkilä ei ole sisätautien erikoislääkäri vaan ortopedi. Hän ei ole myöskään laillistettu ravitsemusterapeutti. Jos hän on toiminut jompana kumpana niin kannattaa ilmoittaa Valviraan.


      • hp&v kirjoitti:

        Heikkilä ei ole sisätautien erikoislääkäri vaan ortopedi. Hän ei ole myöskään laillistettu ravitsemusterapeutti. Jos hän on toiminut jompana kumpana niin kannattaa ilmoittaa Valviraan.

        Jos sinulla on jotakin sitä vastaan, että Heikkilä toimii lääkärinä diabeetikkojen hyväksi niin ilmoita sitten asiasta Valviralle, jota Anttikin toivoo.

        Vastaava tilanne oli ruotsissa kun Annika Dahlgvistista tehtiin kantelu jopa korkeimpaan oikeusasteeseen saakka. Oikeuden loppupäätelmä oli, että "ruokavalio kuuluu diabeteksen hoitoon".

        Hieman ihmettelen mitä sinulla hp&v on diabeetikkojen hoitoa vastaan, silloin kun toimenpiteet johtavat ongelmien poistumiseen lähes kokonaan. Monilla pelkän Heikkilän kirjan lukeminen on johtanut diabetesta parantavan ruokavalion toteuttamiseen.

        Kun olet kirjan lukenut toivottavasti olet toista mieltä mitä nyt tuot esille.
        Jokainen lääkettä vähentävä ohje diabeetikolle on saavutus sinänsä.

        Hyvää kesää ja Juhannusta.


    • VP?

      Heikkilällä ja Eenfeldtillä ei ole mitään ravitsemukseen liittyvää koulutusta. Molemmilla on vain omien kirjojen myynti lähellä sydäntä.

    • VP?

      hp&v

      Onko hiekkalaatikolla kuuma?

      Täällä on 33 astetta tuossa terassilla.
      Uunissa on iso peuranmaksa paistumassa pekonin ja vihannesten kanssa.
      Jääkaappiin paloittelin juuri 12kg hollantilaista huippujuustoa (48%) jonka toimittivat siellä ollesamme suoraan valmistajalta (Leerdam). Eikä ollut hinnan kiroissa.

      Että tämmöistä täällä tällä kertaa.

      • peItokenkku

        Ilmankos olet lihava. Kannattaisi vähän rajoittaa sitä rasvan syöntiä. 98kg 165cm pituiselle on aika paljon elopainoa.


    • VP?

      peItokenkku räkänokka

      haetko "tietosi" Aku Ankasta jota hoitajasi lukee sinulle???

      • peItokenkku

        Aku Ankka on laiha kaveri sinuun verrattuna. Mutta molemmat olette köyhiä, housuttomia ja yhtä kiukkuisia.


    • VP?

      peItokenkku räkänokka

      Mielummin kiukkuinen, vakavarainen ja viisas kuin räkänokka ja umpityhmä sosiaalipummi

      • peItokenkku

        Niinhän sinä mielelläsi olisit mutta oikeasti olet köyhä ja tyhmä idiootti.

        yhä


    • 2+13
    • ei VALO-hoitoa

      Kirja on todellakin diabeeteksen kannalta VALO-hoitoa kuten itsekin avauksessasi toteat. Pelkkä valohoito ei mellle riitä.

      • ei valolla

        Oikein sanottu, valohoito ei todellakaan meille riitä.


      • Humpuukikirja

        Sellaiset kirjat on PIMEYS-hoitoa, vaarallisia ohjeita diabeetikoille. Antti Heikkilä on ortopedi, ei mikään sisätautilääkäri.


    • eikö ymmärretä?

      Heikkilä ei taida olla kovinkaan kysytty luennoitsija maailman yliopistoissa ja koulutuskeskuksissa. Miksiköhän, jos hänelle on tunnetusti ainoa oikea Tieto ja Oppi? En ymmärrä sitä kun neroutta ei ymmärretä.

      • Heikkilä ilmeisesti tekee työtään diabeetikkojen hyväksi omalla vastaanotollaan ja kirjoittaa kirjoja omien halujensa mukaan. Heikkilä ei liene sidoksissa lääke- ja elintarviketeollisuuteen niin hänellä on mahdollisuus kertoa tutkittua totuutta julkisuudessakin.

        Tämä ei oikein sovi niille joilla on ansaintasuhteita teollisuuteen ja lääkefirmoihin, eli "sylttytehtaisiin.


    • Lailam1

      Antti Heikkilä on oikeassa, sairastuin kortisonihoidon jälkeen lähes eläkeiässä 1 tyypin diabetekseen ja heti monipistoshoidon alettua alkoivat kestämättömät kivut ja neuropatia oireilu. Lääkärin kommentti oli että kukaan ei ole allerginen insuliinille, sänkyihin oli tarjolla kolesterolilääkkeitä ja masennuslääkkeitä...
      Vaihdoin lääkäriä, sain uudet insuliinit, keuhkot alkoivat rohista, yskitti niin että tuntui kuin tukehtuisi, paino nousi vuodessa 30 kiloa, hiukset harvenivat lähes kolme neljännestä, yöhikoilu oli voimakasta... Lääkärin mielipide oli jälleen kerran insuliinille ei kukaan ole allerginen, lääkettä en vaihda. Sitten kun vasemmasta silmästä meni näkö jätin lääkkeet jälleen kerra ... Enää en edes ottanut yhteyttä lääkäriini. Siirryin noudattamaan Antti Heikilän dieettiä lähes ohjeiden mukaisesti, pitkäsokeri oli viime mittauksessa seitsemän kieppeillä, parempi kuin koko piikityshoidon aikana. Ruokailun jälkeiset korkeat sokeriarvot ovat jääneet pois eikä ole kertaakaan
      laskenut alle neljän. Sitten se mielenkiintoisin, etsin tietoa tästä viimeisimmästä ruokainsuliinista ja englanninkielellähän sitä sitten onkin.. Sivuoireina hiustenlähtöä, värikalvontulehdusta, keuhkokasvaimia, kolesterolin kohoamista jne. Eli niinkuin Antti Heikkilä kirjassaan toteaa ruokavalio on ainoa oikea tie...
      diabeteksen hoitoon suositeltu ruokavalio on käsittämätön. Ja tämä kuitu hömpötys, eikö kukaan ihmettele miten ylipäätään eskimot ovat sukupolvesta toiseen selviytyneet elossa ihan ilman viljoja ja kaiken maailman kuituja.
      Suosittelen jokaiselle kakkostyypin diabeetikolle kunnon maksan puhdistus kuuria aiheesta löytyy mm Alfred Vogelin maksa kirja, ja paluuta terveelliseen lisäaineettomaan ruokavalioon,

      • Ymmärsit väärin

        Et sairastunut D1:een jos pärjäät ilman piikitettävää insuliinia pelkällä ruokavaliolla. Sinulla on oltava omaakin insuliinituotantoa koska et ole vielä kuollut.


      • Komppaan

        Täällä yksi, joka on saanut Antti Heikkilän oppien mukaan uuden elämän. Vuosi sitten ylipainoinen kehäraakki, kaikki veriarvot normaalirajojen ulkopuolella. Neuropaattisia oireita vuosia kestäneen verensokerin vuoksi. Lisäksi vatsa- ja suolisto-oireita, joille ei löytynyt tutkimuksissa ja tähystyksissä selitystä.
        Nyt verensokeri kunnossa, paino kurissa, verenpaine normaali, kolestroliarvot normaalit, ruokatorven tulehduksen historiaa, vatsan turvotus myös ym. ym.
        Kiitos Antti Heikkilälle, että löysin vhh-ruokavalion. Lisäksi olen tutustunut ja lukenut Veijon sivuja, sieltä myös olen saanut hyvää tietoa.


    • ei arvoa

      Ketju näyttää siltä, että uusajattelija keskustelee itsensä kanssa vain nikkiiä vaihtaen. Välillä on hp&v ja välillä taas uusajattelija. Ei aika arvoton ketju kokonaisuudessaan.

    • Se onkin ensiapu

      Hiilihydraatit eivät ole vaarallisia, eivätkä myöskään kasvirasvatkaan ole vaarallisia.
      Eläinperäiset rasvat lisäävät sydänkuolleisuutta. Rasvattomat ja kevytmaidot ovat terveellisempiä ja suositeltavampia diabeetikoille.

      Tuo kirja ei ole mitenkään uskottava, koska Antti Heikkilä ei ole mikään sisätautilääkäri, vaan ortopedi. Joten hänellä ei ole kokemusta ja tietoa riittävästi diabeteksesta. Tuollaisten kirjojen ja diettien perusteella ei pystytä vähentämään ja poistamaan lääkkeitä kokonaan, ainakaan 1 tyypin diabeetikot insuliinipistoksiaan.

      En aio lukea kyseistä turhake kirjaa, koska tiedän asiat paremmin diabeteshoitajan ja sisätautilääkärin ohjeistuksien kautta ja diabetesliiton kirja on mulle sopivampaa ja parempaa luettavaa, koska siinä on oikealla tavalla asiat.

      Valkoinen, puhdas sokeri ei ole tappavaa, koska se on lääke pahaan hypoglykemiaan ja mulla ainakin tehonnut vaikeaan sokkiin, jos ei ole enää mikään muu tehonnut. Tuo hienosokeri onkin ensiapu hypoglykemiaan.

      • muutaki apua

        Et aio lukea kyseistä kirjaa, jota turhakkeeksi nimität ja millähän perusteella?

        Älä arvostele, jos et ole lukenut, etkä kokeillut. Sinun kommenttisi turhaketta myös, koska tuskin itsekään olet sisätautilääkäri?


      • Olkoo sitte tiputus
        muutaki apua kirjoitti:

        Et aio lukea kyseistä kirjaa, jota turhakkeeksi nimität ja millähän perusteella?

        Älä arvostele, jos et ole lukenut, etkä kokeillut. Sinun kommenttisi turhaketta myös, koska tuskin itsekään olet sisätautilääkäri?

        Ei mulla ole mitään tarvetta lukea kyseistä kirjaa, eikä myöskään perustella yhtään mitään, ei ainakaan sulle. Ellet halua riidellä?

        Kyllä saa arvostella, jos siltä tuntuu, katsoo parhaaksi. Ei ole mikään pakko lukea, eikä kokeilla mitään hölynpölyä, ennemmin sellaista mistä oikeaa hyötyä, vaikka tulevaa ammattiin, mikä nyt sitten onkaan. Myös sunkin kommentit on turhia ja jos olet hoitoalalla, niin en ymmärrä miten ja miksi sut on valittu. Oikea ja kunnollinen hoitaja ei sano noin. Joten älä yritä yhtään alkaa ylimieliseksi ja koppavaksi, koska sulla ei ole yhtään varaa siihen. Mun ammattini ei pitäisi kuulua sulle. Sä et sillä tiedolla mitään tee.


      • muutaki apua
        Olkoo sitte tiputus kirjoitti:

        Ei mulla ole mitään tarvetta lukea kyseistä kirjaa, eikä myöskään perustella yhtään mitään, ei ainakaan sulle. Ellet halua riidellä?

        Kyllä saa arvostella, jos siltä tuntuu, katsoo parhaaksi. Ei ole mikään pakko lukea, eikä kokeilla mitään hölynpölyä, ennemmin sellaista mistä oikeaa hyötyä, vaikka tulevaa ammattiin, mikä nyt sitten onkaan. Myös sunkin kommentit on turhia ja jos olet hoitoalalla, niin en ymmärrä miten ja miksi sut on valittu. Oikea ja kunnollinen hoitaja ei sano noin. Joten älä yritä yhtään alkaa ylimieliseksi ja koppavaksi, koska sulla ei ole yhtään varaa siihen. Mun ammattini ei pitäisi kuulua sulle. Sä et sillä tiedolla mitään tee.

        Jos saa arvostella, niin sitten sanon, että kommentistasi huomaa miten vihainen olet. Toivottavasti saat apua vihan hallintaasi ja verensokerit kohdalleen. Hyvää kesää!


      • Sivussa ihmettelevä
        muutaki apua kirjoitti:

        Jos saa arvostella, niin sitten sanon, että kommentistasi huomaa miten vihainen olet. Toivottavasti saat apua vihan hallintaasi ja verensokerit kohdalleen. Hyvää kesää!

        Jos tulkitset tuon edellä olevan viestin niin rankaksi että tarvitaan vihanhallintaa, niin mitä sitten tuumaat VP?:n selvästi agressiivisimmista kommenteista. Hälytätkö heti ambulanssia viemään pakkohoitoon?


      • Mites on?
        muutaki apua kirjoitti:

        Jos saa arvostella, niin sitten sanon, että kommentistasi huomaa miten vihainen olet. Toivottavasti saat apua vihan hallintaasi ja verensokerit kohdalleen. Hyvää kesää!

        Sinä muutaki apua taidat olla Veijo. Sinun kommenteistasi sen vihaisuuden huomaa ja sinä tässä olet apua vailla vihan hallintaasi ja sinun verensokerit ne heittelee vai kuinka?


      • Ihmetellen myös
        Sivussa ihmettelevä kirjoitti:

        Jos tulkitset tuon edellä olevan viestin niin rankaksi että tarvitaan vihanhallintaa, niin mitä sitten tuumaat VP?:n selvästi agressiivisimmista kommenteista. Hälytätkö heti ambulanssia viemään pakkohoitoon?

        Minä en tulkitse tuota edellä olevaa viestiä mitenkään rankaksi,että vihanhallintaa tarvitaan. Tuumaan Veijon viestit, kommentit selvän aggressiivisiksi. Ambulanssi ei vie ketään pakkohoitoon, ensihoitajat vie tarvittaessa nähtyään ja arvioituaan tilanteen.


      • Muutaki apua
        Mites on? kirjoitti:

        Sinä muutaki apua taidat olla Veijo. Sinun kommenteistasi sen vihaisuuden huomaa ja sinä tässä olet apua vailla vihan hallintaasi ja sinun verensokerit ne heittelee vai kuinka?

        Itseasiassa eivät heittele, olen saavuttanut vhh-ruokavalion myötä tasaiset verensokeriarvot, paino pudonnut normaaliksi monen moista vaivaa on taitettu ko. ruokavalion myötä.
        Vaikutat kirjoitustesi perusteella negatiiviselta ja hermostut helposti, sen huomaa kirjoitustavastasi.
        Tässä yksi ote kirjoituksestasi, joka osoittaa hermostuneisuutesi tai vihamielisyytesi:
        "Joten älä yritä yhtään alkaa ylimieliseksi ja koppavaksi, koska sulla ei ole yhtään varaa siihen. Mun ammattini ei pitäisi kuulua sulle. Sä et sillä tiedolla mitään tee."


    • hp&v

      Nyt on kyllä Nobelin lääketieteen palkinto tulossa Suomeen.

      Antti Heikkilä mainostaa englanninkielistä diabeteksenhoito-opustaan näin:

      'Dr Heikkilä has helped thousands of patients with diabetes. All of his patients with type 2 diabetes have stopped taking each and every one of their medications. Patients suffering from type 1 diabetes have benefited from this diet as well. Their blood sugar levels have been balanced, and their insulin requirements minimized. They have lost their excess weight and recovered from many other illnesses, such as metabolism syndrome, constant infections, chronic eczema, mood swings, depression and many other problems. '

      Pikaisena käännöksenä. (Lääketieteen)Tohtori Heikkilä on auttanut tuhansia diabetespotilaita. Kaikki hänen kakkostyypin diabetespotilaansa ovat päässeet lääkkeettömiksi. Ykköstyypit ovat myös hyötyneet tästä dieetistä myös ... .

      http://www.amazon.com/Nutrition-Therapy-Diabetes-Antti-Heikkilä-ebook/dp/B00IDEQ1SK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1402632265&sr=8-1&keywords=antti heikkilä

      Kyllä tuollaisilla tuloksilla Nobel heltiää helposti. Artikkelissa oli kyllä yksi asiavirhe, Heikkilä tituleeraa itseään termillä Dr. eli väitellyt jonkin tieteen tohtori kun oikea termi on MD eli medical doctor, meikäläisittäin lääketieteen lisensiaatti eli lääkäri.

      Kirja ei ole kylläkään myynyt hyvin, rankkaus oli 500 000 eli edellisen kirjan myynnistä on aikaa. Arvosteluja oli kyllä tullut suomalaisilta karppaajilta.

      • muutaki apua

        Etkö yhtään osaa peittää kateellisuuttasi? :-D


    • omega1

      Omega 6 luokitellaan epäterveelliseksi ja omega 3 terveelliseksi. Kolmonen vie joitain omega 6 haittoja pois, mutta sotkee sokeriaineenvaihduntaa, huonontaa vastustuskykyä ja altistaa syövälle siinä missä kutonenkin. Kummallekkaan rasvahapolle ei todellisuudessa ole mitään päivittäistä tarvetta. Suhteellakaan ei ole väliä, kun pysyy lähes erossa molemmista rasvahapoista. Haiman beetasolut vaurioituvat vapaiden rasvahappojen ansiosta, eikä sokerilla ja tyydyttyneellä rasvalla ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Sokeri itseasiassa suojaa diabetekselta. Pehmeät rasvat häiritsevät sokerin polttoa energiaksi, jolloin verensokeri laskee samoin kolesteroli. Samalla ne aiheuttavat sokereiden kerääntymisen suoraan sisäelimiin rasvaksi. Luonnossa hiilihydraatit eivät esiinny pehmeiden rasvojen kanssa vaan yleensä lähes ilman rasvoja tai rasvat ovat kovia. Polttamalla sokereita kehosi tuottaa runsaasti hiilidioksidia, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa. Tämä pitää kehosi terveenä ja laihana. Makean ja suolan himo on elimistön tapa korjata huonoa aineenvaihduntaa. Lihavilla tietysti on ikävä tilanne kun varastoituneet rypsiöljyt, kalaöljyt ja margariinit häiritsevät sokerien polttoa. Heikkilä ei tajua hiilihydraattiaineenvaihdunnasta mitään, Fogelholmi ja Ursula Schwab suosittelee rasvoja mitkä aiheuttavat diabetestä. Stressi aiheuttaa syöpää ja pehmeät rasvat ja liika proteiini aiheuttavat keholle stressiä. Samalla ne tehostavat syöpähormooneja adrenaliinia, estrogeeniä, kortisolia, kasvuhormoonia ja prolaktiinia. Ilman näitä rasvoja keho osaa tuottaa insuliinia juuri sopivasti, eikä verensokeri laske liikaa ja aiheuta turhia himoja syödä yli kulutuksen. Itse karpasin aikoinani ja sain korkeimmat varensokerit, verenpaineet ja kolesterolin mitä mulla on ollut ikinä. Olinkin tosin jo laiha ennen tätä kahden vuoden kokeilua. Kannattaa miettiä kokonaiskuvaa ja mikä itselle sopii. Mulle oli yllätys miten hedelmät ja jopa valkoinen sokeri paransi verenpaineet ja kolesterolit taas ruotuun, kun aineenvaihdunta rupesi toimimaan.

      • hp&v

        Vapaat rasvahapot (pl omega-3) altistavat diabetekselle mutta niitä saa aikaan millä tahansa rasvalla ja esimerkiksi fruktoosilla.

        Elimistö tuottaa aivan samalla tavalla energiaa niin rasvasta kuin hiilihydraateistakin. Hiilihydraateissa voidaan ajatella olevan hiiltä ja vettä joten niiden metabolia tuottaa vain hiilidioksidia, rasvoista tulee myös vettä. Ravinnolla ei tässä suhteessa ole juurikaan merkitystä koska ylimääräinen energia muutetaan miltei kokonaan rasvaksi. Levossa ihminen polttaa noin 70% rasvaa ja 30% glukoosia eikä ravinto vaikuta tuohon lainkaan.

        Hiilihydraatin metabolia kuluttaa osan sen energiasta (ja proteiinilla vielä suuremman osan) mutta tuollakaan ei ole merkitystä koska kokonaisenergiankulutuksessa ei tapahdu mitään, elimistö polttaa sitten vähemmän muuta pitääkseen ruumiinlämmön tasaisena. Näitä asioita on tutkittu mittaamalla uloshengitysilman hiilidioksidipitoisuutta.

        Omega-rasvoja tarvitaan kyllä. Alfalinoleenihappoa (ALA, omega-3) ja linolihappoa (LA, omega-6) suositellaan saatavaksi vähintään 2 g päivässä. Omega-6 ei siis sekään ole haitallista. Ongelmana on nimen omaan omega-rasvojen suhde. Monissa kasviöljyissä on paljon enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta. Esimerkiksi oliiviöljyssä 19 kertaa eenemmän ja auringonkukkaöljyssä 700 kertaa enemmän. Rypsiöljyssä on vain 2 kertaa enemmän.

        Sydänterveydelle omega-rasvat ovat taas suotuisia.

        Insuliiniresistenssistä on Wikipediassa hyvä artikkeli:
        http://en.wikipedia.org/wiki/Insulin_resistance

        Tässä taas maailman johtavien ravintotutkijoiden mielipide rasvoista ja sv-sairauksista:
        http://ajcn.nutrition.org/content/93/4/684.long

        Pöytäsokeria ei kylläkään kannata syödä yhtään. Siinä ei ole hivenravinteita ja se koostuu puoliksi fruktoosista. Parempi syödä täysjyväviljaa niin saa kuituja ja hivenravinteitakin.


      • Omega1
        hp&v kirjoitti:

        Vapaat rasvahapot (pl omega-3) altistavat diabetekselle mutta niitä saa aikaan millä tahansa rasvalla ja esimerkiksi fruktoosilla.

        Elimistö tuottaa aivan samalla tavalla energiaa niin rasvasta kuin hiilihydraateistakin. Hiilihydraateissa voidaan ajatella olevan hiiltä ja vettä joten niiden metabolia tuottaa vain hiilidioksidia, rasvoista tulee myös vettä. Ravinnolla ei tässä suhteessa ole juurikaan merkitystä koska ylimääräinen energia muutetaan miltei kokonaan rasvaksi. Levossa ihminen polttaa noin 70% rasvaa ja 30% glukoosia eikä ravinto vaikuta tuohon lainkaan.

        Hiilihydraatin metabolia kuluttaa osan sen energiasta (ja proteiinilla vielä suuremman osan) mutta tuollakaan ei ole merkitystä koska kokonaisenergiankulutuksessa ei tapahdu mitään, elimistö polttaa sitten vähemmän muuta pitääkseen ruumiinlämmön tasaisena. Näitä asioita on tutkittu mittaamalla uloshengitysilman hiilidioksidipitoisuutta.

        Omega-rasvoja tarvitaan kyllä. Alfalinoleenihappoa (ALA, omega-3) ja linolihappoa (LA, omega-6) suositellaan saatavaksi vähintään 2 g päivässä. Omega-6 ei siis sekään ole haitallista. Ongelmana on nimen omaan omega-rasvojen suhde. Monissa kasviöljyissä on paljon enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta. Esimerkiksi oliiviöljyssä 19 kertaa eenemmän ja auringonkukkaöljyssä 700 kertaa enemmän. Rypsiöljyssä on vain 2 kertaa enemmän.

        Sydänterveydelle omega-rasvat ovat taas suotuisia.

        Insuliiniresistenssistä on Wikipediassa hyvä artikkeli:
        http://en.wikipedia.org/wiki/Insulin_resistance

        Tässä taas maailman johtavien ravintotutkijoiden mielipide rasvoista ja sv-sairauksista:
        http://ajcn.nutrition.org/content/93/4/684.long

        Pöytäsokeria ei kylläkään kannata syödä yhtään. Siinä ei ole hivenravinteita ja se koostuu puoliksi fruktoosista. Parempi syödä täysjyväviljaa niin saa kuituja ja hivenravinteitakin.

        Omega 6 ja 3 rasvoja ei synny sokerin hajoamisesta.
        Nämä rasvat estävät sokerin polttoa energiaksi.
        Toki määrä myös vaikuttaa niiden haitallisuuteen.
        Lihakset suojaavat näiltä myös polttamalla niitä suoraan energiaksi, joten kohtuullinen lihasmassa on eduksi.
        Tottakai elimistö polttaa rasvoja ja hiilihydraatteja kokoajan, mutta lihavat eivät polta hiilihydraatteja yhtä tehokkaasti kuin laihat. Mitä alhaisempi rasvaprosentti on sitä paremmin hiilihydraatien palaminen tapahtuu. Hiilareita rajoittaessa elimistö siirtyy toimimaan stressihormonien avulla pelkästään, sillä T3 kilpirauhashormonin muodostuminen maksassa tarvitsee sokeria. T3-hormonin vaikutuksesta elimistö myös polttaa enemmän energiaa ja lihominen on vaikeampaa.
        Fruktoosia ei syödä yksinään, se palaa energiana tehokkaamin maksassa glukoosin kanssa. Hedelmissä ja pöytä sokerissa fruktoosi on yhdessä muiden sokerien kanssa. Rotat eivät metaboloi fruktoosia niinkuin ihminen ja näissä kokeissa syötetty fruktoosi määrä vastasi noin 200g puhdasta fruktoosia ihmisellä. Puhdasta frutoosia ei ravinnossa esiinny luonnostaan yksinään. Ei se aineenvaihdunta mikään vakio ole. Ravinto vaikuttaa siihen olennaisesti.
        Itsellä ilman hiilareita lämpötila oli jotain 36 ja nyt lähes 37. Alussa kun aloin syömään hiilhydraateja uudelleen lämpötilani vain laski, sillä lämmöntuotantoni oli vain stressihormonien varassa. Enkä pystynyt nukkumaan kuin pätkittäin ja sairastelin koko ajan. Nykyään nukun hyvin ja verenpaineeni on laskenut normaaliksi enkä ole koskaan kipeä. Valkoista sokeria voit syödä kohtuudella ja esim. kermajäätelössä on vielä ihan kivasti ravintoaineita jäljellä. Kokonaisuus ratkaisee. Viljojen ravintoaineet eivät myöskään imeydy kovin hyvin, eikä niiden syöminen ole välttämätöntä. Voit toki niitä syödä sillä ne maistuvat hyvältä ja edelleen kokonaisuus ratkaisee ravinnossa tässäkin.
        Elimistö pystyy muodostamaan kaikki tarvitsemansa rasvansa hiilihydraateista.
        Voi, kookosöljy ja oliiviöljy ovat kaikista turvallisimmat rasvat.
        Omega 6 ja 3 rasvahappojen puutteessa keho alkaa muodostamaan meadin happoa joka vähentää tulehduksia. Omega rasvojen tarpeellisuus perustuu lähinnä 1900-luvun alun eläinkokeisiin. Eläimet kärsivät karvanlähdöstä ja ihon kuivuudesta. Tähän vaivaan auttoivat omega rasvat. Myöhemmin on selvinnyt, että näillä eläimillä oli myös kova puute B-vitamiineista. Nämä vaivat olisivat voitu hoitaa myös niilä.


    • heh heh heh

      Heikkilä on vain ortopedi. Hänen kirjansa ovat vain koosteita jo maailmalla aikaisemmin julkaistuista aineistoista. Seurakunta seuraa ja palvoo.

      • turha nauraja

        Niin ja nimittämäsi "seurakunta" voi hyvin, arvot kohdallaan, ei lääkityksiä. Ei se palvomista ole, vaan oikein syömällä saavutettu terve elämä. Ne jotka eivät siihen omilla keinoillaan pysty, ovat kateellisia ja pahansuopaisia. Mutta, jos sinulla on kaikki hyvin, tuskin mitään syytä hekotella?


    • Saituri eläkeläinen

      Jos nyt "heh heh heh" kirjoituksilla olisi jotakin pätevyyttä niin silläkin voisi päästä 40 vuoden nauruilla lääkäriksi ja vähintään professoriksi.

      Samaa voisi päätellä halonhakkaajasta, sillä pääsisikö sillä kokemuksella ortopediksi jos siihen ei tarvita mitään lääketieteellistä opiskelua. Näitä naureskelijoita meillä kyllä riittää.

      • Kyllä vain porukka harvenee kun kerrotaan totuutta sokerin haitoista ja vielä maailmanlaajuisen WHO:n toimesta. On siinä jo ruoka- ja lääketeollisuus tuhonnut porukkaa jo aivan tarpeeksi. Silti kannattaa uskoa asiaan ja tehdä muutos parempaan.


    • Niin se kävi että Frans Emil Sillanpääkin sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon kun uskalsi kirjoittaa suomeksi selvin sanoin ja Helsingin sanomat vielä jukkaisi "suoraa tekstiä" Hitlerille, Mussolinille ja Stalinille kun kukaan muu ei pohjoismaissa ei siihen uskaltautunut. Tosin hänen kirjojensa myynti kiellettiin noissa kohdemaissa Saksa italia ja Neuvostoliitto.

      Sama on nyt sitten Antti Heikkilän kirjojen suhteen, eli niiden myyntiä pyritään estämään monin keinoin. Ei tähänkään mikään taho yrittäisi puuttua jos ne olisivat jotakin satukirjoja.

      Kyllä Mauri Kunnaksen satukirjoja saa vapaasti myydä, eikä lääkäriliitot niihin puutu.

    • hei-tolo

      Heikkilän ja tri. Tolosen julkaisuja kannattaa lukea, jos on terveydestä kiinostunut.

      Kaikki teollinen prosessoitu valmis- , eli keinoruoka ja -juoma on terveydelle haitaalista.
      Säännöllisesti käytettynä varallista.

    • Saituri eläkeläinen

      Tuon. Kun saisi vielä oppimaan vielä virallisenkin tahon, mutta kun mikään ei mene jakeluun mikä on diabeetikolle terveellistä. Kaikkea muuta vain selitellään.

      • Suomessa aloitetaan jo lapsista alkaen tuo sairas systeemi, eli neuvolassa vääräoppiset "tantat" alkavat arvostelemaan ihmislapsia mitä niille pitää syöttää ja mitä jättää pois ja sitten tuo "ihmispoloinen" olikin jo piloilla. Äiti tekee mitä käsketään ja lapsi on ikään kuin keinoruokinnalla "pilttipurkkeineen".


      • D 1 tyyppi
        uusajattelija kirjoitti:

        Suomessa aloitetaan jo lapsista alkaen tuo sairas systeemi, eli neuvolassa vääräoppiset "tantat" alkavat arvostelemaan ihmislapsia mitä niille pitää syöttää ja mitä jättää pois ja sitten tuo "ihmispoloinen" olikin jo piloilla. Äiti tekee mitä käsketään ja lapsi on ikään kuin keinoruokinnalla "pilttipurkkeineen".

        Suomessa aloitetaan ihan oikeanlainen lapsista alkaen terve systeemi, eli neuvolassa
        oikeanoppiset hoitajat tarkoittavat vain hyvää, eivät ilkeyttään arvostele ketään, mitä pitää syöttää ja mitä ei. Tuskinpa kukaan on piloilla, en minä ainakaan. Olen 70 luvun lopulla sairastunut 1 tyypin diabetekseen, olin normaalipainoinen lapsi ja vanhempani syöttivät normaalia kotiruokaa ja olen edelleenkin normaalipainoinen aikuinen ja syön normaalia kotiruokaa. Äidit tekevät,kuten neuvotaan ja lapsi on ihan normaalilla ruoalla, kuten kuuluukin olla ja pilttipurkit ovat herkutteluhetkiin ja retkelle.


      • D 1 tyyppi kirjoitti:

        Suomessa aloitetaan ihan oikeanlainen lapsista alkaen terve systeemi, eli neuvolassa
        oikeanoppiset hoitajat tarkoittavat vain hyvää, eivät ilkeyttään arvostele ketään, mitä pitää syöttää ja mitä ei. Tuskinpa kukaan on piloilla, en minä ainakaan. Olen 70 luvun lopulla sairastunut 1 tyypin diabetekseen, olin normaalipainoinen lapsi ja vanhempani syöttivät normaalia kotiruokaa ja olen edelleenkin normaalipainoinen aikuinen ja syön normaalia kotiruokaa. Äidit tekevät,kuten neuvotaan ja lapsi on ihan normaalilla ruoalla, kuten kuuluukin olla ja pilttipurkit ovat herkutteluhetkiin ja retkelle.

        "normaalia kotiruokaa" siinä tuo ongelma usein piileekin, eli ei ymmärretä mitä tuokin tarkoittaa. Neuvolassa sitten seurataan mikä on liian laiha, mikä lihava ja sitten neuvoa perään mitä pitäisi tehdä, eikä sitten tiedetä mitä normaalin pitäisi tarkoittaa ja pitää sisällään.


    • Ei ongelmaa

      Normaalissa kotiruoassa ei ole mitään ongelmaa. Uusajattelija tässä ei taida oikein ymmärtää vai kuinka?

    • kotoruoka

      Mitä se normaali kotiruoka sitten oikein on. Onko se sitä jo menneeseen maailmaan kuulunut talonpoikainen monipuolinen oman tilan tuotteista vuodenaikojen mukaan vaihteleva myös riistaa ja lähijärven kalaa, sekä marjoja sisältävä oikea luomuruoka.

      Vai onko se nykykotien markettien valmisruokakaukaloista pikaisesti mukaan temmattuja eineksiä mikrossa kuumennettavaksi.

      Ehkä molempia ääripäitä ja usein jotain siltä väliltä.
      Kaikkein pahinta on kun kasvaville lapsille valmistetaan kiireessä jotain helppoa
      kuten esim. keitetään vaaleaa makaroonia. Lisukkeeksi eineslihapullia ja päälle runsaasti ketsuppia. Vaihtoehtona makarooni vaihdetaan pakastettuun ranskanperunaan ja lihapullat nakkeihin. Näillä normaaleilla kotiruuilla ei kyllä ravintoaineita saa.

      Usein näkemäni kattaus perheiden lounasruokailussa esim. matkaillessa on sellainen, että aikuiset nauttivat noutopöydästä terveellisen, monipuolisen aterian salaatteineen ja kala- annoksineen. Lapsille tilataan sitten erikseen lasten omat annokset sisältäen perunamuussia ja nauravia nakkeja jälleen sillä ketsupilla maustaen. Salaattejahan ne meidän lapset eivät ole oppineet syömään.

      Myös sairaaloissa tarjotaan sitä paljon kehuttua monipuolista kotiruokaa muistuttavaa
      laitosruokaa. Menu koostetaan kuulemma asiakkaiden toiveiden mukaiseksi todella mahdollisimman paljon kotiruokamaiseksi.

      Se täyttää kenties suositellut kalorimäärät, mutta ravintoaineiden suhteen jäädään
      varmasti saamapuolelle. Joka aterialla tarjotaa mitätön sokeroitu kiisseli. Senkin voisi korvata runsaammalla salaatilla.

      Kotiruokaa on kai yhtä monta sorttia kuin kotejakin.

    • Höhliä ihmisiä

      Täytyy olla todella tyhmä, jollei tiedä mitä normaali kotiruoka tarkoittaa. Se tarkoittaa ruokaa, joka on alusta alkaen itse valmistettu. Esim. itse kasvatetut perunat, porkkanat ja itse pyydystetty kala, soosseineen ja salaatteineen, omista perunoista tehty muusi ja itse tehdyt lihapullat jne. Joka aterialla ei tarvitse olla makeita jälkiruokia. Salaatteja oppii kyllä syömään, minäkin olen oppinut vasta aikuisiällä.

      • Tulkintakysymys

        Kasvatatko itse myös naudat ja siat joiden lihasta teet lihapullat?

        Kotiruualla terkoitetaan kotona itse tehtyä ruokaa joka voi olla vaikka kokonaan kaupasta ostetuista aineksista. Kaikilla ei ole mahdollista kasvattaa itse mitään eikä käydä metsällä eikä kalassa. Kaupunkilaisena joudun ostamaan kaiken kaupasta, mutta teen silti kotiruokaa päivittäin, karavaanarina jopa matkalla ollessanikin. Vain äärimmäisessä pakossa kun ei ole aikaa ruuanlaittoon, voin ostaa poikkeuksellisesti joskus einesruokapakkauksen. Yleisin ostamani "einesruoka" on lihapullat. Olen todennut tuoteselostuksista etten pysty tekemään niistä yhtään sen parempia tai terveellisempiä.

        Samoin teen kotiruokatyyppistä ruokaa myös työssä tehdessäni ruokaa asiakkaille. Aineksina joudun käyttämään osittain prosessoituja tuotteita (valmiiksi paloiteltua broileria, lihaa ja kalaa). Perunat ja muut tuoretuotteet ostetaan lähikaupasta tai tukusta. Joissakin kohdissa joutuu "oikaisemaan" jo ruuanvalmistuksen helpottamiseksi, parinkymmenen litran annoksen ruskeaa kastiketta valmistus kotityyliin on liian aikaaviepää, joten sen joudun tekemään jauheesta, mutta samalla siitä tulee hieman terveellisempää koska ei tarvitse ruskistaa runsaassa rasvassa jauhoja.


    • 2+17

      "Kasviperäiset öljyt lisäävät sydänkuolleisuutta jopa 50% verrattaessa mm oliiviöljyihin."

      RUOKA-VALO-HOITO on osuva nimi, oliiviöljy tulee sitten ilmeisesti petrokemian teollisuuden sivutuotteena?

      I d i o o t i t.

    • Kyllä täällä asiat ymmärretään kun vain halutaan ymmärtää. Enemmän vihertävää ja vähemmän sinne jauho- ja makeutusainepuolelle ja kyllä sitä parempaakin ruokaravintoa löytää normaali kaupastakin, Tietysti vielä rasvana kunnon voita, oliiviöljyä ja vaikka sitten sitä siankylkeä, mutta tietenkin kohtuulliset määrät.

      Omalta mökkitontilta saatiin kirsikat luumut ja kesäkurpitsaa kalojen ohella, muutama mainitakseni. Kirsikoita toista ämpäriä ja luumuja neljän paikkellla ja tietysti täyttä luomua.

      • Lopeta kehuminen

        Suurimmalla osalla suomalaisista ei ole mökkitonttia josta saisi ilmaista ruokaa. Paljonko annoit noista ilmaisruuista köyhälle naapurillesi jolla ei ole mökkipalstaa eikä autoa jolla sinne huristelisi?


      • Ymmärtäväinen

        ,,,,,Tietysti vielä rasvana kunnon voita, ....mutta tietenkin kohtuulliset määrät.,,,,,

        Onko kohtuullinen määrä 80E%? Siis voita jopa 400-500 g joka päivä ja läskit sen lisäksi, paljonko on sitten kohtuuton määrä, tuollaiset 120-150E%, niinkö ?


      • Lopeta kehuminen kirjoitti:

        Suurimmalla osalla suomalaisista ei ole mökkitonttia josta saisi ilmaista ruokaa. Paljonko annoit noista ilmaisruuista köyhälle naapurillesi jolla ei ole mökkipalstaa eikä autoa jolla sinne huristelisi?

        Kyllä noista ravinnerikkaista luomutuotteista meni pääosa autottomille ja sukulaisille tietysti ilman korvausta mutta kiitosta tuli sitäkin enemmän, köyhyyttä en ajatellut.

        Luumujen osalta jäi mietintään että paljonko niitä voi päivässä nautiskella ettei nuo sokeriarvot ala nousemaan. Puoli kiloa taisi mennä parhaimmillaan.


      • Ymmärtäväinen kirjoitti:

        ,,,,,Tietysti vielä rasvana kunnon voita, ....mutta tietenkin kohtuulliset määrät.,,,,,

        Onko kohtuullinen määrä 80E%? Siis voita jopa 400-500 g joka päivä ja läskit sen lisäksi, paljonko on sitten kohtuuton määrä, tuollaiset 120-150E%, niinkö ?

        Voi mitä tyhmyyttä korvien välissä ja päässä tuo "Merikannon laskuoppi", vai vitsiäkö yrität vääntää.

        Matematiikalla voit kuvitella jonkun syövän puolen kilon paketin voita päivässä ja läskiä perään, niin eipä näytä sinulla järkikään luistavan.

        Laske nyt tuo lopputulos itsellesi kun osaat tuota laskintasi noin hyvin käyttää, ei sitä muiden tarvitse ymmärtää..


      • Lue tarkemmin!
        uusajattelija kirjoitti:

        Voi mitä tyhmyyttä korvien välissä ja päässä tuo "Merikannon laskuoppi", vai vitsiäkö yrität vääntää.

        Matematiikalla voit kuvitella jonkun syövän puolen kilon paketin voita päivässä ja läskiä perään, niin eipä näytä sinulla järkikään luistavan.

        Laske nyt tuo lopputulos itsellesi kun osaat tuota laskintasi noin hyvin käyttää, ei sitä muiden tarvitse ymmärtää..

        Tässähän vaan noudatetaan Veijon ohjeita, hänhän on noita määriä kehottanut syömään. Etkö noudatakaan Veijon dieettiä vaikka oletkin niin kiitollinen opetuslapsi.


    • se VALO-hoitaja

      ,,,,,Näin kuvaa Antti Heikkilä sokeria uusimmassa kirjassaan "Diabeteksen RUOKA-VALO-HOITO",,,,

      Olet oikeassa, Heikkilä antaa ohjeissaan vain VALO-hoitoa kun sanotkin. Ei mitään todellista, pelkkää lumetta ja valetta.

      • Sinunlaisille luulosairaalle VALOPÄÄLLE sopii tietysti LUMEHOITO parhaiten sillä ilmeisesti et tiedä ruokavalion vaikutuksista yhtään mitään, vai olenko ymmärtänyt kirjoituksistasi jotakin väärin ?

        Heikkilä kirjoittaa myös lumehoitojen vaikutuksista mm leikkaushoitojen asemasta, eli sairaudet voivat olla myös korvien välissä.

        Diabeetikolle tärkeintä on ymmärtää ruokavalion merkitys sairauden hoitamiseen.


      • korvienne väli on "#
        uusajattelija kirjoitti:

        Sinunlaisille luulosairaalle VALOPÄÄLLE sopii tietysti LUMEHOITO parhaiten sillä ilmeisesti et tiedä ruokavalion vaikutuksista yhtään mitään, vai olenko ymmärtänyt kirjoituksistasi jotakin väärin ?

        Heikkilä kirjoittaa myös lumehoitojen vaikutuksista mm leikkaushoitojen asemasta, eli sairaudet voivat olla myös korvien välissä.

        Diabeetikolle tärkeintä on ymmärtää ruokavalion merkitys sairauden hoitamiseen.

        ,,,,,eli sairaudet voivat olla myös korvien välissä,,,,,

        Niinhän teillä trolleilla tuppaa olemaan kuten tuossa toisessa avauksessa hyvin kerrotaan, aivan tutkimustietoa.


    • Idiootteja

      Ne jotka tyrkyttää voin ja läskin syöntiä, niin heillä on korvien välissä vikaa.

      • Niillä on parantava vaikutus kun kaikkea syö monipuolisesti ja välttää liikoja hiilihydraatteja.


    • Sokeri on tietysti "makea tapa" päättää päivänsä ja sitä voi nopeuttaa diabeteksen avulla jopa 15 vuotta.

      "Halvempi tapa on kuolla nauruun", sillä silloin ei tehdä ruumiinavausta koska kuolinsyy todetaan naamasta.

      "Laihialaiset säästää lisää" kun vainajalla jätetään haudatessa pää näkyviin, niin ei tarvita hautakiveä kun tunnistaa henkilön naamasta.
      Lisäkehitelmänä on, että jätetään polvet koukkuun näkyville niin tulee hyviä pyörätelineitä ja taas rahaa säästyy.

      Puolensa on jokaisella asialla..

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe