Elämisen laatu Helsingissä?

parasko??

Moni, varsinkin nuori ihminen sanoo, että Helsinki on hyvä paikka. Moni haluaa nimenomaan Helsinkiin opiskelemaan. Mutta on Helsinki sitten niin hyvä paikka, ja jos on niin millä tavalla? Helsingin lähiöt ovat samanlaisia kuin muissakin kaupungeissa, eli Helsingissä asuminen ei "hyödytä" tai ole erilaista ellei asu ihan keskustassa. Onko siis elämisen laatu parempaa Helsingissä kuin muualla Suomessa?

11

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täällä on kaikki

      koska täällä on kaikki,
      koska Helsinki ja pääkaupunki seutu on ainoa kaupungiksi kutsuttava
      asuinalue koko Suomessa.

      • uusstadilainen

        "ainoa kaupungiksi kutsuttava asuinalue koko Suomessa. "

        No jaa. Tyypillistä. Sulta taitaa puuttua perspektiiviä, tai sitten olet kenties vasta muuttanut Helsinkiin, ja kaikki on niin uutta ja ihmeellistä.

        Kyllä Suomen mittakaavassa suht. kaupunkimaisia paikkoja ovat kaikki 50 000 asukkaan mestat. Ja kunnolla kaupunkimaisia kaikki noin 100 000 asukkaan paikat.

        Se on sitten hitusen eri juttu, että jokaisessa pienemmässä paikassa on sama tarjonta (Prismat, Citymarketit ja ehkä Anttila ja Sokos) eikä juuri vaihtoehtoja.


    • juuh

      Helsingissä on suomen paras julkinen liikenne, palvelut lähellä sekä hyvät pyöräily ja kävely mahdollisuudet! Lisäksi kaupungissa on varsin puhdasta. Kaupungissa on lisäksi paljon tekemistä eikä rakennukset ole kaikki samanlaisia vaan kaupunki näyttää mukavalta kun on vähän erivärisiä ja erikorkuisia taloja (toisin kuin monissa muissa kaupungeissa suomessa..)
      Ja edellistä kommentoijaa lainaten: Helsingissä on kaikki.

      • Jaspe

        Itselleni juurikin tuo julkinen liikenne on ykkösasia. Olen asunut aikoinaan vuosia Kuopiossa, Oulussa ja Tampereella, eikä niiden "julkista liikennettä" pitäisi edes kutsua tuolla niemellä. Paljonhan Helsinginkin julkista liikennettä arvostellaan, mutta se johtuu vain siitä, kun on totuttu liian hyvään. Tarkoitan siis, että toimiessaan (360 päivää JA YÖTÄ) vuodessa, Helsingin julkinen liikenne kestää vertailun jopa Itävallan Wienin kanssa, josta muutin Helsinkiin jokunen vuosi sitten.


    • uusstadilainen

      Joo, mielestäni PK-seudulla ei ole juurikaan järkeä asua, ellei asu Helsingissä jossain kivalla / hyvällä paikalla eli periaatteessa ns. "raitiovaunukaupungin" alueella. Jos siis aitoa kaupunkielämää haluaa.

      Jos johonkin lähiöön joutuu muuttamaan, niin miksi edes asua PK-seudulla? Parempi sitten asua vaikkapa Lahdessa esim. keskustassa, jossa asuminen on halvempaa ja huomattavasti viihtyisämpää, ja tarvittaessa halutessaan pääsee varsin nopeasti ja kätevästi Helsinkiin. Ja Lahtinkin on jo ihan kaupunginoloinen paikka Suomen mittakaavassa.

      Itse olen asunut Helsingissä nyt muutaman vuoden. Tykkään kyllä, mutta esim. talvella täällä on periaatteessa ihan yhtä kurjaa kuin missä tahansa muualla. Kesällä Helsinki on toki kiva - mutta toisaalta niin on moni muukin suomalaiskaupunki.

      Tosin Helsingin ydin (rautatieaseman alue ja Mansku linjalla lasipalatsi - Erottaja Aleksanterinkatu Stockalta Senaatintorille Kampin keskuksen alue) ei ole mielestäni mtään järin viihtyisää seutua. Likaa, roskaa, ihmisiä ja liikennettä. Olen itse asunut aikoinaan Lontoossa, eikä Lontoon ydin (jossa ihmisiä ja autoja ja liikennettä on vielä monin verroin) ollut mielestäni yhtä törkyinen kuin Helsinki. Lisäksi Helsingin ydin on kesäisin aina jollain tavalla "kesken". Kadut auki siellä täällä ja remontteja siellä täällä. Niin ja Töölönlahden alue, johon on nyt noussut liuta uusia rakennuksia, on törkeässä kunnossa. Onneksi sinne nyt viimein aiotaan saada aikaiseksi edes jonkinlainen puisto.

      Lisäksi Helsinkikin alkaa tuntua melko äkkiä pieneltä. Ihmisellä on kuitenkin pitkälti ne omat kuviot ja paikat, joissa tulee arki vietettyä. Toki täällä on jotain satunnaisia tapahtumia, keikkoja ynnä muuta, mitä ei muista kaupungeista löydä. Ja tietty hyviä ravintoloita on kivasti. Omallakin asuinalueella on useampi kelpo ravintola alle parinsadan metrin säteellä.

      • uusstadilainen

        Niin, voisi vielä lisätä, että elämisen laatu on hyvä Helsingin ytimessä, jos on suht. varakas (tai voihan sitä kai elää hyvää elämää suht. hintsustikin). Kaikkihan varmaan tietävät, että asuminen on täällä kallista. Ja siis tämänkokoiseksi kaupungiksi jopa törkeän kallista.

        Juuri kuulin LA:ssa asuvalta tutulta, että noin 70 neliön suht. hyväkuntoinen vuokrakämppä ja suht. hyvälla alueella kustantaa noin 1 000 - 1 300 euroa kuussa. Helsingissä (joka siis on pelkkä kikkare verrattuna johonkin LA:n metropolialueeseen) liikutaan samoissa tai kovemmissa hinnoissa, jos haluaa kivalle alueelle "raitiovaunukaupunkiin".

        Helsingissä on myös aika turha haaveilla omistusasunnosta ilman 200 000 euron lainaa. Eikä tuolla rahalla saa täältä vielä oikein mitään - ehkä yksiön / ison yksiön / erittäin huonokuntoisen pienehkön kaksion ja luultavasti talosta, jossa piakkoin putkiremppa, jonka myötä lisää lainaa / korkea vastike.


    • air&air

      Helsinki on muuttunut pinnallisten ihmisten ja yltiökaupallisen maailman pikkusieväksi keskittymäksi, jossa yhdistyvät ison kaupungin ja pienen tuppukylän huonot puolet. Nousukasta ja hengetöntä menoa, kaikkialla jotakin tempputehtaita, että ihmiset eivät vain pitkästyisi, tai joutuisi luomaan jotakin ihan itse.
      Olen asunut maailman suurkaupungeissa, kaikkialla kovuus lisääntyy ja pinnallisuus, mutta on sentään marginaali, joka Suomesta puuttuu.
      Mielestäni Suomessa voi asua mielekkäästi vain korvessa, kaukana ihmisistä, sillä ihmisten edustama arvomaailma ei nykyisi tuo lisäarvoa elämään, ennemminkin masentaa.

    • asdf234asf234

      kaikki maailman kaupungit ovat enemmän tai vähemmän... slummeja. Paljon ihmisiä yhdessä paikassa on parhaimmillaan ok, huonona aika surkeaa. Kaupungit vaativat niin paljon ylläpitoa ettei niiden työ ole koskaan loppu. Betonierämaa.. mitä hyötyä siitäkin. Pakkohan sitä on olla julkista liikennettä koska ahdatussa paikassa ei voi olla yksityistä tilaakaan. Tämä julkinen liikenne väite on kyllä aika typerä kun esim rahan puolesta julkinen liikenne maksaa sen mitä autoilu jossain muualla. Tarkuu varmasti itsellä kuluisi enemmän julkisella liikenteellä rahaa kuin omalla autolla, (asun itse pienellä paikkakunnalla). Helsingissä maksaa nämä kämpät, koska siellä on kysyntää tukahdutettu iät ja ajat, ei kuulemma löydy tontttia jne kun on koko maakunta vapaana. Sekä että useimmat asunnon myyjät pistävät sen euroissa mitä maksoivat markoissa eli keinottelevat.

    • uusstadilainen

      Muutama kiva ja ilmainen tai lähes ilmainen juttu (ja lähinnä kesällä ja näin auringonpaisteella), jotka tuovat ytimessä tai sen lähettyvillä asuvan helsinkiläisen elämään "laatua".

      Uimastadion aamutuimaan (tosin väkeä riittää jo heti aamulla)
      Hietaniemen alue, Hietaniemen hautausmaa ja Lapinlahden sairaalan alue. Nättiä ja meri kimmeltää

      Kaivopuiston alue rantabulevardi Kaivarista Eiraan
      Hietaniemestä alkava rantabulevardi Merikannontie about Seurasaareen asti.

      • turvenuijia

        about seurasaareen asti ? Mitä suomenkieltä tuo on. Tampereellakin on mainoksia " very hyvä tuote ",voi viikuna kun on menty torvisoiton puolelle !


    • Stadiiiiiii!

      Keskustassa ainoa ongelmamme ovat pöllöt terassiimme aitan katolla. Lasin läpi katsellessa ei mitään hätää.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe