Tarinamme jakoon: miten avioeromme peruuntui

Toinen mahdollisuus

"Sinä et pidä tästä, mutta olen tavannut erään miehen ja haluan olla hänen kanssaan". Nämä sanat tulivat täysin puskasta: luulin meitä onnellisiksi tietyistä vastoinkäymisistä huolimatta. Yhdessä sekunnissa kaikki palat loksahtivat kohdalleen: vaimon oudot menot, muuttunut olemus ja tunteiden sekamelska. Samalla hetkellä näin myös tulevaisuuden: yhdessä rakennetun kodin myymisen, huoltajuusriidat, yksinäisyyden ja henkisen helvetin.

Tästä hetkestä puoli vuotta eteenpäin ja vaimoni oli muuttanut vain 800 metrin päähän ihastuksensa luokse. Erossa oli 1. vaihe meneillään ja mina jäin lopulta vanhaan kotiimme asumaan. Elämä ei ollut alkanut uudesteaan, mutta se oli alkamaisillaan.

Eräänä iltana pari kuukautta sitten olin yksin kotona ja lapsemme mummolassa. Silloin tapahtui jotain merkillistä, mystistä: aivan kuin jokin tuntematon voima olisi sanonut: hae vaimosi kotiin. Omituinen itsevarmuus ja lämpö valtasin mieleni, otin moottoripyöräni ja ajoin ensimmäistä kertaa vaimon miesystävän pihaan ja painoin ovikelloa.

Mies tuntui säikähtävän ovea avatessaan. Pyysin vaimoani ovelle, hän taas kielteli ettei ole hyvä hetki. En antanut periksi, työnsin miehen sivuun ja löysin vaimoni makuuhuoneesta. Laitoin kaiken yhden kortin varaan ja sanoin, että olen tullut hakemaan sinut takaisin kotiin. Katseemme kohtasivat ja vaimoni lennähti syliini.

Mitään tavaroita emme ottaneet mukaan - ne hain myöhemmin itse. Jälkeenpäin vaimoni kertoi, että hän oli toivonut ja rukoillut, että tulisin hakemaan hänet kotiin. Tuo tunne oli ollut erityisen voimakas juuri tuona iltana. En ole uskonnollinen, mutta aivan kuin joku ulkopuolinen voima olisi saattanut meidät takaisin yhteen.

47

1600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaipaan

      Voi kun noin tapahtuisi, mutta omalle kohdalle ei taida olla tulossa mitään Hertta-sarjan päätöstä.

      • Jess!!! Juuri tuollaista miehistä käytöstä kaivataan!! JESS!!! Miehet: karju esiin eikä vätystelyä! Positiivinen karju esiin: Naimisiin ja vaimosta hyvä huolenpito!!


    • Uskaltakaa

      Varmasti moni kaipaa takaisin, sillä nuo hetken huumat ja ihanat puheet kun eivät oikein jatku todellisuudessa.

      Tiedän myös samanlaisen tilanteen, jossa todella toisen pitäisi olla niin vahva, että hakisi takaisin.
      Toivon sen päivän vielä koittavan, sillä olen ihan varma, että kaikki on suurta erehdystä.

      • kaimenhyvin

        Kyllä se uskallusta vain vaatii. Meillä vaimo lähti myös hetken ihastuksen perään. Oli viikon reissullansa. Palasi kotiin, niin minulla oli ystävä juuri kylässä. Sanoin, että me asumme yhdessä, vaikka vaimoni yritti kovasti takaisin.
        Tosiasiassa tämä toinen nainen on vain keskustelukumppani vaikeissa tilanteissa. Ex vaimoni otti muutamia tavaroita mukaansa eikä sen koommin ole hänestä mitään kuulunut. Asuu nykyjään kuulemma yksikseen vuokrayksiössä. Minä asun meidän talossa ja olen tyytyvä'inen ratkaisuuni.


      • yhteishyvä
        kaimenhyvin kirjoitti:

        Kyllä se uskallusta vain vaatii. Meillä vaimo lähti myös hetken ihastuksen perään. Oli viikon reissullansa. Palasi kotiin, niin minulla oli ystävä juuri kylässä. Sanoin, että me asumme yhdessä, vaikka vaimoni yritti kovasti takaisin.
        Tosiasiassa tämä toinen nainen on vain keskustelukumppani vaikeissa tilanteissa. Ex vaimoni otti muutamia tavaroita mukaansa eikä sen koommin ole hänestä mitään kuulunut. Asuu nykyjään kuulemma yksikseen vuokrayksiössä. Minä asun meidän talossa ja olen tyytyvä'inen ratkaisuuni.

        Voi helvata,Että hakee exänsä toisen miehen sängystä. Tosi pervoa.
        Kyllä miehen täytyy oli tosi nuija. Kannattaa tankata menopeli aina täyteen,kun vaimoa saa kyliltä hakea.


      • Eerostis

        Toisen miehen liukkailta hakeminen kotikäyttöön?


      • hfhhfhfhf
        yhteishyvä kirjoitti:

        Voi helvata,Että hakee exänsä toisen miehen sängystä. Tosi pervoa.
        Kyllä miehen täytyy oli tosi nuija. Kannattaa tankata menopeli aina täyteen,kun vaimoa saa kyliltä hakea.

        Siinä olikin katos ne isommat elämän asiat kyseessä eikä pienet. Sinä näet asiat vain pienen kannalta, eli pikku pippelisi kannalta.


    • Toinen mahdollisuus

      Hyvä Yhteishyvä, varmaasti olen nuija ja tosinuija, mutta että hain vaimoni takaisin, oli elämäni paras päätös. Yritän ymmärtää aggressiivisuuttasi ja sen taustalla olevia asoita.

      • koomista

        hakea vaimo toisen miehen sängystä ja kertoa retostella tuolla, koomista sanoo tosi mies


      • Ydinperhentakiakestettäv

        Oli hyvä idea,uskon,mutta joskus myöhemmin,arkipäivinä,tulet olemaan vaimollesi hyvin katkera,ja tulet olemaan kyllästynyt häneen,etkä halua enää koskea pettäjää,yhteishyvää. Nyt olet vielä mustasukkaisuuden ja rakkauden hurmassa,mutta kohta alkaa hyytävä arki,missä sekä vaimollasi että sinulla on häpeällistä katsoa toinen toista silmiin sen tapahduman jälkeen.Tulee riitoja ja muutaman vuoden päästä saatta seksielämä loppua tyystin.
        Mutta tärkein on kuitenkin,että perhe on taas koossa...


      • olet ihana mies

        Teit hienosti, kun annoit vaimollesi anteeksi. Varmaan hän muistaa arvostaa sitä ja olette viisaampia ja onnellisempia jatkossa. Jumala vastasi vaimosi rukouksiin ja vaikutti niin, pystyit hakemaan kaikesta huolimatta hänet takaisin. Olet ihailtava mies.

        Minullakin on vähän vastaava kokemus rukouksesta. Minun ja mieheni välit olivat kylmentyneet n. 10 vuoden jälkeen ja epäilin rakkauttamme kumminkin puolin. Silloin tajusin, että minun pitäisi saada jostain lisää rakkautta, jos haluan parisuhteemme korjaantuvan. Rukoilin lyhyesti, että Jumala, anna rakkautta miestäni kohtaan. Ihan heti tunsin, kuinka sain enempi rakkautta mieheeni kun mitä koskaan oli ollut. Olin melkein pakahtua onnesta ja jotenkin se rakkaus valtasi myös mieheni.


    • God is love

      Ihana tarina aivan uskomattoman upea kertomus ja vielä´pä varmaankin ihan tosi. Jumala on avioliitossa se kolmas eli Hän oli se lämpö joka sinut ympäröi ja lähetti sinut hakemaan rakkaan vaimosi kotiin. Olit rukousvastaus vaimollesi, tämä kokemus liittäköön teidät yhteen vielä paremmin.

      Minä olen uskossa, ja edes minule ei ole käynyt juuri noin, vaikka muita ihmeellisiä asioita onkin tapahtunut.

      Onnea teidän liittoonne. Syttyköön rakkaus kuin ensi kertaa....

      • petttäääkuuu

        meillä on ihan vastaava tilanne. Vaimolleni ei vain riittänyt se yksi kerta, että sai hakea pois toisen miehen sängystä. Lähes joka viikonloppu hyppää jonkun miehen sänkyyn. Alkuun hain pois, en enään hae. Niin makaa miten pettää.


    • Juhannus vituks

      Minulla alkaa olla eron vuosipäivä ihan käsillä ja nyt jälkeenpäin on helppo sanoa, tuota naista en koskaan huolisi takaisin :) mielestäni uskottomuus on parisuhteen päätös. En voisi kuvitella eläväni naisen kanssa, joka on maannut toisen miehen kanssa.. Toivon, että mietitte ennen pettämistä, mitä menetettävää teillä on..? Toivon lapseni vuoksi erälläni menevän hyvin, muuten hän on minulle täysin vieras. Nyt ovat asiat itselläni hyvin :)

      • yhteishyvä

        Jos minä olisin lähtenyt avioliitostani toisen miehen matkaan, Se olisi ollut loppu. Mieheni ei olisi ikinä hyväksynyt jonkun toisen jämiä.
        Sitäpaitsi,avioliitosta ei kukaan lähde,jos siellä on tarpeeksi rakkautta ja hyvää oloa.
        Tämän huuman mentyä ohi,joudut elämään varuillasi, josko se eukko taas on retkahtanut. Liittosi on saanut kovan kolauksen. Josko lapsia on vielä tulossa. Sanoisin hyvästi mokomalle petturille!


    • eiooeestotta

      Jos oikeasti toimit noin, niin nyt on sitten keskustelun paikka teillä kahdella. Ihan vakavan sellaisen. Ethän sä voi ohittaa tuollaista asiaa sillä, että joku uskomaton voima saattoi teidät yhteen ja kaikki jatkuu onnellisena ja auvoisena. Että vaimon ihastus oli muka hetken huuma ja ei voinut mitään vieteilleen, pakko oli lähteä toisen matkaan.

      Mä pahoin pelkään, että joudut vuodesta toiseen hakemaan vaimosi takaisin jonkun ihastuksen luota kun joku tuntematon voima niin käskee tekemään. Mä en edes usko, että tarinasi on tosi. Noin tapahtuu vaan leffoissa.

      Itse en olisi pettäjää takaisin ottanut. Mun mielestä sä olet rohkea kun toimit mutta oletko myös liian sinisilmäinen?

    • mutta minä en.

      ...ja ihmiset uskoo.

    • ei aina onnistu

      annoin anteeks aikoinaan, mutta petti taas kun tilanne rauhoittui

    • Toinen mahdollisuus

      Kaikki vihaiset kommentoijat, ajatelkaa tarkemmin. Kun hain vaimoni tavarat miehen luota, näin vihaa ja syvää, syvää mustasukkaisuutta. Se oli minulle suuresti terapeuttista: kuka loppujen lopuksi vetikään pisimmän korren?

      • ??????

        "kuka loppujen lopuksi vetikään pisimmän korren?"

        ?????????????????????????????


      • nainen ei tajua

        Kuka sen pisimmän korren sitten veti? Mä en miehenä nöyrtyisi tuollaiseen, että menisin hakemaan muijan kotiin ja jopa nauttisin siitä, että vieras mies näyttää tunteensa. Mutta nainenhan mä olenkin enkä tajua miesten ajatusmaailmaa. Onko sulla nyt jotenkin voittajaolo?

        Ikinä en omaa ukkoani menisi hakemaan vieraan luota pois. Jos lähtee niin lähtee viimeisen kerran. Joku raja pitää olla.

        Annoit vaimollesi toisen mahdollisuuden. Luuletko, ette anna sitä kolmatta, neljättä, viidettä ja sadatta kertaa? Ihme tuuliviiri sun muijaskin on. Ehkäpä olettekin ansainneet tuollaisen elämän.


    • Toinen mahdollisuus

      Hyvä Nainen ei tajua, miksi pitäisi olla niin ehdoton elämässä? Eikö sinunkin elämääsi kuitenkin kuulu sanat lempeys ja anteeksianto? Sinäkin olet tehnyt virheitä ja ainankin jonkinlaista syntiä. MInäkin olen.

      Tavallaan on voittajaolo: en sortunut eron hetkellä alkoholismiin, huoltajuusriitoihin enkä väkivaltaan ketään kohtaan. Sain elämäni takaisin parempana kuin se oli ennen kriisiä enkä unohda sitä koskaan. Opin paljon itsestäni, vaimostani ja perheestämme, ja jätin kilpakosijan itkeskelemään ja huutelemaan uhkauksiaan.

      Mistä sitten kommenteista pursuava viha ja suuttumus? Luulen, että tuohtuneet kommentoijat pelkäävät omien puolisoidensa pettävän heitä, niin varmaankin sinäkin "Nainen ei tajua". Et ehkä voi sietää pettämisen antamista anteeksi, koska jos sietäisit, antaisit tavallaan omalle puolisollesi luvan pettäää. Niinkö?

      • xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

        Rakkaus on...
        Ei ole paha asia rakastaa ja antaa anteeksi. Pahinta on jos jätät elämässäsi tekemättä niitä asioita joita sydämesi sanoo. Katua voi myöhemminkin mahdollisia vääriä ratkaisuja. Edeltä käsin ei voi tuomita tai pelätä tulevaa, silloin ei elä. Teinkö väärin vai oikein? Vain aika sen näyttää. Tärkeintä että tein silloin niin kuin halusin ja yritin.
        Se joka oikeesti tietää sen mitä olisi pitänyt tehdä ja on itse elänyt sen mukaan, heittäköön sen ensimmäisen kiven...


      • Jurias

        " jätin kilpakosijan itkeskelemään ja huutelemaan uhkauksiaan"

        Miksi ulkopuolisessa nähdään kaikki syy, ja aviopuoliso nähdään syyttömänä?


      • Kohta
        Jurias kirjoitti:

        " jätin kilpakosijan itkeskelemään ja huutelemaan uhkauksiaan"

        Miksi ulkopuolisessa nähdään kaikki syy, ja aviopuoliso nähdään syyttömänä?

        Juu,
        tuli mieleen,että kun löysit aviovaimosi toisen miehen sängystä,niin usko pois,kohtapuolin sua iljiettää koko muija, odota vaan vähän aikaa.
        Huorahtelevä nainen,hyi...


      • reason2
        Kohta kirjoitti:

        Juu,
        tuli mieleen,että kun löysit aviovaimosi toisen miehen sängystä,niin usko pois,kohtapuolin sua iljiettää koko muija, odota vaan vähän aikaa.
        Huorahtelevä nainen,hyi...

        Terveesti itseään rakastavalla ei ole tarvetta nähdä puolisoaan iljettävänä saati huorahtavana. Jos toinen kerran erehtyy, anteeksi on syytä antaa. Jotta itsekin tulisi armahdetuksi omassa synnissään.

        Tapapettäjä on asia erikseen, siitä ei ollut kysymyskään.


      • anna-armon-käydä
        reason2 kirjoitti:

        Terveesti itseään rakastavalla ei ole tarvetta nähdä puolisoaan iljettävänä saati huorahtavana. Jos toinen kerran erehtyy, anteeksi on syytä antaa. Jotta itsekin tulisi armahdetuksi omassa synnissään.

        Tapapettäjä on asia erikseen, siitä ei ollut kysymyskään.

        Juuri näin! !! Viisaita sanoja


      • anna-armon-käydä kirjoitti:

        Juuri näin! !! Viisaita sanoja

        Juuri näin!


    • tätiMonika

      Vaikka kysymys olisi samasta asiasta, avioerosta, toisista suhteista tms. niin tilanteet ovat aina hyvinkin erilaisia ei ihmisten kohdalla.

      Minä en olisi muuttanut exän luo takaisin mistään hinnasta.

    • minni*

      Aika mälsiä vastauksia olet saanut, vaikka tarinasi on kaikkea muuta.

      Iloitsen teidän puolesta! Joku viisas onkin sanonut, että ajoitus on elämässä tärkeintä, ja parisuhteessa toisen tunteminen. Nämä kävivät teillä yksiin, ja kohtalonomaisesti veivät teidät takaisin yhteen :D. Nyt kun liittonne sai uuden elämän, huolehtikaa ja vaalikaa sitä.

      • Moni on kateellinen ja itse vätys. Siksi positiivisen palautteen antaminenkaan ei oikein onnistu.


      • buxi
        boxi kirjoitti:

        Moni on kateellinen ja itse vätys. Siksi positiivisen palautteen antaminenkaan ei oikein onnistu.

        boxille: Mieti asian toista puolta. Miten suhtautuisit asiaan, jos vieras mies tulisi kotiisi ja veisi vaimosi väkisin pois? Väkisin viennistähän aloituksessa oli kyse.


    • 12+32

      Minulla oli myös tuo hetki. Olin ajatellut paljon sitä että jokin tuntuu kummalliselta. Ex vaimo soitti sinä iltana ja äänestä kuuli ettei enää ollutkaan niin varma ratkaisustaan lähteä pois kodistamme. Tiesi vielä että minulle oli löytynyt lohduttajia myös naispuolisista ystävistä. Kysyin suoraa, oletko mustasukkainen vai haluatko takaisin. Ei osannut vastata. Laitoin luurin kiinni ja mietin asioita. Olisin varmaan voinut käydä hakemassa kotiin, mutta ajateltuani asiaa totesin etten enää halua sitä naista takaisin. Lasten vuoksi ehkä olisin voinut ottaa, mutta itse en voisi elää ikuisena kakkosena. Helpottava päätös joka antoi taas mahdollisuuden mennä eteenpäin.

      • tulejärkiin

        Samaa tilanne tulee ehdottomasti myös aloittelijalle, miehellä ei ole mitään itsekunnioitusta,eipä kyllä sillä h...vaimollakaan.


      • Mistäs.tiedät

        Mistä tiedät mikä heidän tilanteensa todellisuus on. On miehelläkin voinut olla suhteita.


    • sheena*

      Telepatiasta suoraan toimintaan. Todella mukaansa tempaiseva tarina, lycka till :).

    • NäinkinköVoiKäydä?

      Ihana tarina. Miten elämä on jatkunut viime kesän jälkeen?

    • trollaillaankos?

      Tällä menetelmällä tulisi kyllä tavallisimmin jumalallisen enkelikuoron sijasta poliisin mustamaija paikalle ja lähestymiskieltoa muijansa hakijalle, mutta saahan noita satuja kertoa....hörhö mikä hörhö

    • Väärä os.

      Tämä sinänsä ihan herttainen tarina, kuuluu tuonne romantiikka osioon ja sinnekin satuja ja tarinoita osastolle.
      Saahan sitä elää fantasia maailmassa, jos se helpottaa oloa, valitettavasti vain, liian usein tosielämän realiteetit iskevät päin kasvoja, kohtalokkain seurauksin.

    • höpöjuttuja

      Cruisen Tomppahan se meni niin ihanasti naisensa kanssa Top Gunissa moottoripyörällä. Tässä varmaan haettiin jotakin samanlaista tunnelmaa.

      Mutta jokainen lajia oikeasti harrastava tietää, että helpommin sen vaimon hakisi vaikka taksilla tai polkupyörällä, kuin sähläämällä parkkipaikalla kypärien ja ajohanskojen kanssa (toisen miehen naputtaessa vieressä uhkauksiaan).

      Ei se mene tosielämässä prätkällä, tai ritaririna paikalle karauttaminen ja pihasta poistuminen niin kuin filmeissä. Siksi en oikein jaksa uskoa tähän tarinaan.

    • jooooaaa

      Todellisuudessa siellä se uros köyrii sun entistä naista. Tälläkin hetkellä. Ja myös ensi vuonna.

    • 643788

      Ei hitto mikä trolli, ky68463
      lpä naurut irtos.

    • hait...

      Hait yhteishyvän itsellesi, voi kiesus!

    • ei sittenkään

      Olen itse elänyt tuota jojoa mutaman vuoden.. Lopputulos on kuitenkin lopulta se lopullinen ero.
      Tai oli meillä, ehkä teillä menee hyvin ja ootte viisaita. Toivon.
      Onnea ja kaikkea hyvää.

      • en usko

        Onko trolli kylläinen, vai pitääkö vielä ruokkia?


    • Nimi_erkki

      Jos noin oikeesti tapahtuisi, niin omasta mielestäni yksikään nainen ei ole tuon arvoinen.
      Jos lähtee, niin menköön minä en perään huutelisi.

    • kirjoitasatukirja

      Joku lukee ja kirjoittelee tarinoita.
      Siis oikeasti, puuttui vielä että yhdessä he ajoivat auringonlaskuun...
      Kirjoitus oli jopa ihmisten tunteita, tuollaisessa tilenteessa jokaisen ihmisen tunteita loukkaava ja vähättelevä. Tämä lienee palstameininki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe