Voisiko nämä oireet johtua läppäviasta?

Sydämetön

Hei,

minulla on jo pidemmän aikaa ollut erilaisia sydämen toimintaan liittyviä oireita, joiden syytä ei ole vielä saatu selville. Oireet alkoivat täysin yhtäkkiä voimakkaana hengenahdistuksena viime talvena. Olen parikymppinen, eli vielä nuori, ja tähän mennessä ollut aina perusterve. Paino laskenut viimeisen vuoden aikana 25 kiloa, nyt painan 75kg, pituutta n. 170cm. Eli lievästi on ylipainoa, mutta sen suhteen tehty suuri harppaus parempaan. Pahin kokemani sairaus on varmaan ollut oksennustauti, joten tämä on todella uutta.

Ensimmäisellä kerralla lääkärissä sanoivat stressireaktioksi, ja lähettivät kotiin. Oireet pahenivat muutamassa päivässä, leposyke nousi n. 180, pysyi siinä useita päiviä. Henkeä ahdisti pahiten makuulla, lisäksi riesaksi muodostui jatkuva ja todella paha huimaus. Yleiskunto laski kahdessa-kolmessa päivässä hyvästä täysin pohjalukemiin, hyvä että jaksoi vessaan kävellä.

Oireet eivät helpottuneet joten menin uudelleen lääkäriin, lääkärikäynti johti kolmeen kertaan verikokeisiin, joista tutkittiin kaikki mahdollinen, myös kilpirauhasarvot -> ei ongelmaa. Kävin spirometrissä, sydänkäyrässä ja keuhkoröntgenissä. Kaikki ok, ei astmaa tai muutakaan poikkeamaa keuhkoissa. Sydänkäyrä kuulemma ok, samoin verenpaine on hyvissä arvoissa. Paniikkihäiriö on poissuljettu vaihtoehto. Epäiltiin myös fasettilukkoja ja muita lihaskramppeja, käyty usealla hierojalla monta kertaa lyhyen ajan sisällä venytelty kotona sen mitä olo salli, ja ei mitään vaikutusta. Myös fysioterapiaa kokeiltu, ei tuonut helpotusta sekään. Oireet siis eivät todennäköisesti johdu lihasjumeista. Sepelvaltimotauti ei taida olla potentiaalinen, olen kuitenkin näin nuori, eikä lääkärikään sitä epäile. Sydänlihastulehdus yms. ovat myös aika epätodennäköisiä lääkärin mielestä, enkä itsekään keksi mistä joku tulehdus olisi voinut saada alkunsa, kun en ole esim. sairaana urheillut tai muutakaan.

Oireet lievenivät pikkuhiljaa 3 kuukaudessa, jaksoin kävellä muutaman kilometrin _todella_ rauhallista vauhtia ilman rytmihäiriöitä, mutta pienikin vauhdin kiristäminen, ylämäki tai juoksu ja hyppiminen toi oireet nopeasti takaisin. Sydän muljahteli, ja rintaan sattui. Saunassa käynti ei tullut, eikä tule vieläkään kysymykseenkään, koko rintakehä tuntuu menevän tukkoon eikä henki kulje - tuntuu kuin kaikki veri pakkautuisi keuhkoihin eikä voisi enää hengittää. Hengenahdistusta saunan jälkeen on ollut ennen oireiden alkamista jo noin vuoden ajan, mutta se ei ole ollut mitään tämän kaltaista ja olen ajatellut sen johtuvan nopeasta lämpötilan muutoksesta kun kuumasta saunasta tulee viileään pesuhuoneeseen. En ole siis huolestunut.

3kk:n jälkeen toinen lääkäri löysi uudesta EKG:stä vasemman kammion laajentuman - ei osannut kuitenkaan tulkita sitä tarpeeksi hyvin, joten siirsi asian keskussairaalan kardiologille. En saanut tietää laajentuman vakavuutta, mutta sain lähetteen sydämen ultraääneen ja holer-laitteen vuorokaudeksi. Holter-tutkimus tehtiin vastikään, noin puolivuotta oireiden alettua, siitä odottelen vielä tuloksia. Ultra on muutaman viikon päästä.

jatkuu...

14

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sydämetön

      Piti laittaa kahteen viestiin, ei tila riittänyt.

      Nykyiset oireet ovat siis helpottaneet alkuajoista jo paljon. Alussa siis kaikenkaikkiaan tykyttelyä, rytmihäiriöitä ja muljahteluja, huimausta, oksettavaa oloa, ja pahaa hengenahdistusta makuulla. Näistä kaikkia on edelleen jonkin verran, pahimpana kuitenkin hengenahdistus ja huimaus, sekä sydämen tykyttely. Paha olo tulee kun selältään kääntää kyljelleen makuulle, tuntuu että tekee mieli oksentaa. Portaiden kipuaminen jo kerroksenkin verran pistää hengittämisen työlääksi, siinä missä ennen hölkkäsin helposti useita kilometrejä putkeen, ja kiipesin portaat ilman ongelmaa.

      Suvussani on jonkin verran sydänsairauksia ja ylipainoa sekä isän että äidin puolella. En ole eläessäni tupakoinut, ja alkoholia juon muutaman kerran vuodessa, eli ikäisekseni todella vähän, ja silloinkin kohtuudella. Viimeisen parin vuoden aikana olen alkanut kunnolla liikkumaan ja syömään terveellisesti, ja kuten sanoin, ylipainoa olen saanut alas. Tuntuu hullulta miten muutamassa päivässä kaikki muuttuu terveestä kropasta tähän pisteeseen.

      Haluaisinkin siis vähän tietoa teiltä joilla mahdollisesti jokin sydämen läppä falskaa, tai muuten olette kokeneet samanlaisia oireita. Ultraan meno jännittää. Niin typerältä kuin se kuulostaakin, pelottaa ettei sieltäkään löydy mitään mutta oireet senkun jatkuu. Tottakai olen onnellinen jos pumppu on terve, mutta joku syyhän näille oireille on oltava. Ultra tuntuu olevan viimeinen vaihtoehto löytää mitään vikaa, sillä lähes kaikki muut itselle tai lääkärille mieleentulevat vaihtoehdot on jo tutkittu. Välillä järki sanoo että pakko sieltä on jotain vikaa nyt löytyä, kun se laajentumakin on eikä sellaista kai itsestään synny?

      Voisiko tämä kaikki siis johtua jostain läppäviasta? Olen lueskellut eri palstoja ja ihmisten kokemuksia aiheesta, mutta ajattelin kuitenkin tehdä vielä omankin keskustelun. Pitkä ja ehkä sekava viesti, tuntuu että unohdin jotain tärkeää mutta saa kysyä jos tulee jotain mieleen.

    • kyllä kyllä

      Sydänlihastulehdus...

    • Exembolikko

      Hei .
      Olet nuori, mutta oletkp mies vai nainen . Jos nainen ,käytätkö pillereitä. Onko mitään lääkitystä. Kokeile asperiinia.

      Milloin ultra on. Jos ei mitään löydy , ehdota voisiko embolian mahdollisuuden sulkea pois.

      Tuo portaissa hengästyminen ja yeiskunnon romahtaminen sekä rytmihäiriöt ja huimaus ainakin emboliaan liittyviä. Voi tietysti olla muutakin ,mutta jos ei muuta löydy niin sitten ainakin.
      Myös tuo sauna ongelma ja tunne "kuin kaikki veri pakkautuisi keuhkoihin". Miista selittää lääkärille nuo asiat . Kirjoita vaikka paperille . Ja ota joku ominen mukaasi.

      Älä rasita itseäsi väkisin ja mene ensiapuun jos muutos huonompaan suuntaan tulee.

      • Sydämetön

        Embolikko : Nainen olen, en käytä pillereitä, enkä mitään lääkitystä, perusterve kun olen (tai olin...)
        Mitään lääkkeitä ei ole annettu vaivaan edes nyt väliaikaisesti oloa helpottamaan.

        Ultra on reilun viikon päästä, jos siihen asti vielä pärjäilisi. Pitää varmaankin tuota emboliaa myös tutkia. Lääkäreille tietenkin kerrottu kaikki oireet mahdollisimman tarkasti, ja tilanteet jotka mitkäkin oireet laukaisevat.


      • Sydämetön
        Sydämetön kirjoitti:

        Embolikko : Nainen olen, en käytä pillereitä, enkä mitään lääkitystä, perusterve kun olen (tai olin...)
        Mitään lääkkeitä ei ole annettu vaivaan edes nyt väliaikaisesti oloa helpottamaan.

        Ultra on reilun viikon päästä, jos siihen asti vielä pärjäilisi. Pitää varmaankin tuota emboliaa myös tutkia. Lääkäreille tietenkin kerrottu kaikki oireet mahdollisimman tarkasti, ja tilanteet jotka mitkäkin oireet laukaisevat.

        Lisäys edelliseen; embolialla tarkoitetaan siis kansankielellä keuhkoveritulppaa?Itseasiassa keuhkoveritulpan mahdollisuus suljettiin jo aikaisessa vaiheessa tutkimuksissa pois, siitäkään siis ei ole kysymys.


    • kanitohtori

      Näkkyy olevan keuhkoahtauma tauti .....

      • Sydämetön

        Keuhkoahtauma suljettu spirometriatutkimuksessa pois laskuista.


    • Exembilikko

      Oletko siis ollut . Keuhkospiralissa (keuhkoverisuonten varjoine tt-kuvassa). Aino tapa sulke embolia varmasti pois. Ei näy röntgenissä, siis natiivissa.
      Millätavoin embolia on suljettu pois

    • 15+8

      Kun sydän ei pysty pumppaamaan verta eteenpäin, niin alkaa hengästyä ylämäissä ja portaissa. Itselläni oli sepelvaltimotauti, mutta voi tuo huono pumppaus johtua muistakin. Kun noin käy, niin saa haukkoa henkeään, että saisi ilmaa keuhkoihin ja voimia etenemiseen.

      Eiköhän sydämen ultraus selvitä asiaa ja kai holterkin jotain on kertonut. Kirjoita ylös mitä lääkäri kertoo ja samoin kirjoitat ennakkoon kysymykset, joita häneltä utelet.
      Kyllä se siitä selviää.

    • varjot

      Sulla on suonet tukossa alaraajoissa, mene varjoaine tutkimukseen

    • Kvht-altistunut

      Tekstiesi perusteella voin kertoa että kyseessä on kvht-altistuksen aiheuttamasta lievästä, mutta laaja-alaisesta tulehduksesta lima-kalvoillasi, jota ei pystytä parantamaan antibiootilla(pahentaa vain!) mutta pystytään parantamaan kolmella tärkeimmällä hyöty-bakteerilla! Sydämen "muljahdus" kertoo jo yksistään että tästä 3.n bakteerin pulasta ruokatorvessa on kyse. Ihmettelen että lääkäri ei laittanut sinua keuhkojen BAL-huuhteluun, jossa vika olisi selvinnyt jo!? Tee tuo helpompi testi ensin jonka/joiden tekemiseen et tarvitse lääkäriä:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/

      Vielä tarkemmin pystyt testaamaan kun teet nuo testit, joilla näet myöskin veritulpan vaaran-tason:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/laaketiede-vs-terveystiede/

      Tästä on kyse lima-kalvoillasi:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-kadonneiden-elamaa-yllapitavien-probiootti-bakteerienmhb-arvoitus-ja-homeiden-antibiootti/

      Hoito-ohjeet löydät sivuilta!

      • Läppävikaa ei tarvitse miettiä. Näkyy kyllä ultraäänessä, jos sellainen on.
        Itsekin mietin kyllä tuota keuhkoemboliaa. Jos on noin paljon oiretta, itse teettäisin kyllä myös keuhkoembolia-tt-tutkimuksen, entisen spiraali-t:t::n. Toinen vaihtoehto on ns. keukokartta. Mutta omat lääkärisi harkitsevat kyllä asian.
        t. sis el.


      • Bkt12

        Näillä ohjeilla menee kyllä ensin rahat ja sitten terveys lopullisestikin, kun oireet aiheuttava sairaus pahenee ilman asianmukaista hoitoa. Ei mitkään hyötybakteerihömpät tuota iloa muille kuin niitä myyville tahoille.


      • Bkt12
        Bkt12 kirjoitti:

        Näillä ohjeilla menee kyllä ensin rahat ja sitten terveys lopullisestikin, kun oireet aiheuttava sairaus pahenee ilman asianmukaista hoitoa. Ei mitkään hyötybakteerihömpät tuota iloa muille kuin niitä myyville tahoille.

        Ja tosiaan aikamoninen 'asiantuntija'lausunto tuolla bakteerimyyjällä: "Tekstiesi perusteella voin kertoa että kyseessä on..." Mutta tokihan myynnin edistämiseksi pitää luoda vaikutelma että on lääkärien yläpuolella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      364
      3222
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      143
      1229
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      61
      1167
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      138
      1007
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      115
      816
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      160
      752
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      727
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      689
    Aihe