Työpaikkoja ON!

DIKTM

Molemmat yliopistossa opiskelevat tyttäreni valitsivat kesätyöpaikoista itselleen sopivimmat. Hakivat ehkä molemmat noin kymmeneen paikkaan, kävivät henkilökohtaisesti paikalla ja saivat töitä alle kolmen viikon haun jälkeen. Me vanhemmat emme prosessissa auttaneet. Miksi täällä itketään ettei töitä ole? Miten niin ei ole? Sen kun haette ja meette hommiin laiskimukset!

Onneksi yhteiskunta on ryhdistäytymässä ja leikkaa laiskojen aiheettomia tukia. Toivottavasti kunnolla.

21

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erik.

      Suhteilla kuitenkin pääsivät töihin.

    • lötke

      Jos on tietynäköinen, yliopistotaustainen jaa muutenkin sopiva niin joo, työn saanti on helpompaa. Olikohan minkä alan opiskelijoita? Silläkin on merkityksensä.

    • Ylppis??

      Se että sun tyttäres pääsi kesätöihin on hieno juttu. Kaikki eivät pääse ja kesätyö on hieman eri asia kuin jatkuva kokopäiväinen työsuhde ;)

      • Yolärä pölyssä

        Ja sitten kun nämä röökynät hakevat vakipaikkaa, pomo epäilee, ett he jää äikkärille joku päivä eikä pomo halua maksella niitä kuluja! On taas vähän vaikeampaa se työnsaanti.
        Ja sitt kun on ikää sen verran ettei äikkärit enää onnistu, kuka niin vanhoja kropsuja viitsii katella. Aloittaja voi vaikka kokeilla sitä työnhakua siinä vaiheessa oltuaan vuoden pari työttömänä.


    • hahho hahho

      Että oikein valitsivat... ja monesta paikkaa... HAH! Provo... Totuus on että kokeileppas itse hakea 100 paikaan ja tuu sitten kertomaan totuus... HUOM! TOTUUS!

    • Että näen sossuja.

      Kesätyöhönhän otetaan se sopivin.
      Yhtä hyvin työtön sitä kesäduunia voi hakea.

      Käytännössä jokainen työkuntoinen saa duunin, kunhan vain hakee, tietenkin pitää tyytyä koulutukseensa ja työhistoriaansa sopivaan työhön.

      Kunhan kaikki siivoajan paikat ovat 100% menneet MOL:lista voi asiaan palata.

    • Jankuti jankuti?

      "Työpaikkoja on!"

      Ei kai kukaan ole väittänytkään että ei olisi. Mutta niitä työpaikkoja ei ole kaikille riittävästi. Yhä ja aina ainakin 400 000 työpaikkaa puuttuu.

      Se että jonkun tytär tai tyttäret ovat löytänyt työpaikan itselleen on ihan kivaa sinänsä mutta samana päivänä yli 400 000 jonkun tytärtä tai poikaa ei työpaikkaa löytänyt vaikka haku oli päällä.


      "Kunhan kaikki siivoajan paikat ovat 100% menneet MOL:lista voi asiaan palata."

      Ensinnäkin MOL.FI:ssä olevien paikkojen täyttämisestä ja auki pitämisestä vastaavat työnantajat eivät työttömät

      Paikka voi olla MOL.Fi:ssä vapaaksi ilmoitettu vaikka sitä on jo
      satoja käynyt kysymässä.

      Paikka voi olla MOL.Fi:ssä vapaaksi ilmoitettuna vaikka siihen on jo joku palkattuna.
      .
      Sitä päivää että MOL.Fi:ssä ei ole yhtään vapaata työpaikkaa ei koskaan tule. Se nimittäin tarkoittaisi että muutenkin kuihtuvat työmarkkinat ovat silloin lopullisesti kuolleet.

      Ehkä, ehkä jos oikein ponnistaa niin porvokin pystyy hahmottamaan että:
      -Joka päivä muutamia ihan uusia työpaikkoja jossain avautuu,
      -joka päivä ihmisiä jää eläkkeelle,
      -joka päivä ihmisiä lähtee äitiyslomalle,
      -joka päivä joku vaihtaa työpaikkasta toiseen
      -joka päivä joku lopettaa jossain työpaikassa esim opiskelemaan lähdön takia,
      -joka päivä työpaikka vapautuu kun joku kuolee tai vammautuu onnettomuuksissa,
      -joka päivä ties mistä muista syistä muutamia jo olemassaolleita työpaikkoja vapautuu.

      Mutta joka päivä edellä luetelluista syistä vapautuneiden työpaikkojen määrä jää kauas kauas kauas luvusta 400 000 joka on vapaisiin työpaikkoihin kohdistuvan kysynnän määrä.

      Ja jos laskemme kaikkien tiedossa olevien työpaikkojen määrän ja vertaamme siihen kulloista vapaana olevien elämiseen riittävän palkan tarjoavan työpaikkojen määrää huomaamme että työmarkkinat käytännössä ovat pazkahalvaustilassa, normaalisti toimivilla työmarkkinoilla vapaita työpaikkoja pitäisi aina olla enemmän tarjolla.

    • jarno.

      Ja palkka on luultavasti tosi pieni.

      • Aloittaja123

        Olennaista viestissäni oli se, että VAIN töitä hakemalla töitä saa. Ilman suhteitakin.


      • lotto voiton
        Aloittaja123 kirjoitti:

        Olennaista viestissäni oli se, että VAIN töitä hakemalla töitä saa. Ilman suhteitakin.

        Luulet kun tyttäresi saivat lotto voiton,niin suomen kaikki 400 000 moniosaajaa myös saavat myös sen


      • 14+30
        Aloittaja123 kirjoitti:

        Olennaista viestissäni oli se, että VAIN töitä hakemalla töitä saa. Ilman suhteitakin.

        Olennaisin jäi kertomatta, nielikö vai sylkikö pois.


    • Niinpä niin

      Yllättäen proffien jälkikasvulle on aina löytynyt töitä yliopistolta ja sitten myöhemmin myös se vakinainen työpaikkka.

      Tärkeämpää on olla sopiva kuin pätevä.

      • Maakaasuputki

        Nälkä voisi auttaa työpaikan etsijää paremmin kuin mitkäänn huuhaakurssit. Nykyiset tuet passivoi sitä onnettominta kansanosaa. Se on kaikkien päättäjien tiedossa ja korjausta siihen suunnitellaan.


      • työmaalle
        Maakaasuputki kirjoitti:

        Nälkä voisi auttaa työpaikan etsijää paremmin kuin mitkäänn huuhaakurssit. Nykyiset tuet passivoi sitä onnettominta kansanosaa. Se on kaikkien päättäjien tiedossa ja korjausta siihen suunnitellaan.

        Lottovoitto saa kuin avaa oven


    • jäkätimäkäti

      "Nälkä voisi auttaa työpaikan etsijää paremmin kuin mitkäänn huuhaakurssit. Nykyiset tuet passivoi sitä onnettominta kansanosaa. Se on kaikkien päättäjien tiedossa ja korjausta siihen suunnitellaan."

      Tuet passivoi? Tuon täytynee tarkoittaa että tuon porvon mielestä jos vaikka Pöntisen sahalla ei ole yhtäkään työpaikkaa vapaana, se ei suinkaan johdu siitä että automaatio siellä senkuin etenee, vaan että paikkakunnan työnhakijat ovat passiivisia?

      No oletamme että ne työnhakijat alkavatkin olemaan erittäin aktiivisia. Joka aamu Pöntisen sahan konttorin eteen muodostuu pitkäjono työnkyselijöistä.

      Uskoakseni ainoa tapa olla oikein aktiivinen työtön on että työtön tämän tästä häiriköi yrityksissä ja työpaikkakeskittymissä töitä kysellen.

      Pohtikaamme nyt kukin tykönämme kuinka tämä tilanne ehkä lisäisi Pöntisen sahan tarvetta palkata ainakin yksi uusi työntekijä? Siis ihan oikeaa tuottavaa työtä sinne tekemään eikä pelkästään käännyttelemään työttömiä pois sieltä firman ovelta.

      No en minä tiedä vastausta tuohon aktiiviset työnhakijat ja Pöntisen saha ongelmaan, enkä passiivisuuttani viitsi edes arvata.

      Mutta siis, porvolta taas oli sama vanha virsi että tuet pois.

      Jonka täytyy perustua siihen outoon oletukseen että työtön se on se taho joka availee tai on availematta yrityksissä palkkatyöpaikkoja, ja että 550 euron kuukausitulo on jo riittävä syy työttömälle olla avaamatta jotain palkkatyöpaikkaa jossain yrityksessä tai työpaikkakeskittymässä kuten kunnan tai valtion virasto tai laitos.

      No väärin oletettu, joten saanko paljastaa salaisuuden?: Työnantajat ne ovat se taho joka joko availee tai on avaamatta työpaikat.

      Eivät he työnantajat työttömiltä lupaa kysy saako jonkun työpaikan avata eikä he työnantajat edes työttömän tyhjän suolen kurinan hellyttäminä myöskään työpaikkoja ala availemaan jos siihen avaamiseen ei muuta syytä tai perustetta ole.

      Työttömyys huitelee yli 400 000 hengen. Voisiko tuosta työttömien määrästä yrittää tehdä sen oletuksen että työttömyyden syyn ytimessa ei suinkaan ole joku työtön tukineen vaan pikemminkin valtava pula palkkatyöpaikoista.

      Ja palkkatyöpaikka, jos se ei ole olemassa, miksi se ei ole olemassa? Siksikö että joku työtön saa 550 euroa kuussa elämiseensä maassa jossa elämisen katsotaan maksavan 1350 euroa kuukaudessa.

      Mitäpä sensijaan että laskisimme tuon 550 euron tuen 0 euroon nostaisimme sen tuen sinne 1350 euroon?

      Se olisi jotain ihan uutta ja erillaista. Työttömien köyhyydellä kyykyttämisen ihmeellistä palkkatyöpaikkoja avaavaa voimaa on kokeiltu jo ainakin 50 vuoden ainakin, ja yhtään uutta työpaikkaa ei sen myötä ole silti avautunut.

      Jospa joten kuten kohtuullisen elintason tarjoaminen työttömille antaisi tai avaisi jonkin uuden tarpeen tai tilaisuuden työpaikkojen avaajataholle eli työnantajille uusien työpaikkojen avaamiseen?

      Niin, jos kulutuskykysi on joko 0 euroa tai sitten 1350 euroa kuukaudessa kumman vaihtoehdon oletat ylläpitävän enemmän työpaikkoja kaupoissa ja palvelualalla?

      Entäpä ne työttömyyden lopettamiseen tarvittavat uudet 400 000 työpaikkaa, ne nimittäin avautuvat jos avautuvat pääosin palvelualoille, mutta vain jos kassakoneet kilisevät riittävästi.
      Kumpi tuloluokka 0 euroa vai 1350 euroa mahtaisi kilisyttää kassakoneita enemmän?

      Ja työtön, mitähän tapahtuu sille 550 eurolle kun se on työttömälle maksettu? Ehkä hän ylläpitää sillä 350 000 euron hintaista purjevenettään jossain Välimeren satamassa?

      Tai ehkä hän sillä ostaa sen mihin raha riittää ruokaa ja muuta tarvitsemaansa lähiprismasta tai lidlistä ja siten osaltaan ylläpitää työpaikkoja sekä niissä että niiden tavarantoimittajien tykönä.

      Tosiaan työnhinta: Kiinassa prole saa palkkaa 150 euroa kuussa, hän on raskaan ruumillisen työntekijä joten tarvitsee aimo määrän kaloreita joka päivä jotta ylipäätään jaksaisi töitään tehdä. No sillä 150 eurolla hän asuu vessalla suihkulla ja keittiöllä varustetussa nykyaikaisessa kerrostaloyksiössä tai kaksiossa kaupungin keskustan liepeillä, ostaa tarvitsemansa ruoat juomat vaatteet käy parturissa ja ehkä jotain vapaa-aikoinaan harrasteleekin ja silti vielä jää joku kymppi säästöön.
      Suomessa vastaavan mutta keskustasta kaukana sijatsevan yksiön vuokrapyyntö alkaa 400 eurosta kuussa ja ruoat juomat parturit harrastukset nekin ovat runsaasti kalliimpia kuin Kiinassa. Kilpaile siinä sitten Suomiprole työnhinnallasi tuota Kiinalaista prolea vastaan.

      Mutta työttömille aiheutettu nälkä siis voisi aiheuttaa työnantajille tarvetta availla täällä uusia työpaikkoja porvon toimesta oletettiin. Voi toki pitää paikkaansakin, tosin ne työpaikat olisivat lähinnä vartijoiden työpaikkoja.

      Työtön kotonaan maksaa noin 650 euroa tai vähän enemmän kuukaudessa, vanki vankilassa maksaa 6000 eurosta ylöspäin kuukaudessa. Kannattaisi ehkä siis pitää työtön kotonaan.

      Tukien katkaisu nimittäin voi aiheuttaa tarvetta ryhtyä rikollisuuteen jos vaihtoehtoona on nälkäkuolema.

    • köyhät
      • työtön.

        Joo minulla kaksikin ammattillista koulutusta ja 15 v kokemusta monesta eri työstä mutta töitä ei saa vaikka olen hakemuksia lähettänyt paljon. Kouluja kävin kohtuullisin paperein ja olen saanut kehuja työstä kuin työstä, sairaslomalla en ole koskaan ollut päivääkään. Eilen täytin 39 vuotta ja elämä on aika turhaa ilman töitä.


    • työtön.

      Monet firmat saa tukea valtiolta palkata kesätyöntekijäitä ja siksi niitä töitä saa. Ei aikuinen yli 35 vuotias mitään töitä saa ededs palkkatuella.

    • Huonompi sukupuoli

      Vaan kun ei ole noita tissejä eikä pahemmin persettäkään. Niillä pääsisi ainakin jätskikiskalle.

      • Porvarikin

        Ei ihme että olette työttömiä. Marisijat.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe