Onko asuntomessutalot parempia kuin muut?

messutalonmulkku

Kun ostaa omakotitalon asuntomessualueelta niin voiko olla varma että kämppä on kunnollinen eikä homehdu ja lämmityskulut ovat pienet?

9

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olenko katkera-en

      Eiköhän se ole päinvastoin kun ostaa liian hätäisesti kasaankursitun murjun joka on ollut pakko saada näyttelykuntoon tiettyyn päivään mennessä. Sitten messuilla on rappuja kuljettu kymmenen tuhatta kertaa ylös-alas ja ovia on läiskitty auki-kiinni saman verran.

      Taannoin Hämeenlinnan asuntomessuilla ainakin seiniä levytettiin umpeen ilman eristeitä ja talotekniikkaa kun oli kiire. Lisäksi ainakin yksi unelmatalo vääntelee vaaksatolkulla, lehdissäkin asiasta on ollut juttua. Ja eikö ne Vaasankin talot alkaneet vajoamaan heti alkuunsa?

      • huonompia ovat

        Jep, talo pitää saada esittelykuntoon päivään X mennessä, joten töitä saatetaan tehdä "juosten kusten". Aina ei tämäkään ole riittänyt, vaan kohde on esitelty keskeneräisenä tai ei ollenkaan.

        Tuusulan asuntomessualueella poksui kuulemma useammankin talon lattialämmitys- ja vesijohdot irti jakotukeista, kun oli liitoksia tehty huonosti ja vissiin jäänyt painekokeetkin tarpeettomina väliin.

        Olen myös asunut taannoin asutomessualueen talossa itsekin. Vaikka ao. kämpää ei siellä esiteltykään, niin eipä voi laatua kehua. Tosin se oli 70-lukua, jolloin nyt ei paljoa ymmärrettykään asioista (tasakatot, ohuen ohuet ulkoverhouslaudat pelkällä puunsuojalla käsiteltynä -> talot maalattiin 2 kertaa uudelleen 10 vuoden aikana jne jne.)


    • juosten kustu

      Eräs tuttava rakensi asuntomessuille siporex-harkko kivitalon. Tonttien luovutuksesta valmistumiseen oli annettu aikaa vajaa vuosi. Tuollainen siporex talohan pitäisi kuivua jo pelkästään puoli vuotta. Nyt asumisen aikana on huomattu että märäksi jäänyt massa harkkojen välistä alkaa turpoamaan ulos saumoistaan. Massa tai harkko ei ollut ehtinyt kuivua riittävästi ennen ulkoseinän rappausta ja sisäpintojen pakkelointia / maalausta.

    • tolkkua?

      Messutalot on aina erikoisia arkkitehtien luomuksia joissa on turhia kuutioita paljon, esim. tuplakorkeita tiloja.Tilan käyttö on usein tehotonta. Ökytaloja jotka kilpailevat mm. järjettömillä ikkunapinta-aloilla. Eivät ole halpoja käytössä.

    • kyllä laatua saa

      Kyllä asuntomessuilta laatua saa. Ensinnäkin arkkitehtuuri on tasokkaampaa kuin normaaleilla pakettitalopelloilla. Toisekseen tiivis aikataulu saa rakentajat keskittymään työhönsä eivätkä he voi tehdä samanaikaisesti niin montaa kohdetta, että eivät enää muista missä heidän pitäisi milloinkin olla ja mitä tavaraa mukanaan. Monelle ammattirakentajalle asuntomessutalo on kohde jossa he haluavat nimensä nousevat esille positiivisesti.

      • punainenpilvi

        Juuri 'arkkitehtuuri' tarkoittaa sitä, että erikoinen ulkonäkö on tärkeämpi kuin talon järkevä rakenne. Ihmeellisiä 2 kerrosta korkeita tiloja (tyhjää lämmitystä) sekä katosta lattiaan ulottuvia ikkunoita jne. Suomessa on tehty omakotitaloja joku tuhat vuotta niin luulisi se osattavan kokemuksen perusteella.

        Alkeellisimmatkin perusasiat tahtovat unohtua kun suunnitellaan näyttävää.


    • reki kantoon

      En ole koskaan ymmärtänyt, että maksetaan 200-300 tuhatta pikaisesti kokoon kyhätystä röttelöstä, ja ainaostaan sillä verukkeella, että pääsee naapurille näyttämään, että meidän aamiaismurot on kalliimpia, kuin teidän..

      (Nämä messukyhäelmät on aina rakennettu siten, että jos naapuri puhelinlaskua katsoo, niin summakin näkyy naapuriin)

      PS. Välittäjä_LKV, Älä viitsi uhota. Ei vielä ole tullut sellaista hevosta vastaan, etteikö sille käskijää löytyisi..

      • kysyn vaan

        Missäs messuilla noin halpoja taloja on...


    • rakentaja5

      Laatua on niin monenlaista. Jos ostat asuntomessutalon niin normaalihinnasta pitää saada alennusta noin 20-30 prosenttia. Messutalot ovat enimmäkseen ns. koetaloja. Siellä kilpaillaan kuka nopeammin pystyttää talonsa. Niissä pitäisi olla sääntö ettei niitä saisi myydä ollenkaan. Täällä Kaakkois-Suomessa on ollut jo monet asuntomessut, Imatra, Joutseno, Lappeeenranta Kanavansuu ja kaikissa paikoissa asukkaat vaihtuu jatkuvasti. Mistähän se kertoo? Olen ollut messutaloissa töissä, olen käynyt monilla messuilla joten tiedän tilanteen. Pohjatyöt tehdään jo niin nopeasti ettei betoni kerkeä enää kuivumaan. Ota joku rak.mest. mukaan kun etsit asuntoa, siinä sinulle hyvä neuvo...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe