Voiko ulosotto viedä talomme?

Huolesta uneton

Minulla ja miehelläni on yhteensä noin 40 000 euroa ulosotossa yrityksemme konkurssin vuoksi. Nykyään olemme palkkatöissä ja palkoistamme menee joka kuukausi yhteensä noin 1500-2000 euroa ulosottoon. Asumme omakotitalossa, jonka arvo on noin 100 000 euroa ja meillä on asuntolainaa vielä jäljellä noin 80 000. Asuntolainan lyhennykset on ajantasalla (onneksi).

Veronpalautuksia on tulossa tänä vuonna noin 4000 ja ne menee ulosottoon luonnollisesti.

Onko pelkoa, että menettäisimme kotimme? Summa, konka maksamme asuntolainalyhennyksiä / kk on noin 600 euroa kuussa. Sillä rahalla emme löytäisi vuokra-asuntoakaan, olemme nelihenkinen perhe.

55

15721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vkmfghk45

      Ei lähde, olkaatte huoleti. Toki turvaava ulosmittaus voidaan tehdä mutta eipä sillä niin väliä jos muuten kuukausilyhennykset toimii.

    • Huolesta uneton

      Mikä on turvaava ulosmittaus?

      • 13+13

        Turvaava ulosmittaus tarkoittaa käytännössä sitä, että jos itse päätätte myydä talonne, ulosottovirasto ottaa ensin myyntihinnasta ulosottovelat pois.


      • dgfslköjvfölkjgfslök

        Ulosmitataan, mutta vain varmuuden vuoksi, eli ulosmitataan mutta ei myydä pakkohuutokaupassa/muulla kaupalla ulosoton toimesta.


    • zöözprr

      Voi viedä.

    • Ei ulosmittaa.

      Voi laittaa talon kuitenkin hukkaamiskieltoon eli ns ulosmittaa talon siksi aikaa kunnes uo velka on maksettu.

      • nuku rauhassa

        Asunto on se vihoviimeinen ulosmitattava, jos mistään muusta ei kerry rahaa velkojen maksuun. Kun te molemmat olette palkkatyössä ja kykenette lyhentämään uo-velkaa noinkin paljon kuukausittain, uo jatkuu entiseen malliin eli palkasta pidättämällä. Edes turvaavaan talon ulosmittaukseen ei teidän tapauksessanne ole tarvetta.


    • Tässä on ajatuksia

      Nyt täytyy laittaa tarkemmin tuo turvaava ulosotto.

      Aloittajalla on siis omakotitalo, joka on 100 000 euron arvoinen, velkaa 80 000 euroa. Ulosotossa on 40 000 euroa, joka lyhenee ihan kotuullisella maksusuunnitelmalla, koska noin 1 000 euroa saadaan kuukaudesa eli vuodessa ulosotto vähenee noin 10 000 eurolla, eli tuo 40 000 tuhatta tulee maksetuksi noin 4 vuodessa. Joten tästä näkökulmasta ulosottomiehen ei ole järkevää myydä omakotitaloa, mutta tehdä turvaava ulosotto.

      Tämä takoittaa sitä, että jos jostain syystä omakotitalo myydään ottaa pankki ensin tietenkin omansa, koska talo on asuntolainan panttina. Mutta sen jälkeen, ei omistaja saa rahoja vaan nämä myynnistä tulevat rahat ohjataan ulosottovelkojen maksuun. Tosin voi käydä myös näinkin, että talosta on velkaa pankille 80 000 euro, mutta talosta saadaan vain myynnissä 75 000 euroa, joten silloin asuntolainasta jää maksamatta 5 000 euroa ja tämä taas viimekädessä nostaa ulosottovelkaa, jos pankki ja velallinen ei pääse yhteisymmärykseen tuon 5 000 euron maksamisesta.

      Mutta hyvin harvoin ulosottomies lähtee myymään perheen kotia, jos ulosottovelka tulee maksetuksi kohtuullisessa ajassa. Nyt kannattaa siis keskittyä siihen, että tuo omakotitalon laina tulee maksetuksi aina ajoissa pankille, jotta pankin ei tarvitse irtisanoa lainaa.

      Tietenkin kaikki muutikin laskut pitää maksaa ja yritää elää siten, ettei yhtään enempää laskuja ja velkoja menen ulosottoon.

      • Huolesta uneton

        Kiitos vastauksista. Eihän tämä ole mikään ihanteellinen tilanne, mutta kunhan koti pysyisi, niin sitten me kyllä jaksetaan ja selvitään.


    • Stt

      Ei ole meiltä viety taloa eikä tehty turvaavaa ulosottoakaan. Molemmilla omat velat uo:ssa ja joka kuukausi lyhennetään.

      • 3+2

        Sama tilanne. Paljonko teillä velkaa, paljonko maksatte ulosottoon/kk ja kauanko uo kestänyt ? Siksi kysyn, kun kauhulla odotan tulevaisuutta. Ulosottoo nyt vuosi takana, melkein 60 000 € velkaa ja noin 1000 €/kk ulosottoon.


      • nuku rauhassa
        3+2 kirjoitti:

        Sama tilanne. Paljonko teillä velkaa, paljonko maksatte ulosottoon/kk ja kauanko uo kestänyt ? Siksi kysyn, kun kauhulla odotan tulevaisuutta. Ulosottoo nyt vuosi takana, melkein 60 000 € velkaa ja noin 1000 €/kk ulosottoon.

        Onhan sinulla tosin enemmän uo-velkaa kuin ap:lla, mutta 1000 euron kk -lyhennykset ovat silti vielä sillä tasolla, että velat ovat järjellisessä ajassa hoidettavissa. Ei uo tuossa tilanteessa vie kotia alta. Kuten jo kirjoitin, asunnon ulosmittaus on - ihan lainkin mukaan - se vihoviimeinen toimi, mutta kun ensisijaisesti ulosmitattavaa palkkatuloa on, sitä viimeistä korttia uo ei tosiaankaan käytä.


    • velkamaisteri

      Hei!
      Täällä yksi saman kohtalon kokenut aikoinaan. Eli ajauduimme rahavaikeuksiin tunnetun 90-luvun laman seurauksena. NYT ANNAN VAKAVAN NEUVON: velkajärjestelyyn ja äkkiä! Meille vahvistettiin velkajärjestelyohjelma niinkuin tuhansille muillekin. Toinen neuvo: älkää syytelkö kaikesta itseänne! Mutta uskon ja toivon onnea teille. Meistä ainakin tuli kunnon veronmaksajia, kun siitä selvittiin. Ei muuta kun kaikki laput ja laskut kantokassilla velkaneuvojalle ja äkkiä. Hyvä elämä on tärkeämpää kuin raha. Minäkin vitkuttelin vuosikausia velkajärjestelyä oman mitättömän kunniani takia. Maksoin vuosikausia ihan hulluja summia ulosottoon. Sinä päivänä kun nostin tassut ylös ja menin velkaneuvojalle oli elämäni käännekohta. Kirjoita miten kävi !

      • Ap saa velkansa maksettua, ulosotto kestää vain 2 - 2,5 vuotta. Velkajärjestelyn hakemiseen menee melkein vuosi, eikä sitä myönnettäisi, kun maksukyky on ihan riittävä.


      • Meillä velkaa 44tuhatta,mies teki henk.koht konkurssin,minä en saanut pankeista lainaa että olisin lunastanu miehen osuuden.nyt on niin että konkurssi raukee varojen puitteiden takia.pankinsanoi että talomme perinässä kehottivat soittamaan sinne.talomme arvo 44t -20 prosenttia.laina summa joka mun olisi pitäny saada 22t asianajajanmukaan siitä ei olisi kertynyt pesään mitään.toinen asianajaja sanoi että raukeamisen jälkeen elämä palautuu niin kuin se ennen konkkaa oli ja että pankki lähtee hakemaan saataviaan meiltä uo kautta?siis voinko yrittää sopia asiaa vielä uo kanssa vai meneekö uo mittaukseen?


    • velkamaisteri

      1500-2000 euroa ulosottoon ja lisäksi asuntolainan lyhennykset. Ihan kauhea yhtälö ja koskaan ei voi tietää mitä sattuu. En kyllä empisi yhtään. Tuossa tilanteessa saa ihan helposti kohtuullisen velkajärjestelyn. On monesti kysymys ihmisten terveydestä. Stressi tappaa.. kun asiat on järjestyksessä tulee yhteiskunnalle helpommaksi. Mutta mitäpä me tässä jauhetaan. käy kuitenkin AP velkaneuvojan mielipidettä tiedustelemassa. Mutta sen sanon, että hullu korko on ulosottojutuissa.

      • Kaksi lasta tarkoittaa 1164,30 euron suojaosuutta. Jotta uo-pidätys on noin iso, pitää NETTOpalkan olla 3500-4200 €/kk, molemmilla puolisoilla. Siitä uo vie kaksi tonnia ja asuntolaina 600,- ja perheen käyttörahaksi jää 'vain' n.5000 euroa kuukaudessa. On olemassa perheitä, joille tuo viimeinen lukema on 200 euroa, eikä sosiaalitoimi aina ehdi hätiin. Minun mielestäni se on kauhea yhtälö, ei ap tilanne.


      • velkaaa
        velkavelho kirjoitti:

        Kaksi lasta tarkoittaa 1164,30 euron suojaosuutta. Jotta uo-pidätys on noin iso, pitää NETTOpalkan olla 3500-4200 €/kk, molemmilla puolisoilla. Siitä uo vie kaksi tonnia ja asuntolaina 600,- ja perheen käyttörahaksi jää 'vain' n.5000 euroa kuukaudessa. On olemassa perheitä, joille tuo viimeinen lukema on 200 euroa, eikä sosiaalitoimi aina ehdi hätiin. Minun mielestäni se on kauhea yhtälö, ei ap tilanne.

        Ulosottoon maksetaan yhteensä 1500-2000 €/kk eli 750-1000 €/hlö/kk. Tod.näk. toisella suurempi palkka, mutta noinkin se voisi mennä. Minulla nettotulot noin 2350 €/kk ja kaksi alaikäistä, joilloin uo ottaa palkasta muutaman euron vajaa 800 €/kk. Eli tämän pohjalta arvioisin, että ap:n perheen nettotulot ovat ainakin noin 4700 €/kk lapsilisät 219 €/kk, josta uo ottaa 1500 €, jolloin käteen jää yhteensä vielä 3400 €. Tästä vielä asumiskustannukset pois esin. 1000-1200 €. Elämiseen jää reilu 2000 €/kk. Riittää, mutta ei 'tuhlattavaa' jää.


    • sdfsdfs

      lapsilisät voi kaikista laskelmista unohtaa ei vaikuta mihinkään.
      Itselläni on jäänyt keskiverto kk noin 200-300 laskuja siirtelemällä.
      onneksi on kaksi työttä käyvää ja vaimolla asiat kunnossa.
      NOh onneksi ei enää ole kun 1kk jäljellä .

      • velkaaa

        Tarkoitin, että suojaosuuden lisäksi lapsilisät jää perheen käyttöön.


    • cold 187

      Itellä uo-velkaa n. 60 000€ Netto tulot on n. 1500€/kk. Kauankohan kestää ennen kuin koko velka ois maksettu, vai kerkeekö velka vanhentua ennen sitä??? Kyseessä siis firman velat (ei konkkaa, koska kukaan ei oo vieläkään hakenu).

    • Huolesta uneton

      Nyt ne isot laskut meni ulosottoon. Talo ulosmitataan, mutta realisoinnista ulosottonainen ei osannut sanoa, että tapahtuuko ja milloin. "Teidän kannattaa nyt kuitenkin miettiä näitä asumisjärjestelyitä" hän sanoi.

      Oon ihan paniikissa. Velkaneuvonta aukeaa vasta 4.8. voiskohan sieltä saada apua?

      • 9+6

        Mikä on se kokonaistilanne? Aloituksessa mainitsit ulosotossa olevan 40 000 ja asuntolainaa 80 000€, mutta sitten "Nyt ne isot laskut meni ulosottoon", eli nuo eivät olleet mukana 40 000€:ssa?

        Talon pakkomyyntiin vaikuttaa paljon velkakokonaisuus. Jos se 40 000 olisi ollut kaikki, niin teidän maksuvauhdilla se olisi maksettu pois niin nopeasti että turvaava ulosmittaus olisi riittänyt.


      • velkavelho

        Velkaneuvonta ei estä eikä edistä ulosoton toimintaa. Tarkimman tiedon asioittesi etenemisestä saat edelleen ulosotosta. Kerrot, että talo ulosmitataan, mutta onko kyseessä kuitenkin turvaava ulosmittaus? Varmista termi. Asuntolainaa teillä on niin paljon maksamatta, ettei nopeassa pakkomyynnissä talosta saada edes tuota 20 000 euroa velkojenne katteeksi.

        Kun teitä kehotetaan 'miettimään asumisjärjestelyitä', niin hyvässä yhteistyössä toimikaa annetun ohjeen mukaan: hae netistä nippu vuokrausilmoituksia mahdollisista uusista kodeista, osoittakaa miten paljon kalliimmaksi ne tulevat ja todetkaa uo:lle kirjallisesti, että talon myynti heikentää olennaisesti taloudellista asemaanne ja samalla kykyänne selviytyä uo-veloista. Pyytäkää ilmaisarvio pankin kiinteistövälittäjältä talonne myyntihinnasta ja osoittakaa, ettei edes puolet uo-velasta kuittaannu kauppahinnalla. Myös Ulosottokaaressa on maininta: jonka perusteella kotinne on järjestyksessä viimeinen ulosmitattava kohde:

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070705#L4P24
        "Ulosmittausjärjestys:
        1) raha tai rahasaatava taikka palkka, eläke tai muu toistuvaistulo;

        2) muu irtain omaisuus;

        3) kiinteä omaisuus;

        4) omaisuus, jota velallinen tarvitsee vakituiseksi asunnokseen tai välttämätöntä toimeentuloaan varten, sekä velallisen liike- tai elinkeinotoiminnan jatkamiseksi välttämättömät tuotantovälineet."

        Yksi mahdollisuus olisi kysyä pankilta maksuvapaata asuntolainaan ja lyhentää vapautuvilla satasilla ulosottovelkoja nopeammin pois. Palkkarahoilla maksatte velkanne joka tapauksessa nopeasti, joten kotinne pakkomyynti on varsin epätodennäköinen vaihtoehto.


      • Huolesta uneton
        9+6 kirjoitti:

        Mikä on se kokonaistilanne? Aloituksessa mainitsit ulosotossa olevan 40 000 ja asuntolainaa 80 000€, mutta sitten "Nyt ne isot laskut meni ulosottoon", eli nuo eivät olleet mukana 40 000€:ssa?

        Talon pakkomyyntiin vaikuttaa paljon velkakokonaisuus. Jos se 40 000 olisi ollut kaikki, niin teidän maksuvauhdilla se olisi maksettu pois niin nopeasti että turvaava ulosmittaus olisi riittänyt.

        Siis meillä on nyt kummallakin minulla ja miehellä ulosotossa 20 000€/nuppi. Ulosottonainen ei puhunut mitään mahdollisesta muusta realisoitavasta omaisuudesta, kuin talosta. Ja kyse on juuri turvaavasta ulosmittauksesta tässä vaiheessa, mutta hän sanoi ettei voi luvata milloin talo pakkohuutokaupataan jos niin käy.


      • Anonyymi
        9+6 kirjoitti:

        Mikä on se kokonaistilanne? Aloituksessa mainitsit ulosotossa olevan 40 000 ja asuntolainaa 80 000€, mutta sitten "Nyt ne isot laskut meni ulosottoon", eli nuo eivät olleet mukana 40 000€:ssa?

        Talon pakkomyyntiin vaikuttaa paljon velkakokonaisuus. Jos se 40 000 olisi ollut kaikki, niin teidän maksuvauhdilla se olisi maksettu pois niin nopeasti että turvaava ulosmittaus olisi riittänyt.

        tietääkö kukaan saako ulosottomies mennä aikuisen pojan vanhempien kotiin pojan velkoja ja asoita kyselemään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tietääkö kukaan saako ulosottomies mennä aikuisen pojan vanhempien kotiin pojan velkoja ja asoita kyselemään

        Saa, jos velallinen välttelee ulosottoa, eli ei vastaa uo:n yhteydenottoihin eikä löydy omasta asunnostakaan. Sitten ruvetaan kyselemään naapureilta, sukulaisilta, työ- ja opiskelupaikoista jne. Kyselemään saa tulla, mutta omaisten, naapurien jne ei ole pakko vsstata


    • Huolesta uneton

      Eli tosiaan meillä on sitä uo-velkaa nyt 20 000€/nuppi. Ulosotossa puhuttiin, että pitäs vuodessa maksaa? Talon myynti tosiaan hyvässä lykyssä kattaisi vain toisen uo-velat... Ei tässä oo mitään järkee :(

      • näinkäy

        No ette sitten hoitaneet niitä lyhennyksiä säännöllisesti. Näinhän siinä silloin käy.


    • Kohta samassa jamass

      Mitä lyhennyksiä?

    • Voirähmä :(

      Entäs sellainen tapaus, omistan talostani 75%. Voidaanko tuon omistusosuuden takia laittaa talo myyntiin? Kuka nyt ostaisi osataloa?

      Entäs jos omistan itse vain sen 25%?

      • jdkdkfl

        Siinä tapauksessa muut saa omansa ja sitten sinun osuudella myynti voitosta jos semmoista jää. Lyhennetään velkaasi.
        Eli ensin pantinhaltija saa omansa, sitten yhteisomistaja lopuksi sinä.


    • öalnfn

      Siis voidaan laittaa myyntiin. Näitä on käynyt, että osaomistus puretaan kaupan kautta ja tuo 25% omistava joko lunastaa sinut ulos tai saa osuutensa rahassa. Sinun talo-osuudestasi maksetaan ensin mahdollinen asuntolaina, jossa talo on panttina, ja loput menevät ulosottoon velkojen katteeksi. Saatat jopa saada pienen myyntivoiton tilillesi, jos velkaa ei ole tolkuttomasti.

    • Huolesta uneton, eli ap

      Tilannekatsaus:
      Talo on ulosmitattu, mutta ainakaan toistaiseksi sitä ei myydä. Eli tähän tehtiin se ns. turvaava ulosotto, että emme voi itse myydä taloa ilman ulosoton lupaa. Talo "palautuu" meille, kun ulosottovelka on suoritettu.

      Viikolla postissa tuli päätös, jossa luki näin: "Koko ulosmitattu määrä pidätetään jäljempänä mainitun maksajan maksamasta tulosta." Ja siinä sitten työnantajan nimi. Eli palkoista menee, huh!

      Olin heti ulosottokirjeen tultua puhelimitse yhteydessä ulosottomieheen. Lähetin hänelle myös sähköpostin, jossa esimerkein ja laskelmin perustelin, että miksi meidän ei kannata muuttaa vuokralle ja että miten nopeasti saamme velan maksettua pois jos asumiskulumme ovat nykyiset. (Talosta maksamme asuntolainaa pankille 516 euroa kuussa, vuokra-asunnot ovat alkaen 900 euroa täällä). Soitin myös velkaneuvojalle, jonka kanssa laskeskeltiin, että meillä olisi hyvät mahdollisuudet saada Takuu-Säätiön takaama laina ja velkajärjestely. Yksi mutta siinä vain on; vanhempainvapaa, joka päättyy joulukuussa. Eli siihen järjestelyyn voi hakea vasta sitten, kun olemme molemmat taas töissä. Soitin taas ulosottomiehelle ja selitin asian, hän rauhoitteli jo minua ja sanoi että katsellaan nyt ihan rauhassa tässä. Ja sitten tuli tuo päätös postissa.

      Voinko nyt huokaista jo edes vähän? Ja nukkua?

      • Takuu-Säätiöön on yli puolen vuoden jono. Niin kauan, kun uo-mies saa teiltä säännöllisiä suorituksia palkkatileistä, ei ulosmittauspäätöksen muuttamiseen ole mitään tarvetta. Eihän ulosottonne kestä kuin sen pari vuotta, kun velkamäärä on noin pieni suhteessa maksukykyynne. Jos teillä olisi vaikkapa 8-10 vuoden ulosotto edessä, ymmärtäisin velkajärjestelyn tarpeen, nyt veloistanne on puolet kuittaantunut, ennenkuin saatte edes päätöspapereita käteen. Kannattaako tuohon säätämiseen edes lähteä?


      • Huolesta uneton
        velkavelho kirjoitti:

        Takuu-Säätiöön on yli puolen vuoden jono. Niin kauan, kun uo-mies saa teiltä säännöllisiä suorituksia palkkatileistä, ei ulosmittauspäätöksen muuttamiseen ole mitään tarvetta. Eihän ulosottonne kestä kuin sen pari vuotta, kun velkamäärä on noin pieni suhteessa maksukykyynne. Jos teillä olisi vaikkapa 8-10 vuoden ulosotto edessä, ymmärtäisin velkajärjestelyn tarpeen, nyt veloistanne on puolet kuittaantunut, ennenkuin saatte edes päätöspapereita käteen. Kannattaako tuohon säätämiseen edes lähteä?

        Mä taidan tehdä niin, että kun vanhempainvapaa on ohi, lasketaan velkaneuvojan kanssa, että miten edetään, eli että kannattaako vain jatkaa uo:lle maksua vai haetaanko velkajärjestelyyn. Haluaisin kyllä mahd pian pois uo:n listoilta ja kodin ulosmittauksen purun...


      • hyvin nukkuu
        Huolesta uneton kirjoitti:

        Mä taidan tehdä niin, että kun vanhempainvapaa on ohi, lasketaan velkaneuvojan kanssa, että miten edetään, eli että kannattaako vain jatkaa uo:lle maksua vai haetaanko velkajärjestelyyn. Haluaisin kyllä mahd pian pois uo:n listoilta ja kodin ulosmittauksen purun...

        Velkajärjestely on niille, jotka eivät selviä veloistaan, eli ei koske teitä. Jos pankkilainaa otatte, se on kulutusluotto ja siinä on korkea korko ja nostokulut, vaikka saisitte takaajan tai tuon säätiötakuun. Voi tulla kaikkein halvimmaksi, kun lopetat tuon hätäilyn ja maksat ulosottoon velat pois. Talohan ei teiltä ole lähdössä mihinkään.


    • Onneksikesä

      Voi viiä. Iteltä ulosmittas asunnon vaikka asuntolainan kans ei ole ikinä ollu maksuvaikeuksia. Talon arvo n. 120.000, josta velkaa jälellä noin 80.000. Anto tosin mahollisuuen myyä itse asunnon, kunhan vaan myy.

    • Onneksikesä

      Mutta en usko että teiltä vie, ku saa jo tilistäki tuon verran, etten ois huolisa

      • Koti_kuusen_alla

        Kyllä tuo aloittaja on saanut uo-velkansa maksettua jo ajat sitten. 44000 euron velka lyheni 1500-2000 euron kuukausivauhtia. Ja kuten tuossa olikin, niin ei tarvitse pelätä ausnnon pakkomyyntiä, jos velkaa pystyy selvästi lyhentämään. Sinulla ei taida olla se tilanne?


    • Tuhontiellä12345

      Miten on kun minulla on ulosotossa noin 60 000 e ja asunto on puoliksi vaimon kanssa. Jos myymme talon niin saako vaimo mahdollisesta talosta saatuja rahoja itselleen vai meneekö nekin minun osuuteni lisäksi ulosottoon. Jos esim talosta saisi ylimäärästä pankin lainojen jälkeen 50000 eli minun osuus 25000 ja vaimon myös, minun rahat ulosotto vie varmaankin mutta entäs vaimon osuus??Kiitos asiallisista vastauksista

      • uououo

        Ei ulosotolla ole mitään asiaa vaimon omistamaan osuuteen. Eli sinun osuudestasi toki lyhennettäisiin ulosottoa ja vaimo voi tehdä omalla osuudellaan mitä haluaa. Näin siis jos omistus on 50% ja 50%.


    • Anonyymi

      ulosotolle on nimi Lailistettu kiristys, petos, varkaus/ koronkiskonta. mutta nyt kun valtio tekee sen jonkun lapun avulla niin kyseessä ojn ulosotto

    • Anonyymi

      Oman kodin ulosmittaus on kova paikka.
      Jokainen osaa laskea, koska asiat on niin huonolla tolalla, että edessä on konkurssi.
      Kannattaa, jos mahdollista myydä omaisuus ennen kuin antaa pankin myydä asunnon pilkkahintaan.
      Itsemyytynä siitä saa lähes 40% enemmän. Ulosottossa ei pankki välitä mihin hintaan se myydään, koska velalliselle jää loppuvelka maksettavaksi.
      Itsemyytyyjä voi päästä velattomaksi.

    • Anonyymi

      Ette menetä, siis jos lakia noudatettaisiin, mutta julkinen valtahan tätä ei tee.

      Perustuslain 2§ 3mom. , saman lain 15§ 1mom. ja 22§.

      • Anonyymi

        Kerrotko meille Lawetti vielä, että miksi mielestäsi mainitsemasi perustuslain 15 pykälä ei koske velkojan omaisuutta? Sitä omaisuutta, joka on edelleen luvattoman pitkästi velallisen hallussa tai jopa kadottama?


    • Anonyymi

      Ulosmittauksessa on myös hiljainen tieto, että jos kiinteistön myynti ei kata velkoja (ei edes puolta) ja jos sijainti on hankala (syrjäkylät) tai talon myynti on erityisen vaikeaa (kohteen kunto tai muu seikka), realisoinnista pidättäydytään. Tämä on fiksu pointti.
      Jokainen pakkomyynti nostaa velallisen kuluja, suomeksi velkaosuutta, usealla tuhannella, jos realisoinnin tulos ei toteudu. Ei ketään voi pakottaa ostamaan kenenkään kotia. Ja jos kauppa ei käy, silloin ulosottaja miettii tarkoin mikä on järkevää.

      Yhteiskunnan kannalta ei ole koskaan järkevää ajaa kodittomaksi. Se tarkoittaa ihan suomeksi sitä, että naapurit alkavat maksaa perheen asumiskuluja veroeuroillaan.

      • Anonyymi

        Kaikkien kannalta olisi parempi ratkaisumalli sellainen, jossa asunto on ikäänkuin uo:n panttina velkaa vastaan, se korvamerkitään ja laitetaan hukkaamiskieltoon. Velallinen saa asua kuten ennenkin, rahallista vastinetta (kuin vuokraa) maksaen, mutta täydellä hallintaoikeudella. Pitää omaisuudesta huolta ja tekee peruskorjaustakin tarvittaessa. Oma myynti eli realisointi on mahdollista, mutta vain käypään hintaan.

        Kaikista järjettömintä on pakkomyydä alehintaan. Se ei ole kenenkään osapuolen etu.
        Ja jos asunto/talo jää asumattomaksi ja autioksi, pääoma menetetään vähitellen eikä kukaan saa enää mitään homepommista. Yleensä unohtuu sekin tosi seikka, ettei omaisuuden virallisista vastuista pääse eroon muuttamalla. Viralliset (ja kunnan) kulut juoksee joka kuu ja se maksaa. Aina joku nekin maksaa. Hölmöintä on lopputulos, jossa omaisuus on pilattu ja on arvoton, velallinen tukivuokralainen, uo ei saa varattomalta mitään ja velka ei koskaan lyhene.


      • Anonyymi

        No tämä oli täyttä hevonpaskaa. Ihan sama missä syrjäkylässä se koti sijaitsee, se ulosmitataan, jos sen myymisestä on odotettavissa suorituksia velkojille. Jos omaisuutta ei saataisi myytyä, jäävät kulut valtion eikä velallisen vahingoksi. Ulosottovelan määrällä ei ole väliä kodin ulosmittaamisessa, jos ei ole muuta omaisuutta, josta velka tulisi kohtuullisessa ajassa maksetuksi. Kaikki sellainen omaisuus, jolla on ulosmittausarvoa, tulee ulosmitata velkojen maksamiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No tämä oli täyttä hevonpaskaa. Ihan sama missä syrjäkylässä se koti sijaitsee, se ulosmitataan, jos sen myymisestä on odotettavissa suorituksia velkojille. Jos omaisuutta ei saataisi myytyä, jäävät kulut valtion eikä velallisen vahingoksi. Ulosottovelan määrällä ei ole väliä kodin ulosmittaamisessa, jos ei ole muuta omaisuutta, josta velka tulisi kohtuullisessa ajassa maksetuksi. Kaikki sellainen omaisuus, jolla on ulosmittausarvoa, tulee ulosmitata velkojen maksamiseksi.

        Tämä nyt on todella sitä ihteensä.
        Tutustupa ulosottokaareen ja siellä kohtaan "vaikeasti realisoitava omaisuus".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä nyt on todella sitä ihteensä.
        Tutustupa ulosottokaareen ja siellä kohtaan "vaikeasti realisoitava omaisuus".

        Ei ulosottokaaressa ole mitään tuollaista säännöstä. Voitko kertoa mikä se sinun mielestäsi on?


    • Anonyymi

      Ulosmittausjärjestyksestä saadaan poiketa, jos:

      1) asianosaiset niin sopivat;
      2) siten voidaan välttää riitaisen omaisuuden ulosmittaaminen tai ulosmittaus sivullisen haitaksi;
      3) omaisuus on jo aiemmin ulosmitattu tai hakijan saatava voidaan siten suorittaa heikentämättä toisen velkojan maksunsaantia;
      4) tietyn omaisuuden rahaksi muuttaminen on vaikeaa tai kertymä on todennäköisesti huono taikka jos ulosmittausjärjestyksen noudattaminen muutoin aiheuttaa suorituksen olennaista vaarantumista tai viivästystä, erityisiä kustannuksia tai muuta tuntuvaa haittaa hakijalle; tai
      5) velallinen osoittaa ulosmitattavaksi omaisuutta, eikä sen ulosmittaus ole vastoin 2–4 kohdassa säädettyä.

      Jos hakijalla on vakuusoikeus velallisen omaisuuteen, vakuusesine tulee ulosmitata, jos muun omaisuuden ulosmittaaminen olennaisesti vaikeuttaisi toisen velkojan maksunsaantia.

      Ilman velallisen suostumusta hänen vakituinen asuntonsa saadaan ulosmitata ennen muuta omaisuutta vain painavasta syystä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin.
        Tätä samaa kaavaa ja käytäntöä on myös konkursseissa.
        Vaikka tästä voi lukea.
        https://fennolaw.fi/negatiivisen-omaisuuden-arvon-omaava-omaisuus-konkurssimenettelyssa/

        Ulosmittausjärjestyksestä poikkeamisesta koskeva säännös ei liity millään tavalla tähän kuvailemaasi "vaikeasti realisoitavaan omaisuuteen". Tuossa säännöksessä vain kerrotaan milloin ulosmittausjärjestyksestä (josta säädetään eri säännöksessä) voidaan poiketa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ulosmittausjärjestyksestä poikkeamisesta koskeva säännös ei liity millään tavalla tähän kuvailemaasi "vaikeasti realisoitavaan omaisuuteen". Tuossa säännöksessä vain kerrotaan milloin ulosmittausjärjestyksestä (josta säädetään eri säännöksessä) voidaan poiketa.

        Höpsis. Muistapa se seikka, että realisointia on monenlaista, ja on eri velallisia, on taloyhtiöitä, verovelkaisia, yksilöitä ja firmoja. Täällä keskusteluissa unohtuu suurin osa, koska lyödä mätkitään "vain" peliveloissa olevia työttömiä. Ulosottoon joutuu melko kirjava sakki.
        Omaisuuden arvo alkaa olla monissa realisoinnin kohteissä pian negatiivinen, koska taloosakeyhtiöt ovat ajautuneet pahoihin velkoihin. Remonttilainoja ei enää myönnetä yms. ja omaisuus tuottaa vain tappiota.

        Ja ne syrjäseudun homepommit! Vuokramaallakin ehkä olevat. Mökin purku maksaa alkaen 20t ja sen arvo on ehkä 5t. Ja asbestiammattilaisten työ päälle. Sinä taidat olla kaupungin kasvatti, joka luulee että aina joku toinen maksaa. Ei maksa. Omistaja maksaa viulut aina, oli tilanne mikä tahansa.
        Tämän takia realisointeihin ei enää ole suurta hinkua velkojallakaan. Lasku seuraa aina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe