Kennelliitto

kesästäkö johtuu

Poikani perhe on hankkimassa koiraa ja on jo saamassakin. Noutavat kesäkuun lopussa. Pennun isä ja emä ovat rekisterissä ja kasvattaja on kasvattajasitoumuksen tehnyt. Pentu pitäisi myös olla rekisteröity. Mutta Kennelliiton sivuilla ei näy vielä. Kysynkin nyt, onko tavallista, että ei ehdi luovutukseen mennessä tieto sinne? Eräästä toisesta kasvattajasta (minun koirani kasvattaja) tämä kasvattaja on ihan ok. Sama rotu kyseessä.
En ole viitsinyt laittaa lusikkaani tuohon soppaan, mutta mitä pitäisi tehdä, jos eivät saakaan papereita mukaan?

13

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ............

      Minulle tulivat paperit myöhässä. Eli en saanut niitä mukaani. Ei minulla ollut syytä epäillä, etten niitä saisi. Asia pitää vaan kirjata kauppakirjaan. Sen lisäksi varmistaa, ettei ole olemassa jokin syy, miksi niitä ei esimerkiksi saa rekisteriin. Joskus esimerkiksi terveystutkimusten laiminlyönti saattaa estää sen. Vain yhtenä esimerkkinä, syitä on muitakin mahdollisia. Yksi syy voi olla lomakausi ja viiveet. Ja kai sinne kennelliittonkin voi kilauttaa ja kysyä asiasta? Jos epäilyttää, niin voi ehdottaa vaikka sitä, että koiran luovutus siirretään siihen, että paperit ovat tulleet, ehdottaa sitä, että maksaa loput vasta kun koiran rekisteriasia on selvä tai muuta vastaavaa.

      On olemassa tapauksia, joissa rekisteripapereita ei ole ikinä kuulunut. Ja sitten on tapauksia paljon, joissa ne ovat aivan ongelmitta tulleet ennenpitkää. Itselleni siis on tullut, vaikka olenkin ihan rohkeasti maksanutkin koko hinnan. Mutta meillä tosiaan, riski oli niin olematon, että en katsonut asiaa enempää tarpeelliseksi murehtia. Ja kasvattajalla oli asiaan hyvä ja järkeenkäypä syy. Eikä rekisteripaperien puute siinä vaiheessa vaikuttanut yhtään mihinkään, vakuutukset ja muut sai aivan helposti ongelmitta järjestymään ilmankin.

      Mutta olisin varovainen kyllä, jos kyseessä olisi ollut jokin eri muu rotu, ja kasvattaja. Koska paperitonta koiraa en tarvitse mihinkään. Minä olen hankkinut nimenomaan harrastuskoiria, joten siksikin hankinnan edellytyksenä oli aivan ehdottomasti rekisteröiminen.

      • kesästäkö johtuu

        Kiitos vastauksesta. En yhtään epäile kasvattajaa ja pennun vanhemmilla on siis paperit. Pentu on terveystarkistettu, silmät ja polvet. Lisäksi on vanhemmat geenitestattu. Ja voihan ollakin jo paperit, mutta tuo, ettei ole Kennelliiton sivuilla, sitähän kyselin.


      • Ikä?
        kesästäkö johtuu kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta. En yhtään epäile kasvattajaa ja pennun vanhemmilla on siis paperit. Pentu on terveystarkistettu, silmät ja polvet. Lisäksi on vanhemmat geenitestattu. Ja voihan ollakin jo paperit, mutta tuo, ettei ole Kennelliiton sivuilla, sitähän kyselin.

        Minkäikäinen pentu on? Silmät ja polvet tarkastetaan hiukka varttuneemmalta koiralta koska ei pennulta voi löytää vielä vikoja e.m osissa.


    • kurkur

      Kennelliiton sivuilla näykyy heti jos rekisteröinti on aloitettu emän kohdalta kun rekisteröinti on kesken niin pennulla ei vielä ole omaa rekisterinumeroa. Nämä näkyy samantien kun kasvattaja aloittaa rekisteröinnin. Itse rekisteröin pentueen ihan vasta ja kaikki näkyi samantien ja paperit oli postilaatikossa seuraavana päivänä.

      • isoisoäiti

        Kun muutamasta päivästä on kyse ero johtuu siitä, onko rekisteröity Omakoiran kautta, vai paperiversiona. Manuaalisesti tehtynä kestää parikin viikkoa. Loma-ajatkin menossa


    • kesästäkö johtuu

      Kiitos vastauksista. Tänään tuli 4 kk pentujen syntymistä . Sen verran olen katsonut, että tämän vuoden alustahan pitäisi olla rekisteröity 4 kk aikana, viime vuonna vielä 6 kk. Eipä vain näy Kennelliiton sivulla. Eivätkä ole papereita saaneet. En usko, että tässä mitään vilppiä on, mutta ei kyllä asioita ole oikein hyvin hoidettu. Tällä kasvattajalla on ollut muitakin pentueita, eikä mitään ongelmia ole ollut.
      En enää viitsi asiaan puuttua, eivät oikein tykkää. Itsepähän kärsivät, jos ei papereita kuulu!

    • kaa222

      Harmi, että Kennelliitosta aina niin vaikea saada joku puhelimeen.

    • neuvoja 6

      Saattaa olla että lasku maksamatta kennelliittoon.
      Sieltä kun ei mitään saa ellei ensin maksa;(

    • miisa4

      Kennelliitolla on usein kiire.

    • Nisse4

      Rek.kirja onneks tarvitaan vain jos haluaa Kennelliiton näyttelyihin. Kaikkiin muihin harrastuksiin kuten agi, toko, jälki… voi mennä ilman rek.kirjaakin ja voi myös osallistua mäysäreihin joten ei maailma kaadu ellei rek.kirjaa tule. Toki silloin luottamus kasvattajaan petetty ja herää kysymys miten kaikki muu luvattu/kerrottu hoidettu.

      • Rekisteritodistus

        Näyttelyiden lisäksi rekisteröimättömän koiran kanssa ei pääse myöskään palveluskoirakokeisiin, luonnetestiin, taipumuskokeisiin, metsästyskokeisiin, virallisiin rallytokokisoihin, agilityn arvokisoihin, flyballkisoihin, koiratanssikisoihin, junior handleriin tai paimennuskokeisiin. Tämän lisäksi lienee turha odottaa pääsevänsä edes harrastusryhmään mukaan pk-lajeissa tai taippareissa. Ja toki myös mahdollisen jalostuskäytön pohdinta menee uusiksi.


    • Ringelinge

      Kennelliittoon saa kyllä yhteyden arkisin aukioloaikoina ja siksihän noita on kurinpitolautakunnan eteen joutunutkin kun eivät ole papereita toimitaneet ajallaan. Helpointa on tosiaan heti täältä nähdä millä mallilla rekisteröinti on: https://omakoira.kennelliitto.fi/pentuvalitys/frmEtusivu.aspx jos osoittaa pentueen olevan jo kirjattuna silloin pitäisi papereiden olla jo kasvattajan käsissä tai tulossa lähipäivinä. Kehoitan aina soittamaan liittoon jos papereiden saannissa kestää luvatoman pitkään ja toimitamaan maksutositeet/kauppakirjan sinne päähän. Kuluttaja-asiamies on myös yksi JOS kyseessä on virallinen kasvattaja.

    • Nii4

      Tarkista oisko pennun vanhemmilta vanhentunut joku terveystutkimus.
      Toinen on tietysti jos nimet laitettu sääntöjen vastaisesti, ts. kasvattaja vahingossa ollut huolimaton eikä kennellitto ole ilmoittanut asiasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe