Pelkään että minut tapetaan

Pelkonsa vanki

Tammikuussa hyppäsin parvekkeelta alas koska pelkäsin sukulaiseni tappavan minut, ja minulta murtui selkä. Sain osittaisen alaraajahalvauksen. Sairaala jaksoni ei ollut pitkä, sillä pelkäsin hoitajia ja muita kuntoutujia, joten allekirjoitin sopimuksen, jossa lähdin omalla vastuullani kotiin. Olin sairaalassa vain 3 viikkoa.

Pelkään ihmisiä, oikeastaan sitä että kuka tahansa voi minut tappaa. Olen monesti asian tiimoilta ollut suljetulla hoidossa, mutta aina vain löydän itseni sieltä uudestaan. Ehkä aluksi siksi että se tuntui turvalliselta paikalta, kunnes aloin pelkäämään muita potilaita.

Asumme mieheni kanssa omakotitalossa, ja nyt olemme muuttamassa, koska en kestä enää, pelkään että joku tulee ikkunan läpi ja puukotta tai ampuu minut. Siksi olemme muuttamassa kerrostaloon, mahdollisimman korkealle. Ettei ikkunasta pääse sisään.. Ja olemme muuttamassa kauan.. Sillä minusta tuntuu että koko tämä paikkakunta on perässäni, ja suunnitelee tappoani. Siksi on päästävä mahdollisimman kauas, etteivät jaksa etsiä niin pitkältä..
Aijon vaihtaa myös nimeni, sillä etunimeni on harvinainen ja huomiota herättävä.

Minulla on lääkitys, ja sitä on vuosien mittaan vain nostettu. Ketipinor. ja Rivatril. Ja nyt selkäni takiamyös Lyriica. Eivät auta. Näen painajaisia, jotka ovat niin todentuntuisia, että olen kerran juossut aamulla talosta pihalle ja hypännyt melkein junan alle, ystäväni esti.. Niin todentuntuisia, että tuntuvat enneunilta, ja haluan ennemmin itse päättää päiväni, kuin kokea ne kauheudet mitä unissani tapahtuu..

Tätä on nyt jatkunut jo niin kauan, ja olen niin väsynyt, tuntuu että sekoan lopullisesti. Lääkärit eivät tunnu ymmärtävän, vaikka selkänikin olen jo menettänyt tämän pelon vuoksi. Haluan vain eristäytyä ja rakentaa ympärilleni linnakkeen. Olen ajanut itseni nurkkaan, jotta kukaan ei pääse selkäni takaa minua puukottamaan.. Mitä voin enää tehdä? Olen mieleni vanki.. on niin ahdasta, etten mahdu edes kääntymään..

16

2413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelkoja ollut

      Sinulta puuttuu turvallisuuden tunne. Ymmärrät varmaan itsekin, ettei nuo pelkosi ole todellisuuteen liittyviä (eihän meistä kukaan täysin turvassa ole onnettomuuksilta, vaaroilta yms...näihin melko harvinaisiin vaaroihin on joku saattanut itse vaikuttaa uhmaaamalla niitä ja oma onnettomuutesikin oli itsesi aiheuttama, josta ihmeellä selvisit), vaan jokin alitajuinen (lapsuudesta jo lähtenyt?) epävarmuus ja turvattomuus saa Sinut luulemaan olevasi vaarassa. Tunne on varmasti todellinen, kunhan vain ymmärtäisit sen "vain" tunteeksi. Omasta kokemuksesta tiedän, että jokin lääkkeistäsi on aiheuttanut hyvin voimakkaita todentuntuisia unia ja vielä herättyänikin niiden joskus ahdistava tunne on kestänyt jonkin aikaa.

      "Enneunet" ja joillakin jotkut "merkilliset tapahtumat" saavat aikaan taikauskon tapaisia kuvitelmia, jotka tunteistamme huolimatta eivät ole todellisia merkkejä mistään. Sinun tulee rauhoittua näiden pelkojen suhteen tavalla tai toisella. Et voi paeta sellaista, mikä lähtee vain omasta mielestäsi ja tässä tarvitset ammattiauttajien apua. Itsemurha on vihoviimeinen surkea tapa paeta, sillä elämäsi on arvokas Sinulle annettu lahja, jota ei pidä tuhota. Toivoa onnellisista hyvistä päivistä on paljon ja nyt Sinulta vaaditaan kärsivällisyyttä tilanteesi korjaantumisessa, mikä voi tapahtua nopeammin tai ajan kanssa vähitellen muuttuen valoisammaksi.
      Kieltämättä tunnet olevasi pelkojesi vanki ja silloin haluaa tehdä suojamuuria kestääkseen ahdistusta. Pelkosi ovat uhkanasi, ei kukaan ihminen tai muu asia. Siksi tarvitset apua pelkojesi käsittelyssä ja niistä eroon pääsemisessä. Jotkut lääkärit eivät näitä riittävästi ymmärrä, mutta on olemassa terapeutteja ja lääkäreitä, jotka ymmärtävät hyvinkin näitä valitettavan yleisiä ongelmia. Yritä vaikka jonkun luotettavan ystävän tai läheisen avulla löytää tällaisia auttajia. Löytyisikö "yksityispuolelta" psykiatreja tai vastaavia? Heidän hoitonsa voi tulla maksamaan. Apua Sinun täytyy kuitenkin lähteä etsimään eikä missään tapauksessa jäädä ongelmasi kanssa yksin. On ryhmiä yms...Moni kamppailee tällaisten ongelmien kanssa.Toivotan voimia ja kärsivällisyyttä Sinulle.

      • ÖSMÖMKÖSMÖNSÖSMÖM

        Mutta joskus on totta, että joitaki vainotaan ja uhkaillaan. En tarkottakaan tätä kirjoittajaa.
        Joskus pelot ovat todellisia. Silloin kannattas ottaa ytheys poliiseihin tai antaa vaan olla nää pahikset/uhkailijat, ajan kanssa niijenki mieli voi tyyntyä. Huumehörhöje kohdalla on se riski, ettei kantsi soittaa poliisille, koska huumehörhöt erittäin vaarallisia.


    • syksyinen kesä

      Netistä googlaamalla löytyy erilaisia terapia- ym. palveluja, kaikkiin ei tarvitse mennä paikan päällekkään, vaan voi sähköpostin tms. kautta olla yhteydessä. Itse olen saanut apua keskustelemalla asioistani palvelevissa puhelimissa ja seurakunnan sielunhoitajien rukoillessa puolestani. Toivon että löydät tarvitsemaasi apua.

      https://www.tukinet.net/

      http://kotisatama.net/fi/rukous/

    • emiliek

      Kuulostaa melko pahalta skitsofrenialta tai harhaluuloisuushäriöltä. Kyseessä sen verran vakava sairaus ja kuvauksesi perusteella selvästi erittäin tuskallinen, että kyllä tuohon tarvitsisi ehdottomasti saada parempaa hoitoa! Tuo lääkitys mikä sinulla on kuulostaa vaivaasi nähden naurettavalta. Ei Ketipinorilla ja bentsolla todellakaan saada harhoja ja pelkoja pysymään poissa, jos ovat oikein sitkeitä, kuten sinulla.

      Osaat pukea tuntemuksesi hyvin sanoiksi, joten suosittelisin kirjoittamaan lääkäreille tms. kirjeen tuntemuksistasi tai vaikka tulostaa tämän viestin. Kirjeen voit lähettää / antaa hoitavalle lääkärillesi. Kyllä tuollaiset vakavat psykoottiset oireet olisi syytä ottaa vakavasti ja hoitaa muutenkin kuin satunnaisilla osastojaksoilla ja neurolepteilla / bentsoilla.

      Tsemppiä, ja tulehan tänne kirjoittelemaan miten voit.

      • Totta ainakin mulla

        Ei todellakaan enneunet / näytole kuvittelua voin 3 kerran jälkeen jo todistaa muttette uskoisi kuitenkaan ... Onneksi on paikalla ollut joka kerran muukin kuulemassa kun kerroin enteestäni! Siitä tiedän että olet väärässä! Ja sen voi muutkin todistaa kuin minä ne jotka ovat olleet kuulemassa!


    • sinutonpidätetty123

      Oho, niin tuollainen itsensä pelottelu on lähinnä Rollin Itsensäpelottelulaulua, ellet sitten ole tehnyt jotain typerää kuten varastamista, silloin tulee turpiin ehkä tytöllekin.

      Luulen että turha on pelätä, että nukkumaan vain hyvin ja unisin silmin, näkien näkemättömiä kuvia, etkä taistelupukuisia ihmisiä ;)

    • apuaxc,m

      onko hyvä muuttaa kerrostaloon korkealle, jos jo ennestään olet hypännyt parvekkeelta?
      Miten voit pelätä, että joku tulee ja tappaa sinut, kun selvästi pahin uhka on se, että tapat itse itsesi, joko tahallaan tai vahingossa?!¨

      Voitko vaikka tulostaa tämän aloituskirjoituksesi, ja näyttää lääkärillesi kun seuraavan kerran tapaatte?

      Koska selvästi kukaan muu ei ole sinua tappamassa kuin sinä itse! Tarvit selvästi apua, mutta pelkäät liikaa että uskaltaisit ottaa vastaan...

    • pelkopersiissä

      Miten kukaan voi olla varma, ettei joku juurikin ammu? Itseäni on osotettu aseella ohimolle. Viereinen kauppakeskus räjäytettiin (itsemurhapommittaja), läheisessä koulussa ammuskeltiin, minut on hakattu sairaalakuntoon jne. Itse en ole tehnyt kenellekään pahaa, enkä haastanut riitaa tms. Plus monia vielä henkilökohtaisempia asioita (myöskin pahempia)

    • Terapiaasaanut

      Pelkonsa vanki, jos vielä palaat lukemaan tätä, niin haluan vain todeta, että nimim pelkoja ollut saattaa hyvinkin olla oikeassa. Puhutaan skitsofreniasta ja harhaluuloisuushöiriöstä. Ne ovat kyllä ihan oikeita sairauksia ja oikeita diagnooseja, mutta valitettavan monen kohdalla tuollainen tila voi olla seurausta myös varhaislapsuuden tapahtumista ja turvattomuuden tunteista. Oketko koskaan saanut terapiaa vaivaasi? Jos et, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, vaikka kallista onkin. Esim. Mielenterveyden keskusliitosta vousit saada apua oikeanlaisen terapeutin löytämiseen. Suosittelen myös kokeilemaan kehollisia menetelmiä, kuten Rosen-terapiaa tai TRE:tä, tietyin varauksin, kertomalla hoitavalle taholle voimakkaista irrationaalisista peloistasi. Minä uskon, että ne ovat parannettavissa tavalla tai toisella. Tsemppiä!

      • kukukli

        Miten perustelet että skitso ja harhis ovat oikeita sairauksia? Koska mielurit niin sanoo?


    • kfamn

      sinulla ei ole sopivaa lääkitystä. mieti, miten saisit lääkevaihdon onnistumaan. itse ja lähipiirissäni olevat henkilöt olemme saaneet pelot hallintaan oikealla lääkityksellä. lääkevaihto on kuluttava henkisesti, koska oireet lääkevaihdon aikana vain pahenevat. todellisen lääkkeen vaikutuksen tietää vasta kuukausien päästä. lääkäri pitää saada ymmärtämään,että lääke ei tehoa ja tarvitset toimivan tilalle. tuskin keskittymiskykysi on tällä hetkellä sitä, että terapioista edes voisi olla hyötyä. ensin lääkitys ja sitten terapia.

      • lkjhy

        Miksi ne lääkkeet vaikuttavat vasta kuukausien päästä? Fyysisellä puolella ei ole vastaavia lääkkeitä. Kehon lääkepitoisuus tulee täyteen tuntien sisällä.


      • szsgz

        Aivot on monimutkainen elin


      • Njieeeh
        lkjhy kirjoitti:

        Miksi ne lääkkeet vaikuttavat vasta kuukausien päästä? Fyysisellä puolella ei ole vastaavia lääkkeitä. Kehon lääkepitoisuus tulee täyteen tuntien sisällä.

        Jos väität että kaikki muut lääkkeet saavuttavat tehonsa tuntien sisällä, niin olet vain yksiselitteisesti väärässä.

        Ei psyykelääkkeissäkään se sentään kuukausia kestä, mutta kokonaisvaikutusta on hankala arvioida parin päivän tai viikon perusteella. Sen tietysti varmaan huomaa nopeastikin, jos ei ole mitään apua.


      • kfamn

        kerron oman kokemuksen perusteella. minulla on kaksisuuntainen, ahdistus ja paniikkihäiriö ja ollut post traumaattinen stressitila. minulla ollut lääkityksenä olanzapiini, lito ja ketipinor keskushermostoa lamauttavana lääkkeenä. sepram masennukseen ja diapam tarvittaessa.
        perustelen tuon kuukausia sillä. että kun lääke on aloitettu tai vaihdettu, niin minulla on mennyt kuukausia, ennen kuin olen tuntenut oloni jotenkuten omaksi. niin myös hoitajat sanovat, että palautuminen kestää aina tosi kauan. kokeneetkin arvioivat n4 kuukautta. tietenkin bentsot, kuten diapam rauhoittaa melkein heti. mutta diapam on ensiapu, ei kokoaikaiseen käyttöön.
        liton lopettamisesta minulle sanottiin osastolla, että sen poistuminen maksasta kestää puoli vuotta. sepramin aloituksesta on sanottu, että hyödyn tietää puolen vuoden kuluttua. kannattaa kysellä hoitajilta ja lääkäreilltä, joilla oltava tietoa lääkkeiden vaikutusajoista.

        että, kyllä se aikaa ottaa, ennenkuin keskushermosto rauhoittuu. en sitten tiedä, selittääkö sitä rauhoittumista mikään muu, kuin lääkitys.


    • Anonyymi

      Syy ololles on nuo lääkkeet. Rivatrili varsinkin erittäin riippuvuutta aiheuttava bentsodiatsepiini myös Ketipinor erittäin myrkyllistä kamaa pitkään käytettynä. Epäilen, että kärsit riippuvuudesta, toleranssin noususta ja niiden lääkityksenaikaisista ja annosten välisistä vieroitusoireista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4550
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      246
      2259
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1690
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1452
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      298
      1356
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1137
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1114
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1075
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      72
      1074
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      119
      977
    Aihe