Vanhemmat rakentaneet mökin vain itselleen

Mökitönlapsi

Onko tämä yleistä? Siis että kun on perhe niin vanhemmat rakentaa mökin jota vain he käyttävät, en tahtonut löytää tällaisesta käytännöstä tietoa, kun kaikki mökit mitä minä tiedän, ovat myös lasten käytettävissä.

Meillä siis perheen lapset ovat jo aikuisia, naimisissa ja toisella lapsikin, mutta mökille ei saa mennä koska se on vanhempien oma mökki ja äitikin on sanonut, että vasta sitten kun hän on niin vanha ja kykenemätön liikkumaan ettei sinne enää pääse, niin sitten sinne vasta pääsee. Vanhempien vieraaksi sinne pääsee mutta vain joskus.

Surullista on sem että kun mökki on kuitenkin rakennettu kun itseki ollu penska ja vanhempien mukana tietty ollu siel kaikki kesät, niin nyt sitten ei aikuisena pääse sinne kuin silloin harvoin kun itsellä on lomaa samaan aikaan kun vanhemmat on mökillä.

Perusteluna sille, miksi sinne ei saa mennä, on se, että siellä on niin siistiä ettemme me lapset pystyisi pitämään ko. Siisteystasoa yllä ja ainoa syy miksi muiden perheiden mökit ympäri Suomen ovat yhteiskäytössä, on se, että ne ovat likaisia ja huonosti sisustettuja paskamurjuja jotka eivät kärsi siitä, että sinne menee muitakin ihmisiä ja aikuisia lapsia mökkeilemään.

115

7244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entässitten

      Onko tosiaan noin vaikea ymmärtää että se mökki on vanhempiesi eikä sinun ja heillä on oikeus omaan elämäänsä ja omaisuuteensa.

      • 11+20

        Mitäköhän varten sinulla pitäisi olla oikeusloisia siellä silloin kun sinua huvittaa.Mietihän jos sinulla olisi mökki, tykkäisitkö että jotkut tulisivat ja menisivät ikään kuin omaansa vaikka sinä maksaisit,yläpitäisit kaiken...tuskimpa.


      • wanhamuori
        11+20 kirjoitti:

        Mitäköhän varten sinulla pitäisi olla oikeusloisia siellä silloin kun sinua huvittaa.Mietihän jos sinulla olisi mökki, tykkäisitkö että jotkut tulisivat ja menisivät ikään kuin omaansa vaikka sinä maksaisit,yläpitäisit kaiken...tuskimpa.

        Viisaita vanhempia. Kyllä teitä vit-tupäälapsia on jo joutunut katselemaan niin paljon, että luulisi johonkin omaan erilliseenkin olevan oikeutta.


      • Asia on juuri näin ....heidän mökki heidän elämä.....


    • Ymmärrän

      Ymmärrän hyvin. Vanhempiasi siis. Kyllä omistajalla pitäisi olla oikeus käyttää ja määrätä omaisuudestaan ilman että siitä on kenelläkään oikeus suuttua. Minulla taas on toisin päin. Mökki olisi oma (peritty), mutta eihän siellä saa rauhassa olla, kun elossa oleva vanhempi vaatii uuden puolisonsa kanssa saada käyttää mökkiä kuten ennenkin (vaikka ei siis omista eikä ole koskaan omistanut mökistä prosenttiakaan). Tottakai voin kieltää käyttämästä jos haluan olla riidoissa vanhempani kanssa. Eli eipä auta kuin elää asian kanssa ja jakaa mökkiään ilmaiseksi.

      • mek

        Ei muutakun perimään vuokraa mökin käytöstä niin hyvä tulee ja muista yksi asia eli omsitaja määrää.


      • samaa mieltä

        Aivan! Etenkin nuo uudet puolisot ja uusioperhekuviot saavat pakan lopullisesti sekaisin lapsineen, lapsipuolineen, appipuolineen, koirineen ja kissoineen ja veemäisine kaverin puolisoineen kun siellä pesitään joka kesäviikonloppu!

        En yhtään ihmettele että kirves joskus laulaa kun pienessä ahtaassa mökissä mökkeilee monta tyyppiä, seurassa jota ei todellakaan ole voinut itse valita. Siellä hyttysten ininän saattelemana on todellinen ihme jos ei hermot mene.


      • Jotta näin..

        Hieman sama tapaus myös mökissä, joka on peritty, mutta kulkenut suvussa jo pari aiempaa sukupolvea. Siispä siellä sitten kulkee kesäaikaan kaikenlaista serkun kummin kaimaa kuin omassaan, sillä onhan kyseessä suvun oma paikka...
        Kieltääkin kai voisi, mutta eihän siitä saa kun vittumaisen maineen ja helvetisti vihamiehiä... No ainakin sukua tulee lomalla nähtyä. Ja poissa ollessain on tietty lukossa, vaan taitaa pihamaalla trafiikkia riittää silloinkin...


      • kenen mökki?
        Jotta näin.. kirjoitti:

        Hieman sama tapaus myös mökissä, joka on peritty, mutta kulkenut suvussa jo pari aiempaa sukupolvea. Siispä siellä sitten kulkee kesäaikaan kaikenlaista serkun kummin kaimaa kuin omassaan, sillä onhan kyseessä suvun oma paikka...
        Kieltääkin kai voisi, mutta eihän siitä saa kun vittumaisen maineen ja helvetisti vihamiehiä... No ainakin sukua tulee lomalla nähtyä. Ja poissa ollessain on tietty lukossa, vaan taitaa pihamaalla trafiikkia riittää silloinkin...

        Niin siis kenen mökki on kyseessä? "Suvun oma", mutta sinä olet ominut sen ja koet voivasi kieltää muuta sukua käyttämästä paikkaa? Miksi?


    • Töihin siitä.

      Aloittajalle, tienaa rahat ja hanki oma mökki.

      • asssssssssssss

        Ei ne vanhemmat välttämättä ole itse tienanneet rahoja mökkiinsä, vaan myynet esim. metsää pystykaupalla ja rahat kilahtaneet tilille. Ennen vanhaan saatettiin vielä tehdä talkoilla / pilkkapalkalla mökin rakentaminen.


    • Qummis

      Ymmärrän hyvin aloittajan vanhempia. He haluavat viettää rauhassa ja omassa aikataulussaan kesäänsä keskenään. Jos kenties pienhekössä mökissä asuu muita, täytyy ruokailut, ja saunat, ja lepäämiset ym. sovittaa "vieraiden" mukaan. Kenties vielä ruokkiakkin heidät. Ovat rakentaneet mökin, ja kasvattaneet lapset maailmalle. Nyt on aika heille elää toiveidensa mukaan. Olisiko niin kamalaa vuokrata jokin mökki perilliseten omaa parhettään varten, ja rauhassa odottaa sitä aikaa, kun mökin aikanaan saa omaan käyttöön. Hyvä kun ovat suoraan sanoneet, ei tule väärin käsityksiä. Kunnioittakaa heidän tahtoaan.

    • -----

      Vanhemmilla on oikeus omaisuuteensa ja yksityisyyteensä, ja siinä ei ole aikuisilla lapsilla mitään sanomista.

    • mietipä...

      Mitä jos sinä rakentaisit mökin itsellesi ja omalle perheellesi, ja vanhempasi, tai appivanhempasi pamahtavat paikalle milloin heitä huvittaa? Mietipä asiaa niin päin, sitten ehkä ymmärrät myös omia vanhempiasi.

    • mökkinaapuri

      Vanhempasi toimivat aivan oikein ja asiallisesti myös perusteltu miksi mökkiä ei saa käyttää. Ja koska saatte käydä siellä vanhempienne aikana, niin onko sinulla oikeastikin syytä valittaa heidän säännöistään? Kun te lapset sitten aikanaan peritte mökin, niin voitte toimia siellä niin kuin haluatte- varmaa on kuitenkin se, että kimppamökistä tulee pääsääntöisesti riitaa siisteydestä, kustannuksista ja kuka käyttää lomansa mökin kunnostamiseen.

      Vaikka muut vanhemmat antaisivatkin lastensa käyttää mökkiä, niin ei se aina tarkoita ratkaisun olevan oikea. Jotkut vanhemmat ovat suurpiirteisimpiä ja kiltimpiä kuin sinun vanhempasi, mutta saattavat sitten valittaa muille vanhemmille lastensa tai lastensa puolisoiden sotkuja. Jos mietit mistä sinun vanhempasi ovat mielipiteensä muista mökeistä keksineet?

      Kuuntelimme koko jussin naapurimökin älämölöä. Siellä oli aikuisia lapsia omine lapsineen ja hirveän metelin kera. Koko järvi raikui, koska mökillä ei ole minkäänlaisia sääntöjä saati vanhemmat olisivat kasvattaneet lapsensa olemaan mökillä. Sen suvun perheidylli on vanhempien mielikuvitusta ja aion antaa tästä palautetta, koska eihän sellainen käytös nyt sovi Suomen suvessa.

      • hyvät vanhemmat

        Onnittelen
        aloittajan vanhempia, jotka ovat asialliseti osanneet vetää rajat !
        Mikä on meidän, on meidän. Kylässä voitte käydä, mutta ette omista tätä, ettekä tule tänne kavereidenne kanssa bilettämään.
        He ehkä tuntevat jo teidät?


      • Lomaa,ei työleiri.
        hyvät vanhemmat kirjoitti:

        Onnittelen
        aloittajan vanhempia, jotka ovat asialliseti osanneet vetää rajat !
        Mikä on meidän, on meidän. Kylässä voitte käydä, mutta ette omista tätä, ettekä tule tänne kavereidenne kanssa bilettämään.
        He ehkä tuntevat jo teidät?

        Onhan se mukava,jos lasten perhekunta tulee mökille.Kiva on yhdessä duunailla,mutta työleiri mökki ei saa olla,.täytyy saada nuorten työikäisten viettää lomaa.Yhdessä kuitenkin tehdään ruuat ja pidetään paikat siistinä.En viihdy lainkaan epäsiistissä ympäristössä.
        Ruuat voi ostaa myös porukalla,joskin mielellään kustannan enemmän,kun on mahdollisuus.
        Kyllä näin setsenkymppisenä voimme olla tän verran itsekkäitä,että noita asioita vaadimme.
        En haluisi ,että perhekunnat tulisi omine vieraineen tänne,koska ihmisten siisteyskäsitykset ova erilaisia .


    • uusivaimo

      Mun miehen aikuiset lapset käytti isänsä mökkiä kuin omaansa. Siellä rymyttiin ja rähjättiin, sotkettiin ympäristö. Jos oltiin yhtäaikaa paikalla niin nuoret aikuiset kuvitteli että me vanhukset juostaan heidän älyttömien kakaroitten perässä vahtimassa ettei ne putoile laitureilta.

      Lopetin käymästä koko helkutin miehen mökille. No ei mun mieskään halunnut ilman mua siellä käydä, niin myi sen. Siitäs saivat paskiaiset.

      • Onks tuo totta?

        "Mun miehen aikuiset lapset käytti isänsä mökkiä kuin omaansa"

        Olisko asennekasvatuksessa vähän puutteita?


        "Mitä jos sinä rakentaisit mökin itsellesi ja omalle perheellesi, ja vanhempasi, tai appivanhempasi pamahtavat paikalle milloin heitä huvittaa?"

        Ainakin meillä se mökki on edelleen sellainen paikka, jonne on aikuisenakin tervetullut. Mökki on ollut aina meidän kaikkien mökki ja sitä se tulee aina olemaan.
        Eikä homma noin tietenkään toimi. Ei meidänkään mökille kukaan noin vaan pamahda. Totta ihmeessä kerrotaan, jos suunnitellaan mökille menoa, eikä haluta sinne samaan aikaan muita. Toimii ihan molemmin päin, eli niin vanhemmat kuin me aikuiset lapsetkin voimme tavallaan varata mökin vain omaan käyttöön. Vaikkapa viikonlopuksi ja joskus vähän pitemmäksikin aikaa.
        Useimmiten kesäaikaan siellä on kyllä niin vanhempia, kuin lapsiakin ilman mitään ongelmia. Eikä kyllä edes kehdattaiai teettää iäkkäillä vanhemmillamme kaikkia hommia, siis polttopuita, pihan haravointia jne..


    • moneen junaan

      Meillä homma menee kyllä ihan päin vastoin. Jos me kolme aikuista lasta ei käytettäisi mökkiä, niin se olisi varmaan myyty jo vuosia sitten. Ei tulisi edes mieleen kysyä lupaa mökillemenoon.
      Jos yhtään pitempään aikaan olaan käymättä mökillä, niin ainakin isäni tuntuu pahoittavansa mielensä.

      • Onks tuo totta?

        Mie en ymmärrä tuollaisia vanhempia ollenkaan. Vanhempieni mökillä käyvät heidän lisäkseen lapset (minä ja sisareni) sekä meidän nuoret / aikuiset lapset puolisoineen ja joskus myös kaveriensa kanssa.
        Ilmoitus, me mennään mökille riittää, eikä ikinä ole ollut mitään ongelmia. Kaikki siivoavat luonnollisesti jälkensä ja mökki jää aina siistiksi. Myös polttopuiden teko yms. mökkeilyyn kuuluvat hommat ovat sujuneet kivasti.


    • 1+10

      Meillä saa lapset mieluusti käydä meidän mökillä aina kun haluavat, olimme me paikalla tai emme. Meillä on yksi tuttu pariskunta, jotka hankkivat mökin, mutta eivät toivo lapsiaan sinne usein kylään. Vain sovittuina päivinä. Jokainen tekee niin kuin itselle sopii.

    • 16 + 14

      Et ole ainoa. Sama juttu täällä paitsi että toisen vanhempien uusi puoliso on kieltänyt meitä lapsia tulemasta enää mökille, vaikkei edes omista sitä. Sairaita ihmisiä meillä suvussa, mutta minkäs teet. Vaikka olin aina tehnyt töitä mökille, rakennellut ja ylläpitänyt sitä, niin toisen vanhemman uuden puolison takia sinne ei enää saa mennä.

    • monia tapoja

      Minullakin mökki ja toivoisin poikani vaimonsa kanssa käyvän siellä useammin. Mielestäni se on poikani mökki yhtä paljon kuin minunkin, vaikka omistankin sen.
      Onko tämän keskustelun aloittaja niin suttuinen, että vanhempia harmittaa siivota heidän jälkeensä. Meillä taas jättäisin mökin hieman siivottomaankin kuntoon, mutta en uskalla, kun lapseni tulee ja edellyttää, että se on puhdas.

    • ....................

      Tuo siisteysasia kuulostaa lähinnä tekosyyltä kun eivät ole kehdanneet suoraan sanoa, että haluavat olla omalla mökillään rauhassa. Pysykää siis poissa, kun kerran on niin vihjattu.

      • Aloittaja.....

        Ei ole tekosyy, sillä äitini on aina siisteyshullu, kotonakin. Me lapset emme saaneet kotona tehdä mitään, emme edes pestä omaa pyykkiä me tai keittää vettä kattilalla, koska äiti halusi tehdä kaiken. :) koska vain hän tekee sen oikein ja tarpeeksi siististi!

        Me lapset olemme kasvaneet siivoukseen pakkomielteisesti suhtautuvan äidin hoivissa ja osaamme siis siivota varsin hyvin, paremmin kuin keskiverto ihminen. Tämä siis en takia, että me olemme oppineet kiinnittämään huomiota joka ikiseen yksityiskohtaan, so we never "miss the spot". Lieveilmiönä tästä on mm. se, että löydän jopa kävellessäni neliapiloita tuon tuosta, silmä on niin herkistynyt. Eli me osaisimme kyllä siivota mökin paremmin kuin ammattisiivooja tai kuka tahansa ns. Normaali ihminen, mutta se ei riitä äidille.

        Siinähän ei siis ole mitään, kukin saa tehdä mökin itselleen. On vain epäreilua antaa ensin ymmärtää että se on tehty perhemökiksi. Lisäksi vanhemmat surkuttelee jos me emme käy siellä, koska "olisi kiva jos kävisimme mökillä." Kuitenkin jos käymme siellä niin äiti valittaa miten meille pitää tehdä ruokaa ja hänellä menee kaikki aika passaamiseen. Hän ei kuitenkaan anna tehdä ruokaa siellä itse koska vain Hän saa käyttää keittiötä, samoin siivota. Vanhemmat siis haluavat neidänkin käyvän oerhemökillä, mutt käytännössä tämä onnistuu heitä häiritsemättä vain silloin, kun olemme siellä yhtäaikaa kuin he, mutta emme ole sisätiloissa tai syö mitään koko vierailun ajan. Jälkikäteen kun mietin, niin äidillä on varmaan ollut vaikeaa silloin kun lapset ovat asuneet kotona, koska olemme sielläkin olemassaolollamme rasittaneet hänen järjestyksen ylläpitoaan mutta hän ei ole voinut meitä siisteyden nimissä kadullekaan heittää. :p.

        On kuitenkin lohdullista kuulla, että monien muidenkin vanhemmilla on oma privamökki, se tuo lohtua koska luulinmeidän olevan suunnilleen ainoa tapaus.


      • 14+9
        Aloittaja..... kirjoitti:

        Ei ole tekosyy, sillä äitini on aina siisteyshullu, kotonakin. Me lapset emme saaneet kotona tehdä mitään, emme edes pestä omaa pyykkiä me tai keittää vettä kattilalla, koska äiti halusi tehdä kaiken. :) koska vain hän tekee sen oikein ja tarpeeksi siististi!

        Me lapset olemme kasvaneet siivoukseen pakkomielteisesti suhtautuvan äidin hoivissa ja osaamme siis siivota varsin hyvin, paremmin kuin keskiverto ihminen. Tämä siis en takia, että me olemme oppineet kiinnittämään huomiota joka ikiseen yksityiskohtaan, so we never "miss the spot". Lieveilmiönä tästä on mm. se, että löydän jopa kävellessäni neliapiloita tuon tuosta, silmä on niin herkistynyt. Eli me osaisimme kyllä siivota mökin paremmin kuin ammattisiivooja tai kuka tahansa ns. Normaali ihminen, mutta se ei riitä äidille.

        Siinähän ei siis ole mitään, kukin saa tehdä mökin itselleen. On vain epäreilua antaa ensin ymmärtää että se on tehty perhemökiksi. Lisäksi vanhemmat surkuttelee jos me emme käy siellä, koska "olisi kiva jos kävisimme mökillä." Kuitenkin jos käymme siellä niin äiti valittaa miten meille pitää tehdä ruokaa ja hänellä menee kaikki aika passaamiseen. Hän ei kuitenkaan anna tehdä ruokaa siellä itse koska vain Hän saa käyttää keittiötä, samoin siivota. Vanhemmat siis haluavat neidänkin käyvän oerhemökillä, mutt käytännössä tämä onnistuu heitä häiritsemättä vain silloin, kun olemme siellä yhtäaikaa kuin he, mutta emme ole sisätiloissa tai syö mitään koko vierailun ajan. Jälkikäteen kun mietin, niin äidillä on varmaan ollut vaikeaa silloin kun lapset ovat asuneet kotona, koska olemme sielläkin olemassaolollamme rasittaneet hänen järjestyksen ylläpitoaan mutta hän ei ole voinut meitä siisteyden nimissä kadullekaan heittää. :p.

        On kuitenkin lohdullista kuulla, että monien muidenkin vanhemmilla on oma privamökki, se tuo lohtua koska luulinmeidän olevan suunnilleen ainoa tapaus.

        "On vain epäreilua antaa ensin ymmärtää että se on tehty perhemökiksi. "

        Miten niin? Onhan se edelleenkin perhemökki. Perheen, jonka muodostavat vanhempasi. Koska olet aikuinen, et ole enää heidän perheenjäsenensä.


      • bakteerikammoinen
        Aloittaja..... kirjoitti:

        Ei ole tekosyy, sillä äitini on aina siisteyshullu, kotonakin. Me lapset emme saaneet kotona tehdä mitään, emme edes pestä omaa pyykkiä me tai keittää vettä kattilalla, koska äiti halusi tehdä kaiken. :) koska vain hän tekee sen oikein ja tarpeeksi siististi!

        Me lapset olemme kasvaneet siivoukseen pakkomielteisesti suhtautuvan äidin hoivissa ja osaamme siis siivota varsin hyvin, paremmin kuin keskiverto ihminen. Tämä siis en takia, että me olemme oppineet kiinnittämään huomiota joka ikiseen yksityiskohtaan, so we never "miss the spot". Lieveilmiönä tästä on mm. se, että löydän jopa kävellessäni neliapiloita tuon tuosta, silmä on niin herkistynyt. Eli me osaisimme kyllä siivota mökin paremmin kuin ammattisiivooja tai kuka tahansa ns. Normaali ihminen, mutta se ei riitä äidille.

        Siinähän ei siis ole mitään, kukin saa tehdä mökin itselleen. On vain epäreilua antaa ensin ymmärtää että se on tehty perhemökiksi. Lisäksi vanhemmat surkuttelee jos me emme käy siellä, koska "olisi kiva jos kävisimme mökillä." Kuitenkin jos käymme siellä niin äiti valittaa miten meille pitää tehdä ruokaa ja hänellä menee kaikki aika passaamiseen. Hän ei kuitenkaan anna tehdä ruokaa siellä itse koska vain Hän saa käyttää keittiötä, samoin siivota. Vanhemmat siis haluavat neidänkin käyvän oerhemökillä, mutt käytännössä tämä onnistuu heitä häiritsemättä vain silloin, kun olemme siellä yhtäaikaa kuin he, mutta emme ole sisätiloissa tai syö mitään koko vierailun ajan. Jälkikäteen kun mietin, niin äidillä on varmaan ollut vaikeaa silloin kun lapset ovat asuneet kotona, koska olemme sielläkin olemassaolollamme rasittaneet hänen järjestyksen ylläpitoaan mutta hän ei ole voinut meitä siisteyden nimissä kadullekaan heittää. :p.

        On kuitenkin lohdullista kuulla, että monien muidenkin vanhemmilla on oma privamökki, se tuo lohtua koska luulinmeidän olevan suunnilleen ainoa tapaus.

        Onkohan äidilläsi sairaaloinen bakteerikammoisuus? Itse nimittäin kärsin samasta vaivasta ja ahdistun jopa siitä, jos luokseni tulee vieraita. Sen takia tapaan ystäviäni mieluiten heidän luonaan tai julkisella paikalla. Vetoan usein tekosyihin, välttääkseni vierailut kotonani.


      • älyn väläys
        bakteerikammoinen kirjoitti:

        Onkohan äidilläsi sairaaloinen bakteerikammoisuus? Itse nimittäin kärsin samasta vaivasta ja ahdistun jopa siitä, jos luokseni tulee vieraita. Sen takia tapaan ystäviäni mieluiten heidän luonaan tai julkisella paikalla. Vetoan usein tekosyihin, välttääkseni vierailut kotonani.

        bakteerikammolle. Eihän sinulla kammoa voi olla kun kerran voit vieraaksi mennä. Siitähän vasta kammoinen kauhistuu kun ei tiedä milloin, miten on siivottu ja minkälaisia ihmisiä samassa paikassa vieraillut bakteereineen ja tauteineen!


      • nähty juttu
        bakteerikammoinen kirjoitti:

        Onkohan äidilläsi sairaaloinen bakteerikammoisuus? Itse nimittäin kärsin samasta vaivasta ja ahdistun jopa siitä, jos luokseni tulee vieraita. Sen takia tapaan ystäviäni mieluiten heidän luonaan tai julkisella paikalla. Vetoan usein tekosyihin, välttääkseni vierailut kotonani.

        Joo taitaa tämä bakteerikammoinen olla vaan savolainen - heillä kun ei ole tapana esittää sitä vastakutsua vierailuille. Itse kyllä ramppaavat vaikka joka ikinen päivä!Tekosyitä riittää kyllä ettei voi.


      • Bakteerikammoinen
        älyn väläys kirjoitti:

        bakteerikammolle. Eihän sinulla kammoa voi olla kun kerran voit vieraaksi mennä. Siitähän vasta kammoinen kauhistuu kun ei tiedä milloin, miten on siivottu ja minkälaisia ihmisiä samassa paikassa vieraillut bakteereineen ja tauteineen!

        Höh, no tosiaan et tajua bakteerikammoisuudesta mitään. Kun menee yleisille paikoille, riittää kun pesee kädet sieltä lähtiessään.
        Kun taas jos joku tulee kotiini, joudun desinfioimaan koko huushollini. Pikkasen isompi homma kuin käsieni pesu...?


      • buuhhhhhh
        14+9 kirjoitti:

        "On vain epäreilua antaa ensin ymmärtää että se on tehty perhemökiksi. "

        Miten niin? Onhan se edelleenkin perhemökki. Perheen, jonka muodostavat vanhempasi. Koska olet aikuinen, et ole enää heidän perheenjäsenensä.

        Pariskunta ei ole perhe - perhe on vanhemmista ja lapsista koostuva yksikkö. Pariskunta on PARISKUNTA tai PARI tai AVIO-/AVOPARI.


      • Bakteerikammoinen
        nähty juttu kirjoitti:

        Joo taitaa tämä bakteerikammoinen olla vaan savolainen - heillä kun ei ole tapana esittää sitä vastakutsua vierailuille. Itse kyllä ramppaavat vaikka joka ikinen päivä!Tekosyitä riittää kyllä ettei voi.

        Taidat ite olla hidas hämäläinen =P


      • ghfuytuyiy
        buuhhhhhh kirjoitti:

        Pariskunta ei ole perhe - perhe on vanhemmista ja lapsista koostuva yksikkö. Pariskunta on PARISKUNTA tai PARI tai AVIO-/AVOPARI.

        On myös ns.lapseton perhe. :)

        Perhe on perhe vaikka olisi vain kaksi aikuista. Ja vaikka samaa sukupuoltakin..


      • just joo
        bakteerikammoinen kirjoitti:

        Onkohan äidilläsi sairaaloinen bakteerikammoisuus? Itse nimittäin kärsin samasta vaivasta ja ahdistun jopa siitä, jos luokseni tulee vieraita. Sen takia tapaan ystäviäni mieluiten heidän luonaan tai julkisella paikalla. Vetoan usein tekosyihin, välttääkseni vierailut kotonani.

        Höpö höpö, vai bakteerikammoinen?
        Kyllä niitä bakteereita niiden muiden kodeissa varmaan on enemmän kuin sinun kodissasi.
        Haluat pitää kotisi vaan ja ihan itselläsi, etkä halua NÄHDÄ VAIVAA kutsua ystäviäsi kotiisi vierailulle. Kas kun vieraille on tapana tarjotakin jotain ja se tuo lisää työtä.
        Mulla oli juuri samankaltainen ystävä, joka tuppautui kyllä toisten huusholleihin mutta ei vahingossakaan kutsunut ketään kotiinsa, koska se "aiheutti ylimääräistä vaivaa".


    • oma tupa, oma lupa

      Haluatteko ihan oikeasti viettää kesää tai edes viikonloppua kontrollinhaluisen vanhemman kanssa samoissa tiloissa?

      Itse jos olisin samassa tilanteessa, vuokraisin oman kesänviettopaikan lyhyeksi tai pitemmäksi aikaa. Sitten se itsellekin selviäisi konkreettisesti, onko oikeasti mökin pitäminen hauskaa tai se "oma juttu". Miksi murehtia asiasta nyt, kun asialle et voi mitään? Parempi elää tätä päivää ja nauttia näistä kesistä. Sitten kun se aika koittaa omien vanhempien kohdalla, että eivät jaksa pitää sitä rakentamaansa mökkiä, olet paremmin perillä oman perheesi toiveista. Ja siitä, haluatko ylipäätään jatkaa mökkeilyä perintöpaikassa.

      Tavallaan ymmärrän äitiäsi, sillä mökin hoitaminen ja siihen menevät kustannukset ovat isoja. Hän haluaa varmaan eniten sitä, että kaikki se työ minkä on siihen kuluttanut, saa arvostusta ja yhtä ahkeran tekijän jatkajaksi. Jostain syystä hän ei ole saavuttanut vielä luottamusta tähän omien lapsiensa suhteen.

      Jos se yhtään lohduttaa, ystävälläni on leskiäiti hienon saarimökin omistajana, ja hänelle seuraksi sinne kelpaa vain yksi lapsista. Muitakin mökin käyttäjiä olisi, mutta välit ovat menneet äidin jäätyä yksin vain huonompaan suuntaan. Joskus on vain niinkin, että ihmiset vanhetessaan muuttuvat vielä omituisemmiksi ja tietyt piirteet korostuvat. Näiden asioiden kanssa on vaan pakko elää, vanhemmat kun meillä on ne ainoat - niin kuin elämäkin...

    • Loma ei tunnu lomal

      Oma valinta. Itseä ainakin ottaa päähän, kun mökillä pitää olla viikko anopin aikataulujen ja sääntöjen mukaan, moni aisa olisi paljon yksinkertaisempi ja enemmän lomaa, kun ei tehtäisi niin kuin tehdään, pakollisia hommia on aivan riittävästi ilman niitäkin.

    • hheehehheehehehe

      Se on jännä tuo mökki kun se tuo aina tullessaan siipeilijöitä tai niiksi haluavia, kuten sinä nyt.

      Kummallinen kapitus tuo mökki.

      • Bakteerikammoinen

        No ei omat lapset mitään siipeilijöitä ole!
        Ja helppo sanoa "osta oma mökki", milläs nuori ihminen sellasia makselee kun on mahdollisesti asunto- ja autolainatkin? Ei ainakaan tavis palkollinen pysty niiden lisäks vielä mökkiäkin makselemaan.


    • Oeyusta

      Sinällään ymmärrän vanhempiasi. Varsinkin pienten lasten kanssa syntyy aina sotkua ja emme varmastikaan pystyisi jättämään mökkiä yhtä "moitteettomaan" siisteystasoon lähtiessämme kuin se oli tullessamme.

      Sen sijaan, jos mökillä käyvät vain aikuistuneet lapset, niin silloin hieman oudoksun vanhempienne asennetta...

    • aikansa kutakin

      Vanhempien elatusvelvollisuus loppui sinun ollessa 18v.

      • Ulriikka

        Oletkohan väärällä palstalla? Ei mökillä käyminen mitään elättämistä ole. Myös kustannuksista voidaan sopia, että maksetaan esim. sähköt/verot/tiemaksut/jätekulut kimpassa, jos se siitä kiikastaa.
        Ap:n kohdalla tuskin on kyse siitä. ettei hän ole halukas maksamaan mistään vaan ennemminkin äitiä tuntuu ahdistavan jokin.
        Aika surullista, ettei vanhempi nauti lapsensa seurasta. Oma äitini haluaisi olla kaiken aikansa kanssani, mutta hän ei voi tulla mökille sairauksien takia ainakaan toistaiseksi. Tilanne muuttuu toivottavasti kun sairaus saadaan hallintaan. Kovasti jo höpöttelee, että pääsis jo mun seurakseni sinne mökille.


      • kuolisjo
        Ulriikka kirjoitti:

        Oletkohan väärällä palstalla? Ei mökillä käyminen mitään elättämistä ole. Myös kustannuksista voidaan sopia, että maksetaan esim. sähköt/verot/tiemaksut/jätekulut kimpassa, jos se siitä kiikastaa.
        Ap:n kohdalla tuskin on kyse siitä. ettei hän ole halukas maksamaan mistään vaan ennemminkin äitiä tuntuu ahdistavan jokin.
        Aika surullista, ettei vanhempi nauti lapsensa seurasta. Oma äitini haluaisi olla kaiken aikansa kanssani, mutta hän ei voi tulla mökille sairauksien takia ainakaan toistaiseksi. Tilanne muuttuu toivottavasti kun sairaus saadaan hallintaan. Kovasti jo höpöttelee, että pääsis jo mun seurakseni sinne mökille.

        Olishan se kiva jo päästä mökillensä käymään. Taidat olla kuin OP.


      • VILUTTAA123
        Ulriikka kirjoitti:

        Oletkohan väärällä palstalla? Ei mökillä käyminen mitään elättämistä ole. Myös kustannuksista voidaan sopia, että maksetaan esim. sähköt/verot/tiemaksut/jätekulut kimpassa, jos se siitä kiikastaa.
        Ap:n kohdalla tuskin on kyse siitä. ettei hän ole halukas maksamaan mistään vaan ennemminkin äitiä tuntuu ahdistavan jokin.
        Aika surullista, ettei vanhempi nauti lapsensa seurasta. Oma äitini haluaisi olla kaiken aikansa kanssani, mutta hän ei voi tulla mökille sairauksien takia ainakaan toistaiseksi. Tilanne muuttuu toivottavasti kun sairaus saadaan hallintaan. Kovasti jo höpöttelee, että pääsis jo mun seurakseni sinne mökille.

        Ülriikka hyvä. Jos sinä rakennat itsellesi kodin, olet valmis ottamaan sinne koko suvun, kunhan maksavat osuutensa? Ei hetkenkään rauhaa, mutta se sopii sinulle? Koita nyt sinä ja moni muukin ymmärtää se, että jos vanhemmilla on OMA mökki, se ei automaattisesti tarkoita sitä, että siellä on kakaralauma omien kakaroidensa kanssa kaiken aikaa ja väistämättä käy niin, että lapset jättävät ne omat jälkikasvunsa iäkkäiden vanhempien hoitoon. Kunnioittakaa vanhempianne ja heidän yksityisyyttään. He ovat hoitaneet teidät pois jaloistaan, antakaa heille se vapaus jo. Ehditte kyllä tapella ja taistella perinnön muodossa siitä tönöstä.


      • Ulriikka .
        VILUTTAA123 kirjoitti:

        Ülriikka hyvä. Jos sinä rakennat itsellesi kodin, olet valmis ottamaan sinne koko suvun, kunhan maksavat osuutensa? Ei hetkenkään rauhaa, mutta se sopii sinulle? Koita nyt sinä ja moni muukin ymmärtää se, että jos vanhemmilla on OMA mökki, se ei automaattisesti tarkoita sitä, että siellä on kakaralauma omien kakaroidensa kanssa kaiken aikaa ja väistämättä käy niin, että lapset jättävät ne omat jälkikasvunsa iäkkäiden vanhempien hoitoon. Kunnioittakaa vanhempianne ja heidän yksityisyyttään. He ovat hoitaneet teidät pois jaloistaan, antakaa heille se vapaus jo. Ehditte kyllä tapella ja taistella perinnön muodossa siitä tönöstä.

        Kodin?
        Nyt puhutaan mökkeilystä, ei asumisesta.
        Eläkkeellä olevat ihmiset voivat olla mökillä niin paljon kuin haluavat, onko se sitten ihan liikaa jos oma lapsi tulee joskus viikonloppuna sinne käväisemään päiväks tai kahdeks?
        Ei tällainen töissäkäyvä ihminen voi mökillä mitenkään riesaks asti oleskella kuitenkaan, itsekin ehdin duuneiltani mökille vain n.kerran kuussa viikonlopuks ja kesälomalla vähäksi aikaa, talvella sinne ei pääse ollenkaan kun ei oo talviasuttava ja sijaitsee saaressa.
        Tänäkään viikonloppuna en ehdi mökille ollenkaan yövuoron takia.
        Joten varsin vähän sinne mökille ylipäätään ehtii. Ymmärrän, että nuorten jatkuva ramppaaminen mökillä voi ärsyttää, mutta jos se vähäinenkin käynti kielletään, niin on siinä jotain omituista, se on mun mielipide.
        Miks lapsia ylipäätään tehdään, jos ei haluta heidän kanssaan viettää aikaa?
        Useimmat vanhemmat valittavat, että lapsiaan näkee liian harvoin..
        Aikuiset ihmiset osaa kyllä sopia maksu/siisteysasioista.
        Oon minäkin veljelleni aikoinaan joutunut ripittämään siisteydestä, mutta kyllä hän sen sitten opetteli tekemään kunnolla. Myös itse olen saanut palautetta joistain asioista ja olen niihin heti puuttunut.
        Mutta pitää osata sanoa suoraan, ei ne asiat muuten hoidu.

        PS. nimimerkille "kuolis jo" tiedoksi, että en tuu mökkiä perimään, vaikka mulla käyttöoikeus siihen onkin testamentattuna. Ei nää perintöasiat aina oo niin yksinkertaisia kuin vois luulla..


    • Duunareita kuitenkin

      Voi, vanhemmat ovat siis tuulipukuista kateellista demarikansaa. Kaikille ei onni potki.

    • Rauhassa edes joskus

      Voihan V.... hanki sinäkin itsellesi oma elämä.

    • SLN

      Meillä meni sillain, että vanhempamme luovuttivat mökin (mökki = vanha talo Saimaan rannalla) meille aikuisille lapsille ihan verotussyistä. Heillä edelleen elinikäinen hallintaoikeus, eli käytännössä mikään ei muuttunut.
      Koskaan ei ole tarvinnut kysellä, saako mökille mennä..... En voi ymmärtää, että edes pitäisi.

      • notaarista

        Verotussyistä?? onko suomessa käytössä kalliimpaa verotussysteemiä kun luovuttaa omaisuuttaan omille lapsilleen?? Whallroosin Apina ei todellakaan muuttanut kirjojaan ruotsiin sen takia että suomessa on verotuksellisista syistä halvempaa luovuttaa tai jättää omaisuuttansa omille lapsilleen.. Yhden sukupolven yli hyppääminen tuo huojennusta aikalaillakin verotus käytäntöön, mutta Ei rikkaidenkaan lapset aina kerkiä pariutumaan. jos on muutakin tekemistä. Ja vielä kun sattuu olemaan ruotsalainen, niin tuo vastakkaisen sukupuolen viehätysvoima vain joissain tapauksissa käy yli oman sukupuolen


      • SLN
        notaarista kirjoitti:

        Verotussyistä?? onko suomessa käytössä kalliimpaa verotussysteemiä kun luovuttaa omaisuuttaan omille lapsilleen?? Whallroosin Apina ei todellakaan muuttanut kirjojaan ruotsiin sen takia että suomessa on verotuksellisista syistä halvempaa luovuttaa tai jättää omaisuuttansa omille lapsilleen.. Yhden sukupolven yli hyppääminen tuo huojennusta aikalaillakin verotus käytäntöön, mutta Ei rikkaidenkaan lapset aina kerkiä pariutumaan. jos on muutakin tekemistä. Ja vielä kun sattuu olemaan ruotsalainen, niin tuo vastakkaisen sukupuolen viehätysvoima vain joissain tapauksissa käy yli oman sukupuolen

        Sanotaanko vaikka, että luovutus tehtiin perintöveroilta ja turhilta erimielisyyksiltä säästyäksemme. Siellä kun on vähän muutakin perittävää tuon kesäpaikan lisäksi. Käytännössä parinsadantuhannen kesäpaikka siirtyi meille reilun parin tonnin veroilla / nuppi. Järkevää olisi monen muunkin tehdä vastaava homma..


    • VILUTTAA123

      Ihan oikein tekivät. Se mökki on HEIDÄN ei teidän.

    • Trolli -------n

      Trolli

    • omarauha

      On avovaimon kanssa hankittu mökki ja pelit,ja tarkoituksena puuhastella/oleskella ihan omassa rauhassa siellä.avokin puolen sukulaiset näkyy kuitenkin olevan hyvinkin kärkkäitä tulemaan kylään,oli sitten kesä tahi talvi.hitto että ottaa päähän.niitä pitää hyysätä millon mitenkin,laittaa ruuat,lämmittää sauna,ja tehdä sitä ja tätä,kas ku eivät pensarahoja pyydä vielä lähtiessään.hyväksikäyttäjiä koko sakki!!nii ja sekin vielä että niitä pitää olla veneellä kuskaamassa millon mihinkin satoi tai paistoi.viimekesänä otin sen linjan,että perskules joka kerta kun joku on tunkemassa mökillemme,niin minä lähden kaupunkiin.eiköhän toi minun kanta rupee siitä pikkuhiljaa valkenee :)

      • miks hyysäät

        Pistää talkoovärkit valmiiksi odottamaan. Kun seuraava porukka kaartaa pihaan, sanot, että kiva kun tulitte, on tuossa puucee odottamassa tyhjennystä, tarvitaankin apua.

        Mikset puhu avokin kanssa asiasta


      • peace♥

        Äitini oli stressaantunut aina kun sisareni tuli porukoineen mökille, kun tuli aika maalata talo niin vieraita ei enää näkynytkään. Ei todellakaan kannata rueta piikomaan tai joutuu olemaan piika loppu emämänsä. Mutta toisaalta en ymmärrä tämän kaltaisia asioita alkuunkaan, koska läheiset ovat ohittamattomia elämän vähempiarvoisten asioitten suhteen. ♥Make love, not war♥


    • Juopponarkkariidioot

      sun vanhemmat luulee et tuot sinne ryyppy kavereitas sekoilee

    • maalainen5

      Meillä ei lapset tule mökille vaikka maksettais

    • Nakke3

      Jos tällaista asiaa joutuu oikeasti miettimään, on suhteessa vanhempiin jotakin muutakin vialla, kuin pelkkä mökki.

      Mieti asiaa vanhempiesi näkökulmasta ja varaa aika henkevälle keskustelulle.

      Omalle mökilleni ovat vanhempani aina ilmoittamatta tervetulleita, kuin myös oma perheeni heidän mökilleen. Voiko se jotenkin muuten ollakaan, jos ollaan kaikki aikuisia ja täysjärkisiä lähisukulaisia keskenämme??

      • älkää murustako

        Minua taas huvittaa tuo "ilmoittamatta tervetulleita". Onko se niin vaikeaa kilauttaa, että heippa me tultais/tullaan ens viikonloppuna mökille? Hyviin tapoihin kuuluu kuitenkin ilmoittaa tulostaan.

        Aloittajan ongelmana ei tunnu olevan mökki, vaan erikoiset ihmissuhteet. Kumpikin osapuoli haluaisi, että kaikki on samoin kuin ennen. Äiti on selkeesti ongelmatapaus, kyse on vallankäytöstä ja halusta todistaa omaa erinomaisuuttaan. Aikuisille lapsille neuvo: antakaa eukon pitää mökkinsä ja tehkää omassa elämässänne jotain kivaa.


    • ei sitten millään

      On meitä kuule moneen junaan. Anna heidän pitää mökki.
      Vuokraa tai osta oma.

      Kyllä he on sen ihan itselleen rakentaneet.
      Yhteisomistusmökki siitä tulee teidän sisarusten kanssa sitten kun aika jättää
      vanhemmista. Toisen kuollessa teistä tulee puolikkaan osaomistajia.
      Tosin heillä voi olla testamentti joka määrittää jälkeen jäävän puolison osuutta/omistajuutta.

      Ei muuta kuin mökki vuokralle, kyllä niitä löytyy

    • Rixu50

      Olisko niin että vanhempasi ovat jo aikansa passanneet sinua eivätkä enää vanhoina jaksa. Eivät halua rauhaansa rikkomaan enää uusia sukupolvia. Sitä kun tullaan niin mielellään isän ja äidin luo, nukutaan pitkään, herätään valmiiseen pöytään, odotetaan äidin tiskaavan ja tekevän päivän safkat ja muut tarjoilut. Isä lämmittää saunan ja pitää huolen saunajuomista. Sitten tulee lastenlapset ja heidän lapsensa omine vaatimuksineen ja kiukutteluineen. Ei todellakaan ole kivaa kaikilla. Kokemusta nimittäin on.

    • hklsjljdls

      Minusta tuo kuulostaa todella oudolta, siis vanhempiesi käytös. En voisi kuvitellakaan, että omat vanhempani toimisivat noin. Esimerkiksi minulla on edelleen lapsuudenkotini avain avainnipussani ja mökille meno on vain ilmoitusasia. Samoin esim. serkkuni pääsee porukkansa kanssa mökille, vaikka "omistaa" sitä vielä vähemmän kuin minä. Olemme yksi perhe ja perheen sisällä jaetaan asioita, koska toisesta välitetään ja halutaan ilahduttaa. Itsekin saatan vanhempieni luona ihan ohimennen esim. pestä ikkunat, enkä tee siitä numeroa tai odota palkkaa.

    • poikkea-älä jää

      No mulle ei tulisi mieleenkään että lapseni kavereineen olisivat jotenkin oikeutettuja itselleni hankkimani mökin itsenäiseen käyttämiseen. Se on minulle toinen koti, en pidä ajatuksesta että kotiani käyttäisivät muut "kuin omaansa" En halua myöskään ryhtyä siivoamaan toisten olojälkiä ensimmäiseksi saavuttuani mökille.
      Lapset on elätetty, koulutettu, autettu maailmaan, avustettu kodin luomisessa. Nyt on minun aikani nauttia ahkeruuteni tuloksista.

      Kokeilepa aikuiseksi kasvamista, aloittaja?

      • hklsjljdls

        Tulee mieleen, että omat vanhempasi eivät ole sinulle kauheasti antaneet tai sinua tukeneet. Tiedän, että omilla vanhemmillani on ollut todella välittävät vanhemmat ja siispä heistäkin on tullut iloisesti omastaan jakavia vanhempia minulle. Tiedän myös, että omille lapsilleni aion jatkaa tätä perinnettä.


      • Alottaja taas
        hklsjljdls kirjoitti:

        Tulee mieleen, että omat vanhempasi eivät ole sinulle kauheasti antaneet tai sinua tukeneet. Tiedän, että omilla vanhemmillani on ollut todella välittävät vanhemmat ja siispä heistäkin on tullut iloisesti omastaan jakavia vanhempia minulle. Tiedän myös, että omille lapsilleni aion jatkaa tätä perinnettä.

        Päinvastoin, ovat tukeneet tosi paljon ja antaumuksella, joka mielessä ja aina :)

        Ei tässä oikeastaan mitään ongelmaa enää ole, kuten joku sanoikin niin äidillenikin mökki on kuin toinen koti eilä hän halua sinne muita "asumaan." Just vähän siisteys- ym. syistä. Luulin vain että olen ainoa jolla ei ole vanhempien mökkiä käytössä, ja siksi oli niin outolintuolo, mutta kun se ei poikkeuksellista olekaan niin mikäs siinä!


    • perhe 1

      kyllä vanhempas ovat pikku sielusia jos omat lapset ei voi mökkiä käyttää,jos ei pysty lapsiensa naamaa katsoo vois edes sopii vuorot mökillä,tuskimpa kukaan haluaa tuhoo oman perheensä omaisuutta.

      • Aloittaja taaas

        Hh, nimenomaan naamaa jaksaa kattoa, ollaanhan me aina tervetulleita sinne kun he ovat paikalla, mutta ilman vanhempia siellä ei saa olla. :) Ollaan siis tervetulleita mökille vanhempien seuraksi aina, mutta on kurjaa kun äiti väsähtää kun se tuo itse lakanat meille kotoa, tekee kaikki ruoat, hoitaa siivoukset ja lämmityksen ja wcn huollon jne...toisimme omat lakanat ja ruoat ja tekisimme itse ja auttaisimme mielellämme kaikissa jutuissa, mutta äidin pää ei kestäisi sitä, että kukaan muu tekee siellä mitään. Siksi ollaan ns, "pakkotäysihoidossa" ja toki kiitollisia mutta harmittaa kun vpisi itsekin tehdä, jos saisi!


      • mökiltä moi
        Aloittaja taaas kirjoitti:

        Hh, nimenomaan naamaa jaksaa kattoa, ollaanhan me aina tervetulleita sinne kun he ovat paikalla, mutta ilman vanhempia siellä ei saa olla. :) Ollaan siis tervetulleita mökille vanhempien seuraksi aina, mutta on kurjaa kun äiti väsähtää kun se tuo itse lakanat meille kotoa, tekee kaikki ruoat, hoitaa siivoukset ja lämmityksen ja wcn huollon jne...toisimme omat lakanat ja ruoat ja tekisimme itse ja auttaisimme mielellämme kaikissa jutuissa, mutta äidin pää ei kestäisi sitä, että kukaan muu tekee siellä mitään. Siksi ollaan ns, "pakkotäysihoidossa" ja toki kiitollisia mutta harmittaa kun vpisi itsekin tehdä, jos saisi!

        Omituiselta kuulostaa.. Anteeks vaan.
        Höpiset kuitenkin kokoajan vaan äidistä, mikä on isän kanta asiaan?
        Ainiin, isäthän on niitä, joiden mielipiteillä ei oo väliä...


      • Aloittajataas
        mökiltä moi kirjoitti:

        Omituiselta kuulostaa.. Anteeks vaan.
        Höpiset kuitenkin kokoajan vaan äidistä, mikä on isän kanta asiaan?
        Ainiin, isäthän on niitä, joiden mielipiteillä ei oo väliä...

        Äitihän se on joka päättää asioista :D


    • Tuntuis siltä

      Vanhemmat ei nenää halua sinun sotkuja siivota, vapaa lomaa järkätä. syöt kuitenkin varastot tyhjiksi,likasi jätät, etkä tee mökkihommia.Et osallistu kiinteistöveroon, vakuutuksiin,hoitokuluihin jne. Haluatko olla siivellä persheinesi vieläkin ja rasitteena ? Onko vanhempasi sinun palvelijasi ? Ootakkonä niiden perintöjä ,pikaista delaamista?

    • mökkilapsi

      Aika tavallisiahan noi erilaiset addiktiot ovat. Joku on alkoholisti, toinen läheisriippuvainen, kolmas uhkapelaaja, neljäs siivousaddikti jne. Kuulemma joillakin pakkomielteinen siivoaminen on tapa pitää omaa ahdistusta kasassa. Kun ei pysty hallitsemaan päätään, niin ainakin kodin pystyy pitämään kontrollissa. Kannattaa yrittää ymmärtää, että äidilläsi se on sairaus, jota tuskin enää vanhalla ihmisellä kannattaa lähteä hoitamaan, kun kerran olette te lapsetkin jo aikuisia.

      Minulla ja veljelläni on täysi käyttöoikeus mökkiin. Tosin vanhempani ovat siellä käytännössä aina, joten mökkeily on enempi tai vähempi pakkotyömaata. Toisaalta yhdessä puuhastelu on opettanut ahkeruutta, kädentaitoja ja tietämystä siitä, että mitä kaikkea esim. omakotitalon ylläpitäminen vaatisi.

      Itse olen ajatellut, että jos jossakin vaiheessa taloudellisesti olisi mahdollista, niin hommaisin jonkun hyvin pienen omalle perheelle sopivan mökin (jossa ei ole tilaa yövieraille...). Ehkä sillä tavalla saisi sellaista rentoutumista eikä tarvitsisi kestitä vierasjoukkoja.

      Tuntuu siltä, että jokaisella mökkiläisellä on omat ongelmansa. Ongelmatonta mökkiä ei taida ollakaan.

      • Mökki tai ei

        Niinpä kuuluu olevan ongelmaista aika monilla yhteismökkielämä. Meillä on perikunnan mökki äitini ja 2 veljeni kanssa. Tilanne on se että me asutaan lähimpänä perheeni kanssa ja olisi mahdollsiuus käyttää mökkiä useinkin. Äiti asuu myös lähellä, mutta on näkö- ja liikuntavammainen vanhus, niin ei yksin voi olla siellä. Jos äitini on siellä mukana, emme saa hetkenkään rauhaa, etteikö oisi jotain tekemistä vaikka olisimme juuri siivonneet, tehneet puutarha- ja puuhommat. Me tehdään kaikki koska hän ei luonnollisesti mitään jaksa tehdä. Eikä tartekaan. Hän ei kestä joutenoloa eikä anna mökkitöittenkään jälkeen nauttia olostaan vaan nakuttaa kokoajan jostain. Jos olemme iteksemme siellä käyneet ja siivonneet jälkemme, monesti veljienkin jäljet, aikamiespoikia, jotka ei aivan kunnolla osaa siivota, vaan parhaansa tekevät niin miulle se kyllä riittää, siivotaan sitten seuraavaksi kuka sinne menee, niin aina on meidän jäljiltä jotain huomautettavaa, vaikka olisi kuinka hyvin siivottu ja vaikka äiti ei edes nää kunnolla, hän etsimällä etsii vikoja mitä valittaa. Tänään sain siitä valituksesta tarpeekseni ja sanoin hänelle että ok, me käydään siellä vaan siivoamassa ja tekemässä välttämättömät hommat (kun toinen veli asuu kaukana ja toinen kykenemätön huolehtimaan mistään), että hän äiti-vanhus saa nauttia siellä olosta vielä kun voi, vaan me ei nautita olostamme eikä vietetä siellä aikaa muutoin, että kelpaako se? Sitten ei haluta kuulla valitusta että ollaan sotkettu, kulutettu puita yms. kun ei tosiaan olla muuta kuin siivottu, tehty puita yms. Viettäkööön veljeni tai henkilökohtaisen avustajansa tai jonkun ystävänsä kanssa siellä aikaa. Hän siihen että: "kuolisimpa äkkiä pois että saatte olla rauhassa"...halooo...itsesääliä sitten. Minä sanoin että koskaan ei tiedä kuka kuolee seuraavaaksi, vaan minä vain toivon että joku edes siellä olosta nauttii (se on todella ihana paikka) ja se ei olla me, kun se ei ole mahdollista ainaisen valituksen takia. Veljeni kaukaa käy kerran kesässä viikon siellä ja toinen veli on käynyt meidän tai äidin kanssa tai toisen veljen seurana. En voi käsittää miksi tuosta ei voida kaikki nauttia, miksi mummelin pitää pilata meidän nautinto-oikeus, me ollaan vaan ns. "orjana" oltu aina (toki mielellään tehdäänkin siellä hommia ja autetaan muussakin arjeessa vähint. viikottain häntä), ja tähän mennessä ollaan käytetty mökkiä ehkä n. 5-6 päivää kesässä ja satunnaisesti käyty saunomassa. Hankalaa ja harmillista, ihana paikka oisi se, vaan ei enää jaksa.
        Vuokrataan tästä lähtien eri mökki itellemme tarvittaessa. Ihanaa että joillain yhteiskäyttö onnistuu.


      • 19+11
        Mökki tai ei kirjoitti:

        Niinpä kuuluu olevan ongelmaista aika monilla yhteismökkielämä. Meillä on perikunnan mökki äitini ja 2 veljeni kanssa. Tilanne on se että me asutaan lähimpänä perheeni kanssa ja olisi mahdollsiuus käyttää mökkiä useinkin. Äiti asuu myös lähellä, mutta on näkö- ja liikuntavammainen vanhus, niin ei yksin voi olla siellä. Jos äitini on siellä mukana, emme saa hetkenkään rauhaa, etteikö oisi jotain tekemistä vaikka olisimme juuri siivonneet, tehneet puutarha- ja puuhommat. Me tehdään kaikki koska hän ei luonnollisesti mitään jaksa tehdä. Eikä tartekaan. Hän ei kestä joutenoloa eikä anna mökkitöittenkään jälkeen nauttia olostaan vaan nakuttaa kokoajan jostain. Jos olemme iteksemme siellä käyneet ja siivonneet jälkemme, monesti veljienkin jäljet, aikamiespoikia, jotka ei aivan kunnolla osaa siivota, vaan parhaansa tekevät niin miulle se kyllä riittää, siivotaan sitten seuraavaksi kuka sinne menee, niin aina on meidän jäljiltä jotain huomautettavaa, vaikka olisi kuinka hyvin siivottu ja vaikka äiti ei edes nää kunnolla, hän etsimällä etsii vikoja mitä valittaa. Tänään sain siitä valituksesta tarpeekseni ja sanoin hänelle että ok, me käydään siellä vaan siivoamassa ja tekemässä välttämättömät hommat (kun toinen veli asuu kaukana ja toinen kykenemätön huolehtimaan mistään), että hän äiti-vanhus saa nauttia siellä olosta vielä kun voi, vaan me ei nautita olostamme eikä vietetä siellä aikaa muutoin, että kelpaako se? Sitten ei haluta kuulla valitusta että ollaan sotkettu, kulutettu puita yms. kun ei tosiaan olla muuta kuin siivottu, tehty puita yms. Viettäkööön veljeni tai henkilökohtaisen avustajansa tai jonkun ystävänsä kanssa siellä aikaa. Hän siihen että: "kuolisimpa äkkiä pois että saatte olla rauhassa"...halooo...itsesääliä sitten. Minä sanoin että koskaan ei tiedä kuka kuolee seuraavaaksi, vaan minä vain toivon että joku edes siellä olosta nauttii (se on todella ihana paikka) ja se ei olla me, kun se ei ole mahdollista ainaisen valituksen takia. Veljeni kaukaa käy kerran kesässä viikon siellä ja toinen veli on käynyt meidän tai äidin kanssa tai toisen veljen seurana. En voi käsittää miksi tuosta ei voida kaikki nauttia, miksi mummelin pitää pilata meidän nautinto-oikeus, me ollaan vaan ns. "orjana" oltu aina (toki mielellään tehdäänkin siellä hommia ja autetaan muussakin arjeessa vähint. viikottain häntä), ja tähän mennessä ollaan käytetty mökkiä ehkä n. 5-6 päivää kesässä ja satunnaisesti käyty saunomassa. Hankalaa ja harmillista, ihana paikka oisi se, vaan ei enää jaksa.
        Vuokrataan tästä lähtien eri mökki itellemme tarvittaessa. Ihanaa että joillain yhteiskäyttö onnistuu.

        Minun harrasti anoppini joskus tuota. Se ei varsinaisesti käskenyt, aloitti vaan kaikenlaista ja me saimme tehdä sen loppuun. Sitten lopetin anopin kanssa mökkeilyn, kun hän tuli me lähdimme. Loppujen lopuksi hankimme oman mökin. Oma tupa oma lupa.


    • @okaro

      Miksi sinne mökille pitäisi päästä ?. Ne mökkipelleilythän on täydellisten ääliöitten hommia.

    • miksi näin?

      Nykyisin vanhempia pidetään jonain palvelijoina, ja aikuiset lapset lapsineen luulee, ettei heidän vanhemmilla ole muuta elämässä kuin he ja heidän lapset.

      Itse en kehtais edes pyytää aikuisena omia vanhempia antamaan sitä sun tätä, eikös se pitäs olla päinvastoin?

    • Pirullinen enkeli

      Voittehan te olla siellä sitten kun vanhemmat ovat vanhainkodissa. Kun he soittelevat jälkikasvun perään ja kyselevät miksette kerkeä pyyhkimään heidän takapuoliaan edes kerran kuukaudessa sanokaa, että teillä on kova kiire kun pitää "siivota mökkiä ja pitää siisteystasoa yllä". Mummolle ja paapalle tulee ehkä paha mieli, mutta heitä varmaan lohduttaa kun kertoo, että mäntysuopa oli tarjouksessa. Nämähän ovat niitä arvoja, joita hekin opettavat.

      • Mökitönlapsi

        Minkähänikäiseksi meidän vanhempia nyt luullaan, mäntysuopaa ja vanhainkoti...porukat on himppasen yli 50v ja me lapsoset kakskytjotain, eli vanhainkoti on vielä aika kaukana. Edes mun mummo ei asu vielä vanhainkodissa ja toivottavasti ei asukaan!

        Huomaa kyllä, että keskustelupalstoille on mahdotonta ilmentää omaa kokemusta ja todellisuuttaan niin, että muut sen ymmörtäisivät, ymmärrettävästi. Jokainen vain lähtee vetämään liikaa johtopäätöksi ja täyttämään tyhjiä aukkoja omalla mielikuvituksellaan - saadaan vanhemmista vanhuksia, itsestä siipeilijä ja perhesuhteista huonot, mistä mikään ei pidä paikkaansa :D alku oli ehkä kirjoitettu vähän tunnekuohussa mutta lähinnä siinä oli tarkoitus kysellä, onko tällainen köytäntö kovin yleinenkin, ei siihen muuta olis tarvinnu vastatakaan.


      • uusio mamma

        Meidän mökki, onneksi on niin yksinkertainen tönö, että sinne lasten perheet eivät edes halua tulla, keskelle ei mitään. Emme itsekään käy siellä kuin pari, kolme kertaa kesän aikana. Siellä olo on hermolepoa.

        Sen sijaan lapset perheineen viihtyvät vapaa-ajan talossamme, jota harrastusmahdollisuudet ympäröivät ja meri välkehtii vieressä. Siellä on kaikki työtä helpottavat koneet, ihan kuin jokaisella kodissaan.

        Kolmas asunto on sen verran kaukana, että sinne eivät kovin usein ole menossa mutta sielläkin heillä on tietysti oikeus käydä ja mukavaa kun sitä tulee käytettyä vähän enemmän kuin me. Käymme Välimerellä ainoastaan kaksi, kolme kertaa vuodessa, pari- kolme viikkoa kerrallaan.

        Kaikki nämä on käytössä koko uusioperheellämme, jossa on sinun, minun ja meidän lapsia.
        Ainoa ehto on se, että jättävät jälkensä siistiksi lähtiessään. Seuraavien on mukavampi kotiutua paikkaan ja ei tarvitse ensitöikseen siivota.


      • VILUTTAA123
        Mökitönlapsi kirjoitti:

        Minkähänikäiseksi meidän vanhempia nyt luullaan, mäntysuopaa ja vanhainkoti...porukat on himppasen yli 50v ja me lapsoset kakskytjotain, eli vanhainkoti on vielä aika kaukana. Edes mun mummo ei asu vielä vanhainkodissa ja toivottavasti ei asukaan!

        Huomaa kyllä, että keskustelupalstoille on mahdotonta ilmentää omaa kokemusta ja todellisuuttaan niin, että muut sen ymmörtäisivät, ymmärrettävästi. Jokainen vain lähtee vetämään liikaa johtopäätöksi ja täyttämään tyhjiä aukkoja omalla mielikuvituksellaan - saadaan vanhemmista vanhuksia, itsestä siipeilijä ja perhesuhteista huonot, mistä mikään ei pidä paikkaansa :D alku oli ehkä kirjoitettu vähän tunnekuohussa mutta lähinnä siinä oli tarkoitus kysellä, onko tällainen köytäntö kovin yleinenkin, ei siihen muuta olis tarvinnu vastatakaan.

        No juu, olet vielä ihan kakara ei elämänkokemusta jne... Katselet elämää vielä ruusunpunaisten lasien läpi. Nauti siitä että vanhempasi ovat vielä nuoria ja hengissä samoin isovanhempasi. Se aika tulee vielä, kun nuoruus ja terveys on mennyttä ja olet omaishoitajana tai sitten tosiaan ne vanhemmat ja isovanhemmat (ensin tietenkin nämä) makaavat siellä tk:n vuodenosastolla.. Ei se elämä pysähdy ja mene niin kuin ajattelet. Tämä asia meni sivuun mökkiasiasta, mutta en voinut olla kommentoimatta. Ne keillä mökki on, se on perinnönaikana sitten tappavaa todellisuutta. Vihaa, riitelyä jopa välit poikki lopuksi elämää.


      • Ulriikka .
        uusio mamma kirjoitti:

        Meidän mökki, onneksi on niin yksinkertainen tönö, että sinne lasten perheet eivät edes halua tulla, keskelle ei mitään. Emme itsekään käy siellä kuin pari, kolme kertaa kesän aikana. Siellä olo on hermolepoa.

        Sen sijaan lapset perheineen viihtyvät vapaa-ajan talossamme, jota harrastusmahdollisuudet ympäröivät ja meri välkehtii vieressä. Siellä on kaikki työtä helpottavat koneet, ihan kuin jokaisella kodissaan.

        Kolmas asunto on sen verran kaukana, että sinne eivät kovin usein ole menossa mutta sielläkin heillä on tietysti oikeus käydä ja mukavaa kun sitä tulee käytettyä vähän enemmän kuin me. Käymme Välimerellä ainoastaan kaksi, kolme kertaa vuodessa, pari- kolme viikkoa kerrallaan.

        Kaikki nämä on käytössä koko uusioperheellämme, jossa on sinun, minun ja meidän lapsia.
        Ainoa ehto on se, että jättävät jälkensä siistiksi lähtiessään. Seuraavien on mukavampi kotiutua paikkaan ja ei tarvitse ensitöikseen siivota.

        Meillä samansorttiset järjestelyt, myös uusioperheestä kyse.
        Ilmeisesti uusioperheessä nämä asiat sujuu paremmin?
        Asioista on pakko osata sopia, eikä oo mitenkään itsestäänselvää, että voi remuta ja rellestää vapaasti ja silti jonain päivänä perii kaiken.


    • hk,,

      nin minäkin tein aikoinaan, omalle perheelle,,ja on edelleen oman perheen käytössä,, nyt lapset lapsineen,, nautivat olostaan ja itse myös, aikoinaan kun rakensin,, appi ja anoppi kyselivät ja muu heidän suku onko makuu paikkoja tarpeeksi,, vastasin että omalle porukalle on ja se riitti,, ovat tosin käyneet mutta eivät valloita ,, nin kuin aikoivet.

    • näin se menee

      Mikä tuossa on niin vaikea ymmärtää? Vahemmat eivät halua teitä parikymppisiä tuonne mökilleen remuamaan.

      Hienotunteisesti ilmaistu, että hankkikaa omat mökkinne.

    • perheelämää

      Mun vanhemmilla on auto, enkä ymmärrä, miksi nipottavat kun haluan käyttää sitä omiin ajoihin. Onhan se perheen auto, eikös. Niinku kesämökkikin.

      • meillä saa

        Nuorena sain käyttää isäni autoa aika vapaasti. Nyt omat lapset, siis nuoret aikuiset saavat lainata autojamme oikeastaan milloin vaan. Edellyttäen toki, ettei molemmille autoille ole juuri silloin omaa käyttötarvetta.
        Nyt toinen autoistamme on tyttäreni käytössä elokuun koppuun saakka. Hän kun on kesätöissä muutaman sadan kilometrin päässä. Työmatkaa on 17 kilometriä ja bussiliikennettä ei ole.

        Sama homma kesämökin kanssa, se on aina ollut kaikkien vapaasti käytettävissä.


      • ^..^
        meillä saa kirjoitti:

        Nuorena sain käyttää isäni autoa aika vapaasti. Nyt omat lapset, siis nuoret aikuiset saavat lainata autojamme oikeastaan milloin vaan. Edellyttäen toki, ettei molemmille autoille ole juuri silloin omaa käyttötarvetta.
        Nyt toinen autoistamme on tyttäreni käytössä elokuun koppuun saakka. Hän kun on kesätöissä muutaman sadan kilometrin päässä. Työmatkaa on 17 kilometriä ja bussiliikennettä ei ole.

        Sama homma kesämökin kanssa, se on aina ollut kaikkien vapaasti käytettävissä.

        Minäkin sain nuorena lainata isäni autoa milloin halusin, koska hänellä oli myös työsuhdeauto.
        Olisi halunnut, että olisimme ex kumppanini kanssa rakentaneet myös talon heidän pihapiiriinsä.

        Minun lapseni saa kyllä aikuisenakin viedä vaikka tuhkatkin uunin pesästä, jos se hänet onnelliseksi tekee.
        Minä kun olen jo nähnyt ja kokenut yhtä, jos toista, niin en ole enää niin omapitäväinen ja paskantärkeä! Tuo siis koskee kylläkin ainoastaan lastani, en ole mitenkään hyväksikäytettävissä oleva ihminen tai jalkarätti. Mutta, kun olet lapsen tehnyt, niin rakastat sitä täydestä sydämmestäsi.

        Ei ne lapset mitään itsestäänselvyyksiä ole! Ja ei heidän teitäkään sitten tarvitse enää tulla katsomaan edes sinne vanhainkotiinkaan, jos ette välitä omista lapsistanne!


    • Eläkepäivänä

      Pitääkö ns.nuorempi polvi selviönä, että heille kaikki vanhempien hankkima jää ja nyt jo käyttöoikeus . Natisevat jos liika paljon mummo tuhlaa siitä 800e.n eläkkeestään itseensä. Miniät, vävyt väijyvät perintöjä.Ne just pahimpia, vaikka ei näkynyt heinäpellolla kun sitä apua olisi kaivannut,eikä nytkään . Vievät dementikolta jo nyt myyntikelpoisen tavaran käydessään vilkaisemassa ,että kohtako tuo olisi lopussa. Raakaa on elämä - köyhänäkin.

    • oma tupa oma lupa

      Ymmärrän vanhempiasi täysin! Kaipaavat ilmeisesti omaa rauhaa eikä sitä, että pitäisi huolehtia vielä muidenkin hyvinvoinnista passaten heitä kun tulevat itse vain lomailemaan ja lekottelemaan. Kenties voimia ei enää ole eikä sitä enää vanhempana jaksa pieniä lapsiakaan viikko tolkulla niinkuin nuorempana.

      Jos ovat sen itseä varten hankkineet niin varmasti haluavat itse myös nauttia siitä kunnolla eikä silloin kun se lapsilta joutaa (jos eri aikaa siellä olisitte).

    • Tässä totuus

      Sinun pitänee ostaa oma mökki, niin ei tarvitse täällä surra asiaa. Vanhempasi saavat tehdä mitä lystäävät omalla kiinteistöllään ja sinne ei ole asiaa edes lapsilla, jos niin haluavat!

    • "Höh, no tosiaan et tajua bakteerikammoisuudesta mitään. Kun menee yleisille paikoille, riittää kun pesee kädet sieltä lähtiessään.
      Kun taas jos joku tulee kotiini, joudun desinfioimaan koko huushollini. Pikkasen isompi homma kuin käsieni pesu...? "

      en tiennytkään että ne bakteerit tarttuu vain käsiin....... :)



      "Sinun pitänee ostaa oma mökki, niin ei tarvitse täällä surra asiaa. Vanhempasi saavat tehdä mitä lystäävät omalla kiinteistöllään ja sinne ei ole asiaa edes lapsilla, jos niin haluavat! "

      täysin samaa mieltä!

    • lazy summer

      oikein .vanhemmillasi on oikeus omaan rauhaan.miten on niin vaikea ymmärtää.pitääkö vääntää rautalangasta
      .pysy hyvin kaukana..yksi kerta joka toinen kesä valvotusti voisi ajatella ..
      ei enempää.

    • Itsekäs suomalainen

      Muista sitten kun vanhempasi ovat vanhoja ja kykenemättömiä liikkumaan, että sinulla on oikeus omaan laadukkaaseen aikaasi. Sinun ei tarvitse auttaa vanhempiasi.

      • itsekäs pirulainen

        Näinhän se menee, tosin sitten vanhemmilla on oikeus testamentata puolet omaisuudesta vaikka kodittomille kissoille. Ei sitä perintöä ole pakko antaan yhtään enempää kuin laki määrää.


      • Krändmatör

        Niinkö? Noinkohan vanhemmatkin ajattelivat, kun hoitivat ja kouluttivat lapsensa. Mielestäni vanhemmat ovat velvollisia huolehtimaan lapsitaan, kunnes nämä ovat aikuisia, ja lapset puolestaan velvollisia huolehtimaan vanhempiensa asioista, millä en tarkoita, että heidän pitäisi suorastaan hoitaa vanhempiaan. Tarkoitan kuitenkin, että heidän pitäisi valvoa, että vanhemmat saavat hyvän hoidon siinä vaiheessa, kun eivät enää pysty huolehtimaan itsestään.
        Ihmettelen kauhiasti lapsia, jotka kuvittelevat, että vanhemmilla on velvollisuus esimerkiksi hoitaa lastenlapsensa, vaikka ovat jo omat lapsensa hoitaneet, passata aikuisten lastensa perheitä mökillä jne. Itselläni on neljä lasta ja 9 lastenlasta. Käymme toistemme luona, soittelemme, kutsumme joskus saunomaan tai käymme lasten luona saunomassa, samoin nimppareilla, synttäreillä, ihan muutenkin vaan, mutta kaikki elävät omaa elämäänsä oman perheensä ja ystäviensä kanssa.
        On tietysti isovanhempia, jotka ehdottomasti haluavat hoitaa lastenlapsensa ja muutenkin hyysätä aikuisia lapsiaan, mutta se onkin sitten ihan eri juttu.


    • Itsekäs suomalainen

      Tuskinpa itsekkäiltä vanhemmilta jää muuta kuin velkaa.

      • Mökitönlapsi taas

        Vanhemmilla ei oo velkaa :) kaikki velatonta. Tiedän tämän koska meillä on hyvät ja avoimet välit, öidin oikuista huolimatta.

        Nyt iteasias ollaan koko sakki mökillä ja äiti kiitettävästi antanut touhuta. Nyt lähdetään saunomaan :)


    • outoa on

      Outoa on minusta. Okei.. jos mökillä jatkuvasti joku ramppaa, omaa rauhaa ei ole ollenkaan. Mökki kuitenkin kuuluu vanhemmille. Silti tuommoinen itsekäs ajattelu omia lapsia kohtaan nykysuomessa on surullista. Ei ihme jos pahoinvointi lisääntyy, kun edes omia lapsia ei ajatella.

    • Voi ihme.

      Osta tontti ja tee ihan oma mökki! Ethän mene "omin lupinesi" vanhempiesi kotiinkaan? Olethan sielläkin useamman vuoden viettänyt :) Siis hankit oman mökin ja kuten varmasti sinulla on oma kotikin. Silloin on oma lupa kun on oma tupa!
      Ei ole rutisemista ym. Ei vanhemmilla ole syytä/pakkoa ottaa lapsiaan sinne muuta kuin joskus kyläilemään. Oletko heidän kotonaankin pitkiä aikoja kuin omassa kotonasikin? Ei mökki ole sen kummempi asia kuin vakituinen asuntokaan!!!
      Lapset muuttavat pois kotoaan ja hankkivat omat perheensä ja hankkivat omat asuntonsa ja mökkinsä!
      Minulla on oma talo ja oma mökki. Joihin en ole vanhempiani tarvinnut esim. maksumieheksi. Kylässä käyvät molemmissa ja minä käyn heidän kodissaan ja heidän mökillään vain ja ainoastaan kyläilemässä.

      • KERTAUS ON POIKAA

        Kuten tuosta ylläolevasta huomataan, kertaus on poikaa. Tyyppi saa muutaman rivin aikaiseksi, ja siinä jankataan 5 kertaa sama asia a)oma tontti b)oma mökki c)oma talo ja niin edelleen. Tiivistämällä tuosta jää yli puolet pois. VOI IHME


    • äitiminäkin

      Äiti minäkin 50 ja osa kuulostaa kyllä tutulta omilta ajatuksilta (siis äitisi). Ihmisiähän me vaan kaikki ollaan ja virheitä tehdään. Ottakaa vaan hellävaraisen päättäväisestii niitä töitä pois äidiltäsi , kyllä pian tottuu ja rentoutuu kun ei tarvitse itse koko ajan passata. Ja selitä asia niinkuin itse tunnet. Se kavereiden kanssa meno on sitten toinen juttu, ehkä ajan kanssa sitten sekin onnistuu.

    • ex-mökkeilijätär

      No hieman erikoistahan tuo on, mutta ihan ymmärrettävää ja hyväksyttävää, vaikka itseänikin tilanteessasi harmittaisi. Ainakaan mökki ei sitten toisaalta ole mikään työleiri sinun ja sisaruksesi perheille.

      Itse seurustelin miehen kanssa, jolla oli sisko. Heidän vanhemmillaan oli mökki, ja miehenikin oli siinä käsityksessä, että vanhempansa olivat ostaneet mökin tämän siskon kanssa yhdessä. He tosiaan käyttivät sitä kuin omaansa, ja vanhemmatkin aina kysyivät onko siskon perhe menossa mökille, ennen kuin antoivat meille luvan mennä sinne. Minusta oli kyllä ihan ymmärrettävää ja itsestään selvää, että me mieheni kanssa kysyimme luvan mökin käytölle, ja käytimme sitä siististi sekä teimme jotain pientä hommaa, jota sai tehdä. Selvisi sitten tosiaan ettei sisko sitä omistanut mitenkään. Oli vielä suuttunut, kun vanhempansa myivät oman mökkinsä heiltä lupaa kysymättä. Mökki ei edes ollut mikään lapsuusmuistojen paikka vaan ostettu vasta lasten ollessa aikuisia.

    • vWanha Wirsu

      Miksi ette hanki itse itsellenne kesämökkiä. Ei vanhempien tarvitse hyysätä aikuisia lapsiaan. He ovat lapsensa hoitaneet ja mökkinsä hankkineet ja haluavat viettää kesäänsä rauhassa. Vieraaksi olette siis tervetulleita. En oikein ymmärrä, mitä ihmeen velvollisuuksia vanhemmilla on aikuisia lapsiaan kohtaan, sillä käsittääkseni aikuiset lapset elävät omaa elämäänsä ja napanuorat on aikoja sitten katkaistu.

    • Oma tupa oma lupa

      Nuorempana oli kiva kestitä lapsia ja heidän puolisoitaan ja sukulaisia ja muita. Mutta kun ikää on kertynyt, mökki on täysin omassa käytössä, sinne ei kutsuta ketään. Lapset voivat mennä keskenään, kunhan mökki on siistissä kunnossa lähtiessä ja puita pilkottu ja roskat viety. Kun mökki oli uusi, innolla kutsui vieraita ja hommasin tarjottavat ja järjestelin makuusijat-ja usein sai pahan mielen palkaksi. Paikkoja oli sotkettu ja jopa rikottu. Pölttopuiden tekemisessäkin oma vaivansa ja sittent toiset polttelee niitä päivät pitkät saunan pesässä vaikkei saunotakaan. Veneen tankki tyhjä, potkuri mutkalla, penkit kuraisia...Mökillä käydään saunassa ja uimassa. Suihku lämminvesiboilerilla on olemassa, mutta ei sitä ole tapana käyttää kesällä. Kun nuoret ovat käyneet, on vettä ja sähköä käytetty surutta. Tämä nyt on vaan tällainen mielipide ja itsekin huomaan miten sitä ajatukset muuttuu kun tulee ikää ja ikäviä kokemuksia...

    • avuton_kansa

      Eiköhän se mökin omistaja päätä ketä siellä käy eikä siinä paljoa auta jos on välit mennyt vanhempiin sisaruksiin tai muihin sukulaisiin.

      Ostaa sen oman ja määräilee sitten omalla mökillä , yksinkertaista eikö totta :) helppoa kun sitä "rahanp#skaa" on kertynyt töitä tekemällä eikä toisten tekemisiä seurailessa hankkikaa elämä pieni vinkki mökiltä.

      • muori minäkin

        m
        Meillä nuoriso saa käydä mökillä ihan vapaasti silloin kun haluaa, kavereiden kanssa tai ilman, mutta aina olen huolissani miten siellä pärjätään, kun on vesi ja kuuma sauna yms ja sitten ne kaverit kun en niitä kaikkia tunne. Huolissaanhan se muori on ei muuta. koita saada luottamus, että pärjäätte vaikka hän ei olekkaan kokoajan ns vahtimassa.


      • kolme tapausta
        muori minäkin kirjoitti:

        m
        Meillä nuoriso saa käydä mökillä ihan vapaasti silloin kun haluaa, kavereiden kanssa tai ilman, mutta aina olen huolissani miten siellä pärjätään, kun on vesi ja kuuma sauna yms ja sitten ne kaverit kun en niitä kaikkia tunne. Huolissaanhan se muori on ei muuta. koita saada luottamus, että pärjäätte vaikka hän ei olekkaan kokoajan ns vahtimassa.

        Meillä näin, olemme avopari ja kolme aikuista perheellistä lasta ( ei yhteisiä) Yksi käy mökillä ennelta sovittuina aikoina, osallistuvat aina töihin sopivasti että jää loma aikaakin, tuovat ruokaa juomaa tullessaan. Toinen tapaus, viisihenkinen perhe tulee, keveissä kesävaatteissa ei mitään mukana, syötetään juotetaan, annetaan puhtaat pyyhkeet, ja lisä vaatetta jos tarvitsevat. Kolmas ei ole käynyt edes tontin laidalla kääntymässä. Arvatkaapas kenet näistä kolmesta kutsumme kylään mökille.


    • Meillä näin

      Kesäpaikka oli jo ennestään, siellä exän ja minun lapset poika- ja tyttöystävineen saavat käydä ihan vapaasti.

      Uusi liitto ja vaimon äidillä mökki. Ei tullut edes tarvetta kysyä, sillä hän ilmoitti meille mökin olevan vapaasti käytettävissä. Sanoi myös, että voit käydä siellä myös itseksesi, tai kaveriesi kanssa, kunhan varmistat ettei mökille tällöin ole menossa muita.

      Minun, tai vaimon äidin mökille ei ltietenkään tupsahdeta kysymättä. Jos haluamme / haluavat olla keskenään, niin se sanotaan kiertelemättä, ei siitä kukaan herneitä nenään vetele.
      Luonnollisesti jokainen mökille menijä myös kertoo kaikille mökille menostaan. Kertoo myös sen, jos muutkin ovat tervetulleita.

      On ihmisillä ihme ongelmia :-(

    • Kiervesmiehen muija

      Hei.
      Paljonko sinä olet sijoittanut rahaa siihen mökkiin. Jos vanhempasi ovat sen maksaneet ja se on heidän nimissään, niin he päättävät kuka sitä käyttää sillä se on heidän mökki.
      Onko tämä sitä itsekästä ajattelua, että kaikki mikä on vanhempien on lastenkin. Ei se niin mene. Onko sinulla myös avain kotiin, niin että voit mennä jääkaapille syömään kun olet siitä ruokasi ottanu lapsenakin. Hei omaisuus peritään vasta vanhempien kuoleman jäkeen ei syntyessä.

    • raha ei ole kaikki

      Toki omistaja päätää, kuka mökkiä käyttää ja kaikki, mikä on vanhempien, ei tietenkään ole lasten. Mökin käytössä ei kuitenkaan ole omistamisesta kyse, vaan ihmisen mielenlaadusta ja hyväntahtoisuudesta.
      Mökki on iäkkäiden vanhempieni omaisuutta, silti olen aina saanut käyttää sitä vapaasti sisareni kanssa. Eikä se siihen jää, mökkiä saavat käyttää myös jo aikuiset lastenlapset ja ihan yhtä vapaasti.

      Minulla on avain lapsuudenkotiini, jossa 80-vuotiaan vanhempani asuvat. Ihan samoin voin edelleen mennä jääkaapille, kuin lapsenakin. Ja niin voivat tehdä meidänkin aikuiset lapset meillä. Tietävät myös mistä avain löytyy, jos ei olla kotona..

      • only in finland

        Nimenomaan. Jännä miten tässä koko keskustelussa suurin osa on keskittynyt vaan rahaan, vaikkei ole ollut edes minkäänlaista puhetta siitä, miten mökkeilyn kulut jaetaan.
        Raha ei selvästikään ole ollut se kipukohta tässä tapauksessa, vaan jokin muu asia ahdistaa ja ainoastaan äitiä.
        Tähänkö on suomalaisten arvomaailma mennyt? Vanhemmat voi vapaasti rakentaa mökin vain itselleen ja lasten käynti siellä omin päin on kielletty, tai yhdessäolo stressaavaa, mutta se on ilmeisesti suurimman osan mielestä ihan ok?
        Jos unohdetaan raha-asiat kokonaan, onko se silloinkin ihan ok?
        Mistä lähtien omien lasten läsnäolosta ahdistumisesta on tullut normaalia?
        Eikö siinä ole mitään omituista? Useimmissa maissa sellaista pidettäisi ihan sairaana. Mutta only in finland =)


      • Kirvesmiehen muija
        only in finland kirjoitti:

        Nimenomaan. Jännä miten tässä koko keskustelussa suurin osa on keskittynyt vaan rahaan, vaikkei ole ollut edes minkäänlaista puhetta siitä, miten mökkeilyn kulut jaetaan.
        Raha ei selvästikään ole ollut se kipukohta tässä tapauksessa, vaan jokin muu asia ahdistaa ja ainoastaan äitiä.
        Tähänkö on suomalaisten arvomaailma mennyt? Vanhemmat voi vapaasti rakentaa mökin vain itselleen ja lasten käynti siellä omin päin on kielletty, tai yhdessäolo stressaavaa, mutta se on ilmeisesti suurimman osan mielestä ihan ok?
        Jos unohdetaan raha-asiat kokonaan, onko se silloinkin ihan ok?
        Mistä lähtien omien lasten läsnäolosta ahdistumisesta on tullut normaalia?
        Eikö siinä ole mitään omituista? Useimmissa maissa sellaista pidettäisi ihan sairaana. Mutta only in finland =)

        Hei. Kyllähän aikuiset ihmiset saa itte päättää miten vapaa-aikaa viettävät. Saa vanhemmilla olla omakin paikka, joka on ihan niitä varten.


    • HEH HEH

      Kyllä ne mökkihommat on hå/må/jen touhua alusta loppuun. HEH HEH

    • suvun kesken

      Mökillä on kiva olla sukulaisten kanssa. On mukavaa nähdä läheisiä ihmisiä ja viettää mökkiarkea heidän kanssaan. Minusta on ihana nähdä mökillä omiani ja puolisoni sisaruksia sekä kaikkien heidän lapsia. Serkut tapaavat toisiaan ja saamme myös viettää aikaa sekä omien että puolisoni vanhempien kanssa.
      Yhdessä olemista ja tekemistä ei rahassa voi mitata. Ei meistä kukaan keskity miettimään mitä mikin maksaa ja kuka minkäkin velvollisuutensa on milläkin vuosikymmenellä suorittanut.

      Mummu ja vaari eivät todellakaan halua nököttää yksinään mökillä. Heidän ja muiden sukulaisten kanssa yhdessä vietetyt illat ja mökkitalkoot ovat parasta, mitä olen omille lapsilleni voinut tarjota.

      Olen pahoillani, että on ihmisiä, jotka eivät osaa nauttia toisistaan vaan kirjoittelevat raivopäisiä kommentteja siitä kuinka vanhemmat ovat velvollisuutensa suorittaneet. Toivottavasti minä en vanhana jää yksinäni kököttämään jollekin tyhjälle mökille. Toivon sydämestäni, että näkisin siellä lapsiani ja heidän lapsenlapsiaan.

    • Minä

      Jos vanhempanne ei myöskään jätä sitä lapsilleen (jos lapsia on useita), säästytte yhteisomistajuuden tuomilta ilmiriidoilta.

    • aloittaja2vuodentakaa

      Oho, löysin oman keskusteluni näin parin vuoden jälkeen! Saa nähdä tuleeko enää lisää kommentteja..:)

      Siskoni perheellä (yli kolmikymppisiä) nyt jo kaksi nuorta lasta, eivät saa edelleenkään käydä mökillä yksinään. Äiti on väsynyt entisestään eikä enää oikein jaksa, mutta mitään, siis _mitään_ töitä hän ei edelleenkään anna toisten tehdä. Siskoni ei saanut vauvoillekaan keittää aamupuuroa, koska keittiöön ei saa mennä. Jokaista osapuolta tämä rasittaa, mutta siskoni niin haluaisi, että hänen lapsilleen syntyisi myös muistoja kesän mökkireissuista, siksi siellä käydään. Itse ajattelin jo luovuttaa; liian rankkaa olla siellä.

      Kun joku sanoi, että vanhemmilla ei ole mitään velvollisuutta sallia mökkeilyä jälkikasvulle, niin tietynlainen moraalinen velvoite minusta on, sillä onhan vanhempani saaneet mökkeillä heidän vanhempiensa mökillä aina ennen tämän omansa hankkimista. Tähän vetoaminen menee kuitenkin kuuroille korville, koska äitini mielestä "hänellä olikin oikeus toisin kuin teillä, koska hän siivosi ne mökit aina niin hyvin, paremmin kuin kukaan muu!"

      Samalla logiikallahan minäkin voisin sanoa, että saan käydä mökillä koska järjestäisin sen kuntoon ja siistiksi...totuushan on, että koska äitini on perfektionisti eikä voi antaa periksi periaatteilleen, mutta hän ei jaksa enää huushollata samalla lailla, niin lopputuloksena mökki on kaaoksessa, täynnä muovipusseja ja tavarapinoja koska äitini ei osaa lopettaa intohimoista shoppailuaan. Koti oli jo ennen mökkiä täynnä tavaraa, nyt on sitten mökkikin "menetetty." Mistään ei voi luopua. Koti & mökki ovat kuin himohamstraajat-ohjelmasta.

      Mutta näin. Sääli vain, koska vanhemmat eivät mökillä edes enää käy, tai no ovat siellä 1-2 viikkoa vuodesta, loput 50-51 viikkoa se seisoo tyhjillään, hieno uusi huvila. Ja siskon lapset kasvavat ilman kokemusta onnellisista mökkikesistä. Minusta se on vain tuhlausta. Äitini myös syyllistää minua siitä, että matkustan kesälomilla, mutta onkohan hän tullut ajatelleeksi, että jotain kesällä pitää tehdä, kun ei mökillekään voi mennä?

    • pop98

      Se on niin että jossain vaiheessa vanhuutta vanhempien ymmärrys alkaa kapenemaan ja heistä ennen pitkää tulee lapsiensa hoidettavia/holhottavia, ja silloin myös lapsien pitää pystyä silloin kun aiheellista saneleemaan säännöt mitä tehdään ja miten tai olkoon vanhukset sitten täysin yksikseen missä onkin.
      On sääli jos esim pienet lapset ei voi kesälomilla olla mökillä, silloin kun siitä eniten nauttii.

      Jos lapsenlapset ei ole tervetulleita, niin ottaisin Asian puheeksi ja sanoisin suoraan että jos kerta lastenlapset on vanhusten mielestä inhottavia iljettäviä likaisija olentoja, ja ilmoittaisin suoraan että me pysymme poissa jaloista, ja katkaisisin välit heihin täysin kokonaan.
      Kypsyköön omaan erinomaisuutensa omillaan.

      ja miksei voi sanoa tuosta matkustamisesta myös suoraan, kun ei mökille voi mennä on pakko reissata, piste.

      Suoraa puhetta kehiin heti, tuommoinen ilmanaikoinen hyssyttely ja totuuden pimittäminen aiheuttaa haitaa kaikille.
      Voi aiheuttaa aluksi tyrmistystä jos ei ole totuttu puhumaan asioista oikeilla nimillä, mutta on jo viimeinen aika aloittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe