Mistä sitä työtä sitten saisi?

turhautunut nuori

Tuntuu ihan turhalta hakea työtä, kun ei oikein mikään tunnu riittävän työnantjille. Työkokemusta ei löydy yhtään, koska kouluikäisenä oli muuta tekemistä, kuten OPISKELUA! Muutenkaan vanhemmilla ei ollut yhteyksiä pistä mua töihin 13 vuotiaana. Sitten tuli intti ja nyt opiskelen yliopistolla. On kyllä kursseja suoritettu ja hyvillä arvosanoilla, mutta töihin ei pääse, kun sitä työkokemusta ei voi taikoa mistään ja numeroilla ei tee yhtään mitään.

Pohjalta pitäisi aloittaa, mutta kun ei pääsee edes siivojaksi, varastoon, kauppatiskille, eikä edes paskakuskiksi. Olen kyllä yrittänyt oman hakeutua omaan alaan, edes työharjoitteluun mutta sekin oli täysin turhaa. Muutenkaan hyväntekeväisyyttä/ ilmaistyötä en voi kauheasti harrastaa, koska vuokrat ja ruoat pitää maksaa kesälläkin ja opiskelijalle ei tipu senttiäkään mistään, jos opintoja ei tule.

Ja sitten on hauskaa lukea uutisista miten paljon vapaita työpaikkoja ja kuinka laiskat nuoret aikuiset ovat hakemaan töitä.

9

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sad face

      Joo-o. Mulla kans semmonen olo että heitän kohta kirveen kaivoon ja elän varmaan koko loppuelämäni työttömyystuella. Töitä on haettu ja harjoittelupaikkoja kymmeniä varmaan. No, ehkä en ole hakenut sitten vielä tarpeeksi ja saan itkeä vasta kun on satoja hakemuksia rustattu. Ikää reilu parikymmentä ja "oikeita" palkkatöitä CV:ssä kolme viikkoa. Harjoitteluja on reilu vuosi mutta eiväthän ne mitään paina kun ovat olleet vain harjoitteluita.

      Ei vaan riittäisi enää jaksaminen tai motivaatio kun joka paikasta kuulee vaan eioota. Nuppi alkaa pikkuhiljaa pehmenemään ja tulevaisuus pelottaa. Useimmat ikätoverit ovat olleet töissä useamman vuoden ja rakentaneet omakotitaloja,menneet naimisiin yms. minä asun yksin pienessä yksiössä ja yritän vain selvitä päivästä toiseen. Ikätoverit tekee lapsia ja minä haaveilen tästä sitten joskus 10 vuoden päästä jos silloinkaan.

      Joka paikasta kuulee joko arvosteluja laiskuudesta tai haukkumisia ties mistä asiasta kun en kelpaa töihin/ jaksa hakea töitä/hae koulutukseen. Nyt viimeksi jätin CV:n ja avoimia hakemuksia (harjoitteluun)kolmeen paikkaan ja pitää vissiin lähteä tekemään uusi kierros kun ei mistään kuulu mitään.

      Työttömystukea saan, mutta sillä ei paljoa juhlita. Kyllä v'tuttaa, että olin aikoinaan vain kaksi kesää nuorena töissä ja lähdin opiskelemaan väärää alaa peruskoulun jälkeen. Viimeisimpiin paikkoihin joihin hain töihin hakemuksia tuli reilu sata toiseen ja reilu 3000 toiseen.Ai minua ei sitten valittu?kumma juttu....

      Opiskelin vuodesta 2008 vuoteen 2013 vaikka ja mitä ja mistään ei mitään hyötyä ole. Mä menisin ihan kiljuen tässä vaiheessa johonkin ilmaisharjoitteluun mutta eipä niitäkään paikkoja pahemmin löydy (olen kierrellyt ja kysellyt!) Työkkärin tantat vaan voivottelee ja tarjoaa ei oota. Onhan siellä hyvä käydä naamaansa näyttämässä kerran kolmessa kuukaudessa että olen hengissä:D

      Enää en jaksa edes toivoa että pääsen töihin. No,ehkä joskus kolmekymppisenä.Toivottavasti. Jotain voisi lähteä opiskelemaan työttömyystuella kun vain keksisi mitä...

      Eli jep, olen elämässä epäonnistunut nuori joka tykkää katsella seiniä päivät pitkät ja elää elämäni yksin. Jep. Tämän lisäksi olen vielä laiskapaska kun ei motivaatio riitä työnhakuun kun samoihin paikkoihin hakee 100-3000 hakijaa .

      Voisipa vaan kelata elämää 10 v taaksepäin ja tehdä asiat toisin:(

    • jeps jeps

      Vähän sama juttu täällä, mutta koulutusta ja kokemusta on. Silti en kelpaa. Nuorempana se tyssää siihen kun ei ole koulutusta ja kokemusta ja sitten vanhempana on liikaa kokemusta ja koulutusta. Mikään ei kelpaa.

    • Työtön

      Mistä sitä työtä sitten saisi? Ei mistään nykyisin. Olet vanha tai nuori,oli koulutusta tai työkokemusta niin vatsaus on EI! Jos olet vanha sulla on ehkä sairauksia ja taas jos olet nuori , haluut juhlia tai perustaa perheen. Kaikkiin löytyy vastauksia...

    • Tiiiiiu

      Aaah ihan kuin lukisi omia viestejä. Ärsyttää olla ahkera parikymppinen ihminen ja istua päivät pitkät kotona, kun mihinkään ei kelpaa.

    • näin on

      Sama täällä! Opiskelin innolla yliopistossa ainetta, josta pidin. Välillä otin opintolainaakin, välillä olin kesällä hanttihommissa. Monet olivat töissä koko opiskelujen ajan ja tekivät muutaman kurssin vuodessa, mutta itse ajattelin, että parempi vaan keskittyä opintoihin ja valmistua nopeasti -kyllä sitten saa töitä kun valmistuu! Vaan eipä saa! Nyt ei saa enää edes niitä töitä, joita olisi tehnyt opiskelujen ohessa... Lainat odottaa takaisinmaksua eikä oikein voi tulevaisuuden suunnitelmia tehdä. Vähän tulee minullakin sellainen olo, että ei oikein mihinkään kelpaa.

      • ...

        Opiskella voi myös täysin tavoiteajassa ja silti tehdä siinä sivussa töitä. Töiden tekeminen opiskeluajalla ei todellakaan välttämättä tarkoita, etteikö voisi valmistua tavoiteajassa.


      • nainen25
        ... kirjoitti:

        Opiskella voi myös täysin tavoiteajassa ja silti tehdä siinä sivussa töitä. Töiden tekeminen opiskeluajalla ei todellakaan välttämättä tarkoita, etteikö voisi valmistua tavoiteajassa.

        Vattuku ei oo töitä:(


      • örhh h rööh
        ... kirjoitti:

        Opiskella voi myös täysin tavoiteajassa ja silti tehdä siinä sivussa töitä. Töiden tekeminen opiskeluajalla ei todellakaan välttämättä tarkoita, etteikö voisi valmistua tavoiteajassa.

        Miten nämä "ei-todellakaan-välttämättä" - ihmiset, ovat saaneet töitä opiskelu ajalla. Ilman että haku ongelmatkaan on hidastanut opiskelua.


    • vaikeetamutei mahdot

      Mä pääsin oikeaan palkkatyöhön vasta 26 vuotiaana... tosiaan, ei mitään kontakteja päästä suhteilla minnekään, ja mun oli pakko opiskella todella paljon että läpäisin koulut edes jotenkuten hyvin.

      ja tosiaan, siivoojaksikin vaaditaan nykyään koulutus, kuten kaikkiin muihin mitä mainitsit... kaupan kassalle ei pääse, ennen kuin on ollut varastossa, hyllyttäjänä yms. apuhommissa,
      tein itse aluksi just sitä yksinkertaista, raskata hommaa... roudausta yms. Samaa saattoi olla tekemässä täysin kielitaidoton melkeen kymmenen vuotta nuorempi tyyppi... mutta tosi pian kyllä yleni, ehkä ihan vaan iän tuoman varmuuden, elämänkokemuksen yms takia ja mutkien kautta päädyinkin lopulta unelma-ammattiin, jolla ei mitään tekemistä niiden ensimmäisten duunien kanssa mutta ilman niitä en olis saanut kokemusta jota työnantaja arvosti, vaikkei ala edes ollut ollenkaan sama.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe