APUA KOIRANI RÄYHÄÄ REMMISSÄ!

Remmissä rähinöinti on toiset koirat
Minulla on n. 2 vuotias rottweiler uros, jossa ei ole muuta vikaa kuin toiset koirat. Hihnassa ei vedetä, muuta kuin jos näkee toisen koiran. Ja hänellä ei ole väliä edes että onko vastaan tuleva koira uros vai naaras taikka minkä kokoinen koira edes on. Kun näkee sen toisen koiran niin mikään ei auta vaikka kuinka sanoisi ei tai vetäisi koiran takaisin. Hän vain rähjää, vetää, haukkuu, murisee, vinkuukin, koittaa päästä kaikin keinoin toisen koiran luokse ja on joskus nähdessään vihainen toiselle koiralle. Mutta jos koira käveleekin edellä niin koirani on ihan hiljaa ja kävelee ongelmitta.

10

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmm!

      Kuuntelehan ja seuraa noita tilanteita joissa koirasi rähjää, vetää, haukkuu, vinkuukin että kenellä näistä vastaantulijoista on munat. Veikkaan että ne joille suorastaan aggressiiivisesti rähjätään ovat munallisia ja joiden luo vedetään ja vingutaan on munattomia.

      Neuvoni on että ensisijassa pyri tutustuttamaan koirasi näihin munattomiin. Yhteistoiminta syntyy heidän kanssaan helpommin kuin munallisten. Toki, rotikan kanssa voi olla hankalaa saada vastapuolta ottamaan riskejä, mutta aina kannatta koittaa. Alkuun kun pääsette niin se alkaa ennenpitkää sujumaan niin että näiden munattomien kanssa voidaan ajoittain suorittaa ohitukset ilman draamaa. Samoin voi alkaa käydä myös niiden munallisten jotka eivät kanna samoja geenejä jotka saavat kiinnostumaan samoista nartuista. Ja viimeisiksi jäävät sitten enää ne jotka suorastaan kilpailevat omasi kanssa samojen narttujen panotileistä. Heidän kanssaan tuskin koskaan pääsette täydelliseen yhteisymmärrykseen joten välttele näitä.

      Kun vaan nyt sitkeästi koulutat koiraa vielä vuoden verran niin se rauhoittuminen tulee kyllä.

    • pian pakoon

      ennakoi tilnne, väistä reilusti metsään, käännyt takaisin ja vaikkajuokse, jotta pääset tienhaaraan ja siitä sivuun, ei siis lopeta ryhäämistä, mutta estää tappelut, un etöisyyttä on tarpeeksi.
      Homma ei ole edes hanala, jos lenkillä tulee toinen koira vastaan ehkä kerran viikossa.

    • Okkei! Kiitos vinkeistä, kokeilen näitä. Kävin koirani kanssa ihan leikkikoulussa missä pentu saa leikkiä toisten pentujen kanssa. Jossa pentu oppii lukemaan koirien kieltä ja oppii sosiaalista käyttäytymistä. Silti syntyi tälläinen ongelma, vaikka olen sosiaalistanut koirani toisten koirien kanssa. Ja hän tulee irti ollessa toimeen, mutta kiinni ei. Ja minulle on myös annettu vinkki että istuttaisi koiran ja se istuu niin kauan siinä kun toinen koira menee ohi, mahtaakohan tämä onnistua, onko kokemuksia?

      • Siinäpä se:

        Mahtaako onnistua, hänen kanssaan; Lakkaa jahkailemasta ja tee se. Lakkaa inhimillistämästä ja miettimästä miltä koirasta tuntuu, ja tee se.
        Hihnaräyhääminen johtuu tiedostamatta itsestäsi, koska kerrot että irti ollessa käyttäytyy toisin. Kaikenlainen epäröintisi on osasyynä koiran käytökseen.


      • Tuosta saamastasi

        vinkistä että voihan sitäkin koittaa, mutta sen huonompi puoli on ehkä se että se saattaa joissain koirissa laukaista epäluuloisuuden jos vastaantuleva yksilö on myös puheliaampaa ja räyhäämiseen taipuvaa sorttia, eli yleensä nuori myöskin. Pitäisi ainakin pyrkiä siihen että koirasi ei sitten ala tuijottelemaan sitä vastaantulijaa. Tuijotuskilpailusta usein tulee sota. Ja ehkä parhaiten siitä tunnistaakin onko vastaantulija uros vai naaras. Ensin tuijotellaan kaukaa, sitten viimeistään kohdalla ärähdellään. Urokselle kiukkuisesti ja daamille ehkä jopa vingutaan. Pelokas koira ärhentelee agresti kaikille pyrkien karkoittamaan(tästä sinun koiralla ei liene kyse). Alle 8kk pennut saavat yleensä olla rauhassa ellei aikuisella koiralla ole jotain päässä vikaa.

        Mutta jos tuota istuttamista koitat, niin yhdistä siihen namitustuokio. Kun saat sen toimimaan niin olet voiton puolella. Paketti broilerinugeteja mukaan reissulle vaan ja istutat hyvissä ajoin herkkuhetkelle. Myöhemmin voit lähteä jo liikkeelle ja pitää vain yhtä nugetia koiran nokan edessä ohituksen ajan ja annat sen palkkiona hyvästä ohituksesta. Pääasia kuitenkin ettei tuijotuskisa pääse alkamaan.

        Ja vielä yksi vinkki lisäksi. Anna kulkiessanne jokaiselle vastaantulevalle koiralle nimi ja kerro se koiralle. Ei mitään väliä onko oikea vai falski mutta se antaa koiralle sellaisen kuvan että tunnet kaikki koirat etkä siksi hämmästele enää mitään. Koiran on tällöin helpompi antautua sinun johdettavaksesi.


    • Sekin auttaa että ensin opettaa rauhallisemmassa ympäristössä käskyt, sitten keskittyy 110% koiran ohjaukseen, vaatii sitä intensiivisesti etenemään ja reippasti, erityisesti huomautetaan pienestäkin eleestä vastaantulijoita päin eli ennakoidaan, ja vastaantulijat jätetään huomioimatta ja kyttäilemättä, niitä ei todellakaan tarvitse hermostuneesti vilkuilla mikähän sesse sieltä nyt tulee.

      Nuoren koiran lenkityksen voi jossain vaiheessa joutua tuplaamaan, samoin tottelevaisuusharjoitukset, jotta hormoonimyrskyissä poukkoileva eläin on taas hallinnassa. Ohitusharjoituksia edeltään energianpurku, jotta koiran on mahdollista keskittyä. 10km lenkki on hyvä aloitus...

    • rusettirinta

      Tuosta saamastasi: Totesit aivan oikein, ettei missään tapauksessa pidä istuttaa. Ongelmakoirien kouluttajilta tämä käy, koska harjoituskoirat ovat opetettuja olemaan välittämättä.

      Aloittajalle: Vaikka koirasi pentuaikana olisi saanut sosiaalista kanssakäymistä muiden koirien kanssa, siihen olisi samaan aikaan pitänyt yhdistää ohitusharjoitukset ja tottelevaisuus koulutus. Tämä on ilmeisesti teiltä jäänyt vähemmälle. Rottis vaatii koko pentuajan ehdotonta kontrollia. Tämä huomataan usein liian myöhään.

      Tuo, että koira ei vapaana piittaa muista koirista kertoo, että: Koira on itsevarma. Remmissä tämä itsevarmuus sitten siirtyy toimintaan, vartiointiin. Tämä on merkki, ettei koiralla ole selvää käsitystä, kuka määrää.

      Olen noissa aikaisemmissa topissa kertoillut remmirähjäämisen pois opetuksesta, joten en viitsi samaa toistaa. Kuonopantaa ehdotan aluksi ja niin kiinnitettynä, kuin tuolla olen kertonut.

      • Jatkampa vielä tuosta sosiaalistamisesta, kun rusettirinta sanot että sosiaalistamiseen olisi pitänyt yhdistää koulutus; kyllä. Mutta sosiaalistamista pitäisi olla koko ajan, erityisesti nuorilla koirilla, ja vahvoilla luonteilla ehkä jopa seniori-ikään asti: Sosiaalistaminen ei ole kertaluonteinen koulutus, niinkuin ei mikään koiran koulutuksessa, pitää olla ylläpitokoulutusta uuden lisäksi. Tämän ylläpidon merkitys korostuu silloin, mitä vahvempi ja itsenäisempi on koiran luonne.


    • llllllllllllllllllll
    • rusettirinta

      Vitikonpaarustaja, ai sinäkin huomasit saman, kuin minä, että aloittaja käsittää sosiaalistamisen kertaluontoiseksi. Mielestäni peruskoulutuksen jatkuvuus on tämän
      suhteen ongelma ja koira on aikuistuttuaan ottamassa valtaa.


      " llllllllllllllllllll
      19.6.2014 19:05
      Tässä klippi räyhäävästä rottweilerista jolla samankaltainen ongelma: "

      Tuo koira ei ole puhdasrotuinen rottweiler. Sillä on myös piikkipanta, mikä on vastakohta makupaloilla palkitsemiselle. Molemmat vaihtoehdot ovat huonoja, mikäli halutaan, että koira tekee tottelemisen ohjaajalleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe