Onko tämä kaksisuuntaista?

ghhghfhg

Tyttöystäväni on erittäin impulsiivinen. Välillä hänellä on kausia, että häntä väsyttää älyttömästi, välillä taas koko ajan menossa. Tulkitsee ilmeitä väärin. Välillä hän tykkää tosi paljon minusta ja välillä haukkuu ilman syytä, varsinkin silloin, kun ottaa alkoholia. Alkoholia ottaessaan on jopa väkivaltainen. Sitten seuraavana päivänä pyytelee anteeksi tapahtunutta ja itkee. Ei arvosta itseään ja suuttuu pienestäkin kritiikistä. Saa olla tosi tarkkana, että mitä hänelle sanoo. Viime viikollakin katkaisi välit pitkäaikaiseen kaveriinsa, kun hän oli vain arvostellut tämän huonoa käytöstä. Ensiksi luulin, että hän on vain ns. tuuliviiri, mutta väkivaltaisuus kertoo kyllä aivan jostain paljon pahemmasta.

5

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bipo

      Tuo väsymis- ja vauhtijaksot voisi viitata kaksisuuntaisen mielialahäiriön, mutta noista haukkumisjutuista en tiedä. Itselläni diagnosoitu bipo mutta minulla ei koskaan ole ollut mitään taipumusta väkivaltaan tai ihmisten mustamaalaamiseen. Jos hänellä on kyseisiä taipumuksia normaalia käytöstä enemmän niin voisiko kyse olla jostain persoonallisuuteen liittyvästä tekijästä.

    • bip

      Itselläni oli etenkin nuorempana vähän samanlaisia oireita. Väkivaltainen en kyllä ole koskaan ollut. En myöskään juurikaan hauku puolisoani nykyisin...mutta nuorempana koitin kovasti etsiä hänestä vikoja.
      Ilmeitä ja sanoja tulkitsen väärin.Itsetuntoni on olematon ja löydän itsestäni jatkuvasti puutteita. Muutan mieltäni helposti muiden ihmisten ajatusten mukaan. En pysty päättämään asioita jne.
      Itselläni on tuo ykköstyypin kaksisuuntainen, mutta nuo kuvailemani oireet voivat johtua myös epävakaista persoonallisuudenpiirteistäni ja vaativan persoonan piirteistäni.

    • <-> suuntainen

      Tyttöystäväsi toiminta ja käytös voivat olla seurausta tosi monesta asiasta. Ihan vain huono itsetunto ja -luottamus, masennus, epävakaa persoonallisuus eli persoonallisuushäiriöt, aineenvaihdunnan häiriöt, kaksisuuntainen mielialahäiriö tai joku muu. Ei voi tietää.

      Humalassa todella moni ihminen käyttäytyy väkivaltaisesti tai muuten ihan toisin kuin selvinpäin. Voisit yrittää puhua hänen kanssaan asiasta ja kertoa että olet hänestä huolissasi. Voi myös yrittää pyytää häntä lähtemään lääkäriin / psykologille kanssasi. Asiantuntijat osaavat (siis useimmiten :)) ) tehdä diagnoosin paremmin kuin kukaan täällä keskustelupalstalla. Tsemppiä!

    • Henkka -93

      Viittaa vahvasti epävakaaseen persoonallisuuteen...Impulsiivisuus ja mielialojen vaihtelu on siinä aika keskeinen oire-ulottuvuus. Välillä on heikkoja päiviä, välillä suorastaan maniaa. Tunteiden vaihtelu muodostuu tuskalliseksi ja se voi näkyä aggressiivisuutena. Mainitsemasi heikko itsetunto ja ilmeiden väärintulkinta liittyy myös rajatilapersoonaan. Epävakaalla on jatkuvia ongelmia tunteiden ja minäkuvan kanssa.

      Sun kannattaisi yrittää puhua tyttöystäväsi kanssa mistä hänen käytöksensä johtuu. Kannattaa silläkin riskillä, että saat likavyöryn niskaasi. Kerrot rehellisesti välittäväsi hänestä ja olevan huolissasi, ja ettet halua tuomita häntä. Epävakaa ihminen ei ole hirviö! Ehkä tyttö itsekin ymmärtää käyttäytymisessään olevan hieman vikaa. Kannattaisi luoda joku kontakti mielenterveyskeskukseen ja sopia käyntejä. Mielialalääkitys olisi varmaan hyvä tsekata, se helpottaa huomattavasti arjesta selviämisessä ja loisi helpotusta tunneimpulsseihin. Itselläni on menossa antipsykootteja ja venlafaksiini, mulla on epäilty epävakaata persoonallisuutta...Erityisesti venlasta on ollut itselleni hyötyä.

      Tsemppiä ja hyvää kesänjatkoa! :)

      • Bipolaari

        Epävakaalta tuo minustakin kuulostaa. Itelläni sekä 1-tyypin bipo, että epävakaa pers.härö.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe