Trangia 25-2

Trangia ostettu

Ostin Trangia 25-2 retkikeittimen. mitä nestettä olette näissä käyttäneet? Polttoneste tulisi olla mielellään halpaa ja helppo kuljettaa moottoripyörän sivulaukussa, eli vuotoja ei saisi ilmetä :) Mistä näitä aineita siis lähinnä saa hankittua? reissu mihin nyt tulen keitintä tarvitsemaan kestää 5vrk vähintään.

13

2180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turkuvesi

      Marinolia tai sinolia. Marinol palaa puhtaammin. Niitä saa ihan marketeista tai huoltsikoista. Myydään muistaakseni ainoastaan litran potuissa joissa kyllä korkki pitää kunhan on pystyssä.

      • Pullo ja pullo

        Marinolia saa 4 litran kanikassa, maksaa saman kun se litranen pullo. Kuljetukseen sitten oma pullonsa, esim Siggillä hyviä alumiinisia jotka ei taatusti vuoda.


    • Trangia ostettu

      Ok, mitäs kaikkea sillä voisi valmistaa reissussa? Onko mitään valmispusseja mistä saisi nopeasti ravitsevaa ruokaa, tiedän että varsinaiset retkimuonat maksavat, mutta mitähän kaupoista ja merketeista muuta löytyisi, siis helposti valmistettavia sapuskoja? kaikki vinkit otetaan nyt huomioon, sillä en ole paljon näiden juttujen kanssa koskaan puuhaillut :)

      • Köyhän vinkit

        Puuro, myös pikapuuropussi on kätevä, niissä on eri makuja. Puuroon voi lisätä marjoja tai marjakeittoa tuoreista marjoista, sokeria joukkoon. Erilaiset pussiin pakatut "lisää vesi"-ruoat. Makaroni tai pikariisi pussikastike (myös jotkut pussikeitot soveltuvat) ja pussitonnikala (ainakin K-kaupoissa) tai toki tuore itse kalastettukin. Jotkut kuivaavat lihaa mukaan otettavaksi särpimeksi. Kuivattuja linssejä ja tummaa soijarouhetta voi myös käyttää, mutta niitä pitää liottaa puoli tuntia. Mausteita ja ruokaöljyä voi lisätä itse ruokiin. Kahvi, tee tai kaakao ja näkkileipä aamupalajuustolla (näkkileipää ei keitetä :).

        Puurolla, makaronilla, ruokaöljyllä, leivällä, juustolla ja kiisselillä eri muunnoksina pärjää jo pitkälle. Kylmää ruokaa näkkäri, pähkinät, kuivatut hedelmät. Sokeria kannattaa ottaa mukaan, jos haluat keitellä luonnonkasveista teetä tai marjakeittoa, tai jos vaikka eksyt ja ruoka loppuu, niin sokerista saa energiaa.


    • hyvä keksintö

      Minä olen käyttänyt polttonestettä, on halpaa ja pelittää hyvin.

    • rgethth
    • Sivulaukussa

      Osta siihen kaasupoltin. Nopea, edullinen, eikä vuoda eikä tahraa.

    • janetskij

      Kaasua minäkin suosittelen. Trangiaan saa Primuksen kaasupolttimen,joka on tehokas ja tarkka.
      Kaasuja myydään monissa paiukoissa ja syrjäseuduille voi varata mukaan tarvittavan määrän pulloja.

      Monissa marketeissa myydään kuivamuonapusseja joista saa vain vettä lisäämällä oivia muonia.
      Esim aamupuuroksi Elovenalta pusseja,joihin lisätään vain vesi. Makuja on
      monta.
      Pastaruokiakin löytyy,joihin lisätä vain vesi. Halutessa muurtakin,vaikka tonnikalaa tai säilykelihaa.
      Retkeilykaupoista löytyy myös pussiruokia,mutta ovat kalliita.
      Netti myy noitakin halvemmalla.

      Kaikki markettimuona,jonka valmistaminen ei vie yli 15 min, käy oivasti.

      Itse voi kuivata monia eväitä. Vinkkejä siihenkin löytyy netistä googlettamalla.

      Hyvää matkaa!!

    • käytössä2
    • Minulla on lähes tuollainen käytössä jo ollut monta vuotta, ostin sen halpuuskaupasta, jotain alle 20e ja kaasupullon hinta se vaihtelee 4e aina 15e eli kannattaa tsekata mistä ostaa, marinoltrangiasta on astioita käytössä. Oikeessa talvessa siis yli 25 pakkasta butaani ei tule ulos, mutta en silloin mee itsekkään ulos, eli se siitä.

    • basso

      Paras aine tenukeittimiin on NESTEEN polttosprii, palaa täysin nokeamatta... tosin vaikeaa löytää nykyisin... ei saa läheskään kaikilta nesteen asemilta

      • Kaupunkierakko

        Käykö valopetrooli trangia-keittimiin.


      • Siklitaavi
        Kaupunkierakko kirjoitti:

        Käykö valopetrooli trangia-keittimiin.

        Trangiaan käy polttoaineeksi vain etanolisprii, siis Marinol, Sinol tai vastaava. Itse olen käyttänyt Biltemalta ostamaani punaista spriitä, jota sieltä saa 4 litran kanisterissa. Älä missään tapauksessa laita Trangiaan valopetroolia tai bensaa. Voi tulla iso vahinko, ja palaa pelit ja vehkeet sekä muutama hehtaari metsää siinä sivussa. Yleensä spriitä löytyy polttoaineeksi joka maasta. Tosin denaturoimatonta tekee monen mieli käyttää enempi sisäisesti nautittuna kuin Trangiassa polttamalla.

        Kaasupoltin Trangiaan... No jaa. Itselläni keitin on jo niin vanha, hankittu 80-luvulla, ettei siinä ole reikää polttimen letkulle. Kai siihen saisi reiän porattua, mutta en pidä sitä tarpeellisena. Keitin sellaisenaan on erittäin varmatoiminen ja kestävä. Siinähän ei ole mitään liikkuvia osia. Hieman hidashan se on, mutta mikä kiire meillä retkeillessä on? Kaasukeitin minulla kerran oli... nimenomaan oli yhtenä kesänä, kunnes se kerran petti, ja jäimme ilman kahvia. Sen jälkeen ei puhettakaan, että vanha kunnon spriillä toimiva Trangia vaihdettaisiin johonkin nykyajan räpellykseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe