Puhelinmyynnistä

Viinamäen mies

Tuntemattomasta syystä puhelinmyyjät ovat vaivanneet 20 vuoden ajan, vaikka en ikinä koskaan ole tilannut/tilaa mitään sellaista jossa kaupanteko saa alkunsa puhelimessa suoritetusta taivuttelusta. Luuri tulee korvaa kaikille puhelinmyyjille tasapuolisesti ja vaihtelevien saatesanojen kera.

Tästäpä ajatus eikö puhelinmyyjillä ole sellaista asiakastietojärjestelmää johon voisi myyjälähtöisesti kirjata myyntityön uhrin kielteistä asennoitumista puhelinmyyntiin. Itse kun en varmuudella ikinä koskaan tule ostamaan mitään puhelinmyyjiltä, olisi sekä myyjän että uhrin kannalta järkevämpää jos puhelinmyyjät kirjaisivat asiakastietojärjestelmään ettei uhri ole suostuvainen edes kuuntelemaan myyntipajatusta. Myyjä säästäisi aikaa ja vaivaa kun vaikka 2 vuoden perättäisten kieltäytymysten ja luurin korvaan paikomisten jälkeen uhrille ei enää soitettaisi, koska on todennäköistä että luuri tulee korvaan.

Ne maksulliset puhelinmyynnin estopalvelut eivät toimi, koska puhelinmyyjistä suurin osa ei sitoudu yhteisiin pelisääntöihin. Ymmärrän kyllä että puolet puhelinmyyjistä työskentelee joko harjoittelijana tai muuten vaan ilmaiseksi, mutta että kuka tässä enää mitään voittaa kun uhri on vittuillut soittajille 20 vuoden ajan eikä ole tinkinyt aseenteestaan penniäkään ja myyjät aina vaan jaksavat yrittää?

9

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jakke83

      Kokeile seuraavat kaksi viikkoa eri lähestymistapaa:
      Kieltäydyt kohteliaasti, mutta jämäkästi, kuuntelemasta, vetoat oikeuteesi kieltää sinulle suunnattu telemarkkinointi (KSL ja sähköisen viestinnän tietosuojalaki) ilmoittamalla siitä yritykselle, kysy firman nimi ja toivota kohteliaasti hyvää päivänjatkoa kertoen ettei myyjä tietenkään voinut tietää ettei sinulle saa soittaa.

      Tällä sinä voisit voittaa puhelinmyynnittömiä hetkiä.

      Toimii paremmin, kusipäille mulkuille kun soitetaan ihan vittuilumielessäkin.

    • asdwadwd

      vinkkinä että jos paiskaat luurin korvaan, tulee merkintä "myyntipuhetta ei suoritettu" ja menee pakan pohjalle.

      Järkevämpää sanoa "ei kiitos", niin poistetaan kys. listalta.

      saat edelleen puheluita mutta huomattavasti vähemmän.

    • entinen puhelinmyyjä

      Tosiaan kannattaa kohteliaasti esittää myyjälle ihan vaikka simppelisti että et periaatteesta tee koskaan kauppaa puhelimitse etkä siis mielellään myöskään vastaanota puheluja puhelinmyyjiltä. Kun olet jämpti asiassa mutta pidät puhelussa kuitenkin hyvän ilmapiirin ja vaikka vielä toivotat myyjälle parempaa onnea seuraaviin puheluihin niin ensinnäkin molemmille jää parempi fiilis ja lisäksi myyjä merkkaa puhelun (yhteystietosi) järjestelmään niin että kyseisestä firmasta ei enää tule sinulle soittoja. Firmoillahan on siis tietojärjestelmissään tiedot että kuka ei tilaa (oli syy mikä vain) eikä näille ihmisille firmasta siis tietenkään soiteta. Itsehän olen toiminut siis puhelinmyyjänä ja voin sanoa että jos taas on oikein vittumainen asiakas niin hyvin todennäköisesti siinä ikäväsävytteisen puhelun jälkeisessä vitutuksessa merkkaa järjestelmään sellaisen merkinnän että asiakas varmasti saa tulevaisuudessakin lisää puheluita, valitettavasti. Helpoimmalla pääsee siis kaikin puolin kun tekee asiansa selväksi mutta ystävällisesti. Lisäksi yksi keino jonka olen itse todennut erittäin toimivaksi on puhelinmyyjien soittaessa lisätä kyseinen numero puhelimen estolistalle, ainakin älypuhelimiin on saatavana sovelluksia joilla sen voi tehdä ihan yhdellä klikkauksella, esim. fonecta caller. Tuolla tavalla ainakin itsellä puhelinmyyjien soitot ovat hävinneet lähes olemattomiin.

    • Oikeasti hyvä myyjä!

      "Minä olen tehnyt periaatepäätöksen, että..." -Siinä kohtaa minä alan tuulettaa! Varma kauppa! :)

      • mark1771234

        Turotim Oy koko ajan soittelee. Tietääkö kukaan mistä firmasta on kyse? Ja valehtelee että johonkin kyselyyn on vastattu...


      • Heidi50
        mark1771234 kirjoitti:

        Turotim Oy koko ajan soittelee. Tietääkö kukaan mistä firmasta on kyse? Ja valehtelee että johonkin kyselyyn on vastattu...

        Jokin huijari firma. Minullekin soiteltiin ja vähän ajan päästä tuli lasku ja lehti vaikka en tilannut mitään. Samat jutut että kyselyyn on vastattu vaikka en ole vastannut mihinkään kyselyyn. Ei siis kannata vastata puheluihin.


      • aapua

        Puhelinmyyjä soitti victoria"s secretiltä ja sanoi lähettävänsä ensin ilmaisen tuotepaketin ja jatkossa tulisi paketti 2 kk välein ja jos en halua peruutan.Mitään pakettia ei ole kuulunut ja myyjä vaati vielä sotu-tunnuksen kaupan vahvistamiseksi kun kuulema yritys vaatii sitä-Kyseisellä firmalla ei kuulema ole puhelinmyyntiä.Onko kokemusta asiasta.


    • plaplaa

      Oletko ottanut siis maksullisen estopalvelun jostain? Tiedätkö mihin ne perustuvat? Ei mihinkään, paitsi, että joku on keksinyt hyvän rahastamistavan itselleen. Hienot on sivut, ja kivaa sepustusta vailla mitään pohjaa.
      Jos sen sijaan haluat toimivan eston, otat sen Robinson-rekisteristä, eikä maksa kuin sen puhelun verran.
      Mitä taas tulee puhelinmyyjien listoihin, niin puhelinmyyntifirmoja on satoja, ja jokaisella omat listansa, jotka toimittaa tilaaja. Esim. lehtikustantaja omia asiakasrekistereitään. Jos siis joskus olet jotain lehteä tilannut, ihan mitä kautta hyvänsä, olet sen kustantamon asiakasrekisterissä, ja sinulle soitellaan, koska kustantaja haluaa sinulle soitettavan. Turha syyttää puhelinmyyjää, joka tekee vain hänelle määrättyä työtä.
      Mitään yhteisiä asiakaslistoja ei voi eri puhelinmyyntifirmoilla olla, joten vaikka yksi pistäisikin nimesi yhteyteen merkinnän huutajasta, se ei voi levitä muille firmoille. Juuri tuolla edellä kertomastani syystä. Voit olla vaikka missä listoilla, mikäli olet elävä ihminen, joka ostaa joskus jostain jotain jonne jää tietosi. Nykyäänhän ruokakaupatkin keräävät tietoja asiakkaistaan, jotta voivat kohdentaa mainontaansa tarkemmin.

    • jokaviikko

      minulle soittelee Pasastar!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe