PALUU TULEVAISUUTEEN!

Tavallinen kristitty

Joku vuosi puhuttiin siitä että Stephen Elo on Nokiassa Troijan hevonen. Hän tuli Nokian toimitusjohtajaksi vain saadakseen myytyä Nokian Microsoftille. Näin ei aivan käynyt sillä vain kännykkäbisnes myytiin. Kyse oli kuitenkin vain liiketoiminnasta.

Varsinainen Troijan hevonen on ollut Helsingin naispiispa Irja Askola. Hänen piispuutensa on tuonut luterilaiseen kirkkoon mukanaan oikein ultraliberaaliaallon.

Kun eduskunnan lakivaliokunnan enemmistö päätti keskiviikkoaamuna kirkkain luvuin 10–6 torjua kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista, Irja Askola päätti ryhtyä sateenkaariliikkeen lipunkantajaksi.

Kun raamatusta, kristillisestä peristeestä sen enempää kuin harhaoppisuutena pidetystä varhaiskristillisyyden ajan gnostilaisuudesta ei löydy mitään homoavioliittoja ja -suhteita puolta tekijöitä, perustelut pitää sitten ottaa ajan yleisestä hengestä. Yksi perustelu on se miten Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa ei ole ns. tasa-arvoista avioliittolakia, Minä sanon, eikö ole vain hyvä että näin on!

Kirkon ja valtion suhteissa on aina ollut jännitteitä, mutta nyt alkaa maallinen yhteiskunta ottaa pikkuhilja niskalenkin luterilaisesta kirkosta. On harmillista että kirkon rappio alkaa sieltä yläpäästä.

Aikoinaan uskonpuhdistuksessa 1500-luvulla kuningas Kustaa Vaasa halusi vähentää paavin valtaa mm. sosialisoimalla kirkon maallisen omaisuudeen. Nyt Irja Askola haluaa sosialisoida luterilaisen kirkon sielun puhtaasti feministis-tasa-arvoisten tavoitteidensa kautta.

Raha ja omaisuus on maallista mutta kun kirkon sielu katoaa tällä on jo pidempaikaisia vaikutuksia. Toki tasa-arvo tärkeä asia ja naispappeudellekin löytyy perustelunsa. Sen sijaan homoavioliitoissa puhutaan sitten jo täysin eri asiasta.

Kirkon jäsenmäärä on vähentynyt vuoden 2000 85 prosentista vuoden 2013 75 prosenttiin. Uskon että jos siirryttäisiin pari piirua takaisin ns. perinteisempää suuntaan, tämä suunta voisi vielä muuttua. Kirkko on kuitenkin hengellinen yhteisö eikä maallisen yhteiskunnan peili. Jos suunta jatkuu luterilaisesta kirkosta tulee vähemmistökirkko ja jonkinlainen kristinuskon pohjalta syntynyt yhteisö.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oppilas vaan

      Ehkä on jonkinlainen ihmissukuun sisäärakennettu ominaisuus, joka leikkaa omahyväisyyteen vaipuvat yhteisöt pois. Liian pitkään jatkunut materiaalinen elämän helppous, taannuttaa elämää kantavien arvojen käsityskyvyn, ja saa yhteisöt riitelemään keskenään ns.mitättömistä asioista. Näistä kiistelyistä sitten muodostuu osalle itsen tarkoitus, ja kun elämä pyörii itsen ympärillä, niin näistä tulee samalla elämän tarkoitus. Epäjumalan palvontaa.

      Feminismi puolella on linkki hyvin mielenkiintoiseen tutkimukseen, jossa ilmiötä oli tutkittu koe-eläimillä. Hyvin tuli hiirienkin kohdalla esille raamatun totuus: "Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee".

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11504083

    • Metsän toinen p-

      Floppeja on tehnyt jokunen muukin kuin kilpailijan Stephen: Mun mieliaiheeni on ihan käytännön rauhan vupksi homo- -ukupuoli- jne vähemmistön oikeuksien jatkuva ylläpitäminen. Olen vähän Pylly-Pekkaa vanhempi,enkä ole kuulutkaan koko sanaa kuin vasta armeijassa. Nyt siitä huutaa joka h-tin kanava. Aiemmin kai ihmiset otettiin ihmisinä, ei näköjään enää! Ennen kaikki oliivat oman laisiaan, ei näköjään enää! - SUmma: Jättäkää meidät viattomat rauhaan, kele! Koskee myös puheradiota!

    • tyrel

      Tänään haaskasin aikaani pari tuntia uskisten eri sivuilla, siis kotimaa24 jne..

      Yksi silmään pistävä seikka joka hyppäsi silmille, on että maamme kirkkohan näyttäisi jakaantuvan sukupuolineutraalin avioliiton kannattajiin ja siten sen vastustajiin. Ei tässä vielä kaikki, kirkon opilliset kysymykset näytäisi olevan tapetilla.. Korjatkaa jos olen väärässä. Huomasin kommenttien ja itse pappien perusteella tämän.

      Se miksi eksyin noille sivuille sivusi sitä tutkimusta, jonka teki pappisliitto vuonna 2002. http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/naispapit-suosivat-vihreita/482339/

      Selvitys osoitti vuoden 1999 vaalien tulosten perusteella, että vihreät ovat naispappien keskuudessa ylivoimaisesti suosituin puolue. Vuoden 1999 vaaleissa naispappien suosituimmat puolueet olivat Vihreät (29%), Keskusta (21%), Kristillisdemokraatit (10%), SDP (10%), RKP (4%). Miehistä vihreitä kannatti 12% ja keskustaa 25%. Jako näkyy yleisemmin myös siinä, että kaupungeissa äänestetään vihreitä ja maaseudulla keskustaa. Olisi mielenkiintoista mikä tilanne on nykyään.

      Vihreän ja vasemmisto puolueen ideologian yksi oppi-isistä on Herbert Marcuse. Hänen haastattelu vuodelta 1978, joka nyt kannattaa katsoa. 5-osainen haastattelu:
      http://www.youtube.com/watch?v=2pzfy2izu44

      Marcusen teoria "kritiikin kulttuuri", jossa hän selostaa filosofiasta, uskonnosta, politiikasta jne. On tämän päivän poliittinen kuumaperuna, jota DDR:n luomus Vihreät ja kommunistinen Vasemmiston ideologia kumpuaa.

      Hämmästyttävää, että juuri liberaalit uivat syvissä vesissä nykyään. Toisaalta sen ymmärtää, kun nämä kaksi marxilaista ideologiaa on ottanut "kieleensä ja eleihinsä" liberialismin, eli sen haltuunottaminen, jotta uunotetaan liberaaleja.

      No sitten mennään aiheseen kristinusko. Tämä nähdään uusvammiston teeseissä, että avoimessa yhteiskunnassa kenellä tahansa on oikeus arvostella uskontoja ja kritisoida sen oppeja. Nämä tahot ovat myös kritisoineet sitä, että ajan saatossa eri poliittiset ja aatteeliset ovat käyttäneet omaa aatemaailmansa, kirkon äänentorvena valta väestöön, mutta nyt he tekevät samoin. Ironiaa vai mitä.

      Postmoderin kritiikin kulttuuri myös joutuu itse kritiikin kohteeksi. Tämä on oikeastaan nykypäivää ja todellista juuri politiikassa ja kirkossa. Tietysti itse kritiikin esittäjät, eivät suvaitse että kritiikki osuu heihin itseensä ja siksi kaikki kritiikki täytyy tukahduttaa. Eli lainsäädännöllä luodaan lakeja, josta saa rangaistuksia mikäli joku sohaisee tarpeeksi syvään ampiaispesään. Tästä esimakua antaa meidän "frankfurtilainen koulukunta" Vihreät ja Vasemmisto

      Vasemmisto ei määrittele mitä on syrjintä, kuluuko syrjinnän piiriin mitkä seksuaalisuuntaukset tai suhdemuodot ja kuuluuko yleinen nillittäminen sen piiriin, mutta syrjintä on sanktioitava uudessa avioliittolaissa. (mikäli menee läpi) http://www.vasemmisto.fi/politiikka/tavoiteohjelma/#tasa-arvoiseen

      On toki "tukahdettava" myös väärät mielipiteet ja käyttää mitä ihmeellisimpiä keinoja, jotta kritiikin esittäjät eivät voi vaikuttaa.
      http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/brax-haluaa-tuet-pois-eheytyskampanjan-jarjestoilta/

      Erikoista tässä on havaita se, että vallalla oleva käsitys niinkin ahdasmielisestä instituutiosta, kuin kirkko ja kristinusko, joka lähtökohtaisesti joutaisi näiden marxistien mukaan alimpaan helvettiin, mutta ei... tarvii väen vängällä tunkea itsesensä tuohon ahdasmieliseen (marxilaisten mielestä) instituutiohon. En tiedä onko tämä panseksuaali, nymfomaani Melissa Mäntylä missä vaiheessa opiskelussaan "teologiksi". http://www.hs.fi/elama/Seksibloggari Miksi pit%C3%A4isi tyyty%C3%A4 vain yhteen kumppaniin/a1358952387403?jako=2099fd15a800c30579891f973c03b3d3

    • naisekohyviä

      Joo.
      Ei, anteeksi vain,
      ole naiset mitään järkiporukkaa.
      Eivätkä ketkään pahat.
      Suuri osa piispoista ja
      itse arkkipiispa on vapaamuurareita.
      Siis perkeleen kannattajia.
      Tämä on se,
      miksi kirkossa menee kaikki
      päin helvettiä.
      Kun ateistiset vapaamuurariveljet
      sanelevat kirkon toimia,
      niin mitä voi olettaa?
      Jeesuksen pitäisi olla ainut
      auktoriteetti kirkossa.
      Kuka näistä piispoista on
      edes nähnyt Jeesuksen.
      Vaikka Raamatussa sanotaan,
      että puhdassydämmiset saavat
      nähdä Jumalan.
      Itse olen nähnyt.
      En omin voimin,
      vaan Jeesuksen tahdosta.

      Alkaa olla uuden kirkon
      perustamisen aika,
      vanha on täysin pimeä
      helvetti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe