Nykyinen nuori aikuinen..

Murheellinen sydän..

Kaikki alkoi siitä kun poikani sai tietokoneen ollessaan 11vuotias.. Viidesluokkalainen.. Alkuun ensimmäiset kaksi vuotta meni hyvin. Käyttö oli hallittua ja hän touhusi muutakin kuin koneella istumista.. No aika kului tuli yläaste aika ja kone yhä enemmän tärkeäksi. Nyt alkoi aika kun viikonloppu aamuisin aukesi kone ennen silmiä.. Minä vahdin että tuli taukoja ja rajoitin ilta-aikoja. Nuorihan osasi kiertää kaikki aikalukkoni ja vietti taas yhä enemmän aikaa koneella.. Teimme sopimuksia 1viikko kk koneetonta aikaa.. Hermostunut nuori istui sitten tuon ajan teeveen ääressä vaihdellen kanavia. Mitään uutta harrastusta tai ajankulua hän ei suostunut edes harkitsemaan :( Koulu sujui mallikkaasti ja ja opiskelupaikka tuli. Mutta yhä enemmän ja oikeestaan kuin varkain oli tullut aika että huomasin hänen istuvan aina vain koneella. Syöden juoden siinä samalla.. No painoa tuli 10kg vuosi siihen asti kunnen tuli täysi-ikäiseksi. Hyvin ylipainoisena, ilman minkäänlaista sosiaalista elämää erakoituneena tuolla minun asunnossani asuu nyt poikani 19vuotta :( Armeijaan eivät huolineet, opiskelut jäivät. Elämä pyörii käytännössä tuon koneen äärellä. Hän tulee mukaan pakollisiin syntymäpäiväjuhliin jne.. Muttei vapaaehtoisesti muualle kuin lähikauppaan. Minä äiti ja hänen sisko olemme ainoat sosiaaliset kontaktit hänen elämässä...
Kysynkin nyt olenko ainut ihminen maailmassa tässä tilanteessa ja MITÄ ihmettä voisin tehdä?

6

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jalaa1

      Lähdetään siitä olettamuksesta liikkeelle, että tämä ei ole provoiluviesti. Niitä on meinaan ihan liikaa.

      Eli tuossa tilanteessa et voi oikein tehdä mitään. Hän ei ole vaaraksi itselleen tai muille. Mikäli hän on itse tyytyväinen omaan elämäänsä noin, niin paha siihen on muiden puuttua. Joku perimmäinen syy hänellä kuitenkin on, miksi on eristäytynyt muusta maailmasta, ja kokee helpommaksi olla kaiken ulkopuolella.

    • huolestunut sydän..

      Ihan todellisesta elämästä on kyse. En lähtisi pelleilemään tälläisellä asialla.

      Todellakin hän on onnellinen omassa pienessä piirissään. Minä koen että olen hänelle se jokin linkki sosiaaliseen elämään. Aivan normaalina lapsena kasvatin ja kannustin. Jossain vaiheessa vain kaikki tämä tapahtui.. Ei sellaisia ns. normaaleja "teinisekoiluja" kasvuiässä. Hän on hyväkäytöksinen. Mutta muiden mielestä outo kun ei juopottele ja tunge päätänsä joka paikkaan niinku "normaalit" nuoret. Ollaan juteltu kyseisistä asioista ja aivan fiksun vastauksen olen saanut ja koen että kaikkien ihmisten EI tarvitse mennä saman kaavan mukaan.

      Mutta siis pohjimmiltani olen huolissani et pärjääkö noilla taidoilla ja elämänkokemuksella kuitenkaan loppuelämää......

    • Jalaa1

      Eihän tuollainen tietokoneriippuvuus ihan normaalia ole, toisaalta ei me kaikki olla samasta puusta tehtyjä. Jokainen nauttii eri asioista. Pidemmässä juoksussa tuollainen erakoituminen on vaarallista, ja saattaa johtaa voimakkaisiin sosiaalisten tilanteiden pelkoon tai vaikka paniikkihäiriöön. Raaka totuus vain on se, että ilman koulutusta pärjääminen nykymaailmassa on vaikeaa. Tai siis pärjää, mutta mahdollisuus saada töitä on nolla. Hän on kuitenkin aikuinen ihminen, ja tekee itse päätökset, mikäli hän kokee olevansa onnellinen eläessään tuollaista elämää, niin siihen on paha puuttua.

    • Truth hurts...

      Poikasi tarvitsee luultavasti ammattiapua. Riippuvuus koneesta on ilmeinen ja se on jo hälyttävää ettei hän mitään muuta enää tee eikä tunnu oikein edes pitävän tarpeellisenakaan.

      Oletteko keskustelleet hänen kanssaan? Onko hänellä mitään suunnitelmaa tulevaisuudesta? Jos ei ole, miksi ei ole? Siitäkin aiheesta hänen kanssaan pitää keskustella.

      Olennaisin juttu on saada pojastani jotakin irti. Mikäli hän normaali ihminen on, hänen on itsekin ymmärrettävä, että jotakin on mennyt pieleen. Mikäli hän ei käsitä oman tilanteensa omgelmallisuutta, ammattiapu on todellakin tarpeen.

      Helppoa asian käsittely ei tule olemaan. Poikasi reaktio on luonnollisesti "Olen aikuinen ja teen mitä haluan!" Sen seurauksena joudut mahdollisesti muistuttamaan häntä siitä ettei velvollisuutenne vanhempina ole loputtomasti häntä elättää, sillä siihenhän tilanne johtaa vääjäämättä, jos mitään ei tehdä. Konflikti on takuuvarma ja mitään pehmeää tapaa ei ole sanoa toiselle tuon tyyppisiä asioita.

      Viime kädessä kysymys on siitä, onko teillä vanhemmilla pokkaa lähteä puuttumaan poikanne elämään. Pulma piilee siinä, että jos ETTE puutu, seuraukset voivat olla pitkällä tähtäimellä todella ikävät. Mikäli taas puututtu, seuraukset ovat lyhyellä tähtäimellä riitoja, kiukkua ja itkua. Yhteinen linja teillä vanhemmilla on oltava. Tuon tyyppisestä asiasta on kuitenkin kyettävä puhumaan.

      Kommentoijien kanta on vähintäänkin kummallinen. Mitäänkö ei voi tehdä, koska kyseessä on aikuinen ihminen? Höpön höpön. Ihminen on aikuinen, mikäli elättää itse itsensä. Sitä poika ei tee, jos käyttää aikansa kotona lorvaillen! Ympäröivillä läheisille on pikemminkin velvollisuus tehdä jotakin. Tässä maassa on aivan riittämiin ihmisiä, jotka ovat eläkeläisiä parikymppisinä.

      Helppoa puuttuminen ei tule siis olemaan. Asioita kuitenkin on tehtävissä paljon, koska kyseessä on noin nuori mies. Tavalla tai toisella hänet on vain saatava heräämään todellisuuteen.

      • mariaanna

        Totta, näin minusta sinun pitäisi toimia, viimeinen asia mitä voit tehdä on sanoa hänelle: Pippeli.


    • siniriisi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe