Paljonko on sakko, jos en katsasta?

varaton-seatlessa

Lyhyesti ja ytimekkäästi. Paljonko lykkäävät lappua kouraan, jos en katsasta autoani? Montako sakkoa sallitaan vuositasolla ennenkuin tulee isompi sanktio?

Tilanne se, että talous nyt vain ajautunut meillä tilaan, missä ei ole varaa katsastaa tai yleensäkään ylläpitää autoa. Pakko on jollain kuitenkin ajella, että pystyy edes kaupassa käymään täältä "korpiseuduilta". Ei onnistu matkailut fillarilla ja yleisiä ei ole.

En kaipaa moralisointia. Pidän autoni kyllä siinä kunnossa, että se on liikennekelpoinen/turvallinen mutta maksuihin ei ole enää varaa ja siihen on kenenkään turha käydä nokertelemaan! Koettakaa tajuta, ettei kaikilla ole lihava palkkapussi tai töitä ollenkaan ja nykysuomessa on laitonta elää köyhänä... Mutta minkäs teet kun muuta mahdollisuutta ei vain ole?

38

2613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A-ukko

      Päiväsakkoja tulee.

      Jos katsastus, autoilun pienimpinä menoina (vakuutukset, ajoneuvovero, huollot, renkaat, polttoaineet) muodostaa noin suuren ongelman, kehoitan luopumaan autoilusta ja siirtymään sinne kulmabaarin sohvalle kokopäivätoimisesti tai sitten kotiin kiljukannun ääreen.

      • Mitenkäs on?

        Olet tyypillinen nykypäivän kyrpänaamainen kultalusikka suussa syntynyt kusipää. Eikö isäsi ole antanut sulle kikkeliä pitkään aikaan vai miksi olet niin vihainen vai onko kenties siskosi alkanut pihtaamaan?


      • wedcwwwcdcdxc

        Eihän se katsastus varmaan olekkaan se murheen suurin asia vaan se että jos leimaa ei saa. Jos ei suuria kilometrimääriä aja niin katsastuksen ja renkaiden kustannukset on samaa luokkaa, ei renkaita tarvii joka vuosi sentään hankkia.
        Mullakin on nastarenkaat vuodelta 2007 jotka tuli auton mukana jonka vuosimallia on 2005.


    • varaton-seatlessa

      No kun en juo enkä polta. Ei ole kiinnostusta myöskään mihinkään kaljapaariin. Koskaan ollut. Autoa pakko käyttää. Ei täältä niin vain siirrytä mihinkään. Asuin paikka on ja pysyy täällä hiukan sivummassa metelistä. Halvempaa asuakin.

    • Autoilija vai?

      Voit huoletta lopettaa katsastuksessa käynnin. Vain tyhmä vie auton vapaaehtoisesti katsastukseen.

      Olet täysin oikeassa siinä että jokainen auton omistaja osaa pitää auton liikennekelpoisena ja turvallisena.

      Monessa maassa on jo lopetettu katsastus kokonaan koska autokatsastuksesta ei ole mitään hyötyä. Myös Suomessa katsastus lakkautetaan ja viisaimmat Suomalaiset lopettavat jo etuajassa katsastuksessa käynnin.

      • tgvg hv

        no missä maassa katsastus on lopetettu? monessa maassa paikoitellen tarkempi katsastus kuin meillä.


      • kokoko2
        tgvg hv kirjoitti:

        no missä maassa katsastus on lopetettu? monessa maassa paikoitellen tarkempi katsastus kuin meillä.

        En muista oliko se 30 vai 35 egee. kuitenkin tienasin paljon kun jäi kaksi katsastusta väliin


      • . Soitan heti liitto
        tgvg hv kirjoitti:

        no missä maassa katsastus on lopetettu? monessa maassa paikoitellen tarkempi katsastus kuin meillä.

        Suomessa, esim moottoripyörien ja mopojen osalta... Vaikka niissä tekninen vika johtaa paaaljon helpommin loukkaantumiseen/kuolemaan kuin autoissa


      • sjdsjkd

        "vaikka niissä tekninen vika johtaa paaaljon helpommin loukkaantumiseen/kuolemaan kuin autoissa"

        Tälläisiä tapauksia ei juuri esiinny, joten katsastus ei vaikuta liikenneturvallisuuteen.


    • varaton-seatlessa

      Lähelle 60 on täällä katsastus pakokaasut päälle 20 euroa. Sillä saa leipää ihan kivasti... Että todella halpaa on jos jossain voi katsastaa 2 vuotta 30 - 35 eurolla. Sillä pitäisin oman autonikin leimassa. 15 euroa kerta olisi jo suurinpiirtein inhimillistä. Paremminkin 10 euroa kun eihän siinä 15 minuuttiakaan mene kun katsovat auton läpi. Hyvinkin vastaisi 40 euron tuntipalkkaa ja mielestäni sillä pitäisi jo firman kuin firman elää. Nytkin ko. firmalla jatkuva asiakasvirta niin luulisi että sisällä konttorissa rahaan hukkuvan mutta onneksi varmaan maksavat enemmän kortilla...

    • taksfree

      Suurin säästö tulee veroissa ja vakuutusmaksuissa kun ei katsasta.

    • 9+4

      8 päiväsakkoa.

    • dasfdsafdasdfasdfdfa

      Mitäs jos aloittaja myisi auton ja ostaisi sähköavusteisen fillarin? Niitä saa halvimmillaan noin 400e, mutta noin 1000e kannattaa sijoittaa, jotta kestää. Sitten vain ohitusnappi (kaasunappi) ettei ole pakko polkea ja poljet vain nimellisesti. Taittuu 10km matkakin suht jouhevasti kun vain nimellisesti polkee vaikka todellisuudessa käytät sitä heikkona sähkömopona.

      • ertgherteeee

        Talvella jossain maaseudulla, ei taida sullakaan ihan kypällä pelata..


    • varaton-seatlessa

      Voi hyvä luoja sentään! Jos omistaisin ylimääräisen 1000 euroa sähkö-fillariin tai eddes 400 euroa, niin kyllä minä sillä autonkin katsastaisin!!! Koettakaan nyt tajuta edes aloitusviesti! No, tietysti luullaan että aloittajallaon kallis bemari jonka voi myydä 10.000 eurolla ja siten ostaa elektrofillari... kas kun ei vaan ole. Ihan 120 euron nissan micralla ajalen. (ostohinta jokunen vuosi sitten) ja nykyhinta myydessä voisi olla kilotavarana 40 euroa romumiehille... 40 eurolla ei saa atomifillaria... polkupyörö mulla jo onkin mutta matkojen vuoksi sen voi unohtaa. Ainakin talvella.

      • ? ?

        Sakot on pientä kun kilvet vievät ja silloin on pakko katsastaa.


      • terapeutti

        Turha sitä on tarjota katsastukseen. On niin paljon korjattavaa, ettei kannata. Maksa vaan vakuutukset ja muut pakolliset maksut.


    • rhrhhb

      Näin on, se muutama kymppi on pieni raha kun sitä autoa ruvetaan korjaamaan hyväksyttävään kuntoon.

      On paljon autoilijoita jotka maksaisivat paljon enemmänkin jos auto hyväksyttäisiin katsastusksessa.

      Se on tietysti ikävä kun kilvet lähtee ja autossa vikoja, kilvet saa takasin vasta kun kaikki korjattu, eli siinä voi mennä pitkä aika ilman autoa.

      • 2222233333

        Se on se perskeles yleensä syynä kun on sitä mätävikaa, mutta en usko että mun auto katkeaa tuonne maantielle sen takia...
        Mulle riittää kun jarrut ja valot toimii ja pyörät pysyy kiinni...


    • öllölä

      minimi on kahdeksan päiväsakkoa, yleensä kai se 8-12, ja matka katkeaa siihen ja kilvet otetaan pois. Mikäli autossa on vakavampaa vikaa, esim jarruton tms. niin sakko varmaan useampi kymmenen päiväsakkoa. Jos ei ole täys mulkku kyttä niin saatat saada siirtoluvan mukaan jolla saat ajaa autosi ennalta hänelle ilmottamaasi osotteeseen. Muuten menee hinauri hommiksi.

      • öllölä

        ja kilvet poliisi toimittaa haluamallesi katsastusasemalle joka perii niistä parin kympin säilytysmaksun ja ne saa takasin vasta kun auto on hyväksytysti katsastettu. Eli et saa niitä vaikka menet katsastukseen jas sieltä tulee hylky.


      • öllölä

        ja tähän voisi vielä todeta että eihän nuo sakot tuossa eniten vituta, vaan se että matka katkeaa ja kilvet lähtee, ja se vaiva niiden takaisin saamiseksi. Ja nykyään kytillä on yleistynyt automaattinen kilventunnistinlaite, joka vertaa jokaisen lukemansa kilven trafin tietokantaan, , eli kun tulevat vastaan niin huomaavat heti että ei ole leimaa. Eli kiinnijäämisen riskikin on isompi kuin ennen jolloin itsekin päästelin menemään parikin vuotta ilman leimaa. Enää ei jaksa leikkiä.


      • Sörsselströmberg
        öllölä kirjoitti:

        ja tähän voisi vielä todeta että eihän nuo sakot tuossa eniten vituta, vaan se että matka katkeaa ja kilvet lähtee, ja se vaiva niiden takaisin saamiseksi. Ja nykyään kytillä on yleistynyt automaattinen kilventunnistinlaite, joka vertaa jokaisen lukemansa kilven trafin tietokantaan, , eli kun tulevat vastaan niin huomaavat heti että ei ole leimaa. Eli kiinnijäämisen riskikin on isompi kuin ennen jolloin itsekin päästelin menemään parikin vuotta ilman leimaa. Enää ei jaksa leikkiä.

        Autoilu ei ole persaukisten laji.
        jos ei ole rahaa, pitää rakkine myydä pois.
        mutta, jos on lihava raisiolainen, onnistuu ajelu anopin rahoilla...


    • kela

      Meidän perheessä tuli 29 euroa. 3 alaikästä ja meillä ollaan työttömiä.

    • qw2q2q2d

      Sehän se on jos jää kiinni, kilvet lähtee silloin ja saat sakot.
      Milläs kilvillä sitten ajat, kilvet saa takaisin kun auto on katsastettu.
      Toki jos ole mitään erityisiä vastuita elämässä niin antaa mennä vaan,
      varastaa vaikka toiset kilvet niin muut ei sitten huomaa että puuttuu
      kilvet tästä autosta koko ajan. Poliisi toki sen saattaa huomata ja
      varsinkin jos on se automaattinen rekisterikilpien seurantalaita mutta
      sakoillahan sitä taas selvitään siitäkin joita kai tarvinne maksella kun
      ei ole entisiäkään makseltu.

      Rehellinen kunnon kansalainen joutuu makselee kaikki juhlat vaan kiltisti.

      Mutta siis, mullakin on kesämökki muoseudulla niin kyllä se on tosi harvoin
      kun siellä on poliisi vastaan tullut edes kylilläkään että aika
      kauan saisi mennä millasella autolla vaan ennen kuin tulee edes vastaan poliisiautoa ja sitten että huomaako ne edes ellei ole sitä automaattista
      rekisterikilven seurantalaitetta.

    • Arvaa Harmittiko

      200€ tuli maksettavaa 2000€ kk bruttotuloilla. Sekä kilvet pois autosta.
      Huom. vaikka auto on vakuutettu, niin voit joutua takautuvasti makselemaan jos katsastamattomalla autolla ajat kolarin. Vakuutus maksaa kyllä vastapuolen kulut, mutta voi periä ne sinulta takaisin. HUom.
      Luovuin autoilusta. Ei työttömällä ole varaa.
      Ehdotan, että poliisit menevät markettien parkkipaikoille ja koodaavat autojen rekisterinumerot: tulisi valtiolle helppoa rahaa sakkoina ja kun aika monta autoa jäisi sinne ilman kilpiä!

      • hanskiv2

        itseäkin kismittää auton pito kallista on on onneksi 70 bonusta ,jeesaa pikkasen pensa auton verot kyllä pystyy hoitaan. lahdessa on asiallinen katsastus meininki


      • ---
        hanskiv2 kirjoitti:

        itseäkin kismittää auton pito kallista on on onneksi 70 bonusta ,jeesaa pikkasen pensa auton verot kyllä pystyy hoitaan. lahdessa on asiallinen katsastus meininki

        Ei oo kallista, vakuutus 400 vuodessa 0 bonuksilla, verot 150 euroo..
        1,50 päiväs.. bensat käytön mukaan


      • ettäsemmoista

        Alkaa täällä pk-seudulla kyllä vaikuttaa että poliisi ei kerkeä pysäyttää vaikka ajelisi kokonaan ilman kilpiä...eipähän tulisi ainakaan kamera -sakkoja.
        Ja jos kilvet menee, niin ainahan voi hakea konttorilta siirtokilvet. 16€ kun on vakuutuksessa ja rekisterissä. Ei ne niitäkään välttis kerkeä syynäämään..
        Takana voisi kyllä kilpeä pitääkin ,kun ei ne kamerat sitä kuvaa..ainakaan vielä..
        Koskahan se väliaikainen ajoneuvonkäyttövero muuten sitten loppuu? Alkoi joskus 90-luvun alussa...tarroista luopuivat kun tajusivat ettei kohta näkisi enää tuulilasista läpi.


    • ÄÄL-10

      Eipä ole kirkolla viimeseen 12 vuoteen polliisia näkynynnä.
      Maalikylissä oon joskus nähny.
      Niettä se kilventunnistusriski on kyllä tosi olematon.
      Kuhan jotkur kilvet on, lainaa vaikka naapurilta.

      Ja jos kilvet vie ilmota seisontaan ja jätä kuusen juureen.
      Osta sitten katastettu ritsa tilalle ja taas mennään monta vuotta.

      • keplottelu kunniaan

        Säästövinkkejä Varaton Seatlessa -tyypille. Oletusarvona on käytetty, että hänet on jo aikaisemmin todettu varattomaksi.

        -Jätä auto katsastamatta. Kuten täällä aikaisemmin todettiin, tulee siitä kahdeksan päiväsakkoa. Ne ovat poliisin määräämiä sakkoja, joita ei enää muuteta vankeudeksi.Niitä ei tarvitse maksaa. Uudet kilvet voit käydä nappaamassa jostain naapuripitäjän raadosta. Voi olla, että tätä ei huomata pitkään aikaan.Ja jos huomataankin, on se pelkkä näpistys, josta selviää sakoilla, joita ei tarvitse maksaa.

        -Jätä ajoneuvovero maksamatta.

        -Jätä vakuutusmaksu maksamatta. Jos olet joskus autollesi vakuutuksen saanut, on vastuuvakuutus voimassa ikuisesti.

        -Lainaa kirjastosta Nissan Micran korjausopas. Tee itse kaikki mitä pystyt. Ne mitä et pysty, ja auto välttämättä vaatii, teetätä naapurin Reiskalla pimeästi. Mutta tätä ÄLÄ jätä maksamatta, tai Reiska ei enää ikinä koske autoosi ja levittää tiedon muillekin, että sinä et maksanut pimeää remonttia.

        -Bensiiniä on turha aina maksella. Aja naapuripitäjän Shellille, missä on maksu kassaan -mittari. Tankkaat tankin täyteen. Sen jälkeen otat ulkona olevasta telineestä öljyt ja lasinpesunesteen. Sitten ajelet pois. Jos jäät tästä kiinni, on se taas näpistys, josta seurauksena poliisin määräämiä sakkoja, joita ei tarvitse maksaa.Moralisoivista kylteistä, kuten "varas maksattaa bensansa muilla", ei tarvitse varattoman välittää.

        -Renkaat uusitaan vasta sitten, kun ne räjähtävät alle.

        -Käy ostamassa kirpputorilta halvalla itsellesi uusi takki, että et ole niin paljon sen työttömän hampin näköinen, kuin mitä olet.

        Vastaavia hyviä vinkkejä löytyy mm. ruoan hankintaan, mutta jääköön ne muille foorumeille.


    • lypsylehmä

      Ymmärrystä riittää ketjun aloittajalle. En voi tehdä samaa päiväsakkojen suuruuden vuoksi. Sen verran on velvollisuus ruokkia suita ja auttaa muita, että talous on aika tiukalla. Ei uskalla ottaa sakkoriskiä. Munaton on olo, mutta munattomia me suomalaiset autoilijat olemme, lypsylehmiä hautaan asti.

      Pienemmillä tuloilla voisin ostaa satasen parin autoja, ajaa kunnes kilvet otetaan pois ja hylätä siihen paikkaan. Eiköhän romuyrittäjä nouda auton tienpenkalta ilmaiseksikin.

      • mitävielä666

        Kannattaa sitten ostaa tojota, mustaihoiset voi viedä käsistä ja mieluummin ilman kilpiä ja hups auto on kontissa matkalla afrikkaan ja palvelee siellä vielä monenmoista vuotta ja onnelliset uudet omistajat hymyilevät koko valkoisella hammasrivistöllään.

        Sitten uusi tojo nettiautosta, mätä ja leimaamaton, niin on sitten halpa! Mutta kilvet pitää olla ja jarrut. Kandee yrittää silti yrittää pitää jotenkin edes siistin näköisenä jos mahdollista ,ettei sen takia pysäytetä. Talvella esim harjaa lumet hyvin päältä ettei näytä huolimattomalta lumipallolta, paitsi pahimpien ruosteiden päältä jotka siis jätetään näkymättömiin. Lisäksi kun on vielä kuivaa syksyä, voi vetää helmat ym paikat piiloon alustamassalla esim.
        Lisäksi kun myy autonsa afrikkaan, niin säästää tietenkin ne talvirenkaat ja myy ne vaikka hyvään hintaan syksyllä/talvella. sillä saa varmaan säästöön jo puolet seuraavan tojon hinnasta! Tämä on kierrätystä....uusi auto muka ympäristöystävällisempi kun kuluttaa ehkä litran vähemmän ellei sitä teknologiaa ole sitten käytetty vaan tehojen lisäämiseen jolloin kulutus on pysynyt samana/noussut. Itsellä oli 1.2l corolla vm 75 ja se vei sen 6l satasella. Paljonko on kulutus siis vähentynyt 29 vuodessa? Tottakai ne painaa nykyisin enemmän ja on turvallisempia, tehokkaampia yms. mutta silti missä on se suuri ympäristöystävällisyys sitten muka? Ja kyllähän se vanhakin pikkuhiljaa uusiutuu kun/ jos joutuu koko ajan uusia osia ostamaan...


      • dupont ja dupond
        mitävielä666 kirjoitti:

        Kannattaa sitten ostaa tojota, mustaihoiset voi viedä käsistä ja mieluummin ilman kilpiä ja hups auto on kontissa matkalla afrikkaan ja palvelee siellä vielä monenmoista vuotta ja onnelliset uudet omistajat hymyilevät koko valkoisella hammasrivistöllään.

        Sitten uusi tojo nettiautosta, mätä ja leimaamaton, niin on sitten halpa! Mutta kilvet pitää olla ja jarrut. Kandee yrittää silti yrittää pitää jotenkin edes siistin näköisenä jos mahdollista ,ettei sen takia pysäytetä. Talvella esim harjaa lumet hyvin päältä ettei näytä huolimattomalta lumipallolta, paitsi pahimpien ruosteiden päältä jotka siis jätetään näkymättömiin. Lisäksi kun on vielä kuivaa syksyä, voi vetää helmat ym paikat piiloon alustamassalla esim.
        Lisäksi kun myy autonsa afrikkaan, niin säästää tietenkin ne talvirenkaat ja myy ne vaikka hyvään hintaan syksyllä/talvella. sillä saa varmaan säästöön jo puolet seuraavan tojon hinnasta! Tämä on kierrätystä....uusi auto muka ympäristöystävällisempi kun kuluttaa ehkä litran vähemmän ellei sitä teknologiaa ole sitten käytetty vaan tehojen lisäämiseen jolloin kulutus on pysynyt samana/noussut. Itsellä oli 1.2l corolla vm 75 ja se vei sen 6l satasella. Paljonko on kulutus siis vähentynyt 29 vuodessa? Tottakai ne painaa nykyisin enemmän ja on turvallisempia, tehokkaampia yms. mutta silti missä on se suuri ympäristöystävällisyys sitten muka? Ja kyllähän se vanhakin pikkuhiljaa uusiutuu kun/ jos joutuu koko ajan uusia osia ostamaan...

        Hyvä vinkki on todellakin napata autoonsa virolaiset kilvet. Tällöin poliisi on voimaton. Suoimeen eikä Viroon ei tarvitse maksaa mitään. Peltipoliisisakoktaan ei kohdistu mihinkään. Sen kuin ajelet vaan. Jos jäät tästä kiinni, saat ainoiastaan sakkoja, joita ei tarvitse maksaa. Sitten taas nappaamaan toiset virolaiset kilvet. Eikä niitä varmaan edes tarvitse napata. Eiköhän joku myy niitä netissä. Tällöin kukaan ei ole syyllistynyt mihinkään.


    • taleban

      nyt poijjaat laki muuttunut nopeasti uuden hallituksen myötä joka vie tuhkatkin pesästä!!nyt jos ei sakkoja maksele niin linna odottaa,toki se linna nykyään hotelli täysihoidolla jossa ruokakin tarjoillaan usean kerran päivässä joten se mikään pelote enää ole ja mielellään sinne lähtee jos siviilissä ei kaikki ole hyvin!!

      • Samedaydarling

        Tuliko sakkoihin korotusta.


    • cfgvbfc

      """"Huom. vaikka auto on vakuutettu, niin voit joutua takautuvasti makselemaan jos katsastamattomalla autolla ajat kolarin. Vakuutus maksaa kyllä vastapuolen kulut, mutta voi periä ne sinulta takaisin. """"

      Ylläoleva ei pidä paikkaansa.

      • mhettula

        Katsastajat ovat valehtelevia huijareita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe