Lisää ideoita lohen savustukseen

savusumu

Mulla on pyöree 1,4 kg kirjolohi. Ajattelin täyttää sen ensin limetillä, punasipulilla ja rosmariinilla. Pippuri ja kevyt suola mukaan. Pintaan viiltoja ja reilu suola pintaan. Savupönttöön (kostutettujen) leppälastujen kera, noin 40 min ja ulos.

Voisko toimia, lisäideoita?

11

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Crudo (ei kirj.)

      Crudo savustaisi savustuspötnössä tuon kokoisen lohen. Vuole leppää ja koivua makua tuomaan. Crudo on kehitellyt ja patentoinut savustuspöntön omaan anukseensa. Sinne kun tööttää parin kilon lohikalan muhimaan parinsadan kilometrin pyörälenkin ajaksi, niin avot tulee makoisaa! Aamulla aikaisin lähtee ja iltamyöhään pääsee voipuneena nauttimaan täydelliseksi kypsytettyä ja marinoitua lohta.

    • jösseksen hullut

      Aloittaja pitänyt päätään siellä savupöntössä, vain mistä noin tyhmät ajatukset sikiää.
      Suosittelen jättämään ne viillot tekemäti ja kalan täyttämättä.
      Kuivasuolaat sen savustuksen jälkeen, siinä se.

      • savusumu

        Kiitos vihjeistä!
        Aloittaja piti päänsä, valmisti alkup. idean mukaan. Vaimolta tuli kehuja mehevästä ja todella maistuvasta kalasta.

        Lisäkkeenä oli uudet potut, tilli-ranskankermakastike, persiljamarinoidut grillatut fenkolit sekä lämmin herkkusieni-punasipuli-paprikapikkelsi.


    • asia selvä

      Tuosta käy selville aloittajan ja hänen vaimonsa makutottumukset. Ei ole makuaisti juuri lapsuudesta kehittynyt, syöty on kai vaan valmisruokia, kalaruokien päälle ei ymmärrys sitten riitäkään.

      • savusumu_

        Sähän olet lähes täydellinen ihmistuntija. Lyhyestä kuvauksesta pengot persoonan auki. Pari asiaa jä sulta huomioimatta.

        Olen kasvanut talossa, jonka ikkunasta näki vain pelkkää metsää ja järvikään ei ylettynyt rantaan saakka. Lisäksi jouduin leikkimään vain puuleluilla. Vasta kahdeksanivuotiaana ymmärsin, että nimeni ei olekaan: "Turpa Kiinni!"

        Itse kun en ole siis mikään välkky, en alennu arvioimaan sinua ihmisenä.


    • 2. arvioija

      Tollous kävi kyllä minullekin selville noista kirjoituksista, tai vähintäänkin se tietämättömyys kalan savustamisesta.
      Paljon on ihmisiä joille maistuu einesruoka, varmaan kuuluut heihin, kun tuollainen hyvältä maistui.

    • Savunakki

      Itäsuomessa on joskus tapana tehdä viiltoja kalan pintaan tasaisemman kypsymisen takia. En ole koskaan kuullut että olisi tavallasi makuja lisätty, mutta mikä ettei. Toisaalta tuolla joku ehdotti koivulastujen lisäämistä savustuspuuksi. No sekin on makuasia, nimittäin jos tykkää todella kitkerästä mausta kalassaan. Muuten leppälastu on riittävä.

    • savusumu

      Täähän oli siis puhdas experimentaali, ja onnistunut sellainen. Tässä jo maustavat aineet sieppasi savun mukaansa, kun antoivat makunsa kalalle. Se oli johtoidea, ja kun makuaistiltaan niin tarkalle vaimolle kelpasi, niin tyytyväinen olin itsekin.

      Yhtä en ymmärrä. Miksi tää on nostanu joidenkin raivon päälle tässä ketjussa? Ei ole ollut mitään syytä.

      • Valintaa

        Nyt kuukautta myöhemmin luin tämän ketjun sekä loppukommenttisi.

        Olen ihmetellyt samaa jo toista vuotta. Tällä foorumilla on raivopäitä, jotka tyrmäävät joka idean ja nimittelevät jokaista kirjoittajaa, olkoon asia mikä tahansa.

        Tekstien sisältöjä lukiessa voi jokainen nähdä, onko kirjoittaja aito kalamies vai onko se vain joku pelkän ruotokalan väärin päin niellyt käkättäjä. Näitä omiin ruotoihinsa tukehtujia on valitettavasti tälläkin foorumilla


      • Fac ut vivas
        Valintaa kirjoitti:

        Nyt kuukautta myöhemmin luin tämän ketjun sekä loppukommenttisi.

        Olen ihmetellyt samaa jo toista vuotta. Tällä foorumilla on raivopäitä, jotka tyrmäävät joka idean ja nimittelevät jokaista kirjoittajaa, olkoon asia mikä tahansa.

        Tekstien sisältöjä lukiessa voi jokainen nähdä, onko kirjoittaja aito kalamies vai onko se vain joku pelkän ruotokalan väärin päin niellyt käkättäjä. Näitä omiin ruotoihinsa tukehtujia on valitettavasti tälläkin foorumilla

        Tällä foorumilla on häiriköinyt jo useampia vuosia ilmeisen mielenvikainen tyyppi joka esiintyy useilla nimimerkeillä, milloin stadin isoaseisena, milloin Crudona, milloin Teppona, milloin vanhana kokkina porkkanpäänä tms. Ylläpitoa ei hetkauta pätkääkään kaverin touhuilu. Ikävää sillä monet asiallisetkin kysyjät saavat koko palstasta sangen omitusen kuvan. Teppopoika kun on ihastunut omaan anukseensa ja haluaisi kaikkien tietävän että hän on aito puppelipoika! Kaverilla on äärimmäisen huono itsetunto tai sitten hänellä on kompleksi siitä mikroskooppisesta kikkelistään!


    • Kirjolohi kelvotonta

      Kirjolohi on sieltä. Maku on sitä. Kirjolohi on eines. Antibiootti ja levämössöä.
      Norjanlohi on hyvää, Edellyttää, että kala on isoa jäämeren lohta.

      Onneksi kirjolohikasvatus on Suomessa pahoissa vaikeuksissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe