Kirvoja nurmikolla, omenapuissa, kukissa....

sadfasdfsd

Meillä on tuore puutarha. Nurmikko kylvetty, omenapuut ja kukat istutettu tänä keväänä.

Koko piha kuhisee kirvoja, mustia pieniä ötököitä. Yksi omenapuu näyttää jo todella kärsineeltä. Munia oli monessa lehdessä ja olivat käpristyneet.

Kun nurmikolla kävelee, niin ympärillä pöllähtelee kirvoja ilmaan.

Miten noista pääsee eroon? Mäntysuopaliuostako koko 400m2 nurmikolle puut ja pensaat?

11

1194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2121

      se on hyvä vaihtoehto ja edullisin...tänä 'kesänä' niitä on kaikkialla, olisi helpompi luetella niitä kasveja missä niitä ei ole kuin ne joissa niitä on.En muista koskaan näin paljon niitä olleen, olen 62v.....ja koko värikartan kirjo niitä on tarjolla, sinisiä, mustia, ruskeita, vihreitä, keltaisia....mitä vielä löytyykään ennenkuin syksy on käsillä.

      • asdsasff

        Monessa paikassa lukee että kylmä vesisuihkukin auttaa. Taivaalta tulee jatkuvasti vettä, mutta ei sekään auta...


    • poltinkarva

      Jos monipuolistaisit pihan kasvistoa, nin kirvaongelmakin vähenisi. Siis vähemmän viheraavikkoa, ja nokkosia, pajuja ja muita tärkeitä luonnonkasveja tilalle. Linnuillle suojaisia pensaita ja pesäpönttöjä.

    • 2121

      On omena-luumu ja kirsikka puita, viiniköynnöstä, viinimarjaa,värituomet,isotuomipihlajaa,koivu-keiju ja töyhtö-sekä jaloangervoa,japaninvaahteraa, tavallista vaahteraa, köynnöshortensiaa,kultavihmaa, purppuraheisiangervoa,vuorimäntyä,serbiankuusta,syysleimukukkia, puuliljoja,kuuliljoja,ukonhattua, harmaamalvikkia,jaloritarinkannusta,sammalleimua,kiinanlaikkuköynnöstä, erilaisia kuusamaköynnöksiä, sinikuusamaa, kellokuusamaa, punalatvaa,viinikärhököynnöstä ja lukematon määrä kaikkea muuta jota en viitsi edes alkaa luetella.
      Linnuille on useampi kymmen pönttöjä ja noissa kaikissa puissa ja pensaissa pesiikin erilaatuisia siipiveikkoja melkoinen määrä.Mainitsemaasi viheraavikkoa, eli nurmikkoa ei paljonkaan ole koska istutukset on minulle tärkeämpiä kuin joku nurmikko, muutama kymmen neliötä kyllä sitäkin löytyy, mutta istutus pinta-alaan nähden tosi vähän.
      Aidan takana on metsää puineen ja eläimineen.
      Ydellä sivulla naapuri, muualla luonto.

      • poltinkarva

        Minulla on kirvoja enimmäkseen luumupuissa ja vähän kirsikkapuussa. Osa luumupuistakin vielä ainakin täysin kirvattomia. Siis ihan tavalliseen tapaan.
        On sinulla komeat viljelmät.


    • 2121

      on minulla itsemielestänikin melkoiset puistonäkymät, olen intomielinen 'puutarhuri' nyt on muutama vuosi ollut aikaa oikein paneutua kokoaikaisesti ja täysillä olen nauttinutkin.Noita kaikkia on lukuisat määrät, ainoa mitä on vain 1 on varjolilja, valkoinen, sain sen vasta viimekesänä, 2 kukkavartta näyttää siinäkin nyt olevan, ehkä on sivusta irronnut sipulin suomu kasvanut.
      Viiniköynnös on tuottanut satoa jo useana vuonna mehumaijallisen, nyt jos alkaa lämmetä niin näyttäisi tulevan kaikkien aikojen runsain sato, niitäkin on vain 1 kun muut jotenkin onnistuin tuhoamaan jo 15v. sitten.
      Mäntysuopaa olen ruiskutellut toissakesäiseen luumupuuhun, siinä oli vaalean keltaisia kirvoja... vanhalle luumupuulle en ole tehnyt mitään, on ihan tahmeana ja aluskasvillisuus on mustanaan niitten kirvojen jätöksistä. Joskus on ennenkin ollut samanlaisessa kunnossa muttei ole mitenkään haitannut loppukesän satoon.
      Puuliljat on tämän kevään villitykseni, muutaman kymmentä niitä kokeeksi laitoin. Taitaa olla aika oikukas kasvi sekin, samana päivänä istutetut samanlajinkin yksilöt kasvaa aivan eri tahtiin, yksi on jo metrinmittainen kun toinen vieressä vasta alle 10sm.Aika vahvoja varreltaan tuntuu olevan kun kestivät hyvin pystyssä toissapäiväisen kovan , puuskaisen tuulenkin, en niitä ole tukenut mitenkään. On ylläri millaisia on ne kukat sitten syksymmällä.

    • Kirvat ja murkut

      Kuin myös. Ne tuli muutama viikko sitten, heti kun ilman lämpeni ja se valtava tuulimyräkkä hellitti. Sen jälkeen joka paikka on täynnä kaikenlaisia kirvoja, punkkeja kaikkea mitä muurahaiset tykkää hoitaa ja leivittää.

      Laitoin myös muurahaismyrkkyä ensimmäistä kertaa, niiden invaasio alkaa käydä hermoille. En ole koskaan nähnyt tällaista hyönteiskesää.

      Ensin oli juhannukselle asti pakkasta (taimia kuoli) sitten tuli tuuli ja tuulikin melkein 2 viikkoa. Sitten tuli jumalaton helle, joka viimeisteli pienen pihan kuoleman.

      Yritin mullittaa ja paikata pakkasen tappamaa nurmea ja voin vain arvata, miten sille käy paahtavassa helteessä.

      Suihkutin mäntysuopaseosta ja nyt ruiskutan vain vettä. Otan käsin pois isoimmat ryppäät. Ne on enimmäkseen niitä mustia pieniä.

      Ostin sellaisen parin litran muovipullon johon saa pumpattua painetta ja sillä ruiskutan suopaveden ja pelkän veden.

      Toisilla pihoilla niitä ei näytä olevan mutta tuuli on lennättänyt nitä toisille enemmän. Osa kaupungin istutuksista on todella kärsinyt kirvojen määrästä. Se liittyy jotenkin tohon pitkään koleaan ja sateiseen alkukesään.

    • pik2

      Entäs jos kirvoille ei tee mitään? Onko niitä sitten kasvissa joka kesä vai voiko hävitä itsekseen?

    • 12ää

      ehkä ei ensikesänä näy ainuttakaan.. ei mulla ole koskaan ollut aiemmin.

    • akanhattu

      kirva tekee talvimunia (luin wikistä). tiedättekö mihin se munii? kasviin vai maahan? pitääkö maahankin kaataa torjunta-ainetta? vai riittääkö että suihkuttaa maanpäälliset osat?

    • Kirvaton

      Aika jännää! Minä taas ihmettelin, kun meilläpäin oli alkukesän jälkeen niin tosi vähän kirvoja. Ehkäpä kovat tuulet ne vei pois meiltä ja toi teille. Ei sillä, että olisin niitä kaivannut. Oli kiva kun niitä ei joka paikassa pöllynnyt.
      Aina ennen niitä on esim köynnösruusuissa ollut varret täynnä. Nyt ei ollut yhtään. Toisaalta, leppäkertut jälkikasvuineen ovat kesän mittaan yrittäneet hoidella ne pois. Käsittääkseni myös ampiaiset lihansyöjinä syövät kirvoja. No tänä vuonna amppareita oli ihan hirveästi, söivät kaikki marjapensaat tyhjiksi ja omenoissa oli kaikissa isot kaivannot. Mietin mielessäni, että taisi olla kehnosti liharuokaa tarjolla.

      Tai olihan niitä mustia kirvoja naapurin paskamarjapensaassa (terttuselja) melkein yhtä paljon kuin ennenkin, mutta jos ne kirvat saavat makunsa pensaasta, niin taitaa olla niin pahoja ettei kellekään syötäväksi kelpaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe