Mikä auringonotossa oikein viehättää?

fgfgaj

Nyt on kesä taas, ja lämmintäkin on ollut tosin ei nyt mutta aiemmin on hellettäkin on jo ehtinyt tälle kesää olla. Niinä lämpiminä päivinä on voinut vain ihmetellä suomalaisten suurta intohimoa auringonottoon. Yleensä se on heti kun ensimmäiset lämpimät päivät tulevat, usein toukokuussa, niin heti auringonpalvojat saapuvat sankoin joukoin lähipuistoihin ja rannoille makaamaan. Monesti kesälläkin, vaikka lämpötila laskisi reilusti alle 20 asteen, jopa 14-15 asteeseenkin, mutta aurinko kuitenkin paistaa, niin monesti silloinkin vielä jossain puistossa tai rannalla joku sitkeä auringonpalvoja bikineissä makaa, herättäen varmaan joissakin ihmetystäkin, että mitenhän tuokin tarkenee. Näin siis saa sellaisen kuvan, että auringonotto on monille suomalaisille hyvin tärkeää, ja aurinkoa otetaan aina kun se vain suinkin on mahdollista. Tyypillisimpiä auringonpalvojia ovat nuoret naiset ja miehet. Vähän enemmän ehkä naiset.

Mutta mikä auringonotossa oikein viehättää, ja lieneekö se ehkä hieman yliarvostettua touhua? Onko pääasiallisin syy rusketus, lämpö vai rentoutuminen, ja liittyykö auringonpalvonta pintaliitäjien trendeihin? Kyllähän auringonotto on joskus ihan kivaakin, ja kohtuullinen rusketus voi näyttää ihan hyvältäkin, mutta överiksi mennessä se ei enää niin kivalta näytä, ja yleensä ihmettelen monien suomalaisten intohimoa auringonottoon, vaikka auringonoton vaaroistakin on paljon puhuttu. Mistähän siis johtuu suomalaisten suuri vimma auringonottoon?

10

538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Näköjään sitä halutaan saada ihosyöpä XD
      ja tulla yhtä ruskeaksi kuin kakka. Muuta selitystä en keksi...

    • Tapa muiden joukossa

      Jotkut haluavat ruskeiksi, toisille on tärkeämpää maata kaverien kanssa puistossa tai rannalla näkemässä ja näkymässä. Vaaroista viis: jos ihosyöpä iskee tai naama ryppyyntyy, se tapahtuu vasta tosi pitkän ajan kuluttua, ja onhan se hienon urakan merkki, kun olkapäät ja rintamus ovat illalla tulehtuneen punaiset.

      Voi se olla ihan pelkkä tapa, jota ei ajatella tarkemmin. Noin on "aina" tehty, joten tehdään nytkin.

      Omituisimpia ovat minun mielestäni ne, jotka istuvat terassilla aurinkolasit päässä naama tauotta aurinkoa kohti muutaman metrin päässä kaupunkiliikenteestä tuoppi kädessä ja rööki suussa.

    • -mette-

      Suomessa kyllä aikuiset osaavat suojautua auringolta kohtuullisen hyvin verrattuna muihin maihin. Tulin juuri Tanskasta ja oikein kiinnitin huomiota siihen miten kaikilla 40 naisilla oli naamat pigmenttiläiskillä ja rypyillä - eli ei oltu suojattu naama UV-säteiltä ollenkaan!

      • ölk098

        Jospa ne tanskalaiset olikin kuuskymppisiä - monesti luulemme näkevämme ennen aikojaan vanhentuneita naamoja kun asia onkin juuri päinvastoin. Pigmenttiläiskiä tulee ikääntyessä tai ei, eikä siihen rasvoilla voi aina vaikuttaa. Mulla ainakin niitä on sellaisissakin paikoissa, joita en ole paistatellut, kuten rinnoissa. Rypytkin kuuluu vanhenemiseen ja nelikymppisellä ohutihoisella takuulla niitä on, olipa paistatellut tai ei.

        Sinänsä en voi kuvitella karmeampaa "harrastusta" kuin auringossa makaaminen, mutta jotkut altistuvat auringolle myös työnsä takia. Joillakin on tanoreksia, sairaalloinen rusketusriippuvuus.

        Nuorena ei ajattele tupakoimisen tai ryppäämisen seurauksia, saati auringonoton.


    • olkaa auringossa

      "Niinä lämpiminä päivinä on voinut vain ihmetellä suomalaisten suurta intohimoa auringonottoon. "

      Olemme syntyjään päiväntasaajalta ja olemme syntyneet alasti ja olleet ilman vaatteita.

      Eli on normaalia nauttia lämmöstä ja auringosta.


      " jos ihosyöpä iskee "

      Evoluutio on vaalentanut ihomme, jotta se tuottaisi mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinia iholla sen lyhyen aikaa kesällä keskipäivällä, kun se on mahdollista.

      Kautta maailman historian ovat ihmiset olleet ulkona ilman vaatteita auringossa. Mutta kunnes ahne kosmetiikkateollisuus 80-luvulla keksi uuden rahasammon nimeltään aurinkorasvat, niin johan lähti ihosyövät ja monet muutkin syövät, jotka on yhdistetty aurinkorasvoissa käytettäviin kemikaaleihin, jyrkkään nousuun, jolle ei näy loppua.

      Lisäksi tähän kemikaalirasvan mainoskampanjaan ovat lähteneet ihotautilääkärit, mutta siinähän nyt mitään uutta ole, jotta lekurit on ympäripuhuttu rahalla tai ilman.

      Miksi ihosyövät lisääntyvät samaa tahtia kuin aurinkorasvojen käyttö?

      Korrelaatio ei tarkoita automaattisesti yhteyttä, mutta todellakin ihosyövät lisääntyvät samaa tahtia kuin aurinkorasvojen käyttö.

      http://personal.inet.fi/koti/magge/aurinkorasva.htm

      Vanhoja tuotteita poistuu ja uutta tulee siihen tahtiin, että olisi edes vaikea tutkia näiden kemikaalien kaikkia mahdollisia haittoja.

      • Kohtuus kaikessa

        Joo, ja avoautojen kausittainen runsastuminen tiellä aiheuttaa helleaaltoja.

        "Kautta maailman historian" ihmiset ovat osanneet peittää päänsä ja muut alttiit ihoalueet sopivilla vaatekappaleilla ja ne paidattomat heinäntekijätkin osasivat olla paidatta kohtuudella.

        Kun rusketuksesta tuli muodikasta, trendien vietävät ihmiset alkoivat maata auringossa ja pystyäkseen makaamaan siellä kauemmin alkoivat haluta kemikaaleja avukseen. Ennen ei maattu tuntikausia auringossa, mutta kaupunkielämään sopeutunut nykytollo ei ymmärrä kohtuuden ja muodikkuuden eroa.


    • eskomaalta

      ihmiset seuraa julkkkuja. jättäkää median ihannointi pois eläkää omana itsenänne. kaikki tommonen typerä muotikoukkuiluperseestä

    • tlkjtljtrk

      Faktahan se on, että kalkkilaivan kapteeni on ruma olmi verrattuna värilliseen ihoon. Valitettavasti vaihtoehto on ennen aikojaan rypistynyt ja ihosyöpään kuoleva nelikymppinen.

    • Oonsel

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1804
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1602
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      19
      1399
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe