Kadonnut vyötärö

Hikiset terveiset

Hei, olen ihan maassa, vaihdevuodet ovat tuoneet kiloja runsaasti lisää vaikka liikunta ja ruokajutut ovat samanlaiset kuin ennenkin. Terveyssyistä jouduin luopumaan hormonikorvauspillereistä viime syksynä ja paino lähti nousuun samantein, 12 kg on tullut lisää syyskuusta. Ja kamala turvotus päällä. Painonnousu näkyy eniten mahassa ja reisissä. Liikuntaa harrastan päivittäin kohtalaisesti, ruokavalio samanlainen mutta paino senkun nousee....Ja kuumat aallot ja hikoilu piinaavat, tää on niin järkyttävää.

Onko kellään kokemuksia tästä 5 2 dieetistä? En ole koskaan ollut millään dieetillä koska olen ollut normipainoinen mutta nyt ajattelin kokeilla, keinot alkaa olla vähissä....

9

1086

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • T. Tynnyri kans

      Älä murehdi. Et ole yksin. Mieti, paljonko maailmassa on naisia. Ole iloinen, että elät!

    • elämänsä kunnossa.

      Olet mitä syöt. Minulta leikattiin munasarjat vajaat 2 vuotta sitten ja kkorvaushoitona käytän Novofemia. Omaa hormonituotantoa ei siis ole. 4 vuotta sitten kävin kehonkoostumusmittauksessa, joka oli lopullinen sysäys kohti kovaa treeniä ja hyvää kuntoa. Pituuteni on 171, painoin 66kg, nyt 59.

      En ole ollut dieeteillä, katsonut kyllä mitä syön. Kun olen kuntosalilla, siellä ei lueskella lehtiä vaan treenataan kovaa. Juokseminen on rakkain harrastus, lenkkien pituudet ovat 5-10km.

      Ei mulla ole aikaa liikkumiseen, minä otan aikaa liikkumiseen. Hikiliikunta pitää aallot poissa, sanotaan ja se pitää paikkansa.

      Vaihdevuodet sinällään eivät pulskistuta ketään.

    • Ei novofeministi

      Vähän myöhässä vastaan, mutta kuitenkin. Oman kokemukseni mukaan ilman hormonikorvaushoitoa on todella vaikea pärjätä. MItä enemmän on kuumia aaltoja, niin sitä enemmän paino nousee. Kuumat allot kuulemma aiheuttavat kortisolitason nousun, joka kerää rasvaa vatsaan. Vähän puhutaan vaihdevuosiartriitistakin, joka maailmalla tunnetaan. Eli jalat, etenkin polvet ja lonkat ovat niin kipeät, ettei juoksemisesta tule mitään ja käveleminenkin on ajoittain hankalaa.
      Eivät yhtään lohduta nuo alempana olevat kommentit, ainakaan minua. Kova hikiliikunta vain lisää kuumia aaltoja ja kuumuus ja hikoilu jäävät päälle tuntikausiksi. Parempi on liikkua maltillisesti, vaikka sauvakävellä.
      Kyllä tämä kärsiminen joskus loppuu, toivottavasti ennen kuolemaa kuitenkin:)

      • elämänsä kunnossa

        Nyt on pakko kysyä, että mistä se rasva oikein syntyy, jos et syö enempää kuin kulutat?

        Kukaan ei liho 12 kg tyhjästä. Dieetille mars.


      • normipainoinen

        Ei dieetille, vaan muutat pysyvästi ruokailutottumuksia pikkuhiljaa terveellisemmiksi!


    • LoverBoy88v

      Laardipyörykkä ei kelpaa suomipojalle.

    • liikuntatavatuusiksi

      Itse luen juuri kehonpainoharjoittelun käsikirjaa. Siitä sain lisää tukea ajatukselle, jonka jo tiesin: eli aerobisesta liikunnasta ei ole käytännössä mitään hyötyä. Jos vain vaikkapa juokset, kunnon koheneminen johtuu liikesarjoihin tottumisesta, ei "kunnon kasvusta". Energian kulutus on olematonta. Aerobisessa liikunnassa lähinnä menettää lihasmassaa. Eli jos haluat rasvatonta energiaa kuluttavaa lihasmassaa, on ainoa keino tehdä voimaharjoittelua. Liikeet pitää tehdä sen verran rajusti, että viimeisen kerran niukin naukin jaksaa tehdä. Suurin osa ihmisistä lienee menettänyt jo valtaisan määrän lihasmassaa keski-ikään mennessä (kuten itsekin). Toiset lihovat sen johdosta, toisilla vain lihaksen tilalle tulee saman verran rasvaa (kuten itselleni) ilman ylimääräistä painoa.

      Toki ensin kannattaa varmistaa, ettei muuta sairautta ole. Mutta sitten sinun on tavalla tai toisella hankittava lihasmassaa itsellesi. Sen jälkeen painonhallinnan mahdollisuudet ovat suuremmat. Jos kovin paljon dieettailet, menetät vain lisää lihasmassaa ja painonhallinta vaikeutuu entisestään.

    • vyötäröllä

      No vesi ei rasvaksi elimitöön muutu, vaikka olisi mitä hormoojea. Se on fysiologisesti täysin mahdotonta.

      On helppo syyttää hormooneja ja syödä huonosti ja laittaa kaiken hormoonien ja millon minkäkin syyksi.

      Vika on aina kelvottomassa ruokavaliossa.

      Terveelliset ravitsemussuositukset yli 1-vuotiaalle ovat:

      Päivittäisestä energiasta lähes 40% pitäisi tulla hyvistä rasvoista. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa lähes 100 grammaa rasvoja.

      Hyviä rasvoja ovat: villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut LUOMU kasviöljyt tummassa lasipullossa, koska ainoastaan kylmäpuristettu kookosöljy kestää valoa, mutta muut ei. Sekä eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia). ÄLÄ SYÖ margariinia tai muitakaan prosessoituja kasviöljyjä (pullomargariini, kasvirasvakermat jne...).

      Proteiinia tulisi saada 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino). 100 grammaa lihaa tai kalaa sisältää n. 20 grammaa proteiinia (riippuen lihan tai kalan rasvaprosentista), yksi kananmuna n. 7 grammaa ja 1dl maitoa, piimää, viiliä tai jogurttia 3 grammaa.

      Ja paljon kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Aikuisella vähintään 500 grammaa päivässä, mutta mieluummin 1000 grammaa.

      Ja juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan. Valio ei edes kerro, miten maito prosessoidaan. Moni pystyy käyttämään ulkomaisia maitotuotteita, mutta suomalaisia ei, joten suomessa maito pilataan joko prosessoinnilla tai lehmien rehu pilaa maidon. Suomessa maito on pelkkää maatalouspolitiikkaa, ei muuta.

      Vain alle 10 % suomalaisista syö suositusten määrän kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä. Osa ei lainkaan ja loput siltä väliltä.


      Syöthän D-vitamiinia?

      Iho muodostaa auringosta D-vitamiinia keskikesällä ja keskipäivällä, jopa 500µg puolessa tunnissa (elimistö hajottaa ylimäärän, joten liikaa sitä ei saa). Ruuasta D-vitamiinia saa muutaman mikrogramman päivässä, riippuen mitä syö.

      Suomessa alle 1-vuotias saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg/vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1-vuotias saa D-vitamiinia 25-30µg/vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1-vuotiaalle.

      D-vitamiinin tarve kasvaa painon ja iän mukaan. EFSA:n suositus on yli 1-vuotiaalle 50µg päivässä ja yli 10-vuotiaalle 100µg päivässä.

    • Vaihdevuosia

      Kyllä hormonit tekee muutoksia. Syön todella terveellisesti ja kohtuuannoksia. Mikään syömiseni ei muuttunut, mutta kuukaudessa paino nousi 10 kiloa. Sen jälkeen paukkasi vv oireet. Myöskään liikunnassa ei ollut muutosta. Jotain tapahtui. Nyt yritän saada noita kiloja pois. Olen ennen laihtunut tarkalla ruokavaliollani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe