Kuinka paranitte sosiaalisten tilanteiden pelosta?

14+6

Vai onko täällä ketään joka olisi selviytynyt tästä ongelmasta? Olen 25-vuotias enkä ole koskaan ollut töissä enkä opiskellut vuosiin. En ole myöskään koskaan seurustellut ja arkisten asioiden hoitaminenkin on todella tuskallista. Pahoin pelkään että tämä on elinikäinen riesa.

4

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen.

      No en tiedä olenko parantunut, mutta kävin väkisten koulun ja siihen liittyvät työharjoittelut. Minulla oli samoja tuntemuksia kuin sinulla ja olen saman ikäinenkin. Seurustellut en ole mutten oikein sitä edes kaipaa.

      Edelleen monesti "tekee kipeää" lähteä vaikka kauppaan, mutta pystyn nyt elämään tämän asian kanssa jo eikä kaikki tunnu niin ylivoimaiselta kuin muutama vuosi takaperin.

      Tsemppiä!

    • onko siellä ketään

      Onko täällä ketään jota hävettää ja pelottaa mitä on joskus tehny? mua pelottaa koska tuntuu että olen tehny kaiken väärin ja olen huono ihminen.Tuntuu että kaikki paha tapahtuu aina mulle.Pliis jos täällä on joku joka on kokenut samaa ja vois kertoo mulle että mitä pitäisi tehdä koska en jaksaa enään itkeä melkein koko ajan.

    • Ei liian vakavasti

      Ensinnäkin, sä tuskin tulet koskaan "parantumaan". Pelko ei todennäköisesti katoa koskaan. Sitä voi toki helpottaa viinalla tai huumeilla (mitä itse tein ja mitä EN suosittele!).

      Pelon kanssa pitää oppia elämään. Sun pitää tehdä pelosta ystäväsi. Älä koita kieltää sen olemassaoloa, mutta älä myöskään suurentele asiaa. Pelko on loppujen lopuksi vain yksi tunne. Ja meillä ihmisillä on mahdollisuus sivuuttaa tarpeen tullen negatiiviset tunteet.

      Itseä auttoi se kun aloin analysoida omia tunteita ja käymään terapiassa. Myös meditoinnista on ollut paljon apua. Pystyn nykyään peloistani (jotka olivat pahimmillaan sitä luokkaa etten uskaltanut astua ovesta ulos!) huolimatta toimimaan ja tekemään asioita mitä haluan tehdä. Minulla on jopa joitakin ystäviä joiden kanssa teen asioita. Mutta kyllä minua yhä pelottaa ajoittain, voimakkaastikin. Mutta olen tajunnut sen että tunteet tulevat ja menevät, eikä niitä pidä ottaa liian vakavasti!

    • Toivoa on

      Itselläni paraneminen alkoi spykiatrisella poliklinikalla käynnillä, jossa alettiin etsimään lääkettä, ja miettiä terapian toteutusta. Siitä lääkkeen ja terapian voimin pääsin jo liikkeelle niin hyvin että pystyin menemään kuntouttavaan työtoimintaan jossa tein hyvin sosiaalista työtä.
      Niillä eväillä sain vähennettyä kynnystä kohdata ihmisiä, ja lääke auttoi ajatuksen hallintaan "hällä väliä mitä noi miettii" asenteeseen. Vuosia siinä meni mutta pelkotiloja ei enää ole.
      Pahimmillaan en uskaltanut lähteä oikein kotoakaan ulos kun pelkäsin näkeväni puheliaita naapureitani. Kaupassa käynti oli tuskaa. Se hoitoon hakeutuminenkin oli tuskaa ja vaikeaa, koska kyseinen paikka hoitaa pääosin alkoholin, tai muiden huumausaineiden liikakäyttäjiä, ja muutenkin kynnys nähdä edes lääkäriä on korkea.

      Toivon että tästä olisi apua niille jotka kärsivät sosiaalisten tilanteiden pelosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe