Apua, onko meillä hometta!??

itku tulee

Meillä on siis just tehty homekorjausta alakerrassa ja todennäköisesti purkutöiden yhteydessä jotain homeitiöitä pöllähti kaikkialle kämppään..

Korjausten jälkeen olen siivonnut ja tuulettanut. Pesin lapsen leluja ja laitoin muoviseen säilytysrasiaan ja kannen kiinni. Muutamassa lelussa oli pehmoleluosa vaikka pääasiassa olivat kovia muovileluja. Huomasin kuitenkin, että näiden pehmo-osien takia laatikkoon tiivistyi kosteutta.
Nyt kauhukseni huomasin, että yksi luonnonkumista tehty lelu oli homeessa!

Tarkoittaako tämä nyt sitä, että meillä tai leluissa on edelleen hometta? Vai onko ihan normaalia, että homehtuu suljetussa kosteassa tilassa? Kuten leipä muovipussissa...

56

1785

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • verttuli 68,2

      Tää nyt menee vähän sinne "saunamajurin" tasolla oleviin kysymyksiin sulla, itku tulee. Mutta älähän itke. Homeiset lelut vekeen ja kaikki mitkä kamoista ei oireita aiheuta, niin pidä vaan itselläsi mitäpä niistä kaatikselle tai roskiin.
      Mitään homedesinfiointia sinne ei kannata kuitenkaan ottaa eikä tilata. Eikä pintakosteusmittaajaa eikä niitä turhia sisäilmamittauksiakaan joidenka tulokset voi olla sitä sun tätä riippuen tietenkin vähän siitä virmastakin mitä tilaa ja mitä saa tai osaavat.

      Mikä oli virma mikä pööllyytti itiöt pitkin kämppää ja vielä RATU-säädösten vastaisesti. Eihän vain ....... tuli heti mieleeni.

      Sama mikä meillä pöllyytti myrkyt ilimaan 2010 ja siitähän ei hyvää seurannut.
      Vastuuntunnottomat oli pöllyyttäjät.

      "PHMB:n haitallisuusluokitus, EU:ssa lainvoimainen direktiivi 944/2013,
      astunut voimaan 2.10.2013".

      Paljon menee vielä kieltoon. Tämän päivän sallitut myrkyt voi olla tulevaisuuden kielletyt. Älkäähän hyvät ihmiset antako enää kenenkään myrkytellä itseänne.

      • hometta voi viljellä

        Tottakai lelut homehtuvat kun ovat imeneet vettä pesussa ja olet laittanut ne suljettuun laatikkoon. Vaikka talossa ei olisi ollut minkäänlaista hometta, niin tuolla menettelyllä kyllä saat hometta aikaan. Homehtuuhan se leipäkin kun pidät sitä riittävän kauan suljetussa pussissa.
        Pidä mitä tahansa kosteaa esinettä suljetussa tilassa, niin kyllä homehtuu.
        Ilmeisesti suuri osa ihmisistä on täysin tietämättömiä asioista, lisäksi, kun tietämättömyyteen liittyy hysteriaa ja hysteeristen lietsomaa homefobiaa, niin ollaankin lähellä mielenvikaisuutta.


    • CeePuu

      Oliko toi Verttiksemme? Jos oli, niin otetaanko lähtökohdaksi aina se että kaikista idiooteimmiltakin kuullostavat kysymykset ovat totisinta totta. Tämä ei ollut sellainen, ettei ap säikähdä. Kaikki eivät ole kärryillä alkuunkaan asioista ja jos meitä höynäytetään ääliömäisillä kysymyksillä, on se kysyjän häpeä :) Ja hei, toi loppu oli taas ihan hepreaa varmaan kysyjälle, kun oli mullekkin :D Saat opettaa vielä paljon lisää.

      Kysyjälle: Lelut on ikävä kyllä homeessa :( Olethan tutustunut jo huolellisesti homesiivouksen ohjeisiin? En ton Verttiksen kuullen edes uskalla tarjota mitään linkkiä. Mutta hän vois laittaa jos on joku hyvä sellanen mistä näkee miten hommat hoidetaan myrkyittä. Paljosta joutuu kuitenkin usein luopumaan... Olen siitä hyvin pahoillani teidänkin puolestanne, koska lelut on usein hirveän tunnerakkaita...

      • ap_ap

        Siis laatikossa oli legoja ja muita kovia leluja. Ainoastaan muutamassa oli sitä pehmoa mukana, joista kosteus tuli. Onko ne kaikki muka homeessa? Siis kovatkin muoviset lelut? Sen luonnonkuminen oli ainoa jossa oli hometta.


    • Allu Ala-P.

      Taas nää vastaukset on ihan hullunderia. Elkää hyvät ihmiset uskoko mitä jotkut verttis ja WC huru-ukot ja-akat tällä kertoo omasta päästään, joka kelpaa tuskin edes linnunpöntöksikään.

      Ei niissä kovissa muovileluissa mitään vikaa ole kunhan peset huolellisesti. "Homemyrkyksi" riittää nestemäinen käsitiskiaine ja sillä peset ihan niin kuin keittiössä astiat ja ruokailuvälineet. .

    • vertti-eetu ite

      "Apua, onko meillä hometta!??"

      Vastaushan oli tuossa:
      "Meillä on siis just tehty homekorjausta alakerrassa".
      "Nyt kauhukseni huomasin, että yksi luonnonkumista tehty lelu oli homeessa"

      Että siltähän tuo kirjoituksesi ainakin minun silmääni näyttää jotta HOMETTA.


      Kuka teki ja tekikö RATU-säädösten vastaiset "pöläytykset" kuten meillä Munters ja Polygon. Lue tuosta lisää tärkeitä säädöksiä mitä on laiminlyöty ilmeisesti useammin kuin kerran tässä maassa.
      http://www.rakennustieto.fi/channels/public/www/rane/attachments/5ecztM8oF/5efAGZR5n/Files/CurrentFile/Ratunayte_820239.pdf

      • vertti-eetu ihte

        Tuossahan tuokin kunhan jätät homeenestoaineet ja homedesinfiointi aineet pois ja teet kuten tuolla aikaisemmin kirjoituksessa tässä osiossa on näköjään "ohjeistettu" korkeall ammattiosaamisella.
        " riittää nestemäinen käsitiskiaine ja sillä peset ihan niin kuin keittiössä astiat ja
        ruokailuvälineet. ."

        Näin ne ajatukset vaan muuttuvat kieltojen jälkeen monella osaajallakin.


        http://www.ttl.fi/fi/tyoymparisto/sisailma_ja_sisaymparisto/tyokalut/Documents/Homeettomaksi siivous ja irtaimiston puhdistus jne.pdf


    • ap_ap

      Tarkoitin siis, että onko normaalia, että tommonen luonnonkumista tehty lelu homehtuu suljetussa ja kosteassa tilassa. Vai onko siivous jotenkin epäonnistunut ja leluissa olisi edelleen puhdistuksesta huolimatta hometta...

      • Allu Ala-P.

        Et ap_ap ole tehnyt mitään väärin. Mille tahansa pinnoille tulee vähäistä homekasvua jos on kosteutta eli tapauksessasi muovilaatikkoon jäi liikaa kosteutta sisään. Kuivassa ei mikään homehdu.

        Ajattele vaikka pullakorppua. Vaikka kuinka pitkään olisi kaapissa tai lattaisit muovipussiin, niin eipäs vain homehdu, se kun on täysin kuiva. Mutta auta armias , jos jätät pitkon pätkän muovipusiin niin jo vain homehtuu. Ihan samalla tavalla kun siinä paljon käytetyssa Fazerin paahtoleipätestissä, jolla tutkitaan sisäilman homeita omatoimisesti. Itse en ole vielä meillä tuota testiä ehtinyt tekemään ja parempi se on muutenkin tehdä talvella, jolloin tulee luotettavampia tuloksia.


      • vertti-eetu ihte
        Allu Ala-P. kirjoitti:

        Et ap_ap ole tehnyt mitään väärin. Mille tahansa pinnoille tulee vähäistä homekasvua jos on kosteutta eli tapauksessasi muovilaatikkoon jäi liikaa kosteutta sisään. Kuivassa ei mikään homehdu.

        Ajattele vaikka pullakorppua. Vaikka kuinka pitkään olisi kaapissa tai lattaisit muovipussiin, niin eipäs vain homehdu, se kun on täysin kuiva. Mutta auta armias , jos jätät pitkon pätkän muovipusiin niin jo vain homehtuu. Ihan samalla tavalla kun siinä paljon käytetyssa Fazerin paahtoleipätestissä, jolla tutkitaan sisäilman homeita omatoimisesti. Itse en ole vielä meillä tuota testiä ehtinyt tekemään ja parempi se on muutenkin tehdä talvella, jolloin tulee luotettavampia tuloksia.

        Tuo fasun leipätesti ei ole hyvä vaihtoehto kuten ei ole turha sisäilmanäytteenottokaan vappuna TAI SEN JÄLKEEN kesäkeleillä.

        Ei ainakaan homeille sairastuneelle tehtynä hänen pitkiä aikoja vuorokaudessa oleskelemassaan homerakennuksessa.

        Perusteluni: Koska niiden luotettava tulos terveysperueteisesti ainakin satavarmasti vaati pakkaskelit ja routaa maahan ettei luonnon homeet ja mikrobit pääse tuloksia väärentämään. Jos on oireillut jo vappuna ja aletaan vasta marraskuun lopulla täällä etelässä tai vaikka joululta ( jouluna on aina lunta muuten se ei ole Joulu) etsimään oikeasto oireilujen ja sairastelujen syytä sisäilmanäytteillä ja leipätesteillä, niin silloin altistumista tietoisesti pitkitetään ja tuollainen toiminta on jo tahallista terveyden vaarantamista jos on kyse "ammatti-ihmisestä" joka tuollaista edes esittää.

        Vapusta jouluun on aikaa melkein 8 kuukautta ja jos koko ajan ihmistä altistetaan home- ja mikrobitoksiinvaurioisessa rakennuksessa niin huonosti käy. Varsinkin jos ensioireet limakalvoilla on vapun jälkeen jo huomattavia ja oireilun aiheuttamisesta on "pois-suljettu" kaikenlaiset "simat" ja "simasuut" tai "karvanaamat"

        "Itse en ole vielä meillä tuota testiä ehtinyt tekemään ja parempi se on muutenkin tehdä talvella, jolloin tulee luotettavampia tuloksia".

        Sulla (Allu Ala-P.) ei ole varmaan ollut tarpeeksi paljon hyviä viinoja kun, et ole leipätestejä tehnyt.

        Eihän se tosiasiassa "selvän" miehen homma edes ole "leipätesti" homerakennuksessa.


        http://m.mtv.fi/uutiset/uutiset/kotimaa/2012/08/1605244


        Menehän tekemään Allu tuo eduskuntatalolle, niin saat kansanedustajat iloiselle päälle näinä ankeina aikoina. Heh, heh ja heh


    • Verttis se oikia

      "Vai onko siivous jotenkin epäonnistunut".

      No jos se on tehty huit hait ja sillä sipuli eikä ole mennyt edellä olevien "ohjeistusten" (linkit) mukaan edes osittainkaan.
      Täältähän on mun ainakin vaikea sitä sanoa onko jotenkin "epäonnistunut". Meillä anakin, kun oli sählääjät asialla ja menimme sen sattumalta paikan päälle toteamaan, että irtaimisto suojaamatta ja mikrobipölyä ja betonipölyä kämppä ja kamat ympäriinsä sähälääjien homepaikkojen jyrsintöjen jäljiltä.
      Jos olet sen siivouksen suorituksen nähnyt ja vertaat sitä "ohjeistuksiin", niin uskon, että sieltä se totuus kyllä löytyy.

    • Arvoisa alottaja, vastaan nyt maalaisjärjellä mitä itse tekisin. Ihan sama meneekö metsään vai ei. Olen perehtynyt homeasioissa lähinnä ongelmien syntymiseen liittyvään rakennustekniseen puoleen, mutta toki nykyään kiinnostaa tämäkin. Eli en ole minkään sortin homesaneerausammattilainen.

      Yrittäisin varmaan puhdistaa pehmolelut 90 asteen pesussa pyykinpesukoneessa. Sitten kuivattelisin ulkona. Testiksi veisin jonkun mollamaijan ystäväni luo ja kysyisin haiseeko se joltain muulta kuin luonnonraikkaalta. Jos ei, niin molla roskiin. Legot ja muut kovat muovilelut pesen astianpesukoneessa muutekin, kun perheessä on riehunut influenssa tai mahatauti.

      Home tiivistyy muoviin, paperiin, nahkaan...jne. Huokoisiin materiaaleihin erityisesti. Itse en ole saanut esim. nukeista, nahkatakeista ja papereista homeenhajua pois. Mutta olen laittanut rakkaimmat esineet talteen tiiviisiin rasioihin, kuten sinäkin olet tehnyt. Sinä tosin et ole antanut niiden kuivua tarpeeksi, koska ovat alkaneet itää :) Tai sitten teillä on järjetön ilmankosteus.

      Allut ja Verttikset korjatkoot prkl. Tämä on homekämpän perheenäidin maalaisjärkikirjoitus.

      • vertti-eetu ite

        Paljon oikeita ohjeita miss.007. Sinusta on jatkossa vielä paljon iloa ja apua maamme homesairaille (uskon niin). Oletko ajatellut "Palvelevaa puhelinta". Siinä pitää olla tieto ja omakohtainen kokemus balansissa. Mutta näyttäisi kirjoituksistasi, että intoa ja "poltetta" löytyy auttamaan ihmisiä jotka eivät jaksa homesairauksien kanssa oikeaa asiaa etsiä ja sen kautta selviytymistä omakohtaisesta homekatastrofistaan. Siinä kyllä pitää olla oman edun tavoittelu kaukana ja ihmisten auttaminen kutsumustyö. Hörhöt pitää kyllä oppia tuntemaan jo ensimmäisistä sanoista ja "jalkaterän asennosta". ;)

        Mutta ne lelut:
        Vain kokeilemalla omakohtaisesti se selviää. Jos sädesieni ja vaikka se surullisen kuuluisa Chaetomium niin puhdistusyrityksen voi tuoda pahan mielen kun ei onnistu sitten millään.
        Varastointi on aika turhaa pehmolelujen ja muoviesineiden osalta koska ovat huokoisia materiaaleja ja myrkyt vaan imeytyvät niihin syvälle ja pysyvästi. Home- ja mikrobitoksiinimyrkyt yhdessä homedesinfiointiaineiden kanssa irtaimistossa aiheuttavat pitkään homesairaille oireita. Ne ei haihdu eikä tuuletu mihinkään vaikka kuinka yritin. Ainakaan Muntersilla ei ole nykymyrkyille "työkaluja" sanoi minulle huipputyönjohtaja 2010. "Ehkä kymmenen vuoden päästä" eli hänen sanojansa mukaan joskus 2020. Muutama vuosi pitää vielä säilyttää kamoja mitä vähän on mutta epäilen, että onnistuuko vielä sittenkään "turvallisesti"

        Kellään homebisneksessä ei ole ollut minulle tarjota kemikaaleja ja myrkkyjä jotka olisivat aivan satavarmasti turvallisia puhdistusaineta kosteus- ja mikrobitoksiinirakennuksessa saastuneille tavaroille. Jos on niin ota yhteyttä.

        Paperit, kirjat, DVD levyt, CD levyt, Mini DV videot, VHS videot, S-VHS videot ja LP-levyt ovat pilalle mennyttä tavaraa sen sairastuneen kohdalla. Voi olla, että joku terve ei niistä koskaan mitään oireitai saa, mutta sitä riskiä en ota että veisin ne tavarat kirpputorille ja sieltä ne joutuisivat jonku homesairaan kotiin jolla olisi elimistössään sama bakteeri ja toksiini kuin minulla on syyttömänä saatu neljässä edellisessä homeasunnossa.

        Ne selviää kyllä IgG veren vasta-aine kokeilla onko veressä ja mitä.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Immunoglobuliini_G

        Mutta sehän ei selviä koska kyseinen henkilö on vereensä ne myrkyt saanut ja missä. IgG:lla selviää ja sitä voi yhdistää "suuntaa antavasti" homekohteeseen ryhmissä. Esm. 5-100 henkilöä samassa homerakennuksessa jos jokaisella on kohollaan vaikka tämä iso perhe 5-10 henkeä on jo "ryhmä":

        http://www.haistahome.fi/kosteusvaurioissa esiintyvat mikrobit/streptomyces-bakteerit ja valinomysiini-toksiini/


        Edellä mainisemani tavarat voi digitoida mutta erittäin kova homma. Digitoinnin jälkeen tavarat joutaa kaatopaikalle. Tämä ei ole mikään satu on koettu eletyssä elämässä omakohtaisesti.

        Meillä on ollutkin kaikki "suuntaa antavasti" heiltä ilmaistuna jotka ovat asioitamme yrittäneet selvittää homeasunnoista.

        Se oikea suunta on tänä päivänä mulla kuitnkin harvinaisen selvä POIS oireta aihettavat lelut ja POIS rakennuksesta missä oireita ja helvatan nopiaa.

        Ainoa toimiva lääke homesairaalle on siis tuossa ja homedesinfiointimyrkyille terveytensä menettäneellä vielä paremmin, pois, pois ja pois. Jollet usko, niin kokeile. Mutta omalla vastuullasi.


    • Ah, Verttis on alkanu oppia!!! Pysyin kärryillä!!! Eikä tekstisi ollut lannistava alottajankaan kannalta, vaan rehellinen.

      "Varastointi on aika turhaa pehmolelujen ja muoviesineiden osalta koska ovat huokoisia materiaaleja ja myrkyt vaan imeytyvät niihin syvälle ja pysyvästi."

      Totta, esineet joista home ei lähde on hyvä heittää pois. Mutta rakkaimpien esineiden kohdalla sopii yrittää tehdä kaikkensa. Itse en pysty heittämään ensimmäistä nukkeani pois, vaikka se onkin tunkkaisen hajuinen. Tärkeät paperit on kahden jätesäkin sisällä. Homeisessa tilassa olleet sähkölaitteet kävivät hermoille, heti kun menin huoneeseen alkoi pää särkeä.

      Alottajalta haluaisin tiedustella mitkä homeet Teiltä on löydetty ja onko Teillä ollut oireita? Jos olette onnekkaasti säilyneet oireettomina, niin voi vapaammin yrittää edes puhdistaa ja säilyttää irtaimistoa. Homesairaat ja herkistyneet henkilöt tosin voivat saada oireita vieraillessaan Teillä.

      En ole Verttis miettinyt tollasta vaihtoehtoa, mutta www-sivujen rekisteröinti on käynnissä ;) Menee kyllä aikaa että päässä alkaa järjestyä asiat. Tämä ongelma on ihan järjettömän laaja ja monitahoinen. Mutta palataan siihen muualla. Ei nyt sotketa tätä ketjua fanaattisuudella ;D

      • Allu Tosi Iso P.

        Täällä nyt sokea verttis taluttaa rampaa miss 007:ää suoraan lokakaivoon. Ette kumpikaan ole alan ammattilaisia, eikä teillä ole kovinkaan paljon objektiivista kokemusta. Eli tiellä ei ihan oikeasti ole mitään kompetenssia antaa ohjeita, miten homekohteessa ollut irtaimisto saadaan puhdistettua. Toisin sanoen olette asiassa täysin maallikkoja ja yhtä tietämättömiä, kun ne keitä olette "asiantuntijoina" neuvomassa. Saatte näillä väärillä ja osaamattomilla neuvoillanne paljon pahaa aikaan.

        Ette näköjään tiedä, että pääsääntö on, että homekohteessa oleva irtaimisto saadaan puhdistettua ja vielä ihan helpoilla konsteilla: mm. tavallisilla pesuilla (ei mitää älyttömiä 90 oC pesuja), nihkeäpyyhinnällä, imuroimalla ja tamppaamalla.


      • vertti-eetu ite
        Allu Tosi Iso P. kirjoitti:

        Täällä nyt sokea verttis taluttaa rampaa miss 007:ää suoraan lokakaivoon. Ette kumpikaan ole alan ammattilaisia, eikä teillä ole kovinkaan paljon objektiivista kokemusta. Eli tiellä ei ihan oikeasti ole mitään kompetenssia antaa ohjeita, miten homekohteessa ollut irtaimisto saadaan puhdistettua. Toisin sanoen olette asiassa täysin maallikkoja ja yhtä tietämättömiä, kun ne keitä olette "asiantuntijoina" neuvomassa. Saatte näillä väärillä ja osaamattomilla neuvoillanne paljon pahaa aikaan.

        Ette näköjään tiedä, että pääsääntö on, että homekohteessa oleva irtaimisto saadaan puhdistettua ja vielä ihan helpoilla konsteilla: mm. tavallisilla pesuilla (ei mitää älyttömiä 90 oC pesuja), nihkeäpyyhinnällä, imuroimalla ja tamppaamalla.

        Kyllä sen kohta jokainen jo tietää, että kovilla myrkyillä kuten MCF PHMG ja vastaavilla homedesinfiontiaineilla kuten PHMB :kin ja vastaavat myrkytetyt kamat eikä sitä irtaimistoa voida pelastaa "nihkeäpyyhinnällä, imuroinnilla eikä tampaamalla". Se on toiveajattelua kun on kyse kamoihin tarttuvasta cocktailista missä on sekaisin esim. Aspergillus versicolor, Chaetomium, monia muita toksiineita tuottavia homeita, 2-etyyliheksanolia (VOCp...aa), runsasta bakteerinkasvua, MCF PHMG ja kaiken kukkuraksi petollinen otsonointi .

        ("Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos ei suosittele esimerkiksi otsonoinnin käyttöä, koska ei tiedetä, voiko otsonointi pilkkoa yhdisteitä uusiksi myrkyllisiksi yhdisteiksi"). Tämä Lainaus Homepakolaiset sivulta Mediassa huhtikuu 2012.

        Pääsääntöni on. Ota selvää ennen sähläämistä mitä oikeasti on oireilut ja sairastelut aiheuttanut rakennuksessa missä on edes yksi ihminen menettänyt täysin terveytensä myrkyllisen sisäilmaston vuoksi. Tai jos siellä pahoin oireilee jo useampi. Tiedän, että yhdellä on pirun vaikeaa saada ääntänsä kuuluville oman terveytensä suojelemisen nimissä.

        Allu Tosi Iso P on näköjään niitä miehiä jotka mielellään ottaa riskejä sekä "manit pois" ja vähättelemällä vie halvan homedesinfioinnin ja sen "turvallisen" jälkeen hyvin korjattuun entiseen homerakennukseen vain "nihkeäpyyhinnällä, imuroimalla ja tamppaamalla" käsitellyt pahoin myrkyttyneet tavarat.

        Etkö sinä allu vielä usko mitä kirjoitetaan oikeiden asiantuntijoiden näppiksellä.
        http://homegate2011.blogspot.fi/2012/01/homeremontti-pilataan-tuomalla.html


      • vertti-eetu ihte
        vertti-eetu ite kirjoitti:

        Kyllä sen kohta jokainen jo tietää, että kovilla myrkyillä kuten MCF PHMG ja vastaavilla homedesinfiontiaineilla kuten PHMB :kin ja vastaavat myrkytetyt kamat eikä sitä irtaimistoa voida pelastaa "nihkeäpyyhinnällä, imuroinnilla eikä tampaamalla". Se on toiveajattelua kun on kyse kamoihin tarttuvasta cocktailista missä on sekaisin esim. Aspergillus versicolor, Chaetomium, monia muita toksiineita tuottavia homeita, 2-etyyliheksanolia (VOCp...aa), runsasta bakteerinkasvua, MCF PHMG ja kaiken kukkuraksi petollinen otsonointi .

        ("Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos ei suosittele esimerkiksi otsonoinnin käyttöä, koska ei tiedetä, voiko otsonointi pilkkoa yhdisteitä uusiksi myrkyllisiksi yhdisteiksi"). Tämä Lainaus Homepakolaiset sivulta Mediassa huhtikuu 2012.

        Pääsääntöni on. Ota selvää ennen sähläämistä mitä oikeasti on oireilut ja sairastelut aiheuttanut rakennuksessa missä on edes yksi ihminen menettänyt täysin terveytensä myrkyllisen sisäilmaston vuoksi. Tai jos siellä pahoin oireilee jo useampi. Tiedän, että yhdellä on pirun vaikeaa saada ääntänsä kuuluville oman terveytensä suojelemisen nimissä.

        Allu Tosi Iso P on näköjään niitä miehiä jotka mielellään ottaa riskejä sekä "manit pois" ja vähättelemällä vie halvan homedesinfioinnin ja sen "turvallisen" jälkeen hyvin korjattuun entiseen homerakennukseen vain "nihkeäpyyhinnällä, imuroimalla ja tamppaamalla" käsitellyt pahoin myrkyttyneet tavarat.

        Etkö sinä allu vielä usko mitä kirjoitetaan oikeiden asiantuntijoiden näppiksellä.
        http://homegate2011.blogspot.fi/2012/01/homeremontti-pilataan-tuomalla.html

        Vai vielä "tavallisella pesulla". Mikähän sekin pesu oikein on. TAVALLINEN PESU.
        Siis pelkällä vedellä myrkkyjä mitkä eivät ole edes vesiliukoisia vaan rasvaliukoisia.
        Rasvaliukoiset PHMG ja PHMB. Rasvaliukoiset toksiinit. Voi hyvä veli kun oletkin mennyt metsään noiden ajatuksiesi kanssa AlluTosi Iso P.

        "mm. tavallisella pesulla."

        Mitähän viel? Helpoilla ja halvoilla konsteilla sun "turvallisten" homedesinfiointien jälkeen vai, Tai mitä nyt oikein ajat taas takaa. Sanoppa nyt suotaan ja kiertelemättä oleto sinä saunamajuri. Juttusi on kyllä sitä tasoa kieltämättä.


      • veertti
        vertti-eetu ihte kirjoitti:

        Vai vielä "tavallisella pesulla". Mikähän sekin pesu oikein on. TAVALLINEN PESU.
        Siis pelkällä vedellä myrkkyjä mitkä eivät ole edes vesiliukoisia vaan rasvaliukoisia.
        Rasvaliukoiset PHMG ja PHMB. Rasvaliukoiset toksiinit. Voi hyvä veli kun oletkin mennyt metsään noiden ajatuksiesi kanssa AlluTosi Iso P.

        "mm. tavallisella pesulla."

        Mitähän viel? Helpoilla ja halvoilla konsteilla sun "turvallisten" homedesinfiointien jälkeen vai, Tai mitä nyt oikein ajat taas takaa. Sanoppa nyt suotaan ja kiertelemättä oleto sinä saunamajuri. Juttusi on kyllä sitä tasoa kieltämättä.

        Rasvaliukoiset VOC. Yritähän pestä Allu niitäkin vedellä kamoista pois tai kysyhän asiasta lisää Ositum.

        " 2 etyyliheksanoli on rasvaliukoinen yhdiste, joten se kertyy ihmisen elimistöön".

        Miksei kamoihin myös, pehmoleluihin ja silleen?

        "VOC-näytteenottimia saa laboratoriostamme lainaan veloituksetta".

        Mahtavaa ihan veloituksettako.
        http://www.ositum.fi/newsletter.php?f=20100824115807

        "Ette näköjään tiedä, että pääsääntö on, että homekohteessa oleva irtaimisto saadaan puhdistettua ja vielä ihan helpoilla konsteilla: mm. tavallisilla pesuilla".

        Kuulehan sie Allu Tosi Iso P. Jos eilen kuolin niin en ois pystynyt viemään sitä tietoo "tuol puol", että ihan vaan vedellä ja sese vasta olisikin harmittanut. Nyt on aivan mahtavat fiilikset tuosta antamastasi tiedosta. ;)


    • Allun tuleva vaimo

      Haist home Allu. Et voi olla tosissas. Sinä se et ole näköjään edes hometta kohdannut. Taikka sitten on nenusi jo pahasti resetoitunut nykyiseen tilaansa.

      MIkä sun ongelma täällä niinkun oikein on....??? :D Alat ylentämään toisia asiantuntijoiksi. No kiitos, mutta en ole vielä.

      Otan ton ihan kohteliaisuutena. Ja Verttis kans. Oikein fanitat meitä.

    • homesweathome

      Oikeastaan kaikkialla on hometta - ilma sisältää homeitiöitä. Ongelmaksi nämä home-itiöt muodostuvat vasta kun ne saavuttavat riittävän kostean ja lämpimän alustan, jolla ne voivat alkaa muodostamaan kasvustoa. Homeen torjumiseen riittää siis hyvin tuulettuvat ja kuivat rakenteet.

      Virheesii oli laittaa lelut tuulettumattomaan ja tiiviiseen astiaan, joka esti normaalin esineiden kuivumisen ja kosteuden poistumisen mahdollistaen homeelle hyvän kasvualustan.

      Itse heivaisin lelut laatikoineen kaatopaikalle ja ostaisin uudet tilalle. Tulevaisuudessa en säilöisi mitään mahdollisesti homehtuvaa liian tiiviisti vaan mieluimmin mahdollisimman ilmavasti toki laskeutuvalta pölyltä suojattuina.

    • ap_ap

      1. Meillä ei ole mitään oireita.
      2. Meillä oli alipaineimuri käytössä remottitiloissa.
      3. Olen itse siivonnut. Ensin pyyhin kostealla, sitten miedolla pesuaineella.
      4. Tekstiilit on pesty, sänky on uusi.
      5. Mikään ei haissut, eikä haise homeelta.
      6. Laitoin sen lelulaatikon epähuomiossa kiinni/en tajunnut että on niin tiivis. Ei ollut tarkoitus säilöä niitä siellä.

    • Rauhassa vaan

      Ota ihan rauhassa :) Seuraavaks parempi kuivaus ja jos tulee oireita niin palaa asiaan.

      Nauti kesästä ja leiki lasten kanssa.

      Terkuin Miss.007

    • ap_ap

      No niin. Ollaan muutettu takas tänne homeluolaan ja muuten on ihan ok mutta nyt pyykki haisee homeelta!!! Mies pesi ekat pari koneellista pyykkiä ja sanoi et haisee oudolta mutta en noteerannut niinkään koska käsittelin vaan kuivaa pestyä pyykkiä joista en huomannut mitään hajuja.
      Tänään pesin itse ekaa kertaa rempan jälkeen pyykkiä ja voi kauhistus mikä maakellarin haju kun koneen avas!!!!!!! Siis voi hel***ti!

      Mitä nyt! Voiko niitä vaatteita käyttää jos ei haise kuivana? Onko niissä hometta? Onko kone homeessa? Millä puhtaaksi?

    • Tää on taas maalaisjärkeä: Itse pesin kaikki pyykit 95 asteessa pariin otteeseen ja huuhteluaineena mulla on muutenkin usein etikkaa 50ml. Etikan haju haihtuu kun pyykki kuivuu. Vain osa vaatteista on jääny haiseviksi ja ne heitettiin pois. Osa pelastui.

    • ap_ap

      Niin meidän vaatteet ei haisseet ennen koneeseen laittoa. Vaan vasta sen jälkeen. Eli onko kone homeessa ja haju tarttuu koneesta vaatteisiin?
      Entäs se ihmetys, että kuivuttuaan vaatteet eivät haise...
      Onko niissä siis hometta? Vai vaan homeen haju märkänä? Voiko niitä käyttää?

      Pesin koneen 90 tyhjänä, kun avasin, kauhea löyhkä edelleen...
      Nyt menossa sitruunahappo, katsotaan jos auttais..

      • miss007

        Okei, eli kone haisee. Onko käytössä ollut zeoliittipitoisia pesuaineita? Se sitruunahappo voi auttaa. Itse heitin koneeseen etikkaa raakana ja 95 asteen pesu. Sillä sain hajun pois. Se ei johtunu homeesta vaan likakertymästä koneessa.


    • ap_ap

      Vielä se haisi sitruunahapon jälkeenkin.. :( Mä en kestä!
      Laitetaanko sitä etikkaa siis pesuainelokeroon? Kuinka paljon? Käykö omenaviinietikka?
      Täytyy kokeilla sitä seuraavaksi. Nyt menossa tavallinen pesu 60 astetta ja pesuainetta.
      Täyttöaukon tiivisteen välistä putsasin ison kasan mustaa töhnää pois...

      • miss007

        Omppuviinietikka ei käy, tarviit ihan sitä 10% väkiviinaetikkaa. Annostusta en muista, mutta minut tuntien olen lorauttanut melko huolettomasti pesuainelokeroon. Lisäks irrotin ko. lokerikon annoin lillua etikkalaimennoksessa lasten kylpyammeessa yön yli. Etikka jättää sitten hetkeksi hajunsa ja se voi ottaa herkimpiin neniin. Onhan nukkasihti puhdas? Ja poistoputki? Sitä haisevaa moskaa on joka paikassa. Hyvä kun sait jo tiivisteet putsattua!


    • ap_ap

      Ok, no täytyy sit huomenna mennä kauppaan ostamaan tavallista etikkaa.
      Nukkasihtiä en edes löytänyt...
      Voikohan noita pestyjä vaatteita nyt käyttää? Kun ne ei kuivuttuaan haise..

    • miss007

      Miksi ette voisi käyttää niitä? Jos kyse on vaan koneen möhnästä, koneessa ollut vesi haisee vaatteissa ja tuo vesi haihtuu pois vaatteista. Tosin jotain on voinut jäädä vaatteisiin ja se voi haista jos käyttäjä esim. hikoilee :) Oli mitä oli, se ei ole vaarallista, koska ette edes oireile.

      Muista laittaa kuumin mahd. pesulämpötila siihen etikkapesuun. Jätä kone aina tästä lähtien auki kuivumaan ja vaihda haiseva tiiviste tarvittaessa. Tule sitten kertomaan miten kävi! Toivottavasti ei tarvitse lähteä koneostoksille! :)

    • ap_ap

      No sen takia meinasin, että voiko käyttää kun haju on selkeästi hometta, että onko niissä vaatteissa hometta? Jos se kone on siis saastunut kun oli täällä kämpässä homerempan ajan?

    • Ai jaa

      5. Mikään ei haissut, eikä haise homeelta.

    • vertti46

      " mikä pahinta sitä (booraksi) on pyykinpesuaineissa vedenpehmentimenä".
      http://terhikoulumies.puheenvuoro.uusisuomi.fi/35484-kerro-onko-koulussanne-homeongelma

      Meillä pesukone ei ollut se pahin juttu vaan "pesuaineet" mitä siinä käytettiin sen MCF PHMG Muntersin petollisen homedesinfioinnin jälkeen. Vielä tänä päivänäkin sen 11.2.2014 homedesinfioinnin jälkeen saan kovia oireita jos tulee kohdalle henkilö kenen kamat on pesty jollakin "booraksia" sisältävällä pesuaineella ja jos asuvat vielä homekämpässä. Booraksipesuaineet ja homeasunto paha yhdistelmä.

      Sen jälkeen kun pesukone käsiteltiin useaan kertaan etikkapesuna yli 90 asteisena niin helpotusta tuli, mutta sekään ei riittänyt Kolmenässänkujan myrkyille. Vasta kun kaikki vaatteet uusittiin ja sitä ennen pesuaineet paremmat ja kalliimmat, niin pyykinpesupäivä ei ole ollut enää yhtä helvettii.

      Kerran kaveri kakroittensa kaa kävi kylässä ja sain kovia oireita, hais samalle kuin meidän entiset pyykinpesuaineet. Sanoin kaverille, että vaihtakaa pesuainetta niin homepakolaiset ei oireile teidän vierellä kauppojen kassajonoissa ja bussissa kovin pahoin. Kaveri ymmärsi ja nyt kaikki ok kun meillä käyvät. Hometta heillä ei ole ainakaan siinä määrin, että voisin siellä huonosti. Vuh vuh.

    • En halua nyt aliarvioida aloittajan arvostelukykyä, mutta mikrobeja ne koneen mössöt on niin kuin homekin. Ihan puhtaaseenkin koneeseen kun unohtaa " kosteat pyykit vuorokaudeksi tai pariksi (kyllä ite ainakin olen niin levoton strutsi että välillä unohdan), niin haisevat homeelle. Eli kyse voi olla nyt ihan normi pyykinpesukoneongelmasta. Ei välttämättä asuntonne homeesta. Koska olet kertonut että teillä ei haissut vaikka ongelmakin oli. Miksi kone nyt sitten olisi ainoa asia mikä haisisi? Tai sen sisältä tulleet pyykit.

      Rauhoitu hyvä nainen(?). Kaikki järjestyy. Vaatteet on vaan vaatteita ja masiinat masiinoita :)

    • ap_ap

      Ajattelin vaan, että jos sinne koneeseen on jäänyt kosteutta ja on jotenkin imenyt sen homeen sisäänsä..? Toisin kuin muut kamat , jotka on olleet eri kerroksessa ja kuivia.
      Tää tuli nyt ihan yllärinä tää homeen haju koneesta kun oltiin jo kaikki siivottu ja muutettu takaisin.
      Ja se siis edelleen ihmetyttää että kuivuttuaan ne pyykit ei enää haise.

    • miss007

      Sama se on kun käyttää etikkaa huuhteluaineena. Kosteana ihan suolakurkkukäry ja kuivana taas ihan freesi tuoksu. Koneessahan on vettä aina jonkun verran sisällä. Teillä taisi olla se jonkun aikaa käyttämättäkin? Ja jos löytyy sitä zeoliittia/ vastaavaa niin sen jämät on alkanu elää siellä. Meni nyt mikrobiologiaks, mutta tiedän kyllä omasta kokemuksesta että kone haisee homeelle ilman epäilemääsi syytäkin.

      Mutta toisaalta tiedän myös että koneita on saastunut homeasunnossa. Siltikin haju on liittynyt sähköosiin ja runkoon, ei niinkään pyykkäystulokseen. Jos et saa konetta runsaalla etikalla nyt puhtaaksi niin sitten taitaa olla sen tarina siinä. Kaikkea kannattaa silti kokeilla, ettei turhaan heitä toimivaa konetta pois. Ystäväni viimekesänä sai myös koneensa ja vaatteensa raikkaiksi etikalla. Toivotaan että teillä käy yhtä hyvä tuuri :)

      Jos olet äiti, niin tiedät miten esim. kuivunut maito jää nassikoiden vaatteisiin haisemaan ellei pese tarpeeksi kuumassa heti. Meillä ainakin jotkut maitovaatteet on joutunut pesemään pariin otteeseen. Älä luovuta ihan heti. Te olette kuitenkin kaikin puolin jo voiton puolella. Se on mahtavaa! Remppa on ohi!!! :)

    • vertti46

      Jos ei kenelläkään oireita, niin aika mukavalla mallilla on tilanteenne. Mitään ei tarvitse pois nakella. Oli ne pyykit märkiä tai kuivia ja jos ei oireita aiheuta niin otahan ihan rauhallisesti vaan. Mitään homedesinfiointia älä sinne käppään hommaa. Kaikki homedesinfioinnit ja homeotsonoinnit tulisi kieltää ja helvetin nopeasti maassamme. Piste.
      Jos altistuu pitkään home- ja mikrobitoksiinivaurioisessa rakennuksessa, niin onhan siinä kovat oireet ja kovat tulehdus-sairaudet vaivana pitemmän aikaa perheenjäsenistä ainakin jollakin ainakin sillä heikoimmalla yksilöllä. Mikäli näitä oireita ja tulehdus-sairauksia ei teillä ole ollut, ja kuivunut pyykki ei oireita ja sairasteluja aiheuta, niin nukkukaa yönne aivan rauhassa.
      Tuo nyt kohdallasi selittelyistä on ristiriitainen tilanne, että (5. Mikään ei haissut, eikä haise homeelta) mutta sitten alkoi haisemaankin pesukone takaisin muuton jälkeen.
      Otahan vähän itseäsi vähän kii niskasta ja selvitä ensiksi se, että onko oireita vai ei ja onko tulehdus-sairauksia vai ei näiden ongelmiesi vuoksi. Meidän on pirun vaikea sulle kertoa sitä jollet osaa sitä itsellesi edes selvittää "onko kone jotenkin imenyt sen homeen sisäänsä". Jos siellä sun kämpässä on tehty homeremontti ilman asianmukaisia varotoimenpiteitä, niin kaikki on mahdollista. Tämän päivän homeongelmat on sama kuin ennen vanhaan asbestiongelmat kun kyse on vaarallisista mikrbeista. Vuh vuh.

    • ap_ap

      Niin ei kai se auta kun odotella oireita...
      Toivottavasti ei tule. Kone oli tosiaan melkein 2kk käyttämättä.
      Tänään pesin kerran 90 asteessa, kerran sitruunahapolla 90 asteessa. Sitten omia vaatteitani 60 asteessa ja sen jälkeen laitoin kuivausrumpuun. Huomenna haen etikkaa. Mielestäni haju oli jo hieman laimentunut jos vertaa ekaan kertaan.
      Nyt tietty haistan se muka vähän väliä... Ja lapsen nuka joka alkoi jo ennen kun palattiin takaisin tänne niin kelaan jo, että miks ei mene ohi...? Onko täällä hometta??
      Vainoharhaiseksi tässä tulee!!!

      • vertti46

        "Onko täällä hometta?? " . Se ei ainakaan selviä vielä Raksystems sisäilmamittauksilla tai Munters näytteidenotoilla jos ne otetaan homedesinfioitten ja homeotsonointien jälkeen.

        "Vainoharhaiseksi tässä tulee!!! " Älähän tule koska silloin homekusettajat ei jätä sua rauhaan ennekuin ovat kaiken mahdollisen euroissa sinulta kynineet.


    • miss007

      Veetu: Mä luulen että ap_ap

      A) on ihan tosissaan siinä että mikään ei haissut ja nyt kone vähän aikaa käyttämättönä heittää homeödööriä tai

      B) hän ei tuolloin aluksi kirjottaessaan vielä erottanut hajua ennen kuin poissa oltuaan palasi kotiinsa.

      ap_ap: ymmärrän vainoharhaisuutesi. Mutta todennäköisesti kaikki on hyvin. Älä mene asioiden edelle! Mene ostamaan sitä etikkaa! Ja nyt nukkumaan ;)

      • vertti46

        Miss007 mä en luule mitään mutta tiedän sen, että ap_ap ei oikein haltsaa tuota tilannettaan vaikka aavistukset on hänellä jostain isommasta ongelmasta.

        "Meillä on siis just tehty homekorjausta alakerrassa ja todennäköisesti purkutöiden yhteydessä jotain homeitiöitä pöllähti kaikkialle kämppään".

        Jos kerran on tehty homekorjausta alakerrasta, niin tuskin sitä on tehty sen vuoksi, että pesukone vähän haisoo.
        Ja jos homeitiöt purkutöiden yhteydessä pölähti kaikialle kämpään, niin miten se pesukone olisi ollut kovempi juttu kuin esm. tellu ja muu elektroniikka.

        Esm. tietokone vetää enempi homepaskaa sisuksiinsa kuin yksikään pesukone tai tiskikone. Ne tietokoneet ovat yksi vaikeimpia kodin koneita homekatastrofin jälkeisissä tilanteissa. Imevät sisäänsä kaiken mahdollisen toksisuuden ja elektroniikassa on olemassa palontorjunta-aineiden osalta lisänä luovuttamassa sisäilmastoon omaa myrkyllisyyttään mikrobivaurioisessa rakennuksessa sen toksisuuden lisänä.

        Eihän tollasia voi kukaan auttaa näillä palstoilla vaikka haluaisikin. Jos ei ole mitään oma-aloitteisuutta ja päättelykykyä asioista, ja on aivan homekusettajien armoilla niin lycka till sanois ruottalainen tuossa tilanteessa.


      • miss007
        vertti46 kirjoitti:

        Miss007 mä en luule mitään mutta tiedän sen, että ap_ap ei oikein haltsaa tuota tilannettaan vaikka aavistukset on hänellä jostain isommasta ongelmasta.

        "Meillä on siis just tehty homekorjausta alakerrassa ja todennäköisesti purkutöiden yhteydessä jotain homeitiöitä pöllähti kaikkialle kämppään".

        Jos kerran on tehty homekorjausta alakerrasta, niin tuskin sitä on tehty sen vuoksi, että pesukone vähän haisoo.
        Ja jos homeitiöt purkutöiden yhteydessä pölähti kaikialle kämpään, niin miten se pesukone olisi ollut kovempi juttu kuin esm. tellu ja muu elektroniikka.

        Esm. tietokone vetää enempi homepaskaa sisuksiinsa kuin yksikään pesukone tai tiskikone. Ne tietokoneet ovat yksi vaikeimpia kodin koneita homekatastrofin jälkeisissä tilanteissa. Imevät sisäänsä kaiken mahdollisen toksisuuden ja elektroniikassa on olemassa palontorjunta-aineiden osalta lisänä luovuttamassa sisäilmastoon omaa myrkyllisyyttään mikrobivaurioisessa rakennuksessa sen toksisuuden lisänä.

        Eihän tollasia voi kukaan auttaa näillä palstoilla vaikka haluaisikin. Jos ei ole mitään oma-aloitteisuutta ja päättelykykyä asioista, ja on aivan homekusettajien armoilla niin lycka till sanois ruottalainen tuossa tilanteessa.

        Mur.


    • ap_ap

      Kuinka nopeasti niitä homeoireita sitten tulisi? Ja millaisia?
      Vähän tuntuu, että ainakin osalla oireet on pään sisällä enkä viitsisi sellaiseen lähteä, että jokainen aivastus tai köhähdys johtuu nyt sitten homeesta...

    • vertti46

      Joskus nopeasti mutta yleensä hitaasti alkaen "limakalvo- ja iho-oireilla".
      Joskus ykien ja toisinaan paskien vihreää limaakin, kipuja ja oireita pään sisällä ja vähän ulkopuolellakin.
      Yleensä alkaa helpottamaan kun pääsee homerakennuksesta oven ulkopuolelle sinne pihan puolelle. Aika näyttää miten rempan kanssa siellä meni.

      "Kaikki ei sairastu homeille mutta jokainen voi" . http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/mika_vikana/hometalo_tarvitsee_remontin

      Luen kirja Home ja Terveys.
      Googlaa homeoireet.
      Homepakolaiset.
      Tännekin voi kurkistella.
      http://www.hometieto.info/home-ja-terveys

    • miss007

      Veetulla oli hyvä vastaus. Mutta mitä tarkoitat kun sanot että tuntuu välillä että osalla on oireet pään sisällä? Tarkoitatko ihmisiä yleensä, vai teidän perhettänne? En halua tästä lähteä keskustelemaan yhtään tämän enempää, mutta muistuttaisin että homeoireista kärsiville pahin ulkopuolinen vitsaus on väittää heidän oireitaan päänsisäisiksi tarkoittaen että kyse on luulotaudista. On ymmärrettävää että terve ei ymmärrä kun ei itse koe oireita. Mutta täytyy yrittää pitää epäilykset omana tietonaan. Aihe loppuun käsitelty :)

      • miss007

        PS. Minua kiinnostaisi ihan muuten vain tietää mikä aiheutti ongelman talossa? Olen aina utelias rakennusteknisiin asioihin liittyen, koska niistä nämä ongelmat kumpuavat loppupeleissä. Oliko kyseessä vesivahinko vaiko riskirakenne? Ei toki tarvitse kertoa jos se tuntuu liian henkilökohtaiselta.


      • vertti46

        miss007 hyvä vastauksesi.

        Täydennän vielä omaani.

        Homebusiness on valtavan laaja työllistäjä tässä maassa sisältäen kaikki osaset mittarivilleistä => professoreihin asti.
        Homma on karannut vähän niinkuin "lapasesta" kukaan ei hallitse kokonaisuutta enää.
        Joillaki bisnesporukoilla on asiat niin pahoin juurtunut sinne kopan sisälle, että ovat unohtaneet täysin terveyspoliittiset asiat ja päässä raksuttaa vaan mani keinolla millä hyvänsä sairastuneiden kustannuksella. Elinkeinopolitiikka on ohittanut terveytemme suojelun ja se on erittän paha juttu Valvira, STM ja THL. ja mitä niitä laitoksia ja vastaavia onkaan jotka terveyttämme "suojelee"

        Pahimpana tällä hetkellä näen kuitenkin homeiden ja myrkyllisen sisäilman aiheuttamista vaaroista lasten sairastumiset ja täydellisen terveyden menetyksen homepäiväkodeissa ja homekouluissa.

        Sekä nuorten perheen perustaneiden ihmisten kohdalla "lapsettomuutta, keskenmenoja ja muita lisääntyymisterveyteen liittyviä ongelmia".
        Lue lisää aiheesta asiantuntijoiden kirjoitukset. Kirja Home ja Terveys.

        http://yle.fi/uutiset/homeenestoaineiden_kielto_ei_yllattanyt_asiantuntijaa/6454042

        http://yle.fi/vintti/yle.fi/tv1/juttuarkisto/tasta-puhutaan/inhimillinen-tekija-home-–-nakymaton-vihollinen.html


    • ap_ap

      Niin tarkoitin siis, että en haluaisi alkaa sellaiseksi, että pelkää jokaisen aivastuksen tai päänsäryn johtuvan homeesta. Että mistä sen sitten tietää.....
      Jostain luinka kuinka joku oli leikannut hiuksensakin pois kun oli ollut homejuttu.. Ja osa heittää kaiken suunnilleen pois. En sitten tiedä kuinka laaja homeongelma em. tapauksissa on ollut.
      Meillä on riskirakenne ja oli kahdella seinällä puut lahonneet rakenteissa lähinnä lattiatason alla.

    • miss007

      Valesokkeli?

      Älä sinä ala sellaiseksi hysteerikoksi, ethän? Täällä kirjottelee nainen jolla on kokemusta homekodeista ja oireista. Päänsärkyä naisilla on kerran kuussa ja aina muutenkin tarvittaessa. Nuhia tulee ja menee. Jos alkaa poskiontelotulehdusten kierre tai joku oire lakkaa aina kun ovesta ulos pääsee, niin mietitään sitten uudestaan.

      Take it easy babes ;)

    • ap_ap

      En ole ihan varma mikä on valesokkeli... Talo on rinteessä ja jotkut puut oli suoraan maassa/hiekassa...

    • miss Utelias

      Okei, rinnetontti ja alimmaiset puurakenteet oli maanpinnan alapuolella. Toivottavasti korjaus tehtiin nyt oikein ja kokeneelta taholta, ettei virheitä uusittu! :) Onko tuo tila asumiskäytössä vaiko kellarina?

    • ap_ap

      No ainakin tehtiin rakennusmestarin ohjeen mukaan...

    • Vai oikein mestari

      Vai tehtiin oikein rakennusmestaajan ohjeiden mukaan. Ketkäs ne meidän homehtuvat talomme suunnittelivat, ketkä rakensivat, ketkä mestaroivat ja valvoivat. Pelkäänpä vaan, että juuri rekennusalan ammattilaiset, mestarit mukaan lukien.

      Nyt nämä samat veijarit jo tietää, miten homevauriot tutkitaan ja korjataan.

    • Miss007

      Mitenkäs koneen kanssa kävi?

    • ap_ap

      No haisee se vielä vähän.. Mutta ei sillai tajunnanräjäyttävästi enää... Oon sitä nyt ihan normisti käyttäny ja sit laittanu kuivausrumpuun vielä...
      En tiedä onko homeessa vai haiseeko käyttämättömyyden takia. Kuivuneet pyykit ei edelleenkään haise..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe