Neurologisista häiriöistä ja narsismista

tikkailija

Neurologisia muille tuntemattomia sairauksia sairastavia voidaan erehdyksessä luulla huomiohakuisiksi, koska heidän erikoiset oireensa herättävät heidän tahtomattaan huomiota. Täten hyvin vaivaista ihmistä voitaisiin erehdyksessä luulla jotenkin erityisen itsekeskeiseksi mm. siksi, ettei hän oireidensa johdosta kykene toteuttamaan joitakin toivottuja sosiaalisia eleitä tms., koska joutuu koko ajan kamppailemaan oireidensa kanssa, mikä vie kaikki voimavarat.

Toisaalta mikäli joku henkilö on poikkeuksellisen itsekeskeinen, se voi johtua esimerkiksi siitä, että hän on saanut syntyessään psykopaatin aivot ja hänen aivoissaan on normaalia pienempi empatiakeskus tms. Tällöin hänkään pohjimmiltaan ei ole voinut vaivalleen mitään sen enempää kuin autistikaan, eikä mielestäni esimerkiksi narsismia aiheuttava psykopatia ole syy mihinkään pilkkaan sen enempää kuin autismikaan.

13

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • K.E.

      Onko sinulla antaa jotain tutkimuksellista linkkiä, missä on kerrottu psykopaatin aivojen rakenteesta/välittäjäainekoostumuksesta verrattuna neurotyypilliseen perustellusti sekä siitä minkälaisia oireita aivojen rakenteellisten poikkeamien on todettu käytännöntasolla ilmenevän?

      Tuosta itsekeskeisyydestä vielä sen verran, ettei täällä netissä kukaan, edes lääketieteen ammattilainen pysty diagnosoimaan ketään. Itsekeskeiseltä vaikuttava käytös voi olla pelkkää trollailua tai ihmisen kiusatuksi jouduttuaan tarvetta jollain tavalla puolustautua. Tuosta ei voi vetää yhtään minkäänlaisia johtopäätöksiä siitä, millainen henkilö on IRL

    • tikkailija

      Olen täysin samaa mieltä, ettei nettikirjoitusten perusteella voi tehdä mitään diagnooseja, koska kuka vain voi kirjoittaa nettiin millaisia kirjoituksia keksii kirjoittaa mistäkin syystä.

      Luin noita tietoja ympäri nettiä eri linkeistä. Mielestäni löytyi hyvin perusteltuja tekstejä. Mm. aivokuvissa psykopatia näkyy, ja jossain luki, että reaktiot dopamiinille ovat paljon tavallista voimakkaampia yms.

      • K.E.

        Tunnen erään lääkärin, joka on erikoistunut mm. psykoottisiin häiriötiloihin. Olisiko sinulla antaa jotain linkkiä, minkä kautta voisi perehtyä asiaan yksityiskohtaisemmin? Tiedän, että mm. skitsofreniaa sairastavilla henkilöillä on ns. NT-henkilöihin verrattuna erilainen aivokemiats välittäjäainetasapainoisuuksissa on eroja, minkä vuoksi he reagoivat esim. neurolepteihin eri tavoin kuin ei-psykootikot.


    • K.E.

      Kiitos linkeistä. täytyypä perehtyä noihin. Aine nimittäin on hyvin kiinnostava mielestäni. Nyt en ehdi enempää kirjoittamaan, mutta palataan asiaan.

      • K.E.

        Aine=aihe


    • tikkailija

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16958304

      tuossa yksi linkki, valitettavasti en laittanut ylös linkkejä joita luin netissä surffaillessani, mutta kyllä minusta sieltä löytyy monenlaista tietoa ja teen sitten lopulta eri tekstien ym. elämän aikana saadun tiedon yhteissummasta omat johtopäätökseni mitä pidän todennäköisimpinä faktoina.

      Tuli myös vastaan psykopaattien omia sivustoja, joilla he kirjoittavat psykopaattien ja neurotyypillisten eroista.

      • tikkailija

        Olen tullut sen tapaiseen johtopäätökseen, että psykopaatit ovat yksi aivoerilaisten ryhmä. Sitä ei poista tai paranna terapia eikä lääkkeet niinkuin ei autismiakaan.


    • tikkailija

      vielä jatkuu...

      psykopaatit voivat olla melkoinen rasite sosiaalisiin peleihin perehtymättömälle aspergerille tai autistisille, siis rasitttaa autistin aivoja yrittää ymmärtää moisia venkuraisia pelejä, ja ehkä toisinkinpäin autistinen voi olla päänvaiva psykopaatille kun ei autistin pää toimikaan kuten neurotyypillisellä ja on siinä mielessä hankalampi manipuloida toimimaan toivotulla tavalla vaikka tietyn naiiviuden johdosta onkin mahdollista manipuloida...mutta tulos voi olla jotakin odottamatonta...
      mutta ehkä sitä on helpompi jaksaa toinentoisiaan kun ymmärtää, että vastassa on toinen aivoerilainen, joka ei myöskään ole neurotyypillinen.

    • K.E.

      Käväisen taas nopeasti kirjaston koneella. Psykopatia siinä mielessä erityisesti kiinnostaa, koska olen joutunut muutaman kerran todella vakavan kiusaamisen kohteeksi. Psykopaatti on kuitenkin sen verran sairaudentunnoton, ettei tahdo hakea mistään apua itselleen, minkä vuoksi juurikin heidän kiusaamisensa jotain silmätikuksi otettua kohtaan voi jatkua vuosikausia ilman, että vakavasti häiritty/kiusattu saa miltään viranomaistaholta apua/tukea. Yleensä psykopaattisista oireista kärsivät osaavat manipuloida jopa viranomaisia niin hyvin, että heidän valheisiinsa uskotaan jopa oikeuslaitosta myöten. Tästä on olemassa lukuisia tapauksia todisteena mm. Helsingin Käräjäoikeudessa.

    • tikkailija

      Ja jos psykopaatti lähtisi hakemaan apua aivoerilaisuuteensa, niin millaista apua hän sitten voisi saada kun lukemani mukaan terapiakin yleensä vain vahvistaa psykopaatin piirteitä ? Millaisia keinoja olisi olemassa psykopaattien auttamiseksi, jos he haluaisivat apua? Ehkä hekään eivät pysty alkamaan neurotyypillisiksi kuten eivät autistitkaan. Psykoopatit vain osaavat paremmin näytellä neurotyypillistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1780
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1095
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe