Hääkutsussa pelkkä avec naimisissa olevan puolison kohdalla

Pelkkä avec muka?

Hei! Saimme tänään hääkutsun, mutta minua loukkasi se että kuoressa oli vain puolisoni nimi avec. Tämä kutsujana ollut nainen on ollut meidän häissä vieraana ja hänen kyllä pitäisi tietää minun nimeni. Olen ollut yhdessä puolisoni kanssa jo yli kahdeksan vuotta ja siitä yli 5-vuotta naimisissa...En ymmärrä tuollaista kutsukäytöntöä. Ei kai pitkäaikaista puolisoa pitäisi kutsua vain avecina juhliin? Onhan minulla sentään nimikin. En ole pelkkä puolisoni avec, vaan aviopuoliso, jolla on nimi. Olen miettinyt, että jättäisin tuon takia juhliin menemättä. Teenkö virheen?

20

713

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelkkä avec muka?

      Minua siis ihmetyttää miksi ihmiset eivät hallitse ihan helppoja käytöstapoja..tuntuu, että osa ihmisistä on vaan jollakin tavalla idiootteja.

    • Älä mene

      Jätä menemättä. Kyllä nyt nimellä pitää osata aviopuolisot ja vakiintuneet avopuolisot kutsua. Miettikää miehenne kanssa yhdessä, kenet hän voisi ottaa seuralaisenaan mukaan sijastasi :) tuostahan tulee hauskaa..

    • Pelkkä avec muka?

      Juu, luulen etten mene niihin juhliin ollenkaan.

    • Etiketti on hyvä

      En menisi kyllä minäkään! Osoittaa todella huonoa makua lähettää tuollainen kutsu! Laita miehesi menemään jonkun muun turvallisen naisen kanssa ja anna sitten juhlaväen ihmetellä kuka on tuo nainen ja miksei hän tullut vaimonsa kanssa. Siinä pääset antamaan takaisin.

      Onko ystäväsi ehkä sellainen ettei tietä miten kutsut tehdään ja koittaa päteä jollain hienolla sanonnalla? Mieti myös sitä, mitta vaikka näin olisikin, älä mene! Oppiipahan (ehkä) jotain.........

      • :P !

        Miksei se avec voisi olla myös joku turvallinen mies?


    • pelkkä avec muka?

      Hei, tämä kyseisen henkilön pitäisi kyllä tietää miten kutsut tehdään..on yliopiston käynyt ja tällä hetkellä johtavassa asemassa..joten en voi kuin ihmetellä hänen käytöstään..

      • mummon mussu

        selvää hienostelua, jossa tyhmyys loistaa. En menisi, mutta mies ilman muuta menköön ja ottakoon vaikka sisaresi mukaansa.


    • aödfjkasöfdkj

      Taitaa mm. linnanjuhliin kutsut mennä siten että sinne kutsutaan tietty henkilö avec vaikka kuinka olisivat olleet naimisissa pitkään. Harva sinnekään jättää tuon seikan takia menemättä. Tämä häitään viettävä lienee nyt kuitenkin läheisempi miehellesi kuin sinulle? Taas aiheuttaa kansainväliset tavat liikaa tuskaa junteissa, mutta ei voi mitään.

    • been there

      Linnanjuhliin kutsutaan avioparit ja muut vakiintuneet pariskunnat nimillä, aveceja ei kutsuta.
      Junttia on laittaa avec-kutsu parille, jonka molemmat puoliskot tuntee.
      Itse en menisi noihin häihin, eikä menisi puolisonikaan, koska kutsun tarkoitushan on selvästi näyttää, ettei ystävän puoliso ole mitään eli samalla napauttaa myös ystävää "puolisosi on Nolla".

    • o tempora o more

      Oisiko niin että joku muu on lähettänyt ne kutsut kun itse aviopari ?Siis joku joka ei vaan tiedä asiasta.. muuten kyllä varmaan jättäsin menemättä itsekkin...

    • bbb1

      Minusta menemättä jättäminen olisi ihan turhaa niuhotusta. Tässähän voi olla takana joku ihan inhimillinen juttu, kuten että kuktsuttujen joukossa on pariskuntia, joiden "vakiintuneisuudesta" on vaikea sanoa juuta eikä jaata, varsinkin jos kutsutut asuvat toisella paikkakunnalla tai vaikka kokonaan eri maassa. Sitten jos osalle lähetetään molempien nimellä, ja toisille taas vain "avec", niin sekin helposti herättää pahaa verta. Minä voisin hyvin kuvitella yrittäväni jossakin tilanteessa välttää tällaisen tapahtumista laittamalla kaikille kutsun "avec", enkä yhtään tarkoittaisi sillä ketään näpäyttää. Eiköhän juhlaparilla ole tärkeämpääkin tekemistä/ajattelemista kuin joidenkin kaverinpuolisoiden "näpäyttely"...

    • o tempora o MORES

      Joo, takana on inhimillinen juttu, ap:sta ei pidetä ja halutaan näyttää se. Morsiuspari tuntee sinut ja on ollut häissäsikin. En menisi.
      Avec-kutsu tarkoittaa sitä, että tilaisuuteen voi tuoda seuralaisen, jonka nimea kutsuja ei tiedä. Salaisena toiveena on varmaankin, että miehesi tajuaisi vaihtaa kumppania.

    • Pelkkä avec muka?

      Itse en kokenut olevani tervetullut kyseisiin juhliin. Tuli olo kuin en merkkaisi juuri mitään kyseiselle henkilölle. Päätettiin aviopuolisoni kanssa ettei osallistuta kyseisiin juhliin (jotain lahjarahaa laitetaan niitten tilille ja varmaan kortti lähetetään). Pitäisikö muuten merkitä korttiin toivotusten jälkeen puolisoni nimi avec ;) Eli jättäis oman nimen vaan laittamatta ja avec tilalle..oisko teistä ok? :)

    • been there

      pelkkä puolison nimi.

    • Pelkkä avec muka

      Joo, niin todennäköisesti toimin..korttiin puolison nimi ja ehkä lapsemme nimi, mutta omaa nimeäni en haluaisi laittaa.

    • Ei mitään lahjaa

      Oletteko olleet paljonkin tekemisissä vielä omien häittenne jälkeen tämän kyseisn kutsuja-naisen kanssa?
      Jospa onkin niin, että ette ole olleet yhteydessä toisiinne pitkiin aikoihin , ehkä useampi vuosi on kuunut, kun vimeksi tapasitte??
      Kutsuja saattaa luulla, että et ole enää yhdessä puolisosi kanssa? Ehkä hän on kuullut jostain tämmäisiä juoruja, tai ainakin ymmärtänyt asian niin.
      Ja jos kutsuja on enemmän miehesi tuttu (tuntenut hänet jo ennen sinun ja miehesi seurustelua/avioliittoa), hän haluaa kutsua miehesi häihinsä ja on sen vuoksi, VARMUUDEN VUOKSI laittanut kutsuun "avec", kun ei tiedä varmuutta.

      Asialla voi olla aivan järkeväkin selitys, vaikka oudolta kieltämättä tuntuukin.
      Minusta on vielä oudompaa, että sinä (ja miehesi) jätätte tämän mokoman asian takia menemättä heidän hääjuhklaana.
      Ja vielä oudompaa on se, että jos ette tietoisesti halua mennä häihin, niin miksi vaivaudutte edes häälahjaa/-rahaa laittamaan heidän hyväkseen!

      • A.V.Ec

        Itse osallistuisin , kun on kutsuttukkin. Voithan sitten muutaman boolin jälkeen käydä käydä esittelemässä avecisi.


    • pelkkä avec?

      Laitamme lahjan sen takia, että haluamme itse olla kohteliaita. Mutta tuollaisen hääkutsun jälkeen en kokenut itseäni tervetulleeksi kyseisiin häihin. Jos kyseisen kutsun laittaja ei osaa kerta kutsua minua omalla nimelläni, niin juhlikoonsa keskenään juhlansa. En oikein koe haluavani enää olla tekemisissä kyseisen henkilön kanssa, jos ei jostakin syystä ole pakko.

    • Älä vaivaudu!

      Miksi sitten vaivautua edes olemaan kohtelias tulevaa hääparia kohtaan, jos ette aio tulevaisuudessakaan olla enää tekemisissä heidän kanssaan?!

      He eivät kaipaa, eivätkä ansaitse teidän lahjaannekaan, elleivät vaivaudu selvittämään edes molempien nimeä!

    • IdontGiveAfuck

      Mun miehen veljen vaimo käyttäytyy juuri näin minua kohtaan. Ei ole koskaan,missään kutsussa jos nyt ylipäänsä kutsua saamme,minun nimeäni. Ei lue edes AVEC

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe