Nykyihminen unohtanut elonkehän

P.Linkola oikeassa

Olen itse syntynyt kaupungissa, ja elän kaupungissa. Olen lähes kokonaan erkaantunut luonnosta -siis lähes, koska kuitenkin olen jo lapsena ollut kiinnostunut luonto-ohjelmista ja linnuista. Olen samalla tavalla syyllistynyt luonnon tuhoamiseen kuten valtaosa nykyajan maapallomme ihmisistä: ajan autoa, syön tehotuotettua ravinneköyhää ruokaa, matkustan kerran vuodessa lentokoneella ulkomaille, kädessä on älykännykkä ja ostelen vaatteita.

Olen kuitenkin alkanut 2000-luvulla koko ajan yhä enemmän ajattelemaan teoissani -ja koko maailman teoissa eli päättäjien mukainen muka rajaton talouskasvu- maapallomme perustan eli luonnon tilaa. Ja luonto ei todellakaan voi enää hyvin. Metsät ja sademetsät hakataan yhä kiihtyvällä vauhdilla, eläinlajeja kuolee maailmasta joka minuutti, väestö kasvaa holtittomasti (nyt yli 7 mrd, vuonna 2050 yli 10 mrd) ja raaka-aineita ryövätään maaperästä. Ilmasto on jo nyt sekaisin ja pahemmaksi vain menee. Me tulemme jättämään jälkeemme raiskatun ja lähes aution kuumaisen planeetan. Planeetan, jossa aikoinaan rikas elämä kukoisti, ja josta tuli ahneen typerän ihmislajin takia autio. Tunnen oloni vaikeaksi ja masentuneeksi; en pysty rivikansalaisena tekemään maapallomme elonkehän puolesta paljoa. Voin ainoastaan tinkiä tavaroiden ostosta, antaa palkastani kuukausittain rahaa WWF:lle ja Birdlife Suomelle luonnonsuojelun tukeen, voin kierrättää jätteitä rajallisesti, luopua autostani, ja lopettaa lentomatkailut. Lapsia minulla ei ole, ja se on paras ekotekoni. Mutta, se on vähäistä, koska maapalloamme katsoen väestö päinvastoin hamuaa koko ajan lisää tavaraa ja mammonaa. Vaadittaisiin Pentti Linkolan ajattelun mukaisesti luonto etusijalla oleva diktaattori joka valtioon joka pakottaisi kansalaiset uuteen ajatteluun.

Lainatkaa kirjastosta (tai ostakaa) tämän miehen, Linkolan, kirjoja:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pentti_Linkola

Etenkin kirjat "Johdatus 1990-luvun ajatteluun" ja "Voisiko elämä voittaa" ovat parhaita elämässäni lukemiani kirjoja. Ne pistivät ajattelemaan, tiedostamaan, pitämään tärkeimpänä asiana maapallomme aidon luonnon säilyttämisen ja ihmiskunnan totaalisen pienenemisen. Ilman, että väestöräjähdystä ei saada kuriin ja kulutuskulttuuri alas, ei meillä ole lajina suuria mahdollisuuksia. Se on se maailmamme loppu. Planeettahan säilyy, elämä vaan hupenee.

20

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miun syy

      Sehän on väistämätön juttu-->tuho.
      Paluuta ei ole, vai kuka muka suostuu palaamaan mukavasta teknisestä elämästään elämään luonnossa kuin,,apinat,,ei kukaan koska ihminen on niin mukavuushaluinen.

      • Eieiapinaa

        Kun kerta olet niin valistunut, tee niitä valistuneita lapsia, jotta Te täyttäisitte maan. Tapelkoot muut.


    • Siteerauksia...
    • Ihminen ei muutu!

      Se on todettu, ja olen itse todennut sen lukemattomat kerrat: moni ihminen on PERIAATTEESSA huolissaan maapallomme luonnon tuhoutumisesta, mutta he eivät tee MITÄÄN asian eteen.

      "Paras" oli tässä muutama pvä sitten eräs tuttavani; Todettiin yhdessä että sademetsien yhä kiihtyvät hakkuut ovat kammottavaa, ja tuhoaa eläinlajeja sukupuuttoon. Mutta; kaverin appiukolla on isohko metsätila ja kun sanoin hänelle että onko miten paljon luonnontilaista metsää ja että hänhän voisi ehdottaa sen myymistä tai lahjoittamista oikeana ekotekona Luonnonmetsäsäätiölle, niin kaveri totesi että eijei vaan siitä saa rahaa (siis myymällä puut hakkaamalla metsäyhtiöille). Eli siinä se on, se nykyihmisen into puolustaa luontoa. Surullista.

      Viimeisin ikävä uutinen tulee Australian suunnalta: hallitus on päättänyt sallia nyt jättihakkuut Tasmanian alueen ikimetsissä; metsissä mitkä ovat Unescon maailmanperintökohde. Hakattava ala on aluksi 75.000 hehtaaria. Tuhannet paikalliset asukkaat ovat koettaneet vastustaa hanketta mielenosoituksin, mutta turhaan. `Rahan valta ja loputtoman talouskasvun ihanne ovat päättäjien ykkösasia kaikissa maissa nykyisin.

      Brasiliassa presidentillä olisi pari vuotta sitten ollut mahdollisuus veto-oikeudellaan kumota senaatin päätös sallia Amazonasin alueen sademetsien uudet super-jättihakkuut, suuruudeltaan yli miljoona (!) hehtaaria. Ympäri maailman kiersi myös nettiadressi sademetsien säästämisen puolesta -laitoin siihen toki itsekin nimeni- mutta turhaan: pressa ei suostunut käyttämään veto-oikeuttaan vaan kumarsi rahaa.

      Mikään ei siis todellakaan pelasta enää ihmiskuntaa, sen nykyisessä laajuudessa. Kun ihminen tuhoaa luonnon lyhyen talousjutun takia, hän tuhoaa samalla oman elinmahdollisuutensa.

    • mhluu

      "en pysty rivikansalaisena tekemään maapallomme elonkehän puolesta paljoa."

      Voit tehdä valistustyötä, kun tunnut olevan perillä asioista. Kirjoita lehtiin, poliitikoille, nettiin. Osallistu järjestöjen toimintaan. Osallistu päätöksentekoon ja mielenosoituksiin.

    • erttkkl

      Olisi hyvä jos joku mittailsi mikroaaltosäteilyjen vaikutusten keräytymisiä!

    • kerty

      Ulkoillapitäisi joka päivö ainakin 1 tunti!

    • alfa123om2222

      Mielestäni Linkola vaikuttaa estittävän vakuuttavia Profetaalisia ajatuksia. Aikanaan hänelle olisi pitänyt antaa oma TV ohjelma televisiossa ajatusten esittämiseen. Sillä kirjoja ja lehtiä ei Commodore/Amiga sukupolvi enää lukenut. Kirjojen ja lehtien kautta vaikuttaminen oli aika vaikeaa. Jopa samana aikana vaikuttanut Ajatolalh Khomeini tajusi heti siirtyä C-kasettiaikaan oppien ja profetioiden levittämisessä.

      Linkola on hieman vanhakantainen ja vakava profeetta kuin Väinämöinen.

      Vieläkin olisi mahdollista saada oma vihreä TV-kanava jos vain esim. joku nykyisistä kanavista suostuisi yhteistyöhön sillä saralla.

    • Onseniinväärin

      Meitä ihmisiä riittää moneen junaan ja asemillekin vielä. On niitä, jotka toimivat luonto ja jatkuvuus mielessään ja pitävät siitä ylimitoitettua mekkalaa kohtuuttomasti yleistämällä. Ja sitten on niitä jotka eivät pidä mekkalaa toimistaan.

      Lopputulema on kokonaisuudesta kiinni, eikä yleistäminen ja/tai syylistäminen varmaan ole millään tavalla eduksi. Yliampuva yleistys tuskin saa "kuulijoita" lainkaan yhtä hyvin kuin esimerkki, jolla ei syylistetä.

    • alfa123om222

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_sukupuuttoon_metsästetyistä_eläimistä

      Tästä listalta puuttuu varmasti monia lajeja ja läheltä piti menetyksiä:

      - Biisoni
      - Mammutti
      - Monet Valaslajit

      Sukupuuttoon kuolemisen lisäksi on monien lajien kanta hyvin vähäinen ja elinympäristö kutistunut olemattomiin.

    • Jeesuksessa totuus

      Rakastetaan Jumalaa ja lähimmäisiä ja kunnioitetaan elämää koko maailmassa, sillä on Jumalasta.

    • Jumala on antanut

      ihmisille myös eläimet ravinnoksi vaikka sinänsä riittää vilja ja hedelmät ja muut ei-eläinkunnan tuotteet myös.

    • Elonkehän ihmisenä

      tärkeinä kunnioittaa ja kiittää Isää Jumalaa Pojan Jeesuksen nimessä Totuuden Hengessä. Tämä on se tärkein asia jokaiselle luodulle ihmiselle, ja eläimet tätä voivat tehdä myös, vaikka emme ihmisinä sitä ymmärrä, sillä Jumala siunasi eläimet myös lisääntymään maan päällä. Tietysti surullista jos ihminen toimillaan tahtoo tuhota eläinten lisääntymistä moninaisesti ja jopa lajit voivat sukupuutton kuolla, eivätkä enää Jumalan siunauksessa voi lisääntyä ja täyttää maata.

    • Jumalan silmissä

      ihmisten laupeus toisia ihmisiä ja varmaan myös eläimiä kohtaan on hyvää hedelmää.

    • Markkinataloudessa

      se saa jolla on rahaa ja se ei saa jolla ei ole rahaa. Jumala antaa jokaiselle ilman rahaa, ja osoittaa Jumalan ylivoimaisen ja ainutlaatuisen hyvyyden ihmisten systeemeihin nähden, toki myös ihmisistä löytyy sitä auttamista niitä kohtaan, joilla ei ole ja sen mukaan kuin itsekunkin sydän siihen vaikuttaa hyvää antamista puutteenalaisille ja hätääkärsiville lähimmäisilleen, toki jos on velvoitteita omia perheenjäseniä kohtaan, niin miten raja vedestään nälänhädästä ja sitten erilaisten muiden rahaa tarvitsevien tuotteiden ja palvelujen ja harrastusten suhteen. Siinäpä vasta mielenkiintoinen kysymys, ja uskon että Jumalan tahtoo koko ihmisten järjestelmän pystyvän auttamaan todella hätää kärsiviä, eikä kulut edes ole suuria vaan ihan murto-osia verrattuna muihin kuluihin, joita ihmisten yhteiskunnat käyttävät omissa budjeteissaan, toki eihän näistä juuri kukaan välttämättä tahdo kuullakkaan, jos itse tai oma ryhmä voisi joutua tinkimään jostakin edustaan vaikka tulonsa ylittäisivät moninkertaisesti sen perustarpeen elämässään, sillä ahneus on sitä, että enemmänkin voidaan vastaanottaa kuin on oma tarve Jumalassa ihmisellä. Tietysti rajanveto on mahdotonsa monesti tarkasti ja ikäänkuin sydämen vaatimus tai tahto on esillä aina näissä asioissa jokaisella. Iloista antajaa omastaan Jumala rakastaa varmuudella.

    • Mielestäni aina

      tärkeintä suojella ihmisiä ja sen jälkeen myös eläimiä, vaikka toki tässäkin rajanveto voi olla lähes mahdotonta.

    • On helppo suojella

      toisia ihmisiä koskettavaa, ja jos omakohtaisesti se suojelu rajoittaa mahdollisuuksia, niin alkaa vasta se suojelu todella maksamaan jotakin hintaa asioissa tietysti. Lisäksi koko suojeluajatus on kyseenalaista moninaisesti joissakin asioissa vaikka pääsääntöisesti voidaan ymmärtää tämä myös yhteneväisesti ihmisinä.

    • Hyvä ymmärtää

      että Isä Jumala ja Poika Jeesus ja Pyhä Henki on se Jumalan valtakunta. En tunne P. Linkolaa ja epäilen ettei usko ja rakasta Jeesusta Herranaan.

      • aswartiasson

        Älä sekoita Jumalaa tähän. Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon. Jos ihminen tuhoaa maapallon Jumala antaa sen tapahtua. Ihminen saa itse valita mutta kantaa myös seuraamukset. Tuo teidän raamatunne jota ihmiset ovat muokanneet kautta aikojen oikeastaan kehoittaa tuhoamaan maapallon. Esimerkiksi sanonta lisääntykää ja täyttäkää maa,kaikkihan tietää mitä siitä seuraa.Meitä on jo nyt puolet liikaa. On kyllä keinot miten liikakansoitus saataisiin kuriin mutta ihmiset valitsevat toisin käyttävät vapaata tahtoaan ja saavat tuntea seuraukset. Jumala ei tule tähän puuttumaan millään tavoin.


    • ttkkl

      45 minuutin ulkoilu palauttaa jo elonkehään!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4230
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4142
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      611
      3927
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      20
      2755
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2485
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2074
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2072
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      191
      1970
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1629
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1432
    Aihe